|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() Uwielbiam lejące żółtko. Szczególnie potem chlebek świeży w nim maczać ![]() Cytat:
Wiecie co wczoraj ciążowy żelek dał o sobie znać. Jesteśmy w tesco, płacę za zakupy kartą i cholercia zapomniałam PINU Ale tak się zdenerwowałam, że w domu musiałam ten Pin odnaleźć . Jesoo![]() Mam kartę Rossnę i nie dostałam wiadomości o rabacie na pieluszki. W ogóle nie widzę nawet na stronie info o tym ![]() Mam doła bo czuję się dobrze, choć do porodu 23 dni, a tak mnie boli, swędzi i piecze skóra na brzuchu, wokół pępka. Czuję jak pęka i tworzą się rozstępy cayenneOna ja stawiam na Jonathana
|
|
#3572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3573 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A tak na poważnie - może nie jest tak źle jak myślisz. To, że niektóre kobiety muszą leżeć w ciąży, mają kłopoty itd, nie znaczy przecież że KAŻDA ciąża jest zagrożona, nie przesadzajmy. Twoja chyba nie jest? Jego komentarze więc mogą wynikać nie z braku wrażliwości, może po prostu się zdziwił bo jeśli czujesz się dobrze i wszystko z Tobą i maleństwem w porządku, to nic dziwnego, że się zdziwił, że to zagrożenie dla ciąży. Cytat:
. Dbaj o siebie Tego właśnie się obawiam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Będę musiała obczaić .Czaderskie trampki! ![]() Cytat:
Śliczny! Wgl wszystkie pięknie wyglądacie! ![]() Cytat:
W sumie to już chyba pora, co? A j nie wiem czy Henio czy Johny więc się nie wypowiadam.
|
|
#3574 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzeba się pogodzić, bo jak mają wyjść, to wyjdą i |
|||
|
|
|
#3575 | |
|
Zadomowienie
|
Może być jeszcze Jeremi
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- A w ogóle to zadziwil mnie starszy, bo pyta mnie dziś jak w końcu z imieniem, więc mówię, że może Jonathan, teby pasowało do Kajetan. A ten mi na to, że cool. A później: "pewnie jakbyś mogła, to byś moje imię zmieniła, zeby ci tego nowego dziecka lepiej pasowalo" ![]() Wyczuwam albo niepokoj albo mała pewność siebie? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
To może ja też umyję dzisiaj??
Tylko ja nie mogę raz w tygodniu. Ja muszę 3 razy ![]() cayenneOna ja bym brała 10go. Co sie odwlecze to nie uciecze, a chciałabym mieć to z głowy ![]() Co do Kajetana, może jednak troszeczkę jest zazdrosny ??
|
#3577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3578 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że dziś dzień butików. Ja dziś dostałam dwie pary po córce koleżanki. Ale Nike wymiatają
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3579 |
|
Rozeznanie
|
To i ja się odezwę. Nic się nie udzielam bo tz ma wolne teraz więc same wiecie.
Ale staram się czytać w miarę na bieżąco. Dziś byliśmy w szpitalu zapisać się na poród wiec i to mam już z głowy, wczoraj zalatwialismy w urzędzie prawa rodzicielskie dla tz ah tyle tego załatwiania papierów ze szok. Ale w szpitalu zrobili mi usg i mały się w końcu obrócił główka w dół ![]() Lekarz kazał tez odstawić mi magnez od 36 tygodnia o czym nie wiedziałam. CayenneOna mi też się podoba Jonathan bardziej i brała bym termin cesarki na 10.02 też piękna data. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3581 |
|
Raczkowanie
|
I znów napłodziłyście tych stron, jeszcze wszystkiego nie doczytałam.
Kate brawo za zakupy , też dziś bylam ale nic mi w oko nie wpadło z dzieciowych rzeczy a drogie jak choleraagunia4ever brzuszek fajniutki ![]() cayenneOna 10.02 jak najbardziej teqiba komoda na pewno będzie ładna już się nie nakręcaj za wczasu te nasze ciążowe możdżki![]() dziś robiłam tzn chciałam zrobić masaż krocza i co i dupa! wy to robicie na kucanego? ja tego kciuka ni mogę wcisnąć bo jest tak napięta ta pochwa że masakrapoza tym byłam u gina dziś mój Oli waży 2800g także w 2 tygodnie i 3 dni przybrał 800g chyba dużo, a mamusia za to 2,5kg w dwa tygodnie nie jest dobrze także wpiszcie mi wagę małego 34tc3d 2800g następna wizyta w walentynki pewnie ze 3500 osiągnie. Szyjka długa twarda nie wiem czy nie powinna się robić już trochę miękka ale powiedział że jest ok. za tydzień odstawiam luteinę i magnez. Spytałam co jeśli będę miała non stop twardy brzuch on na to że to będą przepowiadacze i dziecku się nic złego nie dzieje i tak musi być;/Miałam pobierany dzisiaj wymaz tylko z pochwy 10 zł zapłaciłam jak oddawałam do laboratorium. Poza tym jestem zmęczona po SR dzisiaj było kąpanko i męczące ćwiczenia
http://www.suwaczek.pl/cache/a36f317b2e.png Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014 Edytowane przez asialll Czas edycji: 2014-01-31 o 18:47 |
|
|
|
#3582 |
|
Raczkowanie
|
no a dziś o jajkach piszecie, ja zdecydowanie na twardo, smażone po obu stronach, innego nie ruszę
buciki śliczne macie dziewczyny, ja też mam takie maciutkie ale narazie są na strychu. Zimno tam więc nie chce mi się iść i szukać ale obiecuję kiedyś wstawić fotki. A co najgorsze zepsuła mi się kamera i muszę ja naprawić do porodu, a z racji tego że u nas są duże śniegi i mróz to szwagier nie chce mnie puścić do jedynego miasta gdzie można ją naprawić, jakieś 40 km malutka w brzuszku fika i się wypina... Córcia bawi się codziennie w lekarza i robi mi usg brzucha przy czym smaruje mi brzuch olejkiem i jeździ łapkami ma ekranik zabawkowy i opowiada co dzidziuś w brzuchu robi ... szkoda że kamera zepsuta bo bym to nagrała jesteśmy coraz bliżej terminów ![]() kurcze dopiero co testy robiłam
07.10.2009 M. 30.03.2014 P. Szczęścia moje dwa plus Mąż Edytowane przez uparta8210 Czas edycji: 2014-01-31 o 19:14 |
|
|
|
#3583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dostałam i już sobie nawet wypisała kilka pozycji, w tym pieluchy babdream newborn i te ciut większe, płyn - żel do kąpieli maluchów, olejek p-ko rozstępom itd., a z normalnych dorosłych promocji np. zalotkę do rzęs za 6,99 ![]() Uciekłam dzisiaj z domu przed kurzem, pyłem i mężem, bo nie lubi kłaść gładzi i umila sobie czas bluzgami No raj dla mnie. I znalazłam poduchę wielką rogala do spania ze zdejmowana poszewką (11 zł) i kolejny ochraniacz na szczebelki z Ikei biały (6,50). Poduszka już się suszy i na jutro będzie jak znalazł, tym bardziej że drugi dzień bolą mnie plecy i przydałoby się coś na podtrzymanie brzucha bokiem podczas spania bo mi ciązy I znalazłam śliczny różowy kombinezon zimowy na 62 ale odłożyłam go, na co mi on w połowie kwietnia nawet za kilka złotych ergo: potrafię zachować resztki rozsądku w ciuchlandzie nawet w dniu dostawy
|
|
|
|
|
#3584 | ||
|
Zakorzenienie
|
virginia w rossmanie za ok 7-8zł
też takie odebrałam wrażenie pola_m filupka gratuluje wizyty ![]() Cytat:
![]() asialll 800g to chyba nie jest dużo na ten etap ciąży... biorąc pod uwagę możliwość błęduCytat:
chętnie bym zobaczyła jak opowiada |
||
|
|
|
#3585 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę.Cytat:
Cytat:
![]() też potrafiłam się opanować przed niektórymi pierdołami, bo jakby leżały w szafie, to szkoda by było jakby ani razu nie założyła malutka tego, a tak to inna księżniczka niech założy
|
|
#3586 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizyte i dziekuje - mam nadzieje ze to faktycznie tylko ciazowe urojenie A ja nic nie masuje
|
|||
|
|
|
#3587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3588 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie dzwoniła teściowa, babcia Tżta zmarła 96 lat;/ Nie męczyła się to chociaż tyle. Pojechał teraz do domu ja zostałam sama. Nie wiem czy powinnam iść na pogrzeb. Mówi się że w ciąży się nie chodzi na pogrzeby ale właściwie dlaczego też nikt nie powiedział...;/
|
#3589 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cos fatum ostatnio
|
|
|
|
|
#3590 |
|
Raczkowanie
|
Jak mu powiedziałam, że nie jadę i że na pogrzeb też nie pójdę no bo się nie chodzi w ciąży a on się na mnie śmiertelnie obraził i powiedział, że pewnie mi zaboboniara mamuśka nie pozwoli i że jak to wygląda żebym nie szła. Kurcze nie wiem co robić...
|
#3591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też nie wiem skąd taki przesąd Ja byłam w pierwszym trymestrze na pogrzebie kolegi nie potrafiłabym nie iść |
|
|
|
|
#3592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale młody jest mądry więc skuma wszystko Cytat:
Cytat:
![]() Zabobony są do Jeżeli Twojemu tżtowi tak bardzo na tym zależy, to może lepiej byś z nim poszła. Jesli oczywiście czujesz się na siłach.
|
|
#3593 | |||||
|
Zadomowienie
|
ciąża!
a poważnie - tylko w ciąży mogę się trochę zapuścić, bo włosy tak szybko mi rosną i są zdrowe na calej długości, inaczej musze ścinać co chwila przez te cholerne końcowki Cytat:
![]() prawda, nigdy nie ufaj warzywom! a czy ktoś kiedyś dostal łupieżu od czekolady??? NIE! Cytat:
)oj matka, nie bądź staroświecka.. potem dziecko w przedszkolu na "podstawach ideologii gender" nie będzie się umiało odnaleźć jak to??? Masz za męża kosmitę?? Och chciałabym nie lubić frytek, życie byłoby prostsze ![]() yyyyy.... ale ta w bajce to była Roszpunka Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak można tak popsuć jajko ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- asialll ale dlaczego nie chcesz iść na pogrzeb, tylko z powodu tego zabobonu, czy masz jeszcze jakieś swoje powody? ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- CayenneOna miałam jeszcze o terrminie cc napisać: idź na kompromis i umów sie na 11go. Ja mam urodziny 11 lutego i jestem taaaaaka fajna ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- O nie! właśnie sobie to uświadomiłam, że za 11 dni będę stara |
|||||
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wg mnie jeśli się czujesz na siłach *fizycznych/psychicznych) to idz na pogrzeb tż też w emocjach zareagował, na pewno nie chciałby Cię urazić |
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lutien Olakola elunka za tygodnie!magduś2, agunia śliczne brzuszki! Mi też asiall bardzo mi przykro Mąż będzie na weekend w domu więc jest szansa, że w końcu się wyśpię!
|
|
#3596 |
|
Raczkowanie
|
nie to że nie chce iść ale się boję jakoś. Pójdę, tylko do trumny nie będę zaglądać już postanowiłam.
Co do włosów to niby w ciąży się poprawiają, ja tam nie zauważyłam zmiany w swoich i w ich kondycji.
|
#3597 |
|
Rozeznanie
|
był dzień zdjęć, więc i ja z poślizgiem
![]() jak dobrze pójdzie, to jeszcze 2 będą doklejone ![]() (wolałabym dwa, nie jedno :P:P:P:P)
|
|
#3598 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobilam, nacytowalam i zjadlo mi...
asiall wewillrockyou padlam na to co twoj tz o tych ubrankac mowil cayenneona mi sie jeremi podoba ![]() W ogole to yglodnialam po tych waszych obiadowyc pogadwedkac
|
#3599 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ciąży na pogrzeb babci męża nikt by mnie nie zaciągnął Cytat:
![]() U was tez tak wieje? Pożarłam się właśnie z mężem o 1 cm ścianki działowej mam nadzieję, ze zanim się remont skończy nie dojdzie do rozwodu![]() Nie macie pomysłu na obiad? kupcie go! w biedronce są 25 % taniej różne takie zapakowane np. paszteciki, lazania itd. Uwielbiam lazanię z Biedronki, już lezy u mnie na półce w lodówce i czeka na jutrzejszą konsumpcję
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-31 o 20:56 |
||
|
|
|
#3600 | |
|
Moderator
|
Cytat:
A ja nie znalam zadnego zabobonu zwiazanego z pogrzebem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

Przecież 3 tyg temu byłąm u lekarza pięknie wydepilowana a dzis znowu zarośnieta jak dziki agrest
Uwielbiam lejące żółtko. Szczególnie potem chlebek świeży w nim maczać 
Ale tak się zdenerwowałam, że w domu musiałam ten Pin odnaleźć . Jesoo

aleś mi ochoty narobiła.. jajeczko na patelniiii z lejącym żółtkiem i nawet zwykłe warzywa
i to mnie powstrzymało i teraz to już sama nie wiem.
32tc +10 kg
??

I znalazłam śliczny różowy kombinezon zimowy na 62 ale odłożyłam go, na co mi on w połowie kwietnia nawet za kilka złotych
Ja byłam w pierwszym trymestrze na pogrzebie kolegi nie potrafiłabym nie iść 

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013