Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-15, 14:29   #1711
amelka2006
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Dzięki dziewczyny, rusza się. Te dwa ostatnie miesiące mnie dobiją
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 14:35   #1712
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
To co podkreślone spowodowało u mnie taki ślinotok, że o mało klawiatury nie zalałam - poproszę bardzo o przepis
Przepis na ciasto http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...a/przepis.html
Ja uzylam zwykłych ciastek owsianych bo nie dostałam digestive. Wyszło pyszne Mąż zabrał dziś resztę do pracy dziś.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 14:37   #1713
virginia
Zakorzenienie

Ja już po zajęciach. Ale tu w weekendy zawsze ciszej, zresztą nic dziwnego spędzacie je na pewno z rodziną... Zwierzę się Wam, że zawsze chciałam jak najszybciej wyjść z domu i założyć swoją rodzinę bo moje dzieciństwo nie należało do najszczęśliwszych, rodzice zawsze się kłócili itd i to, że do tej pory mi się to nie udało odbieram jako swoją wielką porażkę .
Dzwonili do mnie przed chwilą z tej przychodni, gdzie miałam iść na prywatną wizytę do ortopedy, żeby ją odwołać . Proponowali wizytę za tydzień ale mi jak wiecie zależy na czasie, zresztą na piątek jestem umówiona w szpitalu. Babka z przychodni mówiła, że jak to pilna sprawa to można jechać do szpitala na oddział ortopedyczny bo tam będzie miał dyżur. I myślę, żeby tak zrobić ale jak znam świat to pewnie i tak weźmie za to kasę a mnie to wkurza niesamowicie, jak lekarze przyjmują w szpitalach, na szpitalnym sprzęcie itd. prywatnie. Doradźcie mi co zrobić .
I chyba Wam nie wspominałam, że któregoś dnia byłam u fryzjera. Ścięła mi sporo tych w włosów ale dalej się rozdwajają i nie wiem już co robić.
Poza tym gdzieniegdzie przeplatają mi się siwe odrosty a farbowałam 6 tyg. temu, nie chcę znowu mazać, zwłaszcza teraz w ciąży. Polecicie coś? Są może jakieś mazidła czy coś na same odrosty?
Widzę, ze z tymi opadającymi brzuszkami bywa różnie choć zdziwiła mnie Side, że to mit bo i czytałam o tym i słyszałam wiele razy. Ale chyba i tak nie ma żadnej reguły na to .

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie.
Kamila w 31tc waży 1.1kg. Ułożona posladkowo. Wszystko inne w porządku. Łożysko 2 stopnia.
dla Kamilki. Ślicznotka z niej .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 14:52   #1714
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
mi w tamtej ciazy wogole nie opadl brzuch, wiec nie pomogetzn opadl po porodzi:P

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Ja po wczorajszej wizycie u ginki, wiem, że mała wysoko, także ten nie rodzę . W nocy miałam bóle miesiączkowe, takie konkretne, ale olałam i zasnęłam. Kupiłam mężowi piwo, pytał czy rodzę, stwierdziłam, żeby sobie wypił, bo grzeczny był, a ja nie prędko Dziś wdrożyłam plan intensywnego, ostatecznego sprzątania mych skromnych dwóch pomieszczeń. Jestem w połowie, bo oczywiście się zmęczyłam Jestem już mega gruba... Z moich założeń o 15 kg, wyszła . Jest już + 17, czyli prawie 70 kg i źle się z tym czuję. No ale trudno, te kilka dni już tego nie zmieni. Z radości wczoraj poszłam do pracy i zostałam na 7 godzin Dorobiłam sobie stówkę na drobne wydatki i pożegnałam się z klientkami i klientami. Było mi niesamowicie smutno, gdy każdy pytał kiedy wracam. Nie wiem jak ja bez pracy wytrzymam, bo bardzo kocham to co robię. Zarabiam mało, ale mnie niesamowicie ta praca spełnia
Dziś robię domową pizzę na kolację, gyrosową Na poprawę humoru.
Virginia co do brzuszka to opadł mi ostatnio, jakieś 2 tygodnie do terminu porodu, ale mojej znajomej już miesiąc przed wisiał w kolanach.
Także miłego weekendowania kochane
żona idealna.. Mi też ciezko już. Myślalam ze szybko ogarnę chałupę ale zadyszka i sił brak.. Maz wieczorem odkurzy i podlogi umyje. U nas pizza na obiad byla.. Pyszna wyszła

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość

Zajechałam dzisiaj do lidla i wzięłam paczkę wkładek laktacyjnych i paczkę płatków dla małego. Zastanawiam się czy nie kupić więcej. Opłaca się to? Były jeszcze podkłady do przewijania jednorazowe i śliniaczki ale nie brałam bo nie wiem czy się przydadzą.
Ja podkladów mam ok 30szt roznych rozmiarow. Nie wiem po co tyle nakupiwałam ale mam ale myśle za na przewijak beda jak znalazl..
Cytat:
Melduje się po wizycie.
Kamila w 31tc waży 1.1kg. Ułożona posladkowo. Wszystko inne w porządku. Łożysko 2 stopnia.
gratuluję
Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość

Wczoraj niesamowity wieczór z mężem. Przygotowałam pizzę z prosciutto i rukola a na deser pyszne ciasto czekoladowe z kajmakiem i bananami.... Mąż mnie zaskoczył bo dostałam od niego wisiorek pasujacy do pierscionka zareczynowego i kolczykow, które dostałam na rocznice ślubu. Jest prześliczny.
Tyle uśmiechu i radości dziś we mnie, że przesyłam dużo pozytywnej energii dla wszystkich obolałych zębami, skurczami, plecami...
dla męża, też uwielbiam takie wieczory
Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Coś mi się moje dziecko nie chce ruszać. Wypiłam szklankę zimnej wody i czekam.
Pewnie śpi.. Niedługo zacznie szaleć A może coś słodkiego albo kawka. JA przez lenistwo córki i pobudzanie jej słodkim chyba minimum 5 kg nadprogramowe przybrałam
Cytat:

Moja od 3 dni taka sama. Najpierw nerwy, a teraz zaczynam podejrzewać, że po prostu wychodzi jej osobowość i będzie leń jak matka
U mnie działają najbardziej słodycze, po nich zawsze coś się porusza. I pozycja na lewym boczku.
Niedaleko pada jabłko od jabłoni
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 14:53   #1715
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Melduje się po wizycie.

Śliczne Maleństwo i to naprawdę "Maleństwo"
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 14:54   #1716
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

a ja dzis mam 31t1d wiec zaczynam 8 miesiac
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Tak piszecie ile ginekologów Was badało to wydaje mi się, że jesteście bardzo niegrzeczne Ja się rozłożyłam tylko przed 3 ginami w życiu, nie po jednym razie, ale ja nie skaczę z jednego na drugi jak Wy obłudnice
może nie tyle niegrzeczne co niestety miałyśmy tę niezbyt miłą konieczność bycia w szpitalu, zobaczysz podczas porodu i po ilu Cię będzie oglądać-nadrobisz zaległości

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Witajcie weekendowo
Za donoszone ciąże i rozpoczęte tygodnie.
Ja po wczorajszej wizycie u ginki, wiem, że mała wysoko, także ten nie rodzę . W nocy miałam bóle miesiączkowe, takie konkretne, ale olałam i zasnęłam. Kupiłam mężowi piwo, pytał czy rodzę, stwierdziłam, żeby sobie wypił, bo grzeczny był, a ja nie prędko Dziś wdrożyłam plan intensywnego, ostatecznego sprzątania mych skromnych dwóch pomieszczeń. Jestem w połowie, bo oczywiście się zmęczyłam Jestem już mega gruba... Z moich założeń o 15 kg, wyszła . Jest już + 17, czyli prawie 70 kg i źle się z tym czuję. No ale trudno, te kilka dni już tego nie zmieni. Z radości wczoraj poszłam do pracy i zostałam na 7 godzin Dorobiłam sobie stówkę na drobne wydatki i pożegnałam się z klientkami i klientami. Było mi niesamowicie smutno, gdy każdy pytał kiedy wracam. Nie wiem jak ja bez pracy wytrzymam, bo bardzo kocham to co robię. Zarabiam mało, ale mnie niesamowicie ta praca spełnia
Dziś robię domową pizzę na kolację, gyrosową Na poprawę humoru.
Virginia co do brzuszka to opadł mi ostatnio, jakieś 2 tygodnie do terminu porodu, ale mojej znajomej już miesiąc przed wisiał w kolanach.
Także miłego weekendowania kochane
za wizytę. Ja też przekroczyłam 70kg, chociaż tak bardzo nie chciałam. Mam 14kg na plusie. Odchowasz dzidziusia i wrócisz do pracy, teraz czas dla Ciebie i dziecka

Cytat:
Melduje się po wizycie.

śliczne maleństwo

Ale się zmęczyłam, plecy mnie bolą. Cały dzień w kuchni, bo jutro imprezka urodzinowo-imienionowa taty, pomagałam mamie podjadając pyszności Tata zaczyna mnie dobijać, tak bardzo chce w prezencie na urodziny bądź imieniny wnuka, że ciągle mnie pyta czy już rodzę A jak usłyszał, że w pełni więcej porodów to już całkiem ześwirował. Udał mi się staruszek nie ma co
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 15:11   #1717
cayenneOna
Zadomowienie

Jakby się ktoś nie interesowal, to mamy złoto w panczenach 1500 .!!! Zdecydowało 0,003 sek!!!!

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 15:14   #1718
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Jakby się ktoś nie interesowal, to mamy złoto w panczenach 1500 .!!! Zdecydowało 0,003 sek!!!!

Widziałam,!!!!:jupi :Ależ sie popłakałam. Emocje ogromne. A w dopingowaniu i skakaniu nawet big brzuch nie przeszkadzal!!
Stary 2014-02-15, 15:21   #1719
Trisdom
Zadomowienie

Lutien- jaka kruszynka ale ważniejsze, że zdrowa.

Amelka- dobrze, że mała się rusza

Baja- mnie wszyscy pytają, czemu jeszcze nie urodziłam :banghead:

Cayenne- chyba tez zakupię reszte rzeczy po porodzie, jak ogarnę dię w szpitalu.

Byliśmy po śniadaniu na spacerze. Obiad gotowy- poszłam z rosołem na łatwiznę i leżę
Przepowiadacze mam nieregularne cały czas, ale niebolesne. Już przestałam się nimi przejmować.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Virginia- mi brzuch opadł jakieś 10 dni temu- lepiej się oddycha, ale siedzenie prosto przy stole- prawdziwy problem z brzuchem między nogami.
Stary 2014-02-15, 15:31   #1720
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

Nawet ja oglądałam i wzruszylam się, po tajniacku ocieralam łzy

Czbasia u mnie też dziś pizza tylko ze ja dopiero drugi raz ją robie z drugiego przepisu i kicha. Ciasto miało na to 2h i wcale nie urosło. Możesz podac swój przepis jeśli masz sprawdzony?

Virginia ale teraz będziesz miała swoją rodzinę że swoją córcia i na pewno zrobisz wszystko aby miała szczęśliwe dzieciństwo. To że jesteś w tej chwili samotną mamą nie oznacza żadnej porażki. Będziesz mamą!

wysłane z fona
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 15:31   #1721
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Baja- mnie wszyscy pytają, czemu jeszcze nie urodziłam :banghead:
Ojczulek się nakręcił, musze wytrzymać jeszcze te kilka dni, mną jego święta to mi odpuści
Za to dziś z Tż zostawiliśmy telefony w pokoju i jedliśmy śniadanie w kuchni, a tam poł.nieodebrane od kuzynki męża, sms na obu komórkach.Myślała, że skoro oboje się nie odzywamy to się poród zaczął

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 15:45   #1722
cayenneOna
Zadomowienie

A wiecie, że ten koles ma 19 lat? Tzn Brodka od razu od Kajetana zażądałam tłumaczeń, on miał w hokeju na tRawie takich emocji mi dostarczyć, naturalnie strzelajac decydująca bramkę

Tris, powiem Ci, że PO szpitalu to bardzo dobra decyzja, widzisz co fajnie działa, co ci pasuje a co nie. Np ja o podkladach w ogóle nie pomyślałam, a Julo je lubi (i ja też, śliczne są w dm). No i byłam zachwycona cała seria Hipp z migdalami, mimo, że welede też kupiłam, a ta masc do tylka z apteki jest RE WE LA CJA, pewnie tamtych nie zuzyje w ogóle

Stary 2014-02-15, 15:48   #1723
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Baja, teraz zaczyna się u ciebie ? Czyli pomału wyłączamy wszystkie telefony ?

Stwierdzam że poczekam jeszcze na Kamila Stocha i jeśli zgarnie złoto to byłby piękny dzień na urodzenie dziecka. Powiedziałabym mu wtedy: Piotruś, urodziłeś się w takim ważnym dniu dla Polaków

Mnie już tak mdli że mi się prawie ulewa jak dziecku...już normalnie nie panuję nad tym...masakra jakaś Jakbym się schyliła to by ze mnie wyleciało

Mój tato kupił Piotrkowi z okazji walentynek misia który jest jakiś dziwny bo na plecach nie ma krótkiego ogonka tylko długi jak pies

Piotruś strasznie dokucza, już mu powiedziałam że powinien mieć litość nade mną i jak się nie poprawi to go oddam tatusiowi do pilnowania jak się urodzi a tatuś nie ma cycków i będzie żałował A mąż go straszy że jak nie przestanie mnie rozrywać od środka to jak wyjdzie to go od razu zapiszemy do szkoły i będzie miał za swoje

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-02-15 o 15:50
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 15:54   #1724
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Baja, teraz zaczyna się u ciebie ? Czyli pomału wyłączamy wszystkie telefony ?

Stwierdzam że poczekam jeszcze na Kamila Stocha i jeśli zgarnie złoto to byłby piękny dzień na urodzenie dziecka. Powiedziałabym mu wtedy: Piotruś, urodziłeś się w takim ważnym dniu dla Polaków
Racja!
nie byłoby problemu co wpisać w album pamiątkowy w rubryce- o czym mówiono w tv, lub pisano w prasie
Stary 2014-02-15, 16:04   #1725
Lewek
Zakorzenienie

Side może ten misio to jakaś krzyżówka

Współczuję samopoczucia. A od dawna Cie tak mdli? wybacz jakoś nie zajarzylam tego wcześniej jeśli pisałaś.

wysłane z fona
Stary 2014-02-15, 16:04   #1726
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
A wiecie, że ten koles ma 19 lat? Tzn Brodka od razu od Kajetana zażądałam tłumaczeń, on miał w hokeju na tRawie takich emocji mi dostarczyć, naturalnie strzelajac decydująca bramkę

Tris, powiem Ci, że PO szpitalu to bardzo dobra decyzja, widzisz co fajnie działa, co ci pasuje a co nie. Np ja o podkladach w ogóle nie pomyślałam, a Julo je lubi (i ja też, śliczne są w dm). No i byłam zachwycona cała seria Hipp z migdalami, mimo, że welede też kupiłam, a ta masc do tylka z apteki jest RE WE LA CJA, pewnie tamtych nie zuzyje w ogóle

Ja kupiłam juz kilka rzeczy z Hippa- po recenzjach na blogu Sroki. Do kąpieli i smarowania i tak chce uzywac prostych olejków- mam arganowy i kokosowy na razie.
Dobrze, że DM mam 500 metrów od mieszkania

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Racja!
nie byłoby problemu co wpisać w album pamiątkowy w rubryce- o czym mówiono w tv, lub pisano w prasie
Tak... ale dzisiaj Doda ma urodziny Zrobiłabyś TO dziecku???
Stary 2014-02-15, 16:07   #1727
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Oj...
A dziś w ddtvn Szulim opowiadala jak ją doda zaatakowala. Jakaś stuknieta ta dziewczyna.

wysłane z fona
Stary 2014-02-15, 16:11   #1728
cayenneOna
Zadomowienie

OT - Brodka jest dużo starszy, chciałam tylko sprostować

Stary 2014-02-15, 16:11   #1729
Lewek
Zakorzenienie

Cayenne to bardzo ciężko przeszłas tą cesarke... ja wręcz przeciwnie, ciekawe czy za drugim razem będzie tak samo, aż sure zaczynam bać. Ja leki wzięłam raz w nocy bo jakoś nie mogłam zasnąć i to było coś w kroplowce, nie wiem co. Ale żebym się zwijala z bólu to nie.

wysłane z fona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 16:12   #1730
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam oj tam, gdyby syn wybrał akurat ten dzień to nawet Doda by go nie zepsuła a tak powaznie to chyba nie zdążyłabym urodzić go dzisiaj, aż tak szybko pierworódkom chyba nie idzie, zwłaszcza tym co nie mają bóli porodowych
Stary 2014-02-15, 16:16   #1731
Ela87
Zakorzenienie

Baja nie daj się tacie specjalnie zaciskaj nogi, żeby na złość urodzić później

Cytat:

Mnie już tak mdli że mi się prawie ulewa jak dziecku...już normalnie nie panuję nad tym...masakra jakaś Jakbym się schyliła to by ze mnie wyleciało

Mój tato kupił Piotrkowi z okazji walentynek misia który jest jakiś dziwny bo na plecach nie ma krótkiego ogonka tylko długi jak pies

Piotruś strasznie dokucza, już mu powiedziałam że powinien mieć litość nade mną i jak się nie poprawi to go oddam tatusiowi do pilnowania jak się urodzi a tatuś nie ma cycków i będzie żałował A mąż go straszy że jak nie przestanie mnie rozrywać od środka to jak wyjdzie to go od razu zapiszemy do szkoły i będzie miał za swoje
Mdli dalej? Pomyliły Ci się tygodnie w ciąży. W tym czasie powinnaś mieć biegunkę by się oczyścić przed porodem, a nie wymioty jak na początku a może coś Ci zaszkodziło? Albo Piotruś tak skacze po żołądku, że nie ma co się dziwić.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Oj tam oj tam, gdyby syn wybrał akurat ten dzień to nawet Doda by go nie zepsuła a tak powaznie to chyba nie zdążyłabym urodzić go dzisiaj, aż tak szybko pierworódkom chyba nie idzie, zwłaszcza tym co nie mają bóli porodowych
Chyba dałabyś radę. Mojej siostrze przy pierwszym odeszły wody, nie miała skurczy o 16 wstawiła się na porodówce, wywoływali jej skurcze i urodziła o 23. Niby długo, ale jak na wywoływanie, to chyba spoko U nas na wątku będą same lekkie porody

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 16:19   #1732
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Baja nie daj się tacie specjalnie zaciskaj nogi, żeby na złość urodzić później

Mdli dalej? Pomyliły Ci się tygodnie w ciąży. W tym czasie powinnaś mieć biegunkę by się oczyścić przed porodem, a nie wymioty jak na początku a może coś Ci zaszkodziło? Albo Piotruś tak skacze po żołądku, że nie ma co się dziwić.
eee nachodziłam się w ciązy, mogłabym już rodzić co innego gdyby to były urodziny teścia-takiego prezentu bym mu zrobić nie chciała oj nie
Ola chce oczyścić się z dwóch stron, tak dogłębnie
Na pewno Piotruś uciska na żołądek
Stary 2014-02-15, 16:19   #1733
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

Czbasia u mnie też dziś pizza tylko ze ja dopiero drugi raz ją robie z drugiego przepisu i kicha. Ciasto miało na to 2h i wcale nie urosło. Możesz podac swój przepis jeśli masz sprawdzony?
Wprawdzie nie do mnie pytanie, ale...
Wczoraj korzystalam z tego przepisu i nie było cienkie jak s pizzeri ale nie było tez grube
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html

Kiedyś na imprezę wykorzystałam ten i było grubasne i całkiem niezle, choć ja wole to pierwsze
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 16:20   #1734
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
jutro imprezka urodzinowa córeczki bo ona walentynkowa także ostatnie obżarstwo jutro,w niedzielę odpoczynek i w pn cięcie
to już?
gratuluję zbiorowo wszystkich rozpoczętych i skończonych tygodni już coraz bliżej!

Kate dziś pełnia Majka pewnie na nią czekała

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 16:32   #1735
maggie123
Zakorzenienie

Ojej tyle stron do czytania... Bede dzielna
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Wróciłam z USG i wyglądało tak jak się spodziewałam (nfz) - 2 minuty na leżance i po krzyku Nawet nie wiem który stopień dojrzałości łożyska, no ale jakby było coś źle to może by powiedziała.

Junior waży ok 2900 g w 35t6d - proszę o dopisanie. Więc też chucherkiem nie jest, no i obrócił się na nietoperka.

A ze złych wieści to mam paciorkowca - Streptococcus agalactias

Tequiba - mam nadzieję że z tobą wszystko w porządku na tej IP.

Co do karuzelki to mam taką samą jak Elunka - Tiny Love Forest i jest bardzo ładna.

Tequillla - ale chomiczek

No i więcej nie pamiętam, wybaczcie.

Aga jaka piękna waga!!brawo!

Cytat:
Nasza położna tłumaczyła że przy nawale pokarmu który trwa dwa dni góra po kilku dniach od porodu lepiej nie używać laktatora bo będzie tylko gorzej. Najlepiej naturalnego laktatora używać czyli małego i cyce sobie po odstawieniu go okładać pieluchami zmrożonymi wcześniej w zamrażalce, jeszcze wcześniej namoczonymi. Potem przed przyłożeniem małego trzeba ciepłym prysznicem je zrobić i znowu mały i tak częsciej niż zazwyczaj- do tego okłady z kapuchy i przejdziemy to.
laktator podobno tylko wzmoże nawał pokarmu.

Side masz rację. Można jeszcze chłodny prysznic na piersi. Ciepły zwiększy produkcję pokarmu a zimny przyniesie ulgę i zmniejszy nabrzmifnie piersi

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Cayenne - wróciłas

Wiecie co, cholernie się martwię tym paciorkowcem, przestanę już czytać google. A wyczytałam, że dziecko może się tym zarazić przez łozysko jeszcze ;(

przestan natychmiast czytać!
Też mam dodatni gbs i zuzia jest zdrowa!! Jak kochana odejdą Ci wody przed podaniem antybiotyku to przypilnuj żeby dzidziuś dostał. A jak Ty dostanieszwcześniej to dziecko jest bezpieczne. Nie myśl negatywnie! Zabraniam!

Cytat:
Powiem Wam, ze Julian Wiking jest po prostu najwieksza radoscia nas wszystkich nie spodziewalam sie, ze tyle emocji we mnie wywola... jednak jest ogromna roznica miedzy ciaza w wieku 19 lat a 37...
Słodki jest gratuluję jeszcze raz

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 16:34   #1736
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Melduje się po wizycie.
ojoj, na prawdę Maleństwo

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

chciałabym rodzić, JUŻ, DZIŚ wysprzątałam całe mieszkanie, ogarnęłam podwozie, ogoliłam nogi, zafarbowałam włosy, jestem gotowa a tu jeszcze tyyyyyle czekania

Bąbelek

Edytowane przez wewillrockyou
Czas edycji: 2014-02-15 o 16:35
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 16:38   #1737
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Melduje się po wizycie.

Ale maluszek
Może się jeszcze obrócić, mój klocek (1,6kg w 31 tc) odwrócił się pomiędzy 31 a 36 tygodniem.

Cytat:
Moja od 3 dni taka sama. Najpierw nerwy, a teraz zaczynam podejrzewać, że po prostu wychodzi jej osobowość i będzie leń jak matka
U mnie działają najbardziej słodycze, po nich zawsze coś się porusza. I pozycja na lewym boczku.
Może mało zdrowo, ale polecam też colę. Junior wariuje po coli, chociaż mam czasem na nią taaaaaką ochotę to już przestałam pić bo potem takie kopy dostaję od niego że mi bokiem ta cola wychodzi

Cytat:
Cayenne to bardzo ciężko przeszłas tą cesarke... ja wręcz przeciwnie, ciekawe czy za drugim razem będzie tak samo, aż sure zaczynam bać. Ja leki wzięłam raz w nocy bo jakoś nie mogłam zasnąć i to było coś w kroplowce, nie wiem co. Ale żebym się zwijala z bólu to nie.

wysłane z fona
No ja też się zaczynam bać, ale cóż trzeba być dobrej myśli.

Złoto Brodki piękne Czekamy teraz na Stocha.

Piszecie o tej pizzy, że aż mi się zachciało pizzy domowej, ale zanim ciasto wyrośnie i się upiecze to mi się nie chce czekać. Muszę wymyśleć coś innego na kolację.
Stary 2014-02-15, 16:43   #1738
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
http://gotuj.skutecznie.tv/2010/07/p...ak-z-pizzerii/
Polecam z czystym sercem. Wychodzi kazdemu i naprawde minimalnego wkładu pracy wymaga Mi to odpowiada z racji wrodzonego lenistwa Obejrzyj filmik instruktazowy wszystko tam kobieta dokładnie tłumaczy
Stary 2014-02-15, 16:48   #1739
BeautifulLie
Zadomowienie

Virginia zgadzam się z Lewek będziemy samotnymi mamami ale będziemy dzieci kochać już kochamy najbardziej na świecie :-*

Side widzę że oczyszczanie organizmu pełną parą u Ciebie... Ładnie to tak Piotrusia straszyć ?

Lewek widzę że też DDTVN oglądałaś.

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 16:49   #1740
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam to samo. Wszystko co powinno być w żołądku jest w gardle., wiec doskonale Side rozumiem... Masakraa jakaś, ąz boje się cokolwiek zjeść.. Tylko dlaczego dalej tyję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości