Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 12:10   #1201
wewillrockyou
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
czy wam też tak chce się pić? w ciągu pół godziny wypiłam butlę wody cholera boję się żeby mi się woda nie zaczęła odkładać no tak mnie suszy że masakra
mam to samo i czego bym się nie napiła to mi mało

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
wczoraj miałam wizyte Mały w 34t5d ważył 2890g, i wszystko ok. moje cukry też dobre. przytyłam od początku ciąży 8 kg.
mały klopsik

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Moja torba chyba spakowana

też zaraz się wezmę

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
u mnie takie numery to standard mój bardzo często przez sen gada nawet po chińsku .Kiedyś w nocy obudził mnie chuchając mi na szyję otwieram oczy, a tu mąż wisi nade mną i powtarza po cichu pytanie śpisz odpowiedziałam tak to się położył i poszedł dalej spać, a Ja uspokajałam serce bo byłam bliska zawału
padłam

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:10   #1202
maggie123
Zakorzenienie

Amelka,love!!
Cytat:
upchnęłam:
-szlafrok,
-klapki,
-ręczniki,
-1 koszula do porodu,
-3 koszule do karmienia,
-biustonosz do karmienia,
-majtki i skarpetki,
-leginsy i bluzka (nie wiem po co ale może się przyda taki 'dres'),
-kubek i sztućce,
-ręcznik papierowy i papier toaletowy,
-podpaski, podkłady, wkładki laktacyjne, podkłady na wc,
-biszkopty i wafle ryżowe,
-kosmetyczka (szampon, odżywka, żel pod prysznic, mydło, antyperspirant, płyn do hig int, maleńka buteleczka płynu do mycia naczyń, szczoteczka + pasta do zębów, gumka do włosów + 2 wsuwki, pomadka-wazelina, pilniczek do paznokci, próbka balsamu do ciała, próbka kremu do brodawek, krem do twarzy)

Muszę dołożyć jak kupię 2 małe wody mineralne.
W dniu porodu: szczotkę do włosów, ładowarkę i dokumenty, no i jakąś kasę upchnąć do torby żeby coś mieć ze sobą

Magduś brawa!

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Witam sie po wizycie u mnir wszystko okey glowka wstawia sie w kanal rodny jest juz bardzo nisko szyjka jako tako trzyma. Moja gin stwierdzila ze bedzie szybka akcja porodowa za 3 tyg mam ktg ale gin powiedziala ze nie wie czy zdaze na nie dojechac. Takze czekam na rozwijajaca sie akcje

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

szybko i bez bólu mam nadzieję. Żebyś tylko do szpitala dojechała

Cytat:
pisałyście o zabawkach z Lamaze-ja kupiłam dwa koty, dla chrześniaka i dla Mojego Maluszka-sa naprawdę świetne. Chyba jeszcze innego zwierzaczka kupie

uwielbiam zabawki z laobze: )i tiny love jeszcze

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Chciałabym zauważyć, że w sobotę jest pełnia! Coś czuję, że w weekend będzie hurtowe rozpakowywanie

ja sie na sobote nie pisze. Mam w planach dzień u rodziców z Zu bo mąż bedzie kończył szafki w kuchni więc nie ma opcji rozpakowania

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Bidny chłop, nawet w nocy w snach chwili spokoju nie ma

Heh ale romantyk, no ale chciał dobrze
Mój ostatnio pyta mnie co ma mi kupić na ten prezent z okazji porodu (bo go uświadomiłam że taki zwyczaj). Więc odpowiadam, że nie wiem, niech coś wymyśli. To ten mi wyskakuje "to może ten wypasiony blender"
Dodam, że blender wybrałam z miesiąc temu, tylko ciągle mamy nie po drodze żeby po niego jechać i kupić.

Ale na jego usprawiedliwienie dodam, że nieraz mu się udaje fajne prezenty kupić, pierścionek zaręczynowy sam wybierał i była to totalna niespodzianka, niektóre biżuteryjne sprawy też wpasował w mój gust

Szalona, o której wstałaś że już gotowa torba? U mnie leży torba wyjęta od kilku dni, no ale jak dzisiaj termin to termin. Trzeba się zabrać.

A ja się dzisiaj obudziłam o 5 rano zlana potem, śniło mi się że znieczulali mnie do porodu i ostrzykiwali całe plecy, miejsce obok miejsca

maggie - ładny brzuszek, ale chyba już dość nisko jest

on cały czas byl dość nisko ale teraz to już siedzi mi na udach i tak siedzimy sobie razemhaha

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
A u mnie szaro, buro i ponuro. Amelka ciągle chora. Wariuje z psami, a ja już fioła dostaję. Marzę o 5 minutach ciszy. Ale to nierealne
Dziewczyny, niech już ta wiosna przyjdzie!!! Niech nasze dzieci ją powitają wraz z pierwszym oddechem po tej stronie brzuszka. Nie chcę już tej zimy, błota i szarego nieba.
Chyba mnie dopada jakaś deprecha przedporodowa. A do porodu jeszcze tyle czasu........
Skoro na Majke brokuł nie działa to choć wiosnę wywołamy?

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:14   #1203
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

W ogole to wlasnie mi sie przypomniala dziwna sytuacja jaka miala miejsce w nocy:
Przebudzilam sie i staralam sie zasnac, gdy nagle TZ zerwal sie z poduchy i siedzi... WTF? Odczekalam chwile i pytam sie, co sie stalo, a on burknal ze zaraz mi przyniesie te Nesquiki (jakkolwiek sie to pisze) i polozyl sie z powrotem. Czub
padłam x2

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

36tc (35t4d)B-)
jaki maluszek! jak piłeczka od tenisa

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Witam sie po wizycie u mnir wszystko okey glowka wstawia sie w kanal rodny jest juz bardzo nisko szyjka jako tako trzyma. Moja gin stwierdzila ze bedzie szybka akcja porodowa za 3 tyg mam ktg ale gin powiedziala ze nie wie czy zdaze na nie dojechac. Takze czekam na rozwijajaca sie akcje
w takim razie trzymam kciuki o dobry finał

Bąbelek
Stary 2014-02-13, 12:15   #1204
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Jak jest 35 dni - mówisz miesiąc, żeby skrócić, 30 dni - miesiąc. Teraz 25 dni - miesiąc. A podobno luty najkrótszy miesiąc w roku
Jak będzie 21 dni to i tak nie będzie się opłacało mówić 3 tygodnie, bo 3 tygodnie to prawie miesiąc, więc dalej będzie miesiąc

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Moja maszyna to był wyjątek- nie chciałam, żeby TZ jeszcze ekstra kase na inne prezenty wydawał, a maszyne i tak chciałam sobie kupic.
No własnie nie wiem jakby to u mnie było jakbyśmy sobie robili prezenty. Pewnie sprzęty zaliczyły by się do prezentów
A maszyna to taki inny prezent mi sie wydaje

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Jak to nie wiesz Ela! Nadstaw dupcię będzie lanie, albo lepiej lanie dla rodziców którzy ci Mikołajków nie czytali Moje ukochane książki! Mikołajek, Rekreacje Mikołajka, Mikołaj i inne chłopaki, Wakacje Mikołajka, Joachim ma kłopoty...i kilka innych. Musisz koniecznie kupić je Mikołajkowi ! Francuska seria z genialnymi tekstami i rysunkami panów Sempe Goscinny
Powstał też całkiem udany film fabularny o Mikołajku. Zobacz koniecznie.
Osobiście nie znam lepszej ksiązki dla chłopców Moje są już tak sciorane i podarte że postanowiłam je oprawić dla Piotrusia jak troszkę podrośnie!
To druga Ela też nadstawia tyłek własnie się zastanawiałam o czym paplecie
Nie znam tej bajki, rodzice mnie chyba nie kochali

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:16   #1205
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Hej

Ja wczoraj od 22 do 1 skurcze co 8min ale krotkie po 30sek wiec dalej czekamy .Za to czop wczoraj zaczal odchodzic jak galaretka a dzis juz jest brazowe plamienie,no niech sie ruszy Musze jakies zajecie wykurzajace na dzis sobie wymyslic

Ale brzuch mnie rwie dolem jak na @ ale bez wyraznej regular.ciagnie caly czas,dzis musze byc aktywna
za rozwijającą się akcję

Bąbelek
Stary 2014-02-13, 12:16   #1206
asienka213
Wtajemniczenie

Mam wyniki:

na czczo 96 norma do 92
po godz 132 norma do 180
po 2 godz 82 norma do 153

wlasciwie wyniki ok ale przez to, ze na czczo troche za wysoki wynik to dali mi glukometr musze mierzyc 4 razy dziennie i zapisywac, po tyg poslac im maila z wynikami a po 2 wizyta kontrolna I musze mierzyc do konca ciazy ehh Ale nie jest tak zle bo wlasciwie nie musze z niczego rezygnowac tylko miec umiar i to obserwowac

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:17   #1207
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

Dobry! Jak tak piszecie po wizytach, że co druga głowa już w kanale, co trzecia szyjka nie istnieje a większość chodzi bez czopów to ja pierdzielę! Tylko patrzeć jak się zacznie z 10 porodów na raz
będzie się działo

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Chciałabym zauważyć, że w sobotę jest pełnia! Coś czuję, że w weekend będzie hurtowe rozpakowywanie
czekamyy z niecierpliwością na sobotę!

Bąbelek
Stary 2014-02-13, 12:22   #1208
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

1.na którym?
2. A to kolorem też się chwaliłam?
3. Jadę zaraz z rodzicami do biedronki, wreszcie gdzieś wyjdę, nawet włosy umyłam
1. Trochę mi to zajęło zanim zajarzyłam o co chodzi
2.
3. Ja też dzisiaj będę w biedronce po te pieluchy Ale nie wiedziałam, że trzeba głowę myć

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
hej, hej! zaraz nadrobię, ale najpierw muszę się pochwalić
pojechałam rano na targ i zakupiłam 3 karmniki trafiłam na kolejne stanowisko gdzie babka wyprzedawała rzeczy letnie po 5 zł i tym sposobem nabyłam kombinezon z długimi i krótkimi nogawkami, krótkie spodenki i spodnie 3/4. normalnie wszystko dla mnie ale potem zaszłam do Smyka i z racji tego że Mały ma tylko 3 szt bodów z długim rękawem, to dokupiłam mu kolejne 6szt. nie mogłam się powstrzymać no i była super promocja

Ale zakupy
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:23   #1209
monkaa321
Zakorzenienie

vivien39 śliczne kotki

Gianna M na rozkręcenie

Cytat:
Pewnie szukał ile nakupiłaś ciuchów w tajemnicy

Cytat:
A ja się dzisiaj obudziłam o 5 rano zlana potem, śniło mi się że znieczulali mnie do porodu i ostrzykiwali całe plecy, miejsce obok miejsca
taki lifting robili przy okazji

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
pierwszy prezent od mojego TŻta to był mikser, fakt, że poprzedni mi się zepsuł, on o tym wiedział i chyba dlatego kupił, ale powiedziałam mu, że ja lubię prezenty dla mnie a nie dla domu (bezczelna jestem, wiem). Na urodziny dostał ode mnie toster . Był w szoku. Dałam mu wtedy też drugi prezent - krawat (ale taki fajny), no i od tego czasu nie kupił mi nic "do domu".
Chcę być traktowana jak kobieta (kochanka ?!) a nie jak kura domowa.

kupiłam w smyku na przecenie kocyk po 30zł, z jednej strony bawełna z drugiej plusz i wychaftowany kotek, żal było nie kupić.

kolega mojego Kuby jest w szpitalu na zapalenie płuc. podobno pół przedszkola ma zapalenie płuc. lekarka w przychodni nic nie widziała, nie słyszała, dopiero na dyżurze w szpitalu krzyczeli, że czemu tak późno z takim ostrym stanem przyjechali. no i będą pisać skargę na lekarza z przychodni.
ja się cieszę, że mój chodzi do prywatnego. u nas jak dziecko ma kaszel/katar to jest od razu tel do rodziców, że mają zaraz zabrać.
podobają mi się Twoje zagrania

za zakupy

ja pamiętam, że moja ciocia dawała córę do prywatnego przedszkola no i akurat tam było całkiem na odwrót. Często Panie dostawały leki od rodziców żeby podawały dzieciom jak te są w p.kolach
było gorzej niż na państwówce

Cytat:
Dla wszystkich pragnacych słońca, wiosny i ciepła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jak ładnie śliczne zdjecia

Cytat:
Mamy kolejny złoty medal! dla Justyny Kowalczyk!
jupi

vivien39
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:24   #1210
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Jak to nie wiesz Ela! Nadstaw dupcię będzie lanie, albo lepiej lanie dla rodziców którzy ci Mikołajków nie czytali Moje ukochane książki! Mikołajek, Rekreacje Mikołajka, Mikołaj i inne chłopaki, Wakacje Mikołajka, Joachim ma kłopoty...i kilka innych. Musisz koniecznie kupić je Mikołajkowi ! Francuska seria z genialnymi tekstami i rysunkami panów Sempe Goscinny
Powstał też całkiem udany film fabularny o Mikołajku. Zobacz koniecznie.
Osobiście nie znam lepszej ksiązki dla chłopców Moje są już tak sciorane i podarte że postanowiłam je oprawić dla Piotrusia jak troszkę podrośnie!
Też czytałam Mikołajka ,ale film mi się już nie podobał

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Mam wyniki:

na czczo 96 norma do 92
po godz 132 norma do 180

wlasciwie wyniki ok ale przez to, ze na czczo troche za wysoki wynik to dali mi glukometr musze mierzyc 4 razy dziennie i zapisywac, po tyg poslac im maila z wynikami a po 2 wizyta kontrolna I musze mierzyc do konca ciazy ehh Ale nie jest tak zle bo wlasciwie nie musze z niczego rezygnowac tylko miec umiar i to obserwowac
To raczej dobrze no to gratki

Uwaga dziewczyny obalam mit o sprzątaniu za lodówką właśnie tam zrobiłam porządki, a więc zobaczymy czy to taka ściema czy rzeczywiście działa

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:35   #1211
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Mam wyniki:

na czczo 96 norma do 92
po godz 132 norma do 180

No to chyba gratulować, bo mogło być gorzej?
Jak po takiej glukozie masz dobre wyniki po 1 i 2 godzinach, to możesz chyba nawet słodkie wcinać

Cytat:
Uwaga dziewczyny obalam mit o sprzątaniu za lodówką właśnie tam zrobiłam porządki, a więc zobaczymy czy to taka ściema czy rzeczywiście działa
No to czekamy na wieści

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 12:44   #1212
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Pełnia raczej zawsze co 4 tygodnie, więc nie wiem skąd Wam sie te 6 wzięło
No mi też się tak wydaje. Ale słowo pisane przyjęlam jako pewniak
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:49   #1213
monkaa321
Zakorzenienie

wewillrockyou kolejna zakupoholiczka

Vivien ładne kocyki

Trisdom a ja mam pytanie tą gwiazdeczkę co robiłaś to wycinałaś z kwadratu czy jak to wymierzyłaś? Bo ja bym chciała sobie taki zrobić. Muszę tylko znaleźć jakiś drugi kocyk do kompletu

asienka213 to nie jest źle
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:49   #1214
amelka2006
Raczkowanie

Dziękujemy za komplementy

Dziewczyny wrzucamy brokuły, żeby wiosnę wywołać!!!!!!!!

: brokul::b rokul::br okul::bro kul::brok ul::broku l::brokul : : brokul::b rokul::br okul:

A tak w ogóle to ja nieźle stuknięta jestem. Tak mi brak słońca, że sprawdzam już ofertę biur podróży z myślą o urlopie na jesień. Tylko się boję, że to głupota. A jak dzidziuś będzie za mały na takie podróże? Ktoś był z półrocznym maluchem na urlopie w ciepłych krajach? My z Amelką w taką podróż wybraliśmy się jak miała 2 latka. I nie żałowaliśmy. Ale z takim maleństwem mam jednak obawy.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:50   #1215
ag9
Zadomowienie

Cytat:

hahaha desperatka
Stary 2014-02-13, 12:52   #1216
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
n

a suszarke i deske do prasowania 'dostałam' poprzednim razem ale jestem mega zadowolona bo sa super wypasione
o deskę to bym mogła dostać

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
wczoraj miałam wizyte Mały w 34t5d ważył 2890g, i wszystko ok. moje cukry też dobre. przytyłam od początku ciąży 8 kg.

Leżę do końca lutego czyli do 37 tyg, a potem wstaję

wezmę się za mycie okien dachowych, mam ich 9 więc mam nadzieje że przy 6 urodzę
za wizytę

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:52   #1217
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
ale slodka dziewczynka

Cytat:
mi właśnie listonosz kocyk przyniósł, bardzo ładny i mięciusi, chcę go do wózka na spód, wzięłam z bawełny bo oddycha. Szaro-niebieski w grochy.

http://allegro.pl/womar-kocyk-75x100...898021459.html
tos sie oblowila tymi kocykami

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No to chyba gratulować, bo mogło być gorzej?
Jak po takiej glukozie masz dobre wyniki po 1 i 2 godzinach, to możesz chyba nawet słodkie wcinać
no moge moge pal licho te klucie

Cytat:

to teraz czekamy na rozwoj sytuacji Trzymam

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:52   #1218
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj od 22 do 1 skurcze co 8min ale krotkie po 30sek wiec dalej czekamy .Za to czop wczoraj zaczal odchodzic jak galaretka a dzis juz jest brazowe plamienie,no niech sie ruszy Musze jakies zajecie wykurzajace na dzis sobie wymyslic
To chyba już tuż, tuż...

Cytat:
Wczoraj spakowalam do osobnej malutkiej torby
Napiszesz co? Chcę zobaczyć, czy wszystko mam.

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
ja dodałam do posta na I stronie w poprzedniej części. W tej nie zdążyłam
Dodasz w wolnej chwili?

Cytat:
A u mnie szaro, buro i ponuro. Amelka ciągle chora. Wariuje z psami, a ja już fioła dostaję. Marzę o 5 minutach ciszy. Ale to nierealne
Dziewczyny, niech już ta wiosna przyjdzie!!! Niech nasze dzieci ją
Zdrówka dla Amelki!

Cytat:
I mamusia, i córa śliczne!

Cytat:
Mamy kolejny złoty medal! dla Justyny Kowalczyk!

Cytat:
i taki z mikrofibry
Uroczy Ale ja nie jestem obiektywna, wszystkie rzeczy dla maluszków mi się podobają .

Wkurzył mnie tata. Prosiłam, żeby pojechał ze mną do Biedronki po te pieluszki ale stwierdził, że nie ma czasu (a jedzie dopiero ok.15 na jakieś 2 godz. do dorywczej pracy). Pojechałam sama ale się przeliczyłam, nie wiedziałam, że ich jest aż całe pudło, w dodatku bez żadnej rączki, chyba bym nawet ich nie podniosła. Tatko w domu nie posłał nawet łóżek a mi już trudno się schylać, wyjmować wszystko, chować z powrotem...
Byłam na ciuchach, sobie nic nie kupiłam bo wydaje mi się, że we wszystkim wyglądam jak wieloryb a zresztą szkoda mi kasy, dla Niuni upatrzyłam jakieś śpioszki/bodziaki ale koniec końców też nie wzięłam, bo wszyscy mi mówią, że już i tak dużo tego mam a jeszcze ciocia, która wysłała 2 paczki nic mi nie kazała kupować ale teraz sobie myślę, że jestem wyrodna matka bo nic Niusi nie kupiłam .
Byłam też w tej przychodni prywatnej, ten ortopeda przyjmuje w poniedziałki, więc niby mała różnica poniedziałek a nast.piątek ale chyba już sobie podaruję te czekanie od 7 do 13 w szpitalu, myślę że i tak jestem na dużych obrotach i ta odrobina luksusu w formie wizyty prywatnej mi się należy. Mój ojciec z każdym byle g*wnem lata prywatnie, to jak on może to ja chyba też , zwłaszcza, że chodzi o konsultacje do porodu i ew.znieczulenia. Ale jestem zła
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:53   #1219
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
upchnęłam:
-szlafrok,
-klapki,
-ręczniki,
-1 koszula do porodu,
-3 koszule do karmienia,
-biustonosz do karmienia,
-majtki i skarpetki,
-leginsy i bluzka (nie wiem po co ale może się przyda taki 'dres'),
-kubek i sztućce,
-ręcznik papierowy i papier toaletowy,
-podpaski, podkłady, wkładki laktacyjne, podkłady na wc,
-biszkopty i wafle ryżowe,
-kosmetyczka (szampon, odżywka, żel pod prysznic, mydło, antyperspirant, płyn do hig int, maleńka buteleczka płynu do mycia naczyń, szczoteczka + pasta do zębów, gumka do włosów + 2 wsuwki, pomadka-wazelina, pilniczek do paznokci, próbka balsamu do ciała, próbka kremu do brodawek, krem do twarzy)

Muszę dołożyć jak kupię 2 małe wody mineralne.
W dniu porodu: szczotkę do włosów, ładowarkę i dokumenty, no i jakąś kasę upchnąć do torby żeby coś mieć ze sobą
za torbę

Impossible is nothing

Sławcio

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 12:56   #1220
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Dziewczyny,ma ktoras wozek z coneco ?
np taki http://allegro.pl/art7-wozek-gondolo...950000901.html

ja mam spacerowke coneco flash i jestem mega zadowolona z tej firmyi tak sie zastanawiam na glebokim tez z coneco .
Stary 2014-02-13, 12:59   #1221
olakola
Zadomowienie

amelka2006 - masz śliczną córeczkę,
wiem, wiem, powtarzam się

Cytat:
A u mnie szaro, buro i ponuro.
a u mnie słońce świeci, z domu wygląda na wiosne

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A ten ze sniło mu się że piwo wypada i chciał złapać.

Cytat:
i taki z mikrofibry
mi się ten z mikrofibry bardziej podoba niż z motherhood, przynajmniej na zdjęciu
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:59   #1222
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Napiszesz co? Chcę zobaczyć, czy wszystko mam.

Kocyk, ręcznik, pieluchy, chusteczki nawilżane, 4 tetry, 2 flanelki, 3 zestawy ubrań (ale będę jeszcze się zastanawiać czy odpowiednie wzięłam +czapeczki, skarpetki i niedrapki ), kosmetyki: krem do buzi, do pupy, oliwkę, szczotkę, próbkę płynu do kąpieli, octenisept), 2 różne smoczki bo nie wiem czy trafię w gust:P

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:02   #1223
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
No to za wizytę Czyli już tuż tuż 3mam kciuki

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
pisałyście o zabawkach z Lamaze-ja kupiłam dwa koty, dla chrześniaka i dla Mojego Maluszka-sa naprawdę świetne. Chyba jeszcze innego zwierzaczka kupie
słodkie

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-13, 13:03   #1224
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
No mi też się tak wydaje. Ale słowo pisane przyjęlam jako pewniak
Pełnia jest co 4 tyg. ALe mi chodziło o to, żeby jutro wybzykać tż, bo kolejne bzykanko za 6 tyg (o ile w weekend się urodzi oczywiście )
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:03   #1225
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Magdus brawo za torbe

Trisdom,Koziemleko jakie zajecia na dzis prponujecie? mycie okien odpada bo u mnie pada

agayka brawo za wizyte

Vivien mozna Furagin w ciazy jak najbardziej,bierz razem z wit C bo wtedy sie lepiej wchlania

martyna141 wlasnie podsunelas mi pomysl na dzisiejszy dzien beda porzadki w szafie po stronie meza zawsze jest cos do ulozenia

Ale brzuch mnie rwie dolem jak na @ ale bez wyraznej regular.ciagnie caly czas,dzis musze byc aktywna
No to za wykurzanie

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-13, 13:06   #1226
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

pierwsza torba dzisiaj!
to ja się też muszę zebrać teraz na zakupy a później pakowanie... ALe stwierdzam że mogłabym jeszcze poczekać
Ja też tak stwierdzam i poczekam na pewno bo poprostu nie mam torby pozyczyłam bratu i mi popsuł suwak ma naprawić i mi przywieźć a po za tym jeszcze prania nie zrobiłam

Cytat:
Malutki miał być Jasiu, ale już nam się odwidziało, synkowi, też się nie podoba.

Teraz na tapecie Dawidek, Hubert, Julian, Igor
U nas jak chłopak to JASIO będzie jedno imię które się nie powtarza w najbliższej rodzinie i podoba się nam obojgu a z tych najbardziej mi się podoba Julian

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
hej, hej! zaraz nadrobię, ale najpierw muszę się pochwalić
pojechałam rano na targ i zakupiłam 3 karmniki trafiłam na kolejne stanowisko gdzie babka wyprzedawała rzeczy letnie po 5 zł i tym sposobem nabyłam kombinezon z długimi i krótkimi nogawkami, krótkie spodenki i spodnie 3/4. normalnie wszystko dla mnie ale potem zaszłam do Smyka i z racji tego że Mały ma tylko 3 szt bodów z długim rękawem, to dokupiłam mu kolejne 6szt. nie mogłam się powstrzymać no i była super promocja

za zakupy jak szaleć to szaleć ja byłam w pepco i kupiłam sobie skarpety i pudełka i podkładkę na stolik i lampkę a najlepszy zakup to podwieszana podłoga do łóżeczka

Cytat:

A tak w ogóle to ja nieźle stuknięta jestem. Tak mi brak słońca, że sprawdzam już ofertę biur podróży z myślą o urlopie na jesień. Tylko się boję, że to głupota. A jak dzidziuś będzie za mały na takie podróże? Ktoś był z półrocznym maluchem na urlopie w ciepłych krajach? My z Amelką w taką podróż wybraliśmy się jak miała 2 latka. I nie żałowaliśmy. Ale z takim maleństwem mam jednak obawy.
Zawsze w sprawach podróży możesz przetrzeć szlaki

: brokul: Majka czekamy

Właśnie sprawdziłam i syna urodziłam dokładnie w pełnie coś w tym jest

Edytowane przez paulina_radom
Czas edycji: 2014-02-13 o 13:08
paulina_radom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:08   #1227
virginia
Zakorzenienie

Magduś - jaki masz krem do buzi dla maluszka?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:09   #1228
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Magduś - jaki masz krem do buzi dla maluszka?

Hipp, poleciła mi znajoma http://hipp.pl/uploads/tx_hippkatalo...5ml_RGB_01.jpg

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:12   #1229
olakola
Zadomowienie

Cytat:
nie, no za lodówką to już przesada. nigdy nie sprzątałam za lodówką (poza przeprowadzką). serio masz cały dom już na błysk???
ja mam 2 synów i męża, u mnie nigdy nie jest posprzątane
ja mam codziennie kuchnię zasyfioną, wc i obok brudne, zlewy brudne, ciuchy porozrzucane, górę prania, wiatrołap w piachu i błocie, zabawki u Kuby porozrzucane, na szyby w oknach nie patrzę ... a no i wszędzie ślady małych tłustych rączek (Kuby)

Cytat:
Ktoś był z półrocznym maluchem na urlopie w ciepłych krajach? My z Amelką w taką podróż wybraliśmy się jak miała 2 latka. I nie żałowaliśmy. Ale z takim maleństwem mam jednak obawy.
my byliśmy z rocznym Kubą w Hiszpani i było bosko,
a w tym roku pojedziemy jak mała będzie zdrowa gdzieś w sierpniu/wrześniu/październiku. na razie nie szukam, zobaczę jaka ona będzie. no i tylko "cywilizowane" kraje - dla mnie egip/turcja a nawet bułgaria odpadają.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

ja do twarzy zawsze używałam Nivea "na każdą pogodę" - bardzo lubię ten kremik
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:21   #1230
Gianna M
Zakorzenienie

Dziewczyny js juz dzis:
1zrobilam porzadek w szafie
2posprzatalam kuchnie
3pomylam plytki na scianach w lazience i znow kabine prysznicowa
4zrobilam reczne pranie
5pomylam lustra i drzwi miedzy pokojami

Kurde nawet malego skurczu przy tym nie bylo:/
Jeszcze kurze powycieram, odkurze i ide robic nalesniki

Lutien wykorzystanie tz daje lepsze efekty niz sprzatanie, u mnie po wykorzystaniu wczoraj od razu skurcze sie pojawily szkoda ze ucichly:/ moze dzis znow go zbalamuce

Czbasia dzialaj kochana

Ag9 tylko 20dni brawo i kciukinza szybki postep akcji!

Vivien39 ale fajny maluszek, ladnie wazy, najwazniejsze ze wszystko dobrze i ze zdrowo rosnie

Mmhym masz racje ta koncowka sie ciagnie w nieskonczonosc jakby czas stanal w miejscu:/

Asialll mnie tez tak suszy bardzo ostatnio a w nocy to juz w ogole wypijam butle wody! I jak cala ciaze pilam niegazowana tak teraz mnie tak ciagnie na gaz ze podpijam sobie z gazem.

Wewillrockyou , Monkaa321 , Agunia4ever dziekuje ale u mnie znow cisza i badz tu madry no, a jak dzisiejsze porzadki nie zadzialaja to ja od jutra juz naprawde nie mam co robic w tym domu:/

Virginia oby sie ruszylo dzisiaj w nocy.

Dobra dziewczyny ide dalej dzialac buziaki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości