|
|
#31 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Sklep internetowy, da sie rade w pojedynkę?
Cytat:
Jak to co Ci ludzie z tego mają? Kasę. Zakładasz stowarzyszenie zatroskanych konsumentów, uwalasz se statut i łowisz w sieci firmy mające jakieś błędy w regulaminach. Czysty biznes. ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Szkoda tylko, że to się powoli zamienia w polowanie na przedsiębiorców, a nie na prawdziwe chronienie praw konsumentów. Szczególnie, że dla drobnego sprzedawcy kara rzędu 1-3 tysięcy złotych to sporo. |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#33 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Tym bardziej, że o niezgodny zapis naprawdę nietrudno, wystarczy coś nieściśle sformułować.
|
|
|
|
#34 |
|
BAN stały
|
Złamanie Regulaminu
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2013-07-01 o 17:58 Powód: Złamanie Regulaminu |
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, próbowałam już w zbliżonym wątku, ale bez odzewu.
Jestem na etapie zakładania sklepu internetowego i ... Wiele wątpliwości przede mną. Chciałabym, żeby był profesjonalny, bo cenię klientów. Zresztą sama chciałabym być jak najlepiej obsługiwana. Nie wiem czy sprzedawać wyłącznie za pomocą e-sklepu czy też na allegro? Gdzie częściej robicie zakupy?
|
|
#36 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2014-04-02 o 10:44 |
||
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Pamiętaj że jeśli przetwarzasz dane osobowe w celach innych niż tylko fakturowanie, wiec np wysyłka mailing itp to musisz zgłosić sklep do GIODO. Więcej o rejestracji jak możesz znaleźć na stronce poświęconej rejestracji w GIODO |
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
W sumie fakt, ja sama często z allegro docieram do e-sklepów, ale boję się, że integracje - żeby odbywała się na bieżąco.
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Pracuję na etacie i myślę nad założeniem jakiegoś sklepu internetowego - raczej tylko na allegro, strona www może w dalszym etapie. I mam pytanie do dziewczyn, które też w ten sposób sobie dorabiają - ile mniej więcej jesteście w stanie mieć miesięcznego obrotu w swoim sklepie internetowym (zakładając, że pracujecie gdzieś na etacie, odchodzi wam zus, a sklepem sobie tylko dorabiacie)?
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Praca na etacie srednio jest możliwa mając e-sklep, allegro, czy cokolwiek.
Klienci chcą paczki zazwyczaj na "wczoraj", więc trzeba wysyłać na biężąco, a poczty działają zazwyczaj do południa. (nie wiem jak firmy kurierskie). Ale ogarnąć wysyłkę przy produktach gotowych, mając je na magazynie to nie problem. Chyba że jesteś sklepem allegro na allegro Albo nie masz produktów na stanie to wtedy tak, problem i nie warto. Żeby cokolwiek sprzedawać wypada to mieć realnie, a nie po kupnie zamawiać od chińczyka czy jakiejkolwiek firmy. Załapie się negatywy i po sprzedaży.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.