Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-26, 22:56   #2311
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Smile Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Chwale sie.... a to nieczeste.....

Na Oliwie Emi mowi Aja... Lapie mnie za reke i mowi de ( ide)- Aji, oc ( chodz) Aja...
Pies to al ( od hau,hau)
Pytam idziemy na spacer, zobaczymy czy sa pieski - slysze-al ne de Aji

A w domu przychodzi daje mi reke mowi oc- i mudimy zrobic obchod chaty...

No i cale dnie na nozkach, co prawda nie popyla tak jak Karol , no ale w kpncu ona rocznik 2013 a nie 2012 jak Karol
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 23:01   #2312
Tasia34
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cuda na kiju.
Krzys spal najpierw 12-13.45, potem padl o 17.45 i spal do 20.45! Bylam pewna, ze nici z nocki, a tu posiedzial, pogaworzyl, zjadl kaszke z brokulami, obejrzal ksiazeczke, o 22 kapiel, mleczko w kubeczku (!!!) i spi

No to ja tez, dobranoc
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 23:04   #2313
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Jakoś bardzo miło to zabrzmiało
zawsze staram sie byc mila

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Bylam u gina, wszystko jest w porzasiu Posluchalismy sobie serduszka Cudne uczucie

I chwale Krzysia - dzis pokazuje Mu na pilocie, ze "o tu jest swiatelko", a K. glowka do gory i paluszkiem na zyrandol - bo tam swiatelko!
Umie tez pokazac oczko na jakims pluszaku lub rysunku
Skarb moj najdrozszy
ad 1 - lecz nadal 3mam
ad 2 -

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Kamil ma początkowe zapalenie oskrzeli, ale narazie bez antybiotyku straszne to jest...

wczoraj Kamil zaczął chodzić tak po całym pokoju, żadne tam dwa kroczki. Ale skubany nie chce do mnie iść bo wie że się odsuwam, chodzi kiedy sam ma ochotę
ad 1 - oooooj zdrUFka - cos te chorobska nie chca sie od was odczepic - chyba im musze skopac4Litery !!!.

ad 2 - wspaniala wiadomosc !!!.

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dziś mały tak się rozszalał rano z tatusiem, że nie zauważył progu i mamy łuk brwiowy rozcięty. Nawet za bardzo nie płakał, ale krew się polała.
ojjjj
- oby za 'duzej' blizny nie bylo.

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Hej! U nas już po choróbskach.
M. zaczął wszędzie stawać.

Ale...byłam wczoraj u ginekologa i czekam na @ na początku marca i zaczynam staranka. Ginek porobił mi wszystkie badania USG piersi, biocenozę, cytologię, posiewy i oczywiście USG jajników i macicy i wszystko jest w jak najlepszym porządku zatem od połowy marca pracuję nad nowym potomkiem.
hej hej
- za szybkie zaciazenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
tak mi się przypomniało - jak podawalyscie wczoraj przykładowe menu dla 10 mies. dziecka a potem (pomijając ze niektóre jego części byly niezdrowe i się z tym zgadzam ) to komentowałyscie ze ...tyle same byscie nie zjadły ??????
jak to się pytam ? to ile jecie ??? bo jeśli faktycznie mniej to cos czuje ,ze przy Was "żre jak świnka "
ja zjadam tak : np.wczoraj :
* sniadanie : 120 g owsianki ze startym 1 jabkiem ,cynamonem i orzechami włoskimi.
* 2 sniadanie -3 bułki orkiszowe( z serkiem białym i zółtym ,oraz z paprykarzem vege z kasza jagal. ) i kilka mandarynek .
*obiad - 3 kotlety sojowo - warzywne , 100 g kaszy gryczanej ,kiełki z patelni , i sałatka(sałata,orzechy ,ogorek ,papryka,ser mozzarela,cieciorka,winog rono)
*2 jabłka,kanapka z humusem.
*kolacja: jogurt natural. 370 g, 150 g serka wiejskiego , warzywa z patelni (z 250 g) ,i mala zupka brokułowa.

pomiędzy tym z 2,5 litra wody miner.i z 2-3 herbaty .
mi się wydaje ze jem normalnie .
yhmmmmm - zdrowo zdrowo i raz jeszcze zdrowo przede wszytskim. - polowy rzeczy z tego co jesz nie jadam a powinnam
qrde ost czasu tak malusio jem - a waga nie spada haha. no ale ost 3dni pod rzad robilam se na obiad Placki ziemniaczane - to sie w sumie nie dziwie

no i oczywiscie jestem znowu daleko w lesie z Forum, i tak bedzie jeszcze przez hooooHooooo okres czasu - a jak se pomysle ze na nowym mieszkaniu nie bede miala Internetu !!!! to juz na sama mysl

u nas na razie wszyscy zdrowi - Milun ost markony, no ale ida te 1 na gorze.

najlepsze przebudzialm sie dzis z rana patrze a tu 7.35 !! paczam na lozeczko Milus spi - no to przekrecam sie na 2bok - i lozko spkrzyplo ( sie na polowym ) taaaa nie zdarzylam sie przykryc kolrda - jak slysze iz Milus jednak postanowil juz wstac - i od razu serenada AtatatatataDaaaDaaaTammm !!!!! - co pewnie brzmialo ** boshe i co juz 7.35 i ja tyle im pozwolilem spac - ej no JUZ wstalem **

no nic ide spac dobranoc.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 23:49   #2314
BYou
MBZ♥

Hej, hej Wszstkie Chuderlaki

Nestelle, oklaski dla Kuby.
Jak na moje to jesz normalnie bo ja sama jem sporo. Wzrostu zazdroszczę.
Widziałam dziś te butki primigi w Wójciku ale same większe rozmiary:/na razie jednak zostajemy wierne emelkom.
Bardzo współczuję snu:/niecierpię takich bo potem w dzień o tym myślę.
Jaką masz porowatość włosów? Bo mi przy kręconych absolutnie nie podchodzi kokosowy:/
Też kupuję dla siebie Zosi. ale obieciałam Mężowi że uzupełnię garderobą tylko co tu zrobić jak ja kręcą od razu na dziecięcy.
Opis leku możesz sprawdzić na dozie.
I dziękuję za pamięć

Demeter gratuluję decyzji. Owocnych starań.
U nas nie ma problemu z podgrzaniem słoiczka. W Ch też nie.

Malpko mam nadzieję, że z każdym dniem Karol czuje się lepiej i problem z apetytem też znika.
A Karolek z powiadomieniem o qpce miażdży.
U nas w tym temacie spory postęp bo Zosia siada bez pampa na nocnik, qpkę sygnalizuje wcześniej głośnym pfffff.

Kwiatuszku cieszę się, że w przedszkolu w końcu Siostrzeniec się odnalazł. Choć swoją drogą to dobrze, że ta dyrektorka tam weszła przypadkiem.
Też byłam zbulwersowana tym co pokazywali w tvn-ie, rozumiem że relacja jest ważna ale przesadzili...Dobrze, że już koniec tego horroru.
Co do "wymyślania" z niedawaniem cukru, soli itp to jakbym słyszała moją teściową. Ale mam to w pompie.
Kciuki za ząbki, też czekam na nie jak na objawienie...

Kasiu już mieszkasz?
Brawo za wszystkie umiejętności.

Bmma, najlepszości dla Kiniusi

Achna ja zawsze wożę ze sobą ciuszki na zmianę bo licho nie śpi:/
Brawo za furę.
I cmoki miesięcznicowe dla Mikołajka.

Klementyna brawo stanie samodzielne
Kaszki u nas ostatnio w niełasce ale przeważnie mam 3 otwarte na zmianę.
Tu jest fajnie o integracji sensorycznej napisane:http://www.integracjasensoryczna.org.../zaburzenia-si

Monika, brawa za umiejętności.

C.R zdrówka dla W.
I też mogłam sobie pozwolić na poczytanie zaległości na spacerach. Teraz też korzystałam bo pogoda nawet nawet-choć chyba przez to mnie rozłożyło.

Luna mam nadzieję, że z Kamilkiem lepiej?
Pediatra coś mówi na te choroby?
Brawo za chodzenie.
Ja mam zapisane pierwsze kroczki, i teraz datę chodzenia.
brawo mam zapisane te pierwsze nieporadne i to prawdziwe, to samo z kosi kosi czy tu sroczka ważyła.

Tajgusiu kciuki za starania.

Oliwko w mango mają fajny kombinezon, za 229 chyba. Z Twoich linków to ten czarny z zakrtymi plecami. Chyba zachorowałam.
Współczuję przejść z szybą:/mam nadzieję, że się uda z oc.
Uściski dla Amelki
Idealnie z porządkami zgrałabyś się z moją mamą.
Zosia często ma czkawkę od śmiechu, ja też.
I żadna patologia.

Monica ,uściski za kolejny miesiąc Fi.
Ja podam bogracza w chlebku, ukręcę ze 2 sałatki, myslę o jakichś przekąskach na raz do buzi, zrobię 3 bita, będzie tort, dla Zosi coś biszkoptowego żeby mogła pacnąć łapką, dużo owoców i tyle.
Jadłospis miażdży.

Dragusiu, uśmiałam się z tej wizyty u jubiler.
Brawo za wóz.
Tusz od zawsze mf 2000. Ma rewelacyjną szczoteczkęmnie od tych silikonowych bolą rzęsy.
Szczoteczkę używamy z zestawu rossmanowskiego bd.

Despa dziękuję za polecenie tabletek. Pomogły koleżance.
Siły życzę i cierpliwości.

Alliw to Zosia będzie nie lada problem z wyborem.
Ja sobie spisuję ważne sprawy Zosine bo pamięć mam dobrą ale krótką:/

Jola, nie wysypuje Cię po pokrzywie? ja miałam problem jak nastolatka z giębą i dałam sobie spokój.

Anika dobrze, że możesz chwilkę odsapnąć jak Mąż wraca.

Pani, brawo za wyniki, wizytę, wagę.
Hmm ja wiem, że jest jeszcze ta szczepionka płatna--priorix--a tym chciałam szczepić? jeszcze spytam jak będę szła po receptę na nimenrix.
Z jedzeniem nie można się dać zwariować, czytac składy, konsultować z nami i ufać sobie.
Szpinak kupuję świeży, sparzam, duszę na masełku, daję trochę czosnku, pyćkę soli. Albo do zupy, albo do pogniecionych ziemniaków.

Tasiu, holle to jeszcze w PiP. A Ty odpoczywaj proszę.
Super, że wyniki dobre i mdłości poszły precz.
Uściski miesięcznicowe dla Krzysia.

Moderna, to jest etap:Mamo, zaraz ruszę. brawo.
Z gotowaniem robię tak samo, sobie doprawiam tak jak lubię, dla Zosi mam lajcik.
Widziałam u mnie elefanteny ale nie miały tej wkładki w środku wyprofilowanej i zwątpiłam. Za to wyczaiłam firmę: Kornecki i Melania-ceny ok 80 zł. Tylko już dla dzieci dobrze chodzących bo sztywniejsza podeszwa, nie poddaje się tak łatwo jak w emelkach.
A długość stópki jaką macie? Bo u nas też 20 w emelkach, w innych 21, a stópka 12cm.
Tort super.
Brawo za kolejny ząbek.
Zwyklaki są najlepsze.

OTJ, hej hej
Ale Ci urósł Synuś.

Cathlyn lepiej się już czujesz?
Mam nadzieję, że te wymioty to jednorazowa sprawa:/

Scarlett o maj gad, Twoja Z pobiła system akcją z qpką.
Brawo za postępy Zosi i uściski miesięcznicowe.
My obchodzimy urodziny, imieniny obchodzę ja Zosia będzie i to, i tow tej kwestii zgadzam się z Nestelle.

U mnie lepiejZosieńka zdrowa, dokazuje aż miłoma tylko jedną drzemkę w ciągu dniu, dość krótką ale dajemy radę. Pojutrze wracamy do siebie. Jak pomyślę o pakowaniu to ale co tamja nie ogarnę?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 05:20   #2315
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

hej

Cytat:
czesc ,
a co to? Kwiatuszek zaspał
wierzysz w bajki? takie rzeczy się nie zdarzają
choć częściowo można tak powiedzieć, bo obudziłam się dopiero o 5

co do jedzenia to może nie jem tyle co Ty, ale też dziwią mnie ilości jakimi najadają się dziewczyny ja na śniadanie jem 4 kanapki z wędliną i zawsze chłop się ze mnie śmieje że więcej od niego a ważę dokładnie 2 razy mniej. Poza tym niestety cały dzień coś podjadam także tego... nie wiem jak można się najeść na śniadanie 1 kanapką albo miską płatków. miska płatków starcza mi na 10 minut, potem znowu jestem głodna

Cytat:
a tak przy okazji tematu roczku - to u nas najblizsza rodzina to naprawdę sporo osob ....naprawdę sporo ...
a patrząc na selekcje taką ze zaprosimy tylko tych z którymi mamy bardzo często kontakt to ...musiałabym nawet własnych rodzicow i tesciow nie zaprosić ... (z tymi drugimi to kuszące )
u nas tak samo, najbliższa rodzina (nasi rodzice i rodzeństwo już rozmnożone) to jest 20 osób i nie ma kogo odwalić, bo ze wszystkimi mamy częsty kontakt

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Tych produktów NIE ŁĄCZ:
1. Herbata z cytryną

2. Herbata z ciastem drożdżowym

3. Pomidor z ogórkiem

4. Pomidor z twarogiem

5. Kawa i herbata z nabiałem
no nic nie można spokojnie zjeść o pkt 1 i 3 wiedziałam

Cytat:
Czesc dziewczyny, ja tak na raze na szybko z jednym pytaniem - ile mm dziennie moze jesc/pic 10-mies dziecko? Jest jakis gorny limit? Albo dolny? I np moze to byc 2 razy po wiecej lub np 5 razy mniejsza ilosc?
wg mnie można częściej a mniej i tak je Karol. ostatnio 3-4 razy po 180ml a w schemacie stoi, że powinno być 2-3 x 210-230ml ale wg mnie te schematy są dla dziecka idealnego a mojemu daleko od ideału jeśli chodzi o jedzenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Byliśmy u lekarzy. wszystko OK. USG mózgu w porzo (czyli ma dużą głowę z natury rzeczy )
10220 Kowal waży

a na czerwone policzki Młodego (ja już wnikliwiej czytałam posty Moderny o AZSie...) machnęła ręką i zleciła Cicalfate z Avenu.
to było do przewidzenia, gdzieś się ta mądrość musi mieścić

nic nie powiedziała od czego mogą być te policzki?
kurcze a wczoraj robiłam zamowienie z gemini, zamówiłabym ten krem

---------- Dopisano o 05:20 ---------- Poprzedni post napisano o 04:56 ----------

CR zdrówka dla Wojtusia

anika my byliśmy wczoraj na pieczeniu pączków u babci zeżarłam 5 z nutellą i dziś już 1
wiem, że dopiero 5 rano, nie krzyczcie przecież dziś tłusty czwartek
Dresik fajny i ma kieszonkę na brzuchu na okruszki/resztki jedzenia

scarlet ciekawy ten domek, super że Zosi się podoba

despa wow dla Emilki, ale zdolniacha. nie wiem czy ona nie z 2012 jak już całymi zdaniami rozmawia

u nas ostatnio jak chłop mówi: idź mama da Ci jeść a K leci i "mama am da" albo "mama mniam da" ale to rzadko mówi, nawet się zastanawiałam czy nie przypadkowo. na co dzień z takich sensniejszych to głównie te "de" jako idę, "am" i "da" i "obde", "dobde" jako dobre

Byou też tak mam i myśle, że na tych dziecięcych działach muszą być podłączone jakieś fale, które ściągają matki od razu po wejściu do sklepu. innego wytłumaczenia nie ma
Stary 2014-02-27, 07:22   #2316
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Moderna, to jest etap:Mamo, zaraz ruszę. brawo.
Z gotowaniem robię tak samo, sobie doprawiam tak jak lubię, dla Zosi mam lajcik.
Widziałam u mnie elefanteny ale nie miały tej wkładki w środku wyprofilowanej i zwątpiłam. Za to wyczaiłam firmę: Kornecki i Melania-ceny ok 80 zł. Tylko już dla dzieci dobrze chodzących bo sztywniejsza podeszwa, nie poddaje się tak łatwo jak w emelkach.
A długość stópki jaką macie? Bo u nas też 20 w emelkach, w innych 21, a stópka 12cm.
Tort super.
Brawo za kolejny ząbek.
Zwyklaki są najlepsze.
hihi.. fajnie gdyby nagle ruszyl on sobie juz coraz smielej pozwala - wstaje wszedzie, bez podtrzymywania, na srodku pokoju idzie w kucki i wstaje i robi przysiady stojac zabawke unosi ponad glowe, wyglada na to, ze cwiczy rownowage - jak to ta natura sprytnie wymyslila

a ja nie mam za bardzo tych elefantenow jak porownac do innych butow - nie wiem o jaka wkladke profilowana chodzi. (o Geoxach, Ecco i innych markowych zle opinie czytalam, chodzi o zawartosc tego toksycznego chromatu - dlatego chyba stanie na elefanten - szkoda, ze nie mam dostepu do niektorych polskich bucikow - a przez net bez mierzenia nie chce zamawiac).

W Deichmannie rozmiar 20 - mierzylam w domu i wyszlo mi na oko 12 cm z kawalkiem - ale to na oko z rzucajacym sie maluchem a w sklepie pani miala taka specjalna nakladke, wystarczylo przylozyc stopke

Ciesze sie, ze jestes z powrotem i przyjemnego pakowania

ahhh i jeszzce panika - ale M. ma przeciez tylko te lekko zaczerwienione policzki, prawda? No to ja tez bym sie na razie nie przejmowala, mozna obserwowac, ale dzieci maja przeciez bardzo delikatna skorke co do Cicalfatu - owszem dosc fajny kremik, ale on jest z cynkiem, bardzo przypomina dermalibour z A-Derma - rownie dobry - ale on jest bardziej na rany, skaleczenia, odparzenia - jak macie sucha skore to sprobowalabym Nanobase (juz kiedys pisalam) - jest bardzo dobry na bardzo suche miejsca

i brawa dla Emilki od despy super!

A my zaraz ruszamy - znowu klinika w Magdeburgu- do pozniej

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-02-27 o 07:28
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 08:41   #2317
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

łooooo fajowe !!!!! i w ogole ten sprzedawca ma genialne ciuszki ...już się czaje na dresik w czachy ,bluze dinozaura i pare innych ciuszków ....
no fajne mają ciuchy , tylko szkoda że bardziej dla chłopców

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

anika my byliśmy wczoraj na pieczeniu pączków u babci zeżarłam 5 z nutellą i dziś już 1
wiem, że dopiero 5 rano, nie krzyczcie przecież dziś tłusty czwartek
Dresik fajny i ma kieszonkę na brzuchu na okruszki/resztki jedzenia
ja też już zjadłam 1/2 pączka ale cały dzień przede mną
a co do kieszonki to o tym samym pomyślałam , będzie chomikować żarełko
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 08:59   #2318
BYou
MBZ♥

i: koniecznie pisz częściej o Kini
Zosia narazie jeśli chodzi o dłuższe twory to: jiki dzie-czyli gdzie jest riki nasz piecho jak widzi puste posłanie, baba paaa papa-jak babcia wychodzi do pracy, mama papa łof łof-czyli mama poszła z piechem na spacer, dzidzia papa jak ubieram Ją i mówię, że idziemy na spacer, mama mniam jak jest głodna.

Dragusiu dla Florka też

Moderna, wkładka ma z prawej strony taki wzgórek-wybrzuszenie
My też w sklepie na tej wkładce mierzyłyśmy
Ten chromat w jakiś sposób przedostaje się przez skórę? Albo powoduje uczulenia?
Czemu do kliniki?

Dzień dobry

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-02-27 o 09:09
Stary 2014-02-27, 09:22   #2319
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie umiem znaleźć ......
bo jeden był tylko, ale na stronie archiwum allegro widziałam, że pojawiają się raz na jakiś czas....

skończyła mi się @, ale wciąż mnie boli....dobita jestem, oprócz różnistych problemów zdrowotnych jeszcze to, a za miesiąc wracam do pracy i jak myślę o pogodzeniu wszystkiego to czuję się megaprzytłoczona

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:42   #2320
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość

skończyła mi się @, ale wciąż mnie boli....dobita jestem, oprócz różnistych problemów zdrowotnych jeszcze to, a za miesiąc wracam do pracy i jak myślę o pogodzeniu wszystkiego to czuję się megaprzytłoczona
bidulka
ja też za miesiąc wracam do pracy
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:55   #2321
nestelle
Zakorzenienie

czesc
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Dziecko mi się kompletnie przestawia, bardzo niekorzystnie dla mnie Definitywnie wstajemy o 6 Potem pada między 10 a 11, dziś o 11, śpi godzinę. Pora taka, że najczęściej w tych godzinach gdzieś wychodziliśmy żeby tż zdążył potem do pracy jak na popołudnie chodzi i kicha. Dziś nie poszliśmy na basen ze względu na tą drzemkę. Potem po południu pada ok 16. Ewidentnie potrzebuje już mniej snu, tylko jak go przestawić, żeby miał jedną drzemkę i spał rano dłużej? Bo drzemka o 10-11 bardzo komplikuje nam wszystko Chodzi spać o 20, dłużej nie wytrzyma. Zeby jako tako funkcjonować musiałabym już się kłaść a jeszcze tyyyle rzeczy do zrobienia....
ja jak musze wyjsc w godzinach drzemki to biore na spiocha . wtedy konczy spanie w foteliku ,czy wozku ...albo wybudza się ...ale "padnie "o innej porze ....
udaje mi się pozwolić mu spac ok.16 to wtedy tz przyjdzie na chwile i popilnuje jak może .... a ja sama lece . ale R ma drzemke albo ok.11 ,12 wtedy najczęściej pomimo tego musze go zabrać ze sobą ......albo ok.15.30 -16 ....
majac jeszcze starszaki i inne obowiązki nie możemy sobie pozwpolic na pozostanie w domu z powodu drzemki . ale R nie wydaje się przez to jakiś nieszczęśliwy -po prostu kimnie się po drodze ....

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Nestelle torebkę myślę i myślę między selmą a rosą i sama nie wiem ale chyba bardziej podoba mi się slema rosa zawsze chciałam praktyczne prezenty i były zazwyczaj do domu typu odkurzacz, mikser, talerze ale w końcu coś tylko dla siebie mam dylemat
łłłłoooo to ja jestem inna .egostka? nie chyba nie .ale prezenty "do domu" to na pewno nie dla mnie .... ja zawsze na urodziny ,gwiazdke czy inne okazje to cos tylko dla mnie . no chyba ze od kogos innego... ciocie czy tesciow ....to prezent np. pod choinke wspólny dla mnie i tzta.
torebka ...zależy od gustu .... ja od razu bym wiedziała którą .... (oczywiście ze Tous )
a Rose to marzenie -ale spełnie za kilka lat bo teraz to nie mogę sobie pozwolić na torebki "do ręki" . musze mieć na pasku na ramie bo potrzebne rece wolne do dzieci .... a pasek +raczki mi się nie podoba takie rozwiązanie ....
jak na razie mam z tousa inną także piekną - z paskiem .
ja mam urodzinki w kwietniu i sprawie sama sobie tą indywidualną -tylko nie mogę się zdecydować na kolorki ....to jest masakra ....
Cytat:
Cuda na kiju.
Krzys spal najpierw 12-13.45, potem padl o 17.45 i spal do 20.45! Bylam pewna, ze nici z nocki, a tu posiedzial, pogaworzyl, zjadl kaszke z brokulami, obejrzal ksiazeczke, o 22 kapiel, mleczko w kubeczku (!!!) i spi
oby cała nocka taka była!!!!!
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

no i oczywiscie jestem znowu daleko w lesie z Forum, i tak bedzie jeszcze przez hooooHooooo okres czasu - a jak se pomysle ze na nowym mieszkaniu nie bede miala Internetu !!!! to juz na sama mysl
.
o matko! jak to???? kiedy będziesz mieć neta ???
Cytat:
Jaką masz porowatość włosów? Bo mi przy kręconych absolutnie nie podchodzi kokosowy:/
nie wiem ....

dobrze ze u Was dobrze .
tak się zastanawiałam właśnie -jak sobie dajesz rade jak by Z zachorowała ? bo tzta Twojego nie ma w tygodniu ....a zakupy to jak bys robiła ???
U nas z R jeszcze nie wyszłam po tych zap.oskrzeli -teraz mamy isc na kontrol to się dowiem co i jak ...ale właśnie takie sprawy jak zakupy ,starszaki odebrać -zawieźć .... gdyby nie tzt na miejscu ,gdyby nie to ze praca luzniejsza i można sobie pozwolić ....to ciężko by było .
no i te sklepy do 22 na szczęście -wiec jak tz może szybciej wrocic tak ok.nawet 20 to dzieci kłade spac i jade sama do sklepu ...
Cytat:
wierzysz w bajki? takie rzeczy się nie zdarzają
choć częściowo można tak powiedzieć, bo obudziłam się dopiero o 5

u nas ostatnio jak chłop mówi: idź mama da Ci jeść a K leci i "mama am da" albo "mama mniam da" ale to rzadko mówi, nawet się zastanawiałam czy nie przypadkowo. na co dzień z takich sensniejszych to głównie te "de" jako idę, "am" i "da" i "obde", "dobde" jako dobre

Byou też tak mam i myśle, że na tych dziecięcych działach muszą być podłączone jakieś fale, które ściągają matki od razu po wejściu do sklepu. innego wytłumaczenia nie ma

dla K pięknie mówi !!!!

wierze w bajki
ehhh zaspałas i wstałaś Dopiero o 5 !? tak Pózno??????
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a ja nie mam za bardzo tych elefantenow jak porownac do innych butow - nie wiem o jaka wkladke profilowana chodzi. (o Geoxach, Ecco i innych markowych zle opinie czytalam, chodzi o zawartosc tego toksycznego chromatu - dlatego chyba stanie na elefanten - szkoda, ze nie mam dostepu do niektorych polskich bucikow - a przez net bez mierzenia nie chce zamawiac).
ja nie słyszałam o tym chromacie w ecco ..??? a kupujemy ecco,naturino ,primigi ...
gdzie znaleźć takie info? i co z tym chromatem -przedostaje się przez skore?
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
no fajne mają ciuchy , tylko szkoda że bardziej dla chłopców
bardziej /nie bardziej ..... ja bym kombinowała ...
Cytat:
Zosia narazie jeśli chodzi o dłuższe twory to: jiki dzie-czyli gdzie jest riki nasz piecho jak widzi puste posłanie, baba paaa papa-jak babcia wychodzi do pracy, mama papa łof łof-czyli mama poszła z piechem na spacer, dzidzia papa jak ubieram Ją i mówię, że idziemy na spacer, mama mniam jak jest głodna.
następna ....WOOOOOOW!!!!!!!! klask i:
Stary 2014-02-27, 10:07   #2322
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Na Oliwie Emi mowi Aja... Lapie mnie za reke i mowi de ( ide)- Aji, oc ( chodz) Aja...
Pies to al ( od hau,hau)

No i cale dnie na nozkach, co prawda nie popyla tak jak Karol , no ale w kpncu ona rocznik 2013 a nie 2012 jak Karol
na takie COŚ postanowiłam osobnego posta dac ......
bo weszłam na forum i widze ze cos napisałaś i to całkiem sporo .... a to prawie świeto !!!!
A tu TAKIE info ....
Emilka debesciara!!!! i to jak!
cudownie mówi peknie kumata!!!! wcale nie jak z rocznika 2013 !!!!
mój R mówi ...cały czas po swojemu - dużo -bez przerwy ale po swojemu .tez cudownie
ale Twoja córa - to się nazywa już pęłna komunikacja!!!!!!!

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
bo jeden był tylko, ale na stronie archiwum allegro widziałam, że pojawiają się raz na jakiś czas....

a co z Z jak wrócisz? juz wszystko załatwiliście z babcią?

a!!! Oliwka - Wszystkiego Naj z okazji urodzin(to dzisiaj prawda?)

posprzeczałam się z tztem . (a wiec sexu nie będzie - to znaczy ze przytyje )
Stary 2014-02-27, 10:18   #2323
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
także jutro od 10.00 jestem u Danusi oczywiście z O.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
właśnie zjadłam serek wiejski 200g i chyba pękne zaraz
matyldoooo.... już nic nie mówię

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Dzisiaj 1 jazda - jakie parasolki sa lekkie.... Ale dzisiaj krótki spacer, jutro będzie dłuższy to zobaczę jakie ma wady
a jak córcia?

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
tylko jak go przestawić, żeby miał jedną drzemkę i spał rano dłużej?
a rano nie zabawisz go dłużej? może dwa-trzy dni i by się przestawił?

Cytat:
i były zazwyczaj do domu typu odkurzacz, mikser, talerze ale w końcu coś tylko dla siebie mam dylemat
należy Ci się prezent DLA CIEBIE

Cytat:
no ale w kpncu ona rocznik 2013 a nie 2012 jak Karol

wielkie dla Emilki!!!! piękna komunikatywność!

aa! i mi nie zacytowało - następna wizyta u P. za dwa miesiące.

Cytat:
wow.

Cytat:
mnie od tych silikonowych bolą rzęsy.
wow. wyższy poziom wrażliwości

Cytat:
Hmm ja wiem, że jest jeszcze ta szczepionka płatna--priorix--a tym chciałam szczepić?
hm. nie wiem nic. P. tak powiedziała. na bank będę wiedziała we wtorek (4.03) - idziemy na szczepienia. lekarzem prowadzącym jest szpitalna szycha, więc dopytam jeszcze raz.
choć z chłopem ustaliliśmy, że teraz nie szczepimy mmr'ką. damy Młodemu ze dwa miechy odroczenia.

Cytat:
nic nie powiedziała od czego mogą być te policzki?

jak pięknie Karol mówi

Cytat:
on sobie juz coraz smielej pozwala - wstaje wszedzie, bez podtrzymywania, na srodku pokoju idzie w kucki i wstaje i robi przysiady stojac zabawke unosi ponad glowe, wyglada na to, ze cwiczy rownowage - jak to ta natura sprytnie wymyslila

wczoraj lekarka od ruchu opisywała etapy - jakbym o Marselu czytała książkowo!!!

Cytat:
ahhh i jeszzce panika - ale M. ma przeciez tylko te lekko zaczerwienione policzki, prawda? No to ja tez bym sie na razie nie przejmowala, mozna obserwowac, ale dzieci maja przeciez bardzo delikatna skorke
to nie jest do końca suche. to jest dziwne. takie mini krosteczki zaczerwienione. rumień chropowaty. który znika na mrozie.
dwa razy użyłam Avenu i mu znikło nie wiem czy chwilowo, czy nie, ale przytkało mnie.
a Nanobase mam na liście najbliższych zakupów

z okazji święta grubasów żrę sobie na legalu mufinki (pomarańcza, rodzynki, ciut gorzkiej czekolady)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:23   #2324
scarlett26
Zakorzenienie

Nestelle, no właśnie nie do końca, stresuje mnie to strasznie - z jednej strony wiem, że nikt się nią nie zajmie tak jak Mama, z drugiej stresuje mnie Mamy zdrowie (ma spore problemy, zwłaszcza obawiam się o jej zwichrowany kręgosłup).

Z trzeciej strony mam świadomość, że ktokolwiek nie będzie się zajmował Z nie będzie robił wszystkiego tak jak ja chcę i wkurza mnie to.

Z czwartej strony myślałam o żłobku, ale jak zacznie chorować, to ja nie będę mogła iść na zwolnienie, pracę kończę w listopadzie, mam prawie 70 dni urlopu do tego czasu, ale nie wiem czy na pewno w każdej chwili będę mogła go wziąć, zresztą do wszystkich 3 żłobków Z jest nadal ponad 200 na liście.

Z piątej strony opiekunki do domu nie wpuszczę, nie mam zaufania, zresztą chyba musiałabym mieć system kamer itd. Od koleżanek słyszałam takie historie, że włos się na głowie jeży, a z polecenia nikogo nie mam.

Z szóstej strony zdrowie mi się chrzani.

Z siódmej strony, choć minął ponad rok to nadal tęsknię za TŻtem i nie wiem jak to sobie poukładać

Z ósmej strony nie wiem jak ogarnąć pracę i całą robotę w domu, Mama namawia mnie na odpuszczenie wielu rzeczy, ja nie chcę odpuścić nic.... Fajnie by było gdyby były jakieś tabletki energetyczne - nie spać i być wypoczętą, jakbym nie musiała spać to może zmieściłabym się w tych 24h.....

Stron wymyśliłabym jeszcze pierdyliard, dziś dzień doła..... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAA

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-27, 10:29   #2325
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
bo weszłam na forum i widze ze cos napisałaś i to całkiem sporo .... a to prawie świeto !!!!
też w tych kategoriach pomyślałam. Despa, pisać więcej!!!

Nestelle, co mąż przeskrobał?

Żrę trzecią mufinkę (Małpkę b chyba rozsadziło :P), ale się zdenerwowałam chłop wyjazd do t. wymyślił

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Z siódmej strony, choć minął ponad rok to nadal tęsknię za TŻtem i nie wiem jak to sobie poukładać
jeżżżżu.... brzmi strasznie. bliska dalekość, dalekość na bliskość....

A macie coś takiego jak Opiekun Dzienny?
Koleżanka z Wrocławia bardzo sobie chwali.

Stary 2014-02-27, 10:31   #2326
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
też w tych kategoriach pomyślałam. Despa, pisać więcej!!!

Żrę trzecią mufinkę (Małpkę b chyba rozsadziło :P), ale się zdenerwowałam chłop wyjazd do t. wymyślił
mój to samo, załamana jestem, znowu usłyszę co we mnie i Z jest do dooopy i znowu pytanie co robię z jej ubrankami... i znowu komentarze, że powinnam się zaprzyjaźnić z jakąś dziewczyną ze starszym dzieckiem, żeby mi dawała po swoim, a nie kupować... przypuszczam, że siostra TŻta jest w ciąży i sobie ostrzy zęby na co ładniejsze rzeczy....

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-27, 10:35   #2327
BYou
MBZ♥

Nestelle, sklep mam pod blokiem, w takiej sytuacji czekałabym aż Zosia zaśnie, niania elektro do ręki i pędem po zakupy. Gdyby byłby problem z uśnięciem poprosiłabym koleżankę--choć nie lubię:/o pomoc. Grubsze zakupy to zawsze mam zapas. Chodziłoby ewentualnie o kupno chleba. Jak jesteśmy same i muszę wyjść z psem to też rano jak śpi, potem albo czekam na drzemkę albo biorę Ją do nosidełka, wieczorem czekam na sen. Zawsze lecę z nianią i w razie czego wracam na pierdyliardowych obrotach-choć Zosia rzadko budzi się z płaczem. Jakoś muszęsobie radzić.

Pani, sprawdzałam teraz na dozie i priorix jest dostępny-koszt ok 80zł.jak jeszcze możesz dopytać to poproszę. A co macie teraz za szczepienie? My na mmr w kwietniu dopiero.
Wizyty współczuję...ja byłam z Mężem w piątek i wczoraj już tylko z Zosią bo zadzwoniła, że ma prezent na roczek

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-02-27 o 10:37
Stary 2014-02-27, 10:36   #2328
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26;45354545[B
]Z trzeciej strony mam świadomość, że ktokolwiek nie będzie się zajmował Z nie będzie robił wszystkiego tak jak ja chcę [/B]i wkurza mnie to.

Z ósmej strony nie wiem jak ogarnąć pracę i całą robotę w domu, Mama namawia mnie na odpuszczenie wielu rzeczy, ja nie chcę odpuścić nic.... Fajnie by było gdyby były jakieś tabletki energetyczne - nie spać i być wypoczętą, jakbym nie musiała spać to może zmieściłabym się w tych 24h.....

Stron wymyśliłabym jeszcze pierdyliard, dziś dzień doła..... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAA
łoooo jej ale Ci się nawarstwiło ..... .....

co do Mamy -złobka-niani -...nie ma rady ...sama musisz zdecydować i podiac konsekwencje ..... w takim wypadku pozycja Matki jest trochę przegrana bo małe dziecko -praca --obowiązki w domu ... zawsze musi być kompromis i trzeba wybrać "mniejsze zło" ....
Straszne to jest ze trzeba mieć takie dylematy .... ....

z "siódmej strony" .... musisz ,po prostu musisz o tym porozmawiać z nim .wywal jak karabin maszynowy co Ci lezy na sercu .nawet jak niby rozwiązania nie ma to .... trzeba go poszukać . trzeba i juz !

pogrubione - o to to to !!!! tak właśnie jest . i ja taka jestem ..niestety tez .....
Stary 2014-02-27, 10:37   #2329
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

jeżżżżu.... brzmi strasznie. bliska dalekość, dalekość na bliskość....

A macie coś takiego jak Opiekun Dzienny?
Koleżanka z Wrocławia bardzo sobie chwali.
dawaj jedną

dobrze napisane...

nie mamy

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-27, 10:38   #2330
BYou
MBZ♥

Oliwko dołączam się do życzeń: spełnienia marzeń Kochana

Stary 2014-02-27, 10:41   #2331
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

Pies to al ( od hau,hau)

Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 10:44   #2332
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

z "siódmej strony" .... musisz ,po prostu musisz o tym porozmawiać z nim .wywal jak karabin maszynowy co Ci lezy na sercu .nawet jak niby rozwiązania nie ma to .... trzeba go poszukać . trzeba i juz !
jesteśmy już po pierdyliardzie takich wywaleń, ale naprawdę nie ma rozwiązania - panicznie boję się ciąży, niby NPR przez kilka lat nie zawiódł, ale dopuszczałam taką możliwość, a teraz już nie chcę i nie powinnam zachodzić, a za bardzo kocham TŻta, żeby go oszukiwać i stosować coś po kryjomu

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-27, 10:44   #2333
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Żrę trzecią mufinkę (Małpkę b chyba rozsadziło :P

to niech tzt jedzie !ucałuj , pomachaj i zapytaj -kiedy wróci ?

mój tz ... można powiedzieć jest nieobliczalny czasami i ..za dużo gada
Cytat:
mój to samo, załamana jestem, znowu usłyszę co we mnie i Z jest do dooopy i znowu pytanie co robię z jej ubrankami... i znowu komentarze, że powinnam się zaprzyjaźnić z jakąś dziewczyną ze starszym dzieckiem, żeby mi dawała po swoim, a nie kupować... przypuszczam, że siostra TŻta jest w ciąży i sobie ostrzy zęby na co ładniejsze rzeczy....
łoooo matko ..... widze obliczona kobieta ....
to może ja tez powinnam się zaprzyjaznic np. z gwen stefani albo z szulim czy sochą -dawały by mi po sobie ubrania ....
Cytat:
Nestelle, sklep mam pod blokiem,
aaaa tak to .... .
Stary 2014-02-27, 10:47   #2334
BYou
MBZ♥

Scarlett szanuję Wasze postanowienie ale związek dwojga ludzi to kompromis-u Was to trochę dla mnie z boku wygląda, że Mąż ustalił, Ty kochasz, zgodziłaś się i cierpisz. Mogę się mylić bo odczytuję to tylko przez forum:/

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-02-27 o 10:48
Stary 2014-02-27, 10:49   #2335
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

to niech tzt jedzie !ucałuj , pomachaj i zapytaj -kiedy wróci ?

mój tz ... można powiedzieć jest nieobliczalny czasami i ..za dużo gada

łoooo matko ..... widze obliczona kobieta ....
to może ja tez powinnam się zaprzyjaznic np. z gwen stefani albo z szulim czy sochą -dawały by mi po sobie ubrania ....

aaaa tak to .... .
taaa, a ja z dorotą wellman lub magdą gessler... do wellman jestem nawet podobna dosyć wiesz tymi kategoriami patrząc to dla Roszka w ogóle nie powinnaś kupować nic nowego, bo przecież masz wszystko po Kubie

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Scarlett szanuję Wasze postanowienie ale związek dwojga ludzi to kompromis-u Was to trochę dla mnie z boku wygląda, że Mąż ustalił, Ty kochasz, się zgodziłaś i cierpisz.
Bo tak trochę jest, ale nie chcę być tą sprowadzającą na złą drogę itp. itd. A jaki tu może być kompromis swoją drogą - pogrzeszyć tak trochę?

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-27, 11:00   #2336
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
jesteśmy już po pierdyliardzie takich wywaleń, ale naprawdę nie ma rozwiązania - panicznie boję się ciąży, niby NPR przez kilka lat nie zawiódł, ale dopuszczałam taką możliwość, a teraz już nie chcę i nie powinnam zachodzić, a za bardzo kocham TŻta, żeby go oszukiwać i stosować coś po kryjomu
ale rezygnacja z S to nie rozwiązanie
Niechce się zapuszczać w temat wiary ,poza tym głęboko w tym nie siedze wiec pewnie brakowało by mi argumentow .... ale musi być jakies rozwiązanie ..... i e tych czasach kościół dopuszcza jakies kompromisy ..... no i Twój mąz powinien je dopuszczać przede wszystkim!!!! Czy On wie ze nie jest Ci dobrze z tym ,ma taka swiadomosc ze się męczysz ..... ze wymaga od Ciebie zbyt dużo? a może Ty wymagasz od siebie tez?

nie chce -juz pisałam- się w to zapuszczać ale czy rezygnacja z S w malzenstwie to także nie grzech ? co sadzi o tym twój tz?
czy skazywanie zony na takie odzucenie to tez jest ok?

jak koscioł widzi te sprawy -mamy się parzyc jak króliki -non stop w ciąży bo kalendarzyk przecież bardzo zawodny -to nie metoda antykoncepcji ...

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez scarlett26;45355014 wiesz tymi kategoriami patrząc to dla Roszka w ogóle nie powinnaś kupować nic nowego, bo przecież masz wszystko po Kubie[COLOR=silver
[/COLOR]
racja. ale tez niektóre rzeczy się poniszczyly w typie guma w spodniach się "zlasowała" (nawet dotyczy dzinów- a wszyscie tego to koszt połowy ceny spodni wiec.... a sama szyc nie umiem)
poza tym Jakub urodził się w październiku - i szybciej rósł . w wieku R był większy .
No ale przeważa argument taki ze fajnie cos kupic nowego ,jednak 7 lat temu była inna moda troszkę ....
ale czesc rzeczy owszem wykorzystuje .

kompromis dla mnie - to wybor antykoncepcji .mniejsze zło trzeba wybrać . to moje zdanie . ale ja religijna nie jestem .
Stary 2014-02-27, 11:02   #2337
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
znowu usłyszę co we mnie i Z jest do dooopy i znowu pytanie co robię z jej ubrankami... i znowu komentarze, że powinnam się zaprzyjaźnić z jakąś dziewczyną ze starszym dzieckiem, żeby mi dawała po swoim, a nie kupować...
lol. uwielbiam teściowe opowieści. pocieszają mnie i działają jak Sienkiewicz (choć ne znoszę dziada) "ku pokrzepieniu serc"...

Cytat:
A co macie teraz za szczepienie? My na mmr w kwietniu dopiero.
no w grudniu się wstępnie na mmr umówiłyśmy lub przypomnieniowe pneumo. wtedy wykminiłyśmy, że 8:20 wizyta u neuro, o 8:40 szczepienie i decyzje co. teraz wiem, że niezależnie co powie neuro - nie szczepimy jeszcze mmr'em.

jaki prezent ?

Cytat:
dawaj jedną
jedna została - Twoja

Stary 2014-02-27, 11:04   #2338
BYou
MBZ♥

Scarlett, a można nagrzeszyć ino ino?
Latanie po do spowiedzi też nie ma sensu bo warunek takowej nie będzie spełniony
Może synody najbliższe coś mądrego w tek kwestii uradzą z Franciszkiem na czele...
ja podziwiam bo bym na głowę dostała...

Stary 2014-02-27, 11:05   #2339
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
z nami R tez spał . Ale od jakiegoś czasu w nocy jak jest koło mnie to nie może się oprzec cycom i pije i pije i piiiiijeeeeee bez końcaaaaaaa...nawet na chwile odwrocic -wyprostować się nie mogę .... dlatego postanowiłam odkładac choć przez połowe nocy -wtedy jest szansa choć na 2 -3 godzinki normalnego snu.
Łudze się ze będzie lepiej .......
To mój na szczęście się napije, odwraca dupką i śpi, ale łóżeczko to dla niego wróg nr jeden niestety.
Cytat:
a może Wy dziewczyny non stop się seksicie bo z tego co widze to Wy takie chudzinki
24h/dobę
Cytat:
OTJ ja biegam za Anielą chodzę na spacery pół dnia ze szmatą a i tak waga od maja stoi w miejscu no ale ja nie jem tylko żrem choć od 2 tygodni ograniczam się i nawet od dziś zaczęłam słodzić herbatę 1 łyżeczką cukru a nie tak jak od zawsze 2 łyżeczkami ... małymi kroczkami może do wakacji się uda
W takim razie kciuki oby się udało
Cytat:
od 20:10 przespała do 7:20 rano i ani jednej pobudki aż rano uwierzyć nie mogłam.
Ale zazdroszczę!
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Pan Wojciech jest chory. W poniedziałek miał gorączkę aż 40,5 stopnia
Zdrówka
Cytat:
Pies to al ( od hau,hau)

Rozgadana córa

Wczoraj usiadłam na podłodze i udawałam, że płaczę, mały rzucił wszystko, przybiegł do mnie i przytulał się mrucząc tatatata, chyba mu się z tatą pomyliłam

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:06   #2340
BYou
MBZ♥

Pani, kolczyki
Mogę spytać o powody odroczenia?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości