|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
Widelcem? Nie używamy. Samodzielnie? Nie ma takiej opcji, żeby jadła samodzielnie widelcem - sorry, ale to jeszcze nie ten etap jedzenia... Kaszki ani rosołu nie zje widelcem. Ani niczego innego z tych rzeczy, które jej mogę podać. Używamy łyżek, no to wie, jak się ich używa, ale jak jej daję, to się bawi. Muszę ją karmić, czasem się broni, machając łapkami na wszystkie strony... Mm je maks 4 razy na dobę po 150ml. Większej porcji raczej nie zje, choć czasem się zdarzy, ale to czasem, że wciągnie 180. Ja u nas nie widzę rozwiązania. Ona się broni. Jak już mi się uda wcisnąć jej do buzi kawałek mięska czy czegoś innego, to wypluwa i koniec tematu. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-02-20 o 10:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Zakorzenienie
|
Hejka!
![]() Ifwka - jak dla mnie 1 ![]() Cytat:
dacie rade! ![]() Yellow, Debrah - masakra |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zadomowienie
|
Black to co opisalas to jakbym o mojej czytala, tyle, ze my na uu i Lili lubi warzywa ( zielone - groszek, brokuly, fasolke
![]() ![]() ![]() Mika trzymajcie sie kochani ![]()
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-02-20 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrezygnowałam z jajek. Dwa razy weszły, zakamuflowane w serku, a potem "hejt" i już nie chciała jeść takiej mieszanki... Kupiłam suszone morele, moczę co noc jedną i daję rano w kaszce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
Black - podlaczam sie po pyt bo chyba nie zauwazylas... o jakim wozku pisalas?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zadomowienie
|
A w zurku lub barszczu czerwonym nie da rady troszke przemycic?
#4297 |
Zakorzenienie
|
No nie widziałam - o tym, który ostatnio (1,5 tygodnia temu) kupiłam...
![]() ![]() Ania, jak ona poczuje żółtko, to jedzenie się kończy. Ja naprawdę próbowałam już wszystkiego. I jakieś wymyślne jajeczniczki robiłam, i na parze, i w mm, i wszędzie. Królewna jest tak wyczulona, że najmniejszy kawalątek znajdzie... Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-02-20 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co, wygląda fajnie. Na razie testowałam go tylko raz, na zakupach w centrum handlowym, ale fajnie się go prowadziło i jest w nim tyle miejsca, że małej jest bardzo wygodnie. I wszystko sobie ogląda. Nie wiem, czy solidny i czy trwały, ale z wyglądu i (na razie) w kwestii wygody jest super.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze przypomnial mi sie taki przepis: https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,3...o-5-7-miesiacu probowalas? Mozna dodac ulubione owoce ![]() Moja miesa jako tako tez nie je ale widze, ze chodzi bardziej o konsystencje, nie o smak, bo takie porzadnie rozgotowane w sosie do spaghetti zje ![]()
![]() |
#4301 |
Wtajemniczenie
|
Black fajny ten wózek
![]() hope Dadol jak zawsze rozbraja ![]() u mnie dzisiaj żurek ![]() insolito kochany Mąż ![]() Ifwka my nigdy ochraniacza nie mieliśmy, te sznureczki za krókie były. no i chciałam widzieć Małą. tzn był na samym początku przez chwilę ale zaraz zdjęłam. a myjką też się bawi w kąpieli i pije tą wodę ![]() marsi współczuję nocki:/ silver, ania brawa za nockę! mika mam nadzieję, ze Was jednak zaraz wypuszczą ![]() dzisiaj w ddtvn o szczepionkach mówili- http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ie,114282.html
![]() ![]() 01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-02-20 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwia je więcej niż moja -m ale problem jest ten sam - jeśli dziecko nie chce - to nie zje. Za chiny ludowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czekamy Marsi Zdrówka dla Leosia Postanowilam, ze bede chodzic 2 razy w tygodniu na basen, brzuch mam wiekszy niz po ciazy Marsi albo inne Dziewczyny moze wiedza a te interwaly, Marsi kiedys wstawialas to ja sobie przekopiowałam, ze skoki na skakance szybko pozniej przysiady itd. a ja czytalam, ze to chodzi o 1 rodzaj cwiczen, ze np skacze na skakance albo plywalam na basenie, i teraz nie wiem jak np. 2 dlugosci basenu po malu, 2 dlugosci w max tempie i tak w koloko? czy jak? no i ja tylko żabką bo pisali, ze jak szybko to kraulem a ja nie umiem. A moze macie jakies linki? bo na necie tego duzo ale wiecie laicy tez wstawiaja a nie chce sobie zrobic krzywdy a no i kolana juz mi wysiadaja, u mnie to niestety rodzinne, macie jakies rady? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Wtajemniczenie
|
a meneq wczoraj u nas byli znajomi, miałam otwartego fb i wypatrzyli zdjęcie Yae. jak im powiedziałam, że One praktycznie w tym samym wieku to nie uwierzyli (chodzi o włosy). stawiali, że ma koło 3 lat no bo jak to Hania taka łysa a tu tyle włosów
![]()
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast co o tej mamy to mam pewne zastrzezenia. skoro wiedziala ze dziecko nie jest do konca zdrowe, pokasluje to po kiego ciorta szla na szczepienie? rodzic jest podstawowym lekarzem swojego dziecka!!! to ona miala ta corke "24/dobe" przy sobie - lekarz 3 minuty. skoro osluchowo czysto, przy nim nie kaszlala to i racja ze nie widzial podstaw do odroczenia szczepienia. skoro widze ze z dzieckiem jest cos nie tak to na szczepienie nie ide... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4307 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Buty? deichmann, seria bobbie shoes. To ok. 50-60zł, nieco droższe elefanten - BARDZO fajne, 100-130zł najczęściej. ALe ja np. Agatce w promocji kupiłam za 49zł sandały trekkingowe, a nie za 130 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiesz, są dzieci które mają bardzo ograniczony jadłospis - Agatka nawet jak już zaczęła jeść, to dokładnie to co niżej (a miała już jakieś 2,5 roku): - parówki (Berlinki, Sokołów z szynki - coś co ma dużo mięsa jednak, a nie 20 % mięcha a reszta to soja i inne wypełniacze) - monte - jogurt danone fantazja z kuleczkami - ser żółty - szynka - rosołek z makaronem obu babć - pomidorowa - krupnik - suchy chleb - banan - czasem jabłko - czasem kanapka (ser żółty, dżem, szynka, ser biały do smarowania + ew. odrobina keczupu) - ogórek - makarony wszelakie, nawet na sucho - frytki (rzadko!) - kurczaczek z Maca (jeszcze rzadziej! muszę spróbować sama coś w tym stylu zrobić) - kukurydza w ziarenkach - wafelek z loda - czasem biszkopt jakiś, paluszek, chrupek kukurydziany czy żelek - to u babci i w normalnych ilościach, NIGDY zamiast posiłku - suche płatki kukurydziane i ew. czekoladowe muszelki, ale zdecydowanie kukurydziane preferuje -------------------- A teraz nie dość, że jej menu o wiele lepsze, to jeszcze z reguły bez problemu namówię ją na próbowanie nowych smaków ![]() I tego się Black trzymaj ![]() Cytat:
![]() Ja przed chwilą bułkę fitness z wędliną i serem jadłam, do tego sałatka (kukurydza, ogórek, pomidor, mozarella mini, odrobina soli i duuużo majeranku) i młoda mi wyżerała sałatkę, musiałam osobno jej do miseczki dać i paluchami jadła. Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy rozeslalam pierwsze zdjecia Yae, to tez mnie wszyscy pytali, gdzie ja trzymalam, bo miala tak niewiarygodnie dlugie i geste wlosy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45243743]Buty? deichmann, seria bobbie shoes. To ok. 50-60zł, nieco droższe elefanten - BARDZO fajne, 100-130zł najczęściej. ALe ja np. Agatce w promocji kupiłam za 49zł sandały trekkingowe, a nie za 130
![]() Dobrze wiedzieć, po wypłacie musze coś kupić bo ma kozaczki na teraz, takie adidaskowe sandałki i takie trampki/adidasy nike za kostke. A potrzebuję cos ale trzewik sama nie wiem. to samo robiłam, fakt, Agatka mało histeriozy robiła, ale jeśli już to pod pachę i do domu dziecko ![]() Tak właśnie myślę, nie wiem jak zareaguję jak dziecko faktycznie połozy się na podłodze w markecie, mam nadzieję że nie zapomne o tym co tu napisałam. fajny fortel ![]() Ja przed chwilą bułkę fitness z wędliną i serem jadłam, do tego sałatka (kukurydza, ogórek, pomidor, mozarella mini, odrobina soli i duuużo majeranku) i młoda mi wyżerała sałatkę, musiałam osobno jej do miseczki dać i paluchami jadła. [/QUOTE] Moja zawsze woli to co mam/jem ja. Najgorzej jak piję kawę...ehhh musze się chować prawie ![]()
#4310 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do mięska, to ja właśnie ostatnio jej takie dałam - rozgotowane w sosie pomidorowym, to pogardziła. Zjadła 10 łyżek i przy 11 minipawik był. Ehh. ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45243743] wiesz, są dzieci które mają bardzo ograniczony jadłospis - Agatka nawet jak już zaczęła jeść, to dokładnie to co niżej (a miała już jakieś 2,5 roku): - parówki (Berlinki, Sokołów z szynki - coś co ma dużo mięsa jednak, a nie 20 % mięcha a reszta to soja i inne wypełniacze) - monte - jogurt danone fantazja z kuleczkami - ser żółty - szynka - rosołek z makaronem obu babć - pomidorowa - krupnik - suchy chleb - banan - czasem jabłko - czasem kanapka (ser żółty, dżem, szynka, ser biały do smarowania + ew. odrobina keczupu) - ogórek - makarony wszelakie, nawet na sucho - frytki (rzadko!) - kurczaczek z Maca (jeszcze rzadziej! muszę spróbować sama coś w tym stylu zrobić) - kukurydza w ziarenkach - wafelek z loda - czasem biszkopt jakiś, paluszek, chrupek kukurydziany czy żelek - to u babci i w normalnych ilościach, NIGDY zamiast posiłku - suche płatki kukurydziane i ew. czekoladowe muszelki, ale zdecydowanie kukurydziane preferuje -------------------- A teraz nie dość, że jej menu o wiele lepsze, to jeszcze z reguły bez problemu namówię ją na próbowanie nowych smaków ![]() I tego się Black trzymaj ![]() Dzięki za dobre słówko. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Dobijcie mnie dziś ![]() ![]() Jest mi raźniej w każdym razie ![]() ![]() ![]() Noc ładna,(to już 5 ![]() ![]() Marsi-bardzo współczuję waszej nocki. Chyba bym umarła-autentycznie ![]() Co do tej ławy na której siedział Oskar,to nie tak że on sobie siedział i coś mu groziło,wszystko było pod kontrolą ![]() ![]() Illusion-ta ława jest bardzo stabilna ![]() ![]() Sylwietta-stalowe nerwy? Oj nie ![]() ![]() Ale co zrobię że on ma takie pomysły? ![]() ![]() ![]() Gdybym na wszystko miała reagować zawałem miałabym go średnio 5741366478 razy w ciągu dnia ![]()
#4312 |
Zadomowienie
|
Black, no to wzgardzila czy zjadla 10 lyzek
![]() ![]() ![]() Ifwka moj Tz tak czesto Mloda pod pache bral i wychodzil z nia do auta. W pewnym momencie Gabi nauczyla sie czegos strasznie glupiego - niesiona w tej histerii przez Tzta zaczela wolac "HELP". Ludzie stawali i pytali go czy to jego dziecko ![]() ![]()
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-02-20 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tej babki też nie rozumiem:/ Cytat:
![]() zrobiłam Hani na obiad amarantusa ze szpinakiem bo pomysłu nie miałam. jak posmakowałam to ![]() ![]()
![]() |
#4314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
Omg, Ania.. i co - już minęło?
Masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zadomowienie
|
Boje sie nawet pisac, zeby nie zapeszyc... ale teraz jest OK. Oby tak zostalo bo ile wieczorow przez nia przeplakalam to tylko moj Tz wie
![]() Teraz histerie zdarzaja sie, jasne, ale raz na jakis czas i zazwyczaj ma jakis powod ![]() ![]()
#4317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że ją biorę, kiedy np. uderzy się, przewróci, wystraszy czegoś... I ja też tak robię - biorę na chwilę, CZASEM się uspokoi, odkładam - dalej płacz i przyklejanie się do nogi. Cytat:
![]() No tylko że wychodzi, że ja bym musiała chodzić przez 15 h/dobę z nią na rękach... Hope, ja dzisiaj robiłam ogórkową ![]() Misia, co nie? ![]() ![]() A zauważyłam jedno, że jak młoda się obudzi na mm np. ok. 5-6 (przede wszystkim jak jest ciemno), to zdarza się, że zaśnie jeszcze, i dzisiaj np. właśnie spałyśmy do 8.30 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymajcie się tam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkie mi się podobają ale może ta w kwiatki?? Taka wesoła ![]() Cytat:
Bartulo pilnuje swoich cielesnych granic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zapomniałam ostatnio pochwalić mojego TŻ... Kiedy mała była taka mocno zakatarzona i nie mogła spać w nocy to ja przespałam całą, bo TŻ się nią zajmował, spał z nią na klacie, żeby mogła swobodnie oddychać, mimo, że na rano do pracy szedł. I widzę, że coraz lepiej się czuje w roli ojca, teraz kiedy można jakiś kontakt załapać z dzieckiem. U nas dziś wiosna!! Mimo, że Maluch na anty, byłyśmy na długim spacerku, tyle dzieci było, ludzi na rowerach itp. ![]() Meneq-pytałaś o kolana-nie bolą mnie (jeszcze) ale moje udźce już trochę odmawiają posłuszeństwa. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytałam się w jakich sytuacjach Polusia tak się zachowuje, przeoczyłam gdzie o tym pisałaś? Co ty wtedy robisz, kiedy ona tak podchodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
u nas z jedzeniem lepiej, zje jajecznicę z jednego jajka na śniadanie, potem ok, 1/4 dużego słoiczka zupki i ok. połowę słoiczka deserku. Za to wielbi rosół teścia, z marcheweczką, selerem i posiekanym makaronem
![]() w ogóle to już się nie mogę doczekać takiej wiosennej wiosny, z nowalijkami i warzywkami od teściów, mam zamiar w tym roku zrobić sobie ogródek ziołowy, jestem już ugadana z dziadkiem tż (on ma i miętę i pietruszkę i inne ![]() ![]() Kuba śpi juz godzinę, zrobiłam faszerowany filet z kurczaka i zaraz skończę surówkę ![]() mam pytanie jaki sos polecacie do piersi z kurczaka? hje u nas jest tak, że jak Kuba marudzi, to go biorę i najpierw próbuję odwrócić Jego uwagę (klockiem, robieniem kwa kwa albo hał hał, czasem muszę mu pokazać jak robi piesek np zieje i szczeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.