|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
właśnie nie
![]() ale jak to mój brat ostatnio stwierdził, że jeszcze całkiem niedawno wodę na herbatę potrafiłam przypalić ![]() meneq a w temacie dobrej żywności, czy byłaby taka możliwośc, żebyś ty mi przesłała te wasze wodorosty? duże byłyby koszty samej przesylki? przelew mogłabym ci paypalem zrobić? acha Tomaszek też uwielbia jak ktoś kicha, kiedyś się na początku lękał potem śmiał, teraz tylko sie śmieje ![]() Edytowane przez ezzo Czas edycji: 2014-02-05 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze bawi sie jedzeniem? Prawda. Ale nie dam rady temu przeciwdziałac. Normalnie staram sie ja zająć i nie daje kubka z jedzeniem, chyba żeby wieczorem przed kąpielą. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
debrah podoba mi sie pomysl z wrzuceniem wafla do kubka. Moze zaczac od poczatku i pojedyncze smaki nanosic na wafel i niech Amelka sama zjada. Wiele nie je, ale jak robi to sama, to chyba jej to przyjemnosc sprawia.
Tak sobie mysle, co by bylo, gdybys nalozyla deserek na lyzeczke i nie od razu probowala wlozyc do buzi, tylko zatrzymala sie tak, zeby Amelka miala szanse zareagowac i sama otworzyc buzie. Widze po Yae, ze to nie ja decyduje, kiedy bedzie jadla, ale to ona daje znak, ze jest gotowa |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Debrah to nie wiem już. To fajnie ze ktoś Ci pomaga ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama i t za to pajacuja i chcą wykorzystac moment nieuwagi by zapodac jedzenie..ja tego nie znoszę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
hello!
pożarło mi cytaty ![]() ![]() powiem wam, że dziecię moje mnie rozpieszcza ostatnio, poza naprawdę sporadycznymi nockami, gdzie śpi źle (ząbki czy brzusio) to jest fantastycznie, wstaje 1-2 razy na noc, spać potrafi do 9,30 (tutaj rekord) ale np dzisiaj - wstaliśmy o 9. Nie wiem o której wstaje, ale się sam potrafi bawić i jak zaczyna marudzić to wyjmuję z łóżeczka i zaczynamy dzień. Pokochał mycie ząbków ![]() No i dzisiaj w końcu byliśmy razem na spacerku ![]() ![]() ![]() ![]() Jak już byliśmy pod domem wyjęłam agenta z wózka i na nóżki ![]() ![]() Marsi, ja nie cierpię interwałów, tzn mogę robić jako uzupełniające treningi (to, co kiedyś rozpisałaś, zrobiłam parę razy ale jakaś taka....niedorobiona się czułam ![]() ![]() Debrah, bardzo wam współczuję problemów jedzeniowych, kurczę, myślałam, że jak u nas poszło to u was też w końcu ruszy ale kochana, widziałam tą rozpiskę godzinową, i powiem Ci, że kurczę wg mnie nie jest tak źle, tzn widziałam przerwę tak chyba maks 6godz ![]() Laurko, dziękuję ślicznie za linki, jak dostanę kasę z pup to kończymy pokoik bąblowi ![]() Noooo i dzisiaj bylimy w pup ![]() ![]() ![]() Deli, jaki brzuch ![]() Więcej nie pamiętam ![]()
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
w ogóle dziewczyny, jak nie cierpię Markowskiej i jej piosenek, tak ta ostatnia piosenka z gościem z Iry.....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaaaa i moja żabka ![]() ![]()
#2259 |
Zakorzenienie
|
a Nina, dziękuję za info dot mleka
![]() ![]() Bokeh, a wy wasze zapasy z ostatniej promocji już zużyliście? ![]() ![]() ![]() aha i któraś pytała o jakość zdjęć w rossmannie, my co prawda normalnych nie wywoływaliśmy, ale obraz z płótna robiliśmy mojej mamie, jakość genialna, aż byłam w szoku, bo 40x60cm za 89zł z przesyłką do domu, no genialnie wyszło ![]() co prawda miało tam być zdjęcie z bokehowej sesji ![]() ![]()
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-02-05 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym nie miała tyle cierpliwości. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
Ale co tu podziwiać Aga? Skoro tak na prawdę nie ma innego wyjścia..bo cóż można zrobić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Chcecie wiedzieć co robi moje dziecko?
Miesza w kubku drewnianą łychą i udaje że..je. A dodam, że nadal NIC nie ruszyła, przed chwilą byłyśmy się kp. Obiad podsuwam, teraz jak chodzi po pokoju "nie nie nie", machanie głową, odpychanie mojej ręki. Idę jutro na badanie krwi. Nancy : to ma być podstawowa morfo? Wcześniej miałam skierowanie a teraz chcę sama zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
![]() Narazie jestem z nadrabianiem do tyłu bo przez tą pogodę nie mogę się ogarnąć ![]() ![]() Druga rzecz o której pomyślałam to to,że Debrah ma niesamowitą cierpliwość-ja jestem cierpliwym człowiekiem ale do czasu,potem jak nie widzę efektów mojej pracy po prostu się poddaje ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Lady, my tera bedziemy na jednej pensji, ale jakos damy rade, musimy ;]. Właśnie szukałam jakiejś job, ale nie ma nic konkretnego.. tak bardzo bym chciała pracować w przedszkolu.. w galerii możnaby znaleźć prace, ale są po pierwsze zmiany a po 2 pensja max 800zł;] tak więc noł.
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mleko ok rozumiem wartościowy posiłek, ale ŻEBY AŻ TAK? Przecież ona potrzebuje innych składników... i nie je co godzinę pełnej butli żeby nie być głodna tak totalnie. Gdybyście nie znały naszej historii to pewnie byście pomyślały, że zwykłe dziecko (bo gryźć chyba umie skoro radzi sobie z waflem) które głodne nie jest... 16:16 : bilans taki sam. Odrzucony także żółty serek, kanapka, przed chwilą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2269 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
o 13:07 zasnęła na drzemkę. Jadła właśnie do drzemki, czyli o 13:00.
Siedzi w krzesełku z obiadem w kubeczku i łyżką własną oraz waflem którego z upodobaniem ładuje do tego kubka.. Przez to się stresuję wyjściami z domu na dłużej.. bo u nas nie jest tak jak u Was, że wystarczy wziąć słoiczek.. Na nowym terenie, zajęta poznawaniem otoczenia nie zje wcale, niczego, poza może jakimś chrupkiem. Na kolanach się wyrywa, żeby zejść. |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam dwa pytania.
1. Po jakim czasie od zakończenia brania antybiotyku dziecko może iść na spacer? 2. O ile czasu powinnam przesunąć szczepienie od wyzdrowienia Poli? |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
hje, my odczekaliśmy tydzień po antybiotyku gdzieś
a szczepić będziemy na wiosnę.....
#2273 |
Zakorzenienie
|
ile to będzie kosztować w diagnostyce? z rączki pobierane?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Debrah wiesz, że u nas też jedzenie to problematyczny temat, raz lepiej, raz gorzej. Raz zje jajecznicę a za chwilę jajecznicę rozmarowuje na tacce i wyrzuca za burtę. Raz zje pół słoiczka zupki a na następny dzień nawet nie spróbuje. Ale trochę się do tego zdystansowałam, robię 3 posiłki: śniadanie, deserek i obiad. Czasem daję chrupka albo biszkopta. Jak nie chce np kaszki na śniadanie to nie robię mu jajecznicy, kanapki, bo i tak tego nie je. Może powiecie, że to źle, że o niego nie dbam
![]() ![]() Kiedyś próbowałam , dawałam wybór ale i tak nic z tego a ja byłam sfrustrowana i zła i było mi przykro, że ja gotuję/przyrządzam a on ma to w nosie ![]() Karmimy się różnie-zależy jak Kuba chce-śniadanie zwykle w krzesełku ale reszta różnie, zwykle na podłodze w pokoju. Nie wiem, co Ci doradzić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- ja ze strony laboratoryjnej radziłabym z żyłki (na dłoni ewentualnie w zgięciu łokciowym) ale jako matka proponowałabym jednak z paluszka. Minus taki, że nie jest to do końca wiarygodna metoda ![]() Kurczę cen już nie pamiętam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli mamy 2 kawałki wafla ryżowego, parę granulek serka i koniec. Nawet banana nie chce - a wiem, że lubi. Chleba tez nie. Idzie włosy z głowy wyrwać.. na pierwszy rzut oka to bezproblemowe, ciągle uśmiechnięte dziecko (jedyne co to jest uczepiona mojej nogi często i gęsto więc dni są męczące ale ciągle się śmieje), nie ma niedowagi.. nie wiem. Drugi dzień taki kijowy jest, że nic nie wchodzi albo prawie nic.. Wykończyć się można, bo mam wrażenie, że ja na prawdę próbuję wszystkiego. Pozostało mi z lity rzeczy do zrobienia - ograniczenie kp. Ale to bez sensu, skoro same z rozpiski widzicie, że nie jest tego aż tak duzo, wbrew pozorom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Możecie mi powiedzieć kiedy po trzydniowce dziecko już nie zaraża? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że nie ma wyjścia. Ale jak tak jak Mała pisała jakbym nie widziała efektów to chyba bym się poddała. I pewnie Amelkę przebierasz pierdyliard razy dziennie. A Ty tak spokojnie, bez stresu, bez napięcia w głosie ![]() ![]() Cytat:
Pogrubione skąd wziąć/zrobić ?? ![]() ![]() Debrah może zró 3-4 dni przerwy ?? nie podsuwaj nic, zobaczysz co się będzie działo ![]() Dziękuję za odpowiedzi odnośnie kostek rosołowych ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
Hej w końcu się odezwałaś, a my się tu martwiłyśmy ![]() Jednak trzydniówka??? Nie znam odpowiedzi na pytanie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam że się nie odzywam. Postaram się wieczorem,ale nie ogarniam życia ostatnio
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj nie przebrałam bo początkowo nie zamierzałam dawać łyżki i kubka do rąk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.