Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 00:08   #301
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
matal, a lamponek udziela się u nas?
Nie wiem, ja kopiuję z wizażu i składam w całość, nie zastanawiam się, czy ktoś u nas pisze
W ogóle myślę, czy tego nie uporządkować i listy też.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 00:09   #302
mariiasia
Zadomowienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

anutka masakra z tą Twoją t. ja do mojej nie mam zaufania i nie chcę z nią Szymka zostawiać. Przyznam, że nie lubię nawet gdy go bierze na ręce a niestety zabronić się nie da

czarna dzielna ta Twoja córcia

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
u nas też się nie sprawdził.
Marysia nie lubiła się w nim bawić, wolała zwiedzać swobodnie. a jak były moementy, że musiałam ją zostawić samą to wsadzałam ją na te pare chwil do łożeczka, dawałam zabawki i po sprawie
też mi się wydaje, że łóżeczko spełnia tą samą funkcję, z tym, że łóżeczka np nie przeniesiemy do kuchni
ale my kojca raczej nie kupimy, szkoda kasy nam wydawać, aczkolwiek nie zarzekam się

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Tż to jakoś skomentował?

Obym tylko takie 'problemy' miała

No i kupiłam Julce kurtawe
Zadowolona jestem,bo ma fajny odcień zielonego
O taka http://direct.asda.com/george/baby/c...efault,pd.html
świetna ta kurteczka

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Jedyne 17 stron nadrabiania starego wątku, 4 nowego Totalna niemoc i brak czasu mnie ogarnęły, więc nie dam rady nadrobić. Szymek nadal krzykliwy. Niby jest ok, cieszy się, bawi, strasznie dużo "gada" i piszczy jak szalony, a za chwilę płacze i krzyczy. Najchętniej zasypiałby tylko na rękach, a po odłożeniu oczy jak 5 zł, kilka sekund ciszy i krzyk. Wczoraj w ogóle nie chciał w ciągu dnia spać i płakał, więc zapakowałam go w wózek i łaziliśmy mimo deszczu. W nocy 5 razy cyc + dodatkowe 4 pobudki. Szymek wymaga 200% mojej uwagi. Wszystko to tłumaczę sobie skokiem i liczę, że niebawem wróci do normy

Byliśmy dziś na rehabilitacji na NFZ i mam taki mętlik w głowie, że aż się trochę zdołowałam. Ćwiczenia trwały 20 minut i polegały na tym, że babka masowała Szymusiowi stópki. Opierniczyła mnie, że za późno do niej trafiliśmy, że powinnam wcześniej zdać się na swoją intuicję, że teraz jesteśmy 3 miesiące w plecy z rehabilitacją. Nastraszyła mnie jakimiś chorobami neurologicznymi, chorobami genetycznymi, zasugerowała aby jeszcze raz iść do neurologa, zrobić usg przezciemiączkowe, sprawdzić ciśnienie śródczaszkowe (czy jakoś tak), no i generalnie mówiła, żeby opóźniać szczepienia, bo widziała już wiele przypadków, gdzie opóźniają one dzieci w rozwoju. Aha no i większość mam, które rehabilitują u niej swoje dzieci, nie szczepią maluchów w ogóle... (stwierdziła: "i te dzieci mają już koło roku i żyją i nic im nie jest"). Nie wiem co myśleć, co robić?! Czy uwierzyć temu neurologowi, u którego byliśmy, który nie zrobił wywiadu tylko obejrzał Szymka i jego odruchy, czy posłuchać tej kobiety i dalej sprawdzać Ona powiedziała, że powinniśmy doszukiwać się przyczyny tego wzmożonego napiecia, żeby w przyszłości nie daj Boże nie okazalo się, ze to coś poważnego. Mam mieszane uczucia i chaos w głowie. TŻ twierdzi, że ta pani trochę przemądrzała była i należy patrzeć przez palce na jej wypowiedzi.

(...)
myślę, że Twój może mieć rację. my matki wszystko przeżywamy na wyrost, a instynkt działa jak należy i gdyby faktycznie od początku było coś barzdo nie tak to byś zareagowała.
jak mój Szymek miał miesiąc to miałam okropne przeczucie, że coś jest nie tak i pojechałam do lekarza, okazało się, że miał zapalenie oskrzeli i trafiliśmy do szpitala. a nie miał kompletnie żadnych objawów, nic!

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hmm, bo chcemy białe z szufladami to jest wersja dla TZ a moja wersja to tak....lubię jak śpi z nami Miki, ale o tym TZ się dowiedzieć nie może
w ogóle ostatnio się poryczałam bo on powiedział, że jak zrobimy pokój Mikiego (jakoś na jesień pewnie będzie gotowy) to Mysz będzie tam spał... sam po moim trupie

Joasiek no uwielbiam, też wejdę na 51015 zobaczę co tam mają nie widziałam nowej kolekcji
ja też lubię spać z Szymciem, lubię kiedy się do mnie tuli, patrzy tymi pięknymi oczyma i się uśmiecha

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Pij pij, ja jutro kupuje
a mi się właśnie skończyła

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 00:19   #303
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Tak w ogóle gdzieś przeczytałam, że decyzję o przesunięciu terminu ekspozycji glutenu podjęto na podstawie eksperymentu, tzn. wprowadzano dzieciom w różnych grupach wiekowych i akurat w tych było najmniej zachorowań na celiakię. Ale nie wiem na ile to prawda.
moja uważa, że wystawiać na gluten powinno się tylko te dzieci, u których jest ku temu jakaś podstawa
Cytat:
i nie stresujesz się? mój śpi całą noc, ale ja jakoś bym się bała ale ja panikara

ooo nie no, noworodek to w życiu bo bym nie spałą tylko kursowała tam i na zad no i do 2mż on wstawał na szame w nocy

u nas jest tak, że jak TZ na nocce to Mysz śpi ze mną w łóżku, a jak jest TZ to wtedy śpi w łóżeczku o 7-8 wstaje na szamkę i już u nas zostaje i dosypiamy
Szymka biorę do łóżka po karmieniu porannym czyli koło 5.

Miki śpi całą noc bez pobudki?? fantastycznie, też tak chcę! czy uczyłaś go jakoś tego, czy samo mu przyszło?

ps. ja na Szymka też mówię Mysz, ewentualnie Pchła
Cytat:
mi teściowa też mówi, że lepiej go przenieść póki malutki, ale nie mogę mój synuś malutki chce być z mamunią mój mąż tak samo

teraz tak myślę, że ja sobie tego "rozstania" nie wyobrażam

dziś o 22:00 na bbc entertainmetn "moja ciąża i ja"
to tak jak ja nie mogłam wyobrazić sobie przerwania kp

btw znam matkę, która ze swoją córką spała 15 lat!!!!!

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2014-02-13, 00:29   #304
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Z seksem w łazience to przypomniał mi się dowcip
Para z trójką dzieci jak chciała się poprzytulać to hasłem do seksu były słowa, że trzeba nastawić pralkę. No i pewnego dnia mąż mówi do żonki: wieczorem trzeba nastawić pralkę. No i zbliżał się wieczór, a żona zaaferowana kąpielą dzieci, prasowaniem, myciem naczyń itd. Mąż ponaglał co chwila, że tą pralkę trzeba nastawić, bo późno się robi. I tak w kółko. Około północy żona mówi, że już czas tą pralkę nastawić, a zrezygnowany mąż na to: Już za późno. Zrobiłem ręczną przepierkę.

dobre. Uśmiałam sie

Wiesz ze jak czytałam Twoja odpowiedz apropos kupy to poszła u Poli ciekawe

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 00:48   #305
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Co ona sobie zrobiła? http://www.pudelek.pl/artykul/63659/...yglada_lepiej/

Ladan aż tak głośno krzyczysz?
rany boskie.............. a taka ładna dziewczyna była

Cytat:
Czy was też na fejsie zalewa fala filmików z ludźmi którzy piją piwo?
taaaaak!
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za troskę, ale moje samopoczucie to już chyba nie temat na forum

gorgulek wg mnie nadal bez sensu. Ja bym nie kupiła, szkoda by mi było na to kasy. Elenę kładę na kocu albo na macie/materacu. Jak muszę np. iść do łazienki, to daję ją do łóżeczka. Widziałam kojec w akcji i wg mnie spowalnia on rozwój dziecka, bo ma ograniczone możliwości percepcji. Takie moje zdanie.

Ktoś pytał o statystyki, jak zrobię, to będą działać, nie miałam dziś do tego głowy i czasu.
matal
Cytat:
Albo zamiast przyrodzenia wkłada jej to metalowe do badania
Idę spać

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
poryczałam sie
ja chce jeszcze raz malutkiego Macka...czmeu ten czas tak syzbko mija???
dokładnie... piękne chwile uciekają tak szybko, a te złe to się wleką tak, że czasm człowiek ma wrażenie, że nic dobrego go nie spotyka
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
po cesarce raczej nie ma szans żeby urodzić naturalnie i w domu ?

a swoją drogą to moja blizna wygląda nieładnie, swędzi i boli
jak wygląda nieładnie to pół biedy, gorzej jak swędzi i boli- idź do lekarza
Cytat:
Para z trójką dzieci jak chciała się poprzytulać to hasłem do seksu były słowa, że trzeba nastawić pralkę. No i pewnego dnia mąż mówi do żonki: wieczorem trzeba nastawić pralkę. No i zbliżał się wieczór, a żona zaaferowana kąpielą dzieci, prasowaniem, myciem naczyń itd. Mąż ponaglał co chwila, że tą pralkę trzeba nastawić, bo późno się robi. I tak w kółko. Około północy żona mówi, że już czas tą pralkę nastawić, a zrezygnowany mąż na to: Już za późno. Zrobiłem ręczną przepierkę.

muszę to sprzedać tżtowi
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ojjjjjjj gaduły...

Nadrobiłam ale mam pustkę we łbie...

Jutro idziemy na kontrolę do urologa. Trochę mam stresa, choć w sumie żadnych badań nie przeprowadzi, pewnie bardziej omówimy dalsze leczenie Zuzi, więc teoretycznie niewiele sie dowiemy nowego, ale jednak strach jest. Chcialabym żeby nie musiała wracać do szpitala.

Mało mnie tu, bo Tż ma ferie i załatwiamy różne sprawy, becikowe, zakupy, .prawo jazdy... Dziś odbyłam badanie lekarskie nie czuję sie gotowa by siąść za kółkiem ale nie mam wyjścia chyba... Tż pracuje 50 km od domu więc dobrze by było żebym i ja była mobilna.

Jutro chcę zrobić słoiczki Zuzi. Jeszcze nie wiem jak, ale zrobię. Dziś kupiłam słoiki (200ml), w Lidlu marchewkę, ziemniaki i jabłka eko. Nie weim, może głupio robię...???

Aaa byliśmy dzis w przychodni i Zuzinka waży 6600 i ma 65cm

Wrócę tu kiedyś na dobre, przepraszam, że na razie tylko o sobie i o sobie...
kochana, buziaki dla Was, szczególnie dla Zuzulinki
Cytat:
Papużko, a bo juz mnie mama gasi żebym nie wierzyła, ze te warzywa czy owoce takie eko... Albo po co kupować słoiki, stare się weźmie i git.. Albo nie będzie chciala jeść gotowanych... Już się nasłuchalam w wakacje i dlatego nie porobiłam przetworów w sezonie. A ja mam ogromną satysfakcję jak coś zrobię dla Zuzi sama. Tak jak z zabawkami jest. Serce mi się raduje jak widzę ile czasu ona potrafi się bawić/oglądac to co jej zrobiłam sama. I chciałam to samo ze słoiczkami....
eko to masz ze swojego ogródka. ja tam nie wierzę, żeby słoiczki eko czy owoce/warzywa eko były tak na prawdę EKO. i żałuję, że nie porobiłam słoiczków w sezonie, w ogóle wtedy o tym nie myślałam

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Dzieki
Ale super
Lece do klubu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a ja się przypominam, że chciałabym wrócić do klubu, więc nie zapomnijcie sobie wysłać mi zaproszenia gdy uznacie za stosowne
Cytat:
hahaha

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

to znak że dzieci są łaskawe i dają nam czas na wizaż

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

pamiętam gdy na biegu dali mi do podpisania papiery przed cesarką to straszyli, że nie będę raczej mogła w przyszłości rodzić naturalnie..
w ogóle teraz jak to analizuje to mój poród mógł wyglądać inaczej i personel zawalił sprawę

najbardziej bolesne jest to co usłyszałam już dwa razy od tż, cytuje - cc to nie poród. mogłaś dać z siebie więcej. za mało się nacierpiałaś.
siadło mi to na psychice..
co do porodu sn po cc, to chyba zależy co było przyczyną cc.

mój tż kiedyś jak powiedziałam do kogoś :ja Szymka urodziłam w październiku", to powiedział, że ja przecież nie rodziłam tylko miałam cc. bardzo zabolało ale się zreflektował, że palnął coś okropnego, bo się zrobił czerwony jak burak i przepraszał

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2014-02-13, 03:11   #306
matallewar
Zakorzenienie

Cudownie zacząć dzień o 3. Wybornie...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-02-13, 04:16   #307
tassia
Zakorzenienie

spac nie moge
suszy mnie i co chwile wstaje pic
znow piekielny bol gardla choc wczoraj bylo niezle

jakby moj powiedzial cos o cc to tortura stringowa trwala by chyba z rok
a wymyslilabym.kolejne
poza tym niech sie cieszy ze pipi wyglada jak u dziewicy
zreszta to co sie nacierpialam z kregoslupem to mysle ze odkupilam sobie dwa porody sn
a zreszta. to nie licytacja o bol!
on pare minut bzyknal a to ja 9miesiecy tachalam w brzuszku

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 04:26   #308
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuję i już tak na dobre? Koniec spania?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-13, 04:38   #309
MsLullaby
Zakorzenienie

U nas też pobudka ale mały mi już śpi na ramieniu a ja czekam na bekanie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 05:29   #310
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
U nas też pobudka ale mały mi już śpi na ramieniu a ja czekam na bekanie
Aktualnie mam to samo
Szymus dzis pierwszy raz przespal nocke od 21 do 5 rano

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2014-02-13, 06:10   #311
dodinha
Wtajemniczenie

U nas reż,młoda ani myśli spać masakraaaa

Stary 2014-02-13, 06:22   #312
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
brr! a taka ładna z niej kobieta.

uśpiłam Jaśka przy cycku i odłożyłam z Tżtem do łózka, ja lecę się zrelaksować w kąpieli.

piękny film
http://maminowa.blogspot.com/2014/01...-straszny.html
Ja tam bym się nie zdecydowała na poród domowy Jeśli cokolwiek poszłoby nie tak, cokolwiek złego przytrafiło się z dzieckiem wtedy natychimastowa opieka medyczna jest na wagę złota. Nie zaryzykowałabym, boidupa ze mnie i zawsze mam przed oczami czarne scenariusze

A co do wsparcia partnera to na pewno jest ono ważne, ale ta laska miała tam chyba doule i myślę, że to od niej miała najwięcej pomocy. Myśmy przerabiali oddechy, dzwieki i inne, TZ byl niesamowity a ja po 8h i tak myslalam ze sie skoncze i wzielam znieczulenie I wcale nie czuje sie gorsza przez to ze mnie nie bolało przez caly poród Chyba bym padła 19h rodzić w takim bólu Mało tego - nastepnym razem nie bede czekac 8h w bólach i mekach tylko wezme znieczulenie od razu
A doule chciałam wziąć ale zaśpiewała mi 3tys $ więc stwierdziłam, że za 3tys $ to mój TZ bedzie równie dobrą doulą

W ogóle co to jakies spiewki ze cc to nie porod? To jakas licytacja bolu czy co? Przeciez przy cc dopiero sie kobieta musi ucierpiec - rekonwalescencja etc. Po SN ja na drugi dzien byłam jak nowa (no moze poza moją koscią, ale to akurat nie zdarza sie czesto).

Wychodzi z tego, że najwięcej do powiedzenia mają faceci, którzy z tego wszystkiego najmniej wiedzą

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 06:40   #313
tassia
Zakorzenienie

maciek juz odspiewal poranna piesn i ani mysli spac
tz robi z nim cwiczebia a ja mam dosc bo cala noc pilam i latalam do wc
a teraz juz nie pospie

cala butelke 1,5litra opedzlowalam

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 06:47   #314
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
hahaha

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

to znak że dzieci są łaskawe i dają nam czas na wizaż

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

pamiętam gdy na biegu dali mi do podpisania papiery przed cesarką to straszyli, że nie będę raczej mogła w przyszłości rodzić naturalnie..
w ogóle teraz jak to analizuje to mój poród mógł wyglądać inaczej i personel zawalił sprawę

najbardziej bolesne jest to co usłyszałam już dwa razy od tż, cytuje - cc to nie poród. mogłaś dać z siebie więcej. za mało się nacierpiałaś.

to jakieś żarty chyba jak tak można
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
nooo... WIZAŻOWAĆ BYCH CHCIAŁA

warto oddzielać życie prywatne od zawodowego, nie zabierać pracy do domy itp
czasem tż mnie pyta jak to jest że ma żone nauczycielkę a nie zna angielskiego, albo żonę sprzątaczkę a w domu syf. Ja go pytam dlaczego wyszłam za budowlańca a domu nadal nie mam.
Ale to jest nic! może być gorzej!
można mieć męża ginekologa i infekcję!!!

przypadek?

idź spać
uwielbiam twoje teksty
Cytat:
czyżby En
Cytat:
spac nie moge
suszy mnie i co chwile wstaje pic
znow piekielny bol gardla choc wczoraj bylo niezle

jakby moj powiedzial cos o cc to tortura stringowa trwala by chyba z rok
a wymyslilabym.kolejne
poza tym niech sie cieszy ze pipi wyglada jak u dziewicy
zreszta to co sie nacierpialam z kregoslupem to mysle ze odkupilam sobie dwa porody sn
a zreszta. to nie licytacja o bol!
on pare minut bzyknal a to ja 9miesiecy tachalam w brzuszku

dobra jesteś

dzień dobry
wstaje z dobrymi wiadomościami
Sebuś spał od 19;30 do 24 ...dostał cyca...i spanko do 6 nie przypominam bynajmniej sobie żebym karmiła więcej .....a cyce powiedziały mi rano że nikt zaworka nie spuścił i jaka ulge miałam o tej 6 butle miałam przygotowaną w nocy ...ale pewnie mały sie wystraszył że cyca mu nie chce sprzedać wiec spał do rana aha i teraz dalej śpi
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 08:03   #315
your Angel
czyli Endżi

Boże jak ja zazdroszczę np. Ladan, że w ogóle ma możliwość żeby dać Julkę do własnego pokoju Mój Julek budzi się średnio co 2 godziny więc tym bieganiem od pokoju do pokoju tylko bym sobie zrobiła pod górkę
U mnie spanie z małym to mega ostateczność. Dochodzi do tego jak biorę małego na uspokojenie/napojenie i sama przy tym zasnę Na szczęście jedzenie jest już tylko 1 - nad ranem

Oczywiście ja i tż uwielbiamy bliskość z malutkim, ale wspólne spanie wcale nie jest pozytywne. Między rodzicami nie ma szans na intymność, ja budzę się połamana, bo mi niewygodnie, mały też się męczy, bo mu za gorąco Wdg mnie własna przestrzeń to luksus a na bliskość jest mnóstwo czasu poza nocą.
Ale oczywiście akceptuję inne zdanie na ten temat

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-02-13 o 08:04
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 08:05   #316
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

Tak bym mu jaja wykrecila ze by poczul co to za bol... Co on w ogole moze wiedziec o porodzie.

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
warto oddzielać życie prywatne od zawodowego, nie zabierać pracy do domy itp
czasem tż mnie pyta jak to jest że ma żone nauczycielkę a nie zna angielskiego, albo żonę sprzątaczkę a w domu syf. Ja go pytam dlaczego wyszłam za budowlańca a domu nadal nie mam.
Ale to jest nic! może być gorzej!
można mieć męża ginekologa i infekcję!!!

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 08:21   #317
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
poryczałam sie
ja chce jeszcze raz malutkiego Macka...czmeu ten czas tak syzbko mija???
Nic straconego

Cytat:
Ojjjjjjj gaduły...

Jutro idziemy na kontrolę do urologa. Trochę mam stresa, choć w sumie żadnych badań nie przeprowadzi, pewnie bardziej omówimy dalsze leczenie Zuzi, więc teoretycznie niewiele sie dowiemy nowego, ale jednak strach jest. Chcialabym żeby nie musiała wracać do szpitala.

Mało mnie tu, bo Tż ma ferie i załatwiamy różne sprawy, becikowe, zakupy, .prawo jazdy... Dziś odbyłam badanie lekarskie nie czuję sie gotowa by siąść za kółkiem ale nie mam wyjścia chyba... Tż pracuje 50 km od domu więc dobrze by było żebym i ja była mobilna.

Jutro chcę zrobić słoiczki Zuzi. Jeszcze nie wiem jak, ale zrobię. Dziś kupiłam słoiki (200ml), w Lidlu marchewkę, ziemniaki i jabłka eko. Nie weim, może głupio robię...???

Trzymam kciuki,Kochana! Nie oddamy Zuzi do szpitala

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
O Matko i ja na pierwszym miejscu

Gaduła z Ciebie

Cytat:
:/

Dzień dobry!
A nas nocka całkiem,całkiem. Nie mam co narzekać

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

dodinha Jak Twoja nocka?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 08:41   #318
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
matal, a lamponek udziela się u nas?
Hehe Lamponek siedzi cicho ale dzielnie nadrabia niestety mam czas tyle co przy karmieniu bo na głowie przeprowadzka i sesja na uczelni a wy pedzicie jak szalone :P pozdrawiam wszystkie mamuski

lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 08:44   #319
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

papuga ja jemu kZaazalabym kapuste urodzic... jaki palant
w nocy to przeczytalam i sie w☠☠☠☠ilam
niech da sobie przeciac bebechy i cierpi msc po tym

teacherka kciuki za was pisz jak mozesz i sie nie krepuj

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 08:53   #320
Figulina987
Zadomowienie

,

witam w nowym wątku, jak zwykle mam tyły... chyba jestem jakaś niezorganizowana

Help: moje dziecko po wczorajszej trzeciej dawce szczepień dostało ok. 21.00 wysokiej gorączki. Podałam pedicetamol. Rano ok. 6 znowu zmierzyłam i temp była 38,1 - też podałam pedictamol. Jak długo może się to utrzymywać i kiedy mam zacząć panikować (choć w sumie już mnie wzięło...)?
Stary 2014-02-13, 08:55   #321
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Współczuję i już tak na dobre? Koniec spania?

Nie no, zasnela po jakimś czasie, ale ogólnie to oboje masakrycznie śpią. A w zasadzie nie śpią...

Nie mówiąc o tym, że Eda od godziny robi awanturę, że on chce spać i nie idzie do szkola. Szkoda, że wczoraj do 22 walczylam żeby usnal :/

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-02-13, 08:57   #322
lamponek
Raczkowanie

A ja bardzo lubię spać z malutka i śpimy razem w trójkę odkąd wróciliśmy ze szpitala . Moze gdyby przysypiala noce byłoby inaczej ... Ale skoro sie budzi jest mi po prostu wygodniej czy przytulić czy podać cyca od razu nie pozwalając na to by płacz sie rozkrecil ... Ona niestety z tych co sie same nie uspokaja a brak odpowiedzi na jej wołanie równa sie z histeria okupiona łzami.

lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:00   #323
gorgulek
Zakorzenienie

lamponek
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:03   #324
Figulina987
Zadomowienie

Ale masakra w ddtvn
Jest ojciec jednego z chłopców zamordowanego przez MT i o 9 rano w programie na żywo lecą słówka pedofil skur...wiel
Stary 2014-02-13, 09:08   #325
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Nic straconego

Trzymam kciuki,Kochana! Nie oddamy Zuzi do szpitala

Gaduła z Ciebie

:/

Dzień dobry!
A nas nocka całkiem,całkiem. Nie mam co narzekać

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

dodinha Jak Twoja nocka?
No gadać to ja lubię Ale tylko dlatego tyle produkuję,bo mam w telefonie,inaczej prawie wcale by mnie nie było.A nocka nieciekawie.Dałam jej mm koło 22,to się obudziła przed drugą.Zaznaczam,że od razu po 22 nie zasnęła.Później już normalnie co dwie godziny,z tym że znowu w nocy jakieś dwie godz. nie spała,tylko był płacz.Coś ją chyba bolało,sama już nie wiem

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Boże jak ja zazdroszczę np. Ladan, że w ogóle ma możliwość żeby dać Julkę do własnego pokoju Mój Julek budzi się średnio co 2 godziny więc tym bieganiem od pokoju do pokoju tylko bym sobie zrobiła pod górkę
U mnie spanie z małym to mega ostateczność. Dochodzi do tego jak biorę małego na uspokojenie/napojenie i sama przy tym zasnę Na szczęście jedzenie jest już tylko 1 - nad ranem

Oczywiście ja i tż uwielbiamy bliskość z malutkim, ale wspólne spanie wcale nie jest pozytywne. Między rodzicami nie ma szans na intymność, ja budzę się połamana, bo mi niewygodnie, mały też się męczy, bo mu za gorąco Wdg mnie własna przestrzeń to luksus a na bliskość jest mnóstwo czasu poza nocą.
Ale oczywiście akceptuję inne zdanie na ten temat
Też dałabym Małą do jej pokoju,ale przy jakości spania jakie prezentuje,to bym kilometrów w nocy narobiła że ho ho

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Nie no, zasnela po jakimś czasie, ale ogólnie to oboje masakrycznie śpią. A w zasadzie nie śpią...

Nie mówiąc o tym, że Eda od godziny robi awanturę, że on chce spać i nie idzie do szkola. Szkoda, że wczoraj do 22 walczylam żeby usnal :/
Rozumiem co przeżywasz,mam to samo,tylko Ty biedna razy dwa

Stary 2014-02-13, 09:08   #326
ewacia85
Wtajemniczenie

a my śpimy we 4 w jednym pokoju mi to nie przeszkadza aczkolwiek sebuś nie śpi z nami w łóżku adi tez nigdy nie spał jedynie zasypiał zawsze z kimś ale teraz dorósł do samodzielności i zasypia sam ale jest straszna pzytulacha po mamusi i tatusiu i często przed zaśnieciem woła o przytulenie w nocy zdarzy się że przyjdzie do nas raz na milion lub któres z nas idzie do niego ale przeważnie przychodzi rano o 6 na dawkę przytulasów

btw zasiurał mi łóżko dzisiaj usnęłam z nim na naszym a tż zamiast przenieść go w nocy to położył się na adriana łóżko/ cwaniak wie że tam sie barzdeij wyśpi bo nie bede budzić jak karmie/. adi sie obudizł i woła siku a ja wstałam siadłam na łóżko mówię mu to chodź i usnełam na siedząco a adi na siedząco się zlał pierwszy raz nie wiem od kiedy jak juz to mu się zdarzyło popuścić kropleke i był ryk a teraz to na całego właśnei łóżko skończyłam czyścic ...w nocy sam nie pójdzie siusiu bo kibelek na dole i nawet światła sobie nie zaświeci bo nie dostanie.....
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:09   #327
kama1987
Rozeznanie

Hej Ale mnie dawno nie było, jak weszłam żeby ponadrabiać to Zuzia mi nie pozwalała, a jak pozwoliła to byłam padnięta i szłam spać

Byliśmy załatwiać chrzest i mamy na 16.03 Byłam wczoraj po sukienkę Zuzi i jeszcze mi bucików brakuje. No i rajstop. Nie mogłam nigdzie dostać na 68 rajstop białych, wszędzie od 80 się zaczynały
I dostała śliniak taki jak chciała, z rękawkami Jest ciut za duży, ale można rękawy podwinąć i będzie dobry

Kupiłam Zuzi skarpetki z grzechotkami, myślałam że ją jakoś zachęcę do zabawy stópkami, ale ona ma je gdzieś

Ale mnie ostatnio babcia wkurzyła Gadałam z Mamą o rehabilitacji, co tam nam P. Kasia mówiła co robić itp, a babcia na to że wierzę we wszystko co mówią, że po co jej rehabilitacja i żebym tam więcej nie szła. I mówiła że kiedyś nie było i nic nam nie jest. Jak jej wspomniałam że właśnie dlatego że kiedyś nie było mam krzywy kręgosłup i moja oś symetrii jest ciut przesunięta i nie chcemy żeby Zuzia tak miała to mi mówi że napewno tak nie mam i wymyślam Nie k..... wymyśliłam że mam krzywy kręgosłup No i że to naciąganie kasy, bo napewno nie mają tylu dzieci i chcą naciągać ludzi. To nic że chodzę na NFZ i nawet złotówki nie zapłaciłam. I dla dzieci nowych terminy do lekarza są dość szybko i chętnych jest naprawdę dużo, bo w pobliskich miastach nie ma takiego ośrodka.

Widziałam że o pokoju dziecka gadałyście, Zuzia do grudnia spała z nami w łóżku, tylko my mamy szer. 220 cm Teraz jak jesteśmy u mojej Mamy to śpi w gondolce bo na łóżeczko nie ma miejsca a łóżko za małe na 3 osoby. Jak wrócimy do siebie to będzie spała już w łóżeczku, tylko niewiem czy u siebie w pokoju czy u nas. Nie uczyłam jej nigdy spać w ciszy, jak przychodzili goście a Zuzia chciała spać to spała

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Taka zwykła? z MM?
Ja taką zwykłą kaszę manne błyskawiczną robię, dodaję do obiadków. Tzn obiadki sama robię na kilka słoiczków i mrożę.

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Dziekuje

Dziewczyny czy ktoras z was kupowala moze dla maluchow ta zabawke http://allegro.pl/oball-klik-miekki-...915348773.html ?
bo sie zastanawiam czy przy okazji kupowania pilki tez to wziac
Ja dostałam ją z pracy i jakoś Zuzia nie jest nią zainteresowana specjalnie. Za małe te pręciki żeby służyło jako gryzak jak dla niej.

Cytat:
Ojjjjjjj gaduły...

Zuzia jest bardzo dzielna

Prawko Ci się przyda, ja to zobaczyłam jak już miałam
A słoiczki fajnie że robisz Ja też robię, narazie warzywa i jabłka, jak będą inne owoce świeże to je też

Ale się rozpisałam
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:12   #328
pszczoua
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
,

witam w nowym wątku, jak zwykle mam tyły... chyba jestem jakaś niezorganizowana

Help: moje dziecko po wczorajszej trzeciej dawce szczepień dostało ok. 21.00 wysokiej gorączki. Podałam pedicetamol. Rano ok. 6 znowu zmierzyłam i temp była 38,1 - też podałam pedictamol. Jak długo może się to utrzymywać i kiedy mam zacząć panikować (choć w sumie już mnie wzięło...)?
Hej. Julek też zawsze gorączkuje po szczepieniach. Powinno dzisiaj do wieczora przejść (przynajmniej tak jest u nas). Póki co nie masz się czym martwić Poza tym 38,1 to nie aż taka wysoka tempka. Mi mówiła pediatra że jeśli jest powyżej 38,5 to się zbija, ale ja podaję Paracetamol jak jest ok. 38, nie chcę żeby się rozkręciło
Stary 2014-02-13, 09:12   #329
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Cytat:
aż się popłakałam się.. piękny film, a jakie wsparcie ze strony partnera..
chciałabym żeby tak wyglądał mój poród albo chociaż trochę podobnie do dziś mam wyrzuty sumienia, że wszystko tak się potoczyło..
przestań nawet tak pisać, nie ważne jaki porółd sn czy cc to taki sam cud narodzin i poświęcenie matki

Cytat:

Cytat:
h
matko co za buc! jak mozna tak powiedzieć.
Cytat:
Ojjjjjjj gaduły...

brawo za wagę Zuzi i powodzenia u lekarza

Cytat:

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
Aktualnie mam to samo
Szymus dzis pierwszy raz przespal nocke od 21 do 5 rano
zazdroszczę!

Cytat:
Ale masakra w ddtvn
Jest ojciec jednego z chłopców zamordowanego przez MT i o 9 rano w programie na żywo lecą słówka pedofil skur...wiel
własnie oglądałam.
straszne że taki człowiek wychodzi na woloność

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:13   #330
kama1987
Rozeznanie

Cytat:
Ale masakra w ddtvn

Właśnie też oglądałam i też to zauważyłam

Ale jak dla mnie MT nie powinien wychodzić z więzienia

Edytowane przez kama1987
Czas edycji: 2014-02-13 o 09:18
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości