|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
![]() teacherka
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#602 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
![]() teacherka kciuki mocno zaciśnięte!!
|
|
|
#603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupiłam jej nawet skarpetki z grzechotkami, patrzy na nie, ale jakoś żeby bardzo jej się podobały to chyba nie![]() Tylko u nas wynika to ze słabszego napięcia mięśniowego w brzuszku. Rehabilitantka kazała nam Zuzię na brzuszku dużo kłaść i jeszcze trzymać w ten sposób, że na kolanach u Ciebie dziecko leży buzią do Ciebie, a nóżki ma oparte na Twojej klatce piersiowej. Nie pozwalać jej się odpychać nogami od nas, tylko dawać jej blisko jej buzi. Mam nadzieję że dobrze napisała, jak nie to napisz, wstawię zdjęcie ![]() Narazie tylko w ten sposób widzi że ma stopy
|
|
#604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Nena co do niani to bez wątpienia to bąki TŻta. Ja zawsze na to zwalam jak próbuje się oszukać że Bartek nie narobił w pampersa. Nawet jak TŻ w pracy
![]() ---------- Dopisano o 04:25 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ---------- Dodi śpisz? [COLOR="Silver"][SIZE=1]---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post Helenka budź matkę! Niee no dobra wracam spać piszczałka już odleciała
|
#606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stópkami się interesuje, już niewiele jej brakuje do tego, żeby je wsadzić do buźki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ---------- Ach no i u nas pierwsze karmienie dziś było o 5:20, wcześniej po 12 dałam smoka i spała ale musiałam się przebierać, bo miałam wszystko zalane i cyce mi chciały eksplodować Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#608 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Ja czytałam, że ekspozycja ma potrwać do dwóch miesięcy. Nienawidzę nocy ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Taśka, a ile Maciuś ma tygodni? Nie wszedł w ten najdłuższy skok? Dziewczyny tu pisały, że miały najgorsze jazdy w tym temacie właśnie wtedy. Ja też. No ale już Ci podsuwałam ten pomysł. Tak też myślę, że z dziećmi nic nie jest dane raz na zawsze To nie są małe roboty, zaprogramowane raz na zawsze. Cośtam może im się okresowo zmieniać pod każdym względem.Szkoda, że mojemu nie chce się tak zmienić żeby spał Dziewczyny, macie jakieś fajne pomysły/patenty na ujęcia na fotkach "dzieciowych"? Mam jutro na pokładzie moją kochaną przyjaciółkę ze sprzętem fotograficznym i dumamy, dumamy... Największy dylemat mam jaką fryzurę zrobić Julkowi! ![]() To jest super, ale mój mały nie śpi na tyle mocno ![]() http://deser.pl/deser/51,111858,15315128.html?i=0
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
ja ika zazdroszcze tej zalanej pizamy bo ja po nocy mam puste cycki. moj organizm chyba nie do.konca jest przystosowany do karmienia a ja walcze z wiatrakami co do spania w nocy to pomyslalam ze przeczekam tak jak dawniej przeczekiwalam i Maciek usnie i moze od.nowa naucze go przesypiania calej nocy, ale niestety nie udalo sie bo wlaczyl syrene ALE stwierdzilam ze nie dam cyca tylko go oszukam. wiec przytulilam go do cycka dalam smoka i zasnal. niestety ja tez zasnelam wiec jestem cala polamana bo nie znosze spac z dzieckiem w lozku wniosek: dziecko moje nie budzi sie z glodu tylko sie tak uwarunkowalo. teraz musze wymyslec jak to zmienic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- endzi widzialam ta strone i mnie sie troche to nie podoba. strasznie przedmiotowe podejscie do dziecka. nie mam pomyslow wiecej niz te zdjecia z mojej sesjii bo nie mialam wiecej rekwizytow a to jest najwazniejsze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#610 |
|
czyli Endżi
|
Przedmiotowe? W życiu bym w ten sposób nie pomyślała. Dla mnie to bajkowe i z poczuciem humory. Maluszek wygląda jak baśniowy bohater
![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- No właśnie, ale jakie rekwizyty, hm.
|
#611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3.10.13 Helenka Always look on the bright side of life Edytowane przez dodinha Czas edycji: 2014-02-14 o 07:55 |
|
|
|
|
#612 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() :kciu ki: niech nam rośnie zdrowo pannica![]() Cytat:
![]() Cytat:
czyli wjeżdżanie na ambicje skutkuje![]() kurcze adi spał u mojej mamy na dole ....sebe karmiłam za 10 szósta i miałam iośc budzić adriana o 6;30 i zasnęłam efektem czego wstałam z paniką o 7 ....a o7;20 adi jeździ ze szwagrem do przedszkola....więc na dzieńdobry b ył ryk ż e takie wszystko szybko szybko ....zapakowaliśmy serduszka dla dziewczynek i lizaki dla bojsów żeby nie bylo smutno a niech mi rośnie dżentelmen co będzie dbal o kobiety i bez okazji bedzie dawał porenty![]() a co tz na to że dzisiaj walętynki.... właśnie sie obudził i zdziwiony że już prawie 8 a ja go nie obudziłam a ja mówię no...jak paniki narobiłam o 7 to ty sie z boku na bok przekręciłes i mówię mu ż enawet nie zauważyłeś mojej walentyki dloa ciebie na łóżku / mikroskopijne seduszko z czekolady terravita / a on mi .....przecież nie leżałas obok mnie![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
jejku ty juz tyle razy rozkręcałas laktacje że już ekspertem powinnas być ...ja tez musze coś pomyśleć bo wydaje mi sie ż eteż mam jakby mniej |
|||||
|
|
|
#613 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Happy Valentine's Day !
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
nie zalapalamsie na 1 strone
![]() moze troche nadrobie bo nie wiem co sie u was dzieje. egoistyczni o nas: mieszamy po nowemu. ludzie mnie juz we wsi znaja natalka dalej fatalnie sie luszcy - dodam w k fotke. mam net nadrabiam.. |
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej koleżanki dziecko późno się obracało. Jak zaczęła, to wszystko na raz. Teraz ma prawie dwa latka i jest dobrze rozwinięta.; Siedziała jak miała 10 miesięcy.
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
ja generalnie mam w nosie walentynki ale oczekiwalam od tz ze z racji tego ze nabroil to sie wysili
i cos kombinowal rzrczywiscie ale wczoraj wieczorem uslyszalam: "przenosimy walentynki na sobote bo zapomnialaem ze o 20mam trening" no coz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie
u nas noc byla dobra, Julka obudzila sie o 4 na jedzonko i o 7 juz pobudka i teraz harcuje
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tassiu, nie obraź się, bo wiem że mimo że zależy Ci na kp to masz do tego zupełnie inne podejście niż ja... ale strasznie kombinujesz i analizujesz piszesz że znów masz kryzys a z drugiej strony kombinujesz jak nie karmić w nocy, a przecież nocne karmienia są bardzo ważne, zwłaszcza jak jest kryzys... moim zdaniem za dużo o tym myślisz, nie lepiej po prostu karmić na żądanie i nie zastanawiać się czy maluch zjadł dużo czy mało, czy jadł godzinę temu czy 3 ? a i jeszcze chyba kiedyś pisałaś, że masz bodajże 10 butelek i wszystkie Ci się przydaja... jeśli faktycznie tak jest, to wydaje mi się ze to jednak może mieć wpływ na laktację, bo ciągle jest czymś zaburzana.... to oczywiście tylko takie moje luźne spostrzeżenia
Edytowane przez Natala84 Czas edycji: 2014-02-14 o 08:15 |
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
u nas co 2,5 h pobudki i mam dosc...
|
|
|
|
#621 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Mogłabym się jeszcze rozpisywać, tłumaczyć jaka to kaszka (bo nie czysty gluten), że przez miesiąc nic złego się nie działo itd ale to nie ma żadnego znaczenia.
|
|
#622 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam,że jak pracowałam w polskim sklepie, to wypijałam 2,3 takie super schłodzone ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Przysnęłam, budzę się po jakimś czasie,a tu zimne... zgłupiałam całkowicie i po kilku dniach okazało się,że jakiś program był ustawiony Możecie sobie wyobrazić,co czułam Cytat:
Oby sytuacja juz sie nie powtórzyła ![]() Mój Tż to jednak jest kochany Cytat:
![]() Kochana, głowa do góry. Tak sobie myślę,że mała Ci to wszystko wynagrodzi... zobaczysz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój Tż chyba coś kombinuje,bo opórcz prezentu zobaczyłam dzisiaj w lodówce india food na wynos...tak poprzykrywał jogurtami i innymi produktami,że wcześniej się nie zorientowałam... Oczywiście udaję głupią Cytat:
![]() Witam z kawusią ![]() misia i matal Jak dzisiaj Wasze samopoczucie?
Edytowane przez 87czarna Czas edycji: 2014-02-14 o 08:30 |
||||||||
|
|
|
#623 |
|
czyli Endżi
|
Wczoraj pani kioskarka pocieszyła mnie, że jej córka też tak miała, ale unormowało się ok 2 roku życia. Aż chce się żyć! Nie chwytam logiki mojego dziecka. Po hugo jak zwykle trąbi o 6;30 koniec spania (a w środku nocy zrobił sobie jeszcze 2 godziny imprezy więc teoretycznie powinien to odespać) jak po półtorej godziny znowu zasypia
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chciałam Ci tylko wyjaśnić, skąd wzięło się zaskoczenie Figuliny... |
|
|
|
|
#625 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() U mnie chyba też kanał, bo robota do późna. No i dziś wypada wieczór siłowni więc bym się nie zdziwiła gdyby tam się wymknął ![]() A zaznaczałam, że chciałabym jakąś niespodziankę, Ta, no to za tydzień byłby dobry termin ![]() Upiekę se Banoffee, mama mnie odwiedzi, zabawi mi myszę i będę miała super dzień
|
|
#626 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super wieści Cytat:
nam to samo mówił ortopeda Cytat:
brawo za wagę Cytat:
slinotoku dostałam i zaraz język mu do tyłka ucieknie ![]() Cytat:
Oby Zuzi szybko przeszło i Was nie pozarażała Cytat:
ja też uwielbiam cukinie, ale jej cena zimą mnie zniechęca. Latem mamy swoją z działeczki - pycha! Cytat:
super, że Szymusiowi tak smakowałoWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||||
|
|
|
#627 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
No i na tym, że ekspozycja wdg jej pediatry to 3 miesiące a ja się akurat nigdy z tym nie spotkałam. Natala, jakiś czas temu pisałaś, że rozumiesz moją motywację z próbami z kaszką (dla ścisłości to podaję i bezglutenową i glutenową), bo dziecko mi nie śpi i co 2 godziny woła o jedzenie. Poza tym przelicznik jest inny, bo to nie jest czysta manna - jak Holle czy Kupiec. Błagam, zejdźcie ze mnie, bo nie mam mocy na tłumaczenie się
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nocne karmienie jest wazne dla laktacji ale napewno nie na etapie kiedy dziecko powinno przesypiac juz noc. i tak go karmie w nocy a jak nie to bede odciagac. szcegolnie ze on idzie spac o 20 a ja o 23 odciagam zawsze wiesz ja karmie na zadanie tylko dziecko jest glodne bo.nic tam nie ma. karmie co 30minut teraz rano. ale to chyba nie rozwiazanie? wiec znow rozkrecam laktacje tak by.moje dziecko sie najadalo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#629 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe Cytat:
Super sprawa! Wszystkim mamusiom ktore sie wahają bardzo polecam ! Mała była przeszczesliwa ! Wieczorem padła Wymeczona ale potem czesto sie przebudzala cos chyba za dużo wrażeń Dziewczyny czy wasze dzieci tez tak nie cierpią jeździć samochodem ? No wrzask jest taki i histeria ze odechciewa sie gdziekolwiek z nia jechać . Kaski 87 nie pytam bo Mikołaj pewnie uwielbia albo od razu zasypia :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
moj zasypia jeszcze w domu jak wsadzam w fotelik
ja bardzo duzo z nim.jezdze samochodem i czasem jak to za dlugo trwa to cos tam.kweka ale generalnie spiiii mojej kokezanki dziecko robilo histerie i zmienilo sie to dopiero jak zmienili fotelik na taki przodem.do.kierunku jazdy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Macko teraz spi. co za dzieć!!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

chyba w końcu do niego dotarło wszystko, zobaczymy w czasie. Ale chyba przykro mu było jak mu dziś gadałam że Bartek przy nim płacze a on gra i nawet na niego nie popatrzy i on się wtedy czuje bardzo odrzucony i tego typu rzeczy które miały mu na maxa wjechać na sumienie oby podziałało

i co chwile jej pokazuje jej stopki i bawie sie jej nozkami a ona dalej ich nie "odkryla".W jakim czasie Wasze dzieci odkryly te umiejetnosci?zaczynam sie troche martwic.....

[COLOR="Silver"]
stópkami się interesuje, już niewiele jej brakuje do tego, żeby je wsadzić do buźki 

[/RIGHT]