|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Cytat:
Twoi t są...szkoda słów.. ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze znaczna większość z was jest za białymi,a mnie cholernie kuszą te ciemne
![]() Pewnie dlatego że jeszcze nigdy takich nie miałam ![]() Ale mam wobec nich zacne plany,jutro wam pokaże kurtkę jaką sobie upatrzyłam (jest granatowo brązowa) i one by do niej pasowały,bo jakoś białe mi się z nią nie komponują. Ciężki wybór wam powiem... Jeszcze wszystko ze sobą dobrać żeby współgrało ![]() Zachciało mi się zmian
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Ewulka ja też tak mam. Kompletnie nie wyobrażam sobie tego, że mogłabym moją Maliznę zostawić na cały dzień, a z drugiej strony męczy mnie już to siedzenie w domu
no i człowiek jednak dziczeje jak tak siedzi w domu i jakoś tak, hmmm, nie myśli w ogóle o sobie? W sensie nic sobie nie kupi bo szkoda kasy jak i tak się nigdzie nie wychodzi, a jednak jak do pracy się idzie to co innego
|
|
|
|
#64 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiedzieli, że macie takie konszachty Cytat:
Dwa razy użyłam i normalnie jakby mi się tam wszystko powykrzywiało ![]() Na noc już? ![]() Ja też, chyba nawet koniec lutego to był, jak się mi połóg skończył ![]() Nie wiem jak u Ciebie, ale ja w ciąży mokrzycę miałam związaną z grzybicą, wyleczyłam - mokrzyca przeszła. Teraz też znowu od jakichś 3 miesięcy mi leeeci ciągle i swędzi, a normalnie nie mam kiedy, bardziej GDZIE, się wybrać ![]() Cytat:
![]() Tak, bardzo. Z racji panujących warunków/atmosfery - tym bardziej ![]() ---------------------- Pola się obudziła o 6.50, miała mieć drzemkę ok. 12, ale siorze się umyśliło myć podłogi (wow). Szkoda tylko, że ona nie umie tego robić, nie, wcale nie cicho, po prostu normalnie Napie.dala tym mopem po podłodze, po ścianach, po drzwiach... No, więc skutek był taki, że z "drzemki" młodzież obudziła się w momencie, kiedy zamknęła oczy ![]() I ostatecznie od 6.50 miała drzemkę o 16, i od razu do 17.40 Ale w sumie nie jest jakoś specjalnie wyspana, to może pójdzie spać o jakiejś normalniejszej porze
Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-02-25 o 19:58 |
|||
|
|
|
#65 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam, nadrabiam i właśnie zauważyłam, że będę testować nowy tusz do rzęs MF - https://wizaz.pl/akcje/max-factor/ex...ore-udzial.php
Fajnie. Ciągle szukam idealnego do moich dziwnych rzęs... Widzę tematy: Termometry - ja mam galowy (nowa wersja rtęciowego, nie jest niebezpieczny), mierzę nim małej w pupci temperaturkę, jest dokładny i szybki. Taki mi lekarz zalecił i takiego używam, nie myli się z pewnością. Niezawodne, a są bardzo tanie - ja za swój płaciłam ze 12zł. No i ja też używam tamponów - nie cierpię podpasek. Cytat:
Cytat:
A co do siedzenia w domu, to ja Cię rozumiem - bardzo mnie męczy to, że nie mogę nigdzie wyjść... Mogłabym nawet z małą, ale z racji tego, że mieszkamy w małym miasteczku, ja po prostu nie mam gdzie iść... Zadupie totalne. Ja przed ciążą byłam duszą towarzystwa, tzn nie chodziłam na imprezy, ale spotykałam się z koleżankami, na zakupy, kawę, coś tam - a teraz siedzę sama w domu całymi dniami i męczy mnie to, naprawdę męczy. To jedyne, co mi nie odpowiada w moim życiu w tej chwili - chętnie wzięłabym małą do wózka i poszła sobie gdzieś, na kilka godzin, jakieś centrum handlowe, starówka - ale u mnie w miasteczku nie ma czegoś takiego...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-02-25 o 20:24 |
||
|
|
|
#66 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja po Agatce tak miałam, a teraz ok. Zakochałam się w bułkach fitness z lidla! |
|||
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się ciemne podobaja Miałam cytowac, ale mąż mnie tak w^$%$^&*&ł , że mi się odechciało wszystkiego. Ifwka widziałam, że dziewczyny już Ci odpisały ja bym zamieniła na kanapkę. |
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Wieści z frontu w kwestii spania i zmian, heh.
Dziecko coś zasnąć nie mogło, wypiło z uu i idziemy się bawić. No to się bawimy, ale co chwilę podchodzi, kładzie mi głowę na kolanach i "mama mama" - no to znowu do sypialni, tulę, przystawiam. Oczka się zamykają, a nagle hyc - dziecko znów siedzi i chce sobie iść, mimo, że ledwo na oczy patrzy. To ja niewiele myśląc odruchowo do łóżeczka wsadziłam, mówię "Amelciu, połóż się", dziecko się na brzuszku kładzie, a ja kładę rękę na pupie, bujam dzieckiem na boki. Dziecko wstaje, ja znów "pooołóż się Amelciu, idziemy spać" - kładę rękę na plecki, głaskam, bujam dzieckiem. Minuta i śpi. Ciekawe czy idą trwałe zmiany? Dziewczyny : lubię z Wami wymieniać poglądy i spostrzeżenia bardzo - dobrze, że nas tu tak dużo, uczymy się od siebie nawzajem |
|
|
|
#69 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale że damskie? białe ![]() Cytat:
uchował się u mnie rtęciowy i mierzę Dawidowi pod paszka jak usiedzi ![]() Cytat:
ponawiam do Ciebie pytanie o rowerek: jaka opinia? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zdrówkachorują dzieciaczki, bo zimy jako takiej nie było i tych wszystkich syfów nie pomroziło ![]() Cytat:
Cytat:
Ty to niezadowolona żeś jest
|
|||||||||
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
Melduję że jestem.
O 21 na CBS DRAMA idzie pierwszy odcinek "Beverly Hills 90210"
|
|
|
|
#71 | ||||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mala mi sie zadne z tych butow nie podobaja, ja wzielam takie dzisiaj przyszly http://allegro.pl/a5-1-wysokie-tramp...tml?source=mlt ale chuj kurier, mial byc wczoraj do 20 i nie przyjechal. Dzis dzwonil do Tza od rana, ze bedzie o tej i o tej. I co? Nie przyjechal. Zdazylam wrocic z pracy i nadal go nie bylo. Po 15 sie w☠☠☠☠ilam mocno i zadzwonilam o☠☠☠☠☠☠☠ilam go i co? Przyjechal w 15 minut Mozna? Mozna. Laski nie pisalam wam, ale zwalniaja u nas ludzi ;/ A mi sie konczy za miesiac umowa, wiec kto moze byc na celowniku? Siedze i becze ;/ Chodza ploty, ze maja zwolnic 140 osob... Jak mi nie przedluza umowy to nie wiem co zrobimy, kto mnie zatrudni na moich warunkach? Nikt. A na innych pracowac nie moge...Ojezu tak sie stresuje ta praca, ze zapomnialam o najwazniejszym ;/ Mala zrobila PARE KROCZKOW SAMA!! Oczywiscie pierwszy widzial tatus, bo mial urlop, a mama w pracy...
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2014-02-25 o 20:43 |
||||
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze w temacie podpaskowo-tamponowym
![]() Ja używać tamponów zaczęłam jak zamieszkałam z TŻtem, tzn jak ciotę dostałam po ciąży. Bałam się, że mi w nocy przecieknie czy cuś i tak jakoś przywykłam. Teraz podpacha mnie drażni. I bardzo lubię tampony bierdonowskie - alternatywa dla tampaxów, jak mnie nie stać ![]() I jeszcze ![]() NIE BYŁAM z TŻ w kinie - "po co jak w necie możesz obejrzeć ten sam film za free" NIE BYŁAM na piwie, kolacji. Tylko pizza w realu po zakupach ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() co do pracy, mocno 3mam kciuki, za przedłużenie umowy ![]() BLANUŚ SŁOŃCE WSZYSTKIEGO DOBREGO MALUTKA! |
|
|
|
|
#73 |
|
Lurker ;)
|
AA i nie dopisalam. Przymierzalismy butki Emel. Zdecydowanie nie sa dla dzieci z wysokim przegubem. Mlodej nie wchodzila do konca stopka. A szkoda, bo piekne, mieciutkie i u nas w dzieciowym sklepie w dobrej cenie...
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wychodzenia z domu - nic mi nie doskwiera bardziej niż to, że mieszkam w wielkim mieście a nawet głupi spacer z dzieckiem w parku jest szczytem marzeń i przeszkodą
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Kochane w nowym wątku!
Dziękujemy z Blanusia za wszystkie życzenia! ![]() U nas gorączki ciąg dalszy,kolejna nieprzespana noc za nami i...kolejna przed nami. Blanka ma prawie cały czas gorączkę,dzisiaj dochodzi do prawie 40st. Szukamy z pediatra przyczyny,bo już drugi tydzień (z przerwą na weekend) mamy tak skaczącą gorączkę. Dobrze nie jest.Poczytałam troszkę,ale mało pamiętam: Mała mi się bardziej podobają te ciemne buty. Marsi ja też nie lubię tamponów. Debrah pięknie Amelka tańczy! Yellow Twoi t. rozkładają mnie na łopatki Lady my mamy elektroniczny i zgadzam się z dziewczynami-w trzech pomiarach,trzy różne temperatury. Mierze rtęciowym. Może to niebezpieczne,ale biorę Niunię na ręce i przytulam lekko i wkładam termometr tak abym widziała końcówkę. Mika Julek jest cudowny! Hje to Twoja siostra potrafi się posługiwać mopem? ![]() Co do usypiania. Blanka zasypia sama,w łóżeczku. Mamy swój rytm-jedzenie (niecałe,po którym nabiera nieludzkich sił na zabawę),kąpiel,koniec jedzenia i spanie. Odłożę Ją do łóżeczka,Ona przekręca się na bok i zasypia. W dzień zasypia podobnie,tyle że bez żadnych rytuałów. Trzymam kciuki za szybkie ustąpienie boli brzucha! Więcej nie pamiętam ![]() ![]() Aaa. Jeśli któraś z Was coś potrzebuje w związku z rozliczeniem,to piszcie do mnie śmiało,chętnie pomogę,podpowiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie zasypiania od bardzo długiego czasu jest u nas tak, że Zuzka leże na łóżku, ja kładę się obok. Ona się przewraca, złazi, wchodzi, a w pewnym momencie się kładzie i zasypia. Nie przytula się do mnie, nie głaszcze, nie dotyka.
Próbuję ją nauczyć spać w łóżeczku. ALE...... i tak muszę siedzieć obok, więc się zastanawiam co za różnica czy jest to na łóżku czy nie. Można powiedzieć, że zasypia sama ![]() :br zydal:Co do tamponów i podpasek. Przed ciążą tylko tampony. Po ciąży podpaski. Ja laski nie wiem o co chodzi, ale tampony mi zaczęły przeciekać, a nie raz było tak, że sznureczek z krwi to ja siup wyciagam tampona , a on wcale jakiś mocno nasiąknięty nie jest. Dużo białych miejsc jeszcze. może muszę większe kupować czy co |
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do wychodzenia z domu. Dużo dal mi powrót do pracy
![]() Little trzymam kciuki za pracę! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
A słyszałyście o kubeczkach menstruacyjnych? Zamiast tamponów i podpasek? Wczoraj trafiłam przypadkiem na reklamę ale jakoś do mnie ten wynalazek nie przemawia. Jakbym stanęła na głowie to chyba by się wszystko z tego kubeczka wylało i tak sobie chlupotało??
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi też nie.
Ja kupiłam sobie adidaski na małym, wbudowanym koturnie - ale wiem, że te też nie każdemu przypadają do gustu... Tylko moje mają bardzo subtelny ten koturn i z zewnątrz go nie widać wcale, a ma 7cm. Tak ładnie zabudowane są. Miałam ostatnio na zakupach i chodzi się jak w płaskich. Cytat:
Kija, ja słyszałam, nie przemawia do mnie kompletnie taki wynalazek.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki lasencjo;p gratuluje kroczków! kurna, trzymam kciuki zebys jednak nie dostala wypowiedzenia.. ;/Cytat:
tak to uzywam tych biedronkowych ![]() Cytat:
co do mleka krowiego, ja jeszcze nie wprowadzilam i jakos mi sie jeszcze nie spieszy.
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
Little brawa za kroczki
![]() i mam nadzieję, że jednak przedłużą Ci umowę Fewciu o kurcze a powiedz byliście już oddać mocz do badania?
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fewciu Martwimy się
|
|
|
|
|
#83 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kochana przepraszam nie widziałam, że pytałaś o rowerek ogólnie jest genialny, strasznie mi się podoba i solidny mamy z tej firmy little tikesCytat:
Cytat:
zdrówka dużo dla Blanki Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
Misiaela przepraszam, ale nie pamiętam jak wygląda Twoja sytuacja z pracą? Bierzesz wychowawczy czy nie masz gdzie wracać?
|
|
|
|
#85 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45330387] Zakochałam się w bułkach fitness z lidla![/QUOTE] ja już dawno ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hah śmiesznie poubierani ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja Hania róznie zasypia, czasem woli sama w łóżku a czasem musze pobujać. Zdarza się tak, że biorę na ręce a ona się wygina odkładam do łózka i moment śpi, a bywa i tak, że potrzebuje bliskości. Co do butów to chyba białe, chociaż ja w takich nie gustuję. Wolę takie trampkowate, jak conversy czy lacoste (to przykład taki :P)
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2014-02-25 o 21:34 |
|||||
|
|
|
#86 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ooo już nowy wątek
a ja się dziwiłam że tak mało stron do nadrabiania ![]() 100 LAT DLA BLANECZKI!!!! ![]() ezzo , zdrówka dla Tomusia ![]() mala, u nas to nie jest tak, że ja go nagle proszę żeby w nocy wstawał do Darii. Odkąd przestałam karmić piersią (czyli jak Daria miała 1,5 miesiąca) to są kłótnie o wstawanie w nocy.... pare razy mi pomoże a potem znów to samo.... Za tydzień wracam do pracy i mam nadzieję, że będziemy na zmianę wstawać do niej bo sama nie dam rady... w pracy mam do czynienia z pieniędzmi więc muszę być w miarę przytomna ![]() mala, co do jedzenia, ja daję mleko tak jak Ty czyli przed spaniem i około 5 - 6 rano. Przez cały dzień je normalne posiłki , mleka nie podaję w dzień. A mimo to budzi się zawsze około 2 w nocy i o 5-6 :/ teraz jak się budzi o tej 2 to nie daję mleka tylko herbatkę. A o 5-6 mleczko.... Nie wiem co zrobic żeby w końcu przesypiała całą noc bez pobudek ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#87 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
Witam się w nowym wątku. Nadrobiłam i stary i nowy, ale zmykam zaraz spać, bo jakaś zmęczona jestem. Wszystkiego najlepszego dla Blaneczki ![]() i zdrowia dla wszystkich chorowitków
|
|
|
|
#89 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowej części
Dziękuję za wczorajsze wsparcie Tż przeprosił choć wina była wspólna ![]() Blanuś, wszystkiego dobrego Ślicznotko Debrah, cudna tancereczka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Boże, oni są jacyś nienormalni [QUOTE=marsi11;45327898 no ja też od niedawna mam dopiero @, dostałam kilka dni po odstawieniu i jak na razie cykle jak w zegarku a zawsze rozjechane były ![]() chyba się starzeje ![]() [/QUOTE] a jak u Was z powiększaniem rodziny? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za kroczkiMam nadzieję, że nie zostaniesz bez pracy ![]() Cytat:
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Bijkorka, zdrówka dla malutkiej.
No i nie wiem, czemu dopiero teraz to piszę (skleroza), ale STO LAT!! BLANUŚ!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

nie wiem czy ona myśli ze ja tak jak ona nie mam nic innego do roboty? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

no i człowiek jednak dziczeje jak tak siedzi w domu i jakoś tak, hmmm, nie myśli w ogóle o sobie? W sensie nic sobie nie kupi bo szkoda kasy jak i tak się nigdzie nie wychodzi, a jednak jak do pracy się idzie to co innego
ale musze sie wybrac, bo mokrzyca jakas mnie trzyma i pierona nie wiem z czego to 
Dwa razy użyłam i normalnie jakby mi się tam wszystko powykrzywiało 

oczywiśce jak pomyślę, że Anusię bym musiała zostawić to mi źłe bardzo, i tak trochę między młotem a kowadłem się znalazłam ... czy ja jestem wyrodną matką? 

mierzę mu 10sek, po tym czasie mogę sobie też zgadywać, chyba, że ma właśnie 40st to leży i można mu zmierzyć do końca, dlatego myślałam, że ten bezdotykowy będzie lepszy.... 

hah śmiesznie poubierani