Czy on mnie zdradził z prostytutką?! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 22:27   #421
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123
Dot.: Czy on mnie zdradził z prostytutką?!

Dlaczego ktoś miałby się obrazić na Old Spice? Przecież te reklamy są zabawne.

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:30   #422
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Dlaczego ktoś miałby się obrazić na Old Spice? Przecież te reklamy są zabawne.
Tłumaczono to chyba tym że zwyczajny mężczyzna nie ma czasu na dbanie o sylwetkę bo musi zarabiać na dom i rodzine, coś w tym stylu.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:33   #423
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Tłumaczono to chyba tym że zwyczajny mężczyzna nie ma czasu na dbanie o sylwetkę bo musi zarabiać na dom i rodzine, coś w tym stylu.
Lol co za bzdura i denna wymówka. Niektórzy wstają o 5 rano żeby poćwiczyć przed robotą. A ćwiczenia naprawdę nie zabierają dużo czasu, i tak podstawą jest odżywianie ^^

Sam też planuję ćwiczyć, oby mi się w końcu udało zacząć nie tak jak rok temu

Ale offtop. Na 6 stron

Oddaj głos w ankiecie:

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
Stary 2014-02-20, 22:38   #424
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
A ćwiczenia naprawdę nie zabierają dużo czasu, i tak podstawą jest odżywianie ^^
Z 2 godziny dziennie ,no chyba że pod tym pojęciem kryje się 5 pompek i 10 przysiadów .
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:41   #425
applekiss
BAN stały

Cytat:
Absurd. To normalne że pokazuje się atrakcyjnych ludzi. Nikt nie chciałby oglądać w TV kaszalotów.
applekiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:45   #426
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Z 2 godziny dziennie ,no chyba że pod tym pojęciem kryje się 5 pompek i 10 przysiadów .
Zależy co chcesz osiągnąć. Na dobrą sprawę to nie ma nic lepszego od ćwiczenia cały dzień, krótkich ale z dużym wysiłkiem. Warto mieć drążek np w przejściu i podciągnąć się za każdym razem jak się przechodzi itd

Cytat:
Napisane przez applekiss Pokaż wiadomość
Absurd. To normalne że pokazuje się atrakcyjnych ludzi. Nikt nie chciałby oglądać w TV kaszalotów.
No ja nawet na żywo nie chcę oglądać A TV nie oglądam i tak
Czemu tylko brzydcy ludzie w internecie mi wmawiają, że wygląd się nie liczy

Oddaj głos w ankiecie:

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Stary 2014-02-20, 22:46   #427
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
a wmawiałam Ci coś takiego?

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:50   #428
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
a wmawiałam Ci coś takiego?
Nie ale też wspominałaś Ale Ty jeszcze nie jesteś brzydka. Po prostu szału nie ma tak jak i ze mną

Oddaj głos w ankiecie:

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Stary 2014-02-20, 22:50   #429
applekiss
BAN stały

Cytat:
Zależy co chcesz osiągnąć. Na dobrą sprawę to nie ma nic lepszego od ćwiczenia cały dzień, krótkich ale z dużym wysiłkiem. Warto mieć drążek np w przejściu i podciągnąć się za każdym razem jak się przechodzi itd

Ja uważam że nawet ćwiczyć nie trzeba. Ważne żeby nie chodzić spasionym jak maciora w ciąży. To się tyczy i kobiet i mężczyzn. A jeżeli dorosła osoba nie potrafi wziąć się za siebie to coś z nią nie tak. I o ile np. mój TŻ może napchać w siebie dosłownie wszystko i mimo że zbliża mu się 40stka to nie przytyje ani grama, o tyle ja muszę się ostro pilnować - więc się pilnuję i nie narzekam że jemu wolno więcej.
Stary 2014-02-20, 22:59   #430
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość

Plus hajs na dobre żarcie, tanim syfem się dobrze nie odżywisz. A nikt mi nie wmówi że zdrowa i różnorodna dieta jest tania.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 23:02   #431
applekiss
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Plus hajs na dobre żarcie, tanim syfem się dobrze nie odżywisz. A nikt mi nie wmówi że zdrowa i różnorodna dieta jest tania.
No nie jest. Sama wiem, bo jestem wegetarianką, że to pochłania sporo pieniędzy.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

No i jak dla kobiet to godzinka ruchu 4 razy w tygodniu starczy. My nie musimy mięśni budować
Stary 2014-02-20, 23:03   #432
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
No nie jest. Sama wiem, bo jestem wegetarianką, że to pochłania sporo pieniędzy.
Wegetarianka to kiepska etykietka Jedząc samą czekoladę to też jest dieta wegetariańska Lepiej po prostu mówić, że starasz się prowadzić zdrowy tryb życia Większość wegetarian to sekciarze co nie noszą skórzanych pasków jak by to miało coś zmienić.

Oddaj głos w ankiecie:

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Stary 2014-02-20, 23:04   #433
applekiss
BAN stały

Cytat:
Wegetarianka to kiepska etykietka Jedząc samą czekoladę to też jest dieta wegetariańska Lepiej po prostu mówić, że starasz się prowadzić zdrowy tryb życia Większość wegetarian to sekciarze co nie noszą skórzanych pasków jak by to miało coś zmienić.
No nie jem samej czekolady.
Pasków skórzanych też nie noszę :P
Dobra, powiem inaczej - wegetarianka która mocno pilnuje wagi i zdrowego trybu zycia.
Stary 2014-02-20, 23:15   #434
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
nie. Wegetarianizm nie pochłania sporo pieniędzy - sporo pieniędzy pochłania dobra i zróżnicowana dieta, a to, czy będzie to dieta wegetariańska, wegańska albo bez wykluczenia produktów odzwierzęcych, nie ma nic do sprawy. Wegetarianizm nie oznacza także diety lepszej czy zdrowszej - oznacza dietę, z której wykluczono produkty pochodzące z uboju. Można być wegetarianką i żreć syf, można też być wegetarianką, żreć syf i dużo na niego wydawać. Można też wydawać mało i jeść zdrowo - naprawdę, wszelkie kombinacje są możliwe.

Myślę, że dyskusja z kimś, kto w powyżej cytowany sposób traktuje logikę argumentacji, jest bezcelowa. Jak w tym zdaniu o wegetarianizmie, mylone jest wszystko ze wszystkim, słowa używane dość dowolnie, bez związku z ustalonym społecznie znaczeniem, no i tradycyjnie - na wszelkie tematy, na które są kwity, trzeba tylko po nie sięgnąć, odpowiedź "bo ja tak sądzę, i co mi zrobisz".
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 23:16   #435
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Jeżeli ma być różnorodna i smaczna to owszem.Aktualnie jestem tylko na zdrowym ,dobrze zbilansowanym żarciu i tanio mi to wychodzi ,fakt że jest dość monotonne ,ale ja tam mogę przez tydzień jeść na okrągło to samo.
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 23:18   #436
201607111040
Konto usunięte

Cytat:

No i jak dla kobiet to godzinka ruchu 4 razy w tygodniu starczy. My nie musimy mięśni budować
Ok nie musimy, ale należy pamiętać ze kobiecy organizm ma skłonność do magazynowania tłuszczu na wypadek ciązy. Mężczyzną łatwiej jest utrzymać prawidłową wagę.
Stary 2014-02-20, 23:20   #437
applekiss
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rembertowa Pokaż wiadomość
nie. Wegetarianizm nie pochłania sporo pieniędzy - sporo pieniędzy pochłania dobra i zróżnicowana dieta, a to, czy będzie to dieta wegetariańska, wegańska albo bez wykluczenia produktów odzwierzęcych, nie ma nic do sprawy. Wegetarianizm nie oznacza także diety lepszej czy zdrowszej - oznacza dietę, z której wykluczono produkty pochodzące z uboju. Można być wegetarianką i żreć syf, można też być wegetarianką, żreć syf i dużo na niego wydawać. Można też wydawać mało i jeść zdrowo - naprawdę, wszelkie kombinacje są możliwe.

Myślę, że dyskusja z kimś, kto w powyżej cytowany sposób traktuje logikę argumentacji, jest bezcelowa. Jak w tym zdaniu o wegetarianizmie, mylone jest wszystko ze wszystkim, słowa używane dość dowolnie, bez związku z ustalonym społecznie znaczeniem, no i tradycyjnie - na wszelkie tematy, na które są kwity, trzeba tylko po nie sięgnąć, odpowiedź "bo ja tak sądzę, i co mi zrobisz".
A mogłabyś się przestać mnie czepiać?
Widać nie masz pojęcia, że wegetarianizm to nie tylko dieta - to styl życia. Wcale nie tani, jeżeli chce się kupować produkty zdrowe, dobrej jakości, niemodyfikowane genetycznie i z ekologicznych upraw, w dodatku nie krzywdząc zwierząt (np. jajka nigdy z numerkiem 3).

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Ok nie musimy, ale należy pamiętać ze kobiecy organizm ma skłonność do magazynowania tłuszczu na wypadek ciązy. Mężczyzną łatwiej jest utrzymać prawidłową wagę.
Zależy też od indywidualnych predyspozycji organizmu

Edytowane przez applekiss
Czas edycji: 2014-02-20 o 23:22
Stary 2014-02-20, 23:22   #438
201607111040
Konto usunięte

Cytat:

Zależy też od indywidualnych predyspozycji organizmu
Też, ale hormony odgrywają jednak dużą rolę w kobiecym organizmie.
Stary 2014-02-20, 23:30   #439
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
A mogłabyś się przestać mnie czepiać?
Widać nie masz pojęcia, że wegetarianizm to nie tylko dieta - to styl życia. Wcale nie tani.
"wegetarianizm «sposób odżywiania się polegający na wyłączeniu z diety mięsa, ryb i wszystkich lub tylko niektórych produktów pochodzenia zwierzęcego»" - za http://sjp.pwn.pl/slownik/2579637/wegetarianizm
Stary 2014-02-20, 23:32   #440
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Ta definicja już nachodzi na weganizm

Oddaj głos w ankiecie:

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Stary 2014-02-20, 23:35   #441
applekiss
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rembertowa Pokaż wiadomość
"wegetarianizm «sposób odżywiania się polegający na wyłączeniu z diety mięsa, ryb i wszystkich lub tylko niektórych produktów pochodzenia zwierzęcego»" - za http://sjp.pwn.pl/slownik/2579637/wegetarianizm
Co Ty masz za obsesję na punkcie tych definicji???
Porozmawiaj z wegetarianami - dla wielu z nich wegetarianizm to nie tylko wyłączenie z diety mięsa, ale też określony styl życia.

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Ta definicja już nachodzi na weganizm
Dokładnie. Definicja w ogóle niezbyt trafna.
Stary 2014-02-20, 23:41   #442
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Oświecę Cię - mężczyźni też nie muszą.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Nie ale też wspominałaś Ale Ty jeszcze nie jesteś brzydka. Po prostu szału nie ma tak jak i ze mną
kurde, za mało wąsy podkręcam

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 23:42   #443
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Przede wszystkim nie są zielone

Oddaj głos w ankiecie:

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Stary 2014-02-20, 23:42   #444
applekiss
BAN stały

Cytat:
Oświecę Cię - mężczyźni też nie muszą.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

I ponownie czepiasz się słówek.
Stary 2014-02-20, 23:50   #445
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

No przy ćwiczeniach na siłę, mięśnie też ładnie się wyrobią. Chyba, że mówimy o typowych kulturystach nadętych i napompowanych jak balon którzy mi się kojarzą tylko z małymi fiutkami

Oddaj głos w ankiecie:

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Stary 2014-02-20, 23:53   #446
applekiss
BAN stały

Cytat:
No przy ćwiczeniach na siłę, mięśnie też ładnie się wyrobią. Chyba, że mówimy o typowych kulturystach nadętych i napompowanych jak balon którzy mi się kojarzą tylko z małymi fiutkami
faceci w ogóle mają większe tendencje do budowy masy mięśniowej niż my i mam wrażenie że Wam się mięśnie wyrabiają od wszystkiego (nie mówię o siedzeniu za biurkiem oczywiście).
A kulturyści są tandetni :P
Stary 2014-02-20, 23:57   #447
tyene
Zakorzenienie

Mnie naprawdę szlag trafia, jak się komuś mówi, że jest przewrażliwiony, bo odczuwa dyskryminację. Okej, applekiss, dla Ciebie wszystko jest super, patriarchat jest super, kobieta musi wyglądać, można komentować jej piersi bo to takie super i tylko żarty, Playboy jest ekstra, panuje pełna równość i och ach.

Ja widzę nierówność w przekazie medialnym, widzę problem przemocy domowej (znaczna większość ofiar to kobiety), seksualnej (znowuż, znaczna większość ofiar to kobiety), widzę gorszą sytuację kobiet w służbie zdrowia i dodaję do to medialnego wizerunku kobiety, jako chociażby tej, którą wolno molestować słownie albo nawet dotknąć, bo to "komplement". Granica między komplementem a molestowaniem jest cienka. I wiesz co? Dopóki nie wiesz, czy Twój komplement sprawi komuś przyjemność, to go nie mów.

Idę o zakład, że połowa kobiet, która słyszy w pracy komentarze o swoich piersiach zwyczajnie wstydzi się zareagować, bo od dzieciństwa uczy się ją, że ma być miła, grzeczna i ma się nie pieklić, bo wtedy będzie fuj, histeryczna i przewrażliwiona i "nie ma poczucia humoru".
Stary 2014-02-21, 00:08   #448
applekiss
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Mnie naprawdę szlag trafia, jak się komuś mówi, że jest przewrażliwiony, bo odczuwa dyskryminację. Okej, applekiss, dla Ciebie wszystko jest super, patriarchat jest super, kobieta musi wyglądać, można komentować jej piersi bo to takie super i tylko żarty, Playboy jest ekstra, panuje pełna równość i och ach.

Ja widzę nierówność w przekazie medialnym, widzę problem przemocy domowej (znaczna większość ofiar to kobiety), seksualnej (znowuż, znaczna większość ofiar to kobiety), widzę gorszą sytuację kobiet w służbie zdrowia i dodaję do to medialnego wizerunku kobiety, jako chociażby tej, którą wolno molestować słownie albo nawet dotknąć, bo to "komplement". Granica między komplementem a molestowaniem jest cienka. I wiesz co? Dopóki nie wiesz, czy Twój komplement sprawi komuś przyjemność, to go nie mów.

Idę o zakład, że połowa kobiet, która słyszy w pracy komentarze o swoich piersiach zwyczajnie wstydzi się zareagować, bo od dzieciństwa uczy się ją, że ma być miła, grzeczna i ma się nie pieklić, bo wtedy będzie fuj, histeryczna i przewrażliwiona i "nie ma poczucia humoru".
Nie zauważam dyskryminacji. Linki które wstawiłam były tego świetnym dowodem. Ależ faceta też można dotknąć, i zdarza się to nawet w pracy. Można mu powiedzieć że ma fajną klatę albo i nawet fajne pośladki. I zdarza się to częściej niż myślisz.
A w służbie zdrowia jaka jest to nierówność? Czyżby mężczyzn szybciej rejestrowali na zabiegi? Czyżby mieli więcej refundowanych leków? Kobiety w ciąży niejednokrotnie przepuszcza się w kolejce do lekarza. Podaj czyste fakty dotyczące dyskryminacji w służbie zdrowia w Polsce. Bezpośrednio. Nie o ginekologii i położnictwie oczywiście, bo tu mężczyzn i kobiet porównywać nie można.

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Ja widzę podstawową róznicę między kobietami i mężczyznami - mężczyźni nie doszukują się dyskryminacji, kiedy w reklamie z podtekstem seksualnym pojawia się facet albo kiedy kobieta mu powie komplement (nawet i bardzo bezpośredni) na temat jego wyglądu.
Stary 2014-02-21, 00:10   #449
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Nazwanie "masz ładne piersi" molestowaniem jest dużym nietaktem. Jest pewna granica po której powinno się przestać ograniczać innych a pomyśleć, że jest się wyjątkowo słabym Nie wiem, dla mnie to co mowisz tyene jest momentami zwyczajnie chore. Jak ktoś komplementuje twoje piersi to mu odburknij "spadaj zboku" to może przestanie Tylko nie dzwoń na policję gdy ci drzwi otworzy.

Oddaj głos w ankiecie:

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Stary 2014-02-21, 00:11   #450
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Co Ty masz za obsesję na punkcie tych definicji???
Porozmawiaj z wegetarianami - dla wielu z nich wegetarianizm to nie tylko wyłączenie z diety mięsa, ale też określony styl życia.
to taka podstawowa lekcja z zakresu nauki o języku: słowa znaczą. I jak używasz jakiegoś słowa w innym niż powszechnie przyjęte znaczenie - to musisz to zaznaczyć, bo inaczej się nie dogadasz. W razie wątpliwości - autorytetem jest stosowny słownik.

Zatem, kiedy piszesz, że jesteś wegetarianką, w dodatku w odpowiedzi na uwagę, że zróżnicowana dieta wymaga sporych nakładów finansowych, nie ma żadnych podstaw, by sądzić, że masz na myśli "styl życia".

Oczywiście, wywód o jedzeniu eko i że kosztuje ma się nijak do mojego komentarza, który traktował o tym, że wegetarianizm jako taki nie oznacza ani zdrowej diety, ani diety zróżnicowanej, ani diety drogiej, jedzenia ekologicznego czy czego tam jeszcze. Twoja argumentacja cierpi na podstawowy błąd - mieszasz sobie dwie różne kategorie i wychodzi ci bzdura. Naprawdę, nie trzeba być szczególnie dobrze poinformowanym, by być w stanie wyobrazić sobie, że dieta oparta na ekologicznych produktach będzie droższa, niż dieta złożona z marketowych śmieci - niezależnie od tego, czy będzie zawierać mięso, czy nie. Istnieją ludzie jedzący mięso, którzy dbają o to, by kupować żywność ekologiczną, jajka zerówki oraz mięso produkowane w warunkach nieprzemysłowych.

Nawiasem mówiąc, jeśli wyłączy się z obszaru zainteresowań półprodukty i wegetariańskie/wegańskie gotowce oraz nie używa przesadnie dużo zamienników - typu jakieś fake meat, wędliny sojowe o smaku kurczaka i smalczyki wegańskie - to dieta wegetariańska wychodzi tak samo tanio lub wręcz taniej od diety opartej na mięsie. Co mówię jako wegetarianka z prawie dwudziestoletnim stażem.

ps: uwagi o słowach, znaczeniu, prowadzeniu dyskusji można by też poczynić w kontekście "dyskusji" o prostytucji, feminizmie, patriarchacie, płci - ona cierpi na ten sam zestaw bolączek, co "dyskusja" o wegetarianizmie.

Edytowane przez rembertowa
Czas edycji: 2014-02-21 o 00:14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości