|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Demeter teściowa laska ? pokaż
coś miałam pisać i ? zapomniałam aaa Despa wielkie brawa dla Emi Jaka ona mądra i zdaniami mówi, mądra dziewczynka
|
|
|
|
#2402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do pogr. - buuu
|
|
#2403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja go nie oglądałam od ho ho i jeszcze trochę - ostatnio włączyłam DDTVN i akurat miał przegląd prasy - jak zwykle gadał fajnie, ale miał taką manierę - jestem znudzony, mam tylko 5 min i nic nie mogę powiedzieć jak zwykle itp. Kiedyś fajnie dogryzali sobie z Prokopem a teraz to było takie... no sama nie wiem. Plus żucie gumy. Nie jak mówił, ale żuł jak słuchał Prokopa i mnie to tak ...denerwowało, że
|
|
|
#2404 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja chciałabym tylko rzadziej w nocy . bo tak to chce jeszcze karmic . Cytat:
eee tam tak czy siak zyczenia złożone ![]() dzisiaj otworzyli mk? a tam są same torebki czy ciuchy tez? A widziałaś te tous by you? sama dobierasz kolory ,wielkość (sa 3 do wyboru) A na koniec INFO SZOK !!!!! Roch dziś wstał o 7 ze mną (budzik go obudził ) i cały dzień NIE SPAŁ !!!!! ani sekundy ... do tego jak zawsze miał dobry humor ,nie pamiętam którego dnia ostatni raz płakał (chyba jak był chory) i zmeczony ani trochę nie był . wykąpałm o 19 ,o 19.45 dostał kaszkę a o 20 .05 położyłam do łóżeczka ...(no zasnął jak zawsze w sekundę w objęciach konika)..... do teraz nie mogę uwierzyć ....
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
nestelle dziś bo miłam wybrać i później jechać z tż kupić jeśli bedą bo inaczej mieliśmy zamówić przez neta i jak tż stwierdził że mam sobie kupić bo mam jego karte to się okazało że nie było
w mk mają jeszcze portfele, okulary i małe stoisko z butami praktycznie 3/4 to torebki, na poziomie 1 w nowej częsci po tej stronie co alma.
|
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przejade się luknac . ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- wstawie Wam cos wzruszającego ..... maluszek zaraz po porodzie uspokaja się tylko przy dotyku mamy .... tak mnie to wzruszyło ze nie tylko się popłakałam ale i zatęskniłam za takimi pierwszymi chwilami .... tak cudownie być mamą http://kobieta.onet.pl/dziecko/niezw...ego-mama/606lr
|
|
#2407 |
|
Rozeznanie
|
Po spacerku testowym stwierdzam, że wózek spoko ale:
- nadeptuję kółka nogami... Czy w każdej parasolce tak jest...? Jakoś za blisko te kółka są moich nóg, albo rączka powinna być dalej, nie wiem. - jedno kółko coś szwankuje, TŻ musi zerknąć, bo cięzko mi się skręca - więc najwyżej koło do wymiany będzie jak nic nie uda mu się zrobić. - ciężko na krawężnik wjechać - muszę mocno "podbić" wózek - okienko jest tak zrobione, że nie widać dokładnie dziecka - jest folia + jakby moskitiera Z plusów: -mega duży i wygodny kosz - fajne siedzisko - daszek rozsuwany - super mały po złożeniu W ogóle stwierdziłam, że tych wad NIE widziałam w sklepie. Dopiero po jakimś czasie zwróciłam uwagę na nadeptywanie kół czy problem z podbijaniem. Widzę teraz jak ciężko wybrać wózek, bo jeżdżenie w sklepie to jedno, a wyjście na spacer z dzieckiem to zupełnie inna bajka. Ale nie będe narzekać za mocno, bo wydałam niecałe 200 zł. Ale jakby mi się nawinęłam jakas koleżanka z maclarenem to pożycze wózek z dzieckiem i potestuję. i jak mi się maclaren spodoba to zapoluję na używkę, będę miała 3 wózki w domu i mnie TŻ zamorduje. Ale L. sie podoba w wózku, dużo widzi i jest cała ![]() W załączniku foty + ostatnie zdobycze z SH
|
|
#2408 |
|
Rozeznanie
|
To że nie spał to jestem w stanie pojąć. Ale że nie marudził ...? Anioł, nie dziecko. Św. Roch :P
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
ciuszki fajne . i qrcze nie ,Nie nadeptuje kół od wózka .... pewnie to wina raczek powinny być wyżej -dalej .... Cytat:
raczej cos w stylu jak stoimy w sklepie w kolejce i chce na rece a ja ni e moge go wziasc ... to wtedy ...
|
|
#2410 |
|
MBZ♥
|
Oliwko
bardzo Cię przepraszam za pomyłkę![]() choruję na emkową torbę ale zawsze jest coś pilniejszego do zakupu:/ A życzenia zlożę jeszcze raz ![]() Anika co za pokuta ![]() Cat, za furę i łowy![]() Monicca może coś z żabkami u Fifiego się kluje i dlatego taki dzień marudexa? Wierzę, że Ci ciężko całkiem jest inaczej jak zostaje się samej raz na jakiś czas, a co innego jak mam to już długi czas. Nestelle brawo dla Roszka jest niesamowity
|
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
despa-gratuluje córce popędu do mówienie i chodzenia
![]() scarlet-smutne to, ale chyba serio bez wyjścia...ja z tych katolikow wierzacych, ale grzeszących i się regularnie spowiadających z niekoniecznie mocnym postawnoeieniem poprawy.......trafiłam na razie na Księzy ludzkich-którzy rozmawiają i daja zawsze rozgrzeszenie, chociaz mowie jak jest zawsze szczerze.... nestelle zapraszam do Krasnobrodu do św. Rocha ![]() ![]() Małpka wyslę Ci namiary na fejsa cathlyn-dostałam Twgo priva i wyslę Ci,a le nie mam na tym kompie-musizz poczekac;* Ja przezywa kryzys...pracowy, rodzinny, przesilenie wiosenne?sama nie wiem...;/ |
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ- miszcz.... Nestelle- nie wzruszaj się- Antosia czeka... Pani- chyba nie do Oliwki ją porównuję, tylko Wasze dzieciaki juz zęby miały u nas tylko darcie zębowe, siadały, podnosiły się i robiły inne rzeczy a u nas cisza była, nawet się smialam na fb ze powinnam się zawinąć stamtąd bo Emi nic nie robi.... a potem poszło jak z bicza
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo często to mam jak się czytam ![]() Nie ważne - lubię jak H. wypowiada się na temat religii; uważam, że jest znawcą tematu. Mimo szalonego zmanierowania ![]() Cytat:
![]() ![]() bluzka - miodzo ![]() Nestelle, kupiłaś pędzel do buzi? jaki masz krem? Znasz nawilżacz Clarinsa?
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawilżacz -chodzi Ci o ten w spray'u? a krem do czego ? bo mam tysiące pogrubione
|
|
#2416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co jest Złotko? Cytat:
![]() Raju, rajuuuu, co T. robi rano podaje ojcu skarpetki. Może być? mogę zostać? nic innego nie robi... Niski jest, ma tylko 6 zębów, włosów nie za wiele, nie gada i nie ma zamiaru chodzić ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- krem nawilżający. kupiłam t. na szybkości i tak sobie myślę, że raczej za lekki...
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to jest ekspertem książkowym, pokazuje zwierzaki itepe itede.... no i to mój zięć (przynajmniej dopóki Bzinkowa Hania go nie odbije
|
|
#2418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 ale tylko czesc dzieciakow była tak posunieta ....reszta przez długi czas lezała .... Cytat:
2.ale t kupiłaś krem??? t czyli matce swego tzta? dobrze rozumiem? i pytasz mnie czego ja używam? ze niby jesteśmy o podobnych potrzebach/wieku???????????????????? ????????????? ![]() :conf used:Ja tam mam w pompie co inne dzieci umieją względem mego ...ciesze się ze Wasze mówia ,biegają ,w nocnik sikają ,grają w warcaby .... ale co do mojego dziecia -wystarczy ze jest! i dlatego tu jestem
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-02-27 o 22:21 |
||
|
|
|
#2419 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz ..zaraz....
bo albo ja ciebie nie rozumiem albo Ty mnie ![]() ten krem dla kogo ??? bo ja zrozumiałam ze krem kupiłaś dla t. i uważasz ze ja mam podobne potrzeby do niej .no ..niedługo koncze 32 latka ale nie żeby az tak ....
|
#2422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czytalam Wasza dyskusje o kk, bardzo ciekawa. Temat trudny, nie ma idealnego rozwiazania... Demeter - dla Kuby!Witam sie wieczorowa pora ![]() Krzys spal cala poprzednia noc, o 5 obudzil sie tylko, ale dalam cycusia i jeszcze pospalismy troszke W nocy na razie bede kp, ale w ciagu dnia i na wieczor udaje sie bez Jutro mam 17 urodzinki w sobote mala imprezka rodzinna, dzis zrobilysmy z Mama wielkie zakupy nia. A jutro moze uda mi sie wyrwac do CH po buty, prezent sobie sprawie I po drugi kubek dla K., zeby byl jeden do wody i drugi do mleka...A ci od tableta napisali przeprosiny i beda chyba przesylac klawiaturke, maja dac jeszcze znac ![]() ![]() Ide spac, moze mi sie uda ![]() Aaaaa, mialam spytac juz dawno - wszystkie chrzcicie dzieciaczki? Czy ktores z Was nie beda sie w ogole decydowac?
|
|
#2423 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na fejsie Cytat:
![]() Ja też pamiętam jak wyjęli małego i dali mi go koło głowy a on tak strasznie płakusiał. Jak się znalazł koło mnie to przestał płakać. Jak go trochę dalej dali to znowu płakał Lekarz i asystentki komentowały, jak to dziecko poznaje mamę Dzięki za info może bede kupować spacerówkę kiedyś. A bluzeczka super! Cytat:
-------------- Mały się wyspał na spacerku i nie chciał spać |
|||
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
to znak. idę spać
![]() ![]() (myślałam żeby sobie zostawić i pomyślałam, że może go znasz. albo wymienić na jakiś dla siebie a jej kupić coś innego).
|
|
#2425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W takim razie wszystkiego naaaaj - przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania kochana My nie chrzcimy |
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
17 urodziny ? tos w ciąży już 2 raz i nieletnia???? co tu się dzieje -Oliwka 18 ,Ty 17 .... czuje się old sculowo ![]() ![]() super ze się odezwali z tym tabletem-oby dotrzymali słowa! ja nie ochrzciłam -czas pokaze co dalej......
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-02-27 o 22:42 |
|
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane - to juz jutro TEN dzien - dzien przeprowadzki.wybaczcie mi ale przez pewien czas nie bede mogla byc dostepna, no chyba ze uda mi sie podpiac pod jakies free WiFi :P ( bo neta z tele juz wyczerpalam do konca ) na pewno dam znac jak sie juz urzadze. pamietajcie ze bede tesknic - ew Smsa :P na nie bede mogla odpowiadac 3majcie sie cieplutko - a dziociom Slem Buziolki |
|
|
|
#2429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki kupiłaś? ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
bagaże powrotne maja to do siebie ze się lubia rozmnazac ![]() czekam z niecierpliwoscia na wszelkie info ,foty !!!!!! oby wszystko się udało !
|
|
#2430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kciukasy za bezproblemową przeprowadzkę i oby Ci się pierwszej nocy coś przepięknego przyśniło ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Dodaję jeszcze jeden plus wózka - koszyk pojemny i przyjmuje duże obciążenia. Dowody w Klubie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

Jaka ona mądra i zdaniami mówi, mądra dziewczynka

jest naprawdę w tym czym gwiazdorzy 

bardzo Cię przepraszam za pomyłkę
całkiem jest inaczej jak zostaje się samej raz na jakiś czas, a co innego jak mam to już długi czas. 

dla Kuby!