| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-02-10, 18:32 | #2851 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-06 
				 | 

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat: 
 chciałam Ci tu coś napisać ale widzę ze już kupilas :p Cytat: 
  My kiedyś z tż rozmawialiśmy że najlepiej wydane pieniądze były na tulę i na zappa właśnie  Ja dziś śpię u rodziców... Tęskni mi sie za tz... Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app 
				__________________  27.01.2013 Nasza Hanusia   | ||
|     | 
|  2014-02-10, 18:35 | #2852 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-11 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
      ehhh  Cytat: 
  Cytat: 
  I dwie bluzeczki  Cytat: 

__________________ Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. | |||||
|     | 
|  2014-02-10, 18:38 | #2853 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-05 Lokalizacja: Warmia. :) 
				 | 

Jeju, Yellow...   Serce mi pęka, jak czytam o Twoim TŻ...  Kurczę, dziewczyny, dlaczego tak jest? Dlaczego niektórzy faceci to takie świnie?  Bokeh, a co chciałaś napisać?   | 
|     | 
|  2014-02-10, 18:43 | #2854 | 
| Zakorzenienie | 

Dziewczyny mam do Was małą prośbę w k. jakbyście miały chwilę czasu to zajrzyjcie. Ja ostatnio nie czasowa i nie mam czasu się udzielać. Ola ząbkuje, więc jest strasznie marudna i jedyny lek to mamusia lub tatuś. W żłobku nam idzie kiepsko, ale to też zęby dają jej w kość. W domu z siostrą moja czy dziś z mamą moją też nie chce siedzieć. W efekcie ja próbuję się rozdwoić między prace a ratowanie Oli z opresji. | 
|     | 
|  2014-02-10, 18:57 | #2855 | |
				 | 

Cytat: 
  no ale już kupilas :p Silver a jaki rozmiar wzielas spodenek? Bo ja 80 ale duże jeszcze troszkę tylko ze 74 to by na krótko już były  Hehe kiedyś musimy sie umówić wiosną na spacer w mietowych spodenkach   Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app 
				__________________  27.01.2013 Nasza Hanusia   | |
|     | 
|  2014-02-10, 18:58 | #2856 | 
				 | 

Bokeh, koniec końców ten wózek, który kupiłam, nie ma przekładanego siedziska.    | 
|     | 
|  2014-02-10, 19:07 | #2857 | |
				 | 

Cytat: 
 Kurcze w mojej biedrze od ponad tyg. Nie ma płynu micelarnego. Już nawet dziś chciałam w superpharm kupić bioderme, nie sensibio tylko ta zielona bo 42zl za 500ml i z pompka a to fajne wyjście. Ale sie jeszcze wstrzymalam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________  27.01.2013 Nasza Hanusia   | |
|     | 
|  2014-02-10, 19:13 | #2858 | 
				 | 

Moje dziecku smakuje Ferrum..słodkie jak szlag, tofi smak.. jeszcze chciała!   Ale żeby zjeść coś innego to   | 
|     | 
|  2014-02-10, 19:49 | #2859 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Cytat: 
 Widzę,że temat spacerówek znowu na tapecie ja chyba też będę musiala pomyśleć o nowej bo nasz buzz jakiś mały się zrobił  kupiłam dziś w lidlu małemu bluzeczki i spodenki, jestem zadowolona | |
|     | 
|  2014-02-10, 20:26 | #2860 | |||||||
| Zakorzenienie | 

Blanka drugi dzień z rzędu nie miała drugiej drzemki.  Nie spała od 11, padła jak mucha  trzy osoby sa ranne, na szczęście nic więcej się nie stało. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45071961] następna złośliwa    [/QUOTE]   Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Od razu miałam obrazek katastrofy pod Szczekocinami  ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat: 
  Cytat: 
  Kochana tak mi smutno jak czytam Twoje posty... Co za patafian!  Cytat: 
  Cytat: 
   | |||||||
|     | 
|  2014-02-10, 20:39 | #2861 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-04 
				 | 

Cytat: 
  dowód na to, ze Amelka kocha ksiązeczki ;p zdj z ukrycia;p 
				__________________ Moja najukochańsza kruszynka  Amelia    10.01.2013  Skalpel wyzwanie z Ewką!  cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. | |
|     | 
|  2014-02-10, 20:41 | #2862 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Cytat: 
   Może moge jakoś pomóc? O czym piszesz?? | ||
|     | 
|  2014-02-10, 20:57 | #2863 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-03 
				 | 

Hej   wpadlam na chwilke dac znac ze zyjemy  na poczatku: spoznione zyczenia urodzinkowe    Miki dzis kombinowal, kombinowal no i spadl ;/ ma szramke na pol glowy ;/ wystarczy wyjsc z pokoju - teraz strasznie mi go szkoda... Szaja - podaj mi linka do lozka pietrowego ktore kupilas dziewczynom? My w sobote zrobilismy przemeblowanie w mieszkaniu, takze dzieci maja teraz troche wiekszy pokoj wiec i lozko sie zmiesci  Jutro w pracy czeka mnie stresowy dzien bo ma do nas na basen przyjsc trener plywacki razem z moim szefem  mam nadzieje ze jakos to bedzie... wybaczcie ze sie nie odnosze ale za duzo nadrabiania mam ;/ 
				__________________ | 
|     | 
|  2014-02-10, 20:57 | #2864 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: Świętokrzyskie 
				 | 

Cytat: 
 Skończyłam pisać maja epopeje w klubie zapomniałam dodac mielismy tez spotkanie z dietetykiem Julka niejedzenie to Kaprysy dostaliśmy kilka rad Debrah jutro wrzuce bo na kartce nam spisane 
				__________________ http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/ Pracowity tydzień za nami http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/2...y-tydzien.html | |
|     | 
|  2014-02-10, 21:08 | #2865 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Mazowsze 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 pwodzenia jutro! Cytat: 
  Cytat: 
  klubu nie dam rady przeczytac jak narazie. mamy w srode wizytacje z kuratorium    mam tyle rzeczy do zrobienia ze nie wiem jak sie nazywam   | ||||
|     | 
|  2014-02-10, 21:31 | #2866 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | 

Trzymajcie mnie!! TZ sie sfoszyl, bo gadalam na skypie z tata, w tym czasie tv byl wylaczony, wiec on nie mogl obejrzec mjm!  Wybaczcie prywate, ale musialam sie z kims podzielic tym niezrozumialym dla mnie faktem  Nadrobie jak me chuliganskie dziecie usnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-10 o 21:39 | 
|     | 
|  2014-02-10, 21:36 | #2867 | ||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-05 Lokalizacja: Małopolskie 
				 | 

Hej dziewczynki, młody rozjechal mnie dzis z finezją czołgu   3 godziny spaceru naręcznego, kazde postawienie go na nóziach wywoływało sprzeciw i płacz, a tu pogoda tak piekna, ze żal mi było go do domu zabierac  takze, Pstryniu zapodaj linka na all bo ty kregosłup kupowałas w swoim czasie  do tego po drzemce masakejros, nerw mu sie jakis załączył i wszystko mu było źle, do tego stopnia, ze zamiast ominac plastikowe pudełko na zabawki to z całej siły mu z kopa zasunął  rosnie mi mały chuligan  padł o 20, odmówił butli, wiec na głodnego- ciekawe jak długo pospi...... tymczasem nadrabiam  Cytat: 
    Cytat: 
  Cytat: 
  a ja jak usłyszałam o tym w tv to pierwsza mysl jaka mi przeszła przez głowe to było: Żeby to nie był pociag którym Fewcia jezdzi.... Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  to staję w szranki  Co ja jeszcze miałam, a wiem, nie zacytowało mi  DELI, gratki dla tzta  Mój tata robi pyszne wędliny i mięska, tez w domku wędzi, dzis mama zamarynowała chyba karczek, uwielbiam takie swojskie wyroby bo to co w sklepie to bleeeee   Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-02-10 o 21:47 | ||||||
|     | 
|  2014-02-10, 21:53 | #2868 | ||
				 | 

Cytat: 
  nawet łąki ogarnął,ale mój  dziec niewózkowy sie zrobił od jakiegos pól roku  dlatego kupiłam spacerówke, ale własnie taką najtansza parasolkę (za stówke) jakby trzeba było gdzies na dłuzej i na nózkach juz by nie chciał, nie narzekam, leciutka, malutka, punciak ją ogarnia, mały zadowolony to i ja zadowolona   Cytat: 
  , dobrze ze nic mu sie nie stało  MIKA, dla Julka buziaki  DEBRAH, a jakie działanie ma ten syrop? DELI, Amelunia miodzio   | ||
|     | 
|  2014-02-10, 21:53 | #2869 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Cytat: 
  tylko musiałabym dopisać jeszcze,że dziś mnie ugryzł w ....plecy bawilismy sie na dywanie, wspinal sie po mnie i nagle chap.... kaszki zjadl może z 10 ml, czekam kiedy się obudzi  cholera mała acha a z rana dostalam pilotem w pape i nie było to pieszczotliwe uderzenie   | |
|     | 
|  2014-02-10, 22:03 | #2870 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: Świętokrzyskie 
				 | 

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/ Pracowity tydzień za nami http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/2...y-tydzien.html | 
|     | 
|  2014-02-10, 22:05 | #2871 | 
| Lurker ;) Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

Marsi ja czasami  dostaje nawet plaskuny w twarz jak cos ksiezniczce nie pasuje   Najczesciej jak ja ubieram i wychodzimy od babci.  Dziecko matke bije  Dzisiaj szczypala mnie po boczkach i sie cieszyla :p W sobote roczek a ja nie mam prezentu!! Nic mi sie nie podoba, a jak podoba to za drogie ;/ przegladam lale i znalazlam taka http://allegro.pl/lalka-szmaciana-ch...877513443.html za☠☠☠iaszzccza, wzielabym dla siebie   
				__________________ It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2014-02-10 o 22:07 | 
|     | 
|  2014-02-10, 22:22 | #2872 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

Dziewczyny z Krakowa, moze jest ktoras zaonteresowana bonem rabatowym do super pharmu? Dostalam od mamy, wybralam sie na zakupy, obkupilam sie, pokazuje bon i   okazuje sie, ze bon jest do zrealizowania tylko w dwoch sklepach w Krakowie, bon na -25% | 
|     | 
|  2014-02-10, 22:22 | #2873 | 
				 | 

Ufff, nadgonilam   Nie moglam wpasc na to jakim cudem Igi mial dzis uro skoro miesiac temu tez swietowal  ale juz zakumalam. Yellow, tak strasznie mi przykro jak piszesz o relacjach pomiedzy Twoim TZ a Olim. Kompletnie tego nie rozumiem, smutne toto  pieniaca sie Yae mnie rozwalila! Widze, ze temat wozkow na tapecie. Dobrze dobrze, z checia poczytam, bo my tez sie szykujemy na przesiadke z czolgu do czegos lekkiego. jak dzis bylo pieknie  na dworze ponad 3h bylismy. Wyletnilam sie tak, ze az wiosenne butki ubralam, okulary przeciwsloneczne na facjate i w droge :P I znow sie zacznie problem pt. Jak ubrac dziecko, by nie wrocilo z dworu mokre jak szczur. z mniej fajnych rzeczy: bylismy dzis na wazeniu. Przez 2 msce Kubus przybral, uwaga, szalone 290g.... Pediatra juz nie ma pomyslu, Kuba ma apetyt, duzo je, wszystko zbadane, wyniki ok, a tu takie numery... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-10 o 22:25 | 
|     | 
|  2014-02-10, 22:27 | #2874 | ||
				 | 

Cytat: 
  u mnie nagminne jest szukanie mojego pępka pod ubraniem, znajdzie, palucha wcisnie i zaraz rzuca sie do gryzienia go  nie ogarniam tego w najmniejszym stopniu  Cytat: 
  a co do bicia, wystarczy, ze trzymam go na rekach a moja mama cos do niego powie w żartach typu : ty łobuzie, a ten mi z liscia strzela ewentualnie z piąchy w nos- wczoraj tak mnie urzadził, ze przez sekunde mnie naprawde zamroczyło  teraz wzrokiem prosze mame, zeby z  nim nie zaczynała  charakterek ma mały tak zadziorny, ze musi na swoim postawic a przy tym jest mega uparty  koziorozec jak sie patrzy  Nie wspomne o tym, ze jak mu sie bateria wyczerywala w grająco-świecącym kocie i melodyjka zacinała z tego powodu to kotu z piesci ładował aż mu nie zczerwieniała..... o matko, chyba bede częstym gosciem na szkolno-dyrektorskim dywaniku    | ||
|     | 
|  2014-02-10, 22:27 | #2875 | |||||||||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Ale dasz radę!!  Cytat: 
  i super cena Cytat: 
  dobrze że nic się nie stało Fajne takie małe chodzące ludziki      Cytat: 
  Cytat: 
 Co do spacerku jestem na Tak  i koniecznie w miętowych spodenkach      Cytat: 
  buziaczek w główkę  Powodzenia jutro w pracy ! Cytat: 
  nie mogę!    Cytat: 
   Ja też rano zawsze dostaję z pilota   
				__________________ Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. | |||||||||
|     | 
|  2014-02-10, 22:32 | #2876 | 
				 | 

o matko, powalił mnie na łopatki tytuł wątku z kuratorem   dziękuje za uwagę, dobranoc  ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- http://demotywatory.pl/4286960/Kto-wygra | 
|     | 
|  2014-02-10, 22:37 | #2877 | 
				 | 

Jutro moi rodzice przyjadą, zabiorą Darię na spacer, a ja na spokojnie sobie okna umyję bo już takie brudne że aż wstyd   Oby było jutro tak wiosennie jak dziś. Ja lecę też spać.Dobranoc 
				__________________ Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. | 
|     | 
|  2014-02-10, 22:40 | #2878 | 
				 | 

Jeszcze pamietam: Ezzo, faktycznie, zlapac za glowe sie mozna czytajac opis tych Waszych lepszych nocek. Ogromnie Cie podziwiam, ze dajesz rade i tak niewiele tutaj narzekasz! Historia z samolotu mnie rozbawila   Debrah, co za lekarka, ehhh.... Oby Wam sie wszystko juz unormowalo  Na tel nie wlaczam zadnych linkow ani filmikow, takze nie myslcie, ze olalam. LADY, nie masz problemow z pamiecia wewnetrzna w chachy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | 
|     | 
|  2014-02-10, 22:56 | #2879 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

nawijko mam straszny, szlag mnie trafia i tak naprawde to jedyna wada tego telefonu, szkoda tylko, ze tak bardzo przeszkadza w normalnym uzytkowaniu, a aplikacji naprawde mam malo zainstalowanych, mam tableta i wszystkie wazniejsze tam sa, no ale coz..... Teraz malzowi oddalam bo w swoim nowym sluzbowym nie ma nawigacji a jezdzi i potrzebuje a ta navi androidowska jest bardzo dobra. Czimajcie mnie bo zastrzele kota obudzila mi babla juz musialam butle podac bo przypomnialo mu sie, ze glodny, ehhh... Marsi, kiedy masz zamiar oduczac jedzenia w nocy??? Ja sie boje, ze babel za duzo je tego mm, w dzien juz wcale, za to w nocy nadrabia, ostatnio na kolacje zjadl 2x 210 plus w nocy 2x210..... Boje sie, ze to zdecydowanie za duzo. Tzn to byl wyjatek zazwyczaj tylko te dwie porcje nocne ale i takie wyjatki sie zdarzaja nam czasem. Co do plaskaczy - moje dziecie na pytanie, skarbie, gdzie mama ma uszko??? Daje mi plaskacza w twarz zebym glowe obrocila i mogl mi potarmosic ucho  musze przeczytac rady dot pieluszek na noc bo widzialam ze marsi zmienila na pampersy chyba??? U nas ten sam problem mlody przesikany od gory do dolu niemal co noc a zmiana pieluchy w nocy jest. W dzien sie to nie zdarza w nocy zawsze. Ciekawam, ile dziec pospi po tej butli  aha, zrobilam tylko 12km, ale w takim tempie ze ja pierdziu, masakra, na ostatnich 2km myslalam, ze ducha wyzione   
				__________________ | 
|     | 
|  2014-02-10, 23:09 | #2880 | 
				 | 

Ja ubieram małej na noc te podstawowe BD, bo inne mi przemakały - ani Dada, ani Huggies, ani Pampers nie dawały rady, a tu proszę, w naszym przypadku najlepiej się sprawdziła największa taniocha.   I nie chcę zapeszać, ale moje dziecię chyba powolutku się zaczyna przestawiać na całonocne spanie - ostatnie mleko je o 22:00 około, a potem dopiero o 4-5 nad ranem... Wstaje po 7. | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

aaa właśnie mi się przypomniała pewna paznokciowa historia, leciałam samolotem, obok mnie całkiem przystojny facet, nagle mówi coś Ci spadło ( plotkowaliśmy już od jakiegoś czasu) podnosi, podaje mi do ręki, a ja w momencie twarz jak burak, bo to mój był piękny, czerwony paznokieć- hybrydowy, odpadł cały w jednym kawałku
 aaa właśnie mi się przypomniała pewna paznokciowa historia, leciałam samolotem, obok mnie całkiem przystojny facet, nagle mówi coś Ci spadło ( plotkowaliśmy już od jakiegoś czasu) podnosi, podaje mi do ręki, a ja w momencie twarz jak burak, bo to mój był piękny, czerwony paznokieć- hybrydowy, odpadł cały w jednym kawałku 
 Cale szczescie, ze nic mu sie nie stalo
 Cale szczescie, ze nic mu sie nie stalo  W ogole mam nadzieje, ze nikt nie ucierpial
 W ogole mam nadzieje, ze nikt nie ucierpial 

piszę właśnie pracę mgr, siedzę chyba już z 4h, przeczytałama bądź przejrzałam tysiąc pięćset książek i co? NIC!!! nie da się napisać tej durnowatej pracy, bo wszystko oparte na ustawach, musiałabym cytować non stop, ale przecież to bezesensu to raz, a dwa to plagiat mi pracy nie przepuści. I du.pa. Tż ma urlop na cały dzień a ja ile napisałam? 1,5 strony
 piszę właśnie pracę mgr, siedzę chyba już z 4h, przeczytałama bądź przejrzałam tysiąc pięćset książek i co? NIC!!! nie da się napisać tej durnowatej pracy, bo wszystko oparte na ustawach, musiałabym cytować non stop, ale przecież to bezesensu to raz, a dwa to plagiat mi pracy nie przepuści. I du.pa. Tż ma urlop na cały dzień a ja ile napisałam? 1,5 strony 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

20/52
 20/52