|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Hej
Meluzyna - Gratulacje!!!! Enia_ śliczna masz corcie 11kicia111 dla Was Jutro odezwe sie wiecej
|
|
|
|
#3242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dajesz nadzieję, ze da się to przeżyć szybko i jak się domyślam niespodziewanie-bo nic nie wspomniałaś o wcześniejszych przepowiadaczach-mam nadzieję, że i mnie tak w nocy złapie i pojadę urodzić.Zosia to prawdziwa śpiąca królewna super, że masz takie grzeczne dziecko![]() Ginekolodzy chyba rzeczywiście zbyt potrzebni przy porodzie sn nie są, raczej nadzorują cała akcje. Najwięcej roboty mają położne przybij piątke-mnie też zaczyna to dobijać, choć nie daje się i tłumaczę, że już blisko. Obyśmy urodziły do swoich terminów, bo nie wyobrażam sobie jeszcze czekać tygodnia po terminie i stawiać się na wywoływanie |
||
|
|
|
#3243 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To był pierwszy raz rozkręcania, bo jeszcze po przebudzeniu się i leżeniu pierwsza myśl - wyłączam budzik i nie jade jutro do pracy bo jak Was czytałam, bo właśnie nawet pare tyg przed miałyście jakieś skurcze, które do niczego nie doprowadziły i też myślałam, że u mnie to samo będzie, bo termin miał być na 6.marca ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3244 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
|
#3245 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kobiety przechodzą grypę, przeziębienie itd, a faceci od razu umierają ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() gorzej jak któregoś dnia wejdzie przypadkiem na forum i się wyda swoją drogą, może skorzystam z Twoich sposobów ![]() bo mój ma ze mną za dobrze ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
już niedługo |
||||
|
|
|
#3246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja wlasnie leze z okładem na nogach. Sa takie spuchniete az bola. W ogole dobrze ze ide do szpitala na te badania. Martwie sie moim stanem. Mam takie glupie przeczucie ze wyjde juz z dzieckiem. Jutro zaczynam 37 tydzien. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie to przepowiadacze już chyba ze 2 tygodnie i nawet rozwarcie jest a i tak
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Enia, Kicia, Meluzyna
dla WasNadzwyczajna - kto wie, może już z Maksiem wrócisz do domu ![]() zacieszam się ciszą i spokojem po wyjeździe teściów. wymyślili sobie, że za miesiąc, dokładnie 28 marca przyjadą jeszcze raz. termin mocno okołoporodowy, ale nie dociera do nich, że niewłaściwy na odwiedziny. wręcz sami żartują, że jak przyjadą, zacznie się poród, jak 4 lata temu, gdy spali u nas tylko jedną noc i właśnie wtedy zaczęłam rodzić... |
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
Podczytywałam przez weekend:Po pierwsze i najwazniejsze: Meluzyna - ogromne gratulacje! Coś cudownego, że i poród i zgranie z Zosią później tak świetnie Wam się układa Enia, bardzo się cieszę, że u Was również się układa dobrze Elunka, u mnie właśnie ostatnio jakoś lepiej, bo znalazłam pozycję, w której jeśli się ułożę, kiedy zaczyna mnie łapać, to bpli jakoś mniej Ale strasznie Ci współczuję, bo znam ten ból ![]() Mara, wagę wpiszę jutro ![]() Brawo za spakowane torby ![]() Virginia, strasznie współczuję sytuacji z rodzicami Gianna M, przestań gadać głupoty - pisz do nas ile tylko możesz, kto inny zrozumie, jak nie my? U mnie dzisiaj dzień na wsi u rodziców - spacerek był, więc też powopli zaczynam Urszulę wykurzać ![]() Do jutra, dobranoc
|
|
|
|
#3250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3251 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Nadrabiam dwudniowe zaległości... wybaczcie ![]() Co do mleka początkowego to 10 lat temu, kiedy je analizowaliśmy na zajęciach z żywienia zdecydowanie najlepszy skład miało mleko NAN a najgorszy Humana, największe różnice dotyczyły składu kwasów tluszczowych i prebiotykow. Dlatego przed urodzeniem Basi, czyli 4 lata temu kupiłam mleko początkowe NAN od razu bez sprawdzania, ale karmiłam piersią a ono było tylko na sytuacje awaryjne, zużyłam może pół paczki. W międzyczasie porównałam sobie raz w sklepie i się okazało, że już sporo mlek na rynku dorównuje składem NANowi, dlatego po 8 miesiącach kiedy zakończylam kp wypróbowałyśmy oprocz Nana jeszcze Bebilon, Babydream, Hipp, Gerber aż wreszcie stanęło na Bebiko, bo zdecydowanie najbardziej jej zasmakowało. Teraz jeszcze się tym nie interesowałam, nie porównywałam aktualnych składów ale w ciągu 4 lat na pewno się zmieniły, i znając tendencje - podejrzewam, że wszystkie są coraz bardziej podobne .A jeszcze kwestia "zakazu" zmieniania mleka... dla mnie to trochę nie ma sensu. Tzn. ma dla alergika, tu owszem - każda zmiana wymaga ostrożności. Ale po co przesadzać przy zdrowym dziecku, które nie wykazuje nadwrażliwości? . Nie wiem jak pediatrzy to uzasadniają ![]() Dziecko karmione piersią przecież ciągle dostaje pokarm o zmiennym składzie, smaku, zapachu. I znowu: tylko oprócz dziecka alergika, którego mama w trakcie karmienia ma wymuszoną monotonną dietę ![]() Meluzyna gratuluję!!! Nie tylko córeczki ale i przebiegu porodu, brawo brawo ![]() Śliczne ![]() Cytat:
Enia przesłodkie to Twoje Maleństwo!!! Bardzo jestem ciekawa, jak moja córka zniesie tą sytuację - małe dziecko w naszym życiu
Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-02-23 o 22:32 |
|
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Side, Lewek - dzięki za info.
Tequila - ciekawe info dotyczące MM, jak dobrze że jest wizaż
|
#3253 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... do tego nocke miałam taka jak ty ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
nie bedzie zle ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
slicznosci , dobrze ze same dobre wiadomosci u ciebie oby taak dalej ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
jesuu ale widok piekny kochana nie marudzisz jestes dzielna ze tyle przechodzisz ja bym juz dawno pod szpitalem staała ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
no i widze ze dawidek to tak jak moja Amelka co 2 godz wstawała jesc niezalesnie czy to dzien czy oc była , tylko ze ona expresowa 10 min i nyny potem powtórka z rozrywki
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak na serio, rozmawiałam z małżem, on podziela moje obawy. bo ja sobie nie wyobrażam pojechać do szpitala i zostawić im Ewcię pod opieką, totalnie im nie ufam. mój małż skomentował to: "nie martw się, będą z nią sami tylko do czas, aż Twoja mama do nas dotrze"
|
|
|
|
|
#3255 |
|
Wtajemniczenie
|
enia sliczna masz coreczke virginia nie wiem co Ci napisac, oprocz tego, ze mi przykro i mam nadzieje, ze jeszcze ulozysz sobie zycie meluzyna grauluje Zosi i szybkiego porodu ![]() vivien mi sie najbardziej podoba jasny krolik, ale pewnie bylby niepraktyczny, wiec chyba wybralabym ostatniego ![]() elunka wspolczuje bolu reki kicia ![]() ela mam nadzieje, ze Ola bedzie ladnie przybierac i szybko was wypuszcza ![]() i juz nie wiem co jeszcze Dobranoc
|
|
#3256 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i za spadające kg i piękną córcię Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem, co Ci powiedzieć więcej, bo sama nie mam zadnych przepowiadaczy i to dla mnie niewyobrażalne... Podziwiam! Cytat:
![]() Cytat:
Poproszę o taki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Już dawno powinnam iść spać, bo muszę wstać przed 7, ale nie mogę się ogarnąć torby leżą jak leżały, a muszę w sumie jutro je wziąć do samochodu. Mężowi ubrania uprasować - na 90% zdąży wrócić 30 min przed moim wyjazdem na KTG i pojedzie ze mną
|
|
#3257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
się muszę zwlec z fotela i jechać do marketu sklady posprawdzać... Cyca dawać a nie kombinować, o!A serio zbieram się do tego, kiedyś się wreszcie zmobilizuję
|
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie dalej zgaga, gaviscon sie skończył i nie wiem czy zasnę. jutro lecę do apteki. jutro wizyta u gina i usg, nie mogę się doczekać |
|
|
|
|
#3260 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ze Dawid zdrowo rosnie, a ty jestes taka dzielna Cytat:
co do podkreslonego, to tak , taka jest praca poloznej podcza snormalnego porodu, lekarze a od patologii ![]() Cytat:
teraz juz nie trzeba lezec na plasko po znieczuleniu do cc, tak bylo kiedys, chyba, ze gdzies sie jeszcze tacy lekarze uchowali, ze robia po staremu Cytat:
|
|
#3261 |
|
Rozeznanie
|
Za mną niemal nieprzespana noc. Stopy i nogi spuchniete całą dobę. Bolą i nie mogę przez to spać. Dreczyły mnie koszmary i co lekko przysnełam to znowu to samo mi się śniło. Oczywiscie ze cos nie tak z dzieckiem.
TZ bal sie ze cos sie dzieje i chcial juz jechac na IP. Ale uspokajalam go ze we wtorek i tak ide do szpitala ze ten jeden dzien wytrzymam. Wiec w nocy robil mi zimny oklad. No i tez nie spal za bardzo. Jeszcze niedawno oklad pomagal ale teraz juz na niewiele sie zdaje. Patrzcie, torbe mialam pieknie spakowana a teraz znowu musze ja rozpakowac. Przeciez nie bede juz brala rzeczy do porodu. Biore pod uwage ze moge juz wrocic z dzieckiem ale równie dobrze moge jeszcze wyjsc do domu po badaniach. Wiec te wszystkie poporodowe i maluszkowe rzeczy spakuje w jedna torbę ktora w razie potrzeby mama albo TZ mi doniosa. Zaakceptowalam fakt ze moze zakończyc sie cc. Nic nie poradze. Wwzniejsze jest zdrowie maluszka i moje. Nie bede przez to gorszą mamą. Boje sie tylko o karmienie. Bardzo chce karmic piersia. A jak bedzie zobaczymy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
3 days to go!!
|
#3263 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W kupie raźniej...Mnie wczoraj męczyło od 17 do 23 I pisz- przynajmniej potem wiem, że nie jestem sama. Mam nadzieje, że dzisiejsza noc była dla Was lepsza. Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, ze dajesz sobie rade ![]() Cytat:
Cytat:
Za 3 tygodnie będziemy miały inne powody do narzekań Cytat:
Mąż mi lapka zabrał na weekend, więc Was tylko z telefonu podczytywałam. A odpisywać trochę ciężko. Za to wycieczka niedzielna była baaaardzo udana- skończyła się lunchem w jakimś azjatyckim bistro. Zamówiłam sobie zupę- i... była tak ostra, ze myślałam, że urodzę Ale płonne moje nadzieje. ![]() Cos czuje, że mimo braku szyjki i rozwarcia jeszcze przenoszę tą ciążę. Nawet większej motywacji na dzisiejszą akupunkturę (ostatnią) nie mam Ok- zaczął się nowy tydzień, więc trzeba skończyć z marudzeniem. U was tez dalej taka ładna pogoda???
|
|
#3264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
I weź zrozum ciężarną Tak czy owak, chcę to mieć już za sobą i mam nadzieję, że nie będę czekać do tych dwóch tygodni po terminie ![]() Cytat:
Ja rozumiem jakby chcieli przyjechać pomóc, ale pewnie będą siedzieć na głowie i jeszcze się obrażać jak będziesz odsypiać w dzień nocki czy coś ![]() A ty się ciesz :P Jak przyjadą i zacznie się poród to potem poleżysz w szpitalu i będziesz miała kilka dni gości z głowy ![]() Szalejesz U mnie 5 dni Ale zamówiłam u naszej szamanki poród na jutro więc czekam ![]() Cytat:
Ale na marudziłam Idę na zakupy
|
|||
|
|
|
#3265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przez 2,5 tygodnia dociekania co z tym narożnikiem nie odebrał telefonu komórkowego ani razu - raz odebrała pracownica stacjonarny, po 13, jak mówiła dopiero przyszła do pracy, ale ona nic nie wie, musi się z szefem skontaktować, widzi naszą umowę, ale gdzie narożnik to już nie ma pojęcia ale jak w środę kasy na koncie nie będzie, to nie wiem - wyjdę chyba z siebie i w czasie przybytku energii przed porodem zrobię :P(swoja drogą wczoraj mnie naszło ok 19 zacząć ściany drapać ze starej farby - papierem ściernym - bo jak malowaliśmy większy pokój to potem odpadała farba, a u Młodego nie chcę tego drugi raz doświadczać, bo mnie piorun strzeli i też sobie pomyślałam, że to nienormalne - bo do 23 zdrapałam pół pokoju, kiedy wcześniej we dwoje się męczyliśmy z jednym kawałkiem :P no ale... do TP ponad miesiąc i oznak innych brak, więc to chyba jeszcze nie TEN przypływ energii)
|
|
|
#3266 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry :-* wybaczcie że wczoraj nie pisalam jakoś brak siły mam, śpię do południa a potem popoludniu po obiedzie :/
Edzia ciąże bliźniaczą mamy xD te same dolegliwości nas męczą :P Gianna ja to już dawno na IP bym była nie wiem jak to wytrzymujesz o.O Amelka podzielam zdanie dziewczyn, że lepiej jak jednak w szpitalu jesteś jak córcia jest chora :-* Nadzwyczajna trzymam żebyś do jutra wytrzymała i żeby nogi nie były takie spuchnięte dzisiaj ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3267 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będę odpisywać po kolei, bo coś czuję, że będę nadrabiać jakiś czas ![]() A ja chciałam się pochwalić, że w sobotę byliśmy z tż w lumpeksie i kupiliśmy prawie wszystkie ubranka dla Kamili ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Cytat:
Faktycznie ginekolog nie udziela się podczas porodu, tylko stoi z boku i obserwuje |
|||
|
|
|
#3268 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze, że przypomniałyście mi, że muszę jakieś mleko kupić w razie w
![]() Co do termometrów w szpitalu to bardzo często trzeba mieć swój. Wydaje mi się, że to przez to, że szpital musiałby je dezynfekować za każdym razem a jak to zrobić przy tych elektrycznych Choć na oddziałach dziecięcych spotkałam się już z tymi na podczerwień, ale wiadomo, że dzieciom trudno zmierzyć temperaturę.Ja też urodziłam bez żadnych przepowiadaczy. Zresztą jak zaczęłam mieć bóle to nawet nie pomyślałam o tym, że rodzę. A to dlatego, że te skurcze miały polegać na twardnieniu i bólu brzucha. A mnie bolały plecy,brzuch miękki. Dopiero, jak mnie do szpitala przyjęli to dotarło do mnie, że to już ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piszecie o tych kopniakach i trudnościach w oddychaniu a ja w tej ciąży pod tym względem mam lajtowo póki co ). Tylko od czasu do czasu mi naciśnie na pęcherz, ale wystarczy, że zmienię pozycję to przestaje ![]() Wszystkie ruchy, jakie czuję to po prawej albo lewej stronie brzucha. Tak sobie coraz częściej zaczynam myśleć czy nie czeka mnie cc (przez to położenie małej). Choć wolę się nie nastawiać to bym się chyba cieszyła z takiej opcji. Tylko obawiam się jednego - że zemdleję na tym stole A to dlatego, że niestety zawsze mi się robi słabo przy pobieraniu krwi i na widok zabiegów ingerencji w ciało No i obawiam się tego, że leżąc na stole i wiedząc, co mi tam robią odpłynę...
|
||
|
|
|
#3269 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Ja na szybko, bo u nas przepiękna pogoda, 16st i słońce. Spadamy z Antkiem na długaśny spacer do parku. Gratuluję serdecznie Meluzyna! Zajrzę do Was później, jak Antoszko pójdzie spać i spróbuję trochę nadrobić
|
|
|
|
#3270 |
|
Rozeznanie
|
Nogi nadal spuchniete. :banghead:Okropnie wyglądają. Ciesze sie ze ide do szpitala bo gdybym w tym stanie miala czekac na poród to bym sie jednak denerwowala. A tak zrobia badania i cos postanowia.
Dzis zaczelam 37 tydzien czyli za 7 dni moj Maksiu bedzie donoszony. Bedzie mogl sie rodzic. W DD TVN znowu bylo o smierci dziecka w lonie. Wiecie co, ja musialam przełączyć. Rozumiem ze trzeba o tym mowic glosno itd ale odbieram to juz jako niezdrowe szukanie sensacji przez media. A dodatkowo ja sie stresuje ze i mnie cos zlego sie przytrafi. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

dla Was

W dzień tez maluch za duzo nie chce spać ale potrafi grzecznie lezec sam i rozglada sie swoimi wielkimi oczami. Ogólnie jest troche cięzko ale wszystko wynagradzaja mi jego sliczne usmiechy których widok jest bezcenny.
Ale położna zajrzała w krocze a tam rozwarcie 8cm, wiec szybko po ginekologa i się zaczęło jakoś ok 6.15. Położna nacięła mi krocze, bo bała się, że jednak popękam. Dosłownie trzy mocne parcia i Zośka o 6.40 była na świecie 
zazdroszczę szybkiego porodu
co ile miałaś te skurcze kiedy zadzwoniłaś do położnej? samo się tak nagle rozkręciło, czy miałaś jakieś przepowiadacze?[COLOR="Silver"]

. Nie wiem jak pediatrzy to uzasadniają 

Mam nadzieję, że może we wtorek wyjdę do domu. Amelka w domu ma jelitowke. Mąż nawet porządnych zakupów nie potrafi zrobić, a ja tu leżę i jajko znoszę. 
Ja rozumiem jakby chcieli przyjechać pomóc, ale pewnie będą siedzieć na głowie i jeszcze się obrażać jak będziesz odsypiać w dzień nocki czy coś
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013