Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 21:21   #2401
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Kjujik brzydal

Specjalnie taki asymetryczny i w ogóle... czerwone elementy szeleszczą, a w środku jest grzechotka.

Musze mu poprawić oczy, bo tak przerażają...
haha świetny !

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:23   #2402
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
nie no serio nie widac koloru. nie sa rude robila mi sredni braz, ale ze po dekoloryzacji bylam ruda, to rudy przebija. ogolnie cieply kolor.
znow wygladam jak malolata a nie jak stara torba
BAJKA ekstra kolorej ja jutro też się wybieram na farbowanko ;-) babcia z lena zostaje chociaż tym się jakoś rozluźnie ;-) i pewnie kolorej bede mieć podobny :p
Stary 2014-02-20, 21:26   #2403
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Ja mam takie samo wrażenie. 68 z Hm już daaaaawno do kartona wrzuciłam, a inne 68 jeszcze kilka dni temu konczylismy

Co do problemów z jedzeniem, to niestety nie pomogę. Może malutka potrzebuje więcej czasu żeby załapać o co chodzi...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale ona przez pierwsze 2 miesiące nie miała najmniejszego problemu z piciem z butelki...

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
hej

przepraszam, nie jestem na bieżąco ale staram sie nadrobić ...

moja mała ma jakieś złe dni nie wiem czy skok czy zęby czy brzuszek ? problem jest też z kupkami... zrobiła w tamten czwartek pózniej troszke w poniedziałek rano i we wtorek wieczorem dość duża i do teraz narazie cisza ale wiem że moze tak być i nie panikuje az tak ale wolałabym żeby je robiła częściej :/ dodam że my praktycznie tylko kp raz gora dwa razy dziennie mm ...

do tego jestesmy same dzis i jutro bo tż pojechał do niemiec i wroci w sobote rano..dobrze ze mieszkam z rodzicami to same w nocy przynajmniej nie bedziemy...

z dobrych wiadomości to moja kuzynka zaciążyła (druga ciąża) ale sie cieszymy dopiero co dzwoniła masakra długo sie starali dość i w koncu sie udało... i tak sobie pomyslalam że to fajny czas być w ciązy...

w ogóle jakigoś doła zaczynam chyba łapać nie wiadomo czemu...

Mogę oddać parę kupek dziennie nawet.
dobrze, że masz rodziców tak blisko, zazdroszczę, zawsze to raźniej

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
No właśnie ten zielony też taki jest i Julce już nie dam :/

CZerwona się zrobiłam
Rili

Mają zawyżoną rozmiarówkę

Hehehe, fajny !

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
A może to nie chodzi o piers, tylko bardziej to, co się z nią wiaze-bliskość, utulenie etc. Zuzia dużo przeszła. Chyba nie pozostaje Ci nic innego, jak nadal próbować.

Problem był jeszcze i przed szpitalem... Oczywiście nie żałuję jej piersi, mogę KP ile będzie chciała. Po prostu fajnie byłoby miec opcję. No i z lekam jest masakra Więcej wypluwa niż połyka... A połyka tylko niechcący. Dzis o 12 (w południe) robiłam jej kąpiel, bo wczoraj jakoś łatwiej wzięła lek w kąpieli... I podziałało, ale dziś wieczorem już znowu masakra.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
zazdroszczę Wam talentu
szyjesz je ręcznie czy na maszynie?
Krzywulec taki.
Szyję ręcznie, nie mam maszyny i nigdy nie próbowałam szyć na maszynie... mama ma dwie (jedna od babci, która już nie używa), jedna jest do naprawy, mówi, że mi da. Ale ja nie mam miejsca

Cytat:
mój Antek od zawsze aż po dziś dzień nie chwyci się butelki ani smoczka..
odpuściłam i nawet nie próbuję karmić go butelką. ostatnio dałam mu soczek z niekapka i normalnie z plastikowego kubka. Nie wie że smoczek trzeba ssać. Łyżeczkę opanował szybko.
Więc jeśli robi takie sceny to może po prostu nigdy nie chwycić butelki. Wprowadzasz jej jakieś nowe rzeczy? Jak tak to próbuj jakoś ją zainteresować jedzeniem, znajdź smak który jej w miarę odpowiada, po troszku dawaj jej na język tak żeby oswajała się ze smakiem.
Nie spieszę się do rozszerzania diety, bo widzę jaka to będzie rzeźnia... A butelkę pięknie chwytała. Przez pierwsze dwa miesiące, Potem z dnia na dzień się oduczyła.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Też myślę, że to o to chodzi.
I tulę ją ile sie da... Tylko te leki... Boję się, że zaczną jej przepisywać zastrzyki, nie będzie innego wyjścia jak nie będzie połykac leków. ;/
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:27   #2404
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy ogromny problem z Zuzią... Ona nie chce nic poza piersią... nooo, ewentualnie chrupka kukurydzianego poliże Żadne łyżeczki, strzykawki, smoczki, butelki, kubeczki... nic nie chce! Podanie jej lekarstwa to mordęga. Nie mam opcji isć kurs na prawo jazdy, bo jej nie zostawię - nikt jej nie nakarmi poza mną... Nie wiem jak ogarniemy rozszerzanie diety, jak ona nic nie przyjmuje, nie połyka żadnych płynów poza mlekiem prosto z piersi...

próbować próbować próbować i nie spoczywać na laurach wystarczy ze przyzwyczai się malutka do łyżeczki i będzie super. spróbuj zrobić test łyżeczka plastikowa/metalowa, może którejś szczególnie nie lubi

misia tż wyrównał rachunki

Motyl u mojej Anki w żłobku jest kamera, mogę podglądać chcesz to podam Ci namiary, zobaczysz jak to wygląda

kama logopeda ma świętą rację

tassia sądząc po twoim zakupie... czy chcesz nam cos oznajmić ?

czarna piękna żaba

Ewacia mi się bardziej podobają krótkie wloski u Ciebie

Madziuchna mój marcin ma stulejke, jeszcze nigdzie tego nie konsultowałam, nefrolog tylko powiedziała ze trzeba pilnować. W marcu zapytamy pediatrę

Angelikada głowa do góry

a ja po robocie za to jutro dzień wolny
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:29   #2405
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też gluten dzis podalam. W sumie zaczelam sie zastanawiać, co zlego mogłoby mu się stać (w sensie objawów alergii/celiakii) i po jakim czasie...i w sumie do końca to nie wiem.

też nie wiem.. ale myślę, ze jakby coś się miało dziać to pewnie nie później niż dobę po podaniu

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:29   #2406
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
dodinha po otworzeniu smierdziała,ale wywietrzała i teraz jest ok wiesz za taka cenę, to nie licz,że będzie niewiadomo jaka gruba... mam ją pierwszy raz,więc tak naprawdę nie wiem czy grubość jest wystarczająca?
Dzięki,właśnie,nie są drogie,więc spoko,nie będzie ich szkoda jak się zniszczą
Stary 2014-02-20, 21:30   #2407
kaska87
Zakorzenienie

no to moje dziecko będzie się woziło Boeingiem TZ załatwił od przyjaciela tą taśmę odblaskową, która jest na samolotach
naklei po pasku z każdej strony co by nas było lepiej widać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:35   #2408
teacherka
Zakorzenienie

Tu macie oryginał: http://www.etsy.com/listing/68106508...sy-basil-bunny

Logoasia, ostatnio kupiliśmy nowe, silikonowe, bo już myśleliśmy, ze te stare, plastikowe nie podeszły. Raz podziałało... no ale proboać musimy i będziemy
Stary 2014-02-20, 21:40   #2409
papuga_69
Zakorzenienie

zamówiłam dziś na all http://allegro.pl/sassy-gryzak-do-po...987641232.html

kupiła któraś taki ?

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Ale ona przez pierwsze 2 miesiące nie miała najmniejszego problemu z piciem z butelki...

Mogę oddać parę kupek dziennie nawet.
dobrze, że masz rodziców tak blisko, zazdroszczę, zawsze to raźniej

Problem był jeszcze i przed szpitalem... Oczywiście nie żałuję jej piersi, mogę KP ile będzie chciała. Po prostu fajnie byłoby miec opcję. No i z lekam jest masakra Więcej wypluwa niż połyka... A połyka tylko niechcący. Dzis o 12 (w południe) robiłam jej kąpiel, bo wczoraj jakoś łatwiej wzięła lek w kąpieli... I podziałało, ale dziś wieczorem już znowu masakra.

Krzywulec taki.
Szyję ręcznie, nie mam maszyny i nigdy nie próbowałam szyć na maszynie... mama ma dwie (jedna od babci, która już nie używa), jedna jest do naprawy, mówi, że mi da. Ale ja nie mam miejsca

Nie spieszę się do rozszerzania diety, bo widzę jaka to będzie rzeźnia... A butelkę pięknie chwytała. Przez pierwsze dwa miesiące, Potem z dnia na dzień się oduczyła.

I tulę ją ile sie da... Tylko te leki... Boję się, że zaczną jej przepisywać zastrzyki, nie będzie innego wyjścia jak nie będzie połykac leków. ;/
może tak jak mówią dziewczyny, Zuza potrzebuje bliskości po tym co przeszła a przy piersi czuje się najbezpieczniej

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Ja właśnie przymierzam sie do wyjazdu, bo mi trochę ludzi brakuje. Na spacerach prawie nikogo nie widuje, choc okolicę mam fajna na spacery - 10 min pieszo mam duzy las. Wzdłuż lasu ciągnie sie droga, po jednej stronie las, po drugiej domy - tam często chodzę, bo do lasu trochę się boję sama zapuszczac.
Raz bylismy juz w galerii-najpierw się rozgladal, a potem chyba się znudził, bo zasnął.

okolica rzeczywiście super, nie ma to jak lasek koło domu.

Stary 2014-02-20, 21:42   #2410
karolson
Zakorzenienie

Teacherka a probowalas dac cos smakowego do tych lekow albo przed lekami zeby zlapala smaka? My dawalismy wapno malinowe to Filip az sie oblizywal.

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2014-02-20 o 21:45
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:47   #2411
teacherka
Zakorzenienie

Karolson, dostawała bobotic, on też malinowy. Nie pomagało...

To mi się egzemplarzz trafił...

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Papużka, nie mam ale ponoć świetne sa takie gryzaki. kiedy my dojdziemy do tego etapu...
Stary 2014-02-20, 21:51   #2412
kama1987
Rozeznanie

Normalnie moje dziecko mnie zaskakuje, po jakimś czasie marudzenia, płaczu itp od wczoraj jest znowu grzeczna, zadowolona, uśmiechnięta. Może ten skok miała
Dała mi się dzisiaj wyspać, o 7 się na jedzenie obudziła o dospała do 9,45 Pozwoliła się matce wyspać po spaniu po 5-6 godz dziennie

Chcę dodać zdjęcia a niemogę Pisze że wygasła sesja, zbyt długi czas od ostatniego logowania. Co zrobić?? Bo się logowałam przed chwilą na nowo

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a co do karmienia lyzeczka to ja nie rozumiem.idei wycierania lyzeczki o warge
ja wkladam mackowi lyzeczke i trzymam w buzi az sobie zje
smieszne to bo na pocatku probowal zasysac jak smoczek albo cycka
ale teraz juz odkryl i normalnie zbiera jezykiem
mam nadzieje ze dobrze

Ja też się staram nie wycierać o wargę, zwróciła mi logopedka uwagę na to poprostu Chociaż o tym, że do 1/3 języka wkładać łyżeczkę nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jesli ma pic sam - wziac w reke i pic - to 360, a jesli bedziesz trzymac ten kubek to doidy. oczywiscie pisze troche perspektywicznie bo na razie to chyba zadne z watkowych dzieci samo by sie nei napiło
W przyszłości wolę, żeby sama trzymała. Chyba ten 360 zamówię, przy okazji inne rzeczy jeszcze, bo fajna cena na allegro jest.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
chodzisz normalnie do hipermarketów? ja się lękam

.
Ja chodziłam szybko z Zuzią do sklepów, bo TZ do pracy wrócił i nie miałam jej z kim zostawić. Tylko ona w sklepie jest grzeczna, rozgląda się, uśmiecha
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:56   #2413
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
kasiunia
tak wozek mi sie wywrocil ale na szczescie pusty
bylam u tesciowej i zwozilam rzeczy do auta
normalnie biore wszystko na raz bo fotelik wsadzam.w wozek
ale tym.razem.na szczescie zrobilam to na dwa razy
jak.zjezdzlaalm po schodach to sie zablokowaly przednie kola i rzeczy w wozku przewazyly i wywrocil sie wozek, a ja chcialam go ratowac i tez sie wywrocilam a wozek obcharatal mi nogi

bylam przed chwila swiadkiem mega sytuacji
babka poszla do ciucholandu z dzieckiem
maaaax 2 miesiace
bardziej obstawiam 5tygodni
wygladala jak babcia dziecka
dziecka nie odpiela, tylko w spiworze w tym sklepie sie dusilo, zaczelo plakac to ta mu zaczela gadac: nie rob tego mamusi, nie placz, daj mamusi znalezc sobie bluzeczke
i tak przez pol godziny a dziecko wyje
hitem bylo: ooo cos masz w oczku. i wsadzila palucha do oka (nie musze mowic ze wyjala reke wprost z kosza z ciuchami)

nie ogarniam

ale kupilam jakies tam rzeczy
jak wam.pokaze co to stwierdzicie ze jestem po******

brak slow

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
A mnie bardziej w krótkich się podobasz

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Dziś mąż miał stłuczkę. Nie wiem jak go pocieszyć. Dobrze, że nic nikomu się nie stało i Adaś nie jechał.
wspolczuje mam nadzieje, ze nie bylo duzo szkod...
wazne, ze nikomu nic sie nie stalo

Cytat:
Jutro jedziemy na usg przezciemiączkowe, więc proszę o kciuki We wtorek mamy wizytę u drugiego neurologa żeby skonsultować te informacje, o których mówiła ta baba z rehabilitacji. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i w końcu się uspokoję.
beda kciuki

Cytat:
Moja pierwsza żaba
Wiem,że mała i w ogóle,ale dawno nie miałam igły ręku
no rewelka

Cytat:
ja widze załacznik ale pewnie cos nie teges wiec
jeszcze raz
Załącznik 5590025
ale bedzie modnis

Cytat:
Mamy ogromny problem z Zuzią... Ona nie chce nic poza piersią... nooo, ewentualnie chrupka kukurydzianego poliże Żadne łyżeczki, strzykawki, smoczki, butelki, kubeczki... nic nie chce! Podanie jej lekarstwa to mordęga. Nie mam opcji isć kurs na prawo jazdy, bo jej nie zostawię - nikt jej nie nakarmi poza mną... Nie wiem jak ogarniemy rozszerzanie diety, jak ona nic nie przyjmuje, nie połyka żadnych płynów poza mlekiem prosto z piersi...
nie pozostaje nic innego, jak tylko probowac.
mam nadzieje, ze z czasem sie przyzwyczai.
rozumiem, ze strasznie Ci z tym ciezko

Cytat:
Kjujik brzydal

Specjalnie taki asymetryczny i w ogóle... czerwone elementy szeleszczą, a w środku jest grzechotka.

Musze mu poprawić oczy, bo tak przerażają...
super

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:

kupiła któraś taki ? [COLOR="Silver"]
ja jeszcze nie kupilam, ale siostra miala i bardzo sobie chwalila

Edytowane przez anutka171
Czas edycji: 2014-02-20 o 21:53
anutka171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:57   #2414
policzanka
Wtajemniczenie

Papuzko my mamy i sprawdza się rewelacyjnie.Poki co podaje tylko bananka ale zabawa przednia

Dziewczyny dzieki za rady odnosnie butów i stroju dla Tz.Buty kupiłam.zwykłe czarne szpile.jeszcze tylko cos dla Tz wykombinowac..

Bajko ja tez miałam dzungara-Homer się nazywał.fajny był.Moj Tz strasznie przezył jego smierc,mimo ze był to tylko chomik..

dziewczyny wybaczcie mi ze tak mało się odzywam.u Nas sajgon.nie wiem o co chodzi..czy to te ząbki czy cos innego..ciezko mi to rozgryzc.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:00   #2415
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Papuzko my mamy i sprawdza się rewelacyjnie.Poki co podaje tylko bananka ale zabawa przednia

Dziewczyny dzieki za rady odnosnie butów i stroju dla Tz.Buty kupiłam.zwykłe czarne szpile.jeszcze tylko cos dla Tz wykombinowac..

Bajko ja tez miałam dzungara-Homer się nazywał.fajny był.Moj Tz strasznie przezył jego smierc,mimo ze był to tylko chomik..

dziewczyny wybaczcie mi ze tak mało się odzywam.u Nas sajgon.nie wiem o co chodzi..czy to te ząbki czy cos innego..ciezko mi to rozgryzc.
super! ciekawa jestem czy Antkowi przypasi

Lila marudzi?

Edytowane przez papuga_69
Czas edycji: 2014-02-20 o 22:01

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 22:00   #2416
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Magda w ilu chcesz

tak zrobiłam

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
dziewczyny a tę pastę nenedent miałyście malinową czy bez fluoru?
co? serio już trzeba pastę?
w sumie u nas najpierw trzeba mieć zęby, potem pastę

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dzisiaj w gazetce wyczaiłam, że są jeszcze tańsze pampy w realu 79,95
http://www.promobaby.pl/promocja-17960.html
Kasiu, podejrzewam, że ta cena nie dotyczy rozmiaru maxi
TŻ dziś kupił w carrefourze i za 134 szt. 4 zapłacił 84 zł.

Cytat:
Jejku, nie doradzę
Powiem, że u nas na szczęście butla idzie i łyżeczka też, bo od małego jakieś krople dostawał na łyżeczce I teraz jak zobaczy to tak śmiesznie otwiera buzię

Cytat:
Ja mam takie samo wrażenie. 68 z Hm już daaaaawno do kartona wrzuciłam, a inne 68 jeszcze kilka dni temu konczylismy
Ja też mam odmienne wrażenie Mój Julek do tej pory śpi w pajacach - uwaga! - 62 i nie są za małe

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
Madziuchna mój marcin ma stulejke, jeszcze nigdzie tego nie konsultowałam, nefrolog tylko powiedziała ze trzeba pilnować. W marcu zapytamy pediatrę
Masakra z tym

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:02   #2417
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

moja bezimienna, narazie tyle zre i spi podejdzie czasem mnie obwachac i polizac, narazie staram sie ja oswajac jak zdechnie to tez bede ryczec a moj kot siedzi kolo klatki i slucha hehe.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:02   #2418
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:

kupiła któraś taki ?
a jak to się utrzymuje w higienie?

Stary 2014-02-20, 22:03   #2419
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Madziuchna ja nie pomogę, bo nie wiem co to

hehehe zbierasz już na przyszłość?Ale nie będziesz mieć takiego hopla na punkcie dziewuchy jak Kaśka?

Z tym basenem to boję się,że wykupię, a młodej coś się zacznie dziać i co?i przepadnie.

a dzisiaj zauważyłam taką białą wydzielinkę na pipi i się zastanawiam:
a) basen
b) gluten i jakoś się tam dostało i zadziałało?
c) jakaś inna przyczyna
nie... ja w sumie licze ze drugi bedzie chłopiec, ale tz liczy na dziewczynke

a nie mzoesz na basenie pojedynczych wejsc wykupic???
moze to nie ma zwiazku, ale tez lipa zeby tyle kapusty wtopic
nawte jak sie nie da to powiedz ze chcesz za jeszcze ejdne zaplacic zeby sie upewnic ze to nie uczulenie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Kupowałam puzzle z Czeskiego sklepu. Jeszcze nie dotarły ale koleżanka ma i jest zachwycona. Grube, nie śmierdzą, ciepłe - zobaczymy. Może jutro dotrą. Pewnie w inne kraje też wysyłają.
Jak chcesz to zerknij sobie -> http://puzzle-piankowe.pl/
dawno cie nie widzialam
hello
Cytat:
dzisiaj w gazetce wyczaiłam, że są jeszcze tańsze pampy w realu 79,95
http://www.promobaby.pl/promocja-17960.html
już dziś kupiłam tą pakę
ale tam sa mega drogie sloiczki

a tesciowa kupiła Maciusiowi piękna kurteczke w zarze

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:05   #2420
ewacia85
Wtajemniczenie

witam nawet nie próbuje nadrabiac bo padam a nóżki mi do doopki właża fryzjer zaliczony troszke tylko podciełam i pasemka a;le się wysiedziałam ponad 4 godziny
potem z buta do domu w 15 min obiad robiłam i tak nie wyrobiłam i tż wócił z pracy to naleśniki smażył a ja pojechałam po dzieci do przedszkola...wróciłam zjadłam 2 naleśniki.....zostawiłam bajzel ubrałam dzieci i poszłam do sąsiadki robiącej renament w szafie i pare ciuszków przywłaszczyłam powrót do domu usypianie seby.....szybkie sprzatanko ...i tu z nieba spadła mi teściowa bo miałam sebe budzic i brać na próbe do przedszkola jakichs śpiewów na niedzielną msze dzisiaj się dowiedziałam że jest wróciłam wiec kąpanie ,karmienei usypianie itp....teraz czekam aż mi się drugie pranie skończy zeby powiesić ....normalnie nie wiem w co rece wsadzić tyle mam zaległości i jutro tez beznadziejny dzięń bo adriana mam wybrać wcześniej z przedszkoal i potem zonu przyjecac na 16 na lekcje pokazową z j.ang. i sebe muszę ciągnąć z nami a takmi się nei chce i tak mi się dzień skończył a na dodatek myślałam że dzisiaj środa
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:07   #2421
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu, podejrzewam, że ta cena nie dotyczy rozmiaru maxi
TŻ dziś kupił w carrefourze i za 134 szt. 4 zapłacił 84 zł.
odnosi się, ta gwiazda doczytczy ceny za sztukę 0,54gr rozmiaru 3

kurde! jakiś czas temu był pierwszy odcinek serialu The Following i od tamtej pory cisza wtf?!
nie będzie dalej? to było z jakieś 2 miechy temu...

super, TZ miał mieć od jutra wolne, ale w sobotę musi leźć do pracy na dodatek ma dzisiaj z kierownikiem a ja fochersa przez telefon zapodałam i nie wiem czy nie słyszał

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-02-20 o 22:09
Stary 2014-02-20, 22:08   #2422
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziś gadałam z moją babcią na skype i jak zobaczyła Bartka to (cytuje) ale gruby, czym go PASIESZ? ej tak obiektywnie to serio jest gruby?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:10   #2423
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nie wiem

poli jak to się myje ?

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
nie... ja w sumie licze ze drugi bedzie chłopiec, ale tz liczy na dziewczynke

a nie mzoesz na basenie pojedynczych wejsc wykupic???
moze to nie ma zwiazku, ale tez lipa zeby tyle kapusty wtopic
nawte jak sie nie da to powiedz ze chcesz za jeszcze ejdne zaplacic zeby sie upewnic ze to nie uczulenie

dawno cie nie widzialam
hello

już dziś kupiłam tą pakę
ale tam sa mega drogie sloiczki

a tesciowa kupiła Maciusiowi piękna kurteczke w zarze
super kurtałka

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam nawet nie próbuje nadrabiac bo padam a nóżki mi do doopki właża fryzjer zaliczony troszke tylko podciełam i pasemka a;le się wysiedziałam ponad 4 godziny
potem z buta do domu w 15 min obiad robiłam i tak nie wyrobiłam i tż wócił z pracy to naleśniki smażył a ja pojechałam po dzieci do przedszkola...wróciłam zjadłam 2 naleśniki.....zostawiłam bajzel ubrałam dzieci i poszłam do sąsiadki robiącej renament w szafie i pare ciuszków przywłaszczyłam powrót do domu usypianie seby.....szybkie sprzatanko ...i tu z nieba spadła mi teściowa bo miałam sebe budzic i brać na próbe do przedszkola jakichs śpiewów na niedzielną msze dzisiaj się dowiedziałam że jest wróciłam wiec kąpanie ,karmienei usypianie itp....teraz czekam aż mi się drugie pranie skończy zeby powiesić ....normalnie nie wiem w co rece wsadzić tyle mam zaległości i jutro tez beznadziejny dzięń bo adriana mam wybrać wcześniej z przedszkoal i potem zonu przyjecac na 16 na lekcje pokazową z j.ang. i sebe muszę ciągnąć z nami a takmi się nei chce i tak mi się dzień skończył a na dodatek myślałam że dzisiaj środa
o matko ale chaos
poka włosy!

Stary 2014-02-20, 22:11   #2424
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

Byliśmy u lekarza. Antek waży 7700
Szczepienie zniósł dzielnie, popłakał chwilkę i zaraz się uspokoił.
Od jutra mam wprowadzać gluten a za tydzień mięsko

Uwaga! Największy hit dzisiejszego dnia , moja rozmowa z pediatrą -
- Proszę spojrzeć jak on kiwa główką na boki, dlaczego tak robi?
- A przytula go pani?
- Tak oczywiście
- Bo to najprawdopodobniej choroba sieroca

parsknęłam śmiechem w tym gabinecie, kolejna mądra lekarzyna. Takich bzdur nie słyszałam dawno
potem powiedziała , że może też w ten sposób próbować zwrócić na siebię uwagę.
Masakra

Dziś odkryłam wyżynającego się zęba i od razu zaczęła się masakra.. cały czas marudzi i płacze, usypiałam go prawie 1,5 h.. a to dopiero początek

ide nadrabiać.
:Oklaski:
Stary 2014-02-20, 22:11   #2425
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziś gadałam z moją babcią na skype i jak zobaczyła Bartka to (cytuje) ale gruby, czym go PASIESZ? ej tak obiektywnie to serio jest gruby?
wygląda dobrze, tak jak powinien wyglądać bobas

Stary 2014-02-20, 22:13   #2426
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
mój też na fotkach wygląda na pączka, a jak ktoś go widzi to , że chuderlak
Twój na pączusia nie wygląda

ok wyszpiegowałam, że ten serial będzie w czwartki na tvn7 o 22:00

Stary 2014-02-20, 22:15   #2427
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
moja bezimienna, narazie tyle zre i spi podejdzie czasem mnie obwachac i polizac, narazie staram sie ja oswajac jak zdechnie to tez bede ryczec a moj kot siedzi kolo klatki i slucha hehe.
zeby Ci jej nie zjadłakotki przeciez lubią takie zyjątka

Cytat:

mycie jest troszke upierdliwe przynajmniej po podaniu banana

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Papuzko ja myje pod biezącą wodą.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:15   #2428
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
wygląda dobrze, tak jak powinien wyglądać bobas
Uff
TŻ mnie dziś rozwala. Wrócił szybko z pracy i pytam czym wracał on mówi z Agnieszka ja na to ok. Później mówi jutro rano jadę z Agnieszka do pracy. Ja że w porządku. Później mówi że ta Agnieszka coś tam i coś tam. Zero reakcji a mi się już śmiać chce. TŻ myśli myśli i mówi "nie zapytasz mnie co to za Agnieszka?" Ja mówię że nie a on "czy tobie wogóle na mnie zależy?"

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 22:16   #2429
Madziuchna27
Zakorzenienie

Tassia, super kurta!

Cytat:
odnosi się, ta gwiazda doczytczy ceny za sztukę 0,54gr rozmiaru 3
huk tam!
TŻ kupił w carrefourze i już
najlepsze, że poprosiłam, by kupił Lovelę za 19,90 1,8 kg, bo była w promocji, a TŻ kupił wielką torbę za ponad 40 zł, chyba bez promocji

Stary 2014-02-20, 22:17   #2430
ewacia85
Wtajemniczenie

nie ma co pokazywac seriooo....adi nei zauważył a tż rozczarowany ze za mało ściełam

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

pralka pika lece wieszać pranie
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości