|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
ja
dziękuje!!dodinha-musisz wziąsc pod uwage ze kazde dziecko przechodzi innaczej skoki tak więc jesli u Nas jest np tragicznie i moim zdaniem jeden z gorszych to u Ciebie wcale tak nie musi byc głowa do góry a nocek wspołczuje.naprawde wiem co przechodzisz..ale musimy byc silne
|
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Tez tak myśle - ja sie nastawiałam ze ten skok 19tyg będzie najgorszy bo relacjach a jest serio ok, w przeciwieństwie do 12 tyg gdzie miało być lekko i szybko a to były najbardziej hardcorowe 4 dni życia Poli także to bardzo indywidualna kwestia te skokiDobra idę spac. Damn! Znów po północy sie kładę.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Dodinha Filip jutro konczy 6 mcy i chyba go ten skok 25-27 tydzien ominal. No chyba ze dwie noce budzil sie po 3 razy to byl skok? Dzis spal pd 21 do 6.30. Bardziej czasami sie zlosci na zeby bo wszystko by rozszarpal i mieli jezykiem jakby zul gume ;(
|
|
#2494 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Wstałam dziś z bólem głowy, młody dał nam w nocy popalić. Ja już nie wiem o co chodzi, czy go coś boli czy jak Wydaje się śpiący, a uspokaja się jak się zaczyna do niego gadać i zabawiać. Ale nam się nie chce go zabawiać o 2 w nocy ![]() Weszłam dziś rano na wagę i zobaczyłam wreszcie upragnioną 5 z przodu ![]() A potem się poryczałam jak głupia. Mojego męża klient ożenił się z dziewczyną z naszego bloku, w ubiegły czwartek urodziło im się dziecko. Dziś rano robię sobie śniadanie, wyglądam przez okno a on biegnie do klatki z paczką pieluch i wodą mineralną. Wiecie jak mnie to wzruszyło? I zrobiło mi się przykro, że moje dzieci już takie duże, że już ledwo pamiętam ten pierwszy okres w domu. I więcej już nie będę tego przeżywać Cytat:
rozszerzaniem diety się nie martw, jest czas i nie trzeba się spieszyć, tylko po troszku próbować mam koleżankę, która też ma Zuzię i też z nią leżała kilka razy w szpitalu, mała ma teraz prawie 16 miesięcy i nigdy butelki nie chciała, po tych pobytach w szpitalu non stop wisiała na cycu, koleżanka nie mogła jej z rąk odłożyć, z rozszerzaniem diety też była masakra, bo mała nic nie chciała próbować i do roku to praktycznie nic poza piersią nie jadła, ale potem nagle się jej odmieniło, z tego co mi teraz opowiadała to je chętnie i więcej chyba niż mój Dawid, lubi wszystkie nowe rzeczy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajna ![]() Cytat:
jak ty to wszystko ogarniasz? ja po 20 to już nic w domu nie robię, bo ma takiego lenia, że szok
|
|||||
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
To nie jest wina tego drugiego.
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia - dobrze Ci w prostych wlosach
![]() Spadam po wczorajszych nocnych rozmowkach z TZ nawet Filip dal sie wyspac jestem juz wykapna, uczesana, po sniadaniu Filip spi na 1 drzemce a tu dopiero 9 .. lece do kolezanek ze starej pracy i do cerfa albo reala po pampy moze pod pretekstem pampow
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż jest zdołowany, że spowodował stłuczkę. Jechał po nocce na przegląd.
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
pięnie wyglądasz
Cytat:
eh u nas to samo, ale to wiercenie się ona ma od zawsze i stąd też pobudki .. zdrówka
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
jejku jeszcze mialam pocwiczyc i odciagacmleko
nie ogarniam strzelil mi kregoslup. mam rwe kulszowa znow zaraz sie porycze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2500 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nadrabiam ![]() A Tuśka właśnie wpierdziela swoją czarno-białą książeczkę Cytat:
my mamy takie odblaski wiszące,mąż się na takie uparł bo twierdzi,że one się obracają to lepiej widać z kilku stron. ale faktycznie na wieczornw spacery przydatna rzecz![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zadzwoniłam na basen i powiedziałam,że w tę niedzielę jednak wejdziemy na wejście jednorazowe (jednak 38 zł, 29 zł tylko na pierwsze zajęcia) i potem zdecydujemy. Ale dzisiaj już nie ma tego, o czym wczoraj pisałam to ja nie wiem co to było ![]() ![]() Cytat:
no własnie, też go oglądałam a potem zapomniałam o nim. Za późna pora dla mnie,łeeeeeee Cytat:
![]() Cytat:
![]() wczoraj wyczaiłam,że w aptece gemini ma całkiem fajną cenę ![]() Cytat:
![]() ![]() A moja uwielbia lustro, zawsze wyciąga łapki jak się widzi i "buziaczki "daje ![]() eeej łądnie Ci w prostych!! tak inaczej
|
|
#2501 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
ewacia lepiej Ci w prostych włosach
Cytat:
![]() a co do basenu to podziwiam, ja nawet nie umiem pływać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, które szczepienie ma być po skończonych 6 miesiącach?? ![]() My idziemy za dwa tygodnie na 3 dawkę 6w1 i młody będzie miał ledwo 5 miesięcy skończone. Czy to o to szczepienie chodzi?? Miłek od rana fika mi z brzucha na plecy. Widzę, że robi to celowo, ale tak jakby odpycha się zgiętą nogą i zarzuca głowę, żeby go pociągnęła. Czyli robi to jeszcze nieprawidłowo?? Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-21 o 09:43 |
||||
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego nie podaję mm. U mnie 4 karmienia i niezliczona ilość biegania do smoczka, ale idziemy na spacerek, więc zmęczenie minęło, wróci po obiedzie
|
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie ogarniam troche tej ekspozycji na gluten. Na opakowaniu kaszy manny pisze zeby ugotowac ja tak: na 0.5l wody 3 lyzki. Wiec ja ugotowalam na 0.25l 1.5 lyzki i teraz pytania:
1. Czy ta ekspozycja ma zawierac pol lyzeczki glutenu czyli no tej kaszy manny SUCHEJ czy JUZ UGOTOWANEJ? 2. Ile czasu taka kasza moze siedziec w lodowce, zeby jej codziennie nie gotowac? 3. Daje sie pol lyzeczki przez pierwszy miesiac. Pozniej cala lyzeczke przez drugi miesiac tak ? No ok, ale podobno w nieograniczonych ilosciach gluten mozna dawac dopiero od 9 mca, wiec w 7 i 8 miesiacu dalej maksymalnie daje sie ta jedna lyzeczke? Bo wychodzi na to ze ekspozycja konczy sie w 7 mcu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2504 | |
|
BAN stały
|
Piore.Chodzilo mi o to, ze bede miala duzo i moge rzadziej prac
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Czarna zalezy co chcesz robic na tej maszynie. Jak jakies rzeczy typu skracanie spodni to sie nauczysz, nie ma problemyu ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
P.S tylko jak w to ubierzesz syna to nie rob mu zdjec, kiedys je zobacz i cie opierdzieli rowno. A ja mam taki damski calkiem rampers na Janka, ale ubieram pod ubranie i nie widac ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- U nas tez nie ma zebow |
|
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o 7 pobudka ![]() Liczyłam wczoraj, ile ta moja En je i tak: 2:00 - 180 ml 8:00 - 150 ml 12:00 - 200 ml 15:30 - obiadek (3/4) i 30 ml 18:30 - deserek (3/4) 20:30 - 150 ml Więc wcale nie tak dużo Chociaż wczoraj to i tak bez sensu, bo w nocy jadła, a zazwyczaj nie je
|
|
|
#2506 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2507 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2508 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2510 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
je tylko suche zarcie, bo mokrego nie tknie, wylizuje sosik tylko jest uzalezniona od kocik kabanoskow i nic wiecej m nooo czasem muche zezre, to troche zywego miesa wpada zdrowka, obys sie nie rozchorowala! ![]() Cytat:
co zrobic? nie odzywac sie ![]() Cytat:
![]() ![]() tez mi czasem smutno z tego powodu ![]() Cytat:
jak sie budzi w nocy to kolo 5 i wtedy jest 60-70 ml 8:00-9:00 60-120 ml zaleznie od checi 11:00-12:00 kaszka ze 100 ml i czesto nie zjada wszystkiego 14:00-15:00 obiadek maly sloiczek, czesto zostawia 1/3, mlekiem nie chce dopic, zazwyczaj po nim wypija 60 ml wody 17:00 owoce maly sloiczek, czesto zostawia i mlekiem dopic nie chce 19:00 90-120 ml wiec jest jedzeniowa masakra jak na 6 miesiecy
|
||||
|
|
|
#2511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. moje tez tylko piersiowe ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wykończyłam ostatnie Bobini i robię próbę generalną z normalnym proszkiem
|
|
#2513 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Moi mężczyźni śpią, a za godzinkę wybywamy na USG. Zanim nadrobię, to napiszę Wam, że chwilę temu dzwoniła do mnie koleżanka z prośbą, czy dołączę do zbiórki rzeczy dla małego dzieciątka. Ciocia tej mojej koleżanki jest położną i prosi o pomoc dla dziewczyny, która 3 tygodnie temu urodziła. Jej rodzice zmarli rok temu, do tej pory żyli z pensji faceta, no ale chłop ją zostawił samą z dzieckiem. Wiadomo państwo, alimenty itp, ale za nim to nastąpi to trochę czasu pewnie minie. Dziewczyna podobno bardzo skromna, bez nałogów, w domu czyściutko. Z powodu braku pieniędzy na cokolwiek, ostatnio wygotowała prześcieradło, pocięła je na kawałki i ubrała małego, no bo na pampersy i pieluchy ją nie stać. Straszne są takie historie
aż łzy w oczach miałam jak ta koleżanka mi opowiadała więcej szczegółów w tej sprawie. Mam trochę za małych już na Szymka pampersów, trochę kosmetyków, jakiś proszek do prania, jakieś ciuszki, więc popakuję i oddam. Na pewno się im przyda |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Stuka, puka- mamy pierwszy dolny ząbek Super wyglądasz ![]() Wstaw zdjęcie jak Ci się skręcą. Mnie mówiły teraz żebyśmy przyszli jak Filip będzie miał 6 i pół miesiąca. A można nawet później bo się nie śpieszy. |
|
|
|
#2515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ![]() co do drugiego nie pomogę bo mój na razie tylko z pleców na brzuch potrafi ![]() Ewacia - super fryzurka Dziś piękna pogoda i od rana telefony i casting kto wyjdzie z dzieckiem na spacer A tymczasem idę ja bo się z psiapsiółą umówiłam i wykorzystamy trochę słoneczka
|
|
|
#2516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
kaska - ja w sumie ciagle piore w plynie do prania (obecnie z biedronki
) bo ladnie pierze, pachnie, nie uczula i sie dobrze wypłukuje. ale daje malo bo mam jeszcze takie woreczki do prania z jakimis kulkami w srodku co niby piora (chociaz wg mnie kiepsko piora). nie pralam w typowo dzieciowym. tylko pierwsze rpanie zanim sie urodzila bylo w dzieciowym. no i piore wszystkie ciuchy razem, bez sortu na natalkowe i resztyale nocka... po 2 pobudce (o 23!!!) na jedzenie przenioslam sie do spania z nią w pokoju... jestem polamana, naweet nie wiem ile bylo pobudek w tym dwie (2!!!) na zabawe i gaworzenie ze mna o 3 i o 5 rano... a o 7 wstala na dobre. teraz odsypia... taa, a ja nie |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2519 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ślicznie!!!!! uwielbiam proste włosy!! Cytat:
Cytat:
Oby operacja poszła raz dwa i bez żadnych komplikacji ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- boja gratuluję ząbka |
|||
|
|
|
#2520 |
|
Zadomowienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

dziękuje!!

także to bardzo indywidualna kwestia te skoki
Wydaje się śpiący, a uspokaja się jak się zaczyna do niego gadać i zabawiać. Ale nam się nie chce go zabawiać o 2 w nocy 
Ona nie chce nic poza piersią... nooo, ewentualnie chrupka kukurydzianego poliże
Żadne łyżeczki, strzykawki, smoczki, butelki, kubeczki... nic nie chce! 
[COLOR="Silver"]
dzisiaj się dowiedziałam że jest
wróciłam wiec kąpanie ,karmienei usypianie itp....teraz czekam aż mi się drugie pranie skończy zeby powiesić ....normalnie nie wiem w co rece wsadzić tyle mam zaległości
jak ty to wszystko ogarniasz? ja po 20 to już nic w domu nie robię, bo ma takiego lenia, że szok

mój zawsze dzwoni 

29.09.2012 r Na zawsze razem.. 

co zrobic? nie odzywac sie