|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
To jest dobra rada bo dziecko ma mieć posiłki a nie przekąski. Zrobiłbym tez wszystko aby dziecko byliveybudxonw podczas karmienia i efektywnie ssalo. Mojemu Marco tez sie czasami wydaje ze po 15 minutach sie najadł a za 10-15 chciałby jeszcze. Teraz robie tak ze nie przewijam go przed karmieniem tylko po 25 minutach odbijam, pózniej przewijam i przystawiam raz jeszcze i zazwyczaj ciągnie jeszcze 10-15 minut. W ciagu karmienia tez staram sie aby mocno nie zasypiał tylko ciągnął, a jesli mi sie nie udaje to jak wyżej. Trzeba tez pamietać ze są po prostu dzieci które jedzą co 2 godziny. Mleko kobiece szybciej sie trawi, wiec dziecko nigdy nie będzie spalo tyle co po mm. Dzięki temu ze szybciej sie trawi jest mniejszym obciążeniem dla żołądka i jelit. Mm rozdana ten zoladeczek i powoduje ze dziecko nie czuje głodu dłużej. Czasami uregulowanie karmien trochę trwa, ale imo warto sie pomeczyc. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Odnośnie osłonek na brodawki to trzeba wiedzieć ze dziecko wyciąga przez nie mniej niż przystawiane normalnie do piersi, dlatego imo używać ich wtedy, gdy naprawdę trzeba. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- JeszcZe odnośnie krótkich przerw miedzy karmieniami, to warto aby ktoś fachowy zobaczył czy dziecko jest dobrze przystawiane bo jesli pozycja jest zła i łapie tylko końcówkę brodawki to tez sie nie będzie najadac. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3362 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
więc może jedno i drugie. Cytat:
za 2 kg
|
|
#3363 |
|
Wtajemniczenie
|
elunka haha a jak tam sytuacja w szpitalu?duzo dziewczyn?
jak karmią?
|
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam szczerze, ze nie chciałabym w życiu odciągać przez ileś miesięcy i dawać przez butelkę. To takie ograniczajace. Z tak zawsze można usiąść wszędzie w kąciku, zakryć sie chusta i karmić.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Asienka czyli wcale nie Tobie mowil wagę tylko asystentce
no ale fajnie ze cos wiemy ![]() Cytat:
dziewczyn na sali ze mna 7. Na plus to ze mamy lazienke w.pokoju, nie musze sie stresowac ze mi ktoś wlezie jak biore prysznic. Na jedzenie sie nie zalapalam, na sali bylam przed 18. Ogolnie na razie wszyscy mili Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem po wizycie, 32t4d, mała wg usg o 6 dni młodsza, waga ok 2045. w prawej nerce ma zastój moczu, 3mm, lekarz mówił, żeby się nie stresować, że przy następnej wizycie skontroluje. ale sprawdzał to 4 razy i potem już o niczym innym nie mówił i żeby się nie stresować. no i to jego, gadanie, żeby się nie stresować najbardziej mnie zestresowało. wyszłam i się poryczałam. w tamtym roku Mateusz miał zapalenie nerek i leżał w szpitalu, więc głupie myśli, że to 'rodzinne'. zaraz bębę konsultowała z doktorem google. Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-02-25 o 01:10 |
|
|
|
|
#3367 |
|
Zadomowienie
|
elunka w tym tygodniu nie mam czasu
Jutro przyjeżdża moja siostra pomóc w sprzątaniu chałupki, popołudniu przywożą mi stół z krzesłami. Poza tym szwagier robi szafę w sypialni, Tż skręca Hankowe meble, łóżeczko jeszcze na strychu, w lodówce już tylko światło tylko tak koło 05.03 bo jeszcze muszę rolety wybrać i wózek przeczyścić![]() A na serio elunka trzymam za Ciebie mocno kciuki! Oby oksy szybko podziałała i poród był błyskawiczny i bezbolesny taki "pchasz i masz" ![]() Ela zazdroszczę, że masz już Olę przy sobie. Pięknie sobie radzicie Super, że Tż tak pomaga i taki zaangażowany Dbaj o siebie! Jedz przez rozum, to ważne żebyś odzyskała siły i miała pokarm. U mnie dziwne bóle jak nagle przyszły tak nagle odeszły. Już jest ok, jak ręką odjął. Już się zastanawiałam, czy na IP nie jechać bo do łazienki nie mogłam dojść, ale nagle przeszło samo
|
|
#3368 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pieknie Cytat:
![]() 2. rety, juz nie pamietam jak to funkcjonuje ![]() Cytat:
Cytat:
zebys wytrzymala Cytat:
wszystko zeszlo Cytat:
super, ze juz na swoim i tak masz duzy wybor w lodowce Pamietam, ze my mielismy tylko piwo
|
|
|
#3369 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale na zapas sie nie martw Widze ze sporo osob przed porodem zajmuje sie roletami/zaslonami
|
||
|
|
|
#3370 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczęta
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tam też nie czułam żadnych nieprzyjemności, tym bardziej że miejsca wkłucia najpierw smarują jakąś maścią znieczulającą także nic kompletnie nie czułam. Cewnik też wkładali po znieczuleniu. Cytat:
Ślicznie wyglądasz i synuś słodki ![]() Dziewczynki to ja nie mam powodu do narzekań, jak na razie nic mi aż tak bardzo nie doskwiera, owszem boli kręgosłup, czasem coś zakłuje w boku że nie mogę się ruszyć, poruszam się jak słoń i szybko męczę, ale to takie normalne wszystko. Nie wiem czy w pierwszej ciąży czułam się gorzej czy po prostu więcej narzekałam, bo pamiętam że non stop Tak czy się nie mogę się doczekać powrotu do pełni sił.Elunka Ty chyba mnie pytałaś czy te wyprawki to w państwowym szpitalu? No niestety Kochana, ja rodziłam w prywatnej klinice, w tej samej zamierzam i tym razem, tylko muszę dojechać 150 km
|
|||||||||
|
|
|
#3371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() 05.03 moze byc - mi pasi dostalismy wlasnie zaproszenie na sobotnie ostatki - jeszcze zdąże imprezę zaliczyć przed tą druga imprezą co mnie czeka ![]() super ze ból minął! olakola nie czytaj głupot w necie, po co się dodatkowo stresować ![]() wiem ze to trudne! trzymam kciuki - bedzie dobrze |
|
|
|
|
#3372 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo za 2 kilogramy Cytat:
![]() Skoro lekarz powtarzał, żeby się nie martwić i spokojnie czekać do kolejnej wizyty, to tak trzeba zrobić żeby było jak powinno Elunka, to jak Was 7 w sali, w tym 3 z takim samym planem jak Twój, to ciekawie będzie bardzo mocne - pisz do nas, jak tylko będziesz mogła. |
||
|
|
|
#3373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
mamusiom t pasowało dzieciakom też wiec nie było sprawy teraz musisz brac sie za siebie moze jakies witaminki dla karmiących co by twój organizm troche wzmocnić ?
|
|
#3374 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cudowne sliczna pamiatka Cytat:
zycze powodzenia w szpitalu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() trzymam kciuki i mysle nieustanie
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
Cytat:
![]() ja jadlam 4 godziny po cieciu i to normalna kolacje nsa cieplo i duzo , plus deser![]() trzymam kciuki aby udalo sie przystawianie ![]() jak bedziesz walczyc i przystawiac to wywalczysz Chinki tez nie przystawiaja przez kilka dni, bo uwazaja , ze to leko jest "nieczyste", a potem karmia wieki wiec mozna pamietaj, ze jak podgrzewasz odciagniete mleko w cieplej wodzie delikatnie, aby nie bylo lodowate (nie goracej i nie w mikrofalowce) i jesli nie zuzyjesz calego, to juz drugi raz go nie podgrzewasz i nie dajesz, tylko wylewasz ( bo m.in. namnazaja sie bakterie), ale to chyba wiesz
|
|
#3378 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Olej ja i tyle Cytat:
![]() kicia dla mezaa jak maly przybiera ?? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj sie zebys wiedziala
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech wszystko bedzie po twojej mysli trzymam kciuki
|
|
#3380 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=teQiba;45315366
Widze ze sporo osob przed porodem zajmuje sie roletami/zaslonami [/QUOTE]![]() Cytat:
![]() Cytat:
polozna na obchodzie się śmiała ze są 3 lozka na porodowce Mialam KTG przed chwilą. Podobno 2 solidne skurcze sie zapisały, az sie zdziwiły ze nic nie czułam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3381 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. duzo was tam obyscie tylko wszystkie nie zaczely rodzic jednoczesnie Cytat:
no co Ty, nie wiesz, ze net to zlooooo Nic nie czytaj, bo sie tylko jeszcze bardziej zestresujesz Bedzie dobrze
|
|
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
O muszę mu przypomnieć
Cytat:
|
|
#3383 | |||
|
Zadomowienie
|
ale jesteś zgrabna
nie da się ukryć że ciężarówka ale naprawdę zgrabna![]() niewiele już zostało nie wiem jak bym się czula znając dokładną datę porodu, z jednej strony pewnie radość a z drugiej ogromny strach![]() Cytat:
Cytat:
chyba duża więc szansa więc że i z też sobie poradzą![]() Cytat:
może podzielisz się broszurką z koleżankami
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3384 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
coś w tym jest, ja właśnie czekam na nowe firanki Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2014-02-25 o 00:21 |
||||||
|
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
poczytałam dr google, różnie może być, ale i 5cm! zastój miała dzidźka, szok; jak będzie dalej zastój to muszę rodzić w szpitalu z oddziałem neonatologicznym. piszą, żeby nie olać jeśli będzie dobrze i przez 3 lata robić kontrolne usg nerek co pół roku, pierwsze najlepiej w 3 dobie życia i co miesiąc badanie moczu.
oby wysikała ten zastój z tych nerwów mam taką zgagę, że gaviscon nie daje rady ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- mariolasol ale masz fajnego męża ciacho ![]() ![]() Kubie zrobiłam usg głowy po urodzeniu (CC) i wyszło, że miał okołoporodowy wylew krwi do mózgu, potem o tym rozmawiałam z ginem i on twierdził, że 80% dzidź tak ma i nie trzeba się przejmować, że oni robili wszystki usg mózgu, ale przestali bo rodzice się niepotrzebnie stresowali. Kuba rozwija się prawidłowo, a ja to badanie robiłam z 'nadgorliwości' |
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawac!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Raczkowanie
|
Wstałam z bólem głowy i zdrętwiałymi nogami ale wstałam
MIŁEGO DNIA
|
#3389 |
|
Rozeznanie
|
Elunka88
za szybki porod!!
73 kg Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-02-25 o 07:45 |
|
|
|
#3390 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. Okazało się (już po porodzie, jak robiłam rezonans), że mam zwapnienia w kręgosłupie. Stąd nie dało się wkuć. Teraz muszę skonsultować się z anestezjologiem przed porodem czy w ogóle mam szanse na zzo. Choć psychicznie staram się nie nastawiać na znieczulenie (dlatego jeszcze bardziej bym chciała cc). No ba - chyba w każdym szpitalu koło 6 rano jest pobudka ![]() Miłego dnia dziewczyny Brokułki dla czekających na rozkręcenie akcji |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

więc może jedno i drugie.
o dziwo nawet sie go nie spytalam, bedac przekonana ze znow mi powie, odpowiednio do wieku ciazy
poza tym ktg mialam tym razem na siedzaco, zelazo ladnie podskoczylo, wszystko inne ok
za 2 kg 

tylko tak koło 05.03 bo jeszcze muszę rolety wybrać i wózek przeczyścić
Więc pewnie lepiej coś zabrać i najwyżej zjeść po albo dokarmić męża 
wytrzymać.
A to dlatego, że niestety zawsze mi się robi słabo przy pobieraniu krwi i na widok zabiegów ingerencji w ciało
).

no, ale pozwalam mu, Bo za 2 tyg wraca do pracy.