|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
to już sama nie wiem czy wiem musze pogadać z kims kompetentnym ze szkoły . ![]() Pani - ja tez trzymam kciuki !
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
BMMA - przekaz Kinguni wszystkiego naj naj naj!
![]() Demeter - tez mialam torbiel, jeszcze przed Krzysiem, mowili, ze 8-9 cm, a podczas operacji laparoskopowej wyszlo, ze ma 18... Pekla im, rozlala sie i musieli mnie ciac. Ale przed operacja bardzo mnie bolalo, wiec musiala byc duza. Na mniejsze ciaza pomaga Bzinka - dla Hani za raczkowanie.Nestelle -u tz-ta jest "obciazenie synami", genetycznie, same chlopy w linii meskiej, wiec nastawiam sie na faceta, ale oczywiscie wsjo sie okaze
|
#2073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie według tego co ja wiem to Nina już jako 6latek pójdzie. chociaż zawsze możesz próbować jakie zwolnienie od psychologa czy coś. co do kaszek Cytat:
ale się dalej nie interesuje to może jeszcze coś pozmieniali bo w naszym kraju to wszystko możliwe
|
|
#2074 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja tylko na chwile, bo zaraz mam gości. Chciałam tylko złożyć życzenia naszej jubilatce: Kiniu, bądź zdrowa i szczęśliwa!!! Malpka, ciesze sie ze u Was lepiej Demeter, za decyzje i Pani, ![]() Milego dnia |
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie wiem czy dam rade nadrobic - mowie wam u mnie Kosmos - pralke se dzis wnioslam - klucze odebralam - na nast weekend przeprowadzka boooshe spraw by mi to wyszlo zalatwic za 1 razem - hihi. Ide chociaz zobaczyc ost strone co sie dzieje. Aaaa u mnie Placki Ziemniaczane ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię stwierdziło, ze pora kończyć te kpiny, jutro 11 m-cy i olimpiada Jest w końcu, rano usiadła, a przed chwilą jakby nigdy nic wstała i zaczęła grzebać w koszu z zabawkami. Stała tak z 15 sekund, znalazła co chciała, uklekla, walnela się na brzuch i zaczęła się bawić... Jeszcze obdarzyła nas spojrzeniem z serii no co się gapicie???
|
#2077 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za decyzjeCytat:
i też lubiłam ten stan Cytat:
![]() Cytat:
i dołączam do życzeń dla Kingi Cytat:
![]() moj tylko myszkę by namiętnie naciskał albo klawiaturę ![]() Cytat:
Moja kolezanka ma synka ro starszego to tu jest do czerwca obowiazek później wybór ale rocznik 2009 niestety idzie cały jako 6 latki
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga-100 lat w zdrowiu i miłości!!
nestelle niestety w myśl Nowej Ustawy i twoja Ninka powinna isć do szkoły jako 6 latek...Ale, ale...u nas dużo rodzicówe odracza dzieci. Tzn idzie się do poradnii psychologiczno-pedagogicznej i mówi, ze Zdaniem rodziców dziecko jest niedojrzałe do skzoły. Oni robią serie badań-chyba 2 spotkania po ok. 1 godzinie i nie wiem jak w innych miastach, ale u nas raczej bez problemu daja zaświadczenie nawet jak wyniki będa ok,bo uważają że sześciolatek nie ejst gotowy do szkoły,a Rodzic najlepiej zna swoje dziecko. Masowe odraczanie ma pokazać Rządowi jaki to glupi pomysł wysyłac sześciolatki do szkoły, która jest nieprzygotowana na przyjście dzieci sześcioletnich...Ja uważam, ze to beznadziejny pomysł, z wyjatkiem jednostek wybitnych, które jesli sa gotowe mentalnie, społecznie, emocjonalnie i dydaktycznie to szansa dla nich na lepszy rozwój, ale to 1 dziecko na 30-40. U mnie w grupie o ironio własnie tych dzieci na prawdę zdolnych rodzice odaczaja, a to, co ledwo, ledwo ida do szkoły... więcej info jest na stronie"ratujmy maluchy i starsze dzieci też" scarlet-gratulacje dla ZOsi, mój z tej samej okazji ustał dzis sam na nogach 2 razy całe 10 sekund;D Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2014-02-22 o 20:26 |
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
no i cześć wam
ale miałam dziś dzień wogóle nic nie chce jeść (dzis tylko 1 misieczka krupniku) oprócz cyca wogóle mam wrażenie ze tego cycka bardziej trzyma w buzi i sobie mlaska niż jje ale tylko to go uspokaja tylko to mu pomaga z cycem w tej chorobie mógłby spać pół dnia, no masakra. Na razie nie mam serca mu odmówić tego cyca bo widzę ze chory, słaby ale jak sie wykurujemy to zaczynam walkę z końcem kp na początem w nocy, musimy się w końcu zacząć wysypiać!no i chyba muszę reagować na "prośby " Karola dziś odkurzam a ten przychodzi do mnie z nocnikiem no to ja coś tam mu kiwam głową wziełam nocnik postawiłam na podłodze, postał popatrzył i za chwilę przyszedł z podkładem. Wyłączam odkurzacz wącham a tam kupsko ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
|
|
#2080 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Huraaa
![]() Póki pamiętam.... która to laseczka zamawiałam rączki do maclarena? Rzucisz linkiem?? Mikołaj dzisiaj walnął taką mega kupę, że usrany był dosłownie po pachy. Oczywiście zrobił to jak byliśmy na imieninach. Ja zero przygotowania, żadnych zapasowych bodziaków no bo co się może zdarzyć przez dwie godzinki?? Ano jak widać może zdarzyć się dużo ![]() Jak już był cały golutki to jak by mu kto motorek do tyłka włożył. Nie szło go utrzymać w miejscu ale jakoś w końcu go ubrałam. A teraz odpisuję Cytat:
Też miałam parę takich, budziłam się już spłakana. Nic przyjemnego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i bardzo dużo zdrówka dla Was![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Brawoo czyli jednak potrafi ![]() Aaaa i wracając do kupkowej przygody Zosi. Jak byłam mała miałam podobną Co prawda nie wkładałam rąk do buzi ale za to wysmarowałam siebie i wszystko co mogłam dookoła, włącznie ze ścianami ![]() Aha i przyszły do mnie wierszyki Brzechwy które polecała Moderna. Są śliczne, jestem nimi zachwycona (Mikołaj mniej
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-02-22 o 21:51 |
||||||
|
|
|
#2081 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
Wpadłam na chwilkę, u nas już po imprezce. Cytat:
Dziękujemy za życzonka ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Brawo dla Hani, zdolniacha ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------
|
|
#2082 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli umie, ale Jej sie nie chce Spryciara ![]() Cytat:
![]() Jak zaczniesz Go oduczac od cyca to daj mi znac, jak Wam idzie... U nas w sumie tez mam wrazenie, ze wiecej jest ciumkania, mlaskania i zucia, niz jedzenia. Powoli dojrzewam do odstawki, coraz bardziej mnie piersi bola...
|
|
#2083 | |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i brawo
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Ahaha. My chyba ci kochane tej Tosi nie odpuscimy ;-) Demeter za podjecie decyzji i za szybkie Zajscie Tasia I POKA brzuszek ...??Malpka czytajac o Karolku mam wrazenie ze Milus jest o jakies Pierdylaird Lat Swietlnych za Nim - ale i my mamy powody do radosciNp dzis zjadl slicznie bananka i kilka ciasteczek z Miseczki i nawet za bardzo nie nakruszyl - a jak wywrocil miseczke i wylecialo na balt z krzeselka to Ladnie Zjadl do Konca ![]() Scarllet dla Zosi za wstanie ;-)ODEBRALAM dzis klucze ..!! Cdn nastapi pozniej. Na razie idem spac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2087 |
|
Zadomowienie
|
|
#2088 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, skoro jest fajna. Cytat:
|
|
#2089 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia - BRAWO za mieszkanie i odebranie kluczy!
Brzuszka na razie nie ma co pokazywac, "czesc ciazowa" nie jest bardzo duza i dobrze go nie widac, za to moj prywatny tluszczyk jest pokazny
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam odpisac-burak ze mnie. Tak padnięta byłam po całym tygodniu, a jeszcze weekend sama bo tz pracuje...
Jak miałam w czwartek szkolenie i wróciłam po 21.00-kiedy K. juz spał, to moje dziecko zasdneło samo w łóżeczku....tz mu dał kasze, potem smoka i jak zwykle na rekach do spania, a on wstawac i tak z 10 razy według jego relacji i wqrzył sie w końcu, włożył Go do łózeczka i poszedł sobie zrobic kanapki, wraca a Kacprunio spi...Więc dzis postanowił, ze próbujemy...Ja matka kwoka, mało nie oszalałam, bo byle stękniecie to chciałam Go juz tulić a najchętniej z Nim spać;p No, ale...;p nakarmilam, odlożylam do lozeczka, niby lezal, poglaskalam i wyszlam, za kilka minut juz słysze stęki i jęki, zaglądamy ukradkiem stoi...nie płacze, tylko jęczy, powywalał wszystko z łózeczka;p weszłam, pogłaskałam, pocałowałam, położyłam i wyszłam i znów to samo, w kóncu zaczał popłakiwac, to tz poszedł przytulił, pocałował i położył, troche sie rozżalił i ...zasnał:d Jestem z Niego taka dumna...pytanie czy będe taka twarda jak sama bede Go usypiać....Ale dostałam fajny materiał o rozwoju dziecka0-3 wg. M.Montessori i tam jest o tym, ze sen dziecka nie powinien byc niezalezny od rodzica...a,ze ja ostatnio Montessori mam na tapecie to postaram sie zastosowac Fajny ten materiał, ale nie mam Wam Go jak wrzucic, bo to PDF i to 40- stron chyba...Dziewczyny czy kasze dajecie 1 opakowanie i az sie skończy, czy macie otwarte 3-4 i na zmiane? JA sie staram, zeby codziennie jadł cos innego, co by sie mu nie znudziło, ale moze to nie potrzebne? Qrde ale ten czas leci, juz mamy roczniaki.... a dopiero obstawiałysmy zakąłdy, która pierwsza urodzi...małpka-może tak byc z ta PORADNIĄ kASIA-CIESZE SIĘ Z KLUCZY
|
|
|
|
#2091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dobranoc
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Klementyna ja mam dwa trzy otwarte na raz i zmieniam
|
#2093 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
niedzielę zacznę od gównianiego tematu wczoraj K. pierwszy raz zrobił kupę do nocnika. o ludzie! jaka to wygoda! dupcia prawie czysta, mało wycierania, raz ciach i po wszystkimpo drugie, wczoraj wyszła nam lewa górna trójka ![]() dla Kacpra za samodzielne zasypianie dla Hani za raczkowanie dla Zosi za siadanie i stanieBmma chwal się prezentami Kingi ciągle szukam pomysłu co K. kupić Cytat:
Cytat:
Wcześniej lubił wszystko i super jadł a teraz aaa, już myślałam że coś wiadomo ![]() Cytat:
to najbardziej wkurzające, że nie rozumieją, że dziecko potem cierpi. oni tego nie widzą, więc co ich to obchodziCo do drugiego to też ciągle mi się ciśnie na usta, ale w sumie tak nie mogę powiedzieć, bo mama raczej jest bez zarzutu a ojcu tak nie powiem, bo nie uważam żeby on jakąś wielką rolę w wychowaniu ( zwłaszcza) jedzeniowym odegrał z jedzeniem mam nadzieję, że to przez ząbki a nie że mam niejadka Cytat:
ale on jest mądry.Pomyślcie sobie jaka by była para z Karolka i Roszpunki para mega mózgów geniuszów ![]() Cytat:
dla Milusia za ładne jedzonkoi
|
|
#2094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tak samo jak Despa, mam otwarte 2-3 i codziennie coś innego daję, a na koniec jak zostaje po mało z każdej, to robię mix
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha. Nio to ja w takim razie czekam na wiekszy brzusio Cdn. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2096 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Jak się udała? CO Kinga dostała? ![]() ---------------- Byliśmy wczoraj pierwszy raz z "większym Kubusiem" w restauracji. Najpierw spał a jak się obudził to był w szoku ludzi tyle, tyle się dzieje! Ale był grzeczny. Bylismy w kąciku zabawa dla dzieci, tak trochę posiedział na autku, pobawił się ale i tak największe wrażenie wywarła na nim dziewczynka 4 miesiące starsza. Chodziła i go głaskała a on sie ekscytował hehe Wrzucę coś do klubu.Faaajnie tak raz na jakiś czas wyjść do ludzi, nawet z Kubciem - jest inaczej, ale jest fajnie ![]() Aaa dziś 10 stopni, słonce od rana. Także stroję się na niedzielę biorę Kubcia i idę do mamy na obiad. Tż dołączy jak się wyśpi.Miłej niedzieli |
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Milus usnol
mama czyta ksiazke bo jej w bibliotece wypozyczylam - a ja mam ciut czasu by chociaz poczytc cosie pisaly ;-)kwiatuszek za 1wsza nocnikowa Kupe i za dalsze zabki, by szly w spokoju ;-)Bzinka za Hani raczkowanie ;-)I tak oto to - sprobuje was nadrobic BYou'owym sposobem - a ze z tele uzyje kartki i dlugopisu ![]() - jestem juz na dole i wiecie co Komp mi neta nie lapie, a na tele mam ino kolo lodowki :-/ ehhh. Jeszcze tylko kilka dni - i bede musiala se wlasne wiFi zalatwic To ide czytac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Boooooooshe
....!!! A tak slicznie mialam wszystko napisane No nic probuje raz jeszcze - poki Milus spi Nestelle - dla Roszka - twoj sen ja czutajac mialam gesia skore, wiec nie chce sobie wyobrazac Co Tu czulas. :galsiu:- twoja wyprowadzka z domu sorry ale - jak chcesz łososia i sól moge cie przywiezc z No ![]() Moderna - booooska koszula - tez chce Taka ...!! Musze poszukac w siebie w Hamach ;-) - ja nie bede wstawiala foty jak wyglada u mnie - bo takie cos podobnego u ciebie ja mam "codziennie" hahaha. Malpka - dla Karolka tez Corko - dla Wojtusia za 1wsze dni w zolbku. - na sama mysl ze Nas tez takie cos czeka, serce mi sie kaja. Licze na to ze Milus w spierniu bedzie na tyle "duzy" ze zrozumie, ze to koniecznosc. No ale pozyjemy zobaczymy. Scarllet dla Zosi za jej wyczyny, a kupkowa przygoda kazdemu moze sie zdarzyc. ;-)LunaO - nie rozumiem jak lekarka mogla was Tak Tylko zdabac. Przeciez nie poszlas do niej z katarem tylko z powazna sprawa. I co z tego ze jej sie Wydaje ze jest OK, mize na teraz nie bedzie to przesKadzac - ale co potem ..? nikt ci nie da gwarancji na to - ja bym poszla raz jeszcze. Dla swietego spokoju. No ale decyzja nalezy do Ciebie ![]() Kwiatuszku - Twoja historia z progiem - i drugi raz dzis jestem zaskoczona. Oczywiscie ciesze sie iz syn kuzynki poczynil postepy w przedszkolu Oczywiscie dla Kazdego Dziecka z osobna za kolejne postepy w zyciu - za rocznice miesiecy ![]() BYou - pytalas sie czy mieszkanie mam wyposazone - nie do konca, sama sobie musialam skombinowac pralke lodowke i sofe - na razie mam te 2wie pierwsze - na sofe przyjdIe czas - zakochalam sie w takiej z Ikea jest w promocji teraz za niecale 500nok eh no ale nawet TYLE obecnie nie posiadam :-(. Ale teraz to juz bedzie tylko Lepiej ;-) Ktoras z was pytala sie co podaje sie do jedzenia na roczkowa-impreze. - otoz ja Planuje - oczywiscie TORT ( juz zamowiony ) Rogalikow ( tak troszke ) poprosze mame o Nalesniki ( bo kilkoro dzieci tez bedzie ) chce zrobic miniPizzerinki ( kolezanka kiedys robila wyszly jej pyszne, wiec ja tez sprubuje ) do tego zapewne salatke jarzynowa i ew gyrosa. No i napoje - soki dla dzieci Cola i mocniejsze trunki dla Doroslych. Aaa odnosnie tych wrozb na roczek - u mnie sie nie sprawdzilo - podpytalam sie mamy i ja wybralam - rozaniec i chochle do gotowania - i ani ze mnie zakonnica ani tym bardziej dobra kucharka Noooo udalo sie. Niezle mam wyczucie - akurat Milun sie po malu przebudza. Obiecuje czesciej zagladac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Aaaa dodam jeszcze iz spedzilam 2h kolo lodowki siedzac wcisnieta w Kat, gdzie ciut wieje ;-) ale czego sie Dla Was nie ROBI I pochwalem sie jeszcze - Miluniowi ida kolejne zabki, mamy dolne 1, gorne przebite 2 a teraz widze ze ida tez gorne 1 - nauczyl sie pokazywac JAK duzy urosnie wolajac przh tym "taaaa dada " - co pewnie oznacza "jak dziadzio" - umiemy bic brawo, nasladowac ruchy ;-) Lampy dalej nie pokazujemy ale przyjdzie czas - najlepsze jest to ze jak Biega a ja np poloze sie na lozku i zaczynam udawac ze placze, podbiega do mnie kladzie glowa kolo mnie reka mnie obejmuje i mowi "aaaAaaAaa" - takie Milusiowe TuliTuli No to na tyle ide cos zjesc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2099 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
, dzisiaj spaliśmy do 9 ...a la ta noc to masakra była . tak się najadłam sushi ze spac dobrze nie mogłam ...ciężko mi było(zjadłam o połowe więcej niż mój 100 kilowy mąż ). przysięgałam sobie w srodku nocy ze to ostatni raz tyle .... ![]() a R wzięłam o 2 do łozka - bosh ,on mnie wykończy ..-cały czas pije ,i pije i pije .... .dopiero o 7 się wzięłam w sobie i go odłożyłam do łóżeczka .spałam AZ 2 godzinki . Cytat:
pokaz koniecznie foty jak się wprowadzisz! Cytat:
ale serio ? tak od razu -wcześniej nic a nic nie próbowała ? Cytat:
Cytat:
szkoda może cos się jeszcze zmieni .... Ja nie mam nic przeciwko aby 6 latki poszły do szkoły - tylko nie w tym kraju .... na zachodzie to nawet 5 latki ida -ale tam inny świat jest -wszystko przygotowane, cały program dostosowany ... a u nas - przepasc -ogromna przepasc . w Pl nie chodzi o dobro dziecka tylko o kase -aby dzieci jak najszybciej zaczely się uczyc ,pokończyły co trzeba i zarabiały na państwo .... . Mysle ze Ninka będzie jako tako gotowa pósc do 1 kl.szybciej - bo jest dojrzalsza jako drugie dziecko ..(Jakub wiem ze nie był ) ale nie o to chodzi .... szkoda mi dzieci ,tego roku gdzie mogłyby się jeszcze "pobawić" a nie już za obowiązki brac .Jest mi smutno ..... Dziekuje Wam za odpowiedzi Cytat:
![]() Karol jest niesamowity Zal mi Was takich wykończonych ..... R po chorobie nadal za bardzo nie chce jesc na śniadanko 4-5 łyżeczek jogurtu ,na obiad 100 g słoiczka , na kolacje 5 łyżeczek kaszki - a to i tak postep ! Cytat:
![]() Twoja przygoda z kupą no i jak ? no i jak ???? jak było ,jakie prezenty , jaki tort? mała zadowolona ? jak zareagowała ???? opowiadaj ! i fotke jakąs proszę .... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To super ze tak Kacperek chwycił spanko ! oby tak dalej -trzymam kciuki ! I tak nawiązując do tematu to ja tak uczyłam i starszaki i Roszka(opisywałam zresztą kiedyś). I R zasypia sam od początku listopada codziennie o 20 . po prostu go kłade -wlączam konika ,karuzele mówie dobranoc i wychodzę z pokoju . Cytat:
![]() za zabek i kciuki za następne! mój tatko w ogole mała role odegrał w wychowaniu .....ciagle w pracy niestety .
|
|
#2100 | |||
|
Zakorzenienie
|
no i dalej lece z nadrabianiem bo Z r siedzimy w domu a starszaki na rowerach z tztem .
Cytat:
dzieci idzie przyzwyczaić do tego typu wypraw . My z dziecmi co tydzień idziemy do restauracji - także R pięknie wysiedzi w foteliku ,słomkami cudownie rzuca , chusteczkami także a kelner zawsze zbyt mocno odgrzeje słoiczek i kiedyś zadmucham się na smierc (studze tak ) ![]() Cytat:
ale u mnie w domu także komp dobrze nie łapie neta - kupiłam lapka nowego i jest zbyt wymagający i nowy ruter potrzebny ....także często albo mnie wywala z netu albo jak odpisze i chce wysłać to ...brak połaczenia i stronka przepada ![]() także Dziekuje Cytat:
i słodziutkie takie pocieszanie mamusi heh mówisz ze nie zakonnica i nie kucharka no ja to Poprosze o tego łososia i nietety -wiem co czułas jak się stronka wyłacza .....tez to mam kilka razy dziennie Scarett - Wszystkiego Naj dla ZOSI za 11 mies! jak tam sushi ? zamówiliście? smakowało ? I ja się pytam - dlaczego nie ma Scarlett na pierwszej stronie ? Kasia- dlaczego ? Klementyna - za wstanie Kacperka na całe AZ 10 sekund !!!! ( a z jakiej okazji ? bo nie zrozumiałam?)Pani - jak tam rozmowa z szefostwem? a tak w ogole to wyzdrowiłas już? Ja wczoraj miałam wychodne - poszłam na zakupy ... oczywiście znowu kupiłam dla siebie Roszkowi i starszakom ale także sobie wreszcie choć jak Tz widzi co kupuje to kreci nosem no ale kupiłam sobie tez dziny dla oka tzta - obcisłe - ot taki kompromis . ide bo ksiazka mnie woła ( R ma dzemke )
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

dla Hani za raczkowanie.
ale się dalej nie interesuje to może jeszcze coś pozmieniali bo w naszym kraju to wszystko możliwe 

05.07.2008 

Też miałam parę takich, budziłam się już spłakana. Nic przyjemnego 

...??
to najbardziej wkurzające, że nie rozumieją, że dziecko potem cierpi. oni tego nie widzą, więc co ich to obchodzi
). przysięgałam sobie w srodku nocy ze to ostatni raz tyle ....