Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ??
tak 22 57,89%
nie 16 42,11%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-06, 11:37   #4381
Roane
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

Dobry dzień.
Weszłam na szybciocha nadrobić wątek i szczękę będę musiała pozbierać z podłogi

Senira akcja marzenie, szast prast i dzieciątko wypopsła Gratulacje

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Gosiu nie mogę tego znaleźć a wydaje mi się pamiętam że pisałaś o pieluchach coś niecoś. Więc: wydaje mi się że wspominałaś że używałaś pieluch Tesco 1 i były fajne, ale rozmiar 2 już był bee? Przypomnij mi proszę z łaski swojej, bo chcę kupić jedne na próbę, ale nie jestem pewna czy pamiętam dokładnie co pisałaś
Stary 2014-02-06, 11:44   #4382
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Gotuję rosół...byłam pewna że z zamrażalki wyciągnęłam udko...patrzę a rosół gotuje się na piersi

wszystko kręci się wokół cycków cycek rządzi!!!
Stary 2014-02-06, 11:44   #4383
ejani
Zadomowienie

Hej, witam się po dwudniowej przerwie- mieliśmy wizytę w szpitalu na badaniu słuchu, bo jak rodziłam to aparat był zepsuty(poczatkujaca-dagmara, czytałam, że miałaś taką samą sytuację, może się dowiedz czy możesz przyjechać później) a przy okazji kilka sklepów, mój brat podłączał nam kuchnię i teraz powoli ją ogarniam, wizytę położnej i zaczęły nam się gazy, wzdęcia i walka z odparzeniem, co oznacza dużo krzyku, więc nawet nie miałam jak zaglądać do Was...

Gratuluję udanych badań i nowych porodów, bo coś mi wpadło w oko

Zaraz się szykujemy na spacer i jeśli mi mały uśnie będę Was nadrabiać...
Stary 2014-02-06, 11:46   #4384
Muminek1991
Rozeznanie

tajeczka, selena- za opisy porodów

23Paula23
- dobrze ,że masz już poród za soba. Nie mogę uwierzyć,że są takie znieczulice jeszcze. I też jak dziewczyny obsmarowałabym ich gdzie się tylko da.

kukurydzianaa- GRATULACJE !!!!!!!
i jednak nie Witek

nattalli, lolita25-

forester-
za usg

senira- wooow GRATULACJE !!!!!! Bardzo szybka akcja

Wreszcie was nadrobiłam
U nas jak zawsze, TŻ w pracy będzie po 16, a ja leniuchuje, jedyne moje zadanie to ugotować obiad. U nas dzisiaj ziemniaczki z koperkiem i masełkiem, kotlety sojowe i czerwona kapusta .
Wczoraj mnie nie było bo dzień mieliśmy energiczny. Rano wizyta u lekarza. Wszystko w porządku ktg perfekt, żadne skurcze się nie piszą.Kolejna wizyta w środę.
Lekarz tylko zbił mnie z tropu pytaniem czemu tak dyszę. no hmmm... Takiej expresowej wizyty to ja jeszcze nie miałam. Ledwo wtargałam się na 2gie piętro do lekarza, szybko siusiu i już do położnej na ktg, potem z ktg szybko drugie siusiu i już lekarz woła nawet na sekunde nie usiadłam a on sie pyta czemu dysze...Mam 20 kg + ale już mi wszystko jedno , wiem ,że zrzucę, ja już chce malucha przy sobie
Po wizycie pojechaliśmy kupić materac do łóżeczka i prześcieradła,potem do domu z domu do babci TŻ a z nią do kolejnego sklepu, chcieliśmy kupić regał kończący szafę w przedpokoju , bo ostatnio nie było , a na dodatek dostaliśmy kupon 50% zniżki , a babcia chciała nowy stół. W końcu dotarliśmy do domu i okazało się ,że to nie ten kolor więc znowu do sklepu , na wymianę bo źle producent nakleił kolory i artykuł . Okazało się jeszcze ,że dostaliśmy następny bon na zakupy i punktu do odebrania. I tak w skrócie okazało się ,że czeka na nas na następne zakupy jakieś 170 euro zniżki więc kupiliśmy po niewielkim dołożeniu nowe stołki , bo i tak polowaliśmy ,żeby jakieś kupić. Tak więc w domu byliśmy dopiero przed 19,a wyszliśmy po 7 rano. No a na regał musimy czekać, bo wszystkie dostarczone były w złym kolorze
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:50   #4385
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
a ja chyba rodze... skurcze co 7 minut w miarę regularne, coraz mocniejsze.prysznic nie wyciszył ich, Zjadłam kanapke i czekam nie wiem na co. Boli ale ogólnie do wytrzymania póki co, mała w przerwach skacze
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Ok skurcze co 5 minut i rozowa wkladka nie ma co czekac.
Jeejku dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę, że u Was już coś poszło
Senira gratuluję

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość

Ja Wam powiem ze chyba wlasnie weszliśmy w ten okres kiedy układ pokarmowy mojego małego człowieka dojrzewa. Kupy maja wreszcie zapach kupy niemowlaka coraz częściej Dominik nawet sie niewybudza jak je robi. Maja odpowiednia konsystencje i kolorek piękny. To chyba czas na wprowadzanie nowego jedzonka... ahh nadchodzi ten wielki dzien
Jestem ciekawa jak 'pachnie' kupa niemowlaka

Cytat:
Napisane przez Madzik14 Pokaż wiadomość
O kurcze ale był by numer jak byśmy się spotkały na porodówce Moja Mała w sobotę ważyła 3150g i też miała trochę mniejszy brzuszek od główki ale ginka powiedziała, że to dobrze, gorzej by było odwrotnie.
Ja cholera dalej zero skurczy, nic się nie dzieje mimo że Mała już od 3 tygodni ponoć jest bardzo nisko i wciska się w kanał....
U mnie to samo Wszystko wskazuje na to, że nigdy nie urodzę..

Byłam u internisty po receptę na paski do glukometru. Wchodzę na pięterko, a jak dosłownie geriatria . 15 emerytów w kolejce .
Patrze na drzwi obok, a tam jakiś kardiolog i ktoś tam od chorób wewnętrznych, kolejki zero więc wbiłam i mówię, że chce tylko receptę, babeczka wypisała mi ją od ręki Ha! taka jestem przebiegła
Stary 2014-02-06, 11:58   #4386
Le La
Zadomowienie

magnusia Adas wyglada na mega aniolka

emma no to masz mega dietetyczny rosolek

Akkma Ty spryciulo

Kurna, ale mi sie dzisiaj nic nie chce
Nie wiem, czy tylko ja takmam, ale w ogole nie utozsamiam Alka z moim ciazowym brzuchem, tzn.wiem, ze bylam z nim w ciazy i w ogole, ale jakos nie moge sobie wyobrazic, ze on tam byl, a teraz jest z nami taki duzy
Stary 2014-02-06, 12:06   #4387
Roane
Wtajemniczenie

Lolita25 i Nattalli trzymam kciuki!

Cytat:
(...)
Roane - senkju za przepis bylooo mega najtrudniejsze było jednak wybranie stojących
(...)
Ja Wam powiem ze chyba wlasnie weszliśmy w ten okres kiedy układ pokarmowy mojego małego człowieka dojrzewa. Kupy maja wreszcie zapach kupy niemowlaka coraz częściej Dominik nawet sie niewybudza jak je robi. Maja odpowiednia konsystencje i kolorek piękny. To chyba czas na wprowadzanie nowego jedzonka... ahh nadchodzi ten wielki dzien
(...)
Cieszę się że smakowało. Z kaszą robiłaś czy z ryżem?
Tak z ciekawości: wcześniaczki mają dietę rozszerzaną tak samo jak dzieci terminowe?

Cytat:
A wiec tak - w drodze do szpitala skurcze co 4 minuty, zanim wypelnilysmy wszystkie papiery to rozwarcie na 5 cm potem usg i pobranie krwi i zanim co rozwarcie na 6cm i nie ma zzo.
Pogodzinie 9 cm i czekanie. I to bylo najgorsze bo niby juz ale jeszcze nie przec
Ale potem poszlo migiem i po jedym parciu mala jest na swiecie

Wlasnie uczymy sie cyckac suta
(...)
Ja też tak chcę!

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wasze dzieciuki tez kichaja dość często? mój kicha i ma czkawke najcęsciej jak go przewijam?To z zimna? W domku mamy około 20 stopni, jak go przewijam przychodzi czkawka czasami kicha
Dorośli ludzie też kichają, to chyba normalne jest, kichanie
Apropo kichania - jak kicham mam wrażenie że jajko zniosę, tak boli mnie spojenie. Nie wiem, chyba mięśnie wciskają dziecko w dół

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Hej kobietki moje! ja juz pisze ze szpitala, dziś o 7 wstawiłam sie na czczo, ulokowali mnie, zrobili serie badań a jutro na świat poprzez cesarskie cięcie przyjdzie mój pierwszy synek Gustaw i w końcu mam czas zeby was nadrobić

Po badaniach ktg kobieta sie zaskoczona mnie pyta czy mam regularne skurcze bo taki jest zapis, a uśmiałam sie bo Gutek nie lubi jak cokolwiek kładzie mu sie na brzuch i zwyczajnie cały czas kopał w to urządzenie

Choc lepsze było badanie mi szyjki macicy - jeden starszy doktor badał a w tym samym czasie i pokoju na wprost mojego wystawionego krocza było 6 innych osob (policzyłam) niestety lub stety nikt nie zwrócił nawet uwagi na mnie i moją atrakcyjną rozklapiochę

Obok dwie kobiety rodzą naturalnie - ja jescze poł godziny temu bałam sie cewnikowania - DAWAJCIE TEN CEWNIK, ja chce cc
(...)
Jak punkt siedzenia potrafi zmienić punkt widzenia

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
miłośnik cycoli i jego główne zajęcie zaraz po fascynacją cycusiami

tak na niego patrzę i cały czas się zastanawiam jak on się w tym brzuchu zmieścił, caly czas nie wierzę, że tam siedział

co do wagi- 9 dni po porodzie mam 6,5 kg do tyłu, myślicie, że to prawidłowo? zostało mi jeszcze jakieś 8 kg...
Powinna być na forum taka emotka, jak się emotko-ludek roztapia z czułości i zachwytu. Jaki piękny pączuś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-06, 12:07   #4388
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
A wiec tak - w drodze do szpitala skurcze co 4 minuty, zanim wypelnilysmy wszystkie papiery to rozwarcie na 5 cm potem usg i pobranie krwi i zanim co rozwarcie na 6cm i nie ma zzo.
Pogodzinie 9 cm i czekanie. I to bylo najgorsze bo niby juz ale jeszcze nie przec
Ale potem poszlo migiem i po jedym parciu mala jest na swiecie

Wlasnie uczymy sie cyckac suta
Mala ma 54 cm, 3060g. SN bez zzo.
Gratulacje!!!
Wspaniały poród, pozazdrościć, jak sobie przypomnę moje 7 h skurczy i 2 h parcia to

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Gosiu nie mogę tego znaleźć a wydaje mi się pamiętam że pisałaś o pieluchach coś niecoś. Więc: wydaje mi się że wspominałaś że używałaś pieluch Tesco 1 i były fajne, ale rozmiar 2 już był bee? Przypomnij mi proszę z łaski swojej, bo chcę kupić jedne na próbę, ale nie jestem pewna czy pamiętam dokładnie co pisałaś
Nie do mnie pytanie, ale odpowiem. Używam pieluszek Tescowych. 1 sie sprawdziły super, nic nie przeciekało, nie odparzało. Teraz mamy 2 i równiez jestem zadowolona. Nie przeciekają, nie odparzają 3 też Tescowe będę używała
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:13   #4389
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
(...)
Gotuję rosół...byłam pewna że z zamrażalki wyciągnęłam udko...patrzę a rosół gotuje się na piersi
Zrób galaretę z tej piersi. Mój TŻ uwielbia

Cytat:
wszystko kręci się wokół cycków cycek rządzi!!!
Bez cycków nie ma życia

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
(...)
Nie do mnie pytanie, ale odpowiem. Używam pieluszek Tescowych. 1 sie sprawdziły super, nic nie przeciekało, nie odparzało. Teraz mamy 2 i równiez jestem zadowolona. Nie przeciekają, nie odparzają 3 też Tescowe będę używała
Ja tam wszelki input cenię, toteż dziękuję za info
Czy testowałaś pampki Lidlowe albo z Aldiego? Bo Asdy u mnie nie ma

Jeśli możesz, daj linka do sprzedawcy na ebayu u którego zabawki kupowałaś, szczególnie tego węża z Lamaze którego pamiętam wrzucałaś
Stary 2014-02-06, 12:32   #4390
magnusia
Zakorzenienie

chcę kupić termofor z pestek wiśni i mam pytanko- czy są jakies różnice w tych termoforach oprócz wielkości? na all sa różne ceny i różne termoforki, jaki rozmiar najlepiej kupić? okrągły czy prostokątny?
jak to Wam się sprawdza?
Stary 2014-02-06, 12:33   #4391
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Emma!!!!!!!!!!!!!

Dziecko moje obudziło się z krzykiem. Wziełam koc zawinełam jak na fimie pobujałam jak na filmie jak dr karp radził pokołysałam poszyszałam do ucha i śpi...

Oby to nie było przypadkowo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-06, 12:36   #4392
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Emma!!!!!!!!!!!!!

Dziecko moje obudziło się z krzykiem. Wziełam koc zawinełam jak na fimie pobujałam jak na filmie jak dr karp radził pokołysałam poszyszałam do ucha i śpi...

Chodzi o ten film który ostatnio ktoś wrzucał? Żeby dziecko zawinąć w taki ciasny toboł i położyć na boczku, na swojej ręce? I to działa?
Stary 2014-02-06, 12:38   #4393
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tam wszelki input cenię, toteż dziękuję za info
Czy testowałaś pampki Lidlowe albo z Aldiego? Bo Asdy u mnie nie ma

Jeśli możesz, daj linka do sprzedawcy na ebayu u którego zabawki kupowałaś, szczególnie tego węża z Lamaze którego pamiętam wrzucałaś
Jeszcze z Aldiego nie testowałam, ani Lidlowych. Trzymam sie sprawdzonych. Ale znajoma z uk testowala i chwali sobie Aldikowskie

Węża jeszcze nie dostałam, więc narazie nie będę wysyłać Ci linka, bo nie wiem co mi wyśle jakościowo

A wiem, że to chińskie zabaweczki są i z Chin aż idzie wąż wiec wiesz z tym to różnie bywa
Stary 2014-02-06, 12:41   #4394
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Wczesniej tez zawijalam als inaczej. Uznalam wiec ze to nie dziala....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Chodzi o ten film który ostatnio ktoś wrzucał? Żeby dziecko zawinąć w taki ciasny toboł i położyć na boczku, na swojej ręce? I to działa?
tak emma wrzucala dwa filmiki jeden trwa dlugo bo prawie 40 min, wiec czekalam az Borys zasnie. Ale warto obejrzec

Stary 2014-02-06, 12:45   #4395
guapissima
Raczkowanie

Dziewczyn, bo ja mam problem.
Dzisiaj przy goleniu zauwazylam, ze moje wargi sromowe sa bardzo napuchniete i troche zmienily kolor na hmm bardziej ciemny. Czy to jest normalne? Jutro ide do szpitala,wiec zapytam, ale do tego czasu bede sie martwic, ze cos jest nie tak
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:53   #4396
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Dzisiaj przy goleniu zauwazylam, ze moje wargi sromowe sa bardzo napuchniete i troche zmienily kolor na hmm bardziej ciemny. Czy to jest normalne? Jutro ide do szpitala,wiec zapytam, ale do tego czasu bede sie martwic, ze cos jest nie tak
Normalne, u mnie przed porodem były napuchnięte i wręcz wszystko miało kolor siny tam na dole. A teraz już jest wszystko ok. Nie martw się

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2014-02-06 o 12:54
Stary 2014-02-06, 12:55   #4397
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Cytat:

tak na niego patrzę i cały czas się zastanawiam jak on się w tym brzuchu zmieścił, caly czas nie wierzę, że tam siedział

co do wagi- 9 dni po porodzie mam 6,5 kg do tyłu, myślicie, że to prawidłowo? zostało mi jeszcze jakieś 8 kg...
Właśnie ja też sie zastanawiam nad wagą...mam po 6 dniach na minusie 11,5 kg
Cytat:
Normalne,mnie bolały nawet troche i były nabrzmiałe na maxa...ukrwienie sie zmienia przed porodem
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:58   #4398
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje wargi też utraciły urodę wszelaką i wyglądają jakby oberwały z mordę ze dwa razy
Stary 2014-02-06, 13:00   #4399
perfuzja
Zakorzenienie

iwantyou noszę tyle co zwykle, jesli nie wiecej. Było tak, ze z półtora tygodnia temu wydawało mi sie, ze cos tam sie kolkowo zaczyna, wiec zaczęłam dawać Emilowi esputikon 2x dziennie. I był całkowity spokój. Potem uznałam, ze chyba histeryzowalam z ta kolka, bo przecież nic mu nie jest i co bede bez sensu sprycowac dziecko lekami i dwa dni pózniej dostał pierwszej porządnej kolki - od tego czasu dostaje bobotic.
Generalnie nie jest tragicznie, mam poczucie, ze dla Emila to jest bardziej dyskomfort niz ból. W dzien wystarczy go ponosić chwile na brzuchu, puszcza baka i już jest dobrze. Gorzej w nocy - tak godzinę po nocnym jedzeniu budzi sie z krzykiem i już do rana śpi bardzo niespokojnie.
Tak sobie myśle, moze bede mu dawać krople do nocnego karmienia? Swoją droga trochę nie ogarniam dawkowania tych leków: bobotic ma 20 mg symetikonu w dawce, ibuvit tak samo. I boboticu zalecają podawać w dawki na dobę, a ibuvitu do 6
Stary 2014-02-06, 13:02   #4400
iwantyou99
Zadomowienie

Roane tak mniewiecej tak samo. Tzn liczy sie np 4 miesiace przy mm od daty przyswojenia pierwszego pokarmu. Czyli u Dominika od 3 doby zycia. Czy ja juz mowilam ze moj wczesniak to tak naprawde ze wszystkim sie spieszy i zaczynamy zabkowanie?

Papryle robilam z kasza jaglana.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:04   #4401
perfuzja
Zakorzenienie

A w ogóle to idę dzisiaj do fryzjera Pierwszy raz od lipca Najpierw moja fryzjerka rodziła, a jak wróciła to ja już byłam w 9 miesiącu i nie chciało mi sie jechać. A do obcych fryzjerów nie chodzę

Wiec zostawiam Emila z mężem pewnie na 3-4 godziny. Mam 170 ml sciagnietego mleka. Powinno styknac jak nakarmie małego przed wyjściem, prawda?

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Roane tak mniewiecej tak samo. Tzn liczy sie np 4 miesiace przy mm od daty przyswojenia pierwszego pokarmu. Czyli u Dominika od 3 doby zycia. Czy ja juz mowilam ze moj wczesniak to tak naprawde ze wszystkim sie spieszy i zaczynamy zabkowanie?

Papryle robilam z kasza jaglana.

Wow! On naprawdę chce tego schabowego jeszcze w poczekalni
Stary 2014-02-06, 13:05   #4402
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
iwantyou noszę tyle co zwykle, jesli nie wiecej. Było tak, ze z półtora tygodnia temu wydawało mi sie, ze cos tam sie kolkowo zaczyna, wiec zaczęłam dawać Emilowi esputikon 2x dziennie. I był całkowity spokój. Potem uznałam, ze chyba histeryzowalam z ta kolka, bo przecież nic mu nie jest i co bede bez sensu sprycowac dziecko lekami i dwa dni pózniej dostał pierwszej porządnej kolki - od tego czasu dostaje bobotic.
Generalnie nie jest tragicznie, mam poczucie, ze dla Emila to jest bardziej dyskomfort niz ból. W dzien wystarczy go ponosić chwile na brzuchu, puszcza baka i już jest dobrze. Gorzej w nocy - tak godzinę po nocnym jedzeniu budzi sie z krzykiem i już do rana śpi bardzo niespokojnie.
Tak sobie myśle, moze bede mu dawać krople do nocnego karmienia? Swoją droga trochę nie ogarniam dawkowania tych leków: bobotic ma 20 mg symetikonu w dawce, ibuvit tak samo. I boboticu zalecają podawać w dawki na dobę, a ibuvitu do 6
Skoro problem jest to moze sproboj jeden fzien nie dawac nic. Tak jak pisalam te cuda zwiekszaja ilosc gazow i u nas taka standardowa dawka pogorszala sprjawe. Jedynie kiedy dostal pozadna dawke mielismy 3 h krzyku wypierdzial sie i przeszzlo.

Stary 2014-02-06, 13:07   #4403
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro problem jest to moze sproboj jeden fzien nie dawac nic. Tak jak pisalam te cuda zwiekszaja ilosc gazow i u nas taka standardowa dawka pogorszala sprjawe. Jedynie kiedy dostal pozadna dawke mielismy 3 h krzyku wypierdzial sie i przeszzlo.

Ale wlasnie zaczęło sie jak nic nie dawałam No chyba, ze to przypadek.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-06, 13:07   #4404
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A w ogóle to idę dzisiaj do fryzjera Pierwszy raz od lipca Najpierw moja fryzjerka rodziła, a jak wróciła to ja już byłam w 9 miesiącu i nie chciało mi sie jechać. A do obcych fryzjerów nie chodzę

Wiec zostawiam Emila z mężem pewnie na 3-4 godziny. Mam 170 ml sciagnietego mleka. Powinno styknac jak nakarmie małego przed wyjściem, prawda?

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Wow! On naprawdę chce tego schabowego jeszcze w poczekalni
Dziewczyny maja presje - urodzic zanim Dominik zje kotleta!

Stary 2014-02-06, 13:13   #4405
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny maja presje - urodzic zanim Dominik zje kotleta!
Nie jestem fanką wymyślnych tytułów wątków, ale to by się nadawało na pierwszy wątek na odchowalni "Mamusie styczniowo-lutowe: urodzić zanim Dominik zatopi zębiszcza w schabowym"

Jak spróbujemy metodą na Senirę to może uda się urodzić przed następnym odcinkiem "Na wspólnej"

Wogóle mam mafiozki plan - zamierzam zgwałcić TŻa 13 lutego, a potem memlać sutki dopóki starczy mi sił w paluchach. Chcę urodzić w walnetynki!
Stary 2014-02-06, 13:16   #4406
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Emma!!!!!!!!!!!!!

Nic nie dzieje się przez przypadek! Gratulacje i tfu tfu, żeby nie zapeszyć

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Właśnie ja też sie zastanawiam nad wagą...mam po 6 dniach na minusie 11,5 kg

Normalne,mnie bolały nawet troche i były nabrzmiałe na maxa...ukrwienie sie zmienia przed porodem
Ja tydzień po miałam -10 kg.
W i sumie, niedługo będzie miesiąc, i nadal jest tak samo.
Ginekolog powiedziała że to normalne.

A w ogóle, wiece, że mam leniwą macicę, która obkurcza się do tej pory... szczególnie przy przystawianiu małej.. [byłam u ginekologa w tamtym tygodniu, miałam robione badania, i USG]

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:18   #4407
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
U nas od 3 rano krzyki jeki wrzaski. Spal az 1 h juz sie cieszylam... ze to byla wino bobotica i herbatki laktacyjnej.

Migotko spokój najważniejszy. Twój spokój.

Cytat:

Boski!

Co do wagi. Dziś się zważyłam przy okazji,bo byłam w przychodni. Miałam aż + 20 kg,a w 2 tyg po porodzie zeszło mi już 13 kg. Więc bardzo się cieszę,że tyle w ciąży przytyłam. I mogłabym już nie chudnąć

Cytat:

U Eryka używałam cały czas pampers pieluszek,dopiero niedawno odkryłam tescowe. Kacperkowi też kupiłam. Ale dopiero rozmiar 1 używamy. Są bardzo dobre

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
A wiem, że to chińskie zabaweczki są i z Chin aż idzie wąż wiec wiesz z tym to różnie bywa

Ja już z chin nie zamawiam nic. Sparzyłam się. Bo niby coś miało być markowe,miało metkę,a jakość nie była ta. Nie wiem czemu...

Cytat:
Moje wargi też utraciły urodę wszelaką i wyglądają jakby oberwały z mordę ze dwa razy

Cytat:
Czy ja juz mowilam ze moj wczesniak to tak naprawde ze wszystkim sie spieszy i zaczynamy zabkowanie?

Skąd wiesz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-06, 13:21   #4408
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
W sumie to nie bylo zle no i mam wszystkie szwy rozpuszczalne wiec obejdzie sie bez zdejmowania. Tylko wkurza mnie ta gigantyczna podpaska pod tylkiem i okazalo sie ze mam za male podklady
A w sumie od pierwszych skurczy do urodzenia malej 4h
gratuluję!! klask i:
akcja super szybka - pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja po kolejnym ktg, dziś pokazały się skurcze na ktg po czym stwierdzili ze jest przedbieg przed jutrzejszym wywoływaniem więc od rana na porodówkę...jejku oby się udało bo nie chce cc.
żeby wszystko poszło po Twojej myśli i pojawiły się te wstrętne skurczyki

Cytat:
Zzo nie bylo bo nie zdazyli a podklady juz mi malz kupil wieksze i mam juz na doopie te siateczkowe gacie
Gorzej ze po porodzie mam 6h zeby siku zrobic a mi sie nie chce jak na zlosc
też miałam ten problem - w sob urodziłam całą niedzielę walczyłam - piłam hektolitry wody i soku jabłkowego i nic. dopiero w pon na obchodzie zlecono mi któryś z tych uro coś tam i pomogło. i żeby nie było - nic nie bolało, nie piekło tylko po prostu kranik mi się zakręcił
i od razu powiem, że dwójka była milion raza łatwiejsza dla mnie od tego nieszczęsnego sikania

i jak jestem przy temacie to wspomnę coś na pocieszenie męczącym się z hemoroidami - pojawiły się w ciąży, bałam się ich jak cholerka przy porodzie a tu nic - problem zniknął zaraz po, nawet na moment nie dokuczając

Cytat:

słodki ten Twój miłośnik cycoli

też mam takiego w domu tylko w wersji żeńskiej - uwielbiam patrzeć jak po porządnym tankowaniu tuli się i śmieje do cyca
i też co dzień zastanawiam się jak i gdzie ona się tam zmieściła - mało tego , zastanawiam się jak udało mi się ją wypchnąć bez żadnych poważnych strat w moim ciele

co do wagi - jeszcze na wadze nie stawałam. ciekawi mnie to, tym bardziej że ja już czuję się ze sobą bardzo dobrze. oczywiście nie odpuszczę kosmetycznych poprawek - pupa, brzuch, nogi - ale jak tak patrzę to obejdzie się bez szaleństw podsumowując - bałam się, że będzie gorzej

Dziewczyny karmiące piersią- wszystkie macie takie apetyt jak się mówi, że jest przy kp ? Bo Mała wisi na cycu na prawdę często, dużo (część tego wiszenia to tulenie się do, ale gdzieś tam coś cmoknie przy okazji) a ja muszę zmuszać się do jedzenia. Nie mam jakiegoś wilczego apetytu i napadów głodu jak się nastawiałam, wręcz przeciwnie. Pilnuję się, żeby codziennie zjeść owoc, warzywko, wypić trochę mleka, skubnąć ryby i tak dalej - ale przyznaję, są to minimalne porcje. Zaczął mnie zastanawiać ten brak apetytu i boję się, że narobię bidy mojemu kp.
Mleko mi cieknie momentami aż, ale nic nie boli, córa się najada, więc chyba jest ok
Stary 2014-02-06, 13:21   #4409
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Nie jestem fanką wymyślnych tytułów wątków, ale to by się nadawało na pierwszy wątek na odchowalni "Mamusie styczniowo-lutowe: urodzić zanim Dominik zatopi zębiszcza w schabowym"

Jak spróbujemy metodą na Senirę to może uda się urodzić przed następnym odcinkiem "Na wspólnej"

Wogóle mam mafiozki plan - zamierzam zgwałcić TŻa 13 lutego, a potem memlać sutki dopóki starczy mi sił w paluchach. Chcę urodzić w walnetynki!

Mój ŚP. pradziadek urodził się w walentynki
Nadano mu imię, Walenty )) I nikt nigdy nie powiedział dziadek Walek, czy coś, zawsze był dziadkiem Walentym tak mi się skojarzyło

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:25   #4410
gosia261282
Gang Iren

Ja też jestem za tytułem wątku z Dominikiem.
Np:

Kończy się zima a Dominik schabowego wcina

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące piersią- wszystkie macie takie apetyt jak się mówi, że jest przy kp ?

Ja mam ogromny,jem dzień i w nocy. Non stop jem i to takie mega kaloryczne rzeczy. Więc się strasznie zdziwiłam,że mam już o 13 kg mniej.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości