|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nadrobiłam BYou my jutro pojedziemy jak czeczeni
|
|
#2433 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
J. by dawno rozniósł wszystko ze zmęczenia, nerwów i nie wiadomo jakich powodów... bardzo bym chciała napisać kiedyś, że nie pamiętam kiedy dziecko płakało. niestety póki co nie da się nie pamiętać, już nawet nie liczę ile razy dziennie.. Cytat:
Cytat:
ja też kryzys... Cytat:
![]() ja się zaraz fochnę bo nie mam o czym pisać. genialne dzieci na wątku mamy, super musi być słuchać "pełnych" zdać takiego maluszka. Jakubowa najdłuższa sekwencja to am am am jak leciał kiedyś do pudełka z pizzą, w którym został jeden kawałek. na jego nieszczęście tż zdążył zabrać ten kawałek tuż przed rączkami J. ale miał wtedy minę.... o chodzeniu się nie wypowiem, czekam na raczkowanie........ |
||||
|
|
|
#2434 |
|
Zadomowienie
|
Hej
nie dam rady Was dziś nadrobić. widzę, że długo, dużo i o poważnych tematach pisałyście a jakoś nie mogę się skupić. poza tym muszę jeszcze parę spraw komputerowych załatwić taki skiepszczony humor mam w tym tygodniu, że nic tylko
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Dzie dobry
kwiatuszku BYou szerokiej i spokojnej drogi pisałaś o zachorowaniu na kombinezon ? Tasia Wszsytkiego Najlepszego z okazji urodzin spenienia marzeń i szczęśliwego rozwiązania jak 17 tosz ty młodsza odemnie Kasia w takim razie pozostaje życzyć miłego mieszkania widzisz wszystko powolo zaczyna się układać Nestelle zapomniałam odpisać tak widziałam te torebki i sama się zastanawiałam nad nią może na lato tylko jakie kolory ? monik_ga u nas też Aniela tylko po swojemu, jak ją "szkoliłam" żeby pokazała lampe albo akwarium to pokazała a ja przetsałam się nagminnie pytać to pokazuje palcem byle gdzie i się cieszy heh ![]() klementyna |
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia sto lat !
BYou - podrozy spokojnej Monika- hmmm tak sobie pomyslalam odnosnie tych histerii, roznoszenia domu- zobacz sobie na zaburzenia integracji sensorycznej, bo moze tu lezy problem
|
#2437 |
|
Wtajemniczenie
|
no niestety
i ciął do 21.30---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Tasia - Sto lat!!!!!
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia wszstkiego naj naj -
korzystam z okazji ze jem - a potem lece na strych znosic rzeczy do garazu by potem nie latac po schodach jak z kolega przyjade. Taaa oczywiscie musi padac - a jeszcze ok 13 musze zawiezc mama z Milusiem na nowe mieszkanie plus se wezme jakas walizke - obawiam sie ze do Berllingo za 1 razem sie nie zmieszcze Milun zaczyna trzec oczka a wstal rowno 7-30 ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2440 |
|
Rozeznanie
|
hejka
wbijam się bez nadrabiania narazie; mam jakiś wesoły tydzień obecnie i zakręcony strasznie. w skrócie: dzieci usilnie próbują się zabić a ja im w tym trochę pomagam swoją niezdarnością, remont sąsiadki zaczyna mnie denerwować, próbuję wiec wybywać z domu jak najwiecej, na szczescie panowie sie nie przepracowują po 12h, no i hicior włamałąm się do czyjegoś auta oczywiscie przez przypadek, pod galerią także..... mam taki bajzel w domu ze az przykro; młody rozwalił pranie po całym pokoju, walają się majtki, skarpetki wszedzie, młoda gada do siebie a ja siedze przed kompem i mi tylko kafki brakuje
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
ja w maclarenie też nadeptuję na kółka, TŻ się ze mnie nabija, że taki wątły wózek jest widać dla delikatnych kobietek i powinnam drobić jak gejsze, za to na krawężnik wjeżdża pięknie
|
#2442 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2443 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Sympatyczna noc za nami, tylko 1 pobudka o 5![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oo a ja tam mam całkiem niedaleko i nigdy nie byłam w tej kaplicy. Cytat:
Cytat:
Kciuki, żeby przeprowadzka poszła sprawnie i bez przeszkód
|
||||
|
|
|
#2444 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Mikołaj śpi także chwilka oddechu ![]() Cytat:
![]() nic dodać nic ująć Cytat:
Bezpiecznej drogi Cytat:
za sprawną przeprowadzkę Cytat:
![]() Cytat:
Podpinam się Stoooooooooo lattttttt stooooooooo laaaaattt niech żyjeeeeeee żyjeeeeee nammmmmmmmm.....Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a co do drugiego
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Boooshe dobrze ze zostalo mi troche Coluni - spocilam sie jak swinia pot leje sie zewszad czuje ze te platki com jadla na sniadanie juz spalilam
no nic ide sie po malu szykowac do wyprawy zaworze mame z Milusniem i potem tutaj autem pakiwanie - a jeszcze po lodwoke jechac - chyba schudne ze 10kg dzis No nic do pozniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2446 |
|
Rozeznanie
|
witam się w piątkowe popołudnie
od samego ranka Michałek daje popalić, nie chciał iść na drzemkę tak jak zawsze i dopiero niedawno zasnął a ja w spokoju gotuje mu zupkę, myślałam, że nie ma mi jej już ugotować. TASIA wszystkiego najlepszego, 100 lat życia, miłości, pieniąchów, pociechy z Synka i TŻ oraz szczęśliwego rozwiązania ![]()
|
|
|
|
#2447 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
Z krawężnikami dam radę, kwestia przyzwyczajenia - inaczej musze nacisnąć rączki, w moim wózku była jedna rączka i siła nacisku inna, ale to przydeptywanie mnie wkurza. Wystarczyłby trochę inny rozstaw kół, albo pojedyncze koła z tyłu... Tasia wszystkiego naj! ![]() Ja znowu padam po nocy. Sz. jęczy niemiłosiernie przez pół nocy, dzisiaj udało mi się nad ranem ją na dłużej ululać - ja leżałam na placach, ona głowę na mojej piersi i w poprzek na brzuchu leżała. Rozpłaszczona. Że też jej było wygodnie - aż do 7- jej pora wstania- nie miałknęła. Tylko ciężko mi się śpi na plecach... zawsze śpię na brzuchu/boku. I się chwalę - L. pokazuję nos i oko. Jak proszę, żeby pokazała oko to mi palca wsadza w oko. A jak zamykam to mi rzęsy ciągnie. Tak pojednej jakby wyrwać chciała. Na pewno na razie nie będę jej uczyła jak jest rzęsa. Ucho tez jej się podoba - ale to ćwiczyła na TŻ. Wsadza mu palec do ucha i ciągnie
|
|
|
#2448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam xt (tak w ogóle miałam wrzucić fotę ale coś mi nie idzie )A to drugie to
|
|
#2449 |
|
Rozeznanie
|
Achna wrzucaj foto
L. jeszcze śpi. Zupka dla niej się gotuje - dzisiaj robię następne podejście, może posmakuje.
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z zakupów( spozywcz.itp)i od lekarza -byliśmy na kontroli z R - zdrowy ,wesoły ,cudowny ide nadrobić ....
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
ależ tu dziś cisza
My zaraz z małą na spacerek tylko chwilę odpocznę zrobiłam zakupy spożywcze masakra nas dwójka a my tyle żremy |
|
|
|
#2452 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Moje dziecie jeszcze od rana nie spi czyzby znow zmiana rytmu nas czeka Za to nocka lepsza, czuje sie wyspana ![]() Cytat:
ja nie wieszam nic na rączkach maca, cykam sie ![]() Cytat:
Cytat:
ja tez tesknie jutro u nas rok mija...![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najwspanialsze życzenia urodzinowe, dużo zdrowia i jeszcze wiecej szczescia ![]() ogarnij sie na spokojnie i wracaj do nas Cytat:
![]() mam xlr, krawezniki nam nie straszne ![]() Kwiatuszku Monicca, u nas tez J wymusza placzem, ale ja sie nie daje, probuje odwrocic uwage czyms innym. Pani, a jaki krem Clarinsa wzielas? Ja uzywam od lata kremow na dzien i na noc, zelu do twarzy i toniku i jestem zachwycona. Oliwka, po 2 tygodniach szczoteczka zaczela dzialac |
||||||
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze że Roszek już zdrów
My jutro na basen idziemy już miesiąc nie byłyśmy bo tu chora przeziębiona po a i tak ciągle ma delitakny kaszel, kataru już prawie nie ma ale mi się wydaje że to jest jednak na zęby a nie od choroby. Tak więc i my się jutro popluskamy ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- alliw cieszę się bardzo że szczoteczka zaczęła działać Ja się przy Was czuję jak jakiś kocmołuch ale to chyba czas najwyższy zacząć ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Moje dziecko także dziś energia roznosi a po każdych zakupach zgrzewki z wodą są tak fasycnujące że można z nimi siedzieć godzinami |
|
|
|
#2454 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Aaaaa zapomniałam Tasia sto lat! (byle nie sto lat w ciąży ![]() )
|
|
#2456 | |||||
|
Zakorzenienie
|
myslalam ze mam do nadrobienia z 2-3 stronki .....
Cytat:
u nas wszystkie dzieci takie spokojne były - spokojne ale energetyczne . w sumie to ja tez taka jestem ....nie jakas tam flegma -bo jak tornado przelatuje i wypadam ,zagadam na smierc czasem , i kombinuje co tu by zrobić jeszcze ,ale ja rzadko się denerwuje ,trudno mnie z równowagi wyprowadzić ,nawet jak tz mnie wkurzy to nie oznacza ze się czaje gdzies tam z młotem na niego i krzykami ...po prostu nie jest fajnie .... moje dzieci tez to odziedziczyly - nauczyly się .... może cos w tym jest ? a Wy jacy jesteście? bo dziecko jak gabka -chlonie wszystko ..... a może taki gatunek-nerwusek .... i za jakiś czas się uspokoi . oby tylko nie ulegac - bo jak zajarzy ze takie zachowanie skutkuje to trudny odwrot będzie ..... Cytat:
![]() omg! utłukłabym gnoja ![]() Cytat:
jak kurs? Cytat:
![]() Cytat:
![]() co Wy z tymi wozkami? jak można kola przydeptywać? za długie czuby w butach macie . ja w sumie jeszcze mojego maclarena nie używałam z R . ,wcześniej niczego nie przydeptywałam ale podobno stopa po ciąży rosnie -a ja po 3 .... może tez będę przydeptywać
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosior ostatnio się cieszy jak się zdjęcia robi, coraz fajniejsze wychodzą... A co do wsadzania palców w oczy to jest mistrzynią szczypania w powieki, łapie za skórę, wbija pazury i chyba zachwycona jak daleko pociągnąć może Lubi jeszcze stukać czołem o czoło jak się ją trzyma bardzo ją to bawi, chyba w poprzednim wcieleniu była poznańskim koziołkiem
|
|
#2458 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tzn? przetała Ci działac ?czy po prostu widzisz już efekty?- a jak tak ,to jakie???????? Cytat:
Cytat:
![]() :brzyda l: padłam ! nie no ....luknij sobie na YT może sa filmiki z instrukcją! ( ja tak podglądałam modda) .
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle nie napisałam Wam hiciora hiciorów, , zadzwoniłam wczoraj do orange, po przebiciu się przez wybieranie numerek z automatów i osłychaniu pierdyliarda muzyczek w końcu dotarłam do konsultantki - i mówię, że umowa skończyła mi się we wrześniu i co nowego ma mi pani do zaproponowania i wiecie co się dowiedziałam???? panienka powiedziała mi, że nie ma dla mnie w tej chwili żadnej oferty i mogę kontynuować umowę na dotychczasowych warunkach
|
#2460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak serio to na codzien latam w emu ...ciagle raczej. w cyklówkach tez albo w trampach także robie kroki długie i szybkie bez przydeptywania a trykac mój dziec tez lubi - raz się zapędził tak ze zawodowo mi dał z głowki jak maly dresiarz- ja zobaczyłam gwiadki przed oczami on miał pelen uśmiech ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
nie znam się dokładnie na tym bo nie ja akurat to wszystko załatwiam u nas ..... ale my mamy co 2 lata propozycje telefonow -sami dwonia ,proponują zmine taryf na korzystn.+telefony na wypasie ,tablety .... ostatnio iPhone 5 ,sony xperia z1 ... Ale pisałaś ze Ty w orange?ja tez ...i zadowolona jestem . Nie wiem -przecież mówiłaś ze chcesz zmienic taryfe ,nie ..? powinna zareagować ....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

i to mnie wkurza najbardziej ...
)
za pobyt u teściów, a kiedy się bronisz? (chyba nic nie pomieszałam)
w sobote mala imprezka rodzinna, dzis zrobilysmy z Mama wielkie zakupy nia. 
w takim razie pozostaje życzyć miłego mieszkania
i ciął do 21.30

jutro u nas rok mija...
ale to chyba czas najwyższy zacząć