|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Nie wiem, ja kopiuję z wizażu i składam w całość, nie zastanawiam się, czy ktoś u nas pisze
W ogóle myślę, czy tego nie uporządkować i listy też.
|
|
#302 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
anutka masakra z tą Twoją t.
ja do mojej nie mam zaufania i nie chcę z nią Szymka zostawiać. Przyznam, że nie lubię nawet gdy go bierze na ręce a niestety zabronić się nie daczarna dzielna ta Twoja córcia ![]() Cytat:
ale my kojca raczej nie kupimy, szkoda kasy nam wydawać, aczkolwiek nie zarzekam się Cytat:
![]() Cytat:
jak mój Szymek miał miesiąc to miałam okropne przeczucie, że coś jest nie tak i pojechałam do lekarza, okazało się, że miał zapalenie oskrzeli i trafiliśmy do szpitala. a nie miał kompletnie żadnych objawów, nic! Cytat:
a mi się właśnie skończyła ![]()
|
|
|
#303 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miki śpi całą noc bez pobudki?? fantastycznie, też tak chcę! czy uczyłaś go jakoś tego, czy samo mu przyszło? ps. ja na Szymka też mówię Mysz, ewentualnie Pchła ![]() Cytat:
btw znam matkę, która ze swoją córką spała 15 lat!!!!!
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre. Uśmiałam sie Wiesz ze jak czytałam Twoja odpowiedz apropos kupy to poszła u Poli ciekaweSent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#305 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
muszę to sprzedać tżtowi Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
mój tż kiedyś jak powiedziałam do kogoś :ja Szymka urodziłam w październiku", to powiedział, że ja przecież nie rodziłam tylko miałam cc. bardzo zabolało
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Cudownie zacząć dzień o 3. Wybornie...
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
spac nie moge
suszy mnie i co chwile wstaje pic znow piekielny bol gardla choc wczoraj bylo niezle jakby moj powiedzial cos o cc to tortura stringowa trwala by chyba z rok a wymyslilabym.kolejne poza tym niech sie cieszy ze pipi wyglada jak u dziewicy ![]() zreszta to co sie nacierpialam z kregoslupem to mysle ze odkupilam sobie dwa porody sn a zreszta. to nie licytacja o bol! on pare minut bzyknal a to ja 9miesiecy tachalam w brzuszku Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#308 |
|
Wtajemniczenie
|
Współczuję i już tak na dobre? Koniec spania?
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też pobudka ale mały mi już śpi na ramieniu a ja czekam na bekanie
|
#310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szymus dzis pierwszy raz przespal nocke od 21 do 5 rano
|
|
|
#311 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas reż,młoda ani myśli spać masakraaaa
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do wsparcia partnera to na pewno jest ono ważne, ale ta laska miała tam chyba doule i myślę, że to od niej miała najwięcej pomocy. Myśmy przerabiali oddechy, dzwieki i inne, TZ byl niesamowity a ja po 8h i tak myslalam ze sie skoncze i wzielam znieczulenie I wcale nie czuje sie gorsza przez to ze mnie nie bolało przez caly poród Chyba bym padła 19h rodzić w takim bólu Mało tego - nastepnym razem nie bede czekac 8h w bólach i mekach tylko wezme znieczulenie od razu ![]() A doule chciałam wziąć ale zaśpiewała mi 3tys $ więc stwierdziłam, że za 3tys $ to mój TZ bedzie równie dobrą doulą ![]() W ogóle co to jakies spiewki ze cc to nie porod? To jakas licytacja bolu czy co? Przeciez przy cc dopiero sie kobieta musi ucierpiec - rekonwalescencja etc. Po SN ja na drugi dzien byłam jak nowa (no moze poza moją koscią, ale to akurat nie zdarza sie czesto). Wychodzi z tego, że najwięcej do powiedzenia mają faceci, którzy z tego wszystkiego najmniej wiedzą ![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- |
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
maciek juz odspiewal poranna piesn i ani mysli spac
tz robi z nim cwiczebia a ja mam dosc bo cala noc pilam i latalam do wc a teraz juz nie pospie cala butelke 1,5litra opedzlowalam Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#314 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jakieś żarty chyba jak tak można![]() Cytat:
czyżby En ![]() Cytat:
dzień dobry ![]() wstaje z dobrymi wiadomościami ![]() Sebuś spał od 19;30 do 24 ...dostał cyca...i spanko do 6 i jaka ulge miałam o tej 6
|
|||
|
|
|
#315 |
|
czyli Endżi
|
Boże jak ja zazdroszczę np. Ladan, że w ogóle ma możliwość żeby dać Julkę do własnego pokoju
Mój Julek budzi się średnio co 2 godziny więc tym bieganiem od pokoju do pokoju tylko bym sobie zrobiła pod górkę ![]() U mnie spanie z małym to mega ostateczność. Dochodzi do tego jak biorę małego na uspokojenie/napojenie i sama przy tym zasnę ![]() Oczywiście ja i tż uwielbiamy bliskość z malutkim, ale wspólne spanie wcale nie jest pozytywne. Między rodzicami nie ma szans na intymność, ja budzę się połamana, bo mi niewygodnie, mały też się męczy, bo mu za gorąco Wdg mnie własna przestrzeń to luksus a na bliskość jest mnóstwo czasu poza nocą.Ale oczywiście akceptuję inne zdanie na ten temat
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-02-13 o 08:04 |
|
|
|
#316 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#317 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() :/ Dzień dobry! A nas nocka całkiem,całkiem. Nie mam co narzekać ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- dodinha Jak Twoja nocka?
|
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
Hehe Lamponek siedzi cicho ale dzielnie nadrabia
niestety mam czas tyle co przy karmieniu bo na głowie przeprowadzka i sesja na uczelni a wy pedzicie jak szalone :P pozdrawiam wszystkie mamuski Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
papuga ja jemu kZaazalabym kapuste urodzic... jaki palant
w nocy to przeczytalam i sie w☠☠☠☠ilam niech da sobie przeciac bebechy i cierpi msc po tym teacherka kciuki za was pisz jak mozesz i sie nie krepuj![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#320 |
|
Zadomowienie
|
witam w nowym wątku, jak zwykle mam tyły... chyba jestem jakaś niezorganizowana ![]() Help: moje dziecko po wczorajszej trzeciej dawce szczepień dostało ok. 21.00 wysokiej gorączki. Podałam pedicetamol. Rano ok. 6 znowu zmierzyłam i temp była 38,1 - też podałam pedictamol. Jak długo może się to utrzymywać i kiedy mam zacząć panikować (choć w sumie już mnie wzięło...)?
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówiąc o tym, że Eda od godziny robi awanturę, że on chce spać i nie idzie do szkola. Szkoda, że wczoraj do 22 walczylam żeby usnal :/
|
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
A ja bardzo lubię spać z malutka i śpimy razem w trójkę odkąd wróciliśmy ze szpitala . Moze gdyby przysypiala noce byłoby inaczej ... Ale skoro sie budzi jest mi po prostu wygodniej czy przytulić czy podać cyca od razu nie pozwalając na to by płacz sie rozkrecil ... Ona niestety z tych co sie same nie uspokaja a brak odpowiedzi na jej wołanie równa sie z histeria okupiona łzami.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
lamponek
|
|
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
Ale masakra w ddtvn
![]() Jest ojciec jednego z chłopców zamordowanego przez MT i o 9 rano w programie na żywo lecą słówka pedofil skur...wiel
|
|
#325 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tylko dlatego tyle produkuję,bo mam w telefonie,inaczej prawie wcale by mnie nie było.A nocka nieciekawie.Dałam jej mm koło 22,to się obudziła przed drugą.Zaznaczam,że od razu po 22 nie zasnęła.Później już normalnie co dwie godziny,z tym że znowu w nocy jakieś dwie godz. nie spała,tylko był płacz.Coś ją chyba bolało,sama już nie wiemWysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
|
|
#326 |
|
Wtajemniczenie
|
a my śpimy we 4 w jednym pokoju
jedynie zasypiał zawsze z kimś ale teraz dorósł do samodzielności i zasypia sam ale jest straszna pzytulacha po mamusi i tatusiu i często przed zaśnieciem woła o przytulenie w nocy zdarzy się że przyjdzie do nas raz na milion lub któres z nas idzie do niego ale przeważnie przychodzi rano o 6 na dawkę przytulasów![]() btw zasiurał mi łóżko dzisiaj jak juz to mu się zdarzyło popuścić kropleke i był ryk a teraz to na całego
|
|
|
|
#327 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej
Ale mnie dawno nie było, jak weszłam żeby ponadrabiać to Zuzia mi nie pozwalała, a jak pozwoliła to byłam padnięta i szłam spać![]() Byliśmy załatwiać chrzest i mamy na 16.03 ![]() I dostała śliniak taki jak chciała, z rękawkami Jest ciut za duży, ale można rękawy podwinąć i będzie dobry![]() Kupiłam Zuzi skarpetki z grzechotkami, myślałam że ją jakoś zachęcę do zabawy stópkami, ale ona ma je gdzieś ![]() Ale mnie ostatnio babcia wkurzyła Gadałam z Mamą o rehabilitacji, co tam nam P. Kasia mówiła co robić itp, a babcia na to że wierzę we wszystko co mówią, że po co jej rehabilitacja i żebym tam więcej nie szła. I mówiła że kiedyś nie było i nic nam nie jest. Jak jej wspomniałam że właśnie dlatego że kiedyś nie było mam krzywy kręgosłup i moja oś symetrii jest ciut przesunięta i nie chcemy żeby Zuzia tak miała to mi mówi że napewno tak nie mam i wymyślamWidziałam że o pokoju dziecka gadałyście, Zuzia do grudnia spała z nami w łóżku, tylko my mamy szer. 220 cm Teraz jak jesteśmy u mojej Mamy to śpi w gondolce bo na łóżeczko nie ma miejsca a łóżko za małe na 3 osoby. Jak wrócimy do siebie to będzie spała już w łóżeczku, tylko niewiem czy u siebie w pokoju czy u nas. Nie uczyłam jej nigdy spać w ciszy, jak przychodzili goście a Zuzia chciała spać to spałaJa taką zwykłą kaszę manne błyskawiczną robię, dodaję do obiadków. Tzn obiadki sama robię na kilka słoiczków i mrożę. Cytat:
Cytat:
Zuzia jest bardzo dzielna Prawko Ci się przyda, ja to zobaczyłam jak już miałam ![]() A słoiczki fajnie że robisz Ja też robię, narazie warzywa i jabłka, jak będą inne owoce świeże to je teżAle się rozpisałam
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Cytat:
Poza tym 38,1 to nie aż taka wysoka tempka. Mi mówiła pediatra że jeśli jest powyżej 38,5 to się zbija, ale ja podaję Paracetamol jak jest ok. 38, nie chcę żeby się rozkręciło |
|
|
|
|
#329 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
matko co za buc! jak mozna tak powiedzieć.Cytat:
i powodzenia u lekarza![]() Cytat:
Cytat:
straszne że taki człowiek wychodzi na woloność
|
|
#330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie też oglądałam i też to zauważyłam ![]() Ale jak dla mnie MT nie powinien wychodzić z więzienia
Nasz Ślub http://s8.suwaczek.com/20110910580214.png Zuzia http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bio4pd38gmu3v.png Edytowane przez kama1987 Czas edycji: 2014-02-13 o 09:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

ja do mojej nie mam zaufania i nie chcę z nią Szymka zostawiać. Przyznam, że nie lubię nawet gdy go bierze na ręce
a niestety zabronić się nie da

Totalna niemoc i brak czasu mnie ogarnęły, więc nie dam rady nadrobić. Szymek nadal krzykliwy. Niby jest ok, cieszy się, bawi, strasznie dużo "gada" i piszczy jak szalony, a za chwilę płacze i krzyczy. Najchętniej zasypiałby tylko na rękach, a po odłożeniu oczy jak 5 zł, kilka sekund ciszy i krzyk. Wczoraj w ogóle nie chciał w ciągu dnia spać i płakał, więc zapakowałam go w wózek i łaziliśmy mimo deszczu. W nocy 5 razy cyc + dodatkowe 4 pobudki. Szymek wymaga 200% mojej uwagi. Wszystko to tłumaczę sobie skokiem i liczę, że niebawem wróci do normy
Ona powiedziała, że powinniśmy doszukiwać się przyczyny tego wzmożonego napiecia, żeby w przyszłości nie daj Boże nie okazalo się, ze to coś poważnego. Mam mieszane uczucia i chaos w głowie. TŻ twierdzi, że ta pani trochę przemądrzała była i należy patrzeć przez palce na jej wypowiedzi.
to jest wersja dla TZ 

[/RIGHT]

jak juz to mu się zdarzyło popuścić kropleke i był ryk a teraz to na całego
Zuzia jest bardzo dzielna