Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-15, 19:58   #1771
bebe97
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Amelka właśnie mi zdjęcie zrobiła. Zawału dostałam. Jakoś wcześniej tego brzuszyska chyba nie widzialam. Boże skóra po porodzie chyba do kolan będzie mi wisieć. A Wy macie takie zgrabne małe brzuszki i to w 35-38 tc. A nie w 32. O zgrozo!
No faktycznie wieeeeelki masz bliźniaki może?

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Grrr... Znajomi odwolali kolację, bo dziecko ma gorączkę, także ciacho, ktore zrobiłam ktoś musi zjeść Załącznik 5584734
dawaj, ja zjem

Ale u nas radocha, kochamy Stocha!!!!!!
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 20:03   #1772
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Wprawdzie nie do mnie pytanie, ale...
Wczoraj korzystalam z tego przepisu i nie było cienkie jak s pizzeri ale nie było tez grube
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html

Kiedyś na imprezę wykorzystałam ten i było grubasne i całkiem niezle, choć ja wole to pierwsze
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzięki!

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Virginia zgadzam się z Lewek będziemy samotnymi mamami ale będziemy dzieci kochać już kochamy najbardziej na świecie :-*

Wysłane z telefonu...
Jak patrzę na mojego Miśka to sobie nieustannie myślę, że to najwspanialsze co mi się przytrafiło w życiu...

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
No właśnie sama cesarke nie wiedzialam, że szybko pojdzie, ale nie wiedzialam, że aż tak. Znieczulenie mnie nie bolalo, zakładanie cewnika też nie (zakładali mnie w znieczuleniu). Bardziej czułam szarpanie, jak mi Julka wyciagali, później nie wiem czy to już szycie czy wyjmowanie lozyska, ale też szarpalo. Gorzej było z bolami PO, bo AZ TAKICH się nie spodziewałam. Dziś jest pierwszy dzien, że mogę się na boku polozyc, wcześniej nie było mowy...

To właśnie miałam na myśli, nieprecyzyjnie się wyraziłam, bo wiadomo sama cesarka nie boli, tylko dokładnie ot dziwne uczucie szarpania jak wyjmują dziecko i ten niedowład.. No ale każda ma inny organizm i widocznie inaczej znosi ten ból czy też ten ból bywa inny...

Nadzwyczajna super, że w końcu TŻta będziesz miała przy sobie no i brawa za cukry.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
http://gotuj.skutecznie.tv/2010/07/p...ak-z-pizzerii/
Polecam z czystym sercem. Wychodzi kazdemu i naprawde minimalnego wkładu pracy wymaga Mi to odpowiada z racji wrodzonego lenistwa Obejrzyj filmik instruktazowy wszystko tam kobieta dokładnie tłumaczy
Dzięki wielkie, następnym razem spróbuję.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 20:05   #1773
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Jestem na serio tak lewa ze spraw kuchennych, ze mnie osobiście bez różnicy czy kielichowy czy ręczny
Też miałaś za☠☠☠istą noc

Dawno, dawno temu było "pierwsze USG, pierwsze , pierwsze wstawania nas sikanie"
A teraz słowo klucz: ostatnie

za 38 tydzień

Cwaniaczek

Mnie dzisiaj 2 ciotki spotkane o różnych godzinach powiedziały, że mi opadł

Masz jak ja... zakładałam sobie 16 kg (o,4 na tydzień) ale już momentami pokazuje +17 kg. Do 70 kg raczej już nie dobiję,ale też mi nie wiele brakuje
Jaka maleńka

Przespałam się 2,5 h po południu i mi lepiej. Po 12 to już płakałam, że jestem zmęczona, że chcę mamie pomóc w sprzątaniu ale nie dam rady, bo padnę i mnie wygoniła spać. A sama spała chyba 4 godz bo była w pracy na noc - kochana.

Pod biedrą dzisiaj w ciul ludzi - pojechałam po roszponkę, rukolę i oczywiście - wypuszczałam jakiegos gościa z miejsca parkingowego i wrzuciłam kierunek w lewo żeby tam zaparkować, a jakaś lafirynda z naprzeciwka mi się wbiła. Zanim wykręciłam to wysiadała już z rodzinką z samochodu, odsunęłam szybę i krzyknęłam "Myszy was zjedzą!!!"
A niech zjedzą. Nienawidzę chamstwa! !!

Cytat:
Rozmawiam wlasnie z kolezanka ze szpitala- polozne i ortopedzi w moim szpitalu maja jeszcze jeden "tajny" sposob na skurcze. Akupresure- czyli uciskanie- zewnetrznej czesci paznokcia malych palcow u nogi
Ktora probuje??
Nie wiem jak dlugo trzeba, zeby podzialalo
To może już zacznijmy uciekać. Jak będę przez 5 tygodni cisnąć, to będzie w sam raz na poród

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 20:06   #1774
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
J
zakładałam sobie 16 kg (o,4 na tydzień) ale już momentami pokazuje +17 kg. Do 70 kg raczej już nie dobiję,ale też mi nie wiele brakuje

Pod biedrą dzisiaj w ciul ludzi - pojechałam po roszponkę, rukolę i oczywiście - wypuszczałam jakiegos gościa z miejsca parkingowego i wrzuciłam kierunek w lewo żeby tam zaparkować, a jakaś lafirynda z naprzeciwka mi się wbiła. Zanim wykręciłam to wysiadała już z rodzinką z samochodu, odsunęłam szybę i krzyknęłam "Myszy was zjedzą!!!"
Ja zakładałam 15, jestem pod koniec 7 miesiąca a ważę + 14. Raczej nie zamknę się w tych 15, prędzej do 20 dobiję

niezła jestes z tymi myszami

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Nadzwyczajna wiem, co przeżywasz. Ja często mam ciśnienie np. 100 na 50 a serducho wali 90-95.
Przed zajściem w ciążę miałam to diagnozowane ale lekarze nie znaleźli przyczyny, powiedzieli, że taka moja natura
Teraz kontroluję to tętno ale 100 nie przekracza na szczęście. Moje ciśnienie natomiast bije rekordy "niżowe" np 90 na 45 Moi lekarze jednak mówią, że to nic poważnego więc staram się nie stresować.
a ja leczyłam się na nadcisnienie przed ciążą i brałam tabletki. Nikt mi nie powiedział, że najlepszym lekarstwem jest ciąża, przez pierwsze miesiące osiągałam granice niżowe 90 na 50 teraz mam 110 na 70
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 20:18   #1775
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Amelka właśnie mi zdjęcie zrobiła. Zawału dostałam. Jakoś wcześniej tego brzuszyska chyba nie widzialam. Boże skóra po porodzie chyba do kolan będzie mi wisieć. A Wy macie takie zgrabne małe brzuszki i to w 35-38 tc. A nie w 32. O zgrozo!

No brzusio pokaźny, ale może on tylko na zdjęciu taki, bo widać że robione od dołu.
Cytat:
Grrr... Znajomi odwolali kolację, bo dziecko ma gorączkę, także ciacho, ktore zrobiłam ktoś musi zjeść Załącznik 5584734
dostałam ślinotoku, zjadłabym od razu pół!

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

cayenne jakie 19 lat??? Bródka ma 30. Właśnie sprawdziłam.
Stary 2014-02-15, 20:24   #1776
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
No brzusio pokaźny, ale może on tylko na zdjęciu taki, bo widać że robione od dołu.

dostałam ślinotoku, zjadłabym od razu pół!

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

cayenne jakie 19 lat??? Bródka ma 30. Właśnie sprawdziłam.
Przeciez już dawno offtopowo sprostowalam

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Tris, ja mogę zawsze takie ciacho opierniczyc btw, skąd galaretka? Uzywasz tej dziwnej niemieckiej czy polska?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 20:26   #1777
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mogę jeszcze jutro bo mecz ręcznej będę oglądać i drzeć mordę przed laptopem
Mi emocje ze skokami nie pomogły
Ale Ty fanka jesteś ręcznej, to może Cię ruszy

Cytat:
Fajnie Ci Ja co 2 tygodnie muszę, na każdą wizytę u gina.
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
To się ciesz, bo ja mam czarne i grube
No niestety podwozie muszę co 2-3 dni jak faceci twarz Ciągle zastanawiam się nad depilacją laserową, ale nie mam pojęcia ile to kosztuje...

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
standardowo gość od narożnika ciągle mówi, że poda termin dostawy "jutro" - mam ochotę go poinformować, że miał być 2 tygodnie temu, więc zrywam umowę i oczekuję zwrotu kasy,a le gdzie indziej bym musiała znowu miesiąc czekać... wystarczy że ten zamówiliśmy przed Nowym Rokiem i ciągle nie ma.. drugiego nie doczekam w dwupaku raczej - choć chyba i pierwszego też nie :/
są jakieś środki prawne, którymi bym mogła go "postraszyć"?
Jak czekałam na materac do mojego łózka, to przez miesiąc dzwoniłam co chwilę i nic. Dopiero jak poszłam osobiście to tego sklepu zapytałam co z materacem, bo ja już czekać nie chcę i rezygnuję, to od razu w sklepie umówiliśmy się na dzień odbioru

PRZEPIS PRAWNY:
Art. 8. 4.
Jeżeli kupujący, z przyczyn określonych w ust. 1, nie może żądać naprawy ani wymiany albo jeżeli sprzedawca nie zdoła uczynić zadość takiemu żądaniu w odpowiednim czasie lub gdy naprawa albo wymiana narażałaby kupującego na znaczne niedogodności, ma on prawo domagać się stosownego obniżenia ceny albo odstąpić od umowy; od umowy nie może odstąpić, gdy niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową jest nieistotna. Przy określaniu odpowiedniego czasu naprawy lub wymiany uwzględnia się rodzaj towaru i cel jego nabycia.

Cytat:

Może już za dużo nie urośnie? Albo takie światło

Cytat:

Lepszym punktem, który już wyczaiłam są 4 cm powyżej kostki wewnętrznej na podudziu- naprawdę wywołuje skurcze albo moja macica już taka reaktywna.
Wirtualne mogę bez ograniczeń

Zacznę masować wszystko co się da i gdzie dosięgnę

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Wiem, że muszę kupić octanisept, tylko jaki ten mały wystarczy?
Położna mówiła, że ona poleca alantan krem, dopiero jak coś się zacznie dziać powinno się przerzucić na alantan maść. Wspominała o bepanthenie i sudocremie. Tego ostatniego nie poleca ( a ja byłam pewna że kupię tylko go i po problemie). Zamówię chyba jeszcze fridę, i chyba jakiś porządny termometr. Coś jeszcze od nich polecacie?
Butelki, smoczki itp chyba w innym miejscu zamówię bo tu losowo wysyłają.
I jeszcze pytanko. Witaminy skończycie brać po porodzie, czy będziecie dalej brały czy może na jakieś inne się wtedy zmienia? Bo nie wiem czy zapas swoich uzupełniać
Octenisept kupuję mały.
Mam bephanten bo był w zestawie z butelką i może przydać się na sutki, poza tym przydaje się jak ktoś zrobi sobie tatuaż Tak bym pewnie nie brała w sumie nie wiem czy i czy w ogóle będę smarowała tyłek ja nic nie wiem, wszystko wyjdzie w praniu

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 20:28   #1778
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
cayenne, ja tez pamitam po cc te bole..ja akurat bardzo niedobrze wsominm cc i okres po nim, dlatego z jednej strony chcialabym sn zreszta wtedy tez chciałam. no ale zobaczymy, jak wyjdzie
Ale jak mówię, to bylo PO cc, dzis 6.doba i czuje się zdecydowanie dobrze. Trochę mnie rana ciągnie, ale źle nie jest. Kazalam dziś malzowi obejrzeć ranę, bo ja się bałam, a on mi mówi, że zaklejona. To się zdziwiłam i wk.ilam, nie dosc ,że wyciaganie szwow, to jeszcze zrywanie plastra

Tris, czy to standard?

Stary 2014-02-15, 20:29   #1779
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
moje dziecię w dzień się nie odezwie, ale wczoraj całą noc kopało tatę po udach :P chyba narozrabiałam kupując pościel w sówki :P trzeba było w jakieś leniwce albo też coś śpiącego po nocach
O nie! Mam nadzieję, że to nie przez pościel
Cytat:

WOW!! Masz 1 miejsce
ale na buzi ładnie, nie wyglądasz na napuchnietą

Cytat:
Grrr... Znajomi odwolali kolację, bo dziecko ma gorączkę, także ciacho, ktore zrobiłam ktoś musi zjeść
Mam chętnego!!!!
Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Złoto!!!!!!!!

Wysłane z telefonu...
Cytat:
Stoch pierwszy, Niemiec czwarty
KAMIL!!
Nie wygrana Polaka tak cieszy jak porażka Niemca

Zjadłam sałatkę brokułową z bananem Młodemu pasuje - wierci się

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 20:42   #1780
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

:
podziel się, wyglada rewelacyjnie!!!
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 20:49   #1781
monkaa321
Zakorzenienie

(t)asia
ja octaniseptu nie kupiłam
z maści mam bephanten i dostałam próbkę sudocremu (on jest już na istniejące odparzenia więc będzie używany tylko w razie W)
kupiłam jeszcze jakieś podkłady podpaski bella, wkładki lakta.
ja będę brać witaminy bo one idą z mlekiem dla maluszka. Też mam stamtąd fride. Kupiłam od razu u nich szczotke do mycia butelki, cążki itp

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No niestety podwozie muszę co 2-3 dni jak faceci twarz Ciągle zastanawiam się nad depilacją laserową, ale nie mam pojęcia ile to kosztuje...
a mój tż 1x w tyg bo ide mu na rękę
miałam IPL i nie polecam, właśnie laser mógłby być lepszy ale na pewno będzie droższy no i niestety musiałabyś znać kogoś kto ma kompetencje bo już słyszałam ciekawą historię nt

Cytat:
KAMIL!!
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 20:51   #1782
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Przeciez już dawno offtopowo sprostowalam

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Tris, ja mogę zawsze takie ciacho opierniczyc btw, skąd galaretka? Uzywasz tej dziwnej niemieckiej czy polska?

Dobra, polska galaretka z Winiar.
To zawsze w Pl kupuje, jak i przyprawy, marynaty itp.
No i normalną żelatynę, bo ta tutejsza jakaś dziwna.

Cytat:
Ale jak mówię, to bylo PO cc, dzis 6.doba i czuje się zdecydowanie dobrze. Trochę mnie rana ciągnie, ale źle nie jest. Kazalam dziś malzowi obejrzeć ranę, bo ja się bałam, a on mi mówi, że zaklejona. To się zdziwiłam i wk.ilam, nie dosc ,że wyciaganie szwow, to jeszcze zrywanie plastra

Tris, czy to standard?

Standard, ale generalnie zdejmowanie szwów to tylko lekki dyskomfort. Nie denerwuj się, bo Ci mleka zabraknie

Cytat:
WOW!! Masz 1 miejsce
ale na buzi ładnie, nie wyglądasz na napuchnietą

Mam chętnego!!!!

KAMIL!!

Zjadłam sałatkę brokułową z bananem Młodemu pasuje - wierci się
Ale masz smaki
Ciacho na szczęście jogurtowe i tylko na cienkim biszkopcie- przestałam już wchodzić na wagę.
Marzę już o porządnym treningu po porodzie...
Stary 2014-02-15, 20:55   #1783
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
podziel się, wyglada rewelacyjnie!!!
Kolejka

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-02-15, 21:04   #1784
maggie123
Zakorzenienie

Jestem zawiedziona! Pełnia a wszystkie w dwupaku. Kate Ty się wstydź najbardziej

Wybaczcię że nie odniosę sie do wszystkich postów. Fatalnie sie czuje. Mała daje mi popalić,kopie rozpycha sie uciska. Do tego zgaga masakra. Mam dość.

Zuzia dziś motor w pupce..

Gratuluję wszystkich skończonych tygodni i donoszonych ciąż

Teqiba dobrze że zostałas w szpitalu. Będą Cię mieli na oku żeby tylko dyżur sie zmienił i jakiś normalny lekarz sie pojawił.
Lutien ale masz Calineczke..

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 21:11   #1785
Lewek
Zakorzenienie

Cayenne to przegapilam.

Ela ja się wybieram na laser ale to dopiero jak skończę z karmieniem, bo nie można. Kosztuje sporo ale sądzę że warto.

wysłane z fona

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 21:12   #1786
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Kolejka

zostaw chociaz kawałeczek
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 21:19   #1787
monkaa321
Zakorzenienie

właśnie sobie uzmysłowiłam że wam nie pogratulowałam rozpoczętych tygodni i donoszonych ciąż
GRATULUJĘ!!
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-02-15, 21:29   #1788
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
thidien współczuje tego ciągnącego się remontu ciągle coś wam wychodzi.
co do narożnika to ja nie wiem, a próbowałaś mu powiedzieć że masz zaraz tp i potrzebujesz to dostać teraz a nie "na jutro"?
od półtorej tygodnia biorę tego chłopa na litość, on zawsze po 2-3 dniach odpisuje w stylu "jutro podam więcej szczegółów wysyłki" - za pierwszym razem zepsuł mu się samochód, za drugim nie dostarczył na czas producent... grrr..
no nic, w poniedziałek jak nie będzie odzewu to chyba zadzwonię - tylko ja nie lubię dzwonić :/ za miło prowadzę rozmowę, a za szybko się sama denerwuję
remont... mam nadzieję, że kiedyś będę go wspominać ze śmiechem i sentymentem.. no ale.. trzeba go najpierw przeżyć :/ od początku grudnia to jednak można mieć dość
no i tego, że ruszysz jedną rzecz, to inne dwie się sypią
wielu rzeczy nie mieliśmy robić, a wyszło, że trzeba :/
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 21:33   #1789
teQiba
Moderator

Cytat:
od półtorej tygodnia biorę tego chłopa na litość, on zawsze po 2-3 dniach odpisuje w stylu "jutro podam więcej szczegółów wysyłki" - za pierwszym razem zepsuł mu się samochód, za drugim nie dostarczył na czas producent... grrr..
no nic, w poniedziałek jak nie będzie odzewu to chyba zadzwonię - tylko ja nie lubię dzwonić :/ za miło prowadzę rozmowę, a za szybko się sama denerwuję
remont... mam nadzieję, że kiedyś będę go wspominać ze śmiechem i sentymentem.. no ale.. trzeba go najpierw przeżyć :/ od początku grudnia to jednak można mieć dość
no i tego, że ruszysz jedną rzecz, to inne dwie się sypią
wielu rzeczy nie mieliśmy robić, a wyszło, że trzeba :/
Dzwon i to duzo i codziennie - ludzie szybko zalatwiaja cos czego chca sie pozbyc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 21:33   #1790
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak piszecie ile ginekologów Was badało to wydaje mi się, że jesteście bardzo niegrzeczne Ja się rozłożyłam tylko przed 3 ginami w życiu, nie po jednym razie, ale ja nie skaczę z jednego na drugi jak Wy obłudnice

jeszcze tylko dwa
1. o przepraszam, ja jestem jeszcze bardziej porzadna bo tylko 2 zaliczylam
2. albo az

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość

To podajmy sobie prawe dłonie.. Też dziś 37t0d Wczoraj polozna mowila ze donoszona wiec gratuluję nam!!!
gratki

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość

Wczoraj niesamowity wieczór z mężem. Przygotowałam pizzę z prosciutto i rukola a na deser pyszne ciasto czekoladowe z kajmakiem i bananami.... Mąż mnie zaskoczył bo dostałam od niego wisiorek pasujacy do pierscionka zareczynowego i kolczykow, które dostałam na rocznice ślubu. Jest prześliczny.
Tyle uśmiechu i radości dziś we mnie, że przesyłam dużo pozytywnej energii dla wszystkich obolałych zębami, skurczami, plecami...
to maz sie postaral

virginia ja odrostow bym sama nie probowala robic co do Twojego dylematu to sama nie wiem co radzic, moze jak Ci sie spieszy to idz do tego szpitala

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
może nie tyle niegrzeczne co niestety miałyśmy tę niezbyt miłą konieczność bycia w szpitalu, zobaczysz podczas porodu i po ilu Cię będzie oglądać-nadrobisz zaległości
mnie podczas porodu ogladaly tylko polozne, a na sam odbior trafil sie moj gin

co do taty, to juz zwariowal na punkcie wnuka i sie go doczekac nie moze

Cytat:
Ja też dzisiaj ogoliłam nogi Chyba z dwa miechy tego nie robiłam ale ja mam białe, i mało to ich w ogóle nie widać, golę dla picu
wow, pozazdroscic

Cytat:
wrzuciłam kierunek w lewo żeby tam zaparkować, a jakaś lafirynda z naprzeciwka mi się wbiła. Zanim wykręciłam to wysiadała już z rodzinką z samochodu, odsunęłam szybę i krzyknęłam "Myszy was zjedzą!!!"

amelka brzuszek spory, chyba juz duzo nie urosnie

lutien to Ty nosisz w sobie istna kruszynke

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 21:34   #1791
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Jak czekałam na materac do mojego łózka, to przez miesiąc dzwoniłam co chwilę i nic. Dopiero jak poszłam osobiście to tego sklepu zapytałam co z materacem, bo ja już czekać nie chcę i rezygnuję, to od razu w sklepie umówiliśmy się na dzień odbioru
PRZEPIS PRAWNY:
Art. 8. 4.
Jeżeli kupujący, z przyczyn określonych w ust. 1, nie może żądać naprawy ani wymiany albo jeżeli sprzedawca nie zdoła uczynić zadość takiemu żądaniu w odpowiednim czasie lub gdy naprawa albo wymiana narażałaby kupującego na znaczne niedogodności, ma on prawo domagać się stosownego obniżenia ceny albo odstąpić od umowy; od umowy nie może odstąpić, gdy niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową jest nieistotna. Przy określaniu odpowiedniego czasu naprawy lub wymiany uwzględnia się rodzaj towaru i cel jego nabycia.
dziękuję! będę działać

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
ten tego... sądziłam, że jak sowy, to MĄDRY będzie, a nie NOCNY MAREK a tu zonk
II kreski 1.12.2015
Stary 2014-02-15, 21:37   #1792
Tequillla
Zadomowienie

Cześć
Gratuluję donoszonych ciąż i nowych tygodni i zdziwiam się troszkę "a gdzie wieści o porodach?"

Cytat:
Aaaa, i z ciekawostek, Julo miał w drugiej już dobie tak oskarżony tylek, że szok. Chciałam przyniesc swoją maść (taka gotowa, kupna), ale położna mi powiedziala, że szpital używa czegoś innego, lepszego (). No i fakt, już przy następnym przewijaniu prawie bie był tylek czerwony. Wczoraj, mimo, że ledwo stałam na nogach, polecialam do apteki sprawdzić, czy maja, Uffff, była
A czy mogłabyś napisać, co tam w tej magicznej maści jest? czy to chodzi o Hipp?
Oj przykro mi, że tak źle zniosłaś CC, mnie tak jak Lewka nie bolało po CC, tzn. od razu tego samego dnia trochę bolało ale przyzwoicie Bolały mnie bardziej plecy po bólach krzyżowych, niż sam brzuch. No i te skurcze o ktorych piszesz to dla mnie zagadka, nic takiego sobie nie przypominam . Jednak każdy organizm jest inny

Cytat:
Tak piszecie ile ginekologów Was badało to wydaje mi się, że jesteście bardzo niegrzeczne Ja się rozłożyłam tylko przed 3 ginami w życiu, nie po jednym razie, ale ja nie skaczę z jednego na drugi jak Wy obłudnice

fakt, nie jestem w stanie zliczyć przed iloma ginami się rozkładałam, to może jeszcze nie setki ale grube dziesiątki na bank
o ja obłudnica w dodatku stale twierdzę, że nie lubię chodzic do ginekologa, kto by mi uwierzył

Virginia w poprzedniej ciaży nie zauważyłam, by mi brzuch opadł, do końca na to czekałam i do końca oddychało się fatalnie

Lutien ojej ojej ojeeeej jaka ślicznotka będzie z Kamilki!!! i i to akurat dla mamy wygodne, że taka malutka

Tygrysek nie wolno tak znieniacka napisac o cieście czekoladowym z kajmakiem i bananami, jesli ja to mogę przeczytać o 22-ej No jak ja mam teraz zasnąć???

O NIE! Trisdom! i Ty przeciwko mnie? To truskawki i winogrona??

Amelka brzuszek ho ho! Bobas ma tam prawdziwą willę z basenem
A serio to pewnie trochę wina perspektywy, ja też wyglądam na znacznie "większą" kiedy zdjęcia mi robi córka z wysokości metra

Cytat:
jakaś lafirynda z naprzeciwka mi się wbiła. Zanim wykręciłam to wysiadała już z rodzinką z samochodu, odsunęłam szybę i krzyknęłam "Myszy was zjedzą!!!"
Elka, ja Cię uwielbiam

i jeszcze ta sałatka brokułowa z bananem, noniemogęęęęę

Monkaa nie żartuj, na laparo nie popsuli Ci pępka? Pokazuj!
Ja mam brzyyydki teraz, ale to pewnie przez skłonność do bliznowców
Stary 2014-02-15, 21:38   #1793
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dzwon i to duzo i codziennie - ludzie szybko zalatwiaja cos czego chca sie pozbyc
hm... może zacznę jutro, już od 7 rano? i będę myszami straszyć :P i szczurami i pająkami i karaluchami i czym tam jeszcze
a... i że mu 'interes' zgnije i odpadnie :P powinno chyba podziałać :P:P:P:P
II kreski 1.12.2015

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 22:01   #1794
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
hm... może zacznę jutro, już od 7 rano? i będę myszami straszyć :P i szczurami i pająkami i karaluchami i czym tam jeszcze
a... i że mu 'interes' zgnije i odpadnie :P powinno chyba podziałać :P:P:P:P
Musisz sprawdzić jakie masz warunki umowy- jaki termin realizacji spisany na zamówieniu i jaki jest regulamin danego sklepu. Przepis, który został tu przytoczony nie ma absolutnie zastosowania ponieważ tyczy się on reklamacji- niezgodności towaru z umową (ust. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej z tego co kojarzę) a nie niedotrzymania terminu umowy sprzedaży.
Dzwoń do nich i się dopytuj Ja z doświadczenia wiem, ze jak klient dzwoni i np. po ludzku mówi, ze mu zależy na przyspieszeniu terminu realizacji bo np. gdzieś wyjeżdża to druga osoba po ludzku to rozumie i chce mu pomóc. O wiele bardziej jest to skuteczne niż wyskakiwanie od razu z tekstami, że skonsultuje on sprawę ze swoim prawnikiem lub do sądu pójdzie Trzymam kciuki

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 22:04   #1795
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Dobra, polska galaretka z Winiar.
To zawsze w Pl kupuje, jak i przyprawy, marynaty itp.
No i normalną żelatynę, bo ta tutejsza jakaś dziwna.

Standard, ale generalnie zdejmowanie szwów to tylko lekki dyskomfort. Nie denerwuj się, bo Ci mleka zabraknie ;.
Na chwilę obecną 3 bym wykarmila

Stary 2014-02-15, 22:10   #1796
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Musisz sprawdzić jakie masz warunki umowy- jaki termin realizacji spisany na zamówieniu i jaki jest regulamin danego sklepu. Przepis, który został tu przytoczony nie ma absolutnie zastosowania ponieważ tyczy się on reklamacji- niezgodności towaru z umową (ust. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej z tego co kojarzę) a nie niedotrzymania terminu umowy sprzedaży.
Dzwoń do nich i się dopytuj Ja z doświadczenia wiem, ze jak klient dzwoni i np. po ludzku mówi, ze mu zależy na przyspieszeniu terminu realizacji bo np. gdzieś wyjeżdża to druga osoba po ludzku to rozumie i chce mu pomóc. O wiele bardziej jest to skuteczne niż wyskakiwanie od razu z tekstami, że skonsultuje on sprawę ze swoim prawnikiem lub do sądu pójdzie Trzymam kciuki
dlatego po dobroci piszę człowiekowi od 2 tygodni, że proszę o informacje dotyczące wysyłki, jakiekolwiek, czyli chcę na bieżąco wiedzieć co i dlaczego się dzieje i dodaję, żem w ciąży że śpimy na łóżku jednoosobowym, że termin dostawy z umowy minął z pierwszym dniem lutego, a mi bardzo zależy na czasie
najgorsze, że zawsze gość odpisuje "dam znać jutro", a wcale w tym "jutro" się nie odzywa :/
II kreski 1.12.2015
Stary 2014-02-15, 22:22   #1797
(t)asia
Zadomowienie

teqiba dobrze, że wszystko ok
bebe97 u mnie wygrywa Iga, to nasze wymarzone imię dla córki =)A że będzie syn...
Fajny wózek. Ja się jakoś boję tych w których gondola trzyma się tylko na jednym ramieniu czy jak to się tam nazywa. Postawię raczej na czarny/szary. W moim terenie podleśnym/wiejskim mniej będzie się brudził
Tequillla ja mogę nie zdążyć do 27.02 na pakowanie więc jak ty też się wyrobisz to ustalimy termin w marcu =)

Co do karuzel, położna na SR mówiła, że dzieciaczkowi bodajże do 3 miesiąca nie są potrzebne takie gadżety, ja chyba nie kupię od razu, może później coś wybiorę. Na razie skupiam się na wyprawce A jak zostanie nadwyżka kasy to i karuzelę machnę

Agunia brawo za przeprowadzkę.
cayenne śliczny twój synek. Z resztą obaj przystojni
To żeś mnie wystraszyła z tą dziewczyną ze szpitala. ja też mam na 16.04! a nic nie kupione! Ostatnio parę razy dziennie mam bóle jak na @, zaraz po nich czyszczenie jelit o niemiłosiernym bólu pleców nie wspomnę. Modlę się żeby lekarz w poniedziałek powiedział, że mam jeszcze dużo czasu!

Jak mały ma czkawkę to czuje to tak jakby zaraz miał mi wypaść takie obcieranie, jak czasami chrząstka przeskakuje. Mało przyjemne.
I chyba znowu będę miała infekcję. Czują ją już w kościach...

Zbiorowo gratuluję wszystkich wizyt, wag dzidziusiów i przepięknych zdjęć! za skończone tygodnie i donoszone ciąże!!!!!!!!!
Cytat:
Ja kupiłam juz kilka rzeczy z Hippa- po recenzjach na blogu Sroki. Do kąpieli i smarowania i tak chce uzywac prostych olejków- mam arganowy i kokosowy na razie.
Dobrze, że DM mam 500 metrów od mieszkania
Ja się właśnie zastanawiam czy kupić z Hippa czy z serię z rossmana?
Podobno dla dziecka powinno się kupić wszystkie kosmetyki z jednej firmy. Łatwiej będzie wyeliminować co ewentualnie je uczuli. A buziaczka trzeba smarować osobnym kremikiem czy kremem/oliwką której używa się do całego ciałka?
[QUOTE=Ela87;45163785]
Mdli dalej? Pomyliły Ci się tygodnie w ciąży. W tym czasie powinnaś mieć biegunkę by się oczyścić przed porodem, a nie wymioty jak na początku [/QUOTE]
Mnie kuzynka ostrzegała, że ona 8 i 9 miesiąc przechodziła jak 1 trymest Ja mam właśnie od nowa mdłości, totalny brak apetytu...
Cytat:

thidien widzę, że nie miałaś szczęście jak teqiba. Co za ludzie, ręce opadają...Dzwoń do niego codziennie.
amelka faktycznie spory ten twój brzuszek. Ja jutro zrobię zdjęcie swojego!

Chyba niepotrzebnie oglądam film na tvn... Znowu będę ryczeć do rana.

Wychodzi na to, że pełnia nie pomogła. Koniec dnia za chwilę a żadnych porodów na horyzoncie...

Edytowane przez (t)asia
Czas edycji: 2014-02-15 o 22:25
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 22:24   #1798
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Trochę mi sie ziewa, więc uciekam wykorzystać okazję, może usnę
Dobranocki

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-02-15, 22:26   #1799
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
dlatego po dobroci piszę człowiekowi od 2 tygodni, że proszę o informacje dotyczące wysyłki, jakiekolwiek, czyli chcę na bieżąco wiedzieć co i dlaczego się dzieje i dodaję, żem w ciąży że śpimy na łóżku jednoosobowym, że termin dostawy z umowy minął z pierwszym dniem lutego, a mi bardzo zależy na czasie
najgorsze, że zawsze gość odpisuje "dam znać jutro", a wcale w tym "jutro" się nie odzywa :/
To Ci się sprzedawca trafił Dzwoń do niego koniecznie skoro mailowo tak Cię zbywa. Jeśli termin realizacji już minął to śmiało się upominaj o swoje. Muszą być jakieś zapisy w regulaminie sklepu lub w zamówieniu mówiące o konsekwencjach niedotrzymania terminu realizacji. Poszukaj i powołaj się na nie.
Ja też jestem w trakcie przeprawy z jednym ze sklepów internetowych- już kilka dni i kilka osób próbuje ustalić co ja zamówiłam i czy to zostało wysłane. Dzwonię do nich codziennie i codziennie odbiera ktoś inny, kto nie zna sprawy Masakra jakaś.
W poniedziałek im chyba już nawymyślam bo też cierpliwa byłam i skwapliwie notowałam z kim wyjaśniam sprawę a to np. p. Asia, p. Jacek itp a następnego dnia i tak już były inne osoby. Ja nie wiem ile tam ludzi musi pracować skoro przez tydzień każdy jest tylko po jednym dniu w firmieJuż bym wolała tak jak u Ciebie tego jednego Pana mieć na widelcu a nie cała litanię imion

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 22:34   #1800
monkaa321
Zakorzenienie

Teqillla no właśnie nie popsuli
blizn w ogóle nie mam i wszystko ładnie wygląda, a pępek to teraz jest cały spłaszczony i dziwnie wygląda
chyba mi go zaraz wypchnie na zewnątrz

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

(t)asia żeby się nic nie działo

ja też już uciekam spać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości