Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 21:21   #2041
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość

Paczka z arosa rozpakowana - L. dostała już "Na Straganie", Lokomotywe i Ptasie Radio w formie takiej małej ksiażeczki, Zimę CZereśniową i karty obrazkowe zwierząt (nestelle ). Karty są genialne... Moje dziecko nic nie pokazywało. NIC! Dzisiaj rozłożyłam karty, pokazałam kotka kilka razy i się pytałam gdzie jest kotek? Brała karte do ręki i mi podawała Potem dla utrudnienia mieszałam karty, tak, że kot był pod innymi, a ona szukała, przewracała z taką miną szukającą Potem znowu next level - krowa. Tutaj było gorzej, bo często myliła krowę z koniem, ale potem już było lepiej i krowa i kot opanowane
Kupiłam z tych kart jeszcze moje pierwsze słowa, na razie czekają, ale coś widzę, że to hit będzie.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Hej

pamiętacie synka mojej siostry, stojącego od września przy drzwiach w przedszkolu? przedwczoraj pierwszy raz poszedł bawić się z dziećmi i nawet razem poszli na śniadanie i je zjadł a taki był szczęśliwy, że po powrocie zadzwonił do mojej mamy, żeby się pochwalić. wszystkim ulzyło
prawdopodobnie panie sobie go odpuściły, bo niechcący dyrektorka na niego wpadła jak wchodziła do sali i o wszystkim się dowiedziała. interweniowała i nagle przedszkolanki zaczęły bardziej go zagadywać, dały rysunki do domu, kazały przynieść puzzle do przedszkola, żeby pokazał jaki jest dobry w układaniu. 2 dni większych starań i mały ruszył
super

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
hej hej

jak dziecko wstaje na srodku pokoju bez podparcia, to jaki to jest etap?
super a wstaje tak siłą nóg? bo u mnie i Julka i KArol odpychali się najpierw ręką od podłogi i łapali równowagę

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Coraz częściej się boję swojej ortoreksji względam syna... Rozumiem, że bez soli, cukru, konserwantów i w ogóle, ale coraz bardziej się zastanawiam nad jego dalszym menu. jakoś tak tasiowy Krzyś mnie do refleksji skłania
kiedyś wszak cyc pójdzie w odstawkę... (kiedy??? )

:
no własnie kiedy
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:26   #2042
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
na wodzie. tych nowych jeszcze nie robiłam, otowrzylam standardowo owsianą bo mieszam z hippem bananowym
a nie masz wrazenia e te bezmleczne takie mniej jakby treściwe,mniej zapychajace?Ja mam teraz firmy "Topfer" orkiszowa pełnoziarnista i takie mam wrazenie ...ze mało zapychajaca ....
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Nestelle, dzięki za wykład, myślałam o czymś stąd http://pizzaportal.pl/Gdansk/DomSush...acje-japonskie bo mam rabat do wykorzystania....

A Nomadka, jesteś Nomadką, bardziej niustajlową po prostu hihi
hehe zapożyczam "niustajlowa Nomadka"

str. co wkleiłas z sushi - to tam chyba troszkę drożej niż u mnie . no ale jak masz rabat ...to korzystaj (w sumie my tez mamy rabat ) .moja kolacja to ok. 35-40 kawałków -wtedy jestem najedzona .najedzona jak ...Sumo !
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Robi postępy.
F. dzisiaj zjadł u koleżanki gołąbka bo jej starszy syn jadł a przy F. nie można nic jeść bo on też musi. Zjadł więcej niż 2,5 latek. A jak za chwilę karmiła papką marchewkową młodszego 6 miesięcy to F. oczywiście był pierwszy przy łyżeczce, dostał biszkopta ale i tak cały czas krążył przy jedzącym maluchu.

Też mam taką książkę "Moje pierwsze 5 lat" i regularnie zapisuję, na pewno nic bym nie zapamiętałą a tak to często sobie ją czytam oglądam, wklejam zdjęcia na 3,6,9 miesięcy itd.
zazdroszczę i podziwiam !!!!

F żarłok !
mojego raczej jedzenie nie rusza az tak bardzo ....
Cytat:
Torres spokojnie wsuwa Musli na wodzie. szoka mam.
ja tez !!!!!
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
U nas też postęp - mały wspina się na rózne rzeczy i siedzi na kolanach przed bujaczkiem. Także cieszę się bardzo, bo idzie do przodu

Rzeczywiscie buciki to trzeba dobrać, dziś czytałam własnie w gazecie, że muszą być za kostkę.
Dziewczyny podjelismy decyzje - staramy się o kolejne bobo
wow!!!!! ale SUPER!!!! podziwiam ,po troszku zazdraszczam !

o tych butach tez tak słyszałam ze kostka ma być usztywniona ... już sama nie wiem jak powinno być

za wspinanie się i siedzenie na kolankach!
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej wam
troszkę mam do nadrobienia ale dziś sie nie uda pewnie
troszkę mam pocytowane wiec odpowiem na to
Byliśmy dzis kontorlnie u lekarza bo jednak zbliza sie weekend, na szczęście odwoniony nie jest wymioty już mineły są jeszcze żadkie kupy ale już nie wodniste i mniej. Nadal nie chce nic jeść chcoiaż dzis zjadł kilka łyzeczek krupniczku i taki stan niejadka moze sie jeszcze utrzymywac z tydzień do tego marudny biedny tak cichutko płacze i tylko na rączki chce i się przytula od razu bo nie ma siły głowy utrzymać no i śpi u mnie tylko na cycku u tż-ta bez tak więc w nocy ja karmię 2-3 minuty i przejmuje go tż, chcoaz mnie dzis tak goniło że karmiłam Karola a sama szłam na kibelek

tak elektrolity mamy i kupiłam też ten kleik co poleciłaś dziekuje
najchętniej jednak pije te suszone jagody i chyba dzieki temu się przekonał do butelki bo w nocy potAFI wypić ok 180 ml tego
ciesze się ze choć troszkę u Was lepiej . tak zal mi Karolka ,biedactwo . musi być wykończony
dużo ,dużo zdrówka zycze dla Was -abyście jak najszybciej doszli do siebie

Cytat:
a powiem wam jak mnie dzis Karol rozśmieszył. Wróciliśmy od lekarza rozebrałam nagle prut rzadkie poleciało nie chciało mi sie iść do pokoju więc wziełam torbę wózkową wyjełam podkład chusteczki itd zmieniłam mu na podłodze w salonie schowałam wszystko do torby, za jakąś godzinę znów piard porządny patrze na Karola on na mnie nagle idzie do torby przyniósł mi podkład, potem chusteczki, pieluche pytam się "co zmieniamy pieluchę" a ten taki uśmiech od ucha do ucha
no nie mogę - on jest genialny ! cudowne dziecko
Stary 2014-02-21, 21:33   #2043
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Mam juz wyniki wszystkich badan i wszystkie sa b. dobre Cala morfologia cacy, no prosze, jakos sie trzymam
A mdlosci minely wraz z I trymestrem Zostaly tylko zachcianki i "odechcianki" (mieso i ryby niestety bleeeee).

A troche juz mam Waga nadal stoi, ale brzuszek jest
cudownie ! zazdraszczam trochę .....
(lubiłam stan ciąży .... )
za wyniki ! i brak mdłości ! a lekarz mówił cos o tych krwawieniach z nosa?
Stary 2014-02-21, 21:51   #2044
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Mam juz wyniki wszystkich badan i wszystkie sa b. dobre Cala morfologia cacy, no prosze, jakos sie trzymam
A mdlosci minely wraz z I trymestrem Zostaly tylko zachcianki i "odechcianki" (mieso i ryby niestety bleeeee).

A troche juz mam Waga nadal stoi, ale brzuszek jest
Super

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
wow!!!!! ale SUPER!!!! podziwiam ,po troszku zazdraszczam !

o tych butach tez tak słyszałam ze kostka ma być usztywniona ... już sama nie wiem jak powinno być

za wspinanie się i siedzenie na kolankach!
Dziekuje
Co do pogrubionego - czytałam troche w necie, są plusy małej róznicy wieku. Boję się strasznie ale z drugiej strony jak pomysle, że moge nie miec już dziecka to wolę spróbować teraz
Najwyżej utonę w pieluchach a po odchowaniu dwójki będę korzystać z życia
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:09   #2045
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje
Co do pogrubionego - czytałam troche w necie, są plusy małej róznicy wieku. Boję się strasznie ale z drugiej strony jak pomysle, że moge nie miec już dziecka to wolę spróbować teraz
we wszystkim sa plusy i minusy !
na początku będzie pewnie trudno ...ale pomysl co potem... będą się razem bawic ,będą na podobnym etapie .... będą mieć zawsze towarzystwo . i Tobie tez będzie potem łatwiej . i weselej
a jak dobrze zakombinujesz to pierwsze dziecko poślesz do 1 klasy normalnie (jak ustawa nie wejdzie o szybszym pójściu ...)a drugie rok szybciej =będą razem w klasie ! będzie im raźniej a Tobie łatwiej ..... ha! widzisz ! mogę Ci zrobić całą liste plusów
Stary 2014-02-21, 22:10   #2046
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
idzie do torby przyniósł mi podkład, potem chusteczki, pieluche pytam się "co zmieniamy pieluchę" a ten taki uśmiech od ucha do ucha
aaaa! miszcz!!!!!:l ove:

Cytat:
Byl sam cyc, nie bylo takich problemow

no i brawa za morfo!

Cytat:
a nie masz wrazenia e te bezmleczne takie mniej jakby treściwe,mniej zapychajace?Ja mam teraz firmy "Topfer" orkiszowa pełnoziarnista i takie mam wrazenie ...ze mało zapychajaca ....
u nas nie ma najmniejszego znaczenia i nie ma absolutnie podziału na rzeczy zapychające/nie zapychające. czy na wodzie, czy mleczne po 2 godzinach jest cyc.
ale i tak staram się nie tracić nadziei i na wodzie daję (o ile daję) rano, mleczna zawsze po 18ej.

Cytat:
jak pomysle, że moge nie miec już dziecka to wolę spróbować teraz
pewnie, że tak. dasz radę, dacie. będzie dobrze. za decyzję

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:12   #2047
klementyna1
Zakorzenienie

Hej, trochę Was ponadrabiałam, ale niem mam siły odpisywać;*
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:23   #2048
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Włosy to mój bzik ! tylko ja z natury mam geste i zdrowe . choć pewnie duza role odgrywa zdrowe odżywianie .....
a siemię lniane jadam od lat ...bo jest zdrowe tak po prostu
Ale odzywki , olejki ....kocham

Dzisiaj miałam straszny sen ...mega realistyczny ,a po obudzeniu nie mogłam przyjść do siebie .... beczałam ....
przez cały dzień zapomnieć nie mogę ..... masakra.
(sniło mi się ze Tz schodząc z jakiegoś tam pagórka zahaczył o przewody wiszące dość nisko ....owinęły mu się wokół szyi i się udusił ....patrząc na mnie ...a ja nie mogłam go dosięgnąć ........
starszne to było .
jak mu to opowiadałam ..to znowu beczałam .... )
olejujesz włosy?
jakich olejków używasz?

co za sen.. mnie sie ostatnio śniło, że moją siostrę opętała sekta.. i nie wiedziałam czy płakać czy się śmiać.. była w takim transie.. jak sie obudziłam to bałam się.. ale ona mówiła do mnie, że od 2 lat jest wdową po justinie timberlake'ku i sie uspokoiłam

Cytat:
Boję się jak cholera jak to będzie. Kiedyś pisałam, że mam endometriozę (torbiela na jajniku). Poszłam dziś do gin, zrobił USG i mówi, że moge brac tabletki. Więc ja mówie, że mysle o drugim dziecku (w sumie śni mi się już po nocach ) a gin na to, że to bardzo dobry pomysł, bo ciąza leczy endo. Poza tym nie powinnam długo czekać, bo może póżniej być cięzko zajśc w kolejną ciąze - czas działa na niekorzyść i może być tak, że jajnik przestanie pracować. Poszłam na spacer z TŻ, pogadaliśmy, że trzeba spróbować ale jesli sie nie uda do konca rodzicielskiego to odpuszczamy.
A w przychodni był taki kilkutygodniowy, moze miesieczny bobas i się rozczuliłam
super
też co raz częściej myślimy o następnym..
ja miałam torbiel na jajniku- usuniętą laparoskopowo.. kiedy zaszłam w ciążę okazało się, że się "odnowiła" ale na szczęście w ciąży się wchłonęła i na razie czysto także bądź dobrej myśli
życzę powodzenia w staraniach

Tasia- super!!!

Malpka- dobrze, że jest poprawa i oby jak najszybciej przeszło całkiem! zdrowiejcie

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:24   #2049
nestelle
Zakorzenienie

[QUOTE=pani22ka;45270815
u nas nie ma najmniejszego znaczenia i nie ma absolutnie podziału na rzeczy zapychające/nie zapychające. czy na wodzie, czy mleczne po 2 godzinach jest cyc.
ale i tak staram się nie tracić nadziei i na wodzie daję (o ile daję) rano, mleczna zawsze po 18ej.
[/QUOTE]
u nas jest takie znaczenie - MI BARDZIEJ SMAKUJĄ MLECZNE ( Roch jak zje 5 łyżeczek kaszki wieczorem to sukces ...robie pełną miseczke a wiec reszte -prawie całość ja zjadam )
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Hej, trochę Was ponadrabiałam, ale niem mam siły odpisywać;*
zmęczona po pracy?
Stary 2014-02-21, 22:33   #2050
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
na początku będzie pewnie trudno ...ale pomysl co potem... będą się razem bawic ,będą na podobnym etapie .... będą mieć zawsze towarzystwo . i Tobie tez będzie potem łatwiej . i weselej
a jak dobrze zakombinujesz to pierwsze dziecko poślesz do 1 klasy normalnie (jak ustawa nie wejdzie o szybszym pójściu ...)a drugie rok szybciej =będą razem w klasie ! będzie im raźniej a Tobie łatwiej ..... ha! widzisz ! mogę Ci zrobić całą liste plusów
No tak...nic tylko działać

Pani, Anika

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
super
też co raz częściej myślimy o następnym..
ja miałam torbiel na jajniku- usuniętą laparoskopowo.. kiedy zaszłam w ciążę okazało się, że się "odnowiła" ale na szczęście w ciąży się wchłonęła i na razie czysto także bądź dobrej myśli
życzę powodzenia w staraniach

O widzisz, mi tą torbiel wykryli w ciąży - była duża bo 11 cm. Podczas ciąży zmalała, obecnie ma 4 cm. Gin stwierdził, że jest za mała do usunięcia operacyjnie, więc można działać tabletkami lub jeśli chcę to kolejna ciąża. Niestety przez to endometrium może zdarzyć się tak, że jajnik przestanie działać Wcześniejsza gin mówiła mi o 2,3 latach.
Stary 2014-02-21, 22:52   #2051
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

Nestelle a nie weszla już?

Nadrobilam, chociaz na telefonie w ciągu dnia podczytywalam...

Oliwka- omg- padłam jak przeczytalam o tej umywalce, czemu w castingu na Perfekcyjną nie startowałaś?

Nestelle- nie zazdrość- wszak przed Toba jeszcze Antosia....
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:54   #2052
Tasia34
Wtajemniczenie

Ja zapisuje wszystko W 1 ciazy notatnik ciazowy, potem dzienniczek Krzysia + album najwazniejszych wydarzen + notatki kiedy spanie, kp i jedzenie Teraz znow notatnik ciazowy Jestem maniaczka zapiskowa

Cytat:
Napisane przez Demeter;

-----------
Boję się jak cholera jak to będzie. Kiedyś pisałam, że mam endometriozę (torbiela na jajniku). Poszłam dziś do gin, zrobił USG i mówi, że moge brac tabletki. Więc ja mówie, że mysle o drugim dziecku (w sumie śni mi się już po nocach ) a gin na to, że to bardzo dobry pomysł, bo ciąza leczy endo. Poza tym nie powinnam długo czekać, bo może póżniej być cięzko zajśc w kolejną ciąze - czas działa na niekorzyść i może być tak, że jajnik przestanie pracować. Poszłam na spacer z TŻ, pogadaliśmy, że trzeba spróbować ale jesli sie nie uda do konca rodzicielskiego to odpuszczamy.
A w przychodni był taki kilkutygodniowy, moze miesieczny bobas i się rozczuliłam

Tasia, jak Ty to zrobiłas w koncu z pracą ? Wniosek o zakonczenie rodzicielskiego, urlop i l4 ? dobrze pamietam?
No i szukam przyszłościowo co z wózkiem - widziałas ten wątek http://forum.gazeta.pl/forum/w,26619...wozek.html?v=2 ?
Wspaniale!!! Super, pewnie, starajcie sie!
Tak, teraz juz jestem na urlopie zaleglym i od ktoregos kwietnia ide na L4.

Cytat:
a powiem wam jak mnie dzis Karol rozśmieszył. Wróciliśmy od lekarza rozebrałam nagle prut rzadkie poleciało nie chciało mi sie iść do pokoju więc wziełam torbę wózkową wyjełam podkład chusteczki itd zmieniłam mu na podłodze w salonie schowałam wszystko do torby, za jakąś godzinę znów piard porządny patrze na Karola on na mnie nagle idzie do torby przyniósł mi podkład, potem chusteczki, pieluche pytam się "co zmieniamy pieluchę" a ten taki uśmiech od ucha do ucha
:
Ale slodko!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:55   #2053
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Hehe, skad ja to znam...
I nawet ta aplikacja mobilna wizaz nie pomaga..?
Zawsze tylko czytam na tablecie (używam aplikacji), odpisuje zawsze na laptopie a tu nagle dzisiaj laptop zajęty przez Hanię i chciałam odp i nie potrafię muszę popróbować z tymi funkcjami, jaka ikonka co robi, co przytrzymać itd...

Cytat:

dziękuję . lepiej. choć teraz katar nawala. podbieram synowi inh.

kupuję w sklepie ze zdrową żywnością (o ile nie mam z Gemini). w dwóch na moim osiedlu dostępne od ręki tylko cena średnio atrakcyjna 15,90 i 16,80.
To dobrze! Oby już było coraz lepiej! Kuruj się, bo cię nawiedzimy z H

I przy okazji zakupię kaszki Holle

...I przy okazji odwiedzę sklep koło ciebie z La millou ....

Cytat:
Wow wielkie brawa za decyzję!
Ja też trochę zazdraszczam

Cytat:
u nas jest takie znaczenie - MI BARDZIEJ SMAKUJĄ MLECZNE ( Roch jak zje 5 łyżeczek kaszki wieczorem to sukces ...robie pełną miseczke a wiec reszte -prawie całość ja zjadam )
Mi też Ale Hania nie chce się dzielić

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:57   #2054
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
olejujesz włosy?
jakich olejków używasz?

co za sen.. mnie sie ostatnio śniło, że moją siostrę opętała sekta.. i nie wiedziałam czy płakać czy się śmiać.. była w takim transie.. jak sie obudziłam to bałam się.. ale ona mówiła do mnie, że od 2 lat jest wdową po justinie timberlake'ku i sie uspokoiłam
o ja cie ale ona Ci to na serio mówiła jak się obudziłaś ? obudziłaś się czy Ci się sniło???

przed myciem - macademia, araganowy,jojoba ,kokosowy,ze słodkich migdałów,jojoba...... stosuje OMO .
ale ostatnio nie olejuje systemat.przed myciem ....
po myciu zawsze na końcówki - abo macademia ale najczęściej gotową mieszanką Kerastase .
tylko ze ja mam włosy mocne tak czy siak ,nawet w ciązy czy po ciązy nie wypadające nadmiernie ...
Stary 2014-02-21, 23:03   #2055
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
cudownie ! zazdraszczam trochę .....
(lubiłam stan ciąży .... )
za wyniki ! i brak mdłości ! a lekarz mówił cos o tych krwawieniach z nosa?

Wizyte mam w srode dopiero, ale w 1 ciazy mialam czesto krwawienia z nosa i gin mowil, ze tak moze byc. Teraz byly 3 epizody i na szczescie koniec

Cytat:

Dziekuje

Cytat:
no wlacha!

Nestelle, wspolczuje snu z tz... Brrrrrr...
Ania
Stary 2014-02-21, 23:09   #2056
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Nadrobilam, chociaz na telefonie w ciągu dnia podczytywalam...

Oliwka- omg- padłam jak przeczytalam o tej umywalce, czemu w castingu na Perfekcyjną nie startowałaś?
.
bo by żadna z uczestniczek tego programu nie przeszła dalej

Antosia nie antosia .....się zobaczy no ale te słodkie kopniecia ,czkawka w brzuchu ,ta ekscytacja kto tamw srodku siedzi ?.... no i kilogramy czekolady która można "bezkarnie"podjadac ,hektolitry lodów ......

nie ustawa o obowiązku nie przeszła jak na razie .można ale nie trzeba -także na to wygląda ze Nina jeszcze ma szanse nie być wyzyskiwaną
Cytat:
Ja zapisuje wszystko W 1 ciazy notatnik ciazowy, potem dzienniczek Krzysia + album najwazniejszych wydarzen + notatki kiedy spanie, kp i jedzenie Teraz znow notatnik ciazowy Jestem maniaczka zapiskowa
nastepna .... przez Was będę miała wyrzuty sumienia no ale najważniejsze ze pamiętam ilość moich dzieci i ich imiona (choć czasem jak kogos wołam to mylę imiona z imionami naszych psów .... )

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Dobranoc .
Stary 2014-02-21, 23:29   #2057
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
bo by żadna z uczestniczek tego programu nie przeszła dalej

Antosia nie antosia .....się zobaczy no ale te słodkie kopniecia ,czkawka w brzuchu ,ta ekscytacja kto tamw srodku siedzi ?.... no i kilogramy czekolady która można "bezkarnie"podjadac ,hektolitry lodów ......

nie ustawa o obowiązku nie przeszła jak na razie .można ale nie trzeba -także na to wygląda ze Nina jeszcze ma szanse nie być wyzyskiwaną

nastepna .... przez Was będę miała wyrzuty sumienia no ale najważniejsze ze pamiętam ilość moich dzieci i ich imiona (choć czasem jak kogos wołam to mylę imiona z imionami naszych psów .... )

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Dobranoc .

Muszę poczytać, bo się nie interesowalam ostatnio, zatrzymałam się na etapie że obowiazkowa dla dzieci urodzonych do czerwca.....
Stary 2014-02-22, 06:23   #2058
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

hej

może ktoś się będzie orientował, bo kazdy zus inaczej mówi mam normalną umowę o pracę ale mam też swoją działalność i w jednym zusie twierdzą, że w ogóle nie mogę iść na wychowawczy a w drugim, że mogę iść z pracy na wychowawczy ale firmowy zus i tak będę musiała płacić... a niby z jakiej paki ja się pytam?
gdzieś czytałam, że teraz też można iść na wychowawczy jeśli ma się działalność...

Cytat:

w szoku jestem po Waszym odzewie. Mnie się cały czas wydaje, że my jesteśmy kulinarnie 100 lat za wszystkimi, a tu się okazuje, że jednak nie
nic nie mów, my się cofnęliśmy i jesteśmy 1000 lat za murzynami. załamuje mnie Karola jedzenie ostatnio no nie chce jeść zup, teraz też już nie chce jeść żółtkaa jadł wcześniej bezproblemowo, zaraz nawet i z kaszy i owoców zrezygnuje. nie wiem już co z nim robić, odechciewa się gotować a jak przychodzi czas karmienia, dostaję palpitacji serca

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
hej hej

jak dziecko wstaje na srodku pokoju bez podparcia, to jaki to jest etap?

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

ten drugi, ale on chyba od 3+
ano, nie zauważyłam, ale znalazłam model 2014 (trochę na kierownicy zmienione) na innej aukcji i jest już od 12 miesiąca

hihi ja też porodu nie spisałam i bardzo żałuję

Nestelle ja już nie raz od ojca usłyszałam, że jestem nienormalna (a nawet dosadniej), bo nie chce tego czy tamtego dać, że się naczytam w tym internecie a potem wydziwiam. albo bo nie chce dawać cukru i soli a zdaża się dać słoiczek a tam "na pewno coś dodali, że tyle stoi". wiem, że pewnie już niedługo będzie próbował za moimi plecami dać małemu coś czekoladowego. mówię mu żeby czegoś tam nie dawał, bo K. jeszcze nie jadł albo tego nie można, to on dalej swoje. mówię mu, że przywiozę ci małego jak znowu będzie cały w suchych plamach i zobaczysz to on: już ty tam tyle nie czytaj. wkurzył mnie, bo suche plamy nie robią się od tego, że czytam

Demeter kciuki za kolejne bobo

Malpka kciukam za całkowite wyzdrowienie
śmieszny Karol z tym podkładem

Tasia za badania
i pytanie: ostatnio pisałaś o Krzysiu i o "Młodym". wiesz coś o czym my nie wiemy?

JolanT, nestelle ale macie sny. mi się ostatnio śniło, że tarłam K. jabłko a jakieś stare babki mi się wtryniały z łyżeczką i chciały te jabłko wykraść. a takiego... same sobie utrzyjcie. uciekłam im

jednak lekarka miała rację, że trójki są najgorsze już niech w końcu wyjdą, bo dzisiaj nawet legginsy nie pomogły i 3 pobudki były. zmieniam dziś na dresowe, może mu się już tamte odpodobały

---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ----------

zapomniałam wczoraj napisać, że dodałam zdjęcia książeczek dotykowych w fotoklubie

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:02 ----------

AAAAle ze mnie gapa

Kinia!
100 lat, 100 lat! Niech żyje, żyje nam!
Zdrówka, szczęścia, miłości i mnóstwa prezentów!

Stary 2014-02-22, 06:54   #2059
scarlett26
Zakorzenienie

Czemu dajecie zakupy w klubie, a nie tu????? jak ja mam się namyślać co kupić????

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 07:44   #2060
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Co będzie chodził z kupą jeszcze chwilę i sam sobie zmieni pampersa

Cytat:
Nasza reh. też mówi, ze buciki mają być za kostkę, pierwsze najważniejsze.

Cytat:
olejujesz włosy?
jakich olejków używasz?
Nie do mnie ale też olejuje, choć ostatnio rzadko. Używałam olejku z rossmanna (nie pamiętam teraz nazwy a nie chce mi się iść na dół) i Vatika kokosowy. Przy regularnym stosowaniu włosy były świetne. Ogólnie mam mocne włosy i grube ale troszkę przesuszone przez prostownice.

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Zawsze tylko czytam na tablecie (używam aplikacji), odpisuje zawsze na laptopie a tu nagle dzisiaj laptop zajęty przez Hanię i chciałam odp i nie potrafię muszę popróbować z tymi funkcjami, jaka ikonka co robi, co przytrzymać itd...
Ale jak to...?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 08:26   #2061
Tasia34
Wtajemniczenie

Kwiatuszku - co do Taty... No niektorzy niestety nie rozumieja pewnych rzeczy
A jest cos z jedzenia, co Karol lubi?
A "Mlody".. Jakos mam wrazenie, ze to chlop kolejny bedzie, poza tym jakos wole tak mowic, niz "Mlode" Plec poznamy za miesiac - dopiero...
Ania
Stary 2014-02-22, 08:51   #2062
bzinka
Zadomowienie

Basia, wszystkiego najlepszego dla Kingi!
Dużo zdrowia i żeby pieeeknie rosła !

Cytat:

Nie do mnie ale też olejuje, choć ostatnio rzadko. Używałam olejku z rossmanna (nie pamiętam teraz nazwy a nie chce mi się iść na dół) i Vatika kokosowy. Przy regularnym stosowaniu włosy były świetne. Ogólnie mam mocne włosy i grube ale troszkę przesuszone przez prostownice.

Ale jak to...?
Ja też vatiki używałam, ale u mnie z systematycznością krucho.

Noo Hania jest bardzo hmm rozwinięta technicznie, obsługuje tablet i laptopa gra w gry i ogląda youtube, a wtedy zabierz jej sprzęt, to wiesz, co będzie

Aaa zapomniałam się pochwalić, że Hania zaczęła raczkować, najpierw sama umiala zrobic kilka kroczków przy czymś a potem ruszyła nagle na czworakach.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-02-22 o 12:17
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:31   #2063
klementyna1
Zakorzenienie

Oglądam przedszkolandie na TVP 1, pamietacie?ale śmiechowe....nadrabiam
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:38   #2064
jolanT
Zadomowienie

hej!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZEJ SOLENIZANTKI
ZDRÓWKA, SZCZĘŚLIWOŚCI, GÓRY PREZENTÓW !!!

Bzinka-
miałam pytać czy kupiłaś tą narzutkę w lidlu?
kiedys pytAŁAŚ i mi wyleciało z głowy- my ją mamy i jest fajna, mięciutka

Cytat:
O widzisz, mi tą torbiel wykryli w ciąży - była duża bo 11 cm. Podczas ciąży zmalała, obecnie ma 4 cm. Gin stwierdził, że jest za mała do usunięcia operacyjnie, więc można działać tabletkami lub jeśli chcę to kolejna ciąża. Niestety przez to endometrium może zdarzyć się tak, że jajnik przestanie działać Wcześniejsza gin mówiła mi o 2,3 latach.
o to chyba rzeczywiście spora bo ja miałam o ile dobrze pamiętam niecałe 3cm.. jak Ty wytrzymałaś z takim? mnie tak brzuch bolał, że czasami ledwo stałam na nogach.. i miałam już ograniczone zapalenie otrzewnej..
u mnie żaden lekarz tego nie wykrył, ginekolog mi robił usg i nic nie było widać..

Cytat:
o ja cie ale ona Ci to na serio mówiła jak się obudziłaś ? obudziłaś się czy Ci się sniło???

przed myciem - macademia, araganowy,jojoba ,kokosowy,ze słodkich migdałów,jojoba...... stosuje OMO .
ale ostatnio nie olejuje systemat.przed myciem ....
po myciu zawsze na końcówki - abo macademia ale najczęściej gotową mieszanką Kerastase .
tylko ze ja mam włosy mocne tak czy siak ,nawet w ciązy czy po ciązy nie wypadające nadmiernie ...
ale to składnie napisałam
ona mi to w tym śnie mówiła.. także obudziłam sie przerażona ale jak dotarło do mnie o justinie to śmiać mi się chciało

gdzie się zaopatrujesz w olejki?
ja nigdy wcześniej tego nie robiłam ale chcę spróbować

Cytat:

JolanT, nestelle ale macie sny. mi się ostatnio śniło, że tarłam K. jabłko a jakieś stare babki mi się wtryniały z łyżeczką i chciały te jabłko wykraść. a takiego... same sobie utrzyjcie. uciekłam im
dobrze , że się nie dałaś

Cytat:
Nie do mnie ale też olejuje, choć ostatnio rzadko. Używałam olejku z rossmanna (nie pamiętam teraz nazwy a nie chce mi się iść na dół) i Vatika kokosowy. Przy regularnym stosowaniu włosy były świetne. Ogólnie mam mocne włosy i grube ale troszkę przesuszone przez prostownice
olejowanie pewnie wymaga troche wolnego czasu ale choć raz w tygodniu chcialabym poświęcić ta godzinkę.. ja staram sie używać prostownicy jak już na prawde musze ;/ no i muszę się rozejrzeć za olejkami

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:49   #2065
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
o to chyba rzeczywiście spora bo ja miałam o ile dobrze pamiętam niecałe 3cm.. jak Ty wytrzymałaś z takim? mnie tak brzuch bolał, że czasami ledwo stałam na nogach.. i miałam już ograniczone zapalenie otrzewnej..
u mnie żaden lekarz tego nie wykrył, ginekolog mi robił usg i nic nie było widać..
U mnie nic się nie działo, nie czułam żadnego dyskomfortu. Dlatego tez nie wiedziałam, że ją mam. Wiem własnie, że torbiel może pęknąć, rozlać się i spowodować zapalenie otrzewnej, co jest niebiezpieczne i zagraża życiu.
Dobrze, że się pozbyłaś tego dziadostwa
Ja pamiętam jak się zamartwiałam jak ją w ciąży wykryli. Kazali mi robić co miesiąc badanie na marker nowotworowy (ryczałam w ciąży, że mam na pewno raka ). Przez tą torbiel byłam też pod opieką Poradni Patologii, leżałam w szpitalu kilka dni. Morze łez wtedy wylałam, bo się bałam, że mi będą chcieli ją usunąć i coś się z dzieckiem stanie
Stary 2014-02-22, 10:23   #2066
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
dzisiaj się obudziłam a R obok mnie ...słoneczko swieciło ,tzta nie było już -poszedł na siłke ...starszaki spały ....ucieszyłam się ze dziś sobota -ze bez budzika ,ze nareszcie mogłam się wyspac i spac az tak dłuuuugo !
poczym luknełam na zegarek .... 7.30 . ..........
myślałam ze jest 9-10 ... od razu zrobiłam się ...niewyspana
Cytat:
Nestelle ja już nie raz od ojca usłyszałam, że jestem nienormalna (a nawet dosadniej), bo nie chce tego czy tamtego dać, że się naczytam w tym internecie a potem wydziwiam. albo bo nie chce dawać cukru i soli a zdaża się dać słoiczek a tam "na pewno coś dodali, że tyle stoi". wiem, że pewnie już niedługo będzie próbował za moimi plecami dać małemu coś czekoladowego. mówię mu żeby czegoś tam nie dawał, bo K. jeszcze nie jadł albo tego nie można, to on dalej swoje. mówię mu, że przywiozę ci małego jak znowu będzie cały w suchych plamach i zobaczysz to on: już ty tam tyle nie czytaj. wkurzył mnie, bo suche plamy nie robią się od tego, że czytam
masakra . taka walka z wiatrakami trochę ....
u nas podobnie .... choć teraz wszyscy przyzwyczajeni już. ale czasem mam wrazenie ze instytucja dziadków polega przede wszystkim na dokarmianiu ... na zasadzie "tak bardzo cie kocham wnusiu -ile daje Ci jedzonka ....".ehhhhh
ja walczyłam .jedyny plus ze nieczesto u dziadkow sa . ale np. szczególnie Ninka miała /ma problemy z produktami mlecznymi -lody ,ciasta na kremach ....i produktami z chemią bo nie przyzwyczajona i ma delikatniejszy organizm . tyle razy moja mama i tesciowa dawali im takie słodycze po których po powrocie do domu ona płakała z bólu brzucha,biegunki dostawała i wymioty były ....
tłumaczyłam ,prosiłam .... nie rozumieli .
Poza tym moja tesciowa wkurza mnie tym ze jak przyjdziemy to nawet nie zdążę usiasc a ona już szykuje dzieciom jedzenie - choć mówie ze dopiero zjedli ..to nie, i co robi ? chleb z masłem ,chleb z masłem ,chleb z masłem .... i do tego masła tyle ze mam wrazenie ze pół kostki na kanapke.... dlatego nie chodzimy do nich .byliśmy w boze narodzenie ostatni raz - tez były cyrki ....
Wkurza mnie tez dokarmianie przed posiłkiem .... za godzine obiad a ktoś wciska im słodycze .... i nie rozumieją ze dziecko potem nie zje posiłku .....
Dlatego nawet jak mówią ze jestem nienormalna ,ze ja jadłam i nic mi nie było to ja odpowiadam " wy już wychowaliście swoje dzieci ,dajcie mi szanse wychowac Moje po swojemu !" .
sen
za zabki oby już wyszły
z tym jedzonkiem ...a może to przez ząbki?

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Czemu dajecie zakupy w klubie, a nie tu????? jak ja mam się namyślać co kupić????
w klubie dają dlatego aby tu nie zginęło wśród mniej istotnych info .
popros o przyjecie do klubu ! (nie pamiętam która z dziewczyn się tym zajmuje .... ale jak dasz ogolne info na pewno będzie odzew!)

Cytat:
Nasza reh. też mówi, ze buciki mają być za kostkę, pierwsze najważniejsze.
ok to przyjmuje te info za pewnik
Cytat:
A "Mlody".. Jakos mam wrazenie, ze to chlop kolejny bedzie, poza tym jakos wole tak mowic, niz "Mlode" Plec poznamy za miesiac - dopiero...
czekam z utęsknieniem!
(mówisz ze czujesz ze chłopak - czyli będzie dziewczynka )
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Noo Hania jest bardzo hmm rozwinięta, obsługuje tablet i laptopa gra w gry i ogląda youtube, a wtedy zabierz je sprzęt, to wiesz, co będzie

Aaa zapomniałam się pochwalić, że Hania zaczęła raczkować, najpierw sama umiala zrobic kilka kroczków przy czymś a potem ruszyła nagle na czworakach.
!!!!!

dla KINGI

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:

ale to składnie napisałam
ona mi to w tym śnie mówiła.. także obudziłam sie przerażona ale jak dotarło do mnie o justinie to śmiać mi się chciało

gdzie się zaopatrujesz w olejki?
ja nigdy wcześniej tego nie robiłam ale chcę spróbować
Jeśli nie robiłaś to najpierw spróbuj z tym co masz w kuchni - oliwa z oliwek ,sezamowy ....
ja miałam od koleżanki akurat czesc bo sprowadzała .ale tez korzystałam /korzystam z takich spożywczych tylko nierafinowanych -oliwa z oliwek ,sezamowy ,z winogron , ze słodkich migdałow .....
do kupienia( na konce używam ) sa tez np. .w rossie olej macademia .....
z takiego pewniaka ze nie obciąży a działa! działa ! jestem najbardziej zadowolona z Kerastase - to firma do kupienia u fryzjerów - 150 ml kosztuje 130 zł ale używa się nie wiele i warto .na all tez chyba jest .
sa całe watki na ten temat : np. tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593364
Stary 2014-02-22, 11:09   #2067
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaa gratulacje

Cytat:
Byliśmy dzis kontorlnie u lekarza bo jednak zbliza sie weekend, na szczęście odwoniony nie jest wymioty już mineły są jeszcze żadkie kupy ale już nie wodniste i mniej. Nadal nie chce nic jeść chcoiaż dzis zjadł kilka łyzeczek krupniczku i taki stan niejadka moze sie jeszcze utrzymywac z tydzień do tego marudny biedny tak cichutko płacze i tylko na rączki chce i się przytula od razu bo nie ma siły głowy utrzymać no i śpi u mnie tylko na cycku u tż-ta bez tak więc w nocy ja karmię 2-3 minuty i przejmuje go tż, chcoaz mnie dzis tak goniło że karmiłam Karola a sama szłam na kibelek
zdrówka

Cytat:
to jest geniusz!!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
z tego co ja się orientuje to już weszło że dzieci urodzone chyba do czerwca 2008 idą już jako 6latki a te później nie muszą.
nie wiem czy to dobrze napisałam tżta kuzyna córka urodzona w październiku 2008 nie musi

Cytat:
czesc ,
dzisiaj się obudziłam a R obok mnie ...słoneczko swieciło ,tzta nie było już -poszedł na siłke ...starszaki spały ....ucieszyłam się ze dziś sobota -ze bez budzika ,ze nareszcie mogłam się wyspac i spac az tak dłuuuugo !

noi ucieło mi cytaty
pamiętam tylko nestelle że nie uważam że są mniej zapychające własnie fajne te holle bezmleczne, wręcz przeciwnie te hippa mleczne wydają mi się takie wodniste bez sensu.

chłopy na spacerze to ja do nauki

a jeszcze najlepsze życzenia dla KINGI !!!! sto lat!!! dużo zdrówka, uśmiechu, radości i zabawek

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:26   #2068
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
chłopy na spacerze to ja do nauki
jak Ci idzie? ile jeszcze ?

z tym obowiązkiem wcześniejszego pójścia do szkoły ...to sama już nie wiem ??????
Nina jest z 2009 wiec na pewno jej nie obowiazuje .
Ale jak to jest to już sama nie wiem????

mnie tam kaszki hippa zapychają czuje się najedzona -nie potrzebuje po nich już cyca
Stary 2014-02-22, 12:13   #2069
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Dragusia no tak mi sie wlasnie wydawalo...pytalam dzisiaj kplezanki ma corke z listopada i mowi ze ja teraz ominelo ale rocznik 2009 juz jako 6 latki pojda. Dla mnie to kosmos jakis. Byla wychowawczyni Oliwii dostala po nich klase 6 latkow to mowi, ze dzieci nie przyzwyczajone do siedzenia w lawkach, do pracy, maja niewyrobiony nawyk chwytania olowka, kredek wiec praktycznie 3/4 roku nie mozna bylo nazwac nauka. Mimo ze o nauce jako takiej trudno mowic skoro przez caly rok dzieci ucza sie alfabetu i liczenia tylko do 10.

KINGA- najlepsze zyczenia...

Pani- dzis rozmowa z szefostwem? To kciuki.
Stary 2014-02-22, 12:16   #2070
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
czesc ,

Też tak mam

---------------
Wszystkiego najlepszego dla Kingusi - dużo radości, uśmiechu i zdrowia dla Ciebie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości