Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-31, 17:28   #3571
JustiLbn
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Ja w ciąży jakos szybciej zarastam Przecież 3 tyg temu byłąm u lekarza pięknie wydepilowana a dzis znowu zarośnieta jak dziki agrest
Ja też zarastam w okolicy bikini. Dlatego, że wcześniej robiłam tam wosk i laser i na czas ciąży przerwałam, to zaczęło z nawiązką odrastać. Szefowa ma mi zrobić wosk 13 lutego przed ostatnią wizytą u ginki

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
jak można nie lubić lejącego żółtka nie znasz się
Uwielbiam lejące żółtko. Szczególnie potem chlebek świeży w nim maczać

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
4zł Ty farciaro dobrze że mama Twoja się zna i kupiła
Mnie też rozwalają niektóre chłopięce, w H&M mają nieraz świetne rzeczy np. te body
A ja się bałam zanim poznałam, że będę miała córkę o to, że nie ma fajnych ubranek dla chłopców. Myliłam się

Wiecie co wczoraj ciążowy żelek dał o sobie znać. Jesteśmy w tesco, płacę za zakupy kartą i cholercia zapomniałam PINU Dobrze, że mamy wspólne konto z mężem i zapłacił swoją kartą Ale tak się zdenerwowałam, że w domu musiałam ten Pin odnaleźć . Jesoo

Mam kartę Rossnę i nie dostałam wiadomości o rabacie na pieluszki. W ogóle nie widzę nawet na stronie info o tym

Mam doła bo czuję się dobrze, choć do porodu 23 dni, a tak mnie boli, swędzi i piecze skóra na brzuchu, wokół pępka. Czuję jak pęka i tworzą się rozstępy Smaruję parę razy dziennie, różnymi kosmetykami i masaż i peeling i nic, czuję, że jeszcze bardzo mi popęka brzuch

cayenneOna ja stawiam na Jonathana

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 17:43   #3572
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
aleś mi ochoty narobiła.. jajeczko na patelniiii z lejącym żółtkiem i nawet zwykłe warzywa mniaaaaaaaaaaaaaaaaam!
ja mam mega ochotę na jajo na miękko, ale boję się jeść. No cóż jeszcze miesiąc wytrzymam

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Ale mi zonka z tym kocykiem dałyście. Już miałam kupować ale skończył się wzór łaciaty piesek i to mnie powstrzymało i teraz to już sama nie wiem.
Bebe mówisz że lepiej w Pepco kupić. Pepco nie mam daleko to bym się pofatygowała

A i pokażę Wam mój brzucholek z dnia dzisiejszego 32tc +10 kg
zgrabny

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
No więc kochane, jak porządna ksiegowa głosy policzylam do postu nr 3545 włącznie było: 5 głosów na Jonathana zwanego Jonnim, 5 na Henryka zwanego Heniem tudzież Wikingiem, 2 na Antona i 1 na inną wersję Henia czyli na Henry'ego. Maks, uważam, że póki co konkurs nie rozstrzygnięty
Z niusow, jeśli nie wystrasze się, że w bliskim mnie szpitalu nie ma intensywnej stacji dla dzieci, to wyjmuja mi Wikinga za 10 dni, czyli 10.02 mogę jeśli mi się data nie podoba urodzić sobie a raczej pozwolić wyjąć 12.02 w innym szpitalu co prawda 12.02 jako data podoba mi sie bardziej, ale już wolałabym się na coś zdecydować a nie kombinować. W przypadku 10.02 przynajmniej będę wiedzieć kto cc przeprowadza, dzis z nim rozmawialam, uspokoił mnie.
Zatem u mnie 10 lub 12 dni i KONIEC CIAZY
aaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! !
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 17:51   #3573
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
możecie powiedzieć, że jestem wredna, ale na impreze nie pójdzie.
2 tyg temu był w Pradze na 2dniowym chlaniu, firmowym.
A to jak był niedawno to już mu się nie należy .
A tak na poważnie - może nie jest tak źle jak myślisz. To, że niektóre kobiety muszą leżeć w ciąży, mają kłopoty itd, nie znaczy przecież że KAŻDA ciąża jest zagrożona, nie przesadzajmy. Twoja chyba nie jest? Jego komentarze więc mogą wynikać nie z braku wrażliwości, może po prostu się zdziwił bo jeśli czujesz się dobrze i wszystko z Tobą i maleństwem w porządku, to nic dziwnego, że się zdziwił, że to zagrożenie dla ciąży.

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
I co chciałabym dodać?
Mój mąż dba o nas tak, jak nigdy bym nawet sie tego nie spodziewała...
Właśnie kupuje mi ubrania a na śniadanie przywiózł parowki w termosie
Urocze . Dbaj o siebie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
nożyczki
Tego właśnie się obawiam

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja zawsze myślałam, że kobiety, które są po porodzie są zaniedbane, bo dużo czasu poświęcają dziecku. A widzę, że to ściema - to przez wizaż
No i się wydało!

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
obciąć i kupić jedwab na końcówki koniecznie z Green Pharmacy (akurat powinien być jeszcze w promocji) nie kupuj z biosilka
A gdzie jest w promocji?

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Na końcówki też?
Będę musiała obczaić .

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
wybacz tylko za☠☠☠istą jakość zdjęcia
Czaderskie trampki!

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Kate wprowadzasz postrach na wątku
Ty możesz już rodzić w każdej chwili
Prawda! A jaka jest spokojna!

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
A i pokażę Wam mój brzucholek z dnia dzisiejszego 32tc +10 kg
Śliczny!
Wgl wszystkie pięknie wyglądacie!

Cytat:
Z niusow, jeśli nie wystrasze się, że w bliskim mnie szpitalu nie ma intensywnej stacji dla dzieci, to wyjmuja mi Wikinga za 10 dni, czyli 10.02 mogę jeśli mi się data nie podoba urodzić sobie a raczej pozwolić wyjąć 12.02 w innym szpitalu co prawda 12.02 jako data podoba mi sie bardziej, ale już wolałabym ię na coś zdecydować a nie kombinować. W przypadku 10.02 przynajmniej będę wiedzieć kto cc przeprowadza, dzis z nim rozmawialam, uspokoił mnie.
I jak Ci z tym, kochana?
W sumie to już chyba pora, co?
A j nie wiem czy Henio czy Johny więc się nie wypowiadam.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 18:11   #3574
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
4zł Ty farciaro dobrze że mama Twoja się zna i kupiła
Mnie też rozwalają niektóre chłopięce, w H&M mają nieraz świetne rzeczy np. te body
Noo, to body to chyba wiele matek pokochało

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z mężem z zakupów i załatwiliśmy wszystko .
Kupiliśmy klin do łóżeczka dla Majki, odebraliśmy zamówione w smyku części do laktatora , zrobiliśmy zakupy i na koniec mąż poszedł do fryzjera i poszliśmy na pizzę

Jeszcze posprzątamy dzisiaj i możemy nic nie robić cały weekend
Jak Ty się tak wymęczysz, to rzeczywiście Maja może wychodzić lada chwila

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Czyli od teraz mozemy sie umowic na co-piatkowe mycie glowy
to ja też dzisiaj w takim razie umyję, a chciałam jeszcze do jutra przetrzymać

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Mam doła bo czuję się dobrze, choć do porodu 23 dni, a tak mnie boli, swędzi i piecze skóra na brzuchu, wokół pępka. Czuję jak pęka i tworzą się rozstępy Smaruję parę razy dziennie, różnymi kosmetykami i masaż i peeling i nic, czuję, że jeszcze bardzo mi popęka brzuch
No cóż, ja też smaruję się od samiutkiego początku balsamami i oliwką i nic nie pomogło. Trzeba się pogodzić, bo jak mają wyjść, to wyjdą i

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 18:19   #3575
cayenneOna
Zadomowienie

Może być jeszcze Jeremi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

A w ogóle to zadziwil mnie starszy, bo pyta mnie dziś jak w końcu z imieniem, więc mówię, że może Jonathan, teby pasowało do Kajetan. A ten mi na to, że cool. A później: "pewnie jakbyś mogła, to byś moje imię zmieniła, zeby ci tego nowego dziecka lepiej pasowalo"
Wyczuwam albo niepokoj albo mała pewność siebie?

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
A to jak był niedawno to już mu się nie należy .
A tak na poważnie - może nie jest tak źle jak myślisz. To, że niektóre kobiety muszą leżeć w ciąży, mają kłopoty itd, nie znaczy przecież że KAŻDA ciąża jest zagrożona, nie przesadzajmy. Twoja chyba nie jest? Jego komentarze więc mogą wynikać nie z braku wrażliwości, może po prostu się zdziwił bo jeśli czujesz się dobrze i wszystko z Tobą i maleństwem w porządku, to nic dziwnego, że się zdziwił, że to zagrożenie dla ciąży.

Urocze . Dbaj o siebie

Tego właśnie się obawiam

No i się wydało!

A gdzie jest w promocji?

Na końcówki też?
Będę musiała obczaić .

Czaderskie trampki!

Prawda! A jaka jest spokojna!

Śliczny!
Wgl wszystkie pięknie wyglądacie!

I jak Ci z tym, kochana?
W sumie to już chyba pora, co?
A j nie wiem czy Henio czy Johny więc się nie wypowiadam.
No właśnie nie wiem...w sumie mam już dość ciąży...Ale jak pomyślę, że coś się bezpowrotnie skończy, że już żadnego bulgotania ani kopniaka nie poczuje...

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 18:24   #3576
Ela87
Zakorzenienie

To może ja też umyję dzisiaj??
Tylko ja nie mogę raz w tygodniu. Ja muszę 3 razy

cayenneOna ja bym brała 10go. Co sie odwlecze to nie uciecze, a chciałabym mieć to z głowy

Co do Kajetana, może jednak troszeczkę jest zazdrosny ??

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 18:30   #3577
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

cayenneOna ja bym brała 10go. Co sie odwlecze to nie uciecze, a chciałabym mieć to z głowy

Jak zazdrosny to nie tak zke, gorzej, jeśli się czegos obawia

Stary 2014-01-31, 18:32   #3578
amelka2006
Raczkowanie

Widzę, że dziś dzień butików. Ja dziś dostałam dwie pary po córce koleżanki. Ale Nike wymiatają

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1391193118242.jpg (71,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1391193136456.jpg (63,5 KB, 31 załadowań)
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 18:36   #3579
filupka
Rozeznanie

To i ja się odezwę. Nic się nie udzielam bo tz ma wolne teraz więc same wiecie.
Ale staram się czytać w miarę na bieżąco.
Dziś byliśmy w szpitalu zapisać się na poród wiec i to mam już z głowy, wczoraj zalatwialismy w urzędzie prawa rodzicielskie dla tz ah tyle tego załatwiania papierów ze szok.
Ale w szpitalu zrobili mi usg i mały się w końcu obrócił główka w dół
Lekarz kazał tez odstawić mi magnez od 36 tygodnia o czym nie wiedziałam.

CayenneOna mi też się podoba Jonathan bardziej i brała bym termin cesarki na 10.02 też piękna data.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 18:43   #3580
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Widzę, że dziś dzień butików. Ja dziś dostałam dwie pary po córce koleżanki. Ale Nike wymiatają

śliczne

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 18:44   #3581
asialll
Raczkowanie

I znów napłodziłyście tych stron, jeszcze wszystkiego nie doczytałam.

Kate brawo za zakupy, też dziś bylam ale nic mi w oko nie wpadło z dzieciowych rzeczy a drogie jak cholera
agunia4ever brzuszek fajniutki
cayenneOna 10.02 jak najbardziej 10 dni zazdroszcze! a jednak się zdecydowałaś na cc i dobrze
teqiba komoda na pewno będzie ładna już się nie nakręcaj za wczasu te nasze ciążowe możdżki

dziś robiłam tzn chciałam zrobić masaż krocza i co i dupa! wy to robicie na kucanego? ja tego kciuka ni mogę wcisnąć bo jest tak napięta ta pochwa że masakra i to sprawia ból jak cholera
poza tym byłam u gina dziś mój Oli waży 2800g także w 2 tygodnie i 3 dni przybrał 800g chyba dużo, a mamusia za to 2,5kg w dwa tygodnie nie jest dobrze
także wpiszcie mi wagę małego 34tc3d 2800g następna wizyta w walentynki pewnie ze 3500 osiągnie. Szyjka długa twarda nie wiem czy nie powinna się robić już trochę miękka ale powiedział że jest ok. za tydzień odstawiam luteinę i magnez. Spytałam co jeśli będę miała non stop twardy brzuch on na to że to będą przepowiadacze i dziecku się nic złego nie dzieje i tak musi być;/Miałam pobierany dzisiaj wymaz tylko z pochwy 10 zł zapłaciłam jak oddawałam do laboratorium.
Poza tym jestem zmęczona po SR dzisiaj było kąpanko i męczące ćwiczenia

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014

Edytowane przez asialll
Czas edycji: 2014-01-31 o 18:47
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 19:12   #3582
uparta8210
Raczkowanie

no a dziś o jajkach piszecie, ja zdecydowanie na twardo, smażone po obu stronach, innego nie ruszę

buciki śliczne macie dziewczyny, ja też mam takie maciutkie ale narazie są na strychu. Zimno tam więc nie chce mi się iść i szukać ale obiecuję kiedyś wstawić fotki.

A co najgorsze zepsuła mi się kamera i muszę ja naprawić do porodu, a z racji tego że u nas są duże śniegi i mróz to szwagier nie chce mnie puścić do jedynego miasta gdzie można ją naprawić, jakieś 40 km a nie pojedzie ze mną bo jeszcze bym chciała koleżanki zahaczyć i babcię ... kurcze aby tylko pogoda się poprawiła

malutka w brzuszku fika i się wypina...
Córcia bawi się codziennie w lekarza i robi mi usg brzucha przy czym smaruje mi brzuch olejkiem i jeździ łapkami ma ekranik zabawkowy i opowiada co dzidziuś w brzuchu robi ... szkoda że kamera zepsuta bo bym to nagrała

jesteśmy coraz bliżej terminów

kurcze dopiero co testy robiłam

Szczęścia moje dwa plus Mąż

Edytowane przez uparta8210
Czas edycji: 2014-01-31 o 19:14
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 19:24   #3583
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Wiecie co wczoraj ciążowy żelek dał o sobie znać. Jesteśmy w tesco, płacę za zakupy kartą i cholercia zapomniałam PINU Dobrze, że mamy wspólne konto z mężem i zapłacił swoją kartą Ale tak się zdenerwowałam, że w domu musiałam ten Pin odnaleźć . Jesoo

Mam kartę Rossnę i nie dostałam wiadomości o rabacie na pieluszki. W ogóle nie widzę nawet na stronie info o tym
A może zapomniałaś tez hasła do poczty elektronicznej i dlatego nie dostałaś newslettera z rossmana
Ja dostałam i już sobie nawet wypisała kilka pozycji, w tym pieluchy babdream newborn i te ciut większe, płyn - żel do kąpieli maluchów, olejek p-ko rozstępom itd., a z normalnych dorosłych promocji np. zalotkę do rzęs za 6,99

Uciekłam dzisiaj z domu przed kurzem, pyłem i mężem, bo nie lubi kłaść gładzi i umila sobie czas bluzgami i trafiłam do ciucha - a tam dostawa No raj dla mnie. I znalazłam poduchę wielką rogala do spania ze zdejmowana poszewką (11 zł) i kolejny ochraniacz na szczebelki z Ikei biały (6,50). Poduszka już się suszy i na jutro będzie jak znalazł, tym bardziej że drugi dzień bolą mnie plecy i przydałoby się coś na podtrzymanie brzucha bokiem podczas spania bo mi ciązy I znalazłam śliczny różowy kombinezon zimowy na 62 ale odłożyłam go, na co mi on w połowie kwietnia nawet za kilka złotych ergo: potrafię zachować resztki rozsądku w ciuchlandzie nawet w dniu dostawy
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 19:35   #3584
monkaa321
Zakorzenienie

virginia w rossmanie za ok 7-8zł

Cytat:
też takie odebrałam wrażenie

pola_m filupka gratuluje wizyty

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość

asialll 800g to chyba nie jest dużo na ten etap ciąży... biorąc pod uwagę możliwość błędu

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
A co najgorsze zepsuła mi się kamera i muszę ja naprawić do porodu, a z racji tego że u nas są duże śniegi i mróz to szwagier nie chce mnie puścić do jedynego miasta gdzie można ją naprawić, jakieś 40 km a nie pojedzie ze mną bo jeszcze bym chciała koleżanki zahaczyć i babcię ... kurcze aby tylko pogoda się poprawiła

malutka w brzuszku fika i się wypina...
Córcia bawi się codziennie w lekarza i robi mi usg brzucha przy czym smaruje mi brzuch olejkiem i jeździ łapkami ma ekranik zabawkowy i opowiada co dzidziuś w brzuchu robi ... szkoda że kamera zepsuta bo bym to nagrała
odwilż ma iść

chętnie bym zobaczyła jak opowiada
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 19:40   #3585
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zazdrosny to nie tak zke, gorzej, jeśli się czegos obawia

Mi się wydaje, że jakieś obawy pewnie ma, ale rozwieją się po porodzie, zobaczy, że dalej jest kochanym synusiem mamusi i mu przejdzie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
dziś robiłam tzn chciałam zrobić masaż krocza i co i dupa! wy to robicie na kucanego? ja tego kciuka ni mogę wcisnąć bo jest tak napięta ta pochwa że masakra i to sprawia ból jak cholera
poza tym byłam u gina dziś mój Oli waży 2800g także w 2 tygodnie i 3 dni przybrał 800g chyba dużo, a mamusia za to 2,5kg w dwa tygodnie nie jest dobrze
także wpiszcie mi wagę małego 34tc3d 2800g następna wizyta w walentynki pewnie ze 3500 osiągnie. Szyjka długa twarda nie wiem czy nie powinna się robić już trochę miękka ale powiedział że jest ok. za tydzień odstawiam luteinę i magnez. Spytałam co jeśli będę miała non stop twardy brzuch on na to że to będą przepowiadacze i dziecku się nic złego nie dzieje i tak musi być;/Miałam pobierany dzisiaj wymaz tylko z pochwy 10 zł zapłaciłam jak oddawałam do laboratorium.
za wizytę.

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
no a dziś o jajkach piszecie, ja zdecydowanie na twardo, smażone po obu stronach, innego nie ruszę

Jajecznicę tez zawsze muszę sobie przypalić tak, że jest sztywna i mozna ją stawiać i jeść nożem i widelcem

córcia słodka i jeszcze brzuszek wysmaruje, no rozpłynęłam się

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Uciekłam dzisiaj z domu przed kurzem, pyłem i mężem, bo nie lubi kłaść gładzi i umila sobie czas bluzgami i trafiłam do ciucha - a tam dostawa No raj dla mnie. I znalazłam poduchę wielką rogala do spania ze zdejmowana poszewką (11 zł) i kolejny ochraniacz na szczebelki z Ikei biały (6,50). Poduszka już się suszy i na jutro będzie jak znalazł, tym bardziej że drugi dzień bolą mnie plecy i przydałoby się coś na podtrzymanie brzucha bokiem podczas spania bo mi ciązy I znalazłam śliczny różowy kombinezon zimowy na 62 ale odłożyłam go, na co mi on w połowie kwietnia nawet za kilka złotych ergo: potrafię zachować resztki rozsądku w ciuchlandzie nawet w dniu dostawy
Fajnego masz lumpa takie skarby za grosze
też potrafiłam się opanować przed niektórymi pierdołami, bo jakby leżały w szafie, to szkoda by było jakby ani razu nie założyła malutka tego, a tak to inna księżniczka niech założy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 19:42   #3586
teQiba
Moderator

Cytat:
Umyj koniecznie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
To i ja się odezwę. Nic się nie udzielam bo tz ma wolne teraz więc same wiecie.
Ale staram się czytać w miarę na bieżąco.
Dziś byliśmy w szpitalu zapisać się na poród wiec i to mam już z głowy, wczoraj zalatwialismy w urzędzie prawa rodzicielskie dla tz ah tyle tego załatwiania papierów ze szok.
Ale w szpitalu zrobili mi usg i mały się w końcu obrócił główka w dół
Lekarz kazał tez odstawić mi magnez od 36 tygodnia o czym nie wiedziałam.

CayenneOna mi też się podoba Jonathan bardziej i brała bym termin cesarki na 10.02 też piękna data.

Gratuluje obrotu

Cytat:
I znów napłodziłyście tych stron, jeszcze wszystkiego nie doczytałam.

Kate brawo za zakupy, też dziś bylam ale nic mi w oko nie wpadło z dzieciowych rzeczy a drogie jak cholera
agunia4ever brzuszek fajniutki
cayenneOna 10.02 jak najbardziej 10 dni zazdroszcze! a jednak się zdecydowałaś na cc i dobrze
teqiba komoda na pewno będzie ładna już się nie nakręcaj za wczasu te nasze ciążowe możdżki

za wizyte i dziekuje - mam nadzieje ze to faktycznie tylko ciazowe urojenie
A ja nic nie masuje
Stary 2014-01-31, 19:46   #3587
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Mi się wydaje, że jakieś obawy pewnie ma, ale rozwieją się po porodzie, zobaczy, że dalej jest kochanym synusiem mamusi i mu przejdzie

za wizytę.

Jajecznicę tez zawsze muszę sobie przypalić tak, że jest sztywna i mozna ją stawiać i jeść nożem i widelcem

córcia słodka i jeszcze brzuszek wysmaruje, no rozpłynęłam się

Fajnego masz lumpa takie skarby za grosze
też potrafiłam się opanować przed niektórymi pierdołami, bo jakby leżały w szafie, to szkoda by było jakby ani razu nie założyła malutka tego, a tak to inna księżniczka niech założy
No, taki kochany to ostatnio nie jest, op.dalanto zgrzewa ostatnio ostro, bo się nie wywiązuje...Ale bez przesady, kocham go 18 lat dluzej

Stary 2014-01-31, 20:02   #3588
asialll
Raczkowanie

Właśnie dzwoniła teściowa, babcia Tżta zmarła 96 lat;/ Nie męczyła się to chociaż tyle. Pojechał teraz do domu ja zostałam sama. Nie wiem czy powinnam iść na pogrzeb. Mówi się że w ciąży się nie chodzi na pogrzeby ale właściwie dlaczego też nikt nie powiedział...;/

Stary 2014-01-31, 20:03   #3589
teQiba
Moderator

Cytat:
Właśnie dzwoniła teściowa, babcia Tżta zmarła 96 lat;/ Nie męczyła się to chociaż tyle. Pojechał teraz do domu ja zostałam sama. Nie wiem czy powinnam iść na pogrzeb. Mówi się że w ciąży się nie chodzi na pogrzeby ale właściwie dlaczego też nikt nie powiedział...;/
Ojejku - strasznie mi przykro
Cos fatum ostatnio

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 20:08   #3590
asialll
Raczkowanie

Jak mu powiedziałam, że nie jadę i że na pogrzeb też nie pójdę no bo się nie chodzi w ciąży a on się na mnie śmiertelnie obraził i powiedział, że pewnie mi zaboboniara mamuśka nie pozwoli i że jak to wygląda żebym nie szła. Kurcze nie wiem co robić...

Stary 2014-01-31, 20:08   #3591
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo mi przykro
Też nie wiem skąd taki przesąd Ja byłam w pierwszym trymestrze na pogrzebie kolegi nie potrafiłabym nie iść

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 20:14   #3592
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
No, taki kochany to ostatnio nie jest, op.dalanto zgrzewa ostatnio ostro, bo się nie wywiązuje...Ale bez przesady, kocham go 18 lat dluzej

Chyba dla każdego dziecka, nie wazne w jakim wieku jest to coś innego, dziwnego i musza przywyknąć do nowej sytuacji.
Ale młody jest mądry więc skuma wszystko

Cytat:
Cytat:
Jak mu powiedziałam, że nie jadę i że na pogrzeb też nie pójdę no bo się nie chodzi w ciąży a on się na mnie śmiertelnie obraził i powiedział, że pewnie mi zaboboniara mamuśka nie pozwoli i że jak to wygląda żebym nie szła. Kurcze nie wiem co robić...
Przykro mi

Zabobony są do nie chodzi się na pogrzeby, bo jak się pójdzie, to dziecko urodzi się blade jak trup

Jeżeli Twojemu tżtowi tak bardzo na tym zależy, to może lepiej byś z nim poszła. Jesli oczywiście czujesz się na siłach.

Stary 2014-01-31, 20:26   #3593
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
polecicie coś na rozdwojone końcówki?
ciąża!
a poważnie - tylko w ciąży mogę się trochę zapuścić, bo włosy tak szybko mi rosną i są zdrowe na calej długości, inaczej musze ścinać co chwila przez te cholerne końcowki
Cytat:
wzięłam z Was przykład i zagadałam tżta o różowości u naszego chłopaka wyglądało to mniej więcej tak:
- zamówiłam butelkę, ale była tylko z różowymi napisami i różową miarką..
- no i co? ;>
- nie przeszkadza Ci to? no wiesz.. chłopak i różowe..
- nieeee, czemu?
- okeeeeeej, czyli różowe ubranka też mogę mu ubierać?
- no pewnie, a czemu nie?

- yyyyyy, bo to chłopak? jak będzie starszy i zapyta czemu był ubierany na różowo to co mu powiesz?
- prawdę! że tatuś chciał córeczkę!
Hahaha dobre
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
zdradliwe warzywa niby zdrowe, a tu sruu i łupież

prawda, nigdy nie ufaj warzywom! a czy ktoś kiedyś dostal łupieżu od czekolady??? NIE!
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
co do masażu też nie robię, ziół nie piję...jestem pocieszam się że moja mama nie robiła i miała lekkie porody ale patrząc na moją siostrę i jej kleszczowy poród syna to nie wiem czy to się sprawdza
Ja też nic nie robię, nie mam zamiaru bo po co, przecież będę miała cc (to moja wersja zaklinania rzeczywistości )
Cytat:
wolałabym jednak, żeby mój syn był ubrany jak mężczyzna
oj matka, nie bądź staroświecka.. potem dziecko w przedszkolu na "podstawach ideologii gender" nie będzie się umiało odnaleźć
Cytat:
TZ nie lubi frytek ()
jak to??? Masz za męża kosmitę??
Och chciałabym nie lubić frytek, życie byłoby prostsze
Cytat:

muszę spróbować tej roszponki bajkę lubiłam za młodu
yyyyy.... ale ta w bajce to była Roszpunka

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Chłopięce ciuszki są boskie: mnie kiedyś rozwaliło na łopatki http://www.hm.com/pl/product/24933?article=24933-A
cudowne! tak będę ubierać synka
Cytat:
No więc kochane, jak porządna ksiegowa głosy policzylam do postu nr 3545 włącznie było: 5 głosów na Jonathana zwanego Jonnim, 5 na Henryka zwanego Heniem tudzież Wikingiem, 2 na Antona i 1 na inną wersję Henia czyli na Henry'ego. Maks, uważam, że póki co konkurs nie rozstrzygnięty
Z niusow, jeśli nie wystrasze się, że w bliskim mnie szpitalu nie ma intensywnej stacji dla dzieci, to wyjmuja mi Wikinga za 10 dni, czyli 10.02 mogę jeśli mi się data nie podoba urodzić sobie a raczej pozwolić wyjąć 12.02 w innym szpitalu co prawda 12.02 jako data podoba mi sie bardziej, ale już wolałabym się na coś zdecydować a nie kombinować. W przypadku 10.02 przynajmniej będę wiedzieć kto cc przeprowadza, dzis z nim rozmawialam, uspokoił mnie.
Jestem za Jonathanem, uwielbialam w dzieciństwie Braci Lwie Serce i sentyment pozostał. A Henryk... brzmi ok, ale cóż pocznę, skoro kojarzy mi się z wujkiem Heńkiem, św. pamięci, który od kieliszka nie stronił i plociuch był z niego na całą parafię
Cytat:
Oh nie lejące się żółtko
Ja jak robię sobie jajko sadzone, to tak je przypalam z dwóch stron, że jest czarne i jeszcze dziabam poi tym żółtku, żeby mieć pewność, że jest dosmażone w środku
Jak widzę mojego tżta jak się cieszy jak mu się rozleje żółtko, to mi się ... serio nie lubię lejącego się jajka
o nieeee
jak można tak popsuć jajko

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

asialll ale dlaczego nie chcesz iść na pogrzeb, tylko z powodu tego zabobonu, czy masz jeszcze jakieś swoje powody?

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

CayenneOna miałam jeszcze o terrminie cc napisać: idź na kompromis i umów sie na 11go. Ja mam urodziny 11 lutego i jestem taaaaaka fajna

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

O nie! właśnie sobie to uświadomiłam, że za 11 dni będę stara

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 20:29   #3594
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo mi przykro
wg mnie jeśli się czujesz na siłach *fizycznych/psychicznych) to idz na pogrzeb najwyżej stań gdzieś z boku.
tż też w emocjach zareagował, na pewno nie chciałby Cię urazić
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 20:31   #3595
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Chciałabyś żeby Ci syna ubrali w tiule?
No właśnie dziewczynki robią tak na słodko az do wyrzygania, z chłopakami można poszaleć inaczej nie tylko różowości i tiule Zresztą ja się na dziewczynkach nie znam, przez prawie 7 lat dzień po dniu poznawałam męski świat od podszewki Teraz będę musiała się przestawić na falbanki i lalki
Nie no w tiule nie! Mąż kiedyś widział zdjęcia z takich sesji niemowlęcych i od razu mi zapowiedział że jak przebiorę jego dziecko w pszczółkę albo tygryska to mnie udusi
lutien Olakola elunka za tygodnie!
magduś2, agunia śliczne brzuszki!
Cytat:
To ja sie wylame - mi sie bardziej Jonathan podoba
Mi też
asiall bardzo mi przykro

Mąż będzie na weekend w domu więc jest szansa, że w końcu się wyśpię!
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 20:32   #3596
asialll
Raczkowanie

nie to że nie chce iść ale się boję jakoś. Pójdę, tylko do trumny nie będę zaglądać już postanowiłam.

Co do włosów to niby w ciąży się poprawiają, ja tam nie zauważyłam zmiany w swoich i w ich kondycji.

Stary 2014-01-31, 20:40   #3597
thidien
Rozeznanie

był dzień zdjęć, więc i ja z poślizgiem
jak dobrze pójdzie, to jeszcze 2 będą doklejone
(wolałabym dwa, nie jedno :P:P:P:P)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzucholek daty.jpg (61,2 KB, 69 załadowań)
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 20:45   #3598
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Nadrobilam, nacytowalam i zjadlo mi...
asiall

wewillrockyou padlam na to co twoj tz o tych ubrankac mowil

cayenneona mi sie jeremi podoba

W ogole to yglodnialam po tych waszych obiadowyc pogadwedkac
Stary 2014-01-31, 20:53   #3599
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale w końcu to babcia Twojego partnera, jeżeli nie byłaś z nią związana i nie chcesz iść, to nie idź, nie sądzę, by ktokolwiek miał o to do ciebie pretensje. I wcale nie chodzi tu o zabobony. To smutna, przygnębiająca uroczystość. Ja nie cierpię trumien brrr i tych zawodzących żałobnych pieśni, jak usłyszę "Dobry Jezu" to potem wszystko mi się przypomina, zasnąć nie mogę w ciąży na pogrzeb babci męża nikt by mnie nie zaciągnął

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
był dzień zdjęć, więc i ja z poślizgiem
jak dobrze pójdzie, to jeszcze 2 będą doklejone
(wolałabym dwa, nie jedno :P:P:P:P)
Jaki ładny kolaż

U was tez tak wieje?

Pożarłam się właśnie z mężem o 1 cm ścianki działowej mam nadzieję, ze zanim się remont skończy nie dojdzie do rozwodu

Nie macie pomysłu na obiad? kupcie go! w biedronce są 25 % taniej różne takie zapakowane np. paszteciki, lazania itd. Uwielbiam lazanię z Biedronki, już lezy u mnie na półce w lodówce i czeka na jutrzejszą konsumpcję

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-01-31 o 20:56
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 20:54   #3600
teQiba
Moderator

Cytat:
nie to że nie chce iść ale się boję jakoś. Pójdę, tylko do trumny nie będę zaglądać już postanowiłam.
Nie boj sie

A ja nie znalam zadnego zabobonu zwiazanego z pogrzebem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości