Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 06:03   #1111
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
ja co prawda czuję się jak orka albo słonica, ale ludzie wokól się zachwycają, że ciąża mi służy to chyba nie komplement, bo skoro ponoć teraz tak "pięknie wyglądam" i mi służy, to normalnie mam zawyżone zdanie o swojej atrakcyjności i mnie teraz sprowadzają na ziemię

Jest w tym troche prawdy

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
bo prezenty nie muszą tylko pięknie wyglądać, mogą być praktyczne
u mnie tato często mamie kupował jakieś sprzęty do kuchni itp
Tez tak uwazam
Ja tam lubie dostac jakis sprzet, bo normalnie mi szkoda na to kasy i pewnie znalazlabym milion wazniejszych wydatkow gdybym sama miala go wymieniac
Stary 2014-02-13, 06:12   #1112
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Emilka stwierdziła, że jeszcze się wybierzemy na lunch do Pizzy Hut i zjadłyśmy ze smakiem pizzę z rukolą.
Ok- teraz mogę się rozpakowywać
Ja przez Ciebie wczoraj specjalnie poszłam do Sphinxa i zażyczyłam sobie najostrzejsze jedzenie jakie mają i było tak ostre że nie dałam rady jeść, więc na nic się zdało Skurczy oczywiście się też nie doczekałam

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
A tymczasem w moim brzuchu rośnie calkowite przeciwieństwo minikobietki
"Maleństwo" waży 2300!!! Gigant jakiś.
Wiek ciąży to 31 skończonych tygodni + 3 dni (mmhym czy mogłabyć wpisać? )
postanowił przebić Wikinga
Już nawet się zastanawiam czy imię Mikołajek nie brzmi zbyt filigranowo, może lepiej dać mu Ursus, albo Herkules
Zapowiada się cesarka na ok. tydzien przed terminem, ooch może by się udało zaplanować na 4.04
skoro nie Mikołajek to może Mikołajkowy Alcest ?
Za wizytę gratulacje !

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Kochana musisz poczytać więcej o genetyce To że wy nie macie rudych włosów nie oznacza, że wasze dziecko nie będzie miało.
będę mogła mężowi dawać wykład z genetyki jak nam się rude dziecko urodzi

pola_m WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! lekkiego porodu i słodkiego zdrowego bobaska!

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
pisałam już, że jest nas w rodzinie mamuś 2014 cztery, jedna już urodziła, choć była pod specjalnym "nadzorem" po wcześniejszym poronieniu, druga ledwo co się dowiedziała, że w ciąży, też miała ją zagrożoną (rodzi w marcu), teraz się dowiedziałam, że szwagierka ma zagrożoną ciążę (wspominała o skracającej się szyjce, a teraz mąż dzwonił, że do niego dzwoniła zaaferowana teściowa)
i w środku tego ja, chwilowo czuję się winna, że z moim Młodym wszystko ok (przynajmniej ja nie wiem nic na temat tego, żeby było inaczej), bo ja bym chciała, żebyśmy wszystkie miały ciąże bez przebojów

normalnie płakać mi się chce, że wszyscy dookoła nie mogą sobie pozwolić na spokój związany z dzieciaczkami
hej...no chyba żartujesz...twoje nerwy przenoszą się na maleństwo, a ty musisz się cieszyć że wszystko OK. Nikt o to do ciebie nie ma pretensji i na pewno nie będzie miał...wręcz przeciwnie!

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Wczoraj mialam wizyte u ina, maly w 32 tyodniu wazy ok 2100g jest juz ułozony łówką w dół i podobno wyglada na 34 tydzien.
Mam cukrzyce i na ostatniej wizycie u diabetologa dostałam ostrzeżenie ze mam bardzo wysokie cukry, mam tydzien na zniewlowanie tego. Jesli sie nie uda to insulina, ja twierdze ze nie mam tych cukrów wysokiech, troche ponad 120.
Zobaczymy
Dasz radę, na forum jest dużo dziewczyn z cukrzycą. Wszystkie z tym dzielnie żyją...co najwyżej zauważyłam pewne objawy uboczne np ela87 jest złośliwa a nadzwyczajna ciągle zrzędzi No jakoś musimy z nimi żyć

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
dzisiaj Tż przyjechał i mówi, że ma prezent dla mnie no więc ja uradowana 'co to takiego?' a tu nowe żelazko.. miło, bo stare jest beznadziejne ale.. kurde
romantyk nie ma co
Kiedyś kolega komentuje zachowanie innego kolegi i mówi mi:
-wiesz jaka z niego świnia? on żonie nigdy nic nie kupuje, teraz miała okrągłe urodziny to się wysilił i kupił jej suszarkę!
-no ale suszarka to już nie jest źle, jeśli jakaś fajna to przynajmniej kobieta sobie fryzurę będzie robiła
- suszarkę do ubrań!

Cytat:
36tc (35t4d)B-)
ślicznie
Stary 2014-02-13, 06:21   #1113
teQiba
Moderator

Side - no i rozbudzilas mnie calkowicie
Stary 2014-02-13, 06:26   #1114
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Side - no i rozbudzilas mnie calkowicie
dla mojej moderatorki wszystko
Stary 2014-02-13, 06:35   #1115
teQiba
Moderator

W ogole to wlasnie mi sie przypomniala dziwna sytuacja jaka miala miejsce w nocy:
Przebudzilam sie i staralam sie zasnac, gdy nagle TZ zerwal sie z poduchy i siedzi... WTF? Odczekalam chwile i pytam sie, co sie stalo, a on burknal ze zaraz mi przyniesie te Nesquiki (jakkolwiek sie to pisze) i polozyl sie z powrotem. Czub
Stary 2014-02-13, 06:39   #1116
kate1623
Zadomowienie

Hej melduje, że dalej nie rodzę
Cytat:
Dobrej nocy

36tc (35t4d)B-)

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
śliczna kulka ten twój brzuszek

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
1.Ja przez Ciebie wczoraj specjalnie poszłam do Sphinxa i zażyczyłam sobie najostrzejsze jedzenie jakie mają i było tak ostre że nie dałam rady jeść, więc na nic się zdało Skurczy oczywiście się też nie doczekałam

2.Dasz radę, na forum jest dużo dziewczyn z cukrzycą. Wszystkie z tym dzielnie żyją...co najwyżej zauważyłam pewne objawy uboczne np ela87 jest złośliwa a nadzwyczajna ciągle zrzędzi No jakoś musimy z nimi żyć

3.romantyk nie ma co
-wiesz jaka z niego świnia? on żonie nigdy nic nie kupuje, teraz miała okrągłe urodziny to się wysilił i kupił jej suszarkę!
-no ale suszarka to już nie jest źle, jeśli jakaś fajna to przynajmniej kobieta sobie fryzurę będzie robiła
- suszarkę do ubrań!

)
1. Kurczę Ja nie lubię ostrych potraw
2.:hahaha :
3.Ponownie

Dobrze mieć to forum z samego rana człowiek się uśmiecha

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 06:43   #1117
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
36tc (35t4d)B-)
No wreszcie brzuch Ci widać bo zaczynałam już wątpić, czy serio jesteś w ciąży

Cytat:
W ogole to wlasnie mi sie przypomniala dziwna sytuacja jaka miala miejsce w nocy:
Przebudzilam sie i staralam sie zasnac, gdy nagle TZ zerwal sie z poduchy i siedzi... WTF? Odczekalam chwile i pytam sie, co sie stalo, a on burknal ze zaraz mi przyniesie te Nesquiki (jakkolwiek sie to pisze) i polozyl sie z powrotem. Czub
Biedny chłop, zestresowany czeka na te sławne nocne napady zachcianek a tu nic, aż musiał sobie przyśnić

A ja czekam na pączka, chyba się uzależniłam
Wczoraj do 23 oglądałam znowu wózki na all, w sumie nie wiem po co, i tak nie kupię teraz
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 06:44   #1118
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

u mnie takie numery to standard mój bardzo często przez sen gada nawet po chińsku .Kiedyś w nocy obudził mnie chuchając mi na szyję otwieram oczy, a tu mąż wisi nade mną i powtarza po cichu pytanie śpisz odpowiedziałam tak to się położył i poszedł dalej spać, a Ja uspokajałam serce bo byłam bliska zawału

Maja

Czytam
Stary 2014-02-13, 06:55   #1119
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Biedny chłop, zestresowany czeka na te sławne nocne napady zachcianek a tu nic, aż musiał sobie przyśnić

A ja czekam na pączka, chyba się uzależniłam
Wczoraj do 23 oglądałam znowu wózki na all, w sumie nie wiem po co, i tak nie kupię teraz
Na to wyglada... Tylko ze ja wole Liony
A teraz mi narobilas ochoty na paczka - ale jutro po pobieraniu krwi sobie sprawie
A czemu nie kupisz wozka? Kup

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
u mnie takie numery to standard mój bardzo często przez sen gada nawet po chińsku .Kiedyś w nocy obudził mnie chuchając mi na szyję otwieram oczy, a tu mąż wisi nade mną i powtarza po cichu pytanie śpisz odpowiedziałam tak to się położył i poszedł dalej spać, a Ja uspokajałam serce bo byłam bliska zawału

Wystraszylam sie z samego opisu - ale jak sobie to wyobraze...
Stary 2014-02-13, 07:03   #1120
Trisdom
Zadomowienie

Witam sie porannie
Kate- blagam- wygon ta Majke, bo nie chce Ci sie w kolejke wciskac potem bedzie, ze zla kolezanka.
W nocy, co sie ruszylam to bolesny skurcz, to samo caly wieczor i od rana tez juz dwa... Ale nieregularne skurczybyki i do max. 60 sekund, wiec na razie nici z wyjazdu do szpitala.

Jak tak dalej pojdzie bedziecie mialy opis postepu przedporodowegona biezaco

Castia- ja wole nie siedziec jeszcze 3 tygdonie w dwupaku- skurcze przed to nic przyjemnego. Bralas cos p-skurczowego z takim rozwarciem?

Side- u Hindusow w efekcie oprocz chlebka naan nie dostalam nic typowego- gotowal mąż i było po grecku. Z wywolywania- u mnie dzis kolejny spacer i naklejanie folii na okna od ulicy.
Stary 2014-02-13, 07:05   #1121
maggie123
Zakorzenienie

Oho,widzę że już zbiorowo spać nie możemy. Za to teraz jak nie ma możliwości to mi bym spala...
Oprócz pakowania na dziś plan odebrać aparat bo kupiliśmy,pojechać po materac którego tydzień temu w sklepie nie bylo,umyć łazienkę i zrobić ciasto bo przyjdzie koleżanka z rocznym synkiem.
Cytat:

Nawet w nocy mu sie sni że spełnia Twe zachcianki-milo bardzo
Side,ubawiłaś mnie...

Cytat:
Hej melduje, że dalej nie rodzę

śliczna kulka ten twój brzuszek

1. Kurczę Ja nie lubię ostrych potraw
2.:hahaha :
3.Ponownie

Dobrze mieć to forum z samego rana człowiek się uśmiecha
Kate my chyba stracimy nadzieję na pojawienie sie Majeczki w tej części
A tak w ogóle to dzień dobry!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 07:09   #1122
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Dobrej nocy

36tc (35t4d)B-)

Piekny brzucho A Ty dalej szczuplutka

Cytat:

Niezle... A pamieta potem, co sie dzialo w nocy??

Cytat:
Ja przez Ciebie wczoraj specjalnie poszłam do Sphinxa i zażyczyłam sobie najostrzejsze jedzenie jakie mają i było tak ostre że nie dałam rady jeść, więc na nic się zdało Skurczy oczywiście się też nie doczekałam

skoro nie Mikołajek to może Mikołajkowy Alcest ?
Za wizytę gratulacje !

będę mogła mężowi dawać wykład z genetyki jak nam się rude dziecko urodzi

pola_m WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! lekkiego porodu i słodkiego zdrowego bobaska!

hej...no chyba żartujesz...twoje nerwy przenoszą się na maleństwo, a ty musisz się cieszyć że wszystko OK. Nikt o to do ciebie nie ma pretensji i na pewno nie będzie miał...wręcz przeciwnie!

Dasz radę, na forum jest dużo dziewczyn z cukrzycą. Wszystkie z tym dzielnie żyją...co najwyżej zauważyłam pewne objawy uboczne np ela87 jest złośliwa a nadzwyczajna ciągle zrzędzi No jakoś musimy z nimi żyć

romantyk nie ma co
- suszarkę do ubrań!

ślicznie
Co do sprzetow- sama zażyczyłam sobie pod choinke maszyne do szycia.
Stary 2014-02-13, 07:12   #1123
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Witam sie porannie
Kate- blagam- wygon ta Majke, bo nie chce Ci sie w kolejke wciskac potem bedzie, ze zla kolezanka.
W nocy, co sie ruszylam to bolesny skurcz, to samo caly wieczor i od rana tez juz dwa... Ale nieregularne skurczybyki i do max. 60 sekund, wiec na razie nici z wyjazdu do szpitala.
Śmiało wpychaj się z Emilką, a może ten mój mały glut w brzuchu się zawstydzi i też wyjdzie

Maja

Czytam
Stary 2014-02-13, 07:17   #1124
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
A czemu nie kupisz wozka? Kup
chyba dla lalek

Cytat:
Śmiało wpychaj się z Emilką, a może ten mój mały glut w brzuchu się zawstydzi i też wyjdzie
Majka wyłaź!
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 07:20   #1125
nadzwyczajna
Rozeznanie

Mój tez czasami gada przez sen. O pracy ze np zostało mu jeszcze to czy tamto do zrobienia i fajrant. To ze zmeczenia. Albo po prostu jakies glupoty. Mam z niego ubaw. Ale najbardziej urocze było jak gadał ostatnio ze mnie kocha :p
Nic nie pamiętał. Ale mówi:widzisz to znaczy ze naprawde cie kocham

Cukier na czczo 89. Az mnie zaskoczylo ze taki niski.:thumbup: To przez te nocne poty?
Wypilam kawke i zjadlam kanapki z pasta jajeczna i pomidorkiem. I zaraz ruszam w miasto bo mam pare spraw do załatwienia. O ile odmrożę samochoda i odpali.

Dziś obiecuje nie marudzić

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 07:38   #1126
asialll
Raczkowanie

Ależ cudowna pogoda dziś dziś planuje nie mieć lenia wyjdę sobie na spacer, za bardzo nie mam gdzie bo po tej wsi nie nawidzę chodzić (jak to będzie z wózkiem to nie wiem) ale za to podwórko mam duże

co do snów Tżtów hah dzisiaj w nocy obudziło mnie macanie po brzuchu takie nerwowe, budzę Tżta tzn szarpę obudził się i mówię co Ty robisz a on na to ŚNIŁO MI SIĘ, ŻE URODZIŁAŚ oni są tacy kochani już tak przeżywają jak my albo i gorzej
Majka wyłaź
Trisdom miejmy nadzieję, że dzisiejszy spacer przyniesie konkrety
nadzwyczajna udanego załatwiania spraw
maggie fajna piłeczka

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 07:45   #1127
teQiba
Moderator

Cytat:
Witam sie porannie

Jak tak dalej pojdzie bedziecie mialy opis postepu przedporodowegona biezaco
Potem bedziesz mogla smialo powiedziec ze rodzilas 2 tygodnie

Cytat:
Kate my chyba stracimy nadzieję na pojawienie sie Majeczki w tej części
A tak w ogóle to dzień dobry!
W 5 dni zrobilysmy 1000 postow - szybko sie ta czesc skonczy... A ja mialam taka ochote urodzic w 6. czesci

Cytat:
Niezle... A pamieta potem, co sie dzialo w nocy??
Tego ze siadal nie, ale mowil ze faktycznie mu sie snilo ze chcialam zeby mi przyniosl Nesquiki

Kacper chcial matke do zawalu doprowadzic - od rana nic sie nie ruszal, nie pomagalo bujanie i czekolada... Juz mialam sie na IP szykowac, a ten lobuz dostal czkawki wiec sie wydalo ze sobie zarty ze mnie robi

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
co do snów Tżtów hah dzisiaj w nocy obudziło mnie macanie po brzuchu takie nerwowe, budzę Tżta tzn szarpę obudził się i mówię co Ty robisz a on na to ŚNIŁO MI SIĘ, ŻE URODZIŁAŚ oni są tacy kochani już tak przeżywają jak my albo i gorzej
Glupole z tych naszych TZow
Ale to nawet urocze
Stary 2014-02-13, 07:46   #1128
(t)asia
Zadomowienie

Witajcie po ciężkiej nocy.
Miałam ambitny plan, żeby położyć się wczoraj o normalnej godzinie i oczywiście nastąpiło to gdzieś ok 3. Przed 8 się obudziłam bo chcę wyniki dzisiaj zrobić, żebym specjalnie jutro albo pojutrze nie musiała jechać. Jestem ledwo żywa a oczywiście dzisiaj mam zrobienia milion rzeczy.

Mój synu jakoś mało aktywny jest od wczoraj, dołączając do tego bóle brzucha-zaczynam się martwić. Po pobraniu krwi postaram się go obudzić pączkiem. Ciekawe czy jest łasuchem jak mamusia.

Odezwę się po powrocie z miasta Dzisiaj gotuje słoiki dla mężusia.Już pomysłów nie mam. Znowu będę się kręciła po sklepie i dumała- co by tu ugotować...

za dzisiejsze wizyty
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 07:49   #1129
margo80
Zakorzenienie

Pola - spóźnione życzenia, wszystkiego naj!

Tequilla - toś sobie Herkulesa wyhodowała cichaczem

Maggie - fajowy brzusio

teksty o gadających TŻtach boskie

ja właśnie próbuję obudzić swojego, żeby się szybko zebrał, bo chcemy jechać do Ikei do Katowic, a musimy zdążyć obrócić do 14, żeby Ewę odebrać. pytałam mamę, czy by nie mogła pójść po wnuczkę, ale okazuje się, że ma jakąś podejrzaną wysypkę, więc nie będziemy ryzykować.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 08:06   #1130
martyna141
Raczkowanie

Cytat:

Jest w tym troche prawdy

Tez tak uwazam
Ja tam lubie dostac jakis sprzet, bo normalnie mi szkoda na to kasy i pewnie znalazlabym milion wazniejszych wydatkow gdybym sama miala go wymieniac
niby racja, też lubie jakieś przydatne rzeczy ale szczerze wolałabym blender od tego żelazka musze o tym wspominać, może następnym razem

a suszarke i deske do prasowania 'dostałam' poprzednim razem ale jestem mega zadowolona bo sa super wypasione

Cytat:

Cytat:

biedni jak sie stresują ! Ale śmiałam sie normalnie w głos jak czytałam ! mój sie jeszcze nie stresuje, ale ja dopiero w 32 tc

no to miłego dnia moje drogie za wszystkie wizyty i sprawy do załatwienia, ja dzisiaj biore sie za ta szafe/garderobe bo wczoraj jednak mi sie nie chcialo pracowity dzień chyba sie nam szykuje.
Stary 2014-02-13, 08:20   #1131
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Witajcie z rana
Ja mam za sobą druga przespaną noc

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
kupiłam w biedronce dzisiaj te dady na promocji, TŻ mnie zrypie jak wróci, że czemu nie pampki,
za taką cenę, to szkoda nie kupić
do tego Kuba mi uciekł na cukierki jak byłam przy kasie. zapłaciłam, zanioslam zakupy do auta i po niego wróciłam. darł się w niebogłosy (chciał cukierki), ale ja nie znoszę terroryzmu i nie kupiłam, wszyscy się na mnie gapili.
Synek chciał pokazać, kto rządzi

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
a w ogóle dziewczyny co kupujecie Tżtom na Walentynki? ja nie mam pomysłu
Nic
My z okazji rocznic i walentynek przeznaczamy kasę nie na prezenty, a na fajne randki. W sobotę chciałam pojechać do muzeum sztuki współczesnej
Nie ma w czym wybierać, bo może padać, na basen nie bardzo, na łyżwy też nie

Cytat:
Cierpliwości w nocy Cię może złapać
Nie złapało
Ale dziś muszę jeszcze poprasować i pozawieszać firanki więc może

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Koziemleko okna pomylas mowisz to ja moze jutro sie wezme za okna dzis pomylam kabine prysznicowa, i ogolnie lazienke szalalam na kolanach ale coz powiem delikatne pobolewanie dolem i tyle:/
Ja też myłam ostatnio całą łazienkę Odkurzyłam dom 120 metrów i nic. Niedługo będę mogła zaprosić perfekcyjną panią domu na test białej rękawiczki

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość

a co do Walentynek.. to raczej zrobię coś wyjątkowego na kolację i skończymy przed tv jakoś kino i wypady gdziekolwiek mnie w ciąży nie kręcą a zamiast prezentu dla tżta wolę kupić coś Małemu
My też coś takiego planowaliśmy, ale stwierdziliśmy, że przy dziecku jeszcze nam wyjdą bokiem takie "randki"

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość

dzisiaj Tż przyjechał i mówi, że ma prezent dla mnie no więc ja uradowana 'co to takiego?' a tu nowe żelazko.. miło, bo stare jest beznadziejne ale.. kurde

Ja bym chciała dobrą gofrownice

Cytat:

Cytat:
Kacper chcial matke do zawalu doprowadzic - od rana nic sie nie ruszal, nie pomagalo bujanie i czekolada... Juz mialam sie na IP szykowac, a ten lobuz dostal czkawki wiec sie wydalo ze sobie zarty ze mnie robi
Wiem co to za stres

Nadrobiłam, idę wieszać te firanki
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 08:55   #1132
tygrysek83
Zadomowienie

Hej dziewczynki, ja mam dziś giga lenia :/ To chyba dlatego, że powinnam pójść na zakupy a wieczorem SR. Ale mi się nie chce...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 08:56   #1133
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Moja torba chyba spakowana
upchnęłam:
-szlafrok,
-klapki,
-ręczniki,
-1 koszula do porodu,
-3 koszule do karmienia,
-biustonosz do karmienia,
-majtki i skarpetki,
-leginsy i bluzka (nie wiem po co ale może się przyda taki 'dres'),
-kubek i sztućce,
-ręcznik papierowy i papier toaletowy,
-podpaski, podkłady, wkładki laktacyjne, podkłady na wc,
-biszkopty i wafle ryżowe,
-kosmetyczka (szampon, odżywka, żel pod prysznic, mydło, antyperspirant, płyn do hig int, maleńka buteleczka płynu do mycia naczyń, szczoteczka + pasta do zębów, gumka do włosów + 2 wsuwki, pomadka-wazelina, pilniczek do paznokci, próbka balsamu do ciała, próbka kremu do brodawek, krem do twarzy)

Muszę dołożyć jak kupię 2 małe wody mineralne.
W dniu porodu: szczotkę do włosów, ładowarkę i dokumenty, no i jakąś kasę upchnąć do torby żeby coś mieć ze sobą

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:03   #1134
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
upchnęłam:
-szlafrok,
-klapki,
-ręczniki,
-1 koszula do porodu,
-3 koszule do karmienia,
-biustonosz do karmienia,
-majtki i skarpetki,
-leginsy i bluzka (nie wiem po co ale może się przyda taki 'dres'),
-kubek i sztućce,
-ręcznik papierowy i papier toaletowy,
-podpaski, podkłady, wkładki laktacyjne, podkłady na wc,
-biszkopty i wafle ryżowe,
-kosmetyczka (szampon, odżywka, żel pod prysznic, mydło, antyperspirant, płyn do hig int, maleńka buteleczka płynu do mycia naczyń, szczoteczka + pasta do zębów, gumka do włosów + 2 wsuwki, pomadka-wazelina, pilniczek do paznokci, próbka balsamu do ciała, próbka kremu do brodawek, krem do twarzy)

Muszę dołożyć jak kupię 2 małe wody mineralne.
W dniu porodu: szczotkę do włosów, ładowarkę i dokumenty, no i jakąś kasę upchnąć do torby żeby coś mieć ze sobą

Az 4 koszule lacznie?

A w ogole mam pytanie - wszystkie macie ta koszule do zmarnowania na porod rozpinana na piersiach?
Bo ja mam jedna koszule ktora chetnie bym sie pozbyla ale ona na gorze ma kroj jak zwykly T-shirt... Nada sie?
Stary 2014-02-13, 09:08   #1135
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

Az 4 koszule lacznie?

A w ogole mam pytanie - wszystkie macie ta koszule do zmarnowania na porod rozpinana na piersiach?
Bo ja mam jedna koszule ktora chetnie bym sie pozbyla ale ona na gorze ma kroj jak zwykly T-shirt... Nada sie?

pewnie, że się nada ja mam do porodu długi t-shirt

mam 4 koszule bo tak jest napisane na stronce szpitala...
wklejam:
Rzeczy dla mamy

• 2 koszulki do porodu, najlepiej dłuższy T-shirt
  • 2 koszulki do karmienia piersią, rozpinane z przodu
  • szlafrok
  • ciepłe skarpety
  • wsuwane kapcie
  • biustonosz do karmienia piersią
  • wkładki laktacyjne
  • rolkę papierowych ręczników (do pielęgnacji krocza po porodzie)
  • ręczniki: zwykły i kąpielowy
  • 3 paczki pieluszek higienicznych BELLA (przydadzą się gdy odpływają wody płodowe i podczas krwawienia po porodzie)
  • kosmetyczka, przybory toaletowe oraz m. in.: pomadka wazelinowa do ust, krem, gumka do włosów, oliwka do masażu kręgosłupa, środek do higieny intymnej używany do tej pory
  • poduszka przydatna przy karmieniu piersią
  • ewentualnie „poduszka z dziurką” lub kółko ratunkowe do siadania po porodzie

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2014-02-13, 09:10   #1136
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
To i tak nieźle, bo mój zawsze jak coś chce kupić mamie to pyta czy bardziej jej potrzebny podnośnik do auta, otwornica, komplet kluczy czy wiertarka

maggie123 masz malutką zgrabniutką piłeczkę

Cytat:
Tez tak uwazam
ja niby też bym mogła (niech tylko będzie kupiony z głową tak żebym w ogóle z niego korzystała) ale czasem miło jest dostać coś typowo na prezent (nawet kosmetyczkę )

Dobry humor z samego rana was nie opuszcza

teQiba mężowi to się chyba Twoje zachcianki śniły
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:12   #1137
vivien39
Rozeznanie

wczoraj miałam wizyte Mały w 34t5d ważył 2890g, i wszystko ok. moje cukry też dobre. przytyłam od początku ciąży 8 kg.

Leżę do końca lutego czyli do 37 tyg, a potem wstaję

wezmę się za mycie okien dachowych, mam ich 9 więc mam nadzieje że przy 6 urodzę

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 09:19   #1138
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
wczoraj miałam wizyte Mały w 34t5d ważył 2890g, i wszystko ok. moje cukry też dobre. przytyłam od początku ciąży 8 kg.

wezmę się za mycie okien dachowych, mam ich 9 więc mam nadzieje że przy 6 urodzę

wow! jak to zrobiłaś? ja niemal 2 razy tyle przytyłam co TY

za wagę maluszka

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2014-02-13, 09:23   #1139
vivien39
Rozeznanie

Cytat:
wow! jak to zrobiłaś? ja niemal 2 razy tyle przytyłam co TY

za wagę maluszka

to ,,zasługa" cukrzycy ciążowej

w poprzedniej ciąży nie miałam i przytyłam 20 kg

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:26   #1140
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
sytuacja jak z dreszczowca

Śmiesznie macie z tymi tż w nocy mój mnie na razie nie obudził ani razu za to ja jego budzę
no ale na razie jestem na etapie przesypiania całej nocki więc może jak przyjdzie mi nie spać to też się będę śmiała

Cytat:
pierwsza torba dzisiaj!
to ja się też muszę zebrać teraz na zakupy a później pakowanie... ALe stwierdzam że mogłabym jeszcze poczekać

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość

Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości