![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Sklep internetowy, da sie rade w pojedynkę?
Cytat:
Jak to co Ci ludzie z tego mają? Kasę. Zakładasz stowarzyszenie zatroskanych konsumentów, uwalasz se statut i łowisz w sieci firmy mające jakieś błędy w regulaminach. Czysty biznes. ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Szkoda tylko, że to się powoli zamienia w polowanie na przedsiębiorców, a nie na prawdziwe chronienie praw konsumentów. Szczególnie, że dla drobnego sprzedawcy kara rzędu 1-3 tysięcy złotych to sporo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Tym bardziej, że o niezgodny zapis naprawdę nietrudno, wystarczy coś nieściśle sformułować. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
Złamanie Regulaminu
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2013-07-01 o 16:58 Powód: Złamanie Regulaminu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, próbowałam już w zbliżonym wątku, ale bez odzewu.
Jestem na etapie zakładania sklepu internetowego i ... Wiele wątpliwości przede mną. Chciałabym, żeby był profesjonalny, bo cenię klientów. Zresztą sama chciałabym być jak najlepiej obsługiwana. Nie wiem czy sprzedawać wyłącznie za pomocą e-sklepu czy też na allegro? Gdzie częściej robicie zakupy?
![]() |
#36 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2014-04-02 o 09:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Witam
Pamiętaj że jeśli przetwarzasz dane osobowe w celach innych niż tylko fakturowanie, wiec np wysyłka mailing itp to musisz zgłosić sklep do GIODO. Więcej o rejestracji jak możesz znaleźć na stronce poświęconej rejestracji w GIODO |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
W sumie fakt, ja sama często z allegro docieram do e-sklepów, ale boję się, że integracje - żeby odbywała się na bieżąco.
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Pracuję na etacie i myślę nad założeniem jakiegoś sklepu internetowego - raczej tylko na allegro, strona www może w dalszym etapie. I mam pytanie do dziewczyn, które też w ten sposób sobie dorabiają - ile mniej więcej jesteście w stanie mieć miesięcznego obrotu w swoim sklepie internetowym (zakładając, że pracujecie gdzieś na etacie, odchodzi wam zus, a sklepem sobie tylko dorabiacie)?
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Praca na etacie srednio jest możliwa mając e-sklep, allegro, czy cokolwiek.
Klienci chcą paczki zazwyczaj na "wczoraj", więc trzeba wysyłać na biężąco, a poczty działają zazwyczaj do południa. (nie wiem jak firmy kurierskie). Ale ogarnąć wysyłkę przy produktach gotowych, mając je na magazynie to nie problem. Chyba że jesteś sklepem allegro na allegro ![]() Albo nie masz produktów na stanie to wtedy tak, problem i nie warto. Żeby cokolwiek sprzedawać wypada to mieć realnie, a nie po kupnie zamawiać od chińczyka czy jakiejkolwiek firmy. Załapie się negatywy i po sprzedaży.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.