Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-15, 10:45   #1681
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
a ja dzis mam 31t1d wiec zaczynam 8 miesiac

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
mój tato od lat świętuje urodziny tak jak niektórzy liczą tygodnie Tym sposobem w tym roku udajemy że nie ma 73 tylko 72 i jeszcze cała rodzina musi udawać że ona przeciez ma świętą rację
A to spryciarz

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Tak piszecie ile ginekologów Was badało to wydaje mi się, że jesteście bardzo niegrzeczne Ja się rozłożyłam tylko przed 3 ginami w życiu, nie po jednym razie, ale ja nie skaczę z jednego na drugi jak Wy obłudnice
zrobilas mi dzien
Ja juz spokojnie kilkunasu osobom pokazalam podwozie
1 TZ + armia lekarzy

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

a swoją drogą współczuje badania, rozumiem, że to ten "ulubiony" gin co sobie sprośne żarty robił w Twoim kierunku? Bo nie wiem czy dobrze pamiętam.
Masz pamiec absolutna - szok
To dokladnie ten.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Tequiba trzymaj się Dobrze, że jednak pojechałaś na IP, zawsze to jesteś pod opieką. żeby wszystko było dalej OK i żebyś jednak szybko wyszła

A co z brzuchem to nie wiem niestety
Stary 2014-02-15, 10:48   #1682
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Smarrita jak fajny ten Twój mąż. Ciekawa jestem, czy ja jeszcze kiedyś będę obchodzić Walentynki .
Jestem pewna że tak

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Masz pamiec absolutna - szok
To dokladnie ten.
Ha! Mój ciążowy mózg całkiem nieźle jeszcze działa
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 10:49   #1683
Gianna M
Zakorzenienie

Hej

Teqiba dobrze ze zostawili Cie na obserwacji,a juz teraz wszystko dobrze? Dobrze sie czujesz? trzymaj sie tam

Virginia mi sie obnizyl juz 2 tyg temu a do dzis porodu nie ma wiec wiesz teraz juz jest tak nisko ze pepka nie widze i jak siadam brzuch lezy na nogach i cisnie wiec siadam w takim rozkroku wielkim

Mmhym biore brokul i sciskam i czekam

Tasia u mnie tez noc do kitu juz mi tak ksiezyc swiecil po oczach ze spac nie moglam

Side a ja w ciazy tylko miecho bym mogla zajadac caly czas

Kate jak trzeba to sobie marudz zobaczysz ze juz niedlugo bedziesz miec corcie na raczkach a moze w weekend sie ruszy,trzymamy kciuki

Trisdom to mezus ma pomysl moj chcial porodu w walentynki ale sie nie udalo,ja sama juz bym chciala ta mala kruszynke miec przy sobie.

BeautifilLie wspolczuje boli 8,u mnie w ciazy zachcialo im sie dopiero wyjsc niestety jak wylazily to wszystkie na raz

CayenneOna sliczny maluszek gratulacje

Gratuluje wszystkim nowych rozpoczetych tyg.

U mnie dzis w nocy nasilily sie te bole dolem i z krzyza sa kilka razy mocniejsze niz byly ale to chyba mimo wszystko nadal przepowiadacze bo sa nieregul. ale juz dosc bolesne,ciekawe czy zwiastuja cos wiecej

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 10:53   #1684
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Witam z punktu pobran! Już ostatni raz, tak sentymentalnie
Nawet się nie upominałam o swoją kolejke, jeden chlopaczek i starszy pan sami mi kazali wchodzić

Zazdroszcze tym, które nie śpią od 5! Ja nie spalam od 3, a usnelam po 1
i dla obu mezczyzn tez Chyba po walentynkach zadowoleni
A bezsenności nie zazdroszcze Ja dzis wyjątkowo wyspana, przed polnoca zasnelam a wstalam dzis po 10.. No i na siku tylko 3 raz stawałam
Cytat:
A jak!

Gratuluje rozwarcia

Ja tez mialam kiepska noc - co 2 godz. na mierzenie tetna budzili, takze zanim mi sie udawalo zasnac akurat wypadala kolejna pobudka
A w szpitalach chyba po ostatnich tragediach wzieli w koncu się na powaznie za opieką nad ciezarnymi...

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

ale się nasiedziałaś! z rozwarciem trochę można chodzić, no ale jesli chcesz to życzę byś nie doczekała kolejnej wizyty
Masakra była.. A że może potrwać -no niestety. Gin zresztą tez był przekonanany, że jeszcze nie tak szybko
Cytat:

U mnie dziś 37t0d więc zaczynam 38 tydzień. Mały donoszony od dziś czy jutra...nie będziemy się o 1 dzień licytować Sama sobie pogratuluję i dam buziaczka za to że jestem taka dzielna
To podajmy sobie prawe dłonie.. Też dziś 37t0d Wczoraj polozna mowila ze donoszona wiec gratuluję nam!!!
Cytat:

Moze to kwestia tego ze w szpitalu wychodza z zalozenia ze skoro takie duze dziecko wychodzi przez pochwe to mozna tam grzebac jak we wiadrze

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Ja jak zwykle witam się bez żadnych objawów przez to nie mam humoru i pewnie nie będę się zbytnio dziś udzielać bo nie lubię wszystkim dookoła narzekać bo sama wiem jakie to irytujące
\
Pełnia więc miejmy nadzieję, że cos ruszy.. : brokul::b rokul:
Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
no i znowu zgłupiałam, muyślałam, że ciąża donoszona to skończone 37 tygodni czyli 37t6d czy tam 38t0d
I dobrze myślisz.. Skonczony 37 tydz a trwa on od 36t1d do 37t0d.. A 38 zaczyna sie od 37t1d do 37t6d.. Chyba tak
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 10:53   #1685
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
W ogóle mój TZ przed chwilką:
"Weź nie zaczynaj rodzic w weekend, bo chciałbym mieć 2 dni wolnego, ale w poniedziałek by mi już pasowało- nie będę musiał wtedy oglądać mojego durnego szefa..."
No to plan jest.. teraz tylko wykonanie
Cytat:

gratuluję
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Tak piszecie ile ginekologów Was badało to wydaje mi się, że jesteście bardzo niegrzeczne Ja się rozłożyłam tylko przed 3 ginami w życiu, nie po jednym razie, ale ja nie skaczę z jednego na drugi jak Wy obłudnice
Skoro piszesz, że nie po jednym razie to musieli być conajmniej nieźli
Stary 2014-02-15, 10:56   #1686
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry dla wszystkich potrzebujących

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dziękujemy za komplementa poprosze o wpisanie wagi 1830 32tc
Już dawno wpisane

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
ja po wizycie,wstępnie mam sie pojawic w poniedzialek w szpitalu,ginka zrobi mi jeszcze krew i mocz z rana bo zawyżone wyniki mam i będą mnie kroić mam nadzieje
jutro imprezka urodzinowa córeczki bo ona walentynkowa także ostatnie obżarstwo jutro,w niedzielę odpoczynek i w pn cięcie
Wow - po jutrze poznasz 2 córkę

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Dobry :-* albo prawie dobry bo kolejna 8 mnie boli nawet paracetamol nie pomógł :'( wszystkie 8 po żelazie mi zaczynają szwankować a było wszystko ok... Boli :'(

Mnie ostatnio 3 tygodnie nawalała ósemka... Nie połączyłam tego z braniem żelaza, ale pewnie masz rację

cayenneOnaFajnie, że u Was się wszytsko tak ładnie i bezproblemowo układa

Cytat:
  1. Wlasnie jesli chodzi o delikatnosc to jeszcze nigdy na zadnym facecie sie nie zawiodlam, natomiast na kobitkach owszem...
  2. Ten cham ewidentnie zrobil to specjalnie i teraz chociaz nikt nie stwierdzi ze symuluje bo caly czas plamie
  3. A to nie lepszy taki blender w kielichu? Bo ja mam reczny i wlasnie na papki myslalam ze lepszy z dzbankiem?
  4. Ja tez mialam kiepska noc - co 2 godz. na mierzenie tetna budzili, takze zanim mi sie udawalo zasnac akurat wypadala kolejna pobudka
  1. U mnie różnie - moja lekarka prowadząca jest bardzo delikatna np, a ostatnio wymaz pobierała mi pielęgniarka to wg bez uprzedzenia grzebała...
  2. Co za koleś... Dalej krwawisz? I co mówią?
  3. Ja kupuję taki w w kielichu - będziemy sobie też takie zielone smoothie robić z mężem dla zdrowotności
  4. To przekichane... Masz złe ciśnienie, że tak często mierzą? Nas nie badali ani raz na ciśnienie w spzitalu (mnie i koleżanki przeterminowanej)
Cytat:

U mnie dziś 37t0d więc zaczynam 38 tydzień. Mały donoszony od dziś czy jutra...nie będziemy się o 1 dzień licytować Sama sobie pogratuluję i dam buziaczka za to że jestem taka dzielna
No nieźle - To już tyle z Was może rodzić.. Szok dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ja jak zwykle witam się bez żadnych objawów przez to nie mam humoru i pewnie nie będę się zbytnio dziś udzielać bo nie lubię wszystkim dookoła narzekać bo sama wiem jakie to irytujące
dla dobrego samopoczucia

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
W takim tempie za miesiąc dojde do niepełnosprawności i ZUS zamiast zasiłku przyna mi rentę

Ale dzisiaj pięknie słonko świeci)

U nas też pogoda cudna, ale mi się na spacer nie chce zbierać, więc tylko siedzę przy otwartych szeroko oknach - wiosna w mieście
Syna masz wzorowego - Ty nam powinnaś powiedzięć, jak takich się robi również

Cytat:
  1. Dlatego tuz przed ciążą wyrwałam 2- na raz- i to dopiero była jazda bez trzymanki...
  2. Mnie rozpoczęty 39. tydzien już tak nie przeraża- Emilka wyłaź
  1. Ja mam 3 ósemki do wyrwania, najlepiej jak najszybciej po porodzie, bo mi wypychają zęby...

2. Udanego wieczoru

Cytat:
ostatnie 2 proste

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 10:59   #1687
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Też dziś 37t0d Wczoraj polozna mowila ze donoszona wiec gratuluję nam!!!

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
U mnie dzis w nocy nasilily sie te bole dolem i z krzyza sa kilka razy mocniejsze niz byly ale to chyba mimo wszystko nadal przepowiadacze bo sa nieregul. ale juz dosc bolesne,ciekawe czy zwiastuja cos wiecej
Zwiastują! Autosugestię zastosuj

Drugie serce

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 11:04   #1688
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Witajcie.
Miałam mega ciężką noc, ostatnie dni czuje się dosyć kiepsko. W poniedziałek wizyta i mam nadzieję, że będzie ok.

Cytat:
Hej

Ciekawa jestem, czy ja jeszcze kiedyś będę obchodzić Walentynki .

Dziewczyny[/B][/U] na jak długo przed opada brzuszek bo wydaje mi się, że mi trochę opadł?
Może szybciej jak myślisz??
Nie pomogę, ale to chyba sprawa indywidulna.. Mi nie odpadł jeszcze wcale..
Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

[*]To przekichane... Masz złe ciśnienie, że tak często mierzą? Nas nie badali ani raz na ciśnienie w spzitalu (mnie i koleżanki przeterminowanej)

A to nie chodziło o badanie tetna dzidzi???
Stary 2014-02-15, 11:27   #1689
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
"Weź nie zaczynaj rodzic w weekend, bo chciałbym mieć 2 dni wolnego, ale w poniedziałek by mi już pasowało- nie będę musiał wtedy oglądać mojego durnego szefa..."

Cytat:
Miałam mega ciężką noc, ostatnie dni czuje się dosyć kiepsko. W poniedziałek wizyta i mam nadzieję, że będzie ok.

Pamiętacie, że dzisiaj pełnia? Także wór może się rozwiązać Trzymam kciuki za zniecierpliwione mamusie.
1.
2. oby!

Cytat:
Dziewczyny[/B][/U] na jak długo przed opada brzuszek bo wydaje mi się, że mi trochę opadł?
w mojej ksiązce jest napisane że to mit ale nie wiem sama patrzę ciągle na brzuch czy opadł

Cytat:
To podajmy sobie prawe dłonie.. Też dziś 37t0d Wczoraj polozna mowila ze donoszona wiec gratuluję nam!!!
Stary 2014-02-15, 11:32   #1690
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro piszesz, że nie po jednym razie to musieli być conajmniej nieźli
Trzeba wiedzieć gdzie szukać

Cytat:

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 11:37   #1691
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Ja od rana w szkole ale chwilowo mam okienko to zaglądam.

Lewek jaki uroczy ten Twój maluszek
Cayenne Julek cudny
Tequiba trzymaj się Dobrze, że jednak pojechałaś na IP, zawsze to jesteś pod opieką. żeby wszystko było dalej OK i żebyś jednak szybko wyszła
Smarrita jak fajny ten Twój mąż. Ciekawa jestem, czy ja jeszcze kiedyś będę obchodzić Walentynki .
Wszystkim za kolejne rozpoczęte tyg. i udane wizyty.

Dziewczyny
na jak długo przed opada brzuszek bo wydaje mi się, że mi trochę opadł?

Muszę już lecieć ale zajrzę po zajęciach
mi w tamtej ciazy wogole nie opadl brzuch, wiec nie pomogetzn opadl po porodzi:P
witam, gratuluje kolejnych tygodni, donoszonych ciąż i CAYENNE jescze raz gratulacje
niestety nie mam czasu, robilismy remont kuchni, caly czas pracuje w domu pare godzin dziennie jak tylko mam wolną chwile by dorobic, a ponadto Tymek zabkuje, biega, rojbruje i nie mam na NIC czasu, więc cięzko...nie wiem jak to bedzie pozniej, ale licze ze adrenalinka po porodzie itd zrobią swoje pamietam ze po pierwszym wogole nie musialam spac chodzilam jak nakrecona , nie odczuwalam zmeczenia.
teQuiba-trzymam kciuki, oby sie plepszylo i plamienie ustalo, nie wiem dokladnie o co chodzi ale tak czy siak trzymam kciuki

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2014-02-15 o 11:38
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 11:42   #1692
JustiLbn
Raczkowanie

Witajcie weekendowo
Za donoszone ciąże i rozpoczęte tygodnie.
Ja po wczorajszej wizycie u ginki, wiem, że mała wysoko, także ten nie rodzę . W nocy miałam bóle miesiączkowe, takie konkretne, ale olałam i zasnęłam. Kupiłam mężowi piwo, pytał czy rodzę, stwierdziłam, żeby sobie wypił, bo grzeczny był, a ja nie prędko Dziś wdrożyłam plan intensywnego, ostatecznego sprzątania mych skromnych dwóch pomieszczeń. Jestem w połowie, bo oczywiście się zmęczyłam Jestem już mega gruba... Z moich założeń o 15 kg, wyszła . Jest już + 17, czyli prawie 70 kg i źle się z tym czuję. No ale trudno, te kilka dni już tego nie zmieni. Z radości wczoraj poszłam do pracy i zostałam na 7 godzin Dorobiłam sobie stówkę na drobne wydatki i pożegnałam się z klientkami i klientami. Było mi niesamowicie smutno, gdy każdy pytał kiedy wracam. Nie wiem jak ja bez pracy wytrzymam, bo bardzo kocham to co robię. Zarabiam mało, ale mnie niesamowicie ta praca spełnia
Dziś robię domową pizzę na kolację, gyrosową Na poprawę humoru.
Virginia co do brzuszka to opadł mi ostatnio, jakieś 2 tygodnie do terminu porodu, ale mojej znajomej już miesiąc przed wisiał w kolanach.
Także miłego weekendowania kochane

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 11:43   #1693
mmhym
Zadomowienie

Cytat:

A to nie chodziło o badanie tetna dzidzi???
nie wiem, co ja sobie pomyślałam
Ale i tak ciekawe, u nas w szpitalu mierzyli z tego co zaobserwowałam, maks 3 razy dziennie. Ale pewnie przy plamieniach sprawa inaczej wygląda.

Drugie serce
Stary 2014-02-15, 11:50   #1694
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Teqiba dobrze ze zostawili Cie na obserwacji,a juz teraz wszystko dobrze? Dobrze sie czujesz? trzymaj sie tam
Czuje sie ogolnie dobrze - dziekuje Jeszcze troche plamie ale jak z dzidziem ok to sie nie martwie

Cytat:
I dobrze myślisz.. Skonczony 37 tydz a trwa on od 36t1d do 37t0d.. A 38 zaczyna sie od 37t1d do 37t6d.. Chyba tak
No dokladnie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
  1. U mnie różnie - moja lekarka prowadząca jest bardzo delikatna np, a ostatnio wymaz pobierała mi pielęgniarka to wg bez uprzedzenia grzebała...
  2. Co za koleś... Dalej krwawisz? I co mówią?
  3. Ja kupuję taki w w kielichu - będziemy sobie też takie zielone smoothie robić z mężem dla zdrowotności
  4. To przekichane... Masz złe ciśnienie, że tak często mierzą? Nas nie badali ani raz na ciśnienie w spzitalu (mnie i koleżanki przeterminowanej)
Nic nie mowia
A tetno chodzilo mi o Kacperkowe - nie sprecyzowalam
Stary 2014-02-15, 12:27   #1695
vivien39
Rozeznanie

wyprałam wizażowi kocyk-faktycznie nie jest już taki milusi

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 12:52   #1696
ag9
Zadomowienie

Cytat:

A żeby to się jeszcze dało zaplanować...
A mój się cieszy że jeszcze tylko 2,5 tygodnia do pracy a potem będzie miał 3-tygodniowy urlop

Cytat:
zrobilas mi dzien
Ja juz spokojnie kilkunasu osobom pokazalam podwozie
1 TZ + armia lekarzy
To tak jak ja, obłudnico

Tequiba - do robienia papek dzieciowych to chyba lepszy taki blender ręczny, a ten kielichowy to bardziej do koktajli, smoothe itp.

Gratuluje donoszonych ciąż, u nas jeszcze tydzień

Cayenne - to nie dostałaś środków przeciwbólowych po zabiegu?
Tu u nas podobno na pierwszą dobę dają morfinę, a potem już jakieś ketonale albo coś podobnego, ile kto potrzebuje.
Stary 2014-02-15, 13:07   #1697
(t)asia
Zadomowienie

Wróciłam do domu i muszę trochę ogarnąć.

Zajechałam dzisiaj do lidla i wzięłam paczkę wkładek laktacyjnych i paczkę płatków dla małego. Zastanawiam się czy nie kupić więcej. Opłaca się to? Były jeszcze podkłady do przewijania jednorazowe i śliniaczki ale nie brałam bo nie wiem czy się przydadzą.
Nabyłam również malutkie niebieskie skarpetki bo były jeszcze w koszykach =)

teqiba nie chcę Cię denerwować, ale w czwartek dzwonili, że moje meble są już do odbioru. Równo tydzień czekałam. A mówili 2-3 tyg. Męża nie ma więc nie mam jak ich sama odebrać. Może znajdę ochotników do pomocy na poniedziałek.
Oznacza to, że od poniedziałku zaczynam prać rzeczy małego
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 13:17   #1698
lutien
Wtajemniczenie

Melduje się po wizycie.
Kamila w 31tc waży 1.1kg. Ułożona posladkowo. Wszystko inne w porządku. Łożysko 2 stopnia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140215_133942.jpg (100,6 KB, 45 załadowań)
(Katharine Hadley )

Edytowane przez lutien
Czas edycji: 2014-02-15 o 13:22
lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 13:17   #1699
tygrysek83
Zadomowienie

Hej dziewczynki
Podczytuje was prawie na bieżąco, ale na telefonie więc odpada cytowanie, a co próbuje zapamiętać co komu potem napisać to wylatuje z głowy zanim dojde do końca :/
Gratulacje za dobre wyniki i kolejne tygodnie zbliżające nas wszystkie do zobaczenia naszych maluszkow.
Cayenne śliczny msluszek i fajnie że tyle optymizmu w tobie. Daje to nadzieje ze nawet przy niewyspaniu i zmeczeniu damy radę No i jak pisały dziewczyny starszy syn całkiem niezły :p
Mi dziś mija 50 dni więc coraz bliżej Przez ostatnie dni czuje sie rewelacyjnie i tylko zastanawiam sie gdzie jest kruczek i kiedy znów bedzie cos nie tak. Grunt to optymizm :p
Wczoraj niesamowity wieczór z mężem. Przygotowałam pizzę z prosciutto i rukola a na deser pyszne ciasto czekoladowe z kajmakiem i bananami.... Mąż mnie zaskoczył bo dostałam od niego wisiorek pasujacy do pierscionka zareczynowego i kolczykow, które dostałam na rocznice ślubu. Jest prześliczny.
Tyle uśmiechu i radości dziś we mnie, że przesyłam dużo pozytywnej energii dla wszystkich obolałych zębami, skurczami, plecami...

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 13:20   #1700
amelka2006
Raczkowanie

Coś mi się moje dziecko nie chce ruszać. Wypiłam szklankę zimnej wody i czekam.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 13:27   #1701
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie.
Kamila w 31tc waży 1.1kg. Ułożona posladkowo. Wszystko inne w porządku. Łożysko 2 stopnia.

1,1kg? Serio?

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Mój właśnie też nie. Ja mam leniwy dzień to może i on. Zaraz spróbuje go czymś pobudzić.
Stary 2014-02-15, 13:28   #1702
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
spróbuj też słodkiego, kawy, ewentualnie u mnie działa kąpiel i mandarynki od których go trzepie. Na pewno się leń poruszy!

lutien; śliczne zdjęcie
Stary 2014-02-15, 13:39   #1703
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
A mój się cieszy że jeszcze tylko 2,5 tygodnia do pracy a potem będzie miał 3-tygodniowy urlop

Tu u nas podobno na pierwszą dobę dają morfinę, a potem już jakieś ketonale albo coś podobnego, ile kto potrzebuje.

Mój to wręcz miał taki urlop. Zwyczajnie się nudził. Ja wspominam ten okres niezbyt dobrze, bo chodziłam wiecznie niewyspana i z baby bluesem a ten se odpoczywal

Cytat:
Melduje się po wizycie.

Taka malusia? Jeszcze podobno może się obrócić na tym etapie ciąży. Co to znaczy łożysko 2 stopnia?? Ciemna masa ze mnie

wysłane z fona
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 13:39   #1704
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
1,1kg? Serio?

Mój właśnie też nie. Ja mam leniwy dzień to może i on. Zaraz spróbuje go czymś pobudzić.
Ano Jest w 10 centylu, ale nadal w normach Ale pierwsza córa też neiwielka była
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 13:41   #1705
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Melduje się po wizycie.

Kruszynka

Cytat:
popołudniowa drzemka Nie martw się, na pewno się w końcu poruszy. Na moją nie działa ani zimna woda ani słodycze, uparta jak nie chce się ruszać to nic ją nie zmusi
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 13:44   #1706
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Ano Jest w 10 centylu, ale nadal w normach Ale pierwsza córa też neiwielka była
Jakie maleństwo! mój w 28 tc ważył prawie 1,3, a teraz to pewnie ponad 2kg.
Ważne, że wszystko ok! Gratuluje
Stary 2014-02-15, 14:14   #1707
BeautifulLie
Zadomowienie

Mara dzięki za cenne porady ale z goździków to też nie skorzystam

Trisdom ale ty kochana dla męża jesteś. Ja żałuję że tego nie zrobilam :/ trisdom czas rodzic

Side

Asienka213 no tym razem po drugiej stronie :/

Teqiba to tylko sen :-*

Ela no ale przed ciąża idealne były wg dentysty :/

(t)asia szkoda że z mężem tak Malo czasu spędzasz :/ za poniedziałkową wizytę :-*

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 14:22   #1708
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

To tak jak ja, obłudnico

Tequiba - do robienia papek dzieciowych to chyba lepszy taki blender ręczny, a ten kielichowy to bardziej do koktajli, smoothe itp.

Gratuluje donoszonych ciąż, u nas jeszcze tydzień

Dostałam. Również morfina pierwszego dnia byla, w nocy dozylnie, wciąż wolalam pielegniarke, nap.alo i tak,myslalalm, że jajo zniose.
Ale każdego dnia było coraz lepiej, znacznie lepiej.
Próba wstania była już w poniedziałek wieczorem. Owszem, wstałam, ale nie zrobiłam kroku, pierwszy raz w życiu miałam mroczki przed oczami, musiałam szybko usiąść (szybko, buahahaha).
Ale nast dnia wpadla rano taka stara pielęgniara i kazala mi wstawać udało sie, zaparlam się

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Ps. Odwazylam się wejść na wagę. 8,5 kg mniej (pocz.6.doby). Czyli jeszcze tylko 9 kg nadwyzki ciazowej do zrzucenia i 1,5 - 2 nadwyzki powstałej nie wiadomo jak tuż przed zajściem w ciążę

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Wróciłam do domu i muszę trochę ogarnąć.

Zajechałam dzisiaj do lidla i wzięłam paczkę wkładek laktacyjnych i paczkę płatków dla małego. Zastanawiam się czy nie kupić więcej. Opłaca się to? Były jeszcze podkłady do przewijania jednorazowe i śliniaczki ale nie brałam bo nie wiem czy się przydadzą.
Ja używam i wkładki laktacyjne (choć nakładki NUK na brodawki to dla mnie z zbawienie+kompresy multi-mama), a podkłady do przewijania to już pasjami - nauczyłam się w szpitalu używać, Julo też woli, bo są milsze, więc kupiłam po wyjściu ze szpitala.

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 14:22   #1709
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Melduje się po wizycie.
Calineczka śliczna buzia

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Mi dziś mija 50 dni więc coraz bliżej
Wczoraj niesamowity wieczór z mężem. Przygotowałam pizzę z prosciutto i rukola a na deser pyszne ciasto czekoladowe z kajmakiem i bananami.... Mąż mnie zaskoczył bo dostałam od niego wisiorek pasujacy do pierscionka zareczynowego i kolczykow, które dostałam na rocznice ślubu. Jest prześliczny.
Brawo za 50 dni i wielkie brawa dla Tża Mój się wczoraj nie spisał
To co podkreślone spowodowało u mnie taki ślinotok, że o mało klawiatury nie zalałam - poproszę bardzo o przepis

Cytat:
Moja od 3 dni taka sama. Najpierw nerwy, a teraz zaczynam podejrzewać, że po prostu wychodzi jej osobowość i będzie leń jak matka
U mnie działają najbardziej słodycze, po nich zawsze coś się porusza. I pozycja na lewym boczku.

Drugie serce
Stary 2014-02-15, 14:28   #1710
BeautifulLie
Zadomowienie

Virginia będziemy kiedyś obchodzić :-* ja jeszcze nigdy nie obchodziłam tak szczerze mówiąc :P

Gianna M w ciąży to podobno często się zdarza niestety :/

Czbasia

Mmhym żelazo podobno bardzo osłabia zęby a luteina dziąsła. Hehe a najlepsze jest to że ja też mam 3 ósemki do wyrwania :P

Lutien śliczna

Amelka może śpi :

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości