|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
| Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
|
2 | 8,00% |
| Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
|
3 | 12,00% |
| Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
|
2 | 8,00% |
| Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
|
0 | 0% |
| Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
|
0 | 0% |
| Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
|
4 | 16,00% |
| Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
|
2 | 8,00% |
| Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
|
7 | 28,00% |
| Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
|
3 | 12,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
|
2 | 8,00% |
| Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
U mnie za oknem biało
Zamiast przystrajać dom w jajeczka będziemy przystrajać w bombkiPiekę ciasto capuccino, ktoś reflektuje? Cytat:
![]() Cytat:
Ogólnie też mam rozmiar 36 ale niektóre rzeczy 34 pasują, wiadomo, zależy od rozmiarówki.Też udało mi się bez rozstępów, ciekawe jak będzie z następnym![]() Cytat:
![]() Ale dziewczyne podziwiam Nie dołujcie mnie z tą wagą,jak teraz w 19 tygodniu Natala będzie miała 6 kg będę zadowolona.Cytat:
![]() oo musze zobaczyć kiedy my mamy 3 szczepienie..nie lubie tego ![]() Cytat:
A o tym to nie słyszałam ![]() Cytat:
|
|
|
#2822 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
A wiecie że znam dziewczyne której w życiu byście nie poznały bez makijażu?Nie mówię tego po złości czy coś, ale naprawde, jak nie ona. Cytat:
![]() za wagę A ja będę chrzestną na święta, po raz 3
|
|
|
#2823 |
|
Raczkowanie
|
ale tu cicho
ja właśnie skończyłam Ewke, słynny skalpel jest dla mnie troszkę za słaby, więc cwicze turbo spalanie na przemian ze skalpelem. Pisząc wcześniej, że nie założę już dwu częściowego stroju kąpielowego miałam na myśli milion rozstępów jakie mam na brzuchu... los mnie niestety nie oszczędził, a po porodzie doszło kilka rozstępów na udach (na szczęście bardzo wysoko) - oczywiście smarowałam się mazidłami 2 razy dziennie od pierwszych dni ciąży i tak nic nie dało.my też planujemy chrzest w święta - już w sumie wszystko załatwione, co do drugiego dziecka - chcemy szybko, ale też chce wrócic do pracy, nie wiem czy będę cały rok na macierzyńskim, jest cudownie w domu z Małym, ale o pracy też często myślę, mam nadzieję, że nie wywiną mi numeru i mnie nie zwolnią po powrocie... |
|
|
|
#2824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boje się przy kp turbo spalania, że będę miała przez to kwaśny [pokarm.Mam nadzieję że nie zwolnią z pracy. Niestety w tych czasach różnie to bywa. A fajnego masz szefa/szefową?Dali Ci kiedyś coś do zrozumienia? ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Byłam dziś w bibliotece, mam dwie nowe książki do przeczytania Ciekawe kiedy uda mi się je przeczytać
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka z wieczora
U mnie coś ostatnio kiepski humor ze względu na kasę a raczej jej brak .Nie wiem jak będzie dalej....maż ma starać się o podywżkę,a jak nie dostanie to nie wiemAle staram sie byc dobrej mysli jak zawsze ze wszystkim.Wiara czyni cuda i w tej przyziemnej kwestii Do tego mały zaczął mi się dziwnie wyginać min przy przebieraniu i martwię się.Niby pediatra sprawdzała i nie zauważyła nieprawidłowości ale specjalistką nie jest :/ W czwartek idziemy na szczepienie to poproszę o skierowanie do rehabilitanta(swoją drogą ciekawe kiedy się dostaniemy).Musze to sprawdzić Lecę poczytać.... Ciekawe kiedy dziewczynom bana zniosą? ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:28 ---------- Zazdroszczę Wam planów ciążowych...sama chciałbym mieć szybko jeszcze jednego dzidziusia chociaż pewnie nie wiem co mówię ![]() No ale chciałabym bardzo! Co do wagi sprzed ciąży też juz mam swój rozmiar,niektóre spodnie nawet luźne-mały super wysysa ![]() Zostało do perfekcji jeszcze trochę kg z poprzedniej zimy tej dłuuuuugiej 2012/2013 ![]() Ale wiecie co zważyłam ostatnio swoje piersi i co i tylko one pi razy drzwi ważą około 4 kg ![]() Lilith Tak mam Tulę i się nosimy,Jak masz jakies pytania to pisz śmialo Postaram się odpowiedzieć![]() Taszanta Teraz to mnie zaniepokoiłaś CórkoAkcję reanimację czas zacząć! Paulina Żadna tam parówa żeby nie było tylko jesteś moją parą nocną![]() Maomamisuper że u Was już dużżżżżżżooo lepiej.Mala nieźle wymęczyła choroba ![]() Madzik Zdrowka!I masz rację z A......co do wątku. Kyte Ty przecinku ,chyba nosisz najmniejszy rozmiar z całego wątku chudzineczko Gratulacje sexy flexi!Ja nigdy takiego nie miałam,no ale dziwnie by to wyglądało w moim przypadku bo 178 cm wzrostu i rozmiar prawie dziecięcy ![]() A co się tak nagle Natalce poprzestawiało spanie?Może taka spragniona czułości i musi się poprzytulać?Może to z powodu skoku? Dużo masz juz chrześniaków Ja bedę chrzestną już niedlugo po raz drugiBeatka A czemu nie syn? Kociak a jak zamierzasz ubrać Igę na chrzest że bulwersacja nastąpi? Komorowska Brawo za wagę Natalcii Też planowalismy chrzest w święta ale chrzestna mogłaby nie dotrzymać Fajnie będzie dużo relacji ![]() Ja też mam parę rozstepów na brzuchu no ale nie przeszkadzają mi.I tak wiedzialam że się pojawią.Ale grunt to zaakceptować to.I ja tak zrobiłam.Na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Dobranoc |
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co...wszystko doczytałam ale tak mi się oczy kleją, że nie mam siły odpisać, wybaczcie
![]() Życzę spokojnej nocki |
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
![]() o widzę temat o rozstępach. ja mam dosyć sporo na brzuchu po pierwszej ciąży. nie są widoczne. w bikini paradowalam jakoś 2-4 miesiące po porodzie |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2828 |
|
Rozeznanie
|
Witam
pusto tu...cicho tu... co do dbania o siebie to owszem dbam ale makijaż? a co to w ogóle jest pracuje w branży kosmetycznej i zawsze makijaż obowiązkowo a teraz zwyczajnie mi się nie chce nawet przyznam,że nie pamiętam kiedy się malowałam. Rozstępy no cóż pojawiły mi się takie zebrowate na udach już po porodzie A ja od kilku lat co roku jestem na jakiś chrzcinach w święta i ku tradycji nasza córcia też w święta będzie miała chrzest ( mam dwoje chrześniaków a małż jednego).Podziwiam Was dziewczyny za takie ćwiczenia-mi coś się dzieje z kolanami bo nawet jak chodzę po schodach to mnie bolą. niunia32 jak czytałam Twój post i przeczytałam o bikini to przypomniało mi się jak w zeszłym roku w Zakopanem w aquaparku pękły mi majciochy od stroju-oj był niezły ubaw bo dopiero co weszliśmy na basen
|
#2829 |
|
Zadomowienie
|
nemosek, oby los się odmienił i mąż dostał podwyżkę
u nas w tym miesiącu mąż się tak cieszył bo udało mu się zarobić więcej, to wszystko co zarobił więcej poszło na naprawę tego auta i nic z tej dodatkowej kasy nie mamy ![]() I jestem ciekawa czy dostaniesz skierowanie do rehabilitanta - myślę, że raczej do neurologa i on może skierować na rehabilitację. Napisz jak będziesz po wizycie co i jak Ci pediatra powiedziała. Ja w poniedziałek zapytam się mojej rehabilitantki czy takie coś przy braku innych objawów może być niepokojące. Co do stroju na chrzciny - standardowa biała sukienka, ale do tego planuję boskie tenisówki niebieskie i kurteczkę jeansową na wierzch Słoneczko u nas od rana od razu pozytywne nastawienie do dnia. Przyda się, bo jutro cały dzień jestem sama, bo mąż w delegację jedzie. Ale za to na piątek chyba się zapiszę na ten masaż, co go dostałam na urodziny od męża. Makijaż - ja staram się codziennie rzęsy chociaż i kreskę. Jak mam chwilę to cienie też. Staram się malować rano jak Iga dosypia bo później nie zawsze mam jak. A jak wychodzę to lubię jakoś wyglądać
|
#2830 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Niektóre kobiety niewiele robią i nie mają, inne się smarują przykładnie a i tak się pojawiają. Mnie na szczęście to ominęło. Teraz po drugiej bardziej narzekam na jędrniśc skóry na środku brzucha, ale to też kwestia wieku. Cytat:
![]() nemosek - trzymam kciuki za kasę i podwyżkę męża Bez makijażu to ja nigdy z domu nie wyjdę - coby ludzi nie straszyć
|
|||
|
|
|
#2831 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wagę sprzed ciąży osiągnęłam jakieś 2 miesiące po porodzie, ale już zdąrzyłam przytyc 4 kg więc powiedziałam stop, zwłaszcza że mam zamiar zrzucic jakieś 10 kg sprzed ciąży - co do bikini, z takimi fioletowymi rozstępami (cały brzuch, bardzo bardzo gęsto) to na razie mowy nie ma, może jak "zbledną" - pogodziłam się z tym, co nie zmienia faktu, że lepiej by było ich nie miec
|
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Helou
![]() ja dopiero wlasciwie wstałam ![]() Nemosek- nawet nie chciałam pisać bo taki sen pokręcony ![]() Kociak- wspolczuje utraty telefonu, ale nie zrozumiałam co się tak wlasciwie stało ![]() I w ogole jestem zaskoczona, ze wszystkie planujecie więcej dzieci, naprawdę nikt nie planuje jedynaka rozpieszczonego do granic możliwości tak jak ja? I w ogole to ja przez jakiś czas chciałam chłopca, teraz nie rozumiem co mi na umysl padlo, i ile bym stracila bo nawet rzeczy i zabawki dla dziewczynek sa o wiele ladniejsze i ciekawsze ![]() Ja rozstepow nie mam, ale miałam tez pol łazienki kremow i olejkow Aha, i chyba nam się wreszcie udało znaleźć używane krzesełko Chicco Polly Ruby - odgapione od dziewczyn z watku
|
#2833 |
|
Wtajemniczenie
|
Kyte pojecia nie mam co u Was z tym spaniem ale nie zazdroszcze. Oby skok i ja chce ciasta, ja
![]() Nemosek kciuki za podwyzke meza Kociak czekam na fotki Iguli po Chrzcinach ![]() Gdzie jest wiosna ??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie
|
|
#2835 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#2836 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
o kurczaki, my chrzciny robimy tydzien po swietach i jakis miesiac temu juz mialam problem ze znalezieniem lokalu, masakra, nemosek trzymam kciuki za podwyzke meza, Cytat:
![]() ja przy pierwszej i drugiej ciazy uzywalam tylko oliwki i to nie kazdego dnia i rozstepow nie mam, a z brzuchem mam podobnie ![]() Cytat:
u nas tez ładnie
|
|
#2837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam brata, zmarł w wieku 9 lat, i wiem że źle jest być "jedynakiem".
|
|
|
#2838 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
U nas powrót wiosny Cytat:
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzyna przykro mi,
spadam na spacerek
|
|
#2840 |
|
Raczkowanie
|
Ja sama nie wiem myślałam o drugim dziecku ale pewnie to będzie zależne od sytuacji materialnej , nie chcę żeby czegoś brakowało moim dzieciom więc jeśli będzie jedno to dla mnie też ok
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słuchajcie, mam problem, nie wiem co Nince przygotować na główkę w trakcie chrzcin. Będziemy chrzcić w tydzień po świętach. Potwornie nie podobają mi się te berety czy "naleśnikowe" czapeczki. zastanawiam się nad opaską, mam taka śliczną z kwiatuszkiem, ale czy nie będzie Bubci za zimno w tym? A i mam pytanko, czy wy kupujecie nowe rzeczy na chrzciny dzieciaczkom czy może szukacie czegoś używanego, albo wykorzystujecie to co dostałyście po kimś?
|
|
|
#2843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a my się rozglądamy za komplecikiem używanym, bo nowe jak fajne to kosztują po 200 zł poza tym na jedno założenie moim zdaniem nie opłaca się nowego kupować, ale to moje zdanie
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-03-26 o 14:43 |
|
|
|
|
#2844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam właśnie dwie takie sliczne kiecki, a mama mnie molestuje żebym kupiła Nince nowe rzeczy mówiąc "Co, na dziecku będziesz oszczędzać? a jak ktoś z rodziny zobaczy że używane?" ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- A tak swoją drogą, to zajrzałam tu ostatnio i zauważyłam że sporo dziewczyn jest zbanowanych... Rybka, Lineczka, babku, Olenka, dizi, domii, Anoula... ktoś jeszcze? To w związku z tym "czymś" na FB? Nie kontaktowałyście się z żadną zeby sie dowiedzieć co się zadziało? Bo tyle dziewczyn naraz, to co najmniej podejrzane...
|
|
|
#2845 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej u nas dziś wspaniała wiosenna pogoda, a moje dziecie na dworzu spało dzi,ś 2,5 godziny! DWIE I PÓŁ!!!!
Obrobiłam się w domku wyszłam na dwór z książką siedziałam wypoczywałam i czytałamNa jutro umówiłam się do pediatry, podejrzewam u małej refluks żołądkowy,może się mylę a może nie warto sprawdzić.A 28 idziemy na bioderka![]() Cytat:
I kto mi powie że pieniądze szczęścia nie dają...dają i to cholernie dużo Trzymam kciuki za męża oby rozmowa wyszła po Waszej myśli Moje razem może by miały....hm..50o g?![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale fajnie wymyśliłaś z tym strojem, bardzo niekonwencjonalnie Ciekawie jak zareagują Wasi rodzice![]() U nas też słoneczko i od razu jakaś taka wyspana się zrobiłam Cytat:
Może dziś spróbuję to turbo i zobaczę efekty.
|
|
|
#2846 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ty leniuszkuUważam że smutno jest mieć jedno dziecko, chciałabym aby moje dziecko po naszym odejściu miało wsparcie w rodzeństwie. Chłopczyka może zawsze mieć jako drugiego ![]() Cytat:
U mnie jest wiosna Cytat:
Cytat:
Bardzo mi przykro..![]() Cytat:
Spróbuję coś fajnego znaleźć używanego, ofert nie brakuje I uważam że nic w tym złego czy też wstydliwego
|
|
|
#2847 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do zabawek - nie uznaję podziału na dziewczęce i chłopięce a jak dla mnie najciekawsze rozwojowo są zabawki unisex ![]() Cytat:
Dużo kupuję używek dla dzieciaków - wg mnie nie ma sensu na 1 ubranie wydawać 200 zł. |
||
|
|
|
#2848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc szukam jakiejś czapeczki, wg mnie też nie ma sensu na 1 raz kupowac ciuchów, dlatego ja mam zamiar ubrac Ignasia "normalnie", kurteczke dostał od teściowej - granatowa pikowana, normalne spodnie (wyrasta mi z tych które ma teraz), które później będzie nosił, jakaś koszula i sweterek który dostał od mojej przyjaciółki. Też mam mnóstwo używek, moja mama chodzi na częste łowy do ciucholandów
|
|
|
|
|
#2849 |
|
Zadomowienie
|
O właśnie dobrze że poruszyłyście temat. Jakąś czapkę muszę kupić na te chrzciny
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2850 | |
|
Raczkowanie
|
Moja dziewczynka ma dziś baaardzo senny dzień, wiec mogę pozwolić sobie na czytanie książki i pogawędkę z Wami
Cytat:
A po czym podejrzewasz?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

Zamiast przystrajać dom w jajeczka będziemy przystrajać w bombki

Ogólnie też mam rozmiar 36 ale niektóre rzeczy 34 pasują, wiadomo, zależy od rozmiarówki.Też udało mi się bez rozstępów, ciekawe jak będzie z następnym

czyli w 3 miesiacu po cesarrce zaszla w ciążę i wszystko ok było. Więc zależy. My z tż stwierdziliśmy, że zobaczymy jak Ulka do roczku będzie sie zachowywać - jeśli tak jak od miesiąca, to w listopadzie zaczynamy się starać o 2, ale to też zależy od sytuacji. Jeśli w tym roku wyjdziemy z długów to tak, jeśli nie to dopóki nie wyjdziemy

niech już przyjdzie ta wiosna na dobre
Ja jestem ciepłolubna i najlepiej się czuję jak jest powyżej 20 st na plusie oczywiście 

.Nie wiem jak będzie dalej....maż ma starać się o podywżkę,a jak nie dostanie to nie wiem

u nas w tym miesiącu mąż się tak cieszył bo udało mu się zarobić więcej, to wszystko co zarobił więcej poszło na naprawę tego auta