Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie?
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! 2 8,00%
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! 3 12,00%
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! 2 8,00%
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! 0 0%
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! 0 0%
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! 4 16,00%
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. 2 8,00%
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! 7 28,00%
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci 3 12,00%
listopadowo-grudniowe mamusie2013 2 8,00%
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-25, 18:32   #2821
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

U mnie za oknem biało Zamiast przystrajać dom w jajeczka będziemy przystrajać w bombki
Piekę ciasto capuccino, ktoś reflektuje?

Cytat:
Napisane przez magda_zp Pokaż wiadomość
z tym cc to właśnie różnie bywa, mój gin powiedział, że musi mnie poinformowac że książkowo powinno byc 2 lata przerwy, ale z doświadczenia wie, że czasami blizna po roku, dwóch jest w lepszym stanie niż po 10 latach - dlatego wg niego mam się tym w ogóle nie sugerowac... moja mama w sumie jest dobrym przykładem, miała 3 cc, 1,5 roku po mnie była już moja siostra na świecie, a potem 2,5 roku i druga siostra - bez jakichkolwiek problemów z blizną.

Z resztą różni lekarze mają do tego różne podejścia, tak jak do cwiczen po cc, jedni zalecaja 3 miesiące odczekac, inni 6 miesięcy, a mój lekarz zdziwiony w 7 tyg po porodzie, że jeszcze nie cwicze. Zaczęłam tydzień temu (z lenistwa), czyli równe 3 miesiace po porodzie i w sumie wszystko ok.

o matko - rozmiar 34! może w gimnazjum ostatni raz miałam go na sobie - zazdroszcze!!! ja marzę o powrocie do 38... niby w spodnie się mieszczę, ale troszkę na siłę i ten brzuch... dwu częściowego stroju kąpielowego już na pewno nigdy nie założę
Na wypisie mam ze szpitala że też mam mieć dwa lata przerwy w ciąży a rodziłam naturalnie. Może dla bezpieczeństwa piszą tak wszystkim?
Cytat:
Napisane przez gabrysiaczek19 Pokaż wiadomość
Kyte gratuluję ja mam rozmiar 36 w pasie. Ogólnie jestem zadowolona po 1,5 miesiąca waga sprzed ciąży i zero rozstępów

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ogólnie też mam rozmiar 36 ale niektóre rzeczy 34 pasują, wiadomo, zależy od rozmiarówki.Też udało mi się bez rozstępów, ciekawe jak będzie z następnym
Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
A tz?

Moja lekarka mówiła, że książkowo to 1,5 roku bo się pytałam na pierwszej wizycie po porodzie. Ale leżałam z dziewczyną co miała 3 cesarki (i 20 lat) noo i synek ma 3 lata, córcia roczek a z 3 lezała już w 9 miesiacu czyli w 3 miesiacu po cesarrce zaszla w ciążę i wszystko ok było. Więc zależy. My z tż stwierdziliśmy, że zobaczymy jak Ulka do roczku będzie sie zachowywać - jeśli tak jak od miesiąca, to w listopadzie zaczynamy się starać o 2, ale to też zależy od sytuacji. Jeśli w tym roku wyjdziemy z długów to tak, jeśli nie to dopóki nie wyjdziemy

Moja Ulka ma 17 tygodni prawie i tak samo jak Twoja waży więc też drobinka. Około 6200 bedzie
hehe jeszcze może razem staraczkowy założymy
Ale dziewczyne podziwiam Nie dołujcie mnie z tą wagą,jak teraz w 19 tygodniu Natala będzie miała 6 kg będę zadowolona.
Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
W tym roku jeszcze nie chce zachodzić w kolejną ciążę ale w przyszłym niech się dzieje wola nieba

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

właśnie przypomniało mi się, że 16 kwietnia mamy 3 szczepienie... już trzęsę portami..

oo musze zobaczyć kiedy my mamy 3 szczepienie..nie lubie tego
Cytat:
Ale u mnie pogoda... aż 3 stopnie na plusie i deszcz ze śniegiem niech już przyjdzie ta wiosna na dobre Ja jestem ciepłolubna i najlepiej się czuję jak jest powyżej 20 st na plusie oczywiście

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Właśnie dowiedziałam się, że nie należy dzieciom smarować dziąsełek żelami bo się utwardzają i wtedy jeszcze bardziej bolą i że lepiej wcierać kropelki. Ciekawe ile w tym prawdy
hehehe ja też ciepłolubna. Wiecznie mi zimno.
A o tym to nie słyszałam
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Wy już o kolejnych dzieciach myślicie,a ja to na 40 chyba sobie zrobie. Albo już na jednym skończę. Teraz mam inne priorytety LAe chcaiłąbym 2 córkę jeszcze aaaaaaaaaale nie syna
Mam skrzywione patrzenie

Pogoda u nas się poprawiła, ale zimno dalej jest.
Idę się umalowac w końcu, bo koleżanka przyjeżdza po 15, a ja skończyłam sprzątać i gotować dopiero.
A można wiedzieć czemu nie chcesz chłopca? Szczerze mówiąc też wolałabym drugą dziewczynkę, ale mąż chce mieć chłopca, cóż zrobić niech się cieszy będziem robić aż będzie i chłopiec
Stary 2014-03-25, 18:33   #2822
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Helou,
u mnie pogoda nawet w miare, to znaczy ladniej wygląda z za okna niż na zewnątrz no ale ujdzie, bylysmy na spacerku i w sklepie.

Kyte - ja pamiętam płaszczyk i ze ktoś się na watku obruszyl ze taki rozmiar kupujesz po porodzie gratulacje

A co do dbania o siebie to ja owszem spędzam dużo czasu na pielęgnacji- nakładaniu maseczek, odzywek itp, ale malowanie paznokci i porządny makijaż kiedy siedze w domu, to jak dla mnie przerost formy nad trescia ale pamiętam ze jak kiedyś szliśmy na koncert i się wyszykowalam, wymalowalam itp., to mala mnie chyba nie poznala bo się tak patrzyla z zaciekawieniem
hihihihihihihi
A wiecie że znam dziewczyne której w życiu byście nie poznały bez makijażu?Nie mówię tego po złości czy coś, ale naprawde, jak nie ona.
Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
Dzień dobry
My już po szczepieniu ale Natala dostała tylko szczepionkę na pneumokoki bo tą, którą szczepiliśmy 5w1 (Pentaxim) jedna seria została wycofana a akurat tylko ta była wcześniej w przychodni dostępna. Za dwa tygodnie mam zadzwonić i się dowiedzieć czy już jest dostępna.
Zważyłyśmy się i zmierzyłyśmy. Pani doktor powiedziała, że Natala swoje już nadrobiła.
Mój mały bąk waży w 13 tygodniu (7 tygodni korygowanych) 5400g i ma 60 cm długości
Pytałam o te popłakiwanie przy jedzeniu-to podobno brzuszek-mam obserwować jeszcze tydzień jak nic się nie poprawi mamy zainwestować w mleko Hipp Comfort.
A jeśli chodzi o drugie dziecko to póki co przez najbliższe kilka lat darujemy sobie starania. Na razie jedna kochana panna terrorystka wystarczy
My też chrzciny robimy w święta, dla nas i dla chrzestnych najwygodniejsza data.
za wagę
A ja będę chrzestną na święta, po raz 3
Stary 2014-03-25, 21:18   #2823
magda_zp
Raczkowanie

ale tu cicho ja właśnie skończyłam Ewke, słynny skalpel jest dla mnie troszkę za słaby, więc cwicze turbo spalanie na przemian ze skalpelem. Pisząc wcześniej, że nie założę już dwu częściowego stroju kąpielowego miałam na myśli milion rozstępów jakie mam na brzuchu... los mnie niestety nie oszczędził, a po porodzie doszło kilka rozstępów na udach (na szczęście bardzo wysoko) - oczywiście smarowałam się mazidłami 2 razy dziennie od pierwszych dni ciąży i tak nic nie dało.

my też planujemy chrzest w święta - już w sumie wszystko załatwione, co do drugiego dziecka - chcemy szybko, ale też chce wrócic do pracy, nie wiem czy będę cały rok na macierzyńskim, jest cudownie w domu z Małym, ale o pracy też często myślę, mam nadzieję, że nie wywiną mi numeru i mnie nie zwolnią po powrocie...
magda_zp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 21:43   #2824
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
ale tu cicho ja właśnie skończyłam Ewke, słynny skalpel jest dla mnie troszkę za słaby, więc cwicze turbo spalanie na przemian ze skalpelem. Pisząc wcześniej, że nie założę już dwu częściowego stroju kąpielowego miałam na myśli milion rozstępów jakie mam na brzuchu... los mnie niestety nie oszczędził, a po porodzie doszło kilka rozstępów na udach (na szczęście bardzo wysoko) - oczywiście smarowałam się mazidłami 2 razy dziennie od pierwszych dni ciąży i tak nic nie dało.

my też planujemy chrzest w święta - już w sumie wszystko załatwione, co do drugiego dziecka - chcemy szybko, ale też chce wrócic do pracy, nie wiem czy będę cały rok na macierzyńskim, jest cudownie w domu z Małym, ale o pracy też często myślę, mam nadzieję, że nie wywiną mi numeru i mnie nie zwolnią po powrocie...
A ja od 3 dni nie mam siły już na Ewke.I mam wrażenie że brzuch znowu jest duży Boje się przy kp turbo spalania, że będę miała przez to kwaśny [pokarm.
Mam nadzieję że nie zwolnią z pracy. Niestety w tych czasach różnie to bywa. A fajnego masz szefa/szefową?Dali Ci kiedyś coś do zrozumienia?

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Byłam dziś w bibliotece, mam dwie nowe książki do przeczytania Ciekawe kiedy uda mi się je przeczytać
Stary 2014-03-25, 23:18   #2825
nemosek
Zakorzenienie

Hejka z wieczora

U mnie coś ostatnio kiepski humor ze względu na kasę a raczej jej brak .Nie wiem jak będzie dalej....maż ma starać się o podywżkę,a jak nie dostanie to nie wiem
Ale staram sie byc dobrej mysli jak zawsze ze wszystkim.Wiara czyni cuda i w tej przyziemnej kwestii

Do tego mały zaczął mi się dziwnie wyginać min przy przebieraniu i martwię się.Niby pediatra sprawdzała i nie zauważyła nieprawidłowości ale specjalistką nie jest :/
W czwartek idziemy na szczepienie to poproszę o skierowanie do rehabilitanta(swoją drogą ciekawe kiedy się dostaniemy).Musze to sprawdzić

Lecę poczytać....

Ciekawe kiedy dziewczynom bana zniosą?

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:28 ----------

Zazdroszczę Wam planów ciążowych...sama chciałbym mieć szybko jeszcze jednego dzidziusia chociaż pewnie nie wiem co mówię
No ale chciałabym bardzo!

Co do wagi sprzed ciąży też juz mam swój rozmiar,niektóre spodnie nawet luźne-mały super wysysa
Zostało do perfekcji jeszcze trochę kg z poprzedniej zimy tej dłuuuuugiej 2012/2013
Ale wiecie co zważyłam ostatnio swoje piersi i co i tylko one pi razy drzwi ważą około 4 kg

Lilith Tak mam Tulę i się nosimy,Jak masz jakies pytania to pisz śmialo Postaram się odpowiedzieć

Taszanta Teraz to mnie zaniepokoiłaś co Ci się śniło?

CórkoAkcję reanimację czas zacząć!

Paulina Żadna tam parówa żeby nie było tylko jesteś moją parą nocną

Maomamisuper że u Was już dużżżżżżżooo lepiej.Mala nieźle wymęczyła choroba

Madzik Zdrowka!I masz rację z A......co do wątku.

Kyte Ty przecinku,chyba nosisz najmniejszy rozmiar z całego wątku chudzineczko Gratulacje sexy flexi!
Ja nigdy takiego nie miałam,no ale dziwnie by to wyglądało w moim przypadku bo 178 cm wzrostu i rozmiar prawie dziecięcy
A co się tak nagle Natalce poprzestawiało spanie?Może taka spragniona czułości i musi się poprzytulać?Może to z powodu skoku?

Dużo masz juz chrześniaków Ja bedę chrzestną już niedlugo po raz drugi

Beatka A czemu nie syn?

Kociak a jak zamierzasz ubrać Igę na chrzest że bulwersacja nastąpi?

Komorowska Brawo za wagę Natalcii

Też planowalismy chrzest w święta ale chrzestna mogłaby nie dotrzymać
Fajnie będzie dużo relacji

Ja też mam parę rozstepów na brzuchu no ale nie przeszkadzają mi.I tak wiedzialam że się pojawią.Ale grunt to zaakceptować to.I ja tak zrobiłam.Na pewne rzeczy nie mamy wpływu.

Dobranoc

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 00:01   #2826
paulinaizabela
Zakorzenienie

Wiecie co...wszystko doczytałam ale tak mi się oczy kleją, że nie mam siły odpisać, wybaczcie

Życzę spokojnej nocki
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 06:51   #2827
niunia32
Zakorzenienie

dzień doberek

o widzę temat o rozstępach. ja mam dosyć sporo na brzuchu po pierwszej ciąży.
nie są widoczne. w bikini paradowalam jakoś 2-4 miesiące po porodzie

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 07:04   #2828
kOmorowska
Rozeznanie

Witam,
pusto tu...cicho tu...
co do dbania o siebie to owszem dbam ale makijaż? a co to w ogóle jest pracuje w branży kosmetycznej i zawsze makijaż obowiązkowo a teraz zwyczajnie mi się nie chce nawet przyznam,że nie pamiętam kiedy się malowałam.
Rozstępy no cóż pojawiły mi się takie zebrowate na udach już po porodzie (w ciąży nie miałam).
A ja od kilku lat co roku jestem na jakiś chrzcinach w święta i ku tradycji nasza córcia też w święta będzie miała chrzest ( mam dwoje chrześniaków a małż jednego).
Podziwiam Was dziewczyny za takie ćwiczenia-mi coś się dzieje z kolanami bo nawet jak chodzę po schodach to mnie bolą.
niunia32 jak czytałam Twój post i przeczytałam o bikini to przypomniało mi się jak w zeszłym roku w Zakopanem w aquaparku pękły mi majciochy od stroju-oj był niezły ubaw bo dopiero co weszliśmy na basen

24.12.2013 - Natalia

kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 07:59   #2829
Kociak85
Zadomowienie

nemosek, oby los się odmienił i mąż dostał podwyżkę u nas w tym miesiącu mąż się tak cieszył bo udało mu się zarobić więcej, to wszystko co zarobił więcej poszło na naprawę tego auta i nic z tej dodatkowej kasy nie mamy

I jestem ciekawa czy dostaniesz skierowanie do rehabilitanta - myślę, że raczej do neurologa i on może skierować na rehabilitację. Napisz jak będziesz po wizycie co i jak Ci pediatra powiedziała. Ja w poniedziałek zapytam się mojej rehabilitantki czy takie coś przy braku innych objawów może być niepokojące.

Co do stroju na chrzciny - standardowa biała sukienka, ale do tego planuję boskie tenisówki niebieskie i kurteczkę jeansową na wierzch czyli takie przełamania tradycji jednak

Słoneczko u nas od rana od razu pozytywne nastawienie do dnia. Przyda się, bo jutro cały dzień jestem sama, bo mąż w delegację jedzie. Ale za to na piątek chyba się zapiszę na ten masaż, co go dostałam na urodziny od męża.

Makijaż - ja staram się codziennie rzęsy chociaż i kreskę. Jak mam chwilę to cienie też. Staram się malować rano jak Iga dosypia bo później nie zawsze mam jak. A jak wychodzę to lubię jakoś wyglądać
Stary 2014-03-26, 08:43   #2830
iga9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
gdy Hania była w wieku pierwszego szczepienia, to Malwina miała ospę i nie chciałam jej szczepić bo wirus w domu, a po szczepieniu organizm osłabiony
no i potem Hania złapała ospę. a po niej ok 2 miesięcy mieliśmy czekać
My też ze wzgl na chorobę odroczone szczepienia.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ogólnie też mam rozmiar 36 ale niektóre rzeczy 34 pasują, wiadomo, zależy od rozmiarówki.Też udało mi się bez rozstępów, ciekawe jak będzie z następnym
Rozstępy to wg mnie kwestia tendencji, więc jak teraz nie miałaś przy drugiej też nie powinnaś.
Niektóre kobiety niewiele robią i nie mają, inne się smarują przykładnie a i tak się pojawiają.
Mnie na szczęście to ominęło. Teraz po drugiej bardziej narzekam na jędrniśc skóry na środku brzucha, ale to też kwestia wieku.

Cytat:
A ja od 3 dni nie mam siły już na Ewke.I mam wrażenie że brzuch znowu jest duży Boje się przy kp turbo spalania, że będę miała przez to kwaśny [pokarm.

Byłam dziś w bibliotece, mam dwie nowe książki do przeczytania Ciekawe kiedy uda mi się je przeczytać
A o co chodzi z tymi problemami z kp przy ćwiczeniach. To chyba jakaś miejska legenda. Nigdy tego miałam a ćwiczyłam na prawdę intensywnie podczas kp. A i książki też czytam podczas kp i szybko mi idzie

nemosek - trzymam kciuki za kasę i podwyżkę męża

Bez makijażu to ja nigdy z domu nie wyjdę - coby ludzi nie straszyć
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:08   #2831
magda_zp
Raczkowanie

Cytat:
Mam nadzieję że nie zwolnią z pracy. Niestety w tych czasach różnie to bywa. A fajnego masz szefa/szefową?Dali Ci kiedyś coś do zrozumienia?

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Pracuję w korporacji, mam spoko szefa, nigdy żadnej kobiety nie zwolnili po macierzyńskim, ale dużo zmian organizacyjnych ciągle jest, na moje miejsce są już dwie osoby - jedna z dużo większym doświadczeniem niż ja, więc może byc różnie... fakt jest taki, że moje projekty będę jeszcze w toku jak wrócę, więc teoretycznie moje obowiązki "nie znikną", no zobaczymy.

Ja wagę sprzed ciąży osiągnęłam jakieś 2 miesiące po porodzie, ale już zdąrzyłam przytyc 4 kg więc powiedziałam stop, zwłaszcza że mam zamiar zrzucic jakieś 10 kg sprzed ciąży - co do bikini, z takimi fioletowymi rozstępami (cały brzuch, bardzo bardzo gęsto) to na razie mowy nie ma, może jak "zbledną" - pogodziłam się z tym, co nie zmienia faktu, że lepiej by było ich nie miec

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 09:37   #2832
Taszanta
Zakorzenienie

Helou

ja dopiero wlasciwie wstałam

Nemosek- nawet nie chciałam pisać bo taki sen pokręcony otoz bylam w szpitalu i usilowalam z niego wyjść i bladzilam na poziomie -1/ w jakichś podziemiach, dużo rzeczy się tam dzialo, ale m.in. spotkałam ciebie powiedzialas ze Tymek tez jest gdzies w tych podziemiach i tam chodzi, ja się zdziwiłam ze jak to, ze sam, a ty powiedzialas, ze spokojnie -jest bezpiecznie i poza tym Tymek samodzielny i da rade ale to dziwne jak snia się osoby z forum, których się nigdy nie widziało

Kociak- wspolczuje utraty telefonu, ale nie zrozumiałam co się tak wlasciwie stało

I w ogole jestem zaskoczona, ze wszystkie planujecie więcej dzieci, naprawdę nikt nie planuje jedynaka rozpieszczonego do granic możliwości tak jak ja?

I w ogole to ja przez jakiś czas chciałam chłopca, teraz nie rozumiem co mi na umysl padlo, i ile bym stracila bo nawet rzeczy i zabawki dla dziewczynek sa o wiele ladniejsze i ciekawsze

Ja rozstepow nie mam, ale miałam tez pol łazienki kremow i olejkow

Aha, i chyba nam się wreszcie udało znaleźć używane krzesełko Chicco Polly Ruby - odgapione od dziewczyn z watku

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:20   #2833
anulka2205
Wtajemniczenie

Kyte pojecia nie mam co u Was z tym spaniem ale nie zazdroszcze. Oby skok i ja chce ciasta, ja

Nemosek kciuki za podwyzke meza

Kociak czekam na fotki Iguli po Chrzcinach

Gdzie jest wiosna ???

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:31   #2834
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
I w ogole jestem zaskoczona, ze wszystkie planujecie więcej dzieci, naprawdę nikt nie planuje jedynaka rozpieszczonego do granic możliwości tak jak ja?
Ja chcę mieć dwójkę, bo uważam, że lepiej dla dzieci jak mają rodzeństwo. Jakoś tak lepiej i weselej no i nie zostaną same po śmierci rodziców. Sama mam siostrę i nie wyobrażam sobie jej nie mieć. To moja jedyna prawdziwa przyjaciółka, którą mieć będę ZAWSZE.

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Gdzie jest wiosna ???
U mnie Co prawda to nie 20 stopni, ale jest ze 14 i słoneczko świeci, więc pewnie jeszcze cieplej
Stary 2014-03-26, 10:43   #2835
katarzyna2500
Raczkowanie

Cytat:

Gdzie jest wiosna ???
u mnie, chcesz trochę?

No solo de pan vive el hombre
Y no de excusas vivo yo.
katarzyna2500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:49   #2836
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Poza tym wczoraj miałam drobny "wypadek" i mój telefon zatonął bezpowrotnie gdzieś w kałuży w jakiejś szczelinie (jak wyschnie to podjadę zobaczyć czy cokolwiek z niego da się uratować - chociaż kartę pamięci ze zdjęciami Iguli). Teraz korzystam z mężowego starego (bo on zmieniał umowę i ma nowy) - ale jakiś dziwny jest i nie mogę się przyzwyczaić

Ja chcę już wiosnę! Już tak ładnie było a tu klops. No i zorientowałam się, że powoli trzeba zacząć myśleć o chrzcinach - planujemy na święta które zbliżają się wielkimi krokami... I chyba prababcia Igi to będzie pewnie zbulwersowana jak zobaczy, jak zamierzam ją ubrać

o kurczaki,

my chrzciny robimy tydzien po swietach i jakis miesiac temu juz mialam problem ze znalezieniem lokalu, masakra,

nemosek trzymam kciuki za podwyzke meza,

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
Rozstępy to wg mnie kwestia tendencji, więc jak teraz nie miałaś przy drugiej też nie powinnaś.
Niektóre kobiety niewiele robią i nie mają, inne się smarują przykładnie a i tak się pojawiają.
Mnie na szczęście to ominęło. Teraz po drugiej bardziej narzekam na jędrniśc skóry na środku brzucha, ale to też kwestia wieku.
dokladnie
ja przy pierwszej i drugiej ciazy uzywalam tylko oliwki i to nie kazdego dnia i rozstepow nie mam, a z brzuchem mam podobnie

Cytat:
ja jeszcze nie bedac w pierwszej ciazy wiedzialam ze chcemy wiecej niz jedno dziecko i to jeszcze z mala roznica wieku zeby mogli sie razem bawic, spedzac czas,

u nas tez ładnie
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:09   #2837
katarzyna2500
Raczkowanie

Cytat:
Ja chcę mieć dwójkę, bo uważam, że lepiej dla dzieci jak mają rodzeństwo. Jakoś tak lepiej i weselej no i nie zostaną same po śmierci rodziców. Sama mam siostrę i nie wyobrażam sobie jej nie mieć. To moja jedyna prawdziwa przyjaciółka, którą mieć będę ZAWSZE.
święta racja, zawsze to razem raźniej! Zazdraszczam siostry-przyjaciółki, swojemu tżtowi też zazdroszczę, ma dwóch braci i się zawsze wspierają...
Ja miałam brata, zmarł w wieku 9 lat, i wiem że źle jest być "jedynakiem".

Y no de excusas vivo yo.
Stary 2014-03-26, 11:27   #2838
Madzik 89
Zadomowienie

Witam U nas powrót wiosny
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
my chrzciny robimy tydzien po swietach i jakis miesiac temu juz mialam problem ze znalezieniem lokalu, masakra,
No.. to prawda z tymi lokalami. My robimy chrzciny późno, bo w sierpniu dopiero i ja się właśnie zastanawiam czy w maju już nie rezerwować
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:40   #2839
metkaa
Zakorzenienie

Katarzyna przykro mi,

spadam na spacerek
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 11:46   #2840
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Ja sama nie wiem myślałam o drugim dziecku ale pewnie to będzie zależne od sytuacji materialnej , nie chcę żeby czegoś brakowało moim dzieciom więc jeśli będzie jedno to dla mnie też ok

gabrysiaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:54   #2841
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sama nie wiem myślałam o drugim dziecku ale pewnie to będzie zależne od sytuacji materialnej , nie chcę żeby czegoś brakowało moim dzieciom więc jeśli będzie jedno to dla mnie też ok

Ja tez wlasnie bardzo na to patrze

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 13:32   #2842
katarzyna2500
Raczkowanie

Cytat:
To też jest bardzo istotne. Do września pracowałam w pomocy społecznej i krew mnie zalewała jak patrzyłam na te rodziny w których dzieci przybywało a jakość życia na coraz niższym poziomie. najbardziej szkoda właśnie tych dzieciaczków, bo wiadomo że dorośli zawsze sobie jakoś poradzą. Mam nauczkę na przyszłość

Słuchajcie, mam problem, nie wiem co Nince przygotować na główkę w trakcie chrzcin. Będziemy chrzcić w tydzień po świętach. Potwornie nie podobają mi się te berety czy "naleśnikowe" czapeczki. zastanawiam się nad opaską, mam taka śliczną z kwiatuszkiem, ale czy nie będzie Bubci za zimno w tym?

A i mam pytanko, czy wy kupujecie nowe rzeczy na chrzciny dzieciaczkom czy może szukacie czegoś używanego, albo wykorzystujecie to co dostałyście po kimś?

Y no de excusas vivo yo.
Stary 2014-03-26, 13:42   #2843
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2500 Pokaż wiadomość
To też jest bardzo istotne. Do września pracowałam w pomocy społecznej i krew mnie zalewała jak patrzyłam na te rodziny w których dzieci przybywało a jakość życia na coraz niższym poziomie. najbardziej szkoda właśnie tych dzieciaczków, bo wiadomo że dorośli zawsze sobie jakoś poradzą. Mam nauczkę na przyszłość

Słuchajcie, mam problem, nie wiem co Nince przygotować na główkę w trakcie chrzcin. Będziemy chrzcić w tydzień po świętach. Potwornie nie podobają mi się te berety czy "naleśnikowe" czapeczki. zastanawiam się nad opaską, mam taka śliczną z kwiatuszkiem, ale czy nie będzie Bubci za zimno w tym?

A i mam pytanko, czy wy kupujecie nowe rzeczy na chrzciny dzieciaczkom czy może szukacie czegoś używanego, albo wykorzystujecie to co dostałyście po kimś?
Myślę, że jeśli opaska zakrywa uszka to będzie ok, jeśli nie będzie tak paradować po dworze a my się rozglądamy za komplecikiem używanym, bo nowe jak fajne to kosztują po 200 zł poza tym na jedno założenie moim zdaniem nie opłaca się nowego kupować, ale to moje zdanie
20.08.2016

Edytowane przez Madzik 89
Czas edycji: 2014-03-26 o 13:43
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 13:59   #2844
katarzyna2500
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że jeśli opaska zakrywa uszka to będzie ok, jeśli nie będzie tak paradować po dworze a my się rozglądamy za komplecikiem używanym, bo nowe jak fajne to kosztują po 200 zł poza tym na jedno założenie moim zdaniem nie opłaca się nowego kupować, ale to moje zdanie
Zakrywa
Mam właśnie dwie takie sliczne kiecki, a mama mnie molestuje żebym kupiła Nince nowe rzeczy mówiąc "Co, na dziecku będziesz oszczędzać? a jak ktoś z rodziny zobaczy że używane?"

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

A tak swoją drogą, to zajrzałam tu ostatnio i zauważyłam że sporo dziewczyn jest zbanowanych... Rybka, Lineczka, babku, Olenka, dizi, domii, Anoula... ktoś jeszcze? To w związku z tym "czymś" na FB? Nie kontaktowałyście się z żadną zeby sie dowiedzieć co się zadziało? Bo tyle dziewczyn naraz, to co najmniej podejrzane...

Y no de excusas vivo yo.
Stary 2014-03-26, 14:35   #2845
kyte
Wtajemniczenie

Hej hej u nas dziś wspaniała wiosenna pogoda, a moje dziecie na dworzu spało dzi,ś 2,5 godziny! DWIE I PÓŁ!!!!Obrobiłam się w domku wyszłam na dwór z książką siedziałam wypoczywałam i czytałam
Na jutro umówiłam się do pediatry, podejrzewam u małej refluks żołądkowy,może się mylę a może nie warto sprawdzić.A 28 idziemy na bioderka

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Hejka z wieczora

U mnie coś ostatnio kiepski humor ze względu na kasę a raczej jej brak .Nie wiem jak będzie dalej....maż ma starać się o podywżkę,a jak nie dostanie to nie wiem
Ale staram sie byc dobrej mysli jak zawsze ze wszystkim.Wiara czyni cuda i w tej przyziemnej kwestii

Do tego mały zaczął mi się dziwnie wyginać min przy przebieraniu i martwię się.Niby pediatra sprawdzała i nie zauważyła nieprawidłowości ale specjalistką nie jest :/
W czwartek idziemy na szczepienie to poproszę o skierowanie do rehabilitanta(swoją drogą ciekawe kiedy się dostaniemy).Musze to sprawdzić

Lecę poczytać....

Ciekawe kiedy dziewczynom bana zniosą?

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:28 ----------

Zazdroszczę Wam planów ciążowych...sama chciałbym mieć szybko jeszcze jednego dzidziusia chociaż pewnie nie wiem co mówię
No ale chciałabym bardzo!

Co do wagi sprzed ciąży też juz mam swój rozmiar,niektóre spodnie nawet luźne-mały super wysysa
Zostało do perfekcji jeszcze trochę kg z poprzedniej zimy tej dłuuuuugiej 2012/2013
Ale wiecie co zważyłam ostatnio swoje piersi i co i tylko one pi razy drzwi ważą około 4 kg
Kochana mam nadzieję że kaska się wkrótce pojawiI kto mi powie że pieniądze szczęścia nie dają...dają i to cholernie dużo Trzymam kciuki za męża oby rozmowa wyszła po Waszej myśliWooooowww ile ważą Twoje piersiMoje razem może by miały....hm..50o g?
Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
Witam,
pusto tu...cicho tu...
co do dbania o siebie to owszem dbam ale makijaż? a co to w ogóle jest pracuje w branży kosmetycznej i zawsze makijaż obowiązkowo a teraz zwyczajnie mi się nie chce nawet przyznam,że nie pamiętam kiedy się malowałam.
Rozstępy no cóż pojawiły mi się takie zebrowate na udach już po porodzie (w ciąży nie miałam).
A ja od kilku lat co roku jestem na jakiś chrzcinach w święta i ku tradycji nasza córcia też w święta będzie miała chrzest ( mam dwoje chrześniaków a małż jednego).
Podziwiam Was dziewczyny za takie ćwiczenia-mi coś się dzieje z kolanami bo nawet jak chodzę po schodach to mnie bolą.
niunia32 jak czytałam Twój post i przeczytałam o bikini to przypomniało mi się jak w zeszłym roku w Zakopanem w aquaparku pękły mi majciochy od stroju-oj był niezły ubaw bo dopiero co weszliśmy na basen
A mi kiedyś na zawodach przy wszystkich pękły spodnie w kroku
Cytat:
nemosek, oby los się odmienił i mąż dostał podwyżkę u nas w tym miesiącu mąż się tak cieszył bo udało mu się zarobić więcej, to wszystko co zarobił więcej poszło na naprawę tego auta i nic z tej dodatkowej kasy nie mamy

I jestem ciekawa czy dostaniesz skierowanie do rehabilitanta - myślę, że raczej do neurologa i on może skierować na rehabilitację. Napisz jak będziesz po wizycie co i jak Ci pediatra powiedziała. Ja w poniedziałek zapytam się mojej rehabilitantki czy takie coś przy braku innych objawów może być niepokojące.

Co do stroju na chrzciny - standardowa biała sukienka, ale do tego planuję boskie tenisówki niebieskie i kurteczkę jeansową na wierzch czyli takie przełamania tradycji jednak

Słoneczko u nas od rana od razu pozytywne nastawienie do dnia. Przyda się, bo jutro cały dzień jestem sama, bo mąż w delegację jedzie. Ale za to na piątek chyba się zapiszę na ten masaż, co go dostałam na urodziny od męża.

Makijaż - ja staram się codziennie rzęsy chociaż i kreskę. Jak mam chwilę to cienie też. Staram się malować rano jak Iga dosypia bo później nie zawsze mam jak. A jak wychodzę to lubię jakoś wyglądać
No to oby w przyszłym miesiącu był niezapowiedziany przypływ kaski
Ale fajnie wymyśliłaś z tym strojem, bardzo niekonwencjonalnie Ciekawie jak zareagują Wasi rodzice
U nas też słoneczko i od razu jakaś taka wyspana się zrobiłam
Cytat:
My też ze wzgl na chorobę odroczone szczepienia.

A o co chodzi z tymi problemami z kp przy ćwiczeniach. To chyba jakaś miejska legenda. Nigdy tego miałam a ćwiczyłam na prawdę intensywnie podczas kp. A i książki też czytam podczas kp i szybko mi idzie

nemosek - trzymam kciuki za kasę i podwyżkę męża

Bez makijażu to ja nigdy z domu nie wyjdę - coby ludzi nie straszyć
Obyś miała racje odnośnie rozstępów. A co do mleka tak kiedyś słyszałam i jakoś mi to utkwiło w tej głowie i nie mogę się tego wyzbyć Może dziś spróbuję to turbo i zobaczę efekty.
Stary 2014-03-26, 14:35   #2846
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Pracuję w korporacji, mam spoko szefa, nigdy żadnej kobiety nie zwolnili po macierzyńskim, ale dużo zmian organizacyjnych ciągle jest, na moje miejsce są już dwie osoby - jedna z dużo większym doświadczeniem niż ja, więc może byc różnie... fakt jest taki, że moje projekty będę jeszcze w toku jak wrócę, więc teoretycznie moje obowiązki "nie znikną", no zobaczymy.

Ja wagę sprzed ciąży osiągnęłam jakieś 2 miesiące po porodzie, ale już zdąrzyłam przytyc 4 kg więc powiedziałam stop, zwłaszcza że mam zamiar zrzucic jakieś 10 kg sprzed ciąży - co do bikini, z takimi fioletowymi rozstępami (cały brzuch, bardzo bardzo gęsto) to na razie mowy nie ma, może jak "zbledną" - pogodziłam się z tym, co nie zmienia faktu, że lepiej by było ich nie miec
To w takim razie nie ma co się zamartwiać, no mam nadzieję że szef nie zrobi Ci nieprzyjemnej niespodzianki.

Cytat:
Helou

ja dopiero wlasciwie wstałam

Nemosek- nawet nie chciałam pisać bo taki sen pokręcony otoz bylam w szpitalu i usilowalam z niego wyjść i bladzilam na poziomie -1/ w jakichś podziemiach, dużo rzeczy się tam dzialo, ale m.in. spotkałam ciebie powiedzialas ze Tymek tez jest gdzies w tych podziemiach i tam chodzi, ja się zdziwiłam ze jak to, ze sam, a ty powiedzialas, ze spokojnie -jest bezpiecznie i poza tym Tymek samodzielny i da rade ale to dziwne jak snia się osoby z forum, których się nigdy nie widziało

Kociak- wspolczuje utraty telefonu, ale nie zrozumiałam co się tak wlasciwie stało

I w ogole to ja przez jakiś czas chciałam chłopca, teraz nie rozumiem co mi na umysl padlo, i ile bym stracila bo nawet rzeczy i zabawki dla dziewczynek sa o wiele ladniejsze i ciekawsze

Ja rozstepow nie mam, ale miałam tez pol łazienki kremow i olejkow

Aha, i chyba nam się wreszcie udało znaleźć używane krzesełko Chicco Polly Ruby - odgapione od dziewczyn z watku
hehehe to sobie nieźle poleżakowałaś Ty leniuszku
Uważam że smutno jest mieć jedno dziecko, chciałabym aby moje dziecko po naszym odejściu miało wsparcie w rodzeństwie. Chłopczyka może zawsze mieć jako drugiego
Cytat:
Kyte pojecia nie mam co u Was z tym spaniem ale nie zazdroszcze. Oby skok i ja chce ciasta, ja

Nemosek kciuki za podwyzke meza

Kociak czekam na fotki Iguli po Chrzcinach

Gdzie jest wiosna ???

No właśnie my już po skoku, mam nadzieję że teraz wszystko się ustabilizuje. Ale podejżewam też albo ząbki albo może coś z tym refluksem, bo jak ją odkładam to tak się wygina w łuk jakby ją co bolało ciasto leci do Cieeeeeeebieeeee
U mnie jest wiosna
Cytat:

U mnie Co prawda to nie 20 stopni, ale jest ze 14 i słoneczko świeci, więc pewnie jeszcze cieplej
Właśnie tak samo uważam Też mam jedynego brata i bez niego byłoby mi bardzo ciężko.
Cytat:
święta racja, zawsze to razem raźniej! Zazdraszczam siostry-przyjaciółki, swojemu tżtowi też zazdroszczę, ma dwóch braci i się zawsze wspierają...
Ja miałam brata, zmarł w wieku 9 lat, i wiem że źle jest być "jedynakiem".
Bardzo mi przykro..
Cytat:

W kościele zazwyczaj jest zimno, może mieć dla niej jakąś czapeczkę, a później zmienić na ładną opaseczkę, ja tak zamierzam
Spróbuję coś fajnego znaleźć używanego, ofert nie brakuje I uważam że nic w tym złego czy też wstydliwego
Stary 2014-03-26, 15:14   #2847
iga9
Raczkowanie

Cytat:

Ja planowałam jedynaka i się rozmyśliłam
Co do zabawek - nie uznaję podziału na dziewczęce i chłopięce a jak dla mnie najciekawsze rozwojowo są zabawki unisex

Cytat:

Zależy jak jest u was w kościele - u nas zimno i opaska by nie przeszła.
Dużo kupuję używek dla dzieciaków - wg mnie nie ma sensu na 1 ubranie wydawać 200 zł.
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 15:26   #2848
magda_zp
Raczkowanie

Cytat:
Ja planowałam jedynaka i się rozmyśliłam
Co do zabawek - nie uznaję podziału na dziewczęce i chłopięce a jak dla mnie najciekawsze rozwojowo są zabawki unisex

Zależy jak jest u was w kościele - u nas zimno i opaska by nie przeszła.
Dużo kupuję używek dla dzieciaków - wg mnie nie ma sensu na 1 ubranie wydawać 200 zł.
U nas też zimno w kościele, ale w ogóle chłopiec w opasce raczej słabo więc szukam jakiejś czapeczki, wg mnie też nie ma sensu na 1 raz kupowac ciuchów, dlatego ja mam zamiar ubrac Ignasia "normalnie", kurteczke dostał od teściowej - granatowa pikowana, normalne spodnie (wyrasta mi z tych które ma teraz), które później będzie nosił, jakaś koszula i sweterek który dostał od mojej przyjaciółki. Też mam mnóstwo używek, moja mama chodzi na częste łowy do ciucholandów
Stary 2014-03-26, 15:57   #2849
Kociak85
Zadomowienie

O właśnie dobrze że poruszyłyście temat. Jakąś czapkę muszę kupić na te chrzciny

Stary 2014-03-26, 17:06   #2850
katarzyna2500
Raczkowanie

Moja dziewczynka ma dziś baaardzo senny dzień, wiec mogę pozwolić sobie na czytanie książki i pogawędkę z Wami
Cytat:
Hej hej u nas dziś wspaniała wiosenna pogoda, a moje dziecie na dworzu spało dzi,ś 2,5 godziny! DWIE I PÓŁ!!!!Obrobiłam się w domku wyszłam na dwór z książką siedziałam wypoczywałam i czytałam
Na jutro umówiłam się do pediatry, podejrzewam u małej refluks żołądkowy,może się mylę a może nie warto sprawdzić.A 28 idziemy na bioderka
Heh zazdroszczę pogody, u nas się spsuło
A po czym podejrzewasz?

Y no de excusas vivo yo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości