|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Witam dziewczyny i serdecznie gratuluje nowym rozpakowanym
![]() ![]() U nas wszystko ok ![]() Mała Ola ssie cyca tak mocno ze ból czuje w krzyżu ![]() ![]() Pocieszający jest fakt ze moje mleczko jej tak smakuje że jak zje to śpi po 3- 4 godzinki ![]() ![]() Motywacją jest również fakt zrzucania kg ;-) widze jak lecą w dół ,także wszystko u nas super ![]() W tym czasie czas poświęcam starszej córeczce ,które fajnie przyjęła siostrę ale wiadomo...............jej trzeba poświęcić teraz jeszcze więcej uwagi aby nie czuła się odrzucona ![]() A poniżej nasze maleństwo Dodam jeszcze że rana po cc juz nie boli w ogóle............. Przy 3 latce nie ma leżenia tylko ciągle w ruchu także już ją rozchodziłam ![]() w ogóle druga cc mniej bolała niż pierwsza cieszę się że jestem juz PO ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 ![]() Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2014-02-23 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Wtajemniczenie
|
Enia_ śliczna kruszynka, jak oglądam takie zdjęcia to już się nie mogę doczekac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3213 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() eluzyna gratuluję Ci serdecznie!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ela87 ![]() Gianna M jeszcze w dwupaku? mara86 ![]() A Wam wszystkim niezmiennie dziękuję za Wasze wsparcie, dobre słowa i życzliwość ![]() ![]() Lecę teraz obejrzeć podgrzewacz do mleka i fotelik/nakładkę do kąpieli z ogłoszeń, napiszę więcej jak wrócę. ![]()
![]() |
#3214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po co termometr? Może jeszcze herbate lub kawe bym spakowała, żeby sobie zrobić między posiłkami jak będzie ochota coś ciepłego wypić Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Wtajemniczenie
|
Enia, śliczna Malutka
![]() ![]() i pocieszające jest to co piszesz o drugiej cesarce i o zrzucaniu kg, mam nadzieję że i u mnie tak będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki, w końcu nadrobiłam, dobrze że w weekend trochę mniej smarujecie.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze chciałam parę rzeczy napisać, ale bardzo pamiętam.. Ela ja dłuższy czas karmiłam z nakładkami, właśnie dlatego, że mały nie umiał złapać sutka a ja nie miałam sił, żeby go uczyć, poza tym w szpitalu też go dokarmiano z butli i my sami w domu nawet na początku mu tą butlę daliśmy w nocy. I znalazłam takie "super" rozwiązanie, które mi bokiem wychodziło przez kolejne miesiące, ale o dziwo mały zaczął załapywać bez nakładki. Bo wcześniej to się darł jak ją zabierałam. A z kolei potem jak mi pogryzł sutki i chciałam je założyć to z nimi nie chciał. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3217 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podkłady położna mówiła że się przydają nie tylko później juz na sali, na porodówce pod prysznicem jak się będzie chciało usiąsc to wtedy na podkładzie, może jeszcze po coś więc na wszelki wypadek mam opakowanie w torbie porodowej i opakowanie w drugiej też. Z papciami słusznie, też chyba zrobię tak jak Ty ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Zakorzenienie
|
Enia, śliczna malutka! Super sobie radzicie, fajnie że tak Ci ładnie śpi i od razu załapała cycora.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziewczyny ja po kolejnej nieprzespanej nocy.Ja nie wiem skad takie bole czy ktoras tak moze miala?Zlapal mnie bol po prawej stronie,cholernie rwacy bol nie daje lezec ani chodzic w koncu udaje sie go usmierzyc kladac sie na plecy i bol zalewa caly kregoslup od piersiowego w dol.Nie moge sie ruszyc chce mi sie wyc,nie jest to skurcz bo nie puszczal tylko bolal stale ja juz zaczelam myslec ze to moze wyrostek,ze moze sie rozlal no bo skad takie cos.Nic polozylam sie na prawym boku wiec bol przeszedl na lewa strone ![]() ![]() Wszyscy tylko dzwonia i pytaja a ja juz naprawde mam dosc plakac mi sie chce bo nie wiem co robic.Tz tez juz widze ze bezradny chodzi mowi ze jedziemy dzis na IP i ze w koncu tam wybuchnie i wszystkich opier.doli jak mnie nie zostawia ale co to da skoro wlasnie od pol godz puscily mnie wszystkie bole,skurcze i nie wiadomo co jeszcze. Strasznie wam marudze ostatnio mam tego swiadomosc i wyrzuty sumienia,bede chyba was podczytywac ale nie bede sie moze tak udzielac bo wiem ze doluje tutaj tylko wszystkichi strasze mamuski.Przepraszam ![]() Zobaczcie jakie piekne: http://www.smog.pl/wideo/66672/nowor...rce=pudelek.pl Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2014-02-23 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() niech zdrowo rosnie ![]() no wlasnie, ja tez po drugim cc rozchodzilam sie blyskawicznie z powodu Antosia ![]()
![]() |
#3221 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
super, że coś tam dają w szpitalu na ppczątek i tak pomagają ciekawe jak to bedzie u mnie, jestem ciekawa ![]() też na pewno będę tesknić za brzucholem chociaż coraz częściej na niego narzekam bo juz troche zaczyna mi dokuczać zdążyłam się przyzwyczaić ![]() Z drugiej strony marze o moim rozmiarze 's' sprzed ciąży, o obcisłych spodniach i innych cudnych ubraniach z których musiałam zrezygnować. Nie moge sie doczekać wracania do formy ![]()
Zosia ![]() ![]() ![]() Edytowane przez martyna141 Czas edycji: 2014-02-23 o 17:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3222 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Witam sie po dosc długiej nieobecnosci. Na poczatku gratuluje narodzin dzieciaczków i trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe porody. Dzisiaj mój Dawidek kończy juz miesiac. Ładnie przybiera na wadze i jest strasznym łakomczuchem. Gdy miał 3,5 tyg. wazył 3200g i od wyjscia ze szpitala przybrał 700g. Karmie go piersia. U nas tez dzisiaj ładna pogoda, bylismy na spacerku. W sumie teraz codziennie chodzimy na spacerek chybaze jest na prawde zimno lub pada. Mały spi w nocy po 2-3 godziny a potem wisi na cycku nawet godzinę. Jest troche cięzko tym bardziej ze maz musiał juz wracac do pracy w Niemczech-ale dajemy radę. ![]() Córcia (10-latka) pomaga mi przy kąpaniu i pilnuje małego gdy musze wyjsc np. do ubikacji. Gdy znajde chwilke to napisze opis porodu.
#3224 | ||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ciesze sie bardzo ze tak fajnie Wam sie uklada ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Zakorzenienie
|
bo to zalezy jaka epidural robia w danym szpitalu, przy niektorych mozna chodzic, a przy niektorych nie czuje sie nog lub niecalkowicie, wiec po prostu nie da sie isc pod prysznic, trzeba czekac az leki przestana dzialac
![]() u nas czesto robia niemobilne, szczegolnie do porodow kleszczowych czy vacum itp
#3226 |
Wtajemniczenie
|
Po wkłuciu zzo trzeba leżeć przez jakiś czas (nawet 24h) żeby nie było powikłań (bóle głowy, nudności i wymioty, spadki ciśnienia), poza tym można być trochę przyćmionym i lepiej się nie przemieszczać zaraz po porodzie ![]()
#3227 | |
Zakorzenienie
|
Enia jaka piękna Oleńka
![]() Cytat:
Mogłabym tu cały referat napisać ale nie ma to najmniejszego sensu. W każdym bądź razie fakt, że związałam się z ojcem dziecka wypływał częściowo na pewno z tego powodu, że bardzo chciałam wyjść z domu, założyć swoją rodzinę i dom. Miałam pecha, że trafiłam z deszczu pod rynnę, a swojemu dziecko chcę zaoszczędzić kłótni w domu itp. bo sama to przechodziłam, choć czasem boję się, że tu też nie będzie szczęśliwa, tak jak to było ze mną. Dlatego bardzo chciałabym, żebym kiedyś stanęła na tyle na nogi, żeby, choćby samotnie, zapewnić jej ciepły dom i szczęśliwe dzieciństwo. 111kicia111 ![]() Mam podgrzewacz do mleczka i termos ![]() Jeśli chodzi o moją torbę do szpitala to pakowałam ją w zasadzie wg listy z 1ej strony naszego wątku, tyle że zamiast 3 zmian ubranek spakowałam 5 (skoro po cc będę leżała dłużej) i są to body i pajacyki, dołożyłam jeszcze rożek (na pobyt w szpitalu, na wyjście wezmę kocyk), chusteczki, krem do pupci alantan, oliwkę i mydełko bambino. Ubranko na wyjście mam nadzieję ktoś mi dowiezie (choć jeszcze nie wiem kto ![]() ![]() Pamiętacie, jak Wam pisałam, że brat kupił dla mojej Malutkiej łóżeczko turystyczne? Prosiłam wtedy tatę, żeby poszedł je obejrzał, bo jemu ogólnie b.trudno dogodzić w czymkolwiek i wszystko ogląda niemal pod lupą, więc chciałam żeby je obejrzał i sprawdził, czy na pewno jest ok, czy będzie dobre dla maluszka itd. Był, oglądał, sam je nawet przyniósł z tego sklepu, tylko brat dał mu na nie kasę. Teraz, po 2 miesiącach ojciec stwierdził, że łóżeczko jest niedobre. Jak go pytam, co z łóżeczkiem, mówi 'się kupi' choć wcześniej mówił, że na łóżeczko drewniane nie ma miejsca, poza tym na co czekać, on nie rozumie, że w każdej chwili mogę zacząć rodzić i że teraz jest mi już ciężko biegać po sklepach, zwłaszcza z nim (on kiedyś czekoladę w sklepie wybierał godzinę więc możecie sobie wyobrazić ile będzie wybierał łóżeczko....). Wygląda więc na to, że moja Niunia będzie spała na ziemi......(a raczej ze mną w łóżku). Żeby nie było wszystko na nie, chciałam Wam jeszcze napisać, że spotkała mnie i Niunię dziś ogromna życzliwość ze strony zupełnie obcej nam osoby o wielkim serduszku, zresztą to ktoś z naszego wątku, ta nasza dobra wróżka nie chciała, żeby o niej wspominać więc uszanuję jej decyzję ale muszę jej jednak jeszcze raz na forum podziękować. ![]() ![]() ![]() Zajrzę później ![]()
![]() |
#3228 |
Raczkowanie
|
Sie pewnie rozpisze, będą na tym wątku pewnie dwa moje posty z czego jeden mega długi
![]() ![]() Więc pisze ![]() Dnia 18.02 wórciłam z pracy a że mi sie w piecu nie chciało palić to mówie naszykuje sobie rzeczy na półce, co brac do szpitala co tez uczyniłam, poźniej posprzątałam mieszknie a jeszcze o po 21 zaczęlam smażyć kotlety na następny dzień, żeby mieć gotowe na po pracy (lenistwo) ![]() Godz 1.30 obudziły mnie bóle jak na miesiączkę. Pobiegłam na kibelek, ale jednak ból był taki powracajacy co chwilę wiec, nie omieszkałam wejść na internet i zacząć czytać o objawach porodu i zaczęłam liczyć skurcze. Zadzwoniłam do położnej (bo miałam swoją umówioną i okazało sie, że akurat ma dziś dyżur) i kazała sie powoli pakować, więc poszłam sie niespiesznie wykąpać i z TŻ w samochód ![]() ![]() ![]() Skurcze miałam tylko takie jak na początku, czyli dól brzucha, może ze 3 miałam krzyżowe. Pęcherz z wodami mi przebiła położna - cóż za dziwne uczucie jak sie to wylewało, a ona jeszcze wyciagała jakby takie gluty, nie wiem, coś tam - takie dziwne. Przed 6 bóle zaczęły sie juz tak nasilać, że normalnie błagałam o cc w tym całym bólu, a tutaj mi jeszcze położna mówi, że się zejdzie bo przy tych skurczach brzuch mi nie twardnieje ani krzyżowych nie mam a te moje nie zapowiadaja szybkiego porodu ![]() ![]() Czy rola ginekologa zawsze jest taka, że on stoi sobie i patrzy a całą akcją kieruje położna? Bo u mnie dosłownie gin oparł sobie ręce i się przyglądał i czekał na koniec akcji ![]() Nie wiem czy u Was też tak będzie, ale mi jak nadchodził skurcz to miałam najpierw takie drgawki, jakby mi zimno było i nadchodził skurcz. 24h mi zajęło pisanie tej wiad dla Was dziewczęta ![]() Chyba nie pisałam, Zośka ważyła 2780 i mierzyła 54 cm. Na brak pokarmu nie mogę narzekać, wręcz mam nadmiar odciagany laktatorem - może któraś chętna ![]() ![]() Zosia żeby zjeść, to musi być budzona co nie zawsze sie nawet udaję żeby ją do jedzenia przekonać i nawet w szpitalu potrafiła nie jeść 8h, ale same położne powiedziały, że je tyle ile potrzebuje a też muszę mieć treściwy ten pokarm, skoro naje sie i tyle śpi. A apatyt to na prawdę mam ![]() To chyba tyle co mam na tą chwile do powiedzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I nawet podczas pierwszej próby wstania z łóżka kręcilo mi się w głowie i położne podtrzymywały mnie i stały cały czas obok w razie W Nie wyobrażam sobie wstać zaraz PO cc...............minęło chyba z godzinę zanim zaczęło wracać czucie w nogach ![]()
![]() |
#3231 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Zakorzenienie
|
Powiem Ci, że ja kupiłam tych nakładek chyba ze 4 komplety z różnych firm poszukując jak najmniejszych, bo raz że sutki miałam nieduże a dwa, że nie chciałam aby mały się przyzwyczajał do takiego niby smoczka. Ale one wszystkie nawet w rozmiarze s są spore, chyba ostatecznie karmiłam aventem. Teraz będę starała się jednak ich uniknąć, bo używanie ich na stałe jest bardzo męczące trzeba ciągle wyparzać, one się wypełniają mlekiem i ciągle z nich to mleko wylatywało przez co zużywałam dużo pieluch tetrowych. No ale mały pił, a po chyba 4 miesiącach przestałam z nich korzystać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Wtajemniczenie
|
meluzyna87 troszkę ponad 5 godzin od pierwszych skurczy- zazdroszczę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3234 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- 111kicia111 podejrzałam Twój suwaczek, teraz byłabyś w 39tc a już masz miesięcznego synka ![]() super, że starsza tak Ci pomaga ![]() i ![]() Enia_ super, że u Was wszystko się układa i Ola załapała cyca ![]() ![]() meluzyna87 szybciutko Mała wyskoczyła ![]() i ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dzień bez marudzenia dniem straconym :P kilka dni łażę i się kuruję, gardło boli, nochal zapchany, ale jakoś z tego wychodzimy (dopadło i mnie i męża), dzisiaj tekst taty "co ty chora jesteś?" to mówię, że kilka dni już trzyma, a ten, jak zauważył, że coś wcinam z tekstem "chora nie jesteś jak jesz", a potem - nie do mnie, ale do mamy - słyszałam jak mówił "e tam, ciąża to nie choroba" fakt, że jedno nie ma z drugim nic wspólnego i to mnie ubawiło, ale z drugiej strony to nie kumam o co tym ludziom chodzi i tak dochodzę do wniosku, że trzeba było się wyprowadzić 500km stąd, to by był święty spokój - by zatęsknili, to może by bzdur nie gadali ciąża mi uświadomiła jedno - przykre, ale trudno - ich podejście do mnie mnie dobija w każdym szczególe i najlepiej jak się mijamy i nie widzimy całymi dniami :/ mam nadzieję, że ja nie będę taka w stosunku do swoich dzieci :/:/
![]() |
#3236 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I to jeszcze pracowalas do ostatniego dnia - szok ![]() Cytat:
![]() Troche musze go oszukiwac bo tak nic by nie pomogl leniuch jeden ![]() Potem, jak bedzie wracal z pracy, bede zakladala uplute kaszka ubranie i z mina meczennicy poprosze zeby sie maluchem zajal ![]() Jesli bardzo tego nie chcesz to na pewno nie bedziesz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest piękna ![]() Gratuluję ![]() Ale szybciutko urodziłaś - zazdroszczę ![]() Czyli ty nie miałaś przypływu energii przed porodem? Bo wszystkie niby miały, a ja z dnia na dzień mam mniej ![]() W ogóle jak już tak dzisiaj narzekamy, to powiem wam, że mam już dość. Chcę już urodzić - z dnia na dzień jestem bardziej sfrustrowana ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- No niby nie choroba, ale czasem wolałabym być chora ![]() Jakimś cudem zrobiły mi się za krótkie ręce i nie mogę pozmywać naczyń, ani ubrać butów ![]() To strasznie frustrujące jak rodzina cię nie wspiera. Ale jesteś silna i wiem, że dasz radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Enia - śliczna mała ![]() U nas dzisiaj piękny, słoneczny dzień - porobiliśmy trochę zdjęć na słońcu (aż trudno uwierzyć że zdjęcia w samej bluzce robimy w lutym ![]() Junior chyba rośnie jak szalony bo w przeciągu tygodnia brzuch mi tak urósł że aż TZ jest w szoku ![]()
![]() |
#3239 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nadal nie wiem co wg taty ma przeziębienie do ciąży, ale niech mu będzie - on umiera jak 2 razy pociągnie nosem, więc... :P niech i tak będzie, że tylko on wielce chory, a reszta ma luz - już to dzisiaj pisałam: dobro wraca ![]() chyba znalazłam zastępcę naszego nieszczęsnego narożnika - ciekawe kiedy ten sprzedawczyk-oszust - i czy w ogóle - odda pieniądze ma niby czas do środy, bo wtedy została wypowiedziana umowa, ale mam niestety wrażenie, że tak ławo to nie będzie :/ dziecię mi się wpycha... prawie między piersi :P nie wiem, gdzie on wędruje, ale dzisiaj jednocześnie go czuję po każdej stronie :P puka z lewej, z prawej, wyżej, niżej - w tym samym czasie :P
![]() |
#3240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z teogo co pamiętam anasetzjolog mówiła też o jakichś różnych rodzajach igły. U nas najpierw starają się wkłuć jakaś specjalną dzięki której można ruszać głową normalnie, natomiast nie zawsze może się to udać i trzeba wtedy użyć zwykłej igły i potem nie można ileś godzin ruszać głowa. tu masz więcej na temat tego znieczulenia: http://portal.abczdrowie.pl/znieczul...pajeczynowkowe Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-02-23 o 18:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.