|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
ale mimo wszystko jest spoko.Pod koniec ciązy juz nie pamietam chyba po 28 tyg mowil ze trzeba chodzic co 2 tyg na wizyte i powiedzial ze pobiera 100zł za te dwie wizyty w miesiacu takze tez ukłon w jego strone bo moglby sobie brac 200zł.
|
|
|
#3572 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
![]() Masz talent dziewczyno ![]() Cytat:
A ja dziś córcię "sprzedałam" Poszła na noc do koleżanki i próbuję trochę odpocząć. Coś mi się ostatnio dziwnie spina brzuch, nie wiem czy to skóra się tak napina bo macica się powiększa, czy powinnam się tym niepokoić. Nie jest to ani regularne ani częste, ale takie dziwne uczucie jest A jutro jeszcze jadę w podróż służbową 150 km w jedną stronę
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i szkoda straconych nerw, ale najważniejsze, że to nic groźnego.Jej, i za każdą wizytę płacisz? Chodzisz prywatnie? Zubi śliczny kocyk, napewno się przyda, a potem zostanie urocza pamiątka
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Dopiero teraz usiadłam do lapka. Dziś porządki szafowe część 2. Męża część ogarnęłam wczoraj, swoją dziś i co ? Tylko albo może i aż 1 półka wolna. Liczyłam na trochę więcej miejsca po porządkach ale nie ma co narzekać, dobre i to ![]() Zubi, śliczny kocyk. Chciałabym umieć na szydełku tak robić. Ja haftuję choć ostatnio trochę niej to pewnie coś Milence wyszyję
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak chodzę prywatnie do tej pory płaciłam 80 zł za tydzień już zapłacę 100 bo bez usg... on na nfz przyjmuje tylko w przyszpitalnej przychodni i ma pacjentek że hohooo 4 msc na wizytę się czeka... zresztą to widać zawsze jak jestem w prywatnej przychodni bo ile on prywatnie przyjmuje jak zaczyna o 14 a kończy o 20 i numerki co 15 minut. i tu w tej przychodni przyjmuje 2x w tyg raz w tyg w jeszcze innej prywatnej przychodni.... ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- oj jakoś to przeboleję trudno dobrze że chociaż wizyty są w miłej atmosferze to człowiek od razu się jakoś inaczej czuje mniej krępuje itp ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Zubi jak dokładnie nazywa się ta aplikacja ciązowa na androida bo chciałam sobie obejrzeć ja na tablecie
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2014-02-18 o 19:14 |
|
|
|
|
#3576 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo mi miło |
||||
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dobrze, że chodzę na nfz i za nic nie muszę płacić - z torbami bym poszła
Znów mam zrobić morfologię i mocz teraz A do tego stresuje mnie to, że kiedyś poczułam moją rybkę jak pływa, a od tamtej pory nic gin mówił, że jak mam skurczoną macicę to dziecko nawet jeśli się rusza mocno to jakby w mur uderzało i nie jestem w stanie nic poczuć ale teraz już mnie tak mocno nie spina i wciąż czekam, że się dziecko poruszy, ale wciąż nic
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już się zaopatrzyłam w pojemniki na mocz A co do ruchów: Ja przez 2 tygodnie czułam je tak delikatnie...a po tym czasie zaczęły się mocniejsze kopniaczki, które czuć już nawet jak się chodzi. Więc na razie sie nie martw na pewno za jakiś czas będziesz je codziennie czuć
|
|
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, że się szykuje takie spokojne, bo na ostatnim usg grzecznie leżało, tylko ręką pomachało jeszcze 2 tygodnie do połówkowego - wykończę się z niecierpliwości a kopniaczków to już się doczekać nie mogę
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przez to mamy zamazane zdjęcia teraz w nocy tak czasami kopię, że się budzę... ale rozumiem Cię doskonale bo też się nie mogłam doczekać kopniaczków i pomimo, że mnie czasem budzą uwielbiam je |
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przejmuj się mój gin dziś mnie pyta czy już czuję ruchy ja że no takie przelewanie się a on że no jeszcze jakieś 3 tyg takiego bliżej nie określonego czegoś mnie czeka nim poczuję prawdziwe 100 % ruchy dzidziusia więc nie martw się Zubi że ja też przeoczyłam z tego wszystkiego Twoje dzieło zdolniacha z Ciebie
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To prawda
|
|
|
|
|
#3583 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękny Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3584 |
|
Zadomowienie
|
wczorajsza wizyta się udała. wszystko w moczu ok, ciśnienie w normie. Posłuchałam sobie serduszka Synka zubi pieknosci tworzysz dziewczyno! ja niestety do takich rzeczy nie mam smykałki. albo inaczej, cierpliwości mi brakuje, bo ja z natury niecierpliwa jestem i wszystko bym chciała na już Kochana, wpisałabyś mi kolejną wizytę na 19.03 g.15 - wizyta kontrolna + usg. Dziękówka ![]() wrzucam Wam nasze najnowsze foto, z wczoraj, 22t4d
|
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć paskudy
![]() Wpadłam si ę przywitać póki mam okazję tak jak obiecałam no i powiem o tym czadzie bo chce wiedzieć czy zaszkodziło to dziecku A tak to okej, szkoda, że nie będę mogła Wam zdać relacji, ale na bieżąco Was podczytuję Brzuszki przepiękne, ubranka i inne co nakupowałyście też ![]() Ja dalej się za zakupy nie wzięłam aleee...dostałam wypłatę i mogę w sumie w parę rzeczy się zaopatrzyć wreszcie No i to tyle. Także pamiętajcie, że czytam Was i jestem duchem z Wami ![]() Cytat:
Miałam tą samą sytuację przy Igorze ile nerwów się najadłam ale i tak zrobiłam po swojemu, mimo, że mąż nie umiał się sprzeciwić mamusi i nie chciał żeby się rodzina obraziła. Najlepsze, że jego rodzina mieszka daleko i trzeba by im było jeszcze załatwić nocleg-dodatkowym 20tu ludziom! wszystko wszystkim, ale aż tacy bogaci nie jesteśmy i moim zdaniem chrzciny to nie wesele Teraz również mam zamiar zaprosić najbliższe osoby Tyle, że u mnie mieszkanie odpada, zresztą dziekuję bardzo za te zamieszanie, robienie obiadu dla 15ludzi także u mnie tylko restauracja gra rolę
|
|
#3586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje ![]() Zaraz dopiszę ![]() Cytat:
ja mam zwykle rano i wieczorem jak leże na lewym boku A co do chrzcin to u nas będą rodzice ich rodzeństwo i babcie (chrzestni na razie to mój brat i moja kuzynka). Nie wiem ile ze strony mojego męża przyjedzie...bo oni są z drugiego końca Polski. |
||
|
|
|
#3587 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo was przepraszam, ze nic sie ostatnio nie udzielam, ale odkad zaczely mi sie te praktyki, to siedze tam po 6 godzin dziennie, przychodze robie obiad i po prostu padam, popoludnie przesypiam, wstaje ok 20 wziac prysznic, zjesc kolacje i z powrotem do lozka...
Podczytuje was tylko jak jade w autobusie na telefonie, dlatego przepraszam, ze nic nie pisalam. Dzisiaj wyjatkowo udalo mi sie wyjsc wczesniej, dlatego sie odezwalam ![]() teraz lece robic obiadek i pewnie jak zwykle sie poloze mam nadzieje, ze jak 28 lutego skoncza mi sie praktyki to zrobi sie tez troche luzniej i bede sie czesciej udzielala ![]() Buziaki Cytat:
![]() za porządki ![]() ja to nie wiem kiedy cokolwiek zaczne sobie ukladac ![]() Cytat:
jak sie zrelaksujesz to i dzidzius bedzie zrelaksowany i spokojnie zacznie dawac o sobie znac ![]() Cytat:
za wizyte i ze z synkiem wszystko dobrze A brzusia sliczny
|
|
|
#3588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękny brzucho ![]() Cytat:
jak będziesz mogła to napisz nam co Ci powiedział ![]() Mój mąż to sie stawia rodzicom więc z tym problemu nie ma. Ale dobija sam fakt tego co oni sobie myślą w tych ich głowach :PCytat:
lepiej odpoczywaj po tych praktykach a my poczekamy spokojnie do 28 :P my nigdzie nie idziemy
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Wczoraj cały dzień mnie nie było a jak wróciłam i chciałam już do was zaglądnąć to przyszedł znajomy z synkiem. No i bajka na youtubie była number 1 ![]() Dostałam wczoraj maila od kuzynki mojej kuzynki z ciuszkami które ona chce odsprzedać. Nie wiem na co się zdecydować Wczoraj jeszcze odkupiłam od koleżanki 7-pak bodów z Early Days za 25 zł i to nowiuśkich nie otwieranych nawet. Rozmiar 86 więc troszkę poczekają. A dziś jeszcze wizyta u kuzynki której ze 100 lat nie widziałam i dostanę pościel do łóżeczka dla dziewczynki
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już powoli będziesz miała całą wyprawkę co nie??
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Więc to ogarniam. A na dworze taka pogoda, że depresji idzie dostać Cytat:
I z moim niedoświadczeniem myślałam, że one pewnie za rok będą wykorzystywane, bo takie wielkie itd Aż przyszła moja szwagierka i mówi, że jej 4 miesięczna córka, która urodziła się raczej dość mała (2,5 kg) i przeciętnie długa (54 cm) teraz nosi 74 cm Jak te dzieci rosną! A nawet mała na to nie wygląda Także ja bym brała!
|
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
z ubranek raczej tak, choć muszę się zebrać i policzyć ile jakiego rozmiaru mam.
Po wypłacie jedziemy z małżem za smoczkami, jakimiś kosmetykami itp. No i zamówimy wózek Cytat:
|
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie co oznacza taki bezbolesny ucisk macicy. Tzn w ciągu tej nocy miałam dwa razy takie uczucie ucisku jakby ona do góry chciała iść to objaw że rośnie? Tak jakby dzidzius się rozpychał. Macica jest wtedy twarda ale to nie boli wcale i trwa mniej niz minutę
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, jak z półśpiochów, rajtuzków i bodziaków mogłabym zrezygnować (zależy ile bodów w tym rozmiarze mam) tak nie wiem co z resztą. Ile takich bluzeczek mieć żeby nie było tego za dużo ? bo też nie chciałabym wydawać kasy tylko dlatego że mi się podoba a później ani razu nie ubrać.
Na was zawsze można liczyć No a w ogóle to zaczęłyśmy dziś 24 tydzień Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-02-20 o 09:48 |
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, witam się w 11tc
Mnie coraz częściej pobolewa podbrzusze, wczoraj nawet takie delikatne jakby skurcze czułam mam nadzieje, że to nic groźnego? Dałam dziś mamie kasę i receptę żeby po drodze do pracy mi wykupiła nospe forte i luteine bo dość długo się do tego zabierałam a ta nospa moze mi się przyda
|
|
#3596 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mnie na początku mocno bolało podbrzusze teraz wiem, że to było spowodowane rościąganiem. Najgroźniejszy jest taki ból przez który zwijasz się z bólu.Jestem już po badaniach glukoza nie była taka straszna lecz wolałabym tego drugi raz nie pić a normy to na czczo do 100 a po 2 h 140 więc cukrzycy nie mam jutro idę po resztę wyników Mąż przyszedł po mnie o godzinę za wcześnie i tak ze mną tam siedział A teraz idę się położyć bo jestem strasznie śpiąca...odezwę się później Aaa a dziś 25 tc Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-02-20 o 10:25 |
|||
|
|
|
#3598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy bedzie mi robil usg, ostatnio mowil ze ok 20 tyg nastepne ale jak powiem ze prenatalnych nie robilam to moze i zrobi Lekarz mi przepisal bo powiedzial ze to jest na recepte a jakby sie cos zaczelo dziac to mam brac ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() No to dobrze, że dobrze
|
|
|
#3599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też jestem ciekawa co to oznacza ? zapytam w poniedziałek.Cytat:
|
||
|
|
|
#3600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i brawa za 25tc, III trymestr już za rogiem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

tyle, że ja czekam na moją więc muszę zakosić męża 

a co ja się nerwów od piątku najadłam to moje... i dziecka...
A jutro jeszcze jadę w podróż służbową 150 km w jedną stronę 

bardzo mi miło
Znów mam zrobić morfologię i mocz teraz
gin mówił, że jak mam skurczoną macicę to dziecko nawet jeśli się rusza mocno to jakby w mur uderzało i nie jestem w stanie nic poczuć 

jeszcze 2 tygodnie do połówkowego - wykończę się z niecierpliwości 

18.08.2010 - zaręczyny

ja mam zwykle rano i wieczorem jak leże na lewym boku 
Jak te dzieci rosną! A nawet mała na to nie wygląda