Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 23:16   #2431
misiulka06
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
My nie będziemy

Kciukasy za bezproblemową przeprowadzkę i oby Ci się pierwszej nocy coś przepięknego przyśniło

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Dodaję jeszcze jeden plus wózka - koszyk pojemny i przyjmuje duże obciążenia. Dowody w Klubie.
dowody są po prostu super
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 23:25   #2432
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
bez tż u teściów? podziwiam, bo sama bym się nie odważyła

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

mój tż miał podobną sytuację, z tym że ksiądz powiedział że skoro ja zgodziłam się na sex przedmałżeński (z nim) to znaczy że ja na niego nie zasługuję (że to niby ja to takie wielkie ZŁO! ) . Za pokutę dostał: zakończyć ten związek, zostawić mnie!!!! stałam za tż i czekałam na swoją kolej po czym słyszę: "chyba ksiądz zgłupiał" i tż wyszedł szybkim krokiem z kościoła z ja za nim... oczywiście w innym kościele nie było problemu z rozgrzeszeniem i to mnie wkurza najbardziej ...
(a szczerze to spowiedzi nie cierpię)

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
w takim razie u nas będzie bez sensu

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dragusia za pobyt u teściów, a kiedy się bronisz? (chyba nic nie pomieszałam)
tego najstarsi górale nie wiedzą
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Jutro mam 17 urodzinki w sobote mala imprezka rodzinna, dzis zrobilysmy z Mama wielkie zakupy nia.
sto lat sto lat! wszystkiego naj najlepszego

nadrobiłam
BYou my jutro pojedziemy jak czeczeni jak ja to uwielbiam

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 23:42   #2433
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
A na koniec INFO SZOK !!!!!
Roch dziś wstał o 7 ze mną (budzik go obudził ) i cały dzień NIE SPAŁ !!!!! ani sekundy ... do tego jak zawsze miał dobry humor ,nie pamiętam którego dnia ostatni raz płakał (chyba jak był chory) i zmeczony ani trochę nie był . wykąpałm o 19 ,o 19.45 dostał kaszkę a o 20 .05 położyłam do łóżeczka ...(no zasnął jak zawsze w sekundę w objęciach konika).....
do teraz nie mogę uwierzyć ....
nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę spokojnego Roszka.
J. by dawno rozniósł wszystko ze zmęczenia, nerwów i nie wiadomo jakich powodów... bardzo bym chciała napisać kiedyś, że nie pamiętam kiedy dziecko płakało. niestety póki co nie da się nie pamiętać, już nawet nie liczę ile razy dziennie..

Cytat:
wstawie Wam cos wzruszającego .....
maluszek zaraz po porodzie uspokaja się tylko przy dotyku mamy ....
tak mnie to wzruszyło ze nie tylko się popłakałam ale i zatęskniłam za takimi pierwszymi chwilami ....
tak cudownie być mamą
http://kobieta.onet.pl/dziecko/niezw...ego-mama/606lr
widziałam już ten filmik. cudny

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Małpka wyslę Ci namiary na fejsa

Ja przezywa kryzys...pracowy, rodzinny, przesilenie wiosenne?sama nie wiem...;/
napisałam już Małpce PW.

ja też kryzys...

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Raju, rajuuuu, co T. robi rano podaje ojcu skarpetki. Może być? mogę zostać? nic innego nie robi... Niski jest, ma tylko 6 zębów, włosów nie za wiele, nie gada i nie ma zamiaru chodzić

ja się zaraz fochnę bo nie mam o czym pisać.

genialne dzieci na wątku mamy, super musi być słuchać "pełnych" zdać takiego maluszka.
Jakubowa najdłuższa sekwencja to am am am jak leciał kiedyś do pudełka z pizzą, w którym został jeden kawałek. na jego nieszczęście tż zdążył zabrać ten kawałek tuż przed rączkami J. ale miał wtedy minę....
o chodzeniu się nie wypowiem, czekam na raczkowanie........
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 05:32   #2434
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej

nie dam rady Was dziś nadrobić. widzę, że długo, dużo i o poważnych tematach pisałyście a jakoś nie mogę się skupić. poza tym muszę jeszcze parę spraw komputerowych załatwić

taki skiepszczony humor mam w tym tygodniu, że nic tylko
Stary 2014-02-28, 07:24   #2435
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzie dobry

kwiatuszku

BYou szerokiej i spokojnej drogi
pisałaś o zachorowaniu na kombinezon ?

Tasia Wszsytkiego Najlepszego z okazji urodzin spenienia marzeń i szczęśliwego rozwiązania
jak 17 tosz ty młodsza odemnie

Kasia w takim razie pozostaje życzyć miłego mieszkania
widzisz wszystko powolo zaczyna się układać

Nestelle zapomniałam odpisać tak widziałam te torebki i sama się zastanawiałam nad nią może na lato tylko jakie kolory ?

monik_ga u nas też Aniela tylko po swojemu, jak ją "szkoliłam" żeby pokazała lampe albo akwarium to pokazała a ja przetsałam się nagminnie pytać to pokazuje palcem byle gdzie i się cieszy heh

klementyna
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:32   #2436
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Tasia sto lat !

BYou - podrozy spokojnej

Monika- hmmm tak sobie pomyslalam odnosnie tych histerii, roznoszenia domu- zobacz sobie na zaburzenia integracji sensorycznej, bo moze tu lezy problem
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:42   #2437
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
po 19 ????
no niestety i ciął do 21.30

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Tasia - Sto lat!!!!!
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 08:42   #2438
nestelle
Zakorzenienie

Tasia Wszystkiego NAJ

......................... ........ ......................... .............
Stary 2014-02-28, 09:35   #2439
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Tasia wszstkiego naj naj -

korzystam z okazji ze jem - a potem lece na strych znosic rzeczy do garazu by potem nie latac po schodach jak z kolega przyjade. Taaa oczywiscie musi padac - a jeszcze ok 13 musze zawiezc mama z Milusiem na nowe mieszkanie plus se wezme jakas walizke - obawiam sie ze do Berllingo za 1 razem sie nie zmieszcze
Milun zaczyna trzec oczka a wstal rowno 7-30 ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 10:45   #2440
trolla2405
Rozeznanie

hejka
wbijam się bez nadrabiania narazie; mam jakiś wesoły tydzień obecnie i zakręcony strasznie. w skrócie: dzieci usilnie próbują się zabić a ja im w tym trochę pomagam swoją niezdarnością, remont sąsiadki zaczyna mnie denerwować, próbuję wiec wybywać z domu jak najwiecej, na szczescie panowie sie nie przepracowują po 12h, no i hicior włamałąm się do czyjegoś auta oczywiscie przez przypadek, pod galerią także.....

mam taki bajzel w domu ze az przykro; młody rozwalił pranie po całym pokoju, walają się majtki, skarpetki wszedzie, młoda gada do siebie a ja siedze przed kompem i mi tylko kafki brakuje
Stary 2014-02-28, 10:54   #2441
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Po spacerku testowym stwierdzam, że wózek spoko ale:
- nadeptuję kółka nogami... Czy w każdej parasolce tak jest...? Jakoś za blisko te kółka są moich nóg, albo rączka powinna być dalej, nie wiem.
- ciężko na krawężnik wjechać - muszę mocno "podbić" wózek
ja w maclarenie też nadeptuję na kółka, TŻ się ze mnie nabija, że taki wątły wózek jest widać dla delikatnych kobietek i powinnam drobić jak gejsze, za to na krawężnik wjeżdża pięknie

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:03   #2442
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
hejka
wbijam się bez nadrabiania narazie; mam jakiś wesoły tydzień obecnie i zakręcony strasznie. w skrócie: dzieci usilnie próbują się zabić a ja im w tym trochę pomagam swoją niezdarnością, remont sąsiadki zaczyna mnie denerwować, próbuję wiec wybywać z domu jak najwiecej, na szczescie panowie sie nie przepracowują po 12h, no i hicior włamałąm się do czyjegoś auta oczywiscie przez przypadek, pod galerią także.....

mam taki bajzel w domu ze az przykro; młody rozwalił pranie po całym pokoju, walają się majtki, skarpetki wszedzie, młoda gada do siebie a ja siedze przed kompem i mi tylko kafki brakuje
Pogrubione uwielbiam Twoje posty!

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
korzystam z okazji ze jem - a potem lece na strych znosic rzeczy do garazu by potem nie latac po schodach jak z kolega przyjade. Taaa oczywiscie musi padac - a jeszcze ok 13 musze zawiezc mama z Milusiem na nowe mieszkanie plus se wezme jakas walizke - obawiam sie ze do Berllingo za 1 razem sie nie zmieszcze
Milun zaczyna trzec oczka a wstal rowno 7-30 ;-)
Oby przeprowadzka poszła sprawie! Super, że Ci się powoli układa
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:13   #2443
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry! Sympatyczna noc za nami, tylko 1 pobudka o 5 Dodatkowo przebił się kolejny ząb, więc mamy 5
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
I powiem Wam jeszcze, że ostatnio F. chce wszystko wymusić płaczem! Nie wiem już jak reagować czasem. Nie chcę się bawić na podłodzę a jeszcze nie tak dawno ślicznie się bawił czy sam czy ze mną, teraz by tylko na rękach i upatrzy sobie coś i wyciąga rękę i krzyczy żeby mu dać a często jest to nóż, nożyczki, radio, lampka itp
U nas identycznie. Ciągle włazi na szafkę tv, albo krzyczy, bo chce np. nawilżacz. Mówię, że nie wolno, milion razy zabieram go z szafki aż w końcu mu się nudzi i wtedy nakrywa się dywanem i ta siedzi
Cytat:
tak mnie to wzruszyło ze nie tylko się popłakałam ale i zatęskniłam za takimi pierwszymi chwilami ....
tak cudownie być mamą
Do dzieła!
Cytat:
nestelle zapraszam do Krasnobrodu do św. Rocha
Oo a ja tam mam całkiem niedaleko i nigdy nie byłam w tej kaplicy.
Cytat:
Siły i humoru życzę
Cytat:
Jutro mam 17 urodzinki w sobote mala imprezka rodzinna, dzis zrobilysmy z Mama wielkie zakupy nia.
Spełnienia marzeń!
Cytat:
hej kochane - to juz jutro TEN dzien - dzien przeprowadzki.
Kciuki, żeby przeprowadzka poszła sprawnie i bez przeszkód

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:41   #2444
achna79
Rozeznanie

Dzień dobry

Mikołaj śpi także chwilka oddechu

Cytat:

Ja tam mam w pompie co inne dzieci umieją względem mego ...ciesze się ze Wasze mówia ,biegają ,w nocnik sikają ,grają w warcaby ....
ale co do mojego dziecia -wystarczy ze jest! i dlatego tu jestem
nic dodać nic ująć

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Spakowałam nas
Myślałam, że przyjeżdżam tu jak Czeczeniec ale wyjeżdżam jak Czeczeniec do potęgi entej
Bezpiecznej drogi

Cytat:
wybaczcie mi ale przez pewien czas nie bede mogla byc dostepna, no chyba ze uda mi sie podpiac pod jakies free WiFi :P ( bo neta z tele juz wyczerpalam do konca )
za sprawną przeprowadzkę

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Hej

nie dam rady Was dziś nadrobić. widzę, że długo, dużo i o poważnych tematach pisałyście a jakoś nie mogę się skupić. poza tym muszę jeszcze parę spraw komputerowych załatwić

Cytat:
Tasia Wszystkiego NAJ

......................... ........ ......................... .............

Podpinam się Stoooooooooo lattttttt stooooooooo laaaaattt niech żyjeeeeeee żyjeeeeee nammmmmmmmm.....

Cytat:
hejka

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
ja w maclarenie też nadeptuję na kółka, TŻ się ze mnie nabija, że taki wątły wózek jest widać dla delikatnych kobietek i powinnam drobić jak gejsze, za to na krawężnik wjeżdża pięknie
Wczoraj miałam pierwszy dłuższy wyjazd tymże wozem i faktycznie, raz po raz przydeptuję kółka i w poprzednim też tak miałam więc wychodzi na to, że trzeba się po prostu przyzwyczaić. I prawda, krawężniki maclarenom nie straszne

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Sympatyczna noc za nami, tylko 1 pobudka o 5 Dodatkowo przebił się kolejny ząb, więc mamy 5

U nas identycznie. Ciągle włazi na szafkę tv, albo krzyczy, bo chce np. nawilżacz. Mówię, że nie wolno, milion razy zabieram go z szafki aż w końcu mu się nudzi i wtedy nakrywa się dywanem i ta siedzi
Za ząbek a co do drugiego
Stary 2014-02-28, 11:48   #2445
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Boooshe dobrze ze zostalo mi troche Coluni - spocilam sie jak swinia pot leje sie zewszad czuje ze te platki com jadla na sniadanie juz spalilam znioslam wszystkie rzeczy ze strychu do garazu - i watpiem bym za 1 razem sie zmiescila wszak to tylk bedzie Berllingo no nic ide sie po malu szykowac do wyprawy zaworze mame z Milusniem i potem tutaj autem pakiwanie - a jeszcze po lodwoke jechac - chyba schudne ze 10kg dzis

No nic do pozniej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:24   #2446
misiulka06
Rozeznanie

witam się w piątkowe popołudnie od samego ranka Michałek daje popalić, nie chciał iść na drzemkę tak jak zawsze i dopiero niedawno zasnął a ja w spokoju gotuje mu zupkę, myślałam, że nie ma mi jej już ugotować.

TASIA wszystkiego najlepszego, 100 lat życia, miłości, pieniąchów, pociechy z Synka i TŻ oraz szczęśliwego rozwiązania
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:49   #2447
cathlyn
Rozeznanie

Witam
Cytat:
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

Wczoraj miałam pierwszy dłuższy wyjazd tymże wozem i faktycznie, raz po raz przydeptuję kółka i w poprzednim też tak miałam więc wychodzi na to, że trzeba się po prostu przyzwyczaić. I prawda, krawężniki maclarenom nie straszne
A jakie macie maclareny? Bo z tego co pamiętam to scarlett masz inny niż xt/xlr, a Achna masz Xlr, tak?
Z krawężnikami dam radę, kwestia przyzwyczajenia - inaczej musze nacisnąć rączki, w moim wózku była jedna rączka i siła nacisku inna, ale to przydeptywanie mnie wkurza. Wystarczyłby trochę inny rozstaw kół, albo pojedyncze koła z tyłu...

Tasia wszystkiego naj!

Ja znowu padam po nocy. Sz. jęczy niemiłosiernie przez pół nocy, dzisiaj udało mi się nad ranem ją na dłużej ululać - ja leżałam na placach, ona głowę na mojej piersi i w poprzek na brzuchu leżała. Rozpłaszczona. Że też jej było wygodnie - aż do 7- jej pora wstania- nie miałknęła. Tylko ciężko mi się śpi na plecach... zawsze śpię na brzuchu/boku.

I się chwalę - L. pokazuję nos i oko. Jak proszę, żeby pokazała oko to mi palca wsadza w oko. A jak zamykam to mi rzęsy ciągnie. Tak pojednej jakby wyrwać chciała. Na pewno na razie nie będę jej uczyła jak jest rzęsa.
Ucho tez jej się podoba - ale to ćwiczyła na TŻ. Wsadza mu palec do ucha i ciągnie
Stary 2014-02-28, 12:55   #2448
achna79
Rozeznanie

Cytat:

A jakie macie maclareny?

I się chwalę - L. pokazuję nos i oko. Jak proszę, żeby pokazała oko to mi palca wsadza w oko. A jak zamykam to mi rzęsy ciągnie. Tak pojednej jakby wyrwać chciała. Na pewno na razie nie będę jej uczyła jak jest rzęsa.
Ucho tez jej się podoba - ale to ćwiczyła na TŻ. Wsadza mu palec do ucha i ciągnie

Ja mam xt (tak w ogóle miałam wrzucić fotę ale coś mi nie idzie )

A to drugie to
Stary 2014-02-28, 13:24   #2449
cathlyn
Rozeznanie

Achna wrzucaj foto

L. jeszcze śpi. Zupka dla niej się gotuje - dzisiaj robię następne podejście, może posmakuje.
Stary 2014-02-28, 13:56   #2450
nestelle
Zakorzenienie

wróciłam z zakupów( spozywcz.itp)i od lekarza -byliśmy na kontroli z R - zdrowy ,wesoły ,cudowny . Zniesiony szlaban na wych.z domu ,na basen . tylko priobiotyk jeszcze przez miesiąc trzeba brac .

ide nadrobić ....
Stary 2014-02-28, 13:58   #2451
oliwka__
Zakorzenienie

ależ tu dziś cisza

My zaraz z małą na spacerek tylko chwilę odpocznę zrobiłam zakupy spożywcze masakra nas dwójka a my tyle żremy rozpakowałam obiad ugotowałam i 5 minut odpoczynka i zaraz ruszamy bo szkoda tak piękną pogodę marnować na siedzenie w domku.
Stary 2014-02-28, 14:00   #2452
alliw
Zadomowienie

Hej!
Moje dziecie jeszcze od rana nie spi czyzby znow zmiana rytmu nas czeka
Za to nocka lepsza, czuje sie wyspana

Cytat:
fajnie jej w tym maclerenie, chyba za długo ją woziłam w Mutsy twarzą do siebie, teraz ciągle "łłłłaaaaałłłłł" na spacerze, dziś największe "łłłłaaaałłłł" było jak pies przyszedł ją obwąchać

ja nie wieszam nic na rączkach maca, cykam sie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Hej
Kamil już prawie zdrowy lekko pokaszluje, wiadomo. Pewnie jeszcze z tydzień go będzie męczyć ale jest ok, bardzo ok...

Cytat:
tak cudownie być mamą

ja tez tesknie jutro u nas rok mija...

Cytat:
W załączniku foty + ostatnie zdobycze z SH

Cytat:

Cytat:
Krzys spal cala poprzednia noc, o 5 obudzil sie tylko, ale dalam cycusia i jeszcze pospalismy troszke W nocy na razie bede kp, ale w ciagu dnia i na wieczor udaje sie bez

Najwspanialsze życzenia urodzinowe, dużo zdrowia i jeszcze wiecej szczescia

Cytat:
ogarnij sie na spokojnie i wracaj do nas

Cytat:
no i hicior włamałąm się do czyjegoś auta oczywiscie przez przypadek, pod galerią także.....
ale ze jak?

Cytat:
A jakie macie maclareny?
mam xlr, krawezniki nam nie straszne

Kwiatuszku

Monicca, u nas tez J wymusza placzem, ale ja sie nie daje, probuje odwrocic uwage czyms innym.

Pani, a jaki krem Clarinsa wzielas? Ja uzywam od lata kremow na dzien i na noc, zelu do twarzy i toniku i jestem zachwycona.

Oliwka, po 2 tygodniach szczoteczka zaczela dzialac
Stary 2014-02-28, 14:05   #2453
oliwka__
Zakorzenienie

Dobrze że Roszek już zdrów

My jutro na basen idziemy już miesiąc nie byłyśmy bo tu chora przeziębiona po a i tak ciągle ma delitakny kaszel, kataru już prawie nie ma ale mi się wydaje że to jest jednak na zęby a nie od choroby. Tak więc i my się jutro popluskamy

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

alliw cieszę się bardzo że szczoteczka zaczęła działać

Ja się przy Was czuję jak jakiś kocmołuch żadnych kremów do buzi nie używam, ostatnimi czasy rzadko się maluję ale to chyba czas najwyższy zacząć

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Moje dziecko także dziś energia roznosi a po każdych zakupach zgrzewki z wodą są tak fasycnujące że można z nimi siedzieć godzinami
Stary 2014-02-28, 14:05   #2454
alliw
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
wróciłam z zakupów( spozywcz.itp)i od lekarza -byliśmy na kontroli z R - zdrowy ,wesoły ,cudowny . Zniesiony szlaban na wych.z domu ,na basen . tylko priobiotyk jeszcze przez miesiąc trzeba brac .

ide nadrobić ....
Stary 2014-02-28, 14:28   #2455
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Boooshe dobrze ze zostalo mi troche Coluni - spocilam sie jak swinia pot leje sie zewszad czuje ze te platki com jadla na sniadanie juz spalilam znioslam wszystkie rzeczy ze strychu do garazu - i watpiem bym za 1 razem sie zmiescila wszak to tylk bedzie Berllingo no nic ide sie po malu szykowac do wyprawy zaworze mame z Milusniem i potem tutaj autem pakiwanie - a jeszcze po lodwoke jechac - chyba schudne ze 10kg dzis

No nic do pozniej

widzisz jak Ci się wiedzie? nowa hacjenda i fitness gratis

Cytat:
Witam

A jakie macie maclareny? Bo z tego co pamiętam to scarlett masz inny niż xt/xlr, a Achna masz Xlr, tak?
Z krawężnikami dam radę, kwestia przyzwyczajenia - inaczej musze nacisnąć rączki, w moim wózku była jedna rączka i siła nacisku inna, ale to przydeptywanie mnie wkurza. Wystarczyłby trochę inny rozstaw kół, albo pojedyncze koła z tyłu...
ja mam 4 seasons i jestem ciemna baba, bo mam parasolkę, a nie umiem jej składać, dziś w całości wpierniczyłam na tylne siedzenie, bo mnie cholera wzięła - się zdziwiłam jaki ten Matiz pojemny - no ale w końcu jak go kupiłam miał nawet "kratkę"

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Aaaaa zapomniałam Tasia sto lat! (byle nie sto lat w ciąży )

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-28, 14:33   #2456
nestelle
Zakorzenienie

myslalam ze mam do nadrobienia z 2-3 stronki .....
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę spokojnego Roszka.
J. by dawno rozniósł wszystko ze zmęczenia, nerwów i nie wiadomo jakich powodów... bardzo bym chciała napisać kiedyś, że nie pamiętam kiedy dziecko płakało. niestety póki co nie da się nie pamiętać, już nawet nie liczę ile razy dziennie..

.
może Despa dobrze radzi?
u nas wszystkie dzieci takie spokojne były - spokojne ale energetyczne . w sumie to ja tez taka jestem ....nie jakas tam flegma -bo jak tornado przelatuje i wypadam ,zagadam na smierc czasem , i kombinuje co tu by zrobić jeszcze ,ale ja rzadko się denerwuje ,trudno mnie z równowagi wyprowadzić ,nawet jak tz mnie wkurzy to nie oznacza ze się czaje gdzies tam z młotem na niego i krzykami ...po prostu nie jest fajnie .... moje dzieci tez to odziedziczyly - nauczyly się .... może cos w tym jest ?
a Wy jacy jesteście?
bo dziecko jak gabka -chlonie wszystko .....

a może taki gatunek-nerwusek .... i za jakiś czas się uspokoi . oby tylko nie ulegac - bo jak zajarzy ze takie zachowanie skutkuje to trudny odwrot będzie .....
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

Cytat:
Nestelle zapomniałam odpisać tak widziałam te torebki i sama się zastanawiałam nad nią może na lato tylko jakie kolory ?
ehhhhhhhh te problemy egzystencjonalne ......
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
no niestety i ciął do 21.30
omg! utłukłabym gnoja
Cytat:
dzieci usilnie próbują się zabić a ja im w tym trochę pomagam swoją niezdarnością, remont sąsiadki zaczyna mnie denerwować, próbuję wiec wybywać z domu jak najwiecej, na szczescie panowie sie nie przepracowują po 12h, no i hicior włamałąm się do czyjegoś auta oczywiscie przez przypadek, pod galerią także.....

jak kurs?
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Cytat:

co Wy z tymi wozkami? jak można kola przydeptywać? za długie czuby w butach macie . ja w sumie jeszcze mojego maclarena nie używałam z R . ,wcześniej niczego nie przydeptywałam ale podobno stopa po ciąży rosnie -a ja po 3 .... może tez będę przydeptywać
Stary 2014-02-28, 14:40   #2457
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
co Wy z tymi wozkami? jak można kola przydeptywać? za długie czuby w butach macie . ja w sumie jeszcze mojego maclarena nie używałam z R . ,wcześniej niczego nie przydeptywałam ale podobno stopa po ciąży rosnie -a ja po 3 .... może tez będę przydeptywać
Nestelle jak latasz ze swoim trendi wozem po nomadzku w 15 cm szpilach Loboutina to nie kumasz jakie można długie kroki robić.....

Zosior ostatnio się cieszy jak się zdjęcia robi, coraz fajniejsze wychodzą...

A co do wsadzania palców w oczy to jest mistrzynią szczypania w powieki, łapie za skórę, wbija pazury i chyba zachwycona jak daleko pociągnąć może Lubi jeszcze stukać czołem o czoło jak się ją trzyma bardzo ją to bawi, chyba w poprzednim wcieleniu była poznańskim koziołkiem

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-28, 14:41   #2458
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

My zaraz z małą na spacerek tylko chwilę odpocznę zrobiłam zakupy spożywcze masakra nas dwójka a my tyle żremy .
pomysl sobie o nas - 5 osób i 2 psy ...-będzie Ci lepiej
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Oliwka, po 2 tygodniach szczoteczka zaczela dzialac
tzn? przetała Ci działac ?czy po prostu widzisz już efekty?- a jak tak ,to jakie????????
Cytat:
My jutro na basen idziemy już miesiąc nie byłyśmy bo tu chora przeziębiona po a i tak ciągle ma delitakny kaszel, kataru już prawie nie ma ale mi się wydaje że to jest jednak na zęby a nie od choroby. Tak więc i my się jutro popluskamy
ale basen na katar dobrze robi -jeśli oczywiście to" tylko" katar ....
Cytat:

ja mam 4 seasons i jestem ciemna baba, bo mam parasolkę, a nie umiem jej składać, dziś w całości wpierniczyłam na tylne siedzenie, bo mnie cholera wzięła - się zdziwiłam jaki ten Matiz pojemny - no ale w końcu jak go kupiłam miał nawet "kratkę"
omg!!!!!! :brzyda l: padłam ! nie no ....luknij sobie na YT może sa filmiki z instrukcją! ( ja tak podglądałam modda) .
Stary 2014-02-28, 14:45   #2459
scarlett26
Zakorzenienie

a w ogóle nie napisałam Wam hiciora hiciorów, , zadzwoniłam wczoraj do orange, po przebiciu się przez wybieranie numerek z automatów i osłychaniu pierdyliarda muzyczek w końcu dotarłam do konsultantki - i mówię, że umowa skończyła mi się we wrześniu i co nowego ma mi pani do zaproponowania i wiecie co się dowiedziałam???? panienka powiedziała mi, że nie ma dla mnie w tej chwili żadnej oferty i mogę kontynuować umowę na dotychczasowych warunkach w nerwiłam się, mam tam tel z 10 lat co najmniej, ale konkurencja chyba się mną lepiej zajmie...

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-28, 14:52   #2460
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle jak latasz ze swoim trendi wozem po nomadzku w 15 cm szpilach Loboutina to nie kumasz jakie można długie kroki robić.....
oj tam oj tam
tak serio to na codzien latam w emu ...ciagle raczej. w cyklówkach tez albo w trampach także robie kroki długie i szybkie bez przydeptywania

a trykac mój dziec tez lubi - raz się zapędził tak ze zawodowo mi dał z głowki jak maly dresiarz- ja zobaczyłam gwiadki przed oczami on miał pelen uśmiech

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
a w ogóle nie napisałam Wam hiciora hiciorów, , zadzwoniłam wczoraj do orange, po przebiciu się przez wybieranie numerek z automatów i osłychaniu pierdyliarda muzyczek w końcu dotarłam do konsultantki - i mówię, że umowa skończyła mi się we wrześniu i co nowego ma mi pani do zaproponowania i wiecie co się dowiedziałam???? panienka powiedziała mi, że nie ma dla mnie w tej chwili żadnej oferty i mogę kontynuować umowę na dotychczasowych warunkach w nerwiłam się, mam tam tel z 10 lat co najmniej, ale konkurencja chyba się mną lepiej zajmie...

nie znam się dokładnie na tym bo nie ja akurat to wszystko załatwiam u nas ..... ale my mamy co 2 lata propozycje telefonow -sami dwonia ,proponują zmine taryf na korzystn.+telefony na wypasie ,tablety .... ostatnio iPhone 5 ,sony xperia z1 ...
Ale pisałaś ze Ty w orange?ja tez ...i zadowolona jestem .
Nie wiem -przecież mówiłaś ze chcesz zmienic taryfe ,nie ..? powinna zareagować ....

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości