|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() Chyba nic nie przytyłaś
|
|
|
|
|
#3302 |
|
Raczkowanie
|
Kupujecie wcześniej osłonki na sutki? ja chciałam kupić bo w mojej małej mieścinie obawiam się że w aptece ni będzie wyboru a nie chciałabym kupić pierwszych lepszych a muszę bo moje brodawki nic się nie zmienily nadal są wklęsłe. Jakiej firmy polecacie może macie sprawdzone?
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- mmhm super będziesz miała pamiątkę! a najlepsze jest wygięcie kręgosłupa na każdym kolejnym zdjęciu
|
#3303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, moze macie racje z tym prezentem, nie zastanawialm sie nad tym zbyt wnikliwie
|
|
#3304 |
|
Raczkowanie
|
martorka u nas też będzie różnica wieku ok 5 latek, i prezent od siostrzyczki dla siostrzyczki szykujemy. Mi się to bardzo podoba tym bardziej że wiem co mała chciała by dostać, a jak dostanie to od siostrzyczki to tym bardziej będzie się cieszyć.
Mnie martwi raczej kwestia odwiedzin rodziny i znajomych, jak tak wszyscy będą się zachwycać nad małą kruszynką a ona będzie siedziała i to wszystko widziała... może być wtedy bunt, tym bardziej że my ją ostatnio po tym szpitalu rozpuścili troszeczkę. Chyba zapowiem wszystkim że nie chcę prezentów dla niemowlaczka tylko jak już mają coś kupić to niech starszej dadzą "coś" choćby czekolade .... nie wiem jak to będzie w te odwiedziny. Teraz dużo rozmawiamy o dzidziusiu. Pyta mnie co będziemy rozbić jak się urodzi a co nie będę w stanie jej pozwolić, codziennie też przypominam jej że sama pojadę na poród a ona zostanie w domu, nawet dobrze to teraz znosi, ale jak będzie t zobaczymy ... no i rozpoczęłam 34 tydzień
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Super
Cytat:
http://canpolbabies.com/pl/produkty/...gory:10/page:1 ale one na poranione sutki bardziej są. Położna mówiła mi, że na wklęsłe sutki polecają muszle, można je już przed porodem nosić, aby już teraz się wyciągnęły np. takie http://www.smyk.com/medela-oslona-fo...FU_KtAodiX0AHA |
|
|
|
|
#3306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez sie martwei odwiedzinami, ale w sumie za duzo ich nie bedzie, wiec damy rade, a kazdy chyba wie, ze nalezy tez o straszym dziecku pamietac przynajmniej mam nadzieje....
|
|
#3307 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak nie zjem to zostanie na inna okazje, ale w razie duzego gloda moze mi uratowac zycie, wiec wole miec ![]() Cytat:
A jakie ewentualnie kupic to nie mam pojecia ![]() A w ogole to taka oslonka sie jakos przyczepia do cycka czy trzeba ja palcami caly czas trzymac? |
|||
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jedną wklęsłą brodawkę i nic nie kupuję przed porodem ) biorąc pod uwagę wielkość piersi, sutków i dziecka (ust??) Można to kupić bezpośrednio w szpitalu, więc ja zdam się na radę profesjonalistki Może u ciebie też jest taka możliwość? Rada ze SR: Wiem, że czasem proponują też używać zwykłej strzykawki ![]() Poza tym powiem ci, że im bliżej porodu tym mój sutek przybiera coraz to normalniejszą postać Coraz bliżej ![]()
|
|
|
|
|
#3309 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dowcipniś ![]() Cytat:
Elegancki ![]() Ja dziś po ostatniej wizycie w ciąży . było ktg - skurczy brak, szyjka długa jak na początku ciąży, mały dość wysoko, póki co się nie szykuje do wyjścia. Gin stwierdził, że do 5 marca powinnam wytrzymać.Pytałam o znieczulenie do cc no to powiedział tylko że czasem stosuje się znieczulenie podpajęczynówkowe a czasem zewnątrzoponowe, decyduje o tym anestezjolog indywidualnie a także to czy np. muszą się spieszyć bardzo czy nie. Powiedział żeby się nastawić pozytywnie ale też przygotować, że pewne zabiegi są nieprzyjemne, tak jak zakładanie wenflonu czy podanie znieczulenia ale zawsze robią wszystko żeby komfort pacjentki był jak największy. Zostało mi 8 (!) dni...
|
|
#3310 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3311 |
|
Raczkowanie
|
ag9 8dni wow, też chcę
![]() koziemleko ja też nie kupuję jak narazie żadych nakładek, kupiłam jeden raz jak mi mała sutki zmasakrowała ale założyłam je raptem 3 razy do karmienia bo jakoś mnie denerwowały martorka też mam taką nadzieję że będą pamiętali o starszej naszej córci ![]() POCHWALCIE MI SIĘ TUTAJ JAK USUNĘŁYŚCIE ŻÓŁTE PLAMY NA BIAŁYCH CIUSZKACH ????plis ... przejrzałam ciuszki no i na tych białych są te żółte plamki, nie wiem czy potraktować je waniszem, czy w temperaturę 60 st (a wolno w 40 stopniach, więc się obawiam że się jeszcze skurczą ) czy jeszcze jakiś inny sposób, nie wiem ...
|
#3312 |
|
Raczkowanie
|
Może racja, narazie się wstrzymam, choć im bliżej porodu tym moje sutki coraz bardziej schowane w nabrzmiałą otoczkę ;/ jakoś to będzie
|
#3313 |
|
Moderator
|
Wow
![]() A mnie sie wydaje ze moje 2 tygodnie to krotko - a przez te 2 tygodnie jeszcze tyle mamus powinno urodzic, szok
|
|
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
meluzyna ogromne gratulacje
Super, że masz już Maleństwo po tej stronie brzuszkaPrzepraszam, że tak mało się odzywam i nie odniosę się do pozostałych postów, ale dziś jtrochę tak byle jak się czuje ![]() My nadal w dwupaku, jakieś pojedyncze skurcze są i bóle/kłucia dołem brzucha, ale poza tym cisza i względny spokój. U nas przeprowadzka w pełni, w zasadzie od piątku już mieszkamy u siebie tylko gapa zapomniałam o zakupach i w lodówce mam keczup, musztardę oraz serek danio sztuk 1
|
#3315 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A wkuwała się 3 razy (niestety nie udało się wkuć i w końcu na żywca rodziłam ).
|
||
|
|
|
#3316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3317 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ostatnia wizyta - +17 kg Dzięki Cytat:
![]() Ja traktowałam vanishem potem jeszcze prałam 2 razy, a nie ze wszystkich zeszło. |
||
|
|
|
#3318 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) potem w plynie dla dzieci i git ![]() Cytat:
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Albo ściemniasz, albo twój gin ma zepsutą wagę
Ja prałam ciuszki dwa razy w 40 stopniach i mi niestety na kilku zostały jakieś dziwne plamy. Ale nie mam ochoty z nimi walczyć, pewnie i tak ubiorę to tylko raz albo wcale
|
|
|
|
#3320 | |
|
Moderator
|
Cytat:
No to w sumie jesli powinno sie samo trzymac to w razie W chetnie sie w cos takiego wyposaze ![]() Mmhym - ja nakladam torbe razem z Toba, bo u mnie podobny wynik
|
|
|
|
|
#3321 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć, czołem witam po weekendzie
![]() no i tak..... też mam już dość tej ciązy! ![]() w srodę wizyta u gina - mam nadzieję ze coś się zaczęło dziać - głupie to najpierw leżeć trzeba a potem się chodzi w dwupaku o długo za dlugo ![]() virginia przytulam cię! bardzo mi przykro że masz taką a nie inną sytuację w rodzinie - naprawdę! ![]() córeczka ci wszystko wynagrodzi! i będziesz miała kogo tulić i całować gratuluję kazdego zaczętego tygodnia i miesiąca!!!!! klas ki:dziewczyny też mam straszną zgagę!!!!!!! ![]() o te żebra tak bolą! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() cudowna Cytat:
ale to zleciało! super ze tak fajnie u was się dzieje![]() Cytat:
padłam ze śmiechu!Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i nie wiem jak to będzie jak kazdy tiru riru do malego bedzie a ona tak z boku..... ![]() a plamy z białych rzeczy mi nie zeszły po vanishu ![]() ![]() Cytat:
gianna ale się umeczysz bidoku ![]() mmhym super brzusio - w wagę nie wierzę Ela za KP
|
||||||||
|
|
|
#3322 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
uff, doczytałam Was
Enia_ śliczne Maleństwo! Cytat:
Odnośnie tego zakochania się w maluszku przez dziadków... ja myślę, ze jakas szansa jest. To dosyć typowe że surowi i niezbyt czuli rodzice bardzo łagodnieją jako dziadkowie... Tak czy inaczej, z całego serca życzę, żeby Ci się poukładało Cytat:
Cytat:
Cytat:
za opis porodu, całkiem nieźle poszło widzę![]() Gratuluję jeszcze raz Cytat:
Nie wiem, czy w przypadku takiego dużego puchnięcia to coś da jeszcze, ale herbatka z pokrzywy bardzo dobrze reguluje zatrzymywanie się wody w organizmie, może spróbuj? Cytat:
Odnośnie tej wiadomości o śmierci dziecka... Masz rację, moim zdaniem to granie na najniższych emocjach, przeginają z tym łowieniem sesnacji wszędzie. Piszecie dziewczyny o tych prezentach dla starszego rodzeństwa... My chyba odpuścimy - Antek będzie miał dwa lata (bez jednego miesiąca), myślę, że i tak może nie do końca załapać. Najważniejsze w naszym przypadku (i pewnie w większości ), to okazywanie starszakowi dużo uczuć i nie traktowanie starszego jak "dużego", który zawsze musi ustąpić, bo przecież dzidzius jest malutki.I jeszcze - zaczęłam jakiś czas temu masaże krocza. Dostałam od położnej, która mnie przygotowuje do porodu całą broszurkę. (swoją drogą po porodzie tutaj - jeśli się uda SN - będę miała spotkania zajmujące się moim kroczem Ćwiczenia, jakies mikroprądy...)I chyba źle robiłam ten masaż poprzednio... chyba trochę zbyt olewawczo. Teraz pracuję ciężko, nie jest przyjemnie, ale liczę na efekty.Byliśmy wczoraj na wycieczce. Pierwszy piknik w tym roku, było przecudnie. Pospacerowaliśmy trochę, wygrzaliśmy się na słonku... Dorzucam zdjęcia
|
||||||
|
|
|
#3323 |
|
Wtajemniczenie
|
ag9 mi też zostało 8 dni!.
matko to tydzień!![]() chowam się do szafy! ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- pola cudne fotki! ![]() wczoraj było cudownieee ciekawe co u Kate i upartej Majki! ![]() mariolasl miło czytac że u was tak pozytywnie. że mały ładnie je i w ogóle - cieszę się bardzo! Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-02-24 o 16:17 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3324 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. najpierw wyprałam wszystko w Arielu sensitive, bo tego używam do moich i Basi ubrań, dzidziusiowe rzeczy mam zamiar prać w tym samym, chyba że będzie źle reagował 2. te rzeczy, na których zostały żółte plamy namoczyłam w vanishu na parę godzin i znowu uprałam w arielu 3. wyjątkowo uparte żółte plamska (chyba ze 4 białe bodziaki takie zostały) potraktowałam... domestosem! Tzn. tylko na plamę polałam, potrzymałam kilka minut, wypłukałam potem bardzo dokładnie w wodzie i po raz kolejny uprałam w arielu. Wszystko mam bieluśkie jak z reklamy viziru Nic się jeszcze nie rozpadło, a zresztą te najmniejsze rozmiary i tak są krótko używane, więc nawet gdy sie rozpadną po 3cim praniu to nic się nie stanie Cytat:
Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-02-24 o 16:54 |
||
|
|
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
Asialll ja kupiłam z TT wyglądają na dobre ale kupiłam je bo mam butelki i smoczek z tej samej firmy.
Paulina ![]() Uparta ![]() Ag Enia śliczna Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3326 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ja po wizycie na szczęście to nie wody tylko jakaś cholerna infekcja..
|
#3327 | |||||
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje, że po drzemce lepiejCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pięknie Macie super pamiątkę.Cytat:
![]() Cytat:
U siebie najlepiej.A zakupy zawsze sie przy okazji zrobi ![]() Tez użyłam wybielacza, a potem bardzo porządnie wypłukałam i wyprałam ubranka.Nie zeszła chyba jedna, bardzo uporczywa plama, ale body już wysłużone, więc wywaliłam. Pola- piękne fotki ![]() Posiedziałam na słonku, poczytałam książkę, przeszłam się delikatnie, zjadłam czekoladę- i od razu świat wygląda inaczej. Tylko miejsca wkłuć po akupunkturze dzisiaj bolą- może dzięki temu sie coś przyspieszy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny od kilku godzin mam jakiś dziwny, mocny ból kłujący podbrzusza-na środku i po prawej. Chodzę zgięta w pół, bo wyprostować się nie mogę, boli przy siedzeniu w każdej pozycji właściwie, przy nawet delikatnym uciskaniu
Miała któraś z Was tak Brzuch nie jest bardzo twardy. Ból jest raczej stały, jednolity, więc chyba nie skurcze. Młoda się rusza, co prawda słabo i leniwie.
|
#3329 |
|
Raczkowanie
|
jak dobrze, że jestem sama z małym i nie słucham codziennie cudownych rad
ale nic się nie odzywałam tylko obróciłam wszystko w żart i mówię do małego "jaka ta mama jest niedobra, pożal się na mamę" itd ale się w duchu nieźle zdenerwowałam ![]() napierdziela mnie ostatnio kręgosłup, że momentami ciezko mi się zająć małym echh, staram się delikatnie ćwiczyć na kręgosłup, zobaczymy czy to coś pomoże
|
|
|
|
#3330 | |||
|
Zadomowienie
|
ale Wy jesteście kochane ![]() pola_m zdjęcia super - Małego prawie nie widać, ale podejrzewam go o bycie pociesznym wiercipiętą za masaże. U Was to macie opiekę... Mam na myśli te zabiegi na krocze i całą resztę - ech, marzenie ![]() Cytat:
jakie już to rozwarcie masz? Jakieś KTG masz zlecone? ![]() Cytat:
Bo najgorsze są wieczory. Cytat:
Dobrze, że się nie przejmujesz - przecież Ty znasz swoje dziecko. A stosujecie smoczek? Może mąż by Ci rozmasował te plecy? Jakaś maść rozgrzewająca i masaż i na pewno będzie lepiej |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

Więc pewnie lepiej coś zabrać i najwyżej zjeść po albo dokarmić męża 

A to dlatego, że niestety zawsze mi się robi słabo przy pobieraniu krwi i na widok zabiegów ingerencji w ciało 
Wiec wprost pytam go czy to cos zmieni czy dostane cos zeby porod przyspieszyc,czy cos wiecej bedzie sie dzialo niz w domu a on mowi ze poki jest wszystko ok,dopoki wody sie nie sacza,tetno jest ok to bede czekac po prostu w szpitalu a niektorym sam pobyt tutaj pomaga.Mowie ze mnie nie i ze od srody mam rozw 3cm.Wiec sam stwierdzil ze to dlugo skoro nic sie nie ruszylo.No i dla pewnosci sprawdzil jeszcze przeplywy i ilosc wod plodowych ale wszystko jeszcze w normie.Jedyne co to stwierdzil ze wg niego to juz kwestia czasu i ze jemu wszystko wskazuje ze juz bardzo blisko

).

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klas ki:
), to okazywanie starszakowi dużo uczuć i nie traktowanie starszego jak "dużego", który zawsze musi ustąpić, bo przecież dzidzius jest malutki.

...)
ale Wy jesteście kochane