|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Dobry dzień.
Weszłam na szybciocha nadrobić wątek i szczękę będę musiała pozbierać z podłogi ![]() Senira akcja marzenie, szast prast i dzieciątko wypopsła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Gosiu nie mogę tego znaleźć a wydaje mi się pamiętam że pisałaś o pieluchach coś niecoś. Więc: wydaje mi się że wspominałaś że używałaś pieluch Tesco 1 i były fajne, ale rozmiar 2 już był bee? Przypomnij mi proszę z łaski swojej, bo chcę kupić jedne na próbę, ale nie jestem pewna czy pamiętam dokładnie co pisałaś ![]()
#4382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko kręci się wokół cycków ![]()
![]() |
#4383 |
Zadomowienie
|
Hej, witam się po dwudniowej przerwie- mieliśmy wizytę w szpitalu na badaniu słuchu, bo jak rodziłam to aparat był zepsuty(poczatkujaca-dagmara, czytałam, że miałaś taką samą sytuację, może się dowiedz czy możesz przyjechać później) a przy okazji kilka sklepów, mój brat podłączał nam kuchnię i teraz powoli ją ogarniam, wizytę położnej i zaczęły nam się gazy, wzdęcia i walka z odparzeniem, co oznacza dużo krzyku, więc nawet nie miałam jak zaglądać do Was...
Gratuluję udanych badań i nowych porodów, bo coś mi wpadło w oko ![]() Zaraz się szykujemy na spacer i jeśli mi mały uśnie będę Was nadrabiać...
#4384 |
Rozeznanie
|
tajeczka, selena-
![]() 23Paula23- dobrze ,że masz już poród za soba. Nie mogę uwierzyć,że są takie znieczulice jeszcze. I też jak dziewczyny obsmarowałabym ich gdzie się tylko da. kukurydzianaa- GRATULACJE !!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() nattalli, lolita25- ![]() forester- ![]() senira- wooow GRATULACJE !!!!!! ![]() ![]() ![]() Wreszcie was nadrobiłam ![]() U nas jak zawsze, TŻ w pracy będzie po 16, a ja leniuchuje, jedyne moje zadanie to ugotować obiad. U nas dzisiaj ziemniaczki z koperkiem i masełkiem, kotlety sojowe i czerwona kapusta . Wczoraj mnie nie było bo dzień mieliśmy energiczny. Rano wizyta u lekarza. Wszystko w porządku ktg perfekt, żadne skurcze się nie piszą.Kolejna wizyta w środę. ![]() Lekarz tylko zbił mnie z tropu pytaniem czemu tak dyszę. no hmmm... Takiej expresowej wizyty to ja jeszcze nie miałam. Ledwo wtargałam się na 2gie piętro do lekarza, szybko siusiu i już do położnej na ktg, potem z ktg szybko drugie siusiu i już lekarz woła nawet na sekunde nie usiadłam a on sie pyta czemu dysze...Mam 20 kg + ![]() ![]() Po wizycie pojechaliśmy kupić materac do łóżeczka i prześcieradła,potem do domu z domu do babci TŻ a z nią do kolejnego sklepu, chcieliśmy kupić regał kończący szafę w przedpokoju , bo ostatnio nie było , a na dodatek dostaliśmy kupon 50% zniżki , a babcia chciała nowy stół. W końcu dotarliśmy do domu i okazało się ,że to nie ten kolor więc znowu do sklepu , na wymianę bo źle producent nakleił kolory i artykuł . Okazało się jeszcze ,że dostaliśmy następny bon na zakupy i punktu do odebrania. I tak w skrócie okazało się ,że czeka na nas na następne zakupy jakieś 170 euro zniżki ![]() ![]() ![]()
#4385 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Senira gratuluję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Byłam u internisty po receptę na paski do glukometru. Wchodzę na pięterko, a jak dosłownie geriatria ![]() ![]() Patrze na drzwi obok, a tam jakiś kardiolog i ktoś tam od chorób wewnętrznych, kolejki zero więc wbiłam i mówię, że chce tylko receptę, babeczka wypisała mi ją od ręki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zadomowienie
|
magnusia Adas wyglada na mega aniolka
![]() emma no to masz mega dietetyczny rosolek ![]() Akkma Ty spryciulo ![]() ![]() ![]() Kurna, ale mi sie dzisiaj nic nie chce ![]() Nie wiem, czy tylko ja takmam, ale w ogole nie utozsamiam Alka z moim ciazowym brzuchem, tzn.wiem, ze bylam z nim w ciazy i w ogole, ale jakos nie moge sobie wyobrazic, ze on tam byl, a teraz jest z nami taki duzy ![]()
#4387 | |||||
Wtajemniczenie
|
Lolita25 i Nattalli trzymam kciuki!
Cytat:
Tak z ciekawości: wcześniaczki mają dietę rozszerzaną tak samo jak dzieci terminowe? Cytat:
Cytat:
![]() Apropo kichania - jak kicham mam wrażenie że jajko zniosę, tak boli mnie spojenie. Nie wiem, chyba mięśnie wciskają dziecko w dół ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4388 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wspaniały poród, pozazdrościć, jak sobie przypomnę moje 7 h skurczy i 2 h parcia to ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bez cycków nie ma życia ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() Czy testowałaś pampki Lidlowe albo z Aldiego? Bo Asdy u mnie nie ma ![]() Jeśli możesz, daj linka do sprzedawcy na ebayu u którego zabawki kupowałaś, szczególnie tego węża z Lamaze którego pamiętam wrzucałaś ![]()
![]() |
#4390 |
Zakorzenienie
|
chcę kupić termofor z pestek wiśni i mam pytanko- czy są jakies różnice w tych termoforach oprócz wielkości? na all sa różne ceny i różne termoforki, jaki rozmiar najlepiej kupić? okrągły czy prostokątny?
jak to Wam się sprawdza?
#4391 |
Zakorzenienie
|
Emma!!!!!!!!!!!!!
Dziecko moje obudziło się z krzykiem. Wziełam koc zawinełam jak na fimie pobujałam jak na filmie jak dr karp radził pokołysałam poszyszałam do ucha i śpi... Oby to nie było przypadkowo
![]() |
#4392 |
Wtajemniczenie
|
Chodzi o ten film który ostatnio ktoś wrzucał? Żeby dziecko zawinąć w taki ciasny toboł i położyć na boczku, na swojej ręce? I to działa?
#4393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Węża jeszcze nie dostałam, więc narazie nie będę wysyłać Ci linka, bo nie wiem co mi wyśle jakościowo ![]() A wiem, że to chińskie zabaweczki są i z Chin aż idzie wąż wiec wiesz z tym to różnie bywa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Wczesniej tez zawijalam als inaczej. Uznalam wiec ze to nie dziala....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4395 |
Raczkowanie
|
Dziewczyn, bo ja mam problem.
Dzisiaj przy goleniu zauwazylam, ze moje wargi sromowe sa bardzo napuchniete i troche zmienily kolor na hmm bardziej ciemny. Czy to jest normalne? Jutro ide do szpitala,wiec zapytam, ale do tego czasu bede sie martwic, ze cos jest nie tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4396 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-02-06 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
iwantyou noszę tyle co zwykle, jesli nie wiecej. Było tak, ze z półtora tygodnia temu wydawało mi sie, ze cos tam sie kolkowo zaczyna, wiec zaczęłam dawać Emilowi esputikon 2x dziennie. I był całkowity spokój. Potem uznałam, ze chyba histeryzowalam z ta kolka, bo przecież nic mu nie jest i co bede bez sensu sprycowac dziecko lekami
![]() Generalnie nie jest tragicznie, mam poczucie, ze dla Emila to jest bardziej dyskomfort niz ból. W dzien wystarczy go ponosić chwile na brzuchu, puszcza baka i już jest dobrze. Gorzej w nocy - tak godzinę po nocnym jedzeniu budzi sie z krzykiem i już do rana śpi bardzo niespokojnie. Tak sobie myśle, moze bede mu dawać krople do nocnego karmienia? Swoją droga trochę nie ogarniam dawkowania tych leków: bobotic ma 20 mg symetikonu w dawce, ibuvit tak samo. I boboticu zalecają podawać w dawki na dobę, a ibuvitu do 6 ![]()
![]() |
#4400 |
Zadomowienie
|
Roane tak mniewiecej tak samo. Tzn liczy sie np 4 miesiace przy mm od daty przyswojenia pierwszego pokarmu. Czyli u Dominika od 3 doby zycia. Czy ja juz mowilam ze moj wczesniak to tak naprawde ze wszystkim sie spieszy i zaczynamy zabkowanie?
Papryle robilam z kasza jaglana. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Zakorzenienie
|
A w ogóle to idę dzisiaj do fryzjera
![]() ![]() ![]() Wiec zostawiam Emila z mężem pewnie na 3-4 godziny. Mam 170 ml sciagnietego mleka. Powinno styknac jak nakarmie małego przed wyjściem, prawda? ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Jak spróbujemy metodą na Senirę to może uda się urodzić przed następnym odcinkiem "Na wspólnej" ![]() Wogóle mam mafiozki plan - zamierzam zgwałcić TŻa 13 lutego, a potem memlać sutki dopóki starczy mi sił w paluchach. Chcę urodzić w walnetynki!
#4406 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
W i sumie, niedługo będzie miesiąc, i nadal jest tak samo. Ginekolog powiedziała że to normalne. A w ogóle, wiece, że mam leniwą macicę, która obkurcza się do tej pory... szczególnie przy przystawianiu małej.. [byłam u ginekologa w tamtym tygodniu, miałam robione badania, i USG]
![]() |
#4407 | ||||||
Gang Iren
|
Cytat:
Migotko spokój najważniejszy. Twój spokój. Cytat:
Boski! Co do wagi. Dziś się zważyłam przy okazji,bo byłam w przychodni. Miałam aż + 20 kg,a w 2 tyg po porodzie zeszło mi już 13 kg. Więc bardzo się cieszę,że tyle w ciąży przytyłam. I mogłabym już nie chudnąć ![]() Cytat:
U Eryka używałam cały czas pampers pieluszek,dopiero niedawno odkryłam tescowe. Kacperkowi też kupiłam. Ale dopiero rozmiar 1 używamy. Są bardzo dobre ![]() Cytat:
Ja już z chin nie zamawiam nic. Sparzyłam się. Bo niby coś miało być markowe,miało metkę,a jakość nie była ta. Nie wiem czemu... Cytat:
![]() Cytat:
Skąd wiesz?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() akcja super szybka - pozazdrościć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i od razu powiem, że dwójka była milion raza łatwiejsza dla mnie od tego nieszczęsnego sikania ![]() i jak jestem przy temacie to wspomnę coś na pocieszenie męczącym się z hemoroidami - pojawiły się w ciąży, bałam się ich jak cholerka przy porodzie a tu nic - problem zniknął zaraz po, nawet na moment nie dokuczając ![]() Cytat:
![]() też mam takiego w domu tylko w wersji żeńskiej - uwielbiam patrzeć jak po porządnym tankowaniu tuli się i śmieje do cyca ![]() i też co dzień zastanawiam się jak i gdzie ona się tam zmieściła - mało tego , zastanawiam się jak udało mi się ją wypchnąć bez żadnych poważnych strat w moim ciele ![]() co do wagi - jeszcze na wadze nie stawałam. ciekawi mnie to, tym bardziej że ja już czuję się ze sobą bardzo dobrze. oczywiście nie odpuszczę kosmetycznych poprawek - pupa, brzuch, nogi - ale jak tak patrzę to obejdzie się bez szaleństw ![]() ![]() Dziewczyny karmiące piersią- wszystkie macie takie apetyt jak się mówi, że jest przy kp ? Bo Mała wisi na cycu na prawdę często, dużo (część tego wiszenia to tulenie się do, ale gdzieś tam coś cmoknie przy okazji) a ja muszę zmuszać się do jedzenia. Nie mam jakiegoś wilczego apetytu i napadów głodu jak się nastawiałam, wręcz przeciwnie. Pilnuję się, żeby codziennie zjeść owoc, warzywko, wypić trochę mleka, skubnąć ryby i tak dalej - ale przyznaję, są to minimalne porcje. Zaczął mnie zastanawiać ten brak apetytu i boję się, że narobię bidy mojemu kp. Mleko mi cieknie momentami aż, ale nic nie boli, córa się najada, więc chyba jest ok ![]()
![]() |
#4409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mój ŚP. pradziadek urodził się w walentynki ![]() Nadano mu imię, Walenty ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4410 | |
Gang Iren
|
Ja też jestem za tytułem wątku z Dominikiem.
Np: Kończy się zima a Dominik schabowego wcina ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Ja mam ogromny,jem dzień i w nocy. Non stop jem i to takie mega kaloryczne rzeczy. Więc się strasznie zdziwiłam,że mam już o 13 kg mniej.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.