|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
| Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
|
2 | 8,00% |
| Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
|
3 | 12,00% |
| Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
|
2 | 8,00% |
| Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
|
0 | 0% |
| Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
|
0 | 0% |
| Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
|
4 | 16,00% |
| Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
|
2 | 8,00% |
| Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
|
7 | 28,00% |
| Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
|
3 | 12,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
|
2 | 8,00% |
| Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Tez mam Karmi moge sie podzielic
![]() Basia, biedna malutka ![]() Paulina, nazwanie lekarza alibaba mnie rozwalilo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2042 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
Też sie zastanawiałam Paulina czemu alibaba :P Moje maluchy dostały od babci (teściowej) karton pampersów tych z lidla cieszę się bardzo, mimo że wiem, ze teraz u teściów krucho z kasą, ale wspieramy ich
Edytowane przez Basiaaaaaaaaa Czas edycji: 2014-03-10 o 21:34 |
|
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez musze kupic te pampersy i niech leza w zapasie ale nie wiem czy nie kupie 4 moze nie beda sie tak odbijaly na nozkach ![]() W ogole Nelka miala pierwsze starcie z kotem :p mama jej dala kota glaskac a ta go za siersc ciagnela smiejac sie tak dorosle wiec ktoregos razu mama zamiast dac ciagnac Ryska za siersc to jeszcze odciagala Mala i ona go tak ciagnela to kot sir wkurzyl i ja udrapal nie plakala ale nie chciala juz kota dotykac po tymWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mnie alibaba w łaściwie alibab rozwaliła |
|
|
|
|
#2045 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie nihil novi, dzionki lecą, koczuję w domu całymi dniami, ostatnio miałam trochę odskoczni bo TŻ pomagał kilka dni bratu odświeżyć mieszkanie w Olsztynie, to my z Ninką po wszystkich sklepach i hurtowniach dziecięcych pobiegałyśmy, stare koleżanki ze studyjnych czasów poodwiedzałyśmy no właśnie miałam was spytać, czy Wy się tam spotykacie w tym Tarnowie? bo jest was chyba 3 stamtąd Cytat:
Do mnie doleciało ![]() a zapomniałam powiedzieć że próbuję od dziś "programować" Bubcię, a mianowicie kąpiel o 21, potem jedzenie i gaszenie swiatła(bo na to w ogromnej większości przypadków reaguje spaniem po 5-10 minutach). Dziś się udało, zobaczymy co będzie jutro, bo wczoraj hasała do 23.30 :-/
Y no de excusas vivo yo. Edytowane przez katarzyna2500 Czas edycji: 2014-03-10 o 21:52 |
||
|
|
|
#2046 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bidulka Cytat:
|
|||
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rinco juz w ogóle się nie odzywa póki co,a my z Beatka jeszcze się nie spotkałyśmy.Ale wszystko na dobrej drodze,ciepło sie robi to i wieksza ochota na spacerki BasiaaaAle sie malutka namęczy...
|
|
|
|
|
#2048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Beatka gratulacje za zdana sesje!!! Kurcze super by było gdyby wyszło z tą pracą ale najbardziej mnie martwi to że to będą delegacje, niby nie daleko ale jednak. Będę z małą dzień i noc sama, owszem moglabym mamę poprosić o pomoc ale nie chce bo już kilka razy słyszałam że sobie nie umiem poradzić bo ona przy dzieciach wszystko robiła a ja czasem palcem nie kiwne i się zaslaniam Zuzia że była nie grzeczna i nic nie byłam w stanie zrobić. Eh ale się wkurzyłam na wieczór,w czwartek do południa zamówiłam krzesełko do karmienia, napisali mi że jutro tzn w piątek wyślą. No to dzisiaj powinno być, ale do południa nie było to napisałam do nich maila a oni mi wieczorem odpisali że dzisiaj wysłali. Nosz kurde to po co piszą co innego!!! A tak wgl byłam dzisiaj w Bidze i poplynelam, było tyle ślicznych rzeczy, była świeża dostawa wiosennych ubrań, większość jeszcze z metka, nowe jeju nie mogłam się zdecydować co brać Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to polewam Ci sex on the beach na poprawę nastroju ![]() Haha hindus = alibaba ![]() Broń Boże nie jestem uorzedzona, tak po prostu ich nazywamy. Ładnie z ich strony ![]() Cytat:
![]() Lecę kąpać małą. |
||
|
|
|
#2050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A czemu w Polsce? myślałam zawsze że u Was jest jakaś lepsza opieka medyczna
|
|
|
#2051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pomyślne zaprogramowanieCytat:
|
||
|
|
|
#2052 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my jutro jemy groszek![]() Cytat:
![]() a ta nózka już lepiej wygląda? Kaszel- odciągać katar zeby flegma nie spływała to wtedy kaszlu nie bedzie, oklepywac
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja M.dzis do Lidla poslalam po te pampki,a on kupil zwykle,mala paczke,bo tych nie widzial- masakra:p Mania po raz pierwszy w swym zyciu zasnela od razu po kapieli i karmieniu- o 19:05 i jeszcze spi!!!! ciekawe jak nocka:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Maoami co to Bidza?Biedra?
Lineczka Biedna Nelka ... i Rysiek też ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- I zaczynam się martwić. W ten czwartek będzie 2 tygodnie jak kupy nie ma,tylko takie dwa małe kleksiki ale mini mini(sory za obrazowość).Podałam dzisiaj pół czopka i dalej nic ![]() A bąki przeokrutnie śmierdzące. A i chyba pożegnam sie z wózkiem na jakis czas.W ndz testowalismy spacerówkę ale denerwuje mnie jej wielkość i ciężkość.Małemu wprawdzie było wygodnie,rozglądał się na boki,leżał jak król ale jeszcze nie żegnamy sie z gondolką![]() Tymczasem na razie najlepszym środkiem transportu jest dla mnie nosidło.Wkladam,zapinam i idę ![]() Super sie nosi i mały bardzo polubił.I nie muszę tachać wózka. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
duża dziewczynka!
|
|
|
|
|
#2055 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej ponieważ nigdy nie udaje mi się nadrobić i przez to wypadam z rytmu i nie chce mi się pisać, to tym razem ostatnie dwie strony tylko nadrabiam
Często czytam z tel jak karmię, ale ponieważ już nie trwa to godzinami jak kiedyś, to zdążę jedną stronę przeczytać i koniec, bo Filip chce pogadać z mamą ![]() Heh myślałam, że tylko moja ma takie pomysły. Moja mówi "biła cie mama po głowie?" Ale ja raczej się z tego śmieje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super. Ja też już chce ![]() Cytat:
![]() Myślałam, że tylko dwie strony, to będzie łatwo i szybko. Nic z tego czytam dalej
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2056 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
((((((((((((((((((Cytat:
Cytat:
2 tyg brak kupy? lo matko, ja po 3 dniach sie martwie |
|||
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Ej ej , ja teeeeż chcę KARMI!!!!
nemosku- masowałas brzuszek? moze mimo ze kp podasze troch rumianku? sama pijesz? ale dzisiaj dzień meeeega miałam. ![]() od godziny 13tej do godziny 19tej [o 19tej wyszłam z domu z małym] ciągle płacz. Na 15 minut zasnął i sie znów obudzil i płacz... jadł częściej niż zwykle. rano nie było takiej tragedii... owszem wstal wczesniej ale rano na spacerku było spokojnie w miare [tylko pierwsze ujrzenie słonka i był płacz] potem marudził ale nie było najgorzej, ale popołudnie i mi sie udzieliły nerwy i wielki klops z tego wyszedł, bo z nerwów włożyłam małego do łóżeczka a sama wyszłam do łazienki pooddychać. Wróciłam szybko przytuliłam go przeprosiłam.. a 2h później to samo. Po prostu brak sił, nerwy. Na szczęście już mi wszystko przeszło, wyprzytulaliśmy się i kupiłam małemu groszek z słoiczku bedziemy jutro testować, kupiłam mu też indyka, rybkę z czymś tam, ale na później.. jak brzuszek bedzie gotowy. ale w tesco była jakas promocja to wzięłam... wiec jak wszystko bedzie ok to jutro podamy groszek przez 3 dni a potem cos tam innego ;p
|
#2058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak narazie jest nas 2 z tarnowa i mieszkamy od siebie ok 5,6 km,wiosna idzie wiec trzeba maluchy zapoznac i brawa za zasypianieWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u nas rekord to 8 dni ale teraz jest 4-6 dni i bąki również "nie fiołkowe", daję albo koperek albo rumianek i się wtedy "dzieje". A o nosidło chodzi Ci takie szelkowe? a co z kurtką? Beatka dziękuję ![]() Rybko dobrze że wyszłaś
Y no de excusas vivo yo. Edytowane przez katarzyna2500 Czas edycji: 2014-03-10 o 22:40 |
|
|
|
|
#2060 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cudowne żeby tak kiedyś Natalia dogadała mojej heheCytat:
Cytat:
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
||||
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Basiaaaaaaaa to chyba bym teraz cochwile sprawdzała czy wszystko ok
Babku ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Słuchajcie jak u nas kupy 3 dni nie ma to brzuch jest małego tak tkliwy że szok Dlatego ciesze sie jak zrobi, nawet taką zieloną, bo brzuszek miekki. Dzisiaj już była "przyzwoita" wiec jutro cos mogę wprowadzić powoli;p
|
#2062 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze może za lekko do tego podeszlam,znaczy sie do kupy ![]() Cytat:
Cytat:
Ale pójdę dla pewności albo chociaż zadzwonię Tak takie no na ramiona zakładane szelki.Dokładnie Tula.Dzisiaj akurat miałam tylko gruby sweter bo było tak ciepło. Ale tz nosił na kurtce i też bylo ok ale na pewno najwygodniej będzie w lecie ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
No będziesz się tutaj ociągać |
||||
|
|
|
#2063 |
|
Raczkowanie
|
uuu Buba wzdycha, czyżby to koniec mojego pięknego snu o "zaprogramowanym" dziecku?
Y no de excusas vivo yo. Edytowane przez katarzyna2500 Czas edycji: 2014-03-10 o 22:52 |
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2065 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczornie i od razu uciekam świętować dzień mężczyzny
Wy też gaduły szybciuteńko
|
|
#2066 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A w tym nosidle to już sobie tak śmigasz po mieście? Ja muszę się w chuście wybrać na spacerek ale się czaje jeszcze
|
|||||||
|
|
|
#2067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rybko Tak czytam może Kacper ma teraz ten skok z lękiem separacyjnym ?
A i dobrze że wyszłaś na chwilę i ochłonełaś.Przynajmniej się uspokoiłaś.Nie tylko Ty jedna tak masz.Lepiej wyjsc i dac upust emocjom choc na chwilę.Mi pomagaja głebokie wdechy i wydechy. Mi sie nieraz zdarza powiedzieć coś podniesionym głosem do Tymka a potem ganię sie za to i jest mi tak cholernie przykro.Bo co to dziecko winne ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
A śmigam sobie śmigam.A te dziwne spojrzenia ludzi mnie bawią Mam wrażenie że niektórzy chcą mi dziecko wyrwać z tego ustrojstwa ![]() Pokaż Fifolca
|
||
|
|
|
#2068 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc
Nadrobilam po lebkach i nie mam już siły na nic więc idę spać. Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2069 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Majcia po jedzonku zasnęła mi na klaciebi tak sobie leżymy
![]() Cytat:
Ogolnie to po fazie wzrostu. Ten lekarz mi wtedy napisał, że za 3 miesiące czyli kwiecień/ maj można by usunąć no chyba, że coś się babrze to szybciej. Cytat:
za bombę w pieluszce ![]() Super, że tak Wam nosidełko podpasowało i wszyscy zadowoleni ![]() Cytat:
Ale Kacperek grymaśny...nie dziwię się, że musiałaś ochłonąć ![]() Cytat:
Poczekaj ze 2 lata
|
||||
|
|
|
#2070 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Choć mam nadzieje, że dużo takich momentów już nie będę mieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wykończyłyście mnie Miałam rozpisać się co ciekawego u nas, ale nie mam już siły Jutro idziemy na kontrolną wagę i wizytę, może uda mi się odezwać po. A dziś mówię Wam już dobranoc |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

cieszę się bardzo, mimo że wiem, ze teraz u teściów krucho z kasą, ale wspieramy ich

nie plakala ale nie chciala juz kota dotykac po tym

to polewam Ci sex on the beach na poprawę nastroju 
Badał ją hindus i chyba moja córka jest rasistką bo tylko go zobaczyła to się rozpłakała, zaczeło się od ważenia a Majka nie lubi jak ją kładę na wagę i zawsze się drze, tym razem to jakaś histeria była a nie płacz...prawie cała wizytę się darła i kawałek drogi powrotnej, na dodatek co chwila łapało nas czerwone światło
Majka wrzeszczała i ledwo słyszałam o co mnie pyta... pokazał tabelkę z centylami i mi mówi, że ona za mało przybiera i zamiast linia iść wyżej to idzie w dół...na co ja zdziwiona, bo 2 tyg temu było ok a ten patafian zamiast wpisać, że waży 5490 to wpisał o kilogram mniej

Urodził sie z długaśnymi a teraz ma króciaki.Mam nadzieję że nie będzie łysy jak tatuś