|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiecie co wczoraj ciążowy żelek dał o sobie znać. Jesteśmy w tesco, płacę za zakupy kartą i cholercia zapomniałam PINU ![]() ![]() ![]() Mam kartę Rossnę i nie dostałam wiadomości o rabacie na pieluszki. W ogóle nie widzę nawet na stronie info o tym ![]() Mam doła bo czuję się dobrze, choć do porodu 23 dni, a tak mnie boli, swędzi i piecze skóra na brzuchu, wokół pępka. Czuję jak pęka i tworzą się rozstępy ![]() ![]() cayenneOna ja stawiam na Jonathana ![]()
![]() |
#3572 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na poważnie - może nie jest tak źle jak myślisz. To, że niektóre kobiety muszą leżeć w ciąży, mają kłopoty itd, nie znaczy przecież że KAŻDA ciąża jest zagrożona, nie przesadzajmy. Twoja chyba nie jest? Jego komentarze więc mogą wynikać nie z braku wrażliwości, może po prostu się zdziwił bo jeśli czujesz się dobrze i wszystko z Tobą i maleństwem w porządku, to nic dziwnego, że się zdziwił, że to zagrożenie dla ciąży. Cytat:
![]() ![]() Tego właśnie się obawiam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Będę musiała obczaić ![]() Czaderskie trampki! ![]() Cytat:
Śliczny! Wgl wszystkie pięknie wyglądacie! ![]() Cytat:
W sumie to już chyba pora, co? A j nie wiem czy Henio czy Johny więc się nie wypowiadam.
![]() |
#3574 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Zadomowienie
|
Może być jeszcze Jeremi
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- A w ogóle to zadziwil mnie starszy, bo pyta mnie dziś jak w końcu z imieniem, więc mówię, że może Jonathan, teby pasowało do Kajetan. A ten mi na to, że cool. A później: "pewnie jakbyś mogła, to byś moje imię zmieniła, zeby ci tego nowego dziecka lepiej pasowalo" ![]() Wyczuwam albo niepokoj albo mała pewność siebie? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3576 |
Zakorzenienie
|
To może ja też umyję dzisiaj??
Tylko ja nie mogę raz w tygodniu. Ja muszę 3 razy ![]() cayenneOna ja bym brała 10go. Co sie odwlecze to nie uciecze, a chciałabym mieć to z głowy ![]() Co do Kajetana, może jednak troszeczkę jest zazdrosny ![]()
#3577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3578 |
Raczkowanie
|
Widzę, że dziś dzień butików. Ja dziś dostałam dwie pary po córce koleżanki. Ale Nike wymiatają
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Rozeznanie
|
To i ja się odezwę. Nic się nie udzielam bo tz ma wolne teraz więc same wiecie.
Ale staram się czytać w miarę na bieżąco. Dziś byliśmy w szpitalu zapisać się na poród wiec i to mam już z głowy, wczoraj zalatwialismy w urzędzie prawa rodzicielskie dla tz ah tyle tego załatwiania papierów ze szok. Ale w szpitalu zrobili mi usg i mały się w końcu obrócił główka w dół ![]() Lekarz kazał tez odstawić mi magnez od 36 tygodnia o czym nie wiedziałam. CayenneOna mi też się podoba Jonathan bardziej i brała bym termin cesarki na 10.02 też piękna data. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Raczkowanie
|
I znów napłodziłyście tych stron, jeszcze wszystkiego nie doczytałam.
Kate brawo za zakupy ![]() agunia4ever brzuszek fajniutki ![]() cayenneOna 10.02 jak najbardziej ![]() teqiba komoda na pewno będzie ładna już się nie nakręcaj za wczasu ![]() ![]() dziś robiłam tzn chciałam zrobić masaż krocza i co i dupa! ![]() ![]() poza tym byłam u gina dziś mój Oli waży 2800g także w 2 tygodnie i 3 dni przybrał 800g chyba dużo, a mamusia za to 2,5kg w dwa tygodnie nie jest dobrze ![]() także wpiszcie mi wagę małego 34tc3d 2800g następna wizyta w walentynki pewnie ze 3500 osiągnie. Szyjka długa twarda nie wiem czy nie powinna się robić już trochę miękka ale powiedział że jest ok. za tydzień odstawiam luteinę i magnez. Spytałam co jeśli będę miała non stop twardy brzuch on na to że to będą przepowiadacze i dziecku się nic złego nie dzieje i tak musi być;/Miałam pobierany dzisiaj wymaz tylko z pochwy 10 zł zapłaciłam jak oddawałam do laboratorium. Poza tym jestem zmęczona po SR dzisiaj było kąpanko i męczące ćwiczenia
http://www.suwaczek.pl/cache/a36f317b2e.png Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014 ![]() ![]() Edytowane przez asialll Czas edycji: 2014-01-31 o 18:47 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3582 |
Raczkowanie
|
no a dziś o jajkach piszecie, ja zdecydowanie na twardo, smażone po obu stronach, innego nie ruszę
![]() buciki śliczne macie dziewczyny, ja też mam takie maciutkie ale narazie są na strychu. Zimno tam więc nie chce mi się iść i szukać ale obiecuję kiedyś wstawić fotki. A co najgorsze zepsuła mi się kamera i muszę ja naprawić do porodu, a z racji tego że u nas są duże śniegi i mróz to szwagier nie chce mnie puścić do jedynego miasta gdzie można ją naprawić, jakieś 40 km ![]() ![]() malutka w brzuszku fika i się wypina... Córcia bawi się codziennie w lekarza i robi mi usg brzucha przy czym smaruje mi brzuch olejkiem i jeździ łapkami ![]() ![]() jesteśmy coraz bliżej terminów ![]() kurcze dopiero co testy robiłam ![]()
07.10.2009 M. 30.03.2014 P. Szczęścia moje dwa plus Mąż ![]() Edytowane przez uparta8210 Czas edycji: 2014-01-31 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dostałam i już sobie nawet wypisała kilka pozycji, w tym pieluchy babdream newborn i te ciut większe, płyn - żel do kąpieli maluchów, olejek p-ko rozstępom itd., a z normalnych dorosłych promocji np. zalotkę do rzęs za 6,99 ![]() Uciekłam dzisiaj z domu przed kurzem, pyłem i mężem, bo nie lubi kłaść gładzi i umila sobie czas bluzgami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3584 | ||
Zakorzenienie
|
virginia w rossmanie za ok 7-8zł
też takie odebrałam wrażenie pola_m filupka gratuluje wizyty ![]() Cytat:
![]() asialll ![]() Cytat:
chętnie bym zobaczyła jak opowiada ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() też potrafiłam się opanować przed niektórymi pierdołami, bo jakby leżały w szafie, to szkoda by było jakby ani razu nie założyła malutka tego, a tak to inna księżniczka niech założy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3586 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja nic nie masuje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3588 |
Raczkowanie
|
Właśnie dzwoniła teściowa, babcia Tżta zmarła 96 lat;/ Nie męczyła się to chociaż tyle. Pojechał teraz do domu ja zostałam sama. Nie wiem czy powinnam iść na pogrzeb. Mówi się że w ciąży się nie chodzi na pogrzeby ale właściwie dlaczego też nikt nie powiedział...;/
#3589 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Cos fatum ostatnio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Raczkowanie
|
Jak mu powiedziałam, że nie jadę i że na pogrzeb też nie pójdę no bo się nie chodzi w ciąży a on się na mnie śmiertelnie obraził i powiedział, że pewnie mi zaboboniara mamuśka nie pozwoli i że jak to wygląda żebym nie szła. Kurcze nie wiem co robić...
#3591 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też nie wiem skąd taki przesąd ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale młody jest mądry więc skuma wszystko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zabobony są do ![]() ![]() Jeżeli Twojemu tżtowi tak bardzo na tym zależy, to może lepiej byś z nim poszła. Jesli oczywiście czujesz się na siłach.
![]() |
#3593 | |||||
Zadomowienie
|
ciąża!
![]() a poważnie - tylko w ciąży mogę się trochę zapuścić, bo włosy tak szybko mi rosną i są zdrowe na calej długości, inaczej musze ścinać co chwila przez te cholerne końcowki ![]() Cytat:
![]() ![]() prawda, nigdy nie ufaj warzywom! a czy ktoś kiedyś dostal łupieżu od czekolady??? NIE! ![]() Cytat:
![]() oj matka, nie bądź staroświecka.. potem dziecko w przedszkolu na "podstawach ideologii gender" nie będzie się umiało odnaleźć ![]() jak to??? Masz za męża kosmitę?? ![]() Och chciałabym nie lubić frytek, życie byłoby prostsze ![]() yyyyy.... ale ta w bajce to była Roszpunka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak można tak popsuć jajko ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- asialll ale dlaczego nie chcesz iść na pogrzeb, tylko z powodu tego zabobonu, czy masz jeszcze jakieś swoje powody? ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- CayenneOna miałam jeszcze o terrminie cc napisać: idź na kompromis i umów sie na 11go. Ja mam urodziny 11 lutego i jestem taaaaaka fajna ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- O nie! właśnie sobie to uświadomiłam, że za 11 dni będę stara ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wg mnie jeśli się czujesz na siłach *fizycznych/psychicznych) to idz na pogrzeb ![]() tż też w emocjach zareagował, na pewno nie chciałby Cię urazić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lutien Olakola elunka ![]() magduś2, agunia śliczne brzuszki! Mi też ![]() asiall bardzo mi przykro Mąż będzie na weekend w domu więc jest szansa, że w końcu się wyśpię!
![]() |
#3596 |
Raczkowanie
|
nie to że nie chce iść ale się boję jakoś. Pójdę, tylko do trumny nie będę zaglądać już postanowiłam.
Co do włosów to niby w ciąży się poprawiają, ja tam nie zauważyłam zmiany w swoich i w ich kondycji.
#3597 |
Rozeznanie
|
był dzień zdjęć, więc i ja z poślizgiem
![]() jak dobrze pójdzie, to jeszcze 2 będą doklejone ![]() (wolałabym dwa, nie jedno :P:P:P:P)
#3598 |
Rozeznanie
|
Nadrobilam, nacytowalam i zjadlo mi...
asiall ![]() wewillrockyou padlam na to co twoj tz o tych ubrankac mowil ![]() cayenneona mi sie jeremi podoba ![]() W ogole to yglodnialam po tych waszych obiadowyc pogadwedkac ![]()
#3599 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U was tez tak wieje? Pożarłam się właśnie z mężem o 1 cm ścianki działowej ![]() ![]() Nie macie pomysłu na obiad? kupcie go! w biedronce ![]() ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-31 o 20:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() A ja nie znalam zadnego zabobonu zwiazanego z pogrzebem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.