|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
więc zabrać herbatę i kanapki. Ja mam taką listę na lodówce "rzeczy które należy zabrać na porodówkę" a których nie ma jeszcze w torbie. potem w nerwach można zapomnieć. Oleńka jest cudowna! Cytat:
jak ten czas zleciał...teraz kolej na nas! Cytat:
![]() ale mam też biegunkę i ciągle mi niedobrze, więc skoro mały ma ostatnie 12 dni to w końcu wyjdzie do tego 8go marca
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-02-24 o 10:12 |
|||
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
też tak mam, chce już teraz ale z dnia na dzień strach rośnie, ale to normalne podobno. Trzeba się pocieszyć, że to już naprawdę tuż tuż i myslec pozytywnie |
|
|
|
#3273 |
|
Raczkowanie
|
nadzwyczajna bidulko ale się namęczysz z tymi nogami ;/ ale tylko nogi masz takie czy cała tak zapuchłaś? może to oznaka porodu bo nieraz właśnie organizm magazynuje wodę przed porodem. Z kolei moja kol z SR zapuchła bardzo ale oprócz nóg i okazało się że ma zatrucie ciążowe;/ pójdziesz do szpitala to będziesz bezpieczniejsza.
No mnie tez to już denerwuje w tym tv jak o tych śmierciach gadaja aż sama się obawiam czy nie za mało się mały rusza. Gianna narzekaj sobie, nie możemy Ci odjąć tego bólu także możemy jedynie Cię pocieszać i dawać brokuła na rozkręcenie Trisdom dla Ciebie też, jeszcze kilka dni tych męczarni olakola napisz od razu poside dobra myśl z tą listą na lodówce! mi zaczyna twardnieć brzuch w końcu ale bezboleśnie także i tak dupa z tego. Wczoraj wieczorem tak mi mały świdrował przy pęcherzu że myślałam że oszaleje, może szukał wyjścia na świat czy co ![]() ![]() a z przepowiadaczy to może z dwa razy na dzień smyrnięcie jak na okres trwające może z pół minuty. a i już się zaczynają wiadomości na fb i smsy czy już urodziłam nawet mama Tżta wczoraj dzwoniła do niego z zapytaniem jak tam czy coś się już zaczyna.No czy ta baba nie wie że jak urodzę to ją poinformujemy? no bo chyba nie chce jechac ze mna na poródówkę ![]() babcia moja bardzo się przejmuje tym moim wysokim tętnem, powiedziała, że pewnie chodze do niewłaściwego lekarza i żeby nic się nie stało ;/ same pocieszenie i wsparcie dookoła
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Gianna współczuję złego samopoczucia i mocno trzymam kciuki ![]() meluzyna87 można chyba powiedzieć, że poród miałaś szybki . Najważniejsze, że Zosia już z Wami i że zarówna ona jak i Mamusia czują się dobrze Side85 dzięki za linka o znieczuleniu pp. olakola za dzisiejszą wizytę.Nadzwyczajna a ciśnienie mierzysz? Bo mnie ostatnio ginekolog pytał czy nie puchną mi nogi i kazał mierzyć ciśnienie. Te puchnięcia mogą czasem być objawem zatrucia więc lepiej cały czas siebie obserwuj albo może jeszcze lepiej sprawdź u gina albo nawet wybierz się na IP. Podobnie jak Ty stwierdzam, że trudno, będę miała cc, przecież nic na to nie poradzę, skoro mam takie zalecenia chociaż też wolałam rodzić sn. I podobnie jak Tobie, mnie też b.zależy na KP. Cytat:
Lecę na kursy, potem mam od razu lekcje do 19 więc zajrzę do Was pewnie dopiero wieczorem. Miłego dnia dla Was
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-02-24 o 10:54 |
|
|
|
|
#3275 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja wstałam dopiero przed chwilą chyba świadoma tego że moje życie niedługo się zmienii o 180 stopni wykorzystuję ostatnie chwile beztroski a co![]() ![]() Cytat:
i trochę się boję tego przenoszenia u mnie pogoda taka jak wczoraj - czyli pochmurnie i szaro ![]() Cytat:
![]() 2. no i oczywiście kciuki za jutro
|
||
|
|
|
#3276 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A poważnie to on się zawsze ze mnie śmieje - więc to tylko mi się wydaje, że jestem taka sprytna, a chyba on już dawno mnie rozpracował ![]() Cytat:
![]() Teraz musisz uważać ![]() ![]() Cytat:
Czyli są jakieś plusy położenia miednicowego ![]() To chyba tylko my dwie zostałyśmy z tak ułożonymi dzieciaczkami? ![]() Ja już zaczęłam 38 tc więc nie sądzę żeby się przekręcił
|
|||
|
|
|
#3277 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Ciężko Was nadrobić ![]() meluzyna87 gratulacje dla kolejnej mamusi
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja wczoraj w koncu skonczylam dzien na IP.Bol nie przechodzil a wrecz rozlewal sie na podbrzusze i plecy wiec pojechalismy. Ktg ok,tetno dziecka w porzadku,skurcze nieregularn i pojedyncze,co mnie w ogole zdziwilo bo ja wczoraj skrczy nie mialam tylko staly bol.Pan dr mnie zbadal plus masaz szyjki i pyta czy zycze sobie byc przyjeta na oddzial bo rozwarcie mam na ponad 3cm Wiec wprost pytam go czy to cos zmieni czy dostane cos zeby porod przyspieszyc,czy cos wiecej bedzie sie dzialo niz w domu a on mowi ze poki jest wszystko ok,dopoki wody sie nie sacza,tetno jest ok to bede czekac po prostu w szpitalu a niektorym sam pobyt tutaj pomaga.Mowie ze mnie nie i ze od srody mam rozw 3cm.Wiec sam stwierdzil ze to dlugo skoro nic sie nie ruszylo.No i dla pewnosci sprawdzil jeszcze przeplywy i ilosc wod plodowych ale wszystko jeszcze w normie.Jedyne co to stwierdzil ze wg niego to juz kwestia czasu i ze jemu wszystko wskazuje ze juz bardzo blisko (nic nie odpowiedzialam bo blisko to ja juz slysze nie raz)Oczywiscie zalecil duzo sexu i to od nas zalezy czy chcemy sie szybciej rozpakowac czy czekamy nadal,pow ze sex tutaj bardzo duzo moze zdzialac i kazal mi isc spac a mezowi dzialac do rana i jutro zaprasza mnie na porodowke . No i tak po masazu znow cala noc skurcze mnie takie meczyly ze wyc sie chce teraz tez nie odpuszcza jakis staly bol z dolu promieniujacy na wew strone ud i plery.Ja juz sily nie mam nie wiem jak ja urodze wypluta z mocy.Jedyne co wiem na pewno to to ze biore znieczulenie bo nie wyobrazam sobie teraz jak mnie tak boli ze bedzie jeszcze gorzej i ze bede musiala jeszcze rodzic i miec sile.A jakbym wiedziala jaka bede miec noc po tym badaniu to na pewno bym zostala w szpitalu. Postaram sie nadrobic tylko musze przenies kompa do lozka bo siedzenie przy stole mnie cholernie boli |
|
|
|
#3279 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mąż zaczyna chrapać a ta kombinuje coś (dokładnie tak jak u asiall ) w okolicach szyjki. Naprawdę wczoraj znów miałam wrażenie że zaraz z tamtąd wylezie momentami miałam niemałego stracha, ale skurczy nie było to męża nie budziłam, za dobra jestem dla niego chyba boję się żeby tak jak lutien nie "przegapić" porodu wczoraj w nocy jak mnie tak napierdzielała mała po szyjce to nie powiem, zaczełam sobie wyobrażać co by to było jakbym urodziła w domu
|
||
|
|
|
#3280 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie dzis sliczny dzien sie zapowiada Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mowicie, ze jak miednicowo, to ruchy czuc po bokach ?? bo ja wlasnie tak czuje
|
|
|
#3281 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja czuje ruchy po bokach a młoda jest główkowo niby ułożona, chyba, że coś się zmieniło. Ale nigdy nie kopała mnie ani po żebrach, nawet tak wysoko nigdy. Co najwyżej czasem się wypina w połowie odcinka od pępka do biuru, nigdy wyżej. A kopie w boczki, co jest trochę bolesne :/
|
|
|
|
#3282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A trzeba było się tak męczyć, głupie 200zł żałujesz bym ci przepowiedziała Cytat:
mamusia po drodze ma jeszcze imieniny i tez nie ma nic przeciwko takiemu prezencikowi to koniecznie melduj się po wizycie! koziemleczko sobie zamówiło wprawdzie poród na dziś, ale pogoda brzydka, to co się będzie dziś męczyć...może jeszcze damy niespodziance kilka dni? |
||
|
|
|
#3283 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie potrzeba Ci dodatkowych stresów, na pewno wszystko będzie dobrzeCytat:
sama nie wiem czy spałam czy nie spałam, Aż Tż mówi do niej 'Śpij już Zosia' a ja miałam wrażenie jak leżałam na lewym boku że zaraz brzuch mi rozerwie i wjdzie kombinatorka Mała ![]() Cytat:
za wizyte, ja też czuje Małą po bokach, szczególnie po prawej stronie a mimo to Zosia leży podłużnie główkowo i czeka na swoją kolej także lekarz Ci powie co i jak ![]() też dzisiaj wstałam po 10, wczoraj z Tżtem drzemneliśmy do 11 normalnie rozpusta ! A dzis oprócz prasowania i obiadu nie mam nic konkretnego w planach, trzeba będzie sobie znaleźć zajęcie..
|
|
|
#3284 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tobie się już raczej nie przekręci, ale u mnie jest szansa, bo to dopiero 32tc. Cytat:
za szybką akcję już w szpitalu. Coś czuję, że niedługo znów tam pojedziesz i już cię nie wypuszczą Cytat:
Cytat:
Bo ja alergik i córka też ![]() Nie wiem czy przy innych ułożeniach też można czuć po bokach
|
||||
|
|
|
#3285 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi np Az tak nie zalezy, wiec nie bede z laktatorem latac i herbatek pic na laktacje, a duzo jest sposobow na rozkrecenie laktacji wiec sobie poradzisz Cytat:
tylko moja babcia chodzi i wszystko komentuje, wiec troche burzy moj spokoj i nie dociera do niej, ze ja nie mam ochoty sluchac o kolejnych dzieciach i ukrainie...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kicia gratulacje ![]() Ja dzisiaj olewam pierwszy dzien zajec, bylam rano u dentysty i robila mi kanalowo zeba, masakra jak mi wkladala jakies igly tam brrr, ale do przezycia Przyszlam do domu ogarnelam troche, nastawilam pralke i siedze sobie ![]() Musze poczytac, jak przygotowac Krzysia na rodzenstwo, jakie rozmowy przeprowadzic czy co. Ciagle mu tlumaczymy, ze teraz sie zmieni to i tamto. Tylko on sie strasznie mamusiowaty zrobil ostanio, zawsze byl synek mamusi, ale teraz to juz przechodzi sam siebie, nie wiem czy martwic sie tym czy nie. Moze sie wypowiedza mamy, ktore tez maja takie podrosniete juz dzieciaki?
|
|
#3286 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja powiem szczerze, że od 4-5 dni mam małe bóle krocza
przez całą ciążę była cisza więc domyślam się, że to jakieś przepowiadacze uhuhu robi się gorąco
|
#3287 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
agunia to Ty cos takiego opowiadalas ??Cytat:
|
|
|
#3288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to już pewnie kwestia krótkiego czasu ![]() a śmieszne jest to, że Ci mówią żeby spać z mężem jak Cię notorycznie coś boli...zastanawiam się skąd wziąć chęć na seks
|
|
#3289 |
|
Rozeznanie
|
6
![]() Np spotkalam sie z kupowaniem prezentu starszemu dziecku z okzaji narodzin rodzenstwa, co Wy na to ? Ja chyba nie jestem do konca do tego przekonana...
73 kg Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-02-24 o 12:03 |
|
|
|
#3290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przed chwilą miałam mała przygodę już od kilku dni zauważyłam (od soboty) że mam jakby cały czas mokro między nogami a dzisiaj dosłownie przed chwilą jak wstawałam to ze mnie poleciało ale malutko nawet nie byłoby z pół szlanki i nie wiem co robić tzn napewno poczekam na 15 idę do lekarza i zobaczymy co powie miłego dnia
|
|
#3291 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przygotowania pełną gębą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale jeżeli z maluchem wszystko ok to chyba lepiej być w domu niż w szpitalu mimo wszystko Cytat:
Na żebrach, płucach, po bokach, na środku - przy pępku i na dole też. Chyba jest niezłym akrobatą ![]() Cytat:
Ale dzisiaj wyjątkowo mi nie na rękę, bo moją korę muszę o 17 odebrać od weta (sterylizacja), a potem się nią zająć
|
|||||
|
|
|
#3292 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
To za wizytę.Cytat:
![]() Ja zanim byłam w ciąży chciałam CC, jak już byłam w ciąży to SN i w sumie załamkę przeszłam jak mi się maluch obrócił, ale na dzień dzisiejszy jest mi to wszystko jedno ![]() Już się z CC pogodziłam - chociaż przybliżoną datę porodu już znam
|
|||
|
|
|
#3293 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
żeby Kora dobrze przeszła zabieg Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że Twoja sie jeszcze obróci, a jak nie, to CC pójdzie dobrze - nie będziesz patrzyć w lampy, tak jak radzą ![]() side85 dzięki za te rady - o kanapkach na później nie pomyślałam. I listę na lodówkę też dopnę. A ja w sobotę gadałam ze szwagierkami i mówię o czekoladzie na porodówkę, a te mnie wyśmiały, że wtedy ostatnie co się chce, to jeść ja i tak chyba wezmę. Gianna M No to oby coś ruszyło wreszcie A powiedz mi, nie wolisz właśnie wcześniej być w szpitalu z powodu robala?
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na saczace sie wody to u Ciebie chyba za wczesnie ?
|
|
#3295 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze co do rodzeństwa to mam ogromny problem. Chodzi o to, że w moim szpitalu nie wpuszczają dzieci na oddział. Staram się mówić o tym Nice, ale jak tylko poruszam ten temat to widzę, że jej się przykro robi, że nie będzie mogła zobaczyć siostrzyczki. Dlatego liczę na to, że uda mi się załatwić salę 1-osobową i córę przemycę do szpitala ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Cytat:
Jak się po wszystkim już dorwałam do obiadu to w życiu mi tak nie smakowało jedzenie Do dziś pamiętam, co jadłam - kotlety z piersi kurczaka, ziemniaki i surówka z kapusty pekińskiej To nic, że już były zimne |
|||
|
|
|
#3296 |
|
Raczkowanie
|
36 tydzień 2 dzień zważając że mam już rozwarcie od 3 tygodni starszego urodziłam w 37 tygodniu można się spodziewać wszystkiego ale nie nakręcam się bo to może być śluz nie znam się na tym dlatego idę do lekarza i zobaczymy co powie
|
#3297 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas jest tak, ze corcia sie bardzo cieszy z rodzenstwa, non stop pytala kiedy wreszcie bedzie miala siostrzyczke, takze ja sobie wymodlila i czeka na nia z utesknieniem Malymi krokami tlumacze jej jak wszystko sie zmieni, ze bede musiala duzo czasu poswiecic dzidziusiowi, ale ona mowi, ze bedzie mi we wszystkim pomagac W ogole uczestniczy w naszych przygotowaniach, maluje rysunki dla bobasa, w sklepie wybiera ciuszki takze jestem dobrej mysli A co do prezentu to ja uwazam, ze to bardzo dobry pomysl, sami zamierzamy tez tak zrobic Mysle, ze to bedzie dobry poczatek znajomosci ![]() Cytat:
ja bylam strasznie dlugo bez jedzenia, ale szczerze mowiac, nawet nie mialam apatetu ani o tym nie myslalam Emocje i stres przyslonily inne rzeczy
|
|
|
#3298 |
|
Zadomowienie
|
Zdania na temat jedzenia, jak widzę, podzielone
Więc pewnie lepiej coś zabrać i najwyżej zjeść po albo dokarmić męża Wklejam swoje brzuszki - pardąsik za staniki
|
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3300 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem ze jutro mam sie stawić w szpitalu to jestem w miare spokojna. Cytat:
Moj gin mowil ze to nie jest zatrucie. Moj organizm juz nie dzwiga najwyrazniej tego malego ciezaru. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

W kupie raźniej...

napisz od razu po
. Najważniejsze, że Zosia już z Wami i że zarówna ona jak i Mamusia czują się dobrze 

Wiec wprost pytam go czy to cos zmieni czy dostane cos zeby porod przyspieszyc,czy cos wiecej bedzie sie dzialo niz w domu a on mowi ze poki jest wszystko ok,dopoki wody sie nie sacza,tetno jest ok to bede czekac po prostu w szpitalu a niektorym sam pobyt tutaj pomaga.Mowie ze mnie nie i ze od srody mam rozw 3cm.Wiec sam stwierdzil ze to dlugo skoro nic sie nie ruszylo.No i dla pewnosci sprawdzil jeszcze przeplywy i ilosc wod plodowych ale wszystko jeszcze w normie.Jedyne co to stwierdzil ze wg niego to juz kwestia czasu i ze jemu wszystko wskazuje ze juz bardzo blisko
mąż zaczyna chrapać a ta kombinuje coś (dokładnie tak jak u asiall ) w okolicach szyjki. Naprawdę wczoraj znów miałam wrażenie że zaraz z tamtąd wylezie