|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
sprobuj zrobic dzis eksperyment jak ja zrobiłam. daj smoczka i przytul do cycka moj usnał; jak ci zasnie tzn ze nie głód tylko juz sie dziecko nauczyło ze ze budzi.... czytalas w paryzu dzieci nie grymasza??? ja nie lubie tego typu ksiazek; ale ja instynktownie zrobilam to samo co radza w tej ksiazce stad pewnie moje dziecko przesypialo cała noc; a potem wyjechalismy do szklarskiej i do wroclawia i po powrocie do domu zaczał sie sajgon... mysle ze wtedy popelniłam jakis błąd.
|
|
|
#662 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
tassia a możesz napisać w paru słowach co radzą w tej książce?
![]() mój syn budzi się milion razy w ciągu nocy, ale ja właśnie myślę, że to nie głód je troszkę ok. północy, a potem dopiero 6/7 rano, w międzyczasie nie chce wcale piersi, nawet się denerwuje jak mu wciskam, więc to raczej inny powód
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-14 o 10:45 |
|
|
|
#663 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() stolarze już działają, a my po kaszce. Smakowała i Tusia przez pierwsze dwie łyżeczki w sumie była zaskoczona, ale potem się zajadała ![]() Tylko wyszła mi chyba trochę rzadka...ile ml wody dajecie na tę łyżeczkę kaszki??? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
tusia nie zasypia w foteliku i wózku. ona zasypia już jak ją ubiorę w kurtkę lub kombinezon a potem ładnie śpi cały czas![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn jak dziecko sie budzi w nocy to czekaja ...taka pauza... pare chwil... jesli sie nie rozplacze to nie reaguja... biora dziecko na rece dopiero kiedy sie rozwyje. jest to wytlumaczone cyklami spania itp, ja tak robilam jak Maciek mial 6 tygodni bo liczylam ze moze sam zasnie... i po paru nocach nie budzil sie wcale...sypial od 20-7 rano potem coś zepsułam
|
|
|
#665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, moze to faktycznie stres? życzę w każdym bądź razie, żeby i tym razem udało się rozkręcić laktację ![]() Cytat:
![]() choć to nie byłam ja, to pamiętam sytuację - nikt Cię nie zaatakował! to był czysta sugestia, zwrócenie na coś uwagi, nie atak! ale tak to już tu jest, ze jak tylko ktoś zasugeruje: czy to na pewno dobry pomysł? może inaczej? ja bym tak nie zrobiła etc... to od razu odbierane jest to jako atak przed którym koniecznie i zaciekle trzeba się bronić ![]() ja tam za nieomylną i wszystko wiedzącą się nie mam i byłabym raczej wdzieczna gdyby ktoś mi na coś zwrócił uwagę zamiast stawać okoniem ![]() ale to ja
|
||
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to potwierdzam, bo zaczęłam robić tak jak tam piszą i Tusia spała całe noce. to było przed ząbkowaniem ale kuraki i tak uznaję,że nie lubię jak śpi całe noce, wolę jak się raz obudzi
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, brawa za pierwsze łyżeczki kaszki
ja do jednej łyżeczki dawałam 10 ml wody, do dwóch - 20 ml |
|
|
|
#668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
dobra zamecze dzis was, ale naprawde mam kryzys macierzynstwa
1.laktacja 2.nieprzespane noce 3. codzienne calodzienne marudzenie nie wiem juz czy on chory nie jest caly czas placze, naokraglo!!!! brzuch go nie boli, dzis to raczej tez nie zeby, przed chwila dokarmialam go mlekiem co udalo mi sie idciagnac to po 20ml zaczal rzucac butelka jedyne gdzie sie uspokaja to chustawka, ale fizjoterapeutks zabronila. nie wytrzymuje. mam ochote wziac opiekunke i robic ten staz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
ja tak zrobilam jak maciek mial 6 tygodni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#670 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i tak jak już któraś dziewczyna pisała nocne karmienia są w stanie świetnie laktację przywrócić Cytat:
![]() strzeliło mi coś w karku i chodzę jak robot ![]() Szymuś miał pobudkę na nocne karmienie. i tyle było radości z przespanej nocki
|
|
|
#671 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewacia, super, niech rośnie dżentelmen Cytat:
Fajowo, tyle nowości! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój Tż 192 i ledwo się mieści, ale my nie mamy warunków na prawdziwe łóżko Mam nadzieję, że kiedyś.... może...
|
|
#672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo robiłam według Twoich instrukcji. No dobra, jest ok![]() Cytat:
Kochana nie wiem jak pocieszyć, każda z nas miała takie chwile i na pewno jeszcze nie raz to się zdarzy.Także wiem co przeżywasz i ściskam
|
|
#673 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
miłych Walentynek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za rocznicę Cytat:
|
|
#674 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ostatnio w ogóle nie mam czasu na wizaż Dziecko daje mi znowu w kośc, nie wiem, co się z nią dzieje tym razem, ale straszny piszczek się zrobiła i ciągle trzeba z nią być i ją zabawiać, bo sama nie poleży nawey 5 min. Do tego doszły maksymalne cyrki z zasypianiem w dzień, bez bujania i suszarki się nie obejdzie, a drzemka max 30 min, więc za jakiś czas znowu jest śpiąca i się zaczyna marudzenie i tak w kółko... A rodzice jeszcze mi móią, że to moja wina, bo na pewno ją tak przyzwyczaiłam Cytat:
wiem, że to tragiczne bardziej n iż smieszne, ale
|
|
#676 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I przytulam, żeby kryzys minął. Cytat:
Cytat:
Ja też już jem właściwie wszystko... Z cytrusow próbowałam już grejpfruta. I sok pomarańczowy ale tam to pewnie nie ma pomarańczy. Cytat:
Cytat:
Przytulam Cię mocno...Na Zuzię chuchamy i dmuchamy. Tak jak i Wy musicie o Marcinka. Cytat:
![]() Za chwilę poszukam starych fotek i wrzucę nowe. Cytat:
Do tego stopnia, że w nocy nie daje sobie zmienić pampersa... ;/ Bo zawsze głodna.
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszla Bartka kurtka i jestem zachwycona
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
xViolet, proszę.
To na końcu to niedokończona jeszcze kostka Mistrzem igły to ja nie jestem widać zwłaszcza na słoniu... Ale Zuzi to nie przeszkadza. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale najlepszy jest ochraniacz do łóżeczka stosowany na macie piankowej.... Muszę znaleźć gdzieś na dysku....
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2014-02-14 o 11:39 |
|
|
|
#679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#680 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
tak a propos przesypiania, bądź nie przesypiania nocek bo się jeszcze nie wypowiadałam w tym temacie ![]() Miłosz tez nie przesypia nocy ciągiem, ale on zdecydowanie budzi się na jedzenie. I nie ma reguły, czasem obudzi się już o 2 w nocy, czasem o 4, a czasem dopiero o 6h jak dziś, gdzie można już uznać, że przespał noc. Więc nie wiem jak to ma się do nawyków budzenia, bo co miałam niby robić? Głodzić go? Jak on się nie daje uspokoić smoczkiem, bo się budzi i ostro płacze. A w nocy zjada największą porcję mm, stąd wiem, że to na pewno głód. Nie wiem, ja jakoś tego tak ostro nie analizuje. Może dlatego, że prawdziwy sajgon mieliśmy przez parę tyg na początku gdzie on w ogóle nie chciał spać w nocy i całe noce ryczał jak opętany. Po prostu wiem, że może być gorzej i doceniam to jak jest teraz. Skoro budzi się, płacze, dostaje butle i rzuca się na nią jak wygłodniały wilczek. Je tak łapczywie jakby chciał całą butle połknąć, to dlaczego miałabym mu jej nie dać? W końcu dzięki temu przybiera na wadze i rośnie. Zdarza mu się też budzić częściej, ale znam go i wiem, że nie z głodu. Czasem potrzebuje żeby mu podać smoczek, przytulić w nocy. Ale ja tego tak nie analizuję. Budzi się, wierci, popłakuje, to dostaje to czego potrzebuje. To w końcu tylko dziecko. Może coś mu się przyśniło złego i potrzebuje pocieszenia, może mu ręka zdrętwiała i boli, a może tyłek zaswędział ![]() Ja stara dupa jestem, prawie trzy dychy na karku, a i tak nie prześpię nocy bez pobudki, więc jakim prawem mam tego wymagać od dziecka? No, ale może ja jakaś dziwna jestem...
|
|
|
#681 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokaze jaka?
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#682 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
podziwiam kreatywną mamę
|
|
|
#683 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas dzisiaj okropna zawierucha i chyba muszę zrezygnować ze spaceru ![]() póki co (tfu,tfu!) Jasiek nie ma żadnych nniepożadanych objawów po szczepieniu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oprócz zdjęć Natalki poprosimy o zdjecia nowgo domku![]() Cytat:
Cytat:
Jasio raczej zasypia jak ruszymy. Na początku się denerwuje, ale u nas chodzi raczej o wciskanie w kombinezon, bo tak samo jest na spacerze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a jak Wikuś dzisiaj, lepiej? Cytat:
![]() motylku gratuluję pierwszej kaszki mojej Synowej
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzisz... Maciek mnie zaczal zatsanwiac bo nie jadl w nocy nagle zaczal jesc i to 3 minutki i dobranoc wiec okazalo sie ze potrzebowal tuli tuli i do spania dobra mam mega depresyjny nastroj. spadam stąd bo bede tylko zamulac mam ochote wyjsc z domu i zostawic tego wyjca samego a w zasadzie to placze razem z nim Milego dnia
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
xViolet, tu moje pierwsze "Dzieło" https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3437
Inwersja dziękuję ![]()
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem bo sama miewam takie dni choć kocham Jaśka bardzo mocno
|
|
#688 |
|
czyli Endżi
|
Taśka, dziękuję za posta
![]() Logoasia, może tamta pani chciała zarobić, ale żebyś przy tym nie miała od niej wymagań ?A tak a propo's "W Paryżu..." to jeszcze na Poczekalni wspomniałam o tych metodach na pomaganie dziecku w przesypianiu nocy i zostałam zlinczowana tekstem "jak będziesz miała swoje dzieci to sama zobaczysz" W sensie, że to niby takie okrutne sposoby a ja jako pierworódka naczytałam się jakichś durnot w głupich książkach i nie powinnam zabierać głosu .A ja żałuję, że o tym zapomniałam jak Julek był malutki. Chociaż na nic nie ma gwarancji to i tak jestem psychicznie udręczona tym, że w nocy mam horror a była nadzieja żeby wcześniej zacząć to ratować ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- teacherka, to jest przepiękne! zazdroszczę drygu
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-02-14 o 12:04 |
|
|
|
#689 |
|
BAN stały
|
Witam, wczoraj dojechalismy do pl.Maly troche grymasil, bo w foteliku nie mogl sobie pofilkac dowolnie, ale i tak wiekszosc drogi przespal.
Jak to w Polandii oczywiscie problemy.Okazalo sie, ze nie moge umiejscowic tutaj aktu urodenia, bo nie jestem na stale zameldowana.Maz jest, ale on musi zlozyc wniosek.Ale naszczescie mogl byc dziadek to tesci wykorzystalam.teraz sprobuje zalatwoc pesel |
|
|
|
#690 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj z malutką pedzimy do pediatry na kontrole, bo raz wydaje mi sie ze ciemiaczko za szybko jej zarasta:/ dwa ciemieniucha wróciła, trzy ma problemy z kupkami wczoraj i przedwczoraj nie mogla zrobić aż w końcu wczoraj jakoś o 22 wydusiła ja z siebie, wiem jestem nadgorliwa bo wiem że dzieci mogą nie robić kilka dni ale widziałam że ją to męczy :/, kolejne ma jakąś małą wysypke w jednym miejscu i nie wiem o co chodzi wiec wole sprawdzić, mysle tez zeby w koncu na jakies badania z nią isc bo od urodzenia nic nie miala robione :/ no i moze usg ciemiaczka bo jeden pediatra nam tak powiedzial ze mozemy sprawdzic ze wzgledu na to strasznie sie jej zobaczymy co nam babka powie no i potrzebujemy skierowanie do neurologa bo w przyszlym tygodniu jedziemy zeby ja zbadał...ehhh ok uciekam nadrabiac
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

[/RIGHT]

je troszkę ok. północy, a potem dopiero 6/7 rano, w międzyczasie nie chce wcale piersi, nawet się denerwuje jak mu wciskam, więc to raczej inny powód

nie martw się, ostatnio włączył mi się sam wentylator w łazience który uruchamia się tylko po włączeniu światła 

wszystko takie oklepane i mi się już przejadło.