|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
U mnie za oknem biało
![]() ![]() Piekę ciasto capuccino, ktoś reflektuje? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale dziewczyne podziwiam ![]() Cytat:
![]() oo musze zobaczyć kiedy my mamy 3 szczepienie..nie lubie tego ![]() Cytat:
A o tym to nie słyszałam ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
![]() A wiecie że znam dziewczyne której w życiu byście nie poznały bez makijażu?Nie mówię tego po złości czy coś, ale naprawde, jak nie ona. Cytat:
![]() ![]() A ja będę chrzestną na święta, po raz 3 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Raczkowanie
|
ale tu cicho
![]() my też planujemy chrzest w święta - już w sumie wszystko załatwione, co do drugiego dziecka - chcemy szybko, ale też chce wrócic do pracy, nie wiem czy będę cały rok na macierzyńskim, jest cudownie w domu z Małym, ale o pracy też często myślę, mam nadzieję, że nie wywiną mi numeru i mnie nie zwolnią po powrocie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że nie zwolnią z pracy. Niestety w tych czasach różnie to bywa. A fajnego masz szefa/szefową?Dali Ci kiedyś coś do zrozumienia? ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Byłam dziś w bibliotece, mam dwie nowe książki do przeczytania ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2825 |
Zakorzenienie
|
Hejka z wieczora
![]() U mnie coś ostatnio kiepski humor ze względu na kasę a raczej jej brak ![]() ![]() Ale staram sie byc dobrej mysli jak zawsze ze wszystkim.Wiara czyni cuda i w tej przyziemnej kwestii Do tego mały zaczął mi się dziwnie wyginać min przy przebieraniu i martwię się.Niby pediatra sprawdzała i nie zauważyła nieprawidłowości ale specjalistką nie jest :/ W czwartek idziemy na szczepienie to poproszę o skierowanie do rehabilitanta(swoją drogą ciekawe kiedy się dostaniemy).Musze to sprawdzić Lecę poczytać.... Ciekawe kiedy dziewczynom bana zniosą? ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:28 ---------- Zazdroszczę Wam planów ciążowych...sama chciałbym mieć szybko jeszcze jednego dzidziusia chociaż pewnie nie wiem co mówię ![]() No ale chciałabym bardzo! Co do wagi sprzed ciąży też juz mam swój rozmiar,niektóre spodnie nawet luźne-mały super wysysa ![]() Zostało do perfekcji jeszcze trochę kg z poprzedniej zimy tej dłuuuuugiej 2012/2013 ![]() Ale wiecie co zważyłam ostatnio swoje piersi i co ![]() ![]() Lilith Tak mam Tulę i się nosimy,Jak masz jakies pytania to pisz śmialo ![]() ![]() Taszanta Teraz to mnie zaniepokoiłaś ![]() CórkoAkcję reanimację czas zacząć! Paulina Żadna tam parówa żeby nie było ![]() ![]() Maomamisuper że u Was już dużżżżżżżooo lepiej.Mala nieźle wymęczyła choroba ![]() Madzik Zdrowka!I masz rację z A......co do wątku. Kyte Ty przecinku ![]() ![]() ![]() Ja nigdy takiego nie miałam,no ale dziwnie by to wyglądało w moim przypadku bo 178 cm wzrostu i rozmiar prawie dziecięcy ![]() A co się tak nagle Natalce poprzestawiało spanie?Może taka spragniona czułości i musi się poprzytulać?Może to z powodu skoku? Dużo masz juz chrześniaków ![]() Beatka A czemu nie syn? Kociak a jak zamierzasz ubrać Igę na chrzest że bulwersacja nastąpi? Komorowska Brawo za wagę Natalcii Też planowalismy chrzest w święta ale chrzestna mogłaby nie dotrzymać ![]() Fajnie będzie dużo relacji ![]() Ja też mam parę rozstepów na brzuchu no ale nie przeszkadzają mi.I tak wiedzialam że się pojawią.Ale grunt to zaakceptować to.I ja tak zrobiłam.Na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co...wszystko doczytałam ale tak mi się oczy kleją, że nie mam siły odpisać, wybaczcie
![]() Życzę spokojnej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Zakorzenienie
|
dzień doberek
![]() o widzę temat o rozstępach. ja mam dosyć sporo na brzuchu po pierwszej ciąży. nie są widoczne. w bikini paradowalam jakoś 2-4 miesiące po porodzie |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2828 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() pusto tu...cicho tu... co do dbania o siebie to owszem dbam ale makijaż? a co to w ogóle jest ![]() ![]() Rozstępy no cóż pojawiły mi się takie zebrowate na udach już po porodzie ![]() A ja od kilku lat co roku jestem na jakiś chrzcinach w święta i ku tradycji ![]() Podziwiam Was dziewczyny za takie ćwiczenia-mi coś się dzieje z kolanami bo nawet jak chodzę po schodach to mnie bolą. niunia32 jak czytałam Twój post i przeczytałam o bikini to przypomniało mi się jak w zeszłym roku w Zakopanem w aquaparku pękły mi majciochy od stroju-oj był niezły ubaw bo dopiero co weszliśmy na basen ![]()
#2829 |
Zadomowienie
|
nemosek, oby los się odmienił i mąż dostał podwyżkę
![]() ![]() ![]() I jestem ciekawa czy dostaniesz skierowanie do rehabilitanta - myślę, że raczej do neurologa i on może skierować na rehabilitację. Napisz jak będziesz po wizycie co i jak Ci pediatra powiedziała. Ja w poniedziałek zapytam się mojej rehabilitantki czy takie coś przy braku innych objawów może być niepokojące. Co do stroju na chrzciny - standardowa biała sukienka, ale do tego planuję boskie tenisówki niebieskie i kurteczkę jeansową na wierzch ![]() ![]() Słoneczko u nas od rana ![]() Makijaż - ja staram się codziennie rzęsy chociaż i kreskę. Jak mam chwilę to cienie też. Staram się malować rano jak Iga dosypia bo później nie zawsze mam jak. A jak wychodzę to lubię jakoś wyglądać ![]()
#2830 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Niektóre kobiety niewiele robią i nie mają, inne się smarują przykładnie a i tak się pojawiają. Mnie na szczęście to ominęło. Teraz po drugiej bardziej narzekam na jędrniśc skóry na środku brzucha, ale to też kwestia wieku. Cytat:
![]() nemosek - trzymam kciuki za kasę i podwyżkę męża ![]() Bez makijażu to ja nigdy z domu nie wyjdę - coby ludzi nie straszyć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2831 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wagę sprzed ciąży osiągnęłam jakieś 2 miesiące po porodzie, ale już zdąrzyłam przytyc 4 kg więc powiedziałam stop, zwłaszcza że mam zamiar zrzucic jakieś 10 kg sprzed ciąży - co do bikini, z takimi fioletowymi rozstępami (cały brzuch, bardzo bardzo gęsto) to na razie mowy nie ma, może jak "zbledną" - pogodziłam się z tym, co nie zmienia faktu, że lepiej by było ich nie miec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2832 |
Zakorzenienie
|
Helou
![]() ja dopiero wlasciwie wstałam ![]() Nemosek- nawet nie chciałam pisać bo taki sen pokręcony ![]() ![]() ![]() ![]() Kociak- wspolczuje utraty telefonu, ale nie zrozumiałam co się tak wlasciwie stało ![]() I w ogole jestem zaskoczona, ze wszystkie planujecie więcej dzieci, naprawdę nikt nie planuje jedynaka rozpieszczonego do granic możliwości tak jak ja? I w ogole to ja przez jakiś czas chciałam chłopca, teraz nie rozumiem co mi na umysl padlo, i ile bym stracila bo nawet rzeczy i zabawki dla dziewczynek sa o wiele ladniejsze i ciekawsze ![]() Ja rozstepow nie mam, ale miałam tez pol łazienki kremow i olejkow ![]() Aha, i chyba nam się wreszcie udało znaleźć używane krzesełko Chicco Polly Ruby - odgapione od dziewczyn z watku ![]()
#2833 |
Wtajemniczenie
|
Kyte pojecia nie mam co u Was z tym spaniem ale nie zazdroszcze. Oby skok i ja chce ciasta, ja
![]() Nemosek kciuki za podwyzke meza Kociak czekam na fotki Iguli po Chrzcinach ![]() Gdzie jest wiosna ??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie ![]() ![]()
![]() |
#2835 |
Raczkowanie
|
![]() |
#2836 | |||
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
o kurczaki, my chrzciny robimy tydzien po swietach i jakis miesiac temu juz mialam problem ze znalezieniem lokalu, masakra, nemosek trzymam kciuki za podwyzke meza, Cytat:
![]() ja przy pierwszej i drugiej ciazy uzywalam tylko oliwki i to nie kazdego dnia i rozstepow nie mam, a z brzuchem mam podobnie ![]() Cytat:
u nas tez ładnie ![]()
![]() |
#2837 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam brata, zmarł w wieku 9 lat, i wiem że źle jest być "jedynakiem".
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2839 |
Zakorzenienie
|
Katarzyna przykro mi,
spadam na spacerek
#2840 |
Raczkowanie
|
Ja sama nie wiem myślałam o drugim dziecku ale pewnie to będzie zależne od sytuacji materialnej , nie chcę żeby czegoś brakowało moim dzieciom więc jeśli będzie jedno to dla mnie też ok
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2842 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Słuchajcie, mam problem, nie wiem co Nince przygotować na główkę w trakcie chrzcin. Będziemy chrzcić w tydzień po świętach. Potwornie nie podobają mi się te berety czy "naleśnikowe" czapeczki. zastanawiam się nad opaską, mam taka śliczną z kwiatuszkiem, ale czy nie będzie Bubci za zimno w tym? A i mam pytanko, czy wy kupujecie nowe rzeczy na chrzciny dzieciaczkom czy może szukacie czegoś używanego, albo wykorzystujecie to co dostałyście po kimś?
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
20.08.2005 ![]() 14.11.2013 nasz maluszek <3 ![]() 20.08.2014 ![]() 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-03-26 o 13:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2844 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam właśnie dwie takie sliczne kiecki, a mama mnie molestuje żebym kupiła Nince nowe rzeczy mówiąc "Co, na dziecku będziesz oszczędzać? a jak ktoś z rodziny zobaczy że używane?" ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- A tak swoją drogą, to zajrzałam tu ostatnio i zauważyłam że sporo dziewczyn jest zbanowanych... Rybka, Lineczka, babku, Olenka, dizi, domii, Anoula... ktoś jeszcze? To w związku z tym "czymś" na FB? Nie kontaktowałyście się z żadną zeby sie dowiedzieć co się zadziało? Bo tyle dziewczyn naraz, to co najmniej podejrzane...
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej hej u nas dziś wspaniała wiosenna pogoda, a moje dziecie na dworzu spało dzi,ś 2,5 godziny! DWIE I PÓŁ!!!!
![]() ![]() Na jutro umówiłam się do pediatry, podejrzewam u małej refluks żołądkowy,może się mylę a może nie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale fajnie wymyśliłaś z tym strojem, bardzo niekonwencjonalnie ![]() ![]() U nas też słoneczko i od razu jakaś taka wyspana się zrobiłam ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Uważam że smutno jest mieć jedno dziecko, chciałabym aby moje dziecko po naszym odejściu miało wsparcie w rodzeństwie. Chłopczyka może zawsze mieć jako drugiego ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie jest wiosna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Spróbuję coś fajnego znaleźć używanego, ofert nie brakuje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do zabawek - nie uznaję podziału na dziewczęce i chłopięce a jak dla mnie najciekawsze rozwojowo są zabawki unisex ![]() Cytat:
Dużo kupuję używek dla dzieciaków - wg mnie nie ma sensu na 1 ubranie wydawać 200 zł. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Zadomowienie
|
O właśnie dobrze że poruszyłyście temat. Jakąś czapkę muszę kupić na te chrzciny
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2850 | |
Raczkowanie
|
Moja dziewczynka ma dziś baaardzo senny dzień, wiec mogę pozwolić sobie na czytanie książki i pogawędkę z Wami
![]() Cytat:
![]() A po czym podejrzewasz?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.