Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-05, 20:09   #2311
Ultra81
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

jeszcze pochwalę moją Blanuś, wiem, że Wasze Maleństwa juz to potrafia, ale Blanka załapała po pierwszym razie jak jej pokazałam
https://www.youtube.com/watch?v=EusKgSoWtdI

Moja jeszcze tak nie umie, na razie z rozmachem po kolei zdejmuje kółeczka

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
też mam nadzieję, że pomoże, bo 16go lutego mam bieg na 5km, zawody masakra
nie ma co podziwiać naprawdę, odbiło mi na starość więc tego
Ultra, a po co Ty ćwiczyć chcesz, jak taki lachon z Ciebie?
wysoka jesteś co? ile masz wzrostu?
173 cm
Ćwiczyć bardzo lubię (a raczej lubiłam, zważywszy na to, że ostatni trening był 2 miesiące temu), a najlepiej jest wtedy, jak już padam i nie mogę ze zmęczenia
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:14   #2312
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A, Fewciu, młoda PIĘKNIE kółka nakłada!

Debrah, wyście refluks wykluczyli? może usg przełyku, może ma utajony refluks (tu phmetria by się zdała) i zwyczajnie ją piecze jedzenie, mleko płynne, może łagodnie wchodzi...?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:17   #2313
LadyWhisper
Zakorzenienie

debrah, a jeszcze pytanie, ile ona uu je??? W sensie, jak dlugo? Je, czy tylko pociumka i leci dalej??? Moze tak jak szaja napisala to nie kwestia ze nie smakuje, a po prostu nie czuje w ogole glodu???

Fewciu, u nas MUSZA byc zabawki przy zasypianiu im wiecej tym lepiej. Znajdzie sobie jakas, przytuli, pogada, potarmosi za uszy nos glowe i zasypia aaaaaaa no i koniecznie jego ukochana ksiazeczka, krec i ucz sie kocha ubostwia i godzine mozemy siedziec i krecic zwierzatka :P

tak w ogole to na maksa jestem zakochana w zuczku <3 w zyciu nie myslalam, ze tak bezgraniczna milosc moze sie objawiac do takiego maluszka <3
swoja droga, nauczyl sie dawac buziaki bo calusy, w sensie cmoki w powietrze uskutecznia od paru miesiecy, a teraz daje w policzek takie obslinione buziaki kochany moj!

Ide z malzem na brejking bed, juz sie zbalamucilismy pod prysznicem to teraz serial

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:20   #2314
nafiyqa
Zakorzenienie

Ultra, Twoj TZ to niezly riposciarz

Fewciu, przykro mi, ze nie macie teraz latwo, ale dobrze, ze to tylko trzydniowka byla.
I brawa za Blaneczki umiejetnosc nowa!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:40   #2315
Konto usunięte

A miałam wam kilka dni temu pisać

Siedzimy wieczorem, mąż przegląda neta i nagle mówi: ty patrz, jaki koleś, normalnie na krawatach fortunę zbił, kto to w ogóle jest, i żeby tak na krawatach (z meeega zdziwieniem, kpiną, niedowierzaniem). Po czym czyta: facet nazywa się Ralph Lauren...

Padłam mówię mu, że to jeden z czołowych projektantów, coś jak CC, Gucci, ta sama półka. Nie chciał mi uwierzyć
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:41   #2316
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Otóż w poniedziałek M. poszedł z Małą do przychodni

jeszcze pochwalę moją Blanuś, wiem, że Wasze Maleństwa juz to potrafia, ale Blanka załapała po pierwszym razie jak jej pokazałam
https://www.youtube.com/watch?v=EusKgSoWtdI
Kochana, zły czas szybko minie, przetrwacie to Niech Blana szybko zdrowieje
A t. naprawdę olej, staraj się o tym wszystkim nie myśleć, może w końcu uda się jakoś "zobojętnieć".

Cudnie! Pola nadal tak nie umie I mamy dokładnie takie same gatki!

Cytat:
Ide z malzem na brejking bed, juz sie zbalamucilismy pod prysznicem to teraz serial

Ekhm, ekhm. Pola śpi od 18.20 Na śpiocha dałam antybiotyk, obróciła się na brzuszek i śpi dalej... Ciekawe, jak dalej noc minie.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 21:02   #2317
ezzo
Zadomowienie

Zdrowcia dla Polci, Blanci i Leosia i dobrej nocy dla wszystkich, do jutra

ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-05, 21:14   #2318
pstryczek84
Zakorzenienie

nadrobilam
dziekujemy za gratki!!!!

ale brzusio, wow!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
mam do Was pytanie
czy Wasze dzieci uderzają główką o poduszkę łóżeczko itp?
tak, i najlepiej zeby to bylo cos twardego

Fewciu - ucaluj Blaneczke a Tobie duzo sily zycze bo jeszcze pewnie nie raz i nie dwa sie "zdiwisz"

spylam spaciu!!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 21:15   #2319
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
hej
wrócilam od pediatry
faktycznie podrażnione jajuńcia to może być dzieło antybiotyku, inne ph moczu do tego mogła się zrobić grzybica
postępujemy jak w przypadku cipki- clotrimazolum i kora dębu
no i wiadoo badanie moczu
nad płuckami lepiej, jestem spokojniesza,że do niej poszłam,zasugerowała b ym w piątek do kontroli przyszła także do niej a nie do poprzedniej he

chciałam powiedzieć,że upichciłam dzieciakom dziś mega szybkie ciasto z uwaga :z bananów które miałam wyrzucić
podaje przepis, oba żarły aż im się uszy trzęsły i bardzo proste:
3 dojrzałe banany (moje miały prawie czarne skorki
1 jajko
3/4 szklankicukru (użyłam brazowego)
1,5 szklanki mąki
kila łyżeczek jogurtu naturalnego (opcjonalnie)
1/3 szklanki oleju ( dodalam rzepakowy,tloczony na zimno)
łyżeczka proszku do pieczenia
banany rozgnieść widelcem, dodać przesianą mąke i pozostałe składniki, wymieszać dokładnie i do piekarnika rogrzanego do 180 st na ok 40-50 min (sprawdzić patyczkiem)
najlepiej ciasto robić w keksówce albo w foremce na babkę piaskową
dodałam też rodzynki, naprawdę polecam
zastanawiam się tylko czy da się czymś zastąpić proszek do pieczenia,bo chyba średnio zdrowy jest

no a co z Twoim planem co kiedyś pisałaś w k na działalność? to był dobry pomysł

ja ze swoim wychodziłam podczas antybiotyku, tylko na krotko 15-20 min i w wózku żeby nie łaził i się nie spocił- lekarka nam pozwoliła,jeśli dziecko nie ma gorączki

Debrah,ja wiem,że to Ci spędza sen z powiek ale powinnaś się troszkę wyluzować, tak będzie dobrze zarówno dla Ciebie jak i dla małej
powiedz mi wychodziłaś ostatnio z domu na dłużej niż 4 h?
żeby kto inny miał okazję karmić małą?
a tak wogóle to nasze krzesełko do karmienia już dawno schowane, Leo je na dorosłym krześle albo na kolanach

jak wystąpi wysypka
zdróweczka dla Blanki

kochana, włoszczyznę suszoną kupisz bez problemu w większości sklepów spożywczych lub w warzywniaku
Cytat:
to jest inna szansa
w tym roku jesli chodzi o dotacje z ue to srodki beda dopiero wyplacane pod koniec 2014 ale wiem,ze duze szanse beda mialy matki ktore nie maja pracy itp wiec jest jakas szansa tyle ze odlegla

ale jest inna fajna sprawa
pozyczka z UE, na bardzo niskim oprocentowaniu 2% na rozpoczęcie dzialalnosci,ja wlasnie jutro skladam wniosek wiec jesli chcesz wiecej szczegolow napisz mi pw to podesle Ci linka,
na 2% pożyczka to jak za darmo, a okres splacania jest bardzo korzystny i przyznają nawet do 500 tysięcy więc jest o co walczyć
acha Deli!!!! piszesz,że koleżanka studentka ! studenci dostają jakby pierwszeństwo w decyzji kredytowej, więc może to jest jakaś szansa?????

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

nie wiem czy bez konsultacji bo on nie ma odparzenia tylko taką masakre,że szok
a pupcia nic a nic więc lepiej zapytać lekarza
a kiedt z Polą idziesz na kontrolę?
robiłam kiedyś podobny nazywał się chlebek bananowy, tylko banany pod koniec się dodawało
mogłabyś napisac coś więcej o tych dofinansowaniach, ja się raczej będę starać, póki co jestem na etapie wypełniania deklaracji, oświadczeń i innych pierdół. Czy ta pożyczkę można wykorzystać na dowolny cel?
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
W każdym sklepie/markecie/etc. spożywczym

Ooo, a mogę clotrimazol podawać tak sama, bez konsultacji? Bo mam w domu, a Poli też od antybiotyku zrobiło się odparzenie na pupie

, czyli jutro przy dobrych wiatrach, wychodzimy! Dzięki

Dziękuję za odpowiedzi, dziewczyny
ja bym nie dawała sama...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45003013]A miałam wam kilka dni temu pisać

Siedzimy wieczorem, mąż przegląda neta i nagle mówi: ty patrz, jaki koleś, normalnie na krawatach fortunę zbił, kto to w ogóle jest, i żeby tak na krawatach (z meeega zdziwieniem, kpiną, niedowierzaniem). Po czym czyta: facet nazywa się Ralph Lauren...

Padłam mówię mu, że to jeden z czołowych projektantów, coś jak CC, Gucci, ta sama półka. Nie chciał mi uwierzyć [/QUOTE]

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2014-02-05 o 21:16
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 21:17   #2320
Kija80
Zadomowienie

http://www.rmf24.pl/ciekawostki/news...e,nId,1100255#
chyba nie chciałabym żeby był moim ginem, jakoś tak nieprofesjonalnie wygląda
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 21:18   #2321
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
debrah, a jeszcze pytanie, ile ona uu je??? W sensie, jak dlugo? Je, czy tylko pociumka i leci dalej??? Moze tak jak szaja napisala to nie kwestia ze nie smakuje, a po prostu nie czuje w ogole glodu???
Do 10 minut maks je.
Chyba nie długo.

Też kocham moją coraz bardziej

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45002232]A, Fewciu, młoda PIĘKNIE kółka nakłada!

Debrah, wyście refluks wykluczyli? może usg przełyku, może ma utajony refluks (tu phmetria by się zdała) i zwyczajnie ją piecze jedzenie, mleko płynne, może łagodnie wchodzi...?[/QUOTE]
Nie wykluczyliśmy, nie wzięłam pod uwagę, kurdę.. bo ona nawet nigdy jakoś mocno nie ulewała - A mi się refluks tak kojarzy, np Borysek Blogerki. I chyba by było widać kwaśną minę, dyskomfort jakikolwiek a nie mazianie jedzonkiem z uśmiechem na twarzy i diabłem w oczach...:brzyda l:

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
wiem, bo robiłam identycznie, żeby tylko kawałek, łyzeczkę cokolwiek Gdzies na innym forum wyczytałam, zeby z tym skonczyc no i skonczyłam. Były tylko stałe posiłki po dłuzszej przerwie, czyli sniadanie po porannym spacerze, a obiad po drzemce i znowu pol godz. spacerze, oprocz tego cycek na żądanie, czyli co chwilę Ola jadła dalej nie wiele jeżeli w ogole, ale w koncu coraz wiecej, mimo, ze cycek dalej milion razy, az teraz zjada ładnie sniadanko, obiad, kolacje, deserek wiec i chrupki wróciły do łask (jaglane gryczane itp)
Odstawiam zatem na chwilę wszelakie waflo-chrupki - zobaczymy...

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

A mnie się wydaje, że jeśli ona nie jest gotowa, to nie ma sensu w tym momencie ograniczać kp. Widać tego potrzebuje, a przecież ma dopiero roczek. Jeśli np. lekarz nie ma nic przeciw to kp spokojnie dalej. Gorzej by było gdyby nie chciała gryźć, nie wykazywała zainteresowania jedzeniem, a tu nawet sama próbuje.

Chyba że ona z tych dzieci co wszystko chcą robić same? Możliwe to w tym wieku w ogóle?
Ona bardzo chce robić wszystko sama, ma kupę radochy z tego - z jedzenia też - tylko liże prawie pustą łyżkę a nakarmić się nie da...

Cytat:
Debrah no właśnie, zamiast skupić się na malej niejedzeniu to caly czas patrzyłam jaka ona piękna hehehe
Pstryniu no widzisz, brawa dla Dżejkoba
Miód na moje serce! Dziękuje

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ją bym dodał jeszcze żelazo bo u nas była ok mitologia a żelazo bardzo niskie
Aha - czyli to osobne badanie, a nie wyjdzie w podstawowym?

Cytat:

Debrah, próbowałaś Małą karmić np w CH? Wiem, że to dziwny sposób, ale może sprawdzisz czy chodzi o nudę czy brak uczucia głodu?
Tak, zaaferowana czymś w ogóle sobie idzie... Raz zjadła w ch wafelka od loda - CAŁEGO, ale tak to gucio - w odwiedzinach jak jestesmy np u babć - to też lata wszędzie, zaciesza i nie ma czasu jeść..

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45001283]Debrah, to może potrwać, ale minie. Słowo. Czekałam na to 2,5 roku - dopiero wówczas drgnęło, teraz młoda je normalnie.

"tego nie lubi, nie smakuje" - możesz raczej odrzucić, przerabiałam, to nie tak działa. Nierealne, by dziecku NIC nie smakowało.

[/QUOTE]
No właśnie - coś tam jej smakuje ale jakoś je tyle co nic..

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45001796]
i wpadło mi coś po tym zdaniu do głowy - Debrah, a weź ty zrób badanie poziomu insuliny, co? insulina odpowiada m.in. za odczuwanie głodu
[/QUOTE]

Kurdę, wystraszyłam się nueco bo ja z ciąży cukrzycowej..

Wiecie co? jesteście przekochane!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 21:20   #2322
YellowSheep
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45001283]Debrah, to może potrwać, ale minie. Słowo.

ale jak kp odstawią, to może stać się to strzałem w stopę, jeśli problem gdzie indziej lub po prostu niejadkowe dziecko

[/QUOTE]

Nie no, jasne, to oczywiste jest. Tylko chodzi mi o to ze wiecznie się karmić nie będą i np. w okolicach zakończenia kp, wtedy kiedy Debrah planuje, może się poprawić bo się zwiększy zapotrzebowanie na inne jedzenie. No a teraz zostaje tylko czekać cierpliwie no i nie stresować się mocno. Zresztą po Amelce nie widać żeby coś jej nie smakowało, tylko właśnie jakby nie była głodna.

A przyszło mi jeszcze do głowy, że jak ona taka samosia to jak opanuje lepiej sztukę jedzenia łyżeczką to będzie więcej jadła? Oby

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2014-02-05 o 21:24
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 21:30   #2323
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
ehh, nie mój typ
Stary 2014-02-05, 21:30   #2324
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, jasne, to oczywiste jest. Tylko chodzi mi o to ze wiecznie się karmić nie będą i np. w okolicach zakończenia kp, wtedy kiedy Debrah planuje, może się poprawić bo się zwiększy zapotrzebowanie na inne jedzenie. No a teraz zostaje tylko czekać cierpliwie no i nie stresować się mocno. Zresztą po Amelce nie widać żeby coś jej nie smakowało, tylko właśnie jakby nie była głodna.
No właśnie po niej nie widać w ogóle problemu, ona nawet blada nie jest (chociaż to wcale nie musi oznaczać że anemii nie ma).
Ale co do anemii, naczytałam się, że jest fizjologiczna często i mija, a żelazo szkodzi ząbkom itepe itepe - więc już sama nie wiem. Ale to się będę martwić jakby wyniki wyszły nie takie - oby jednak było nadal dobrze

Nancy - kochana możesz mi napisać dokładne nazwy wszystkich badań jakie mam zrobić?
Stary 2014-02-05, 21:31   #2325
nancykenator
Zakorzenienie

http://www.klocekikredka.com/jak-orzel/
Stary 2014-02-05, 21:32   #2326
ania13.03
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45003013]A miałam wam kilka dni temu pisać

Padłam mówię mu, że to jeden z czołowych projektantów, coś jak CC, Gucci, ta sama półka. Nie chciał mi uwierzyć [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
O losie Tez bym wolala takiego gina nie miec bo jeszcze bym hipochondryczka zostala

Pstryczku, brawa dla Kuby

Lady Pietraszko sama slodycz. Widze, ze mamy ten sam patent na rajtki, zeby nie spadaly

fewciu przytulam

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 21:36   #2327
Konto usunięte

Debrah, jeszcze jedno - MOŻE to ssanie piersi to... ssanie/zaspokajanie bliskości, a mleko niejako przy okazji, a nie dlatego, że czuje głód - i właśnie tym tropem idąc może z tym problem jest (na zasadzie: to, że ona chce pierś nie znaczy, że woła jeść, tylko je przy okazji). Naprawdę już dumam aż mi czacha paruje

I odnośnie refluksu - przypominam, że ja przerabiałam temat z Agatką, bo niejedzenie zawsze bada się w kierunku tego. Miała 5mcy gdy była diagnozowana i drugi raz, gdy miała 2,4 roku. Wykluczono, ale temat z lekarzami przejadłam - i niestety to, że nie krzywi się, nie ulewa - NIC nie znaczy. Jest tzw. refluks utajony i przy nim wcale nie musi być ulewania, wymiotów, za to dziecko odczuwa ciągły dyskomfort bo treść żołądkowa podchodzi tylko, podrażnia przełyk i tyle.
Stary 2014-02-05, 21:43   #2328
YellowSheep
Rozeznanie

Ja mam nadzieję że wyniki wyjdą w porządku i że w końcu się unormuje bo przecież MUSI nie ma innej opcji. Nie martw się bo pewnie wszystko jest ok

Powiem Ci że wiem jak to frustruje, ja z młodym przerabiam coś takiego z piciem - nie chce nic, czasem nawet na mleko się buntuje. Tyle ze u nas od razu ryk i histeria. Wiem że nie ma porównania, ale rozumiem jak możesz się czuć.
Stary 2014-02-05, 21:45   #2329
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45004544]Debrah, jeszcze jedno - MOŻE to ssanie piersi to... ssanie/zaspokajanie bliskości, a mleko niejako przy okazji, a nie dlatego, że czuje głód - i właśnie tym tropem idąc może z tym problem jest (na zasadzie: to, że ona chce pierś nie znaczy, że woła jeść, tylko je przy okazji). Naprawdę już dumam aż mi czacha paruje

I odnośnie refluksu - przypominam, że ja przerabiałam temat z Agatką, bo niejedzenie zawsze bada się w kierunku tego. Miała 5mcy gdy była diagnozowana i drugi raz, gdy miała 2,4 roku. Wykluczono, ale temat z lekarzami przejadłam - i niestety to, że nie krzywi się, nie ulewa - NIC nie znaczy. Jest tzw. refluks utajony i przy nim wcale nie musi być ulewania, wymiotów, za to dziecko odczuwa ciągły dyskomfort bo treść żołądkowa podchodzi tylko, podrażnia przełyk i tyle.[/QUOTE]

Gdyby bardzo często jadła kp - to bym tak myślała, ale pisałam dzisiaj, chyba ma sensowne przerwy??

Dobra, to ja jutro zrobie te badania a potem ruszę do pediatry ( ale jutro nie dam rady, pewnie dopiero w przyszłym tygodniu, bo on jest w piątek a ja na uczelni).

Marsi: co do wychodzenia samodzielnie bez dziecka, no to wychodzę na uczelnię. Inaczej,.,nie ma okazji jakoś.
Stary 2014-02-05, 21:53   #2330
nancykenator
Zakorzenienie

Debrah ja bym na początku zrobiła morfologię pełną z rozmazem manualnym i żelazo. Wiesz można wiele badań zrobić, tylko, że to trochę tak działanie po omacku. Oznaczenie insuliny - jak dla mnie bez sensu, już lepiej grelinę. Idąc tropem odczuwania głodu można zrobić hormony tarczycy, witamine B12.
Ale ja widziałam Amelkę - normalna, zdrowa dziewczynka, odczuwanie głodu... przecież pije mleczko, czyli apetyt ma, prawda? Jest ospała? Raczej nie. Raczej rozsadza ją energia, tak bardzo, że nie może się wyciszyć.
Może pogadaj z pediatrą, powiedz, że się tym martwisz. Nie daj się zbyć, z wynikami morfo+rozmaz+żelazo lekarz już coś będzie widział i będzie mógł coś dalej działać. Takie moje zdanie...

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

O losie Tez bym wolala takiego gina nie miec bo jeszcze bym hipochondryczka zostala

Pstryczku, brawa dla Kuby

Lady Pietraszko sama slodycz. Widze, ze mamy ten sam patent na rajtki, zeby nie spadaly

fewciu przytulam
panie doktorze coś mam dziwnego miedzy nogami oooo to tylko moja bożenka ale proszę zerknąć
Stary 2014-02-05, 22:00   #2331
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Debrah ja bym na początku zrobiła morfologię pełną z rozmazem manualnym i żelazo. Wiesz można wiele badań zrobić, tylko, że to trochę tak działanie po omacku. Oznaczenie insuliny - jak dla mnie bez sensu, już lepiej grelinę. Idąc tropem odczuwania głodu można zrobić hormony tarczycy, witamine B12.
Ale ja widziałam Amelkę - normalna, zdrowa dziewczynka, odczuwanie głodu... przecież pije mleczko, czyli apetyt ma, prawda? Jest ospała? Raczej nie. Raczej rozsadza ją energia, tak bardzo, że nie może się wyciszyć.
Może pogadaj z pediatrą, powiedz, że się tym martwisz. Nie daj się zbyć, z wynikami morfo+rozmaz+żelazo lekarz już coś będzie widział i będzie mógł coś dalej działać. Takie moje zdanie...
Bardzo ci dziękuję! Masz te przewagę ze widziałas moją córkę nie raz i nie dwa..

Jutro zrobię i założe jej kartę online to dam ci wgląd do wynikow.

Moje dziecko NA PEWNO nie jest ospale, wręcz przeciwnie.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

A co do lekarza : pójdę z wynikami oczywiście, strasznie się boję wyjść na dziwną nawiedzoną propagatorkę kp, która źle karmi dziecko.. i że nakażą mi odstawić (mogę tego nie robić, pewnie, ale wiecie typu "rodzic mądrzejszy od lekarza").. no ale cóż , trudno, trzeba to wziąć na klatę.
Oby wyniki były dobre to się chociaż będę miała czym podeprzeć i nie zamartwię się na śmierć.
Stary 2014-02-05, 22:09   #2332
s i l v e r
Zakorzenienie

Nadrabiam ... 9 stron

Marsi, Daria też uderza często główką o łóżeczko.

meneq, Moja jeszcze nie odkryła że można kręcić się dookola wlasnej osi

debrah, strasznie współczuję tego że Amelka tak nie chce jeść kurcze, długo to już trwa nie dziwię się że jesteś tym już zmęczona.
Chrześniak mojego tżta od małego był niejadkiem.... Dzis ma 2,5 roku i dalej jest niejadkiem oni też już załamani. Latali po lekarzach i dalej nic.... już wolą mu dać ciastko albo coś innego słodkiego żeby cokolwiek zjadł widzę po nich jakie to męczące.

Deli, Twój brzuch mnie powalił ale lasencja z Ciebie!!! Ja mam dużo rozstępów, duży brzuch, wogóle nie jędrny........ buuuuu
załamałaś mnie

Laurka, super łowy

Widziałam że Illusion wrzuciła link że w biedrze mają być książeczki dla dzieci. Ja właśnie dużo dostałam od siostry po synku , te z serii obrazki dla maluchów. Super są. Daria je KOCHA!!!

Aga, ja zawsze jak dla nas gotowałam to dodawałam vegete. Ale Darii do zupki nigdy nie dałam. I odkąd zaczęłam gotować Darii to do naszej zupy też nie dodaję oduczyłam się i nawet teraz zupa lepiej smakuje

ania, śliczny av

misiaeel, dzięki za link z lidla. Super rzeczy będą

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Silver, ja miałam liszajca akurat, ale to chyba coś podobnego (miałam okropną ranę na brodzie, a pół roku później mój mąż miał na tyłku... ) i mój lekarz stwierdził, że takie choroby wywołują gronkowce skórne.
A ten liszajec swędzi?? Daria się nie drapie.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dzis plywalnia; cel na luty - plywanie na plecach, mam wrazenie, ze Yae da rade.
Ale fajnie Napewno da radę
Cytat:
W ogóle ma manie ze trzyma w dwóch łapkach jakieś skarby i sobie z nimi raczkuje albo ciągnie za sobą 2-metrowy koc
Daria tak samo
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
A tak na marginesie to ciekawe co ona ode mnie chce że mi podrzuca jakieś smakołyki...nie siedzi ze mną w pokoju tylko na drugim końcu korytarza
ciekawe, ciekawe
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Z TZ znow wojna, coraz gorzej jest.
Az musialam wyjsc rano przejsc sie, zeby ochlonac.
Niewiele dalo...
Ale dzieki temu poczytalam wczorajszy dzien

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No wróciłyśmy, ale wczoraj znowu kłótnia przez Młodą, ja pół nocy przepłakałam a Tż dzowni i gada ze mną jakgdyby nigdy nic.
Kurcze
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam jeszcze jedną nowinkę dla mam karmiących Babydream
w piątek znów promocja z kartą rosnę.
Mleczko 13.99 (chyba, bo gdzieś gazetkę położyłam, ale cena taka jak ostatnio)
Obiadki 9,99 za 3 sztuki.
Tyle pamiętam, jak znajdę to napiszę co jeszcze jest. Zaraz zmykam po Olę
Dzięki za info

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wiecie co jeszcze mam takie pytanko, bo Oliwka gdzię stak od dwóch tygodni jak siedzi na nocniku albo w wannie dotyka sobie bożenkę. Raczej jej nie piecze ani nie boli. Czy to tak w ramach poznawania włsnego ciała??? Tak samo zaczęła intensywnie przyglądać się rączką i palcom u nóg.
Daria też od niedawna tak robi
--------------------
jestem na 75 stronie i nie dam rady dalej nadrabiać bo padam ze zmęczenia. Jutro dokończę (chociaż pewnie dojdzie milion nowych stron ). Kocham Was DOBRANOC

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-02-05 o 22:12
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 22:11   #2333
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Bardzo ci dziękuję! Masz te przewagę ze widziałas moją córkę nie raz i nie dwa..

Jutro zrobię i założe jej kartę online to dam ci wgląd do wynikow.

Moje dziecko NA PEWNO nie jest ospale, wręcz przeciwnie.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

A co do lekarza : pójdę z wynikami oczywiście, strasznie się boję wyjść na dziwną nawiedzoną propagatorkę kp, która źle karmi dziecko.. i że nakażą mi odstawić (mogę tego nie robić, pewnie, ale wiecie typu "rodzic mądrzejszy od lekarza").. no ale cóż , trudno, trzeba to wziąć na klatę.
Oby wyniki były dobre to się chociaż będę miała czym podeprzeć i nie zamartwię się na śmierć.
Kochana, nie martw się, z Amelką jest na pewno wszystko w porządku, pięknie się rozwija, czyli składników odżywczych jej nie brakuje.
Jak lekarz bedzie miał jakieś ale to zapytaj , jak jej/jego zdaniem masz odstawic od piersi, skoro Mała nic innego nie traktuje jak posiłek, powiedz, to co nam, że próbujesz na wiele, wiele różnych sposobów i że nic nie działa. Na pewno wszystko będzie dobrze
Stary 2014-02-05, 22:19   #2334
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Już tłumacze. Ten filmik nie jest w 100% naturalny bo musiałam jedną reka trzymac telefon. Daje jeść na różne sposoby, także poza krzesełkiem, ale teraz nie mogłam bo by natychmiast pobiegła wyrwać mi tefefon. Po drugie: zanim wymyśliłam ze zrobię filmik to już próbowałam dac jej go lyzeczka. Celowo dałam jej kubek (jak już Wiedzialam ze nie zje), żebyście widziały co robi. Tutaj była spokojna, ale często piszczy i chce wyjść z krzesełka lub rzuca wszystkim. Nie zabawialam też bo miałam zajęte ręce telefonem.

Ze bawi sie jedzeniem? Prawda. Ale nie dam rady temu przeciwdziałac. Normalnie staram sie ja zająć i nie daje kubka z jedzeniem, chyba żeby wieczorem przed kąpielą.

kurcze, to już nie mam pomysłu. Ale wierzę mocno, że już niedługo się to zmieni

Cytat:
w ogóle dziewczyny, jak nie cierpię Markowskiej i jej piosenek, tak ta ostatnia piosenka z gościem z Iry..... mogę słuchać bez końca.

Aaaaaa i moja żabka na spacerku, i tak zasypia ostatnio
mój znajomy a partner sąsiadki gra u Markowskiej na basie
a żuczek superowy
Cytat:

a czemu miałabyś wyjść na nawiedzoną propagatorkę kp? przecież to Ty decydujesz jak swoje dziecko karmić. Robisz dla Amelki wszystko co najlepsze, nie zadręczaj się. Trzymam kciuki za wyniki.

Byłam dzisiaj u ginekologa, przepisał mi maść na bliznę, Contratubex., używała któraś?
Filip chyba znowu ma katar, pisze chyba znowu, bo nic mu ni leci z noska, ale jak kichnie a kichał dzisiaj ze sto razy to mu gile po brodę lecą. jak nie kicha to spokój, hmm dziwne to. Nawet jak katarkiem mu chciałam wyciągnąć to nic nie leciało

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 22:20   #2335
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Ja mam nadzieję że wyniki wyjdą w porządku i że w końcu się unormuje bo przecież MUSI nie ma innej opcji. Nie martw się bo pewnie wszystko jest ok

Powiem Ci że wiem jak to frustruje, ja z młodym przerabiam coś takiego z piciem - nie chce nic, czasem nawet na mleko się buntuje. Tyle ze u nas od razu ryk i histeria. Wiem że nie ma porównania, ale rozumiem jak możesz się czuć.
Spokojnie zacznie pić jak tylko będzie chodził. Moja do roku nic niew piła oprócz mleka 2 razy na dobę. Teraz wypija 2 kubki picia czasem nawet 3
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 22:20   #2336
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

panie doktorze coś mam dziwnego miedzy nogami oooo to tylko moja bożenka ale proszę zerknąć

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 22:40   #2337
LadyWhisper
Zakorzenienie

szaja, to nic, moj to nie wie kto to Chanel, Gucci itd
ostatnio jak szukalismy marynarki dla niego weszlismy do tkmaxxa, paskudna zielona marynara w biale pasy, patrzymy na cene, 749 malz malo nie padl, ja od razu na metke - mowie aaaaaa... Bo to Ralph Laurent, dlatego takie drogie.... Malz nadal mina no kurka, ja rozumiem, ze niekoniecznie sie wie kto co jak i od czego, ale chyba niektore nazwiska sie zna i sie mozna spodziewac, ze z taka metka drogie nie? ? No ale jak On nawet nie wie kto to Louis Vouitton.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 22:46   #2338
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
szaja, to nic, moj to nie wie kto to Chanel, Gucci itd
ostatnio jak szukalismy marynarki dla niego weszlismy do tkmaxxa, paskudna zielona marynara w biale pasy, patrzymy na cene, 749 malz malo nie padl, ja od razu na metke - mowie aaaaaa... Bo to Ralph Laurent, dlatego takie drogie.... Malz nadal mina no kurka, ja rozumiem, ze niekoniecznie sie wie kto co jak i od czego, ale chyba niektore nazwiska sie zna i sie mozna spodziewac, ze z taka metka drogie nie? ? No ale jak On nawet nie wie kto to Louis Vouitton.....
ha ha mój też nie zna
Stary 2014-02-06, 00:05   #2339
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Spokojnie zacznie pić jak tylko będzie chodził. Moja do roku nic niew piła oprócz mleka 2 razy na dobę. Teraz wypija 2 kubki picia czasem nawet 3
Dzięki, mam nadzieję że tak będzie. Latem dużo pił, ostatnio nie chce, a teraz tez tylko 2 razy mleczko w ciągu doby, nie za mało to? On nawet jak coś tam pociągnie to od razu mniej mleka pije, może po prostu nie ma potrzeby więcej.

Idę spać, pewnie młode znów się obudzi wcześniej to nie mogę iść spać jak zwykle bo nie dam rady funkcjonować. A naczynia nieumyte, wniosek nie napisany, zdjęcia nie dokończone ale trudno, oczy mi same lecą, baj baj
Stary 2014-02-06, 06:01   #2340
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Dlaczego jak można spać to moje dziecko wstaje o 5.
A jak trzeba wstawać to śpi do teraz ??? A ja muszę zacząć się przyhotowywac do wyjścia

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości