|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Chwale sie.... a to nieczeste.....
Na Oliwie Emi mowi Aja... Lapie mnie za reke i mowi de ( ide)- Aji, oc ( chodz) Aja... Pies to al ( od hau,hau) Pytam idziemy na spacer, zobaczymy czy sa pieski - slysze-al ne de Aji A w domu przychodzi daje mi reke mowi oc- i mudimy zrobic obchod chaty... No i cale dnie na nozkach, co prawda nie popyla tak jak Karol , no ale w kpncu ona rocznik 2013 a nie 2012 jak Karol
|
#2312 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cuda na kiju.
Krzys spal najpierw 12-13.45, potem padl o 17.45 i spal do 20.45! Bylam pewna, ze nici z nocki, a tu posiedzial, pogaworzyl, zjadl kaszke z brokulami, obejrzal ksiazeczke, o 22 kapiel, mleczko w kubeczku (!!!) i spi ![]() No to ja tez, dobranoc
|
#2313 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ad 2 - ![]() Cytat:
- chyba im musze skopac4Litery !!!.ad 2 - Cytat:
- oby za 'duzej' blizny nie bylo. Cytat:
- za szybkie zaciazenie Cytat:
yhmmmmm - zdrowo zdrowo i raz jeszcze zdrowo przede wszytskim. - polowy rzeczy z tego co jesz nie jadam a powinnam qrde ost czasu tak malusio jem - a waga nie spada haha. no ale ost 3dni pod rzad robilam se na obiad Placki ziemniaczane - to sie w sumie nie dziwie no i oczywiscie jestem znowu daleko w lesie z Forum, i tak bedzie jeszcze przez hooooHooooo okres czasu - a jak se pomysle ze na nowym mieszkaniu nie bede miala Internetu !!!! to juz na sama mysl u nas na razie wszyscy zdrowi - Milun ost markony, no ale ida te 1 na gorze. najlepsze przebudzialm sie dzis z rana patrze a tu 7.35 !! paczam na lozeczko Milus spi - no to przekrecam sie na 2bok - i lozko spkrzyplo ( sie na polowym ) taaaa nie zdarzylam sie przykryc kolrda - jak slysze iz Milus jednak postanowil juz wstac - i od razu serenada AtatatatataDaaaDaaaTammm !!!!! - co pewnie brzmialo ** boshe i co juz 7.35 i ja tyle im pozwolilem spac - ej no JUZ wstalem ** no nic ide spac dobranoc.
|
|||||
|
|
|
#2314 |
|
MBZ♥
|
Hej, hej
![]() Nestelle, oklaski dla Kuby. Jak na moje to jesz normalnie bo ja sama jem sporo. Wzrostu zazdroszczę. Widziałam dziś te butki primigi w Wójciku ale same większe rozmiary:/na razie jednak zostajemy wierne emelkom. Bardzo współczuję snu:/niecierpię takich bo potem w dzień o tym myślę. Jaką masz porowatość włosów? Bo mi przy kręconych absolutnie nie podchodzi kokosowy:/ Też kupuję dla siebie Zosi. ale obieciałam Mężowi że uzupełnię garderobą tylko co tu zrobić jak ja kręcą od razu na dziecięcy. Opis leku możesz sprawdzić na dozie. I dziękuję za pamięć Demeter gratuluję decyzji. Owocnych starań. U nas nie ma problemu z podgrzaniem słoiczka. W Ch też nie. Malpko mam nadzieję, że z każdym dniem Karol czuje się lepiej i problem z apetytem też znika. A Karolek z powiadomieniem o qpce miażdży. U nas w tym temacie spory postęp bo Zosia siada bez pampa na nocnik, qpkę sygnalizuje wcześniej głośnym pfffff. Kwiatuszku cieszę się, że w przedszkolu w końcu Siostrzeniec się odnalazł. Choć swoją drogą to dobrze, że ta dyrektorka tam weszła przypadkiem. Też byłam zbulwersowana tym co pokazywali w tvn-ie, rozumiem że relacja jest ważna ale przesadzili...Dobrze, że już koniec tego horroru. Co do "wymyślania" z niedawaniem cukru, soli itp to jakbym słyszała moją teściową. Ale mam to w pompie. Kciuki za ząbki, też czekam na nie jak na objawienie... Kasiu już mieszkasz? Brawo za wszystkie umiejętności. Bmma, najlepszości dla Kiniusi Achna ja zawsze wożę ze sobą ciuszki na zmianę bo licho nie śpi:/ Brawo za furę. I cmoki miesięcznicowe dla Mikołajka. Klementyna brawo stanie samodzielne Kaszki u nas ostatnio w niełasce ale przeważnie mam 3 otwarte na zmianę. Tu jest fajnie o integracji sensorycznej napisane:http://www.integracjasensoryczna.org.../zaburzenia-si Monika, brawa za umiejętności. C.R zdrówka dla W. I też mogłam sobie pozwolić na poczytanie zaległości na spacerach. Teraz też korzystałam bo pogoda nawet nawet-choć chyba przez to mnie rozłożyło. Luna mam nadzieję, że z Kamilkiem lepiej? Pediatra coś mówi na te choroby? Brawo za chodzenie. Ja mam zapisane pierwsze kroczki, i teraz datę chodzenia. brawo mam zapisane te pierwsze nieporadne i to prawdziwe, to samo z kosi kosi czy tu sroczka ważyła. Tajgusiu kciuki za starania. Oliwko w mango mają fajny kombinezon, za 229 chyba. Z Twoich linków to ten czarny z zakrtymi plecami. Chyba zachorowałam. Współczuję przejść z szybą:/mam nadzieję, że się uda z oc. Uściski dla Amelki Idealnie z porządkami zgrałabyś się z moją mamą. Zosia często ma czkawkę od śmiechu, ja też. I żadna patologia. Monica ,uściski za kolejny miesiąc Fi. Ja podam bogracza w chlebku, ukręcę ze 2 sałatki, myslę o jakichś przekąskach na raz do buzi, zrobię 3 bita, będzie tort, dla Zosi coś biszkoptowego żeby mogła pacnąć łapką, dużo owoców i tyle. Jadłospis miażdży. Dragusiu, uśmiałam się z tej wizyty u jubiler. Brawo za wóz. Tusz od zawsze mf 2000. Ma rewelacyjną szczoteczkę mnie od tych silikonowych bolą rzęsy.Szczoteczkę używamy z zestawu rossmanowskiego bd. Despa dziękuję za polecenie tabletek. Pomogły koleżance. Siły życzę i cierpliwości. Alliw to Zosia będzie nie lada problem z wyborem. Ja sobie spisuję ważne sprawy Zosine bo pamięć mam dobrą ale krótką:/ Jola, nie wysypuje Cię po pokrzywie? ja miałam problem jak nastolatka z giębą i dałam sobie spokój. Anika dobrze, że możesz chwilkę odsapnąć jak Mąż wraca. Pani, brawo za wyniki, wizytę, wagę. Hmm ja wiem, że jest jeszcze ta szczepionka płatna--priorix--a tym chciałam szczepić? jeszcze spytam jak będę szła po receptę na nimenrix. Z jedzeniem nie można się dać zwariować, czytac składy, konsultować z nami i ufać sobie. Szpinak kupuję świeży, sparzam, duszę na masełku, daję trochę czosnku, pyćkę soli. Albo do zupy, albo do pogniecionych ziemniaków. Tasiu, holle to jeszcze w PiP. A Ty odpoczywaj proszę. Super, że wyniki dobre i mdłości poszły precz. Uściski miesięcznicowe dla Krzysia. Moderna, to jest etap:Mamo, zaraz ruszę. brawo. Z gotowaniem robię tak samo, sobie doprawiam tak jak lubię, dla Zosi mam lajcik. Widziałam u mnie elefanteny ale nie miały tej wkładki w środku wyprofilowanej i zwątpiłam. Za to wyczaiłam firmę: Kornecki i Melania-ceny ok 80 zł. Tylko już dla dzieci dobrze chodzących bo sztywniejsza podeszwa, nie poddaje się tak łatwo jak w emelkach. A długość stópki jaką macie? Bo u nas też 20 w emelkach, w innych 21, a stópka 12cm. Tort super. Brawo za kolejny ząbek. Zwyklaki są najlepsze. OTJ, hej hej Ale Ci urósł Synuś. Cathlyn lepiej się już czujesz? Mam nadzieję, że te wymioty to jednorazowa sprawa:/ Scarlett o maj gad, Twoja Z pobiła system akcją z qpką. Brawo za postępy Zosi i uściski miesięcznicowe. My obchodzimy urodziny, imieniny obchodzę ja Zosia będzie i to, i to w tej kwestii zgadzam się z Nestelle. U mnie lepiej Zosieńka zdrowa, dokazuje aż miło ma tylko jedną drzemkę w ciągu dniu, dość krótką ale dajemy radę. Pojutrze wracamy do siebie. Jak pomyślę o pakowaniu to ale co tam ja nie ogarnę?
|
|
|
|
#2315 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej
wierzysz w bajki? takie rzeczy się nie zdarzają choć częściowo można tak powiedzieć, bo obudziłam się dopiero o 5 ![]() co do jedzenia to może nie jem tyle co Ty, ale też dziwią mnie ilości jakimi najadają się dziewczyny ja na śniadanie jem 4 kanapki z wędliną i zawsze chłop się ze mnie śmieje że więcej od niego a ważę dokładnie 2 razy mniej. Poza tym niestety cały dzień coś podjadam Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nic nie powiedziała od czego mogą być te policzki? kurcze a wczoraj robiłam zamowienie z gemini, zamówiłabym ten krem ---------- Dopisano o 05:20 ---------- Poprzedni post napisano o 04:56 ---------- CR zdrówka dla Wojtusia anika my byliśmy wczoraj na pieczeniu pączków u babci zeżarłam 5 z nutellą i dziś już 1wiem, że dopiero 5 rano, nie krzyczcie przecież dziś tłusty czwartekDresik fajny i ma kieszonkę na brzuchu na okruszki/resztki jedzenia ![]() scarlet ciekawy ten domek, super że Zosi się podoba despa wow dla Emilki, ale zdolniacha. nie wiem czy ona nie z 2012 jak już całymi zdaniami rozmawia ![]() u nas ostatnio jak chłop mówi: idź mama da Ci jeść a K leci i "mama am da" albo "mama mniam da" ale to rzadko mówi, nawet się zastanawiałam czy nie przypadkowo. na co dzień z takich sensniejszych to głównie te "de" jako idę, "am" i "da" i "obde", "dobde" jako dobre ![]() Byou też tak mam i myśle, że na tych dziecięcych działach muszą być podłączone jakieś fale, które ściągają matki od razu po wejściu do sklepu. innego wytłumaczenia nie ma
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on sobie juz coraz smielej pozwala - wstaje wszedzie, bez podtrzymywania, na srodku pokoju idzie w kucki i wstaje i robi przysiady stojac zabawke unosi ponad glowe, wyglada na to, ze cwiczy rownowage - jak to ta natura sprytnie wymyslila ![]() a ja nie mam za bardzo tych elefantenow jak porownac do innych butow - nie wiem o jaka wkladke profilowana chodzi. (o Geoxach, Ecco i innych markowych zle opinie czytalam, chodzi o zawartosc tego toksycznego chromatu - dlatego chyba stanie na elefanten - szkoda, ze nie mam dostepu do niektorych polskich bucikow - a przez net bez mierzenia nie chce zamawiac).W Deichmannie rozmiar 20 - mierzylam w domu i wyszlo mi na oko 12 cm z kawalkiem - ale to na oko z rzucajacym sie maluchem a w sklepie pani miala taka specjalna nakladke, wystarczylo przylozyc stopke ![]() Ciesze sie, ze jestes z powrotem i przyjemnego pakowania ![]() ahhh i jeszzce panika - ale M. ma przeciez tylko te lekko zaczerwienione policzki, prawda? No to ja tez bym sie na razie nie przejmowala, mozna obserwowac, ale dzieci maja przeciez bardzo delikatna skorke i brawa dla Emilki od despy A my zaraz ruszamy - znowu klinika w Magdeburgu- do pozniej
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-02-27 o 07:28 |
|
|
|
|
#2317 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
ale cały dzień przede mną![]() a co do kieszonki to o tym samym pomyślałam , będzie chomikować żarełko
|
|
#2318 |
|
MBZ♥
|
i: koniecznie pisz częściej o Kini
![]() Zosia narazie jeśli chodzi o dłuższe twory to: jiki dzie-czyli gdzie jest riki nasz piecho jak widzi puste posłanie, baba paaa papa-jak babcia wychodzi do pracy, mama papa łof łof-czyli mama poszła z piechem na spacer, dzidzia papa jak ubieram Ją i mówię, że idziemy na spacer, mama mniam jak jest głodna. Dragusiu dla Florka też ![]() Moderna, wkładka ma z prawej strony taki wzgórek-wybrzuszenie ![]() My też w sklepie na tej wkładce mierzyłyśmy ![]() Ten chromat w jakiś sposób przedostaje się przez skórę? Albo powoduje uczulenia? Czemu do kliniki? ![]() Dzień dobry Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-02-27 o 09:09 |
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
bo jeden był tylko, ale na stronie archiwum allegro widziałam, że pojawiają się raz na jakiś czas....
skończyła mi się @, ale wciąż mnie boli....dobita jestem, oprócz różnistych problemów zdrowotnych jeszcze to, a za miesiąc wracam do pracy i jak myślę o pogodzeniu wszystkiego to czuję się megaprzytłoczona
|
#2320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też za miesiąc wracam do pracy
|
|
#2321 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
udaje mi się pozwolić mu spac ok.16 to wtedy tz przyjdzie na chwile i popilnuje jak może .... a ja sama lece . ale R ma drzemke albo ok.11 ,12 wtedy najczęściej pomimo tego musze go zabrać ze sobą ......albo ok.15.30 -16 .... majac jeszcze starszaki i inne obowiązki nie możemy sobie pozwpolic na pozostanie w domu z powodu drzemki . ale R nie wydaje się przez to jakiś nieszczęśliwy -po prostu kimnie się po drodze .... Cytat:
nie chyba nie .ale prezenty "do domu" to na pewno nie dla mnie torebka ...zależy od gustu .... ja od razu bym wiedziała którą a Rose to marzenie -ale spełnie za kilka lat bo teraz to nie mogę sobie pozwolić na torebki "do ręki" . musze mieć na pasku na ramie bo potrzebne rece wolne do dzieci .... a pasek +raczki mi się nie podoba takie rozwiązanie .... jak na razie mam z tousa inną także piekną - z paskiem . ja mam urodzinki w kwietniu i sprawie sama sobie tą indywidualną -tylko nie mogę się zdecydować na kolorki ....to jest masakra .... ![]() Cytat:
oby cała nocka taka była!!!!! Cytat:
Cytat:
dobrze ze u Was dobrze . tak się zastanawiałam właśnie -jak sobie dajesz rade jak by Z zachorowała ? bo tzta Twojego nie ma w tygodniu ....a zakupy to jak bys robiła ??? U nas z R jeszcze nie wyszłam po tych zap.oskrzeli -teraz mamy isc na kontrol to się dowiem co i jak ...ale właśnie takie sprawy jak zakupy ,starszaki odebrać -zawieźć .... gdyby nie tzt na miejscu ,gdyby nie to ze praca luzniejsza i można sobie pozwolić ....to ciężko by było . no i te sklepy do 22 na szczęście -wiec jak tz może szybciej wrocic tak ok.nawet 20 to dzieci kłade spac i jade sama do sklepu ... Cytat:
dla K pięknie mówi !!!!wierze w bajki ehhh zaspałas i wstałaś Dopiero o 5 !? tak Pózno?????? Cytat:
gdzie znaleźć takie info? i co z tym chromatem -przedostaje się przez skore? bardziej /nie bardziej ..... ja bym kombinowała ... Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#2322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo weszłam na forum i widze ze cos napisałaś i to całkiem sporo .... a to prawie świeto !!!! A tu TAKIE info .... ![]() Emilka debesciara!!!! i to jak! cudownie mówi peknie kumata!!!! wcale nie jak z rocznika 2013 !!!! mój R mówi ...cały czas po swojemu - dużo -bez przerwy ale po swojemu .tez cudownie ale Twoja córa - to się nazywa już pęłna komunikacja!!!!!!! ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() a co z Z jak wrócisz? juz wszystko załatwiliście z babcią? a!!! Oliwka - Wszystkiego Naj z okazji urodzin(to dzisiaj prawda?) ![]() posprzeczałam się z tztem . (a wiec sexu nie będzie - to znaczy ze przytyje )
|
|
#2323 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() matyldoooo.... już nic nie mówię Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wielkie dla Emilki!!!! piękna komunikatywność!aa! i mi nie zacytowało - następna wizyta u P. za dwa miesiące. Cytat:
![]() wow. wyższy poziom wrażliwości Cytat:
choć z chłopem ustaliliśmy, że teraz nie szczepimy mmr'ką. damy Młodemu ze dwa miechy odroczenia. jak pięknie Karol mówi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wczoraj lekarka od ruchu opisywała etapy - jakbym o Marselu czytała książkowo!!!Cytat:
dwa razy użyłam Avenu i mu znikło nie wiem czy chwilowo, czy nie, ale przytkało mnie.a Nanobase mam na liście najbliższych zakupów z okazji święta grubasów żrę sobie na legalu mufinki (pomarańcza, rodzynki, ciut gorzkiej czekolady)
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle, no właśnie nie do końca, stresuje mnie to strasznie - z jednej strony wiem, że nikt się nią nie zajmie tak jak Mama, z drugiej stresuje mnie Mamy zdrowie (ma spore problemy, zwłaszcza obawiam się o jej zwichrowany kręgosłup).
Z trzeciej strony mam świadomość, że ktokolwiek nie będzie się zajmował Z nie będzie robił wszystkiego tak jak ja chcę i wkurza mnie to. Z czwartej strony myślałam o żłobku, ale jak zacznie chorować, to ja nie będę mogła iść na zwolnienie, pracę kończę w listopadzie, mam prawie 70 dni urlopu do tego czasu, ale nie wiem czy na pewno w każdej chwili będę mogła go wziąć, zresztą do wszystkich 3 żłobków Z jest nadal ponad 200 na liście. Z piątej strony opiekunki do domu nie wpuszczę, nie mam zaufania, zresztą chyba musiałabym mieć system kamer itd. Od koleżanek słyszałam takie historie, że włos się na głowie jeży, a z polecenia nikogo nie mam. Z szóstej strony zdrowie mi się chrzani. Z siódmej strony, choć minął ponad rok to nadal tęsknię za TŻtem i nie wiem jak to sobie poukładać ![]() ![]() ![]() Z ósmej strony nie wiem jak ogarnąć pracę i całą robotę w domu, Mama namawia mnie na odpuszczenie wielu rzeczy, ja nie chcę odpuścić nic.... Fajnie by było gdyby były jakieś tabletki energetyczne - nie spać i być wypoczętą, jakbym nie musiała spać to może zmieściłabym się w tych 24h..... Stron wymyśliłabym jeszcze pierdyliard, dziś dzień doła..... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAA
|
#2325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nestelle, co mąż przeskrobał? Żrę trzecią mufinkę (Małpkę b chyba rozsadziło :P), ale się zdenerwowałam chłop wyjazd do t. wymyślił ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
A macie coś takiego jak Opiekun Dzienny? Koleżanka z Wrocławia bardzo sobie chwali.
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
mój to samo, załamana jestem, znowu usłyszę co we mnie i Z jest do dooopy i znowu pytanie co robię z jej ubrankami... i znowu komentarze, że powinnam się zaprzyjaźnić z jakąś dziewczyną ze starszym dzieckiem, żeby mi dawała po swoim, a nie kupować... przypuszczam, że siostra TŻta jest w ciąży i sobie ostrzy zęby na co ładniejsze rzeczy....
|
#2327 |
|
MBZ♥
|
Nestelle, sklep mam pod blokiem, w takiej sytuacji czekałabym aż Zosia zaśnie, niania elektro do ręki i pędem po zakupy. Gdyby byłby problem z uśnięciem poprosiłabym koleżankę--choć nie lubię:/o pomoc. Grubsze zakupy to zawsze mam zapas. Chodziłoby ewentualnie o kupno chleba. Jak jesteśmy same i muszę wyjść z psem to też rano jak śpi, potem albo czekam na drzemkę albo biorę Ją do nosidełka, wieczorem czekam na sen. Zawsze lecę z nianią i w razie czego wracam na pierdyliardowych obrotach-choć Zosia rzadko budzi się z płaczem. Jakoś muszęsobie radzić.
Pani, sprawdzałam teraz na dozie i priorix jest dostępny-koszt ok 80zł. jak jeszcze możesz dopytać to poproszę. A co macie teraz za szczepienie? My na mmr w kwietniu dopiero.Wizyty współczuję...ja byłam z Mężem w piątek i wczoraj już tylko z Zosią bo zadzwoniła, że ma prezent na roczek
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-02-27 o 10:37 |
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..... co do Mamy -złobka-niani -...nie ma rady ...sama musisz zdecydować i podiac konsekwencje ..... w takim wypadku pozycja Matki jest trochę przegrana bo małe dziecko -praca --obowiązki w domu ... zawsze musi być kompromis i trzeba wybrać "mniejsze zło" .... Straszne to jest ze trzeba mieć takie dylematy .... .... z "siódmej strony" .... musisz ,po prostu musisz o tym porozmawiać z nim .wywal jak karabin maszynowy co Ci lezy na sercu .nawet jak niby rozwiązania nie ma to .... trzeba go poszukać . trzeba i juz ! pogrubione - o to to to !!!! ![]() ![]() tak właśnie jest . i ja taka jestem ..niestety tez .....
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze napisane... nie mamy
|
|
#2330 |
|
MBZ♥
|
Oliwko dołączam się do życzeń: spełnienia marzeń Kochana
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to niech tzt jedzie !ucałuj , pomachaj i zapytaj -kiedy wróci ? mój tz ... można powiedzieć jest nieobliczalny czasami i ..za dużo gada ![]() Cytat:
![]() ![]() to może ja tez powinnam się zaprzyjaznic np. z gwen stefani albo z szulim czy sochą -dawały by mi po sobie ubrania .... aaaa tak to .... .
|
|
#2334 |
|
MBZ♥
|
Scarlett szanuję Wasze postanowienie ale związek dwojga ludzi to kompromis-u Was to trochę dla mnie z boku wygląda, że Mąż ustalił, Ty kochasz, zgodziłaś się i cierpisz. Mogę się mylić bo odczytuję to tylko przez forum:/
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-02-27 o 10:48 |
|
|
|
#2335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz tymi kategoriami patrząc to dla Roszka w ogóle nie powinnaś kupować nic nowego, bo przecież masz wszystko po Kubie---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
|
#2336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niechce się zapuszczać w temat wiary ,poza tym głęboko w tym nie siedze wiec pewnie brakowało by mi argumentow .... ale musi być jakies rozwiązanie ..... i e tych czasach kościół dopuszcza jakies kompromisy ..... no i Twój mąz powinien je dopuszczać przede wszystkim!!!! Czy On wie ze nie jest Ci dobrze z tym ,ma taka swiadomosc ze się męczysz ..... ze wymaga od Ciebie zbyt dużo? a może Ty wymagasz od siebie tez? nie chce -juz pisałam- się w to zapuszczać ale czy rezygnacja z S w malzenstwie to także nie grzech ? co sadzi o tym twój tz? czy skazywanie zony na takie odzucenie to tez jest ok? jak koscioł widzi te sprawy -mamy się parzyc jak króliki -non stop w ciąży bo kalendarzyk przecież bardzo zawodny -to nie metoda antykoncepcji ... ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
poza tym Jakub urodził się w październiku - i szybciej rósł . w wieku R był większy . No ale przeważa argument taki ze fajnie cos kupic nowego ale czesc rzeczy owszem wykorzystuje . kompromis dla mnie - to wybor antykoncepcji .mniejsze zło trzeba wybrać . to moje zdanie . ale ja religijna nie jestem .
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w grudniu się wstępnie na mmr umówiłyśmy lub przypomnieniowe pneumo. wtedy wykminiłyśmy, że 8:20 wizyta u neuro, o 8:40 szczepienie i decyzje co. teraz wiem, że niezależnie co powie neuro - nie szczepimy jeszcze mmr'em. jaki prezent ?jedna została - Twoja
|
|
|
#2338 |
|
MBZ♥
|
Scarlett, a można nagrzeszyć ino ino?
![]() Latanie po do spowiedzi też nie ma sensu bo warunek takowej nie będzie spełniony ![]() Może synody najbliższe coś mądrego w tek kwestii uradzą z Franciszkiem na czele... ja podziwiam bo bym na głowę dostała... |
|
|
|
#2339 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj usiadłam na podłodze i udawałam, że płaczę, mały rzucił wszystko, przybiegł do mnie i przytulał się mrucząc tatatata, chyba mu się z tatą pomyliłam
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

straszne to jest...
- chyba im musze skopac4Litery !!!.

yhmmmmm - zdrowo zdrowo i raz jeszcze zdrowo przede wszytskim. - polowy rzeczy z tego co jesz nie jadam a powinnam
i przyjemnego pakowania 

Chodzi spać o 20, dłużej nie wytrzyma. Zeby jako tako funkcjonować musiałabym już się kłaść a jeszcze tyyyle rzeczy do zrobienia....
klask i:

bo z tego co widze to Wy takie chudzinki