|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Joanku, świetnie Twoje włosy wyglądają ostatnio!
![]() Imperfecta, faktycznie jednak dobrze Ci w rudym. Nie byłam przekonana, ale podoba mi się. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Henna nie wyjdzie na pewno tak marchewkowa. Ten kolor jest trochę sztuczny, henna daje bardziej naturalną rudość. No i zmartwię, bo henna złapie odrost i całość na dwa różne odcienie. Mam dokładnie ten sam problem. Ja go odpuszczam, bo nie widać tego bardzo mocno, o ile ta różnica jest gdzieś przy czubku. Próbowałam zapuścić włosy, żeby mieć samą hennę na głowie, ale w momencie, kiedy ta granica różnych odcieni była przy uszach mniej więcej, wyglądało to tak paskudnie, że nie wytrzymałam i położyłam farbę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najlepiej przez jakiś czas unikaj olejów wnikających i protein. Mogą szybciej wypłukiwać kolor, zwłaszcza że jest bardzo świeży. Po rozjaśnianiu zawsze szybko się wypłukuje, więc nie ma sensu mu jeszcze w tym pomagać. Cytat:
![]() I dobrze wiedzieć, jaki kolor daje Pure Paprika. Moja koleżanka kiedyś nią uzyskała jakiś rudy brąz, dlatego zawsze byłam wierna Mango, ale jednak trochę za jasny ten kolor mi wychodzi. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
ma zielone pojęcie
|
Ja zawsze rozczesuję włosy przed myciem. Raz, że pozwala mi to wyczesać włosy, które już wypadły, a dwa, że łatwiej mi się myje rozczesane włosy
![]()
#3603 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle cieżko czasem z tymi kolorami, ja podziwiam ludzi którym się chce kombinować i mają cierpliwość, szczególnie z czerwieniami i rudościami bo to tak szybko się wypłukukuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rudość po hennie trzyma się świetnie. Po farbach faktycznie słabo. Czerwienie wielbię, ale zabawa z tonerami również nie jest na moje nerwy. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Akurat 2 lata temu mając brązowe włosy postanowiłam, że sobie walnę fioletowe końcówki, żeby były takie ciemne chociaż bo na brązie powinno wyjść. Oczywiście skończyłam z czarnymi, śmierdzącymi długo włosami od tej nieszczęsnej farby, mocno zniszczonymi. Doszły do siebie dosć szybko, ale tak naprawdę już nigdy nie miałam takich włosów jak sprzed 1-go farbowania. Teraz już nie farbuję długo i mam nadzieję, że odrosną zdrowsze i mocniejsze bo chciałabym mieć takie chociaż do ramion kiedyś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
martaakow, tak mi się wydawało, że to Ty polecałaś tak zrobić, ale nie byłam pewna
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny któraś zna jakąś odżywkę bez silikonów do farbowanych? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zadomowienie
|
A wiesz, że chyba Isana professional jest do też farbowanych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Aaa tak właśnie myślałam ![]() Cytat:
To są plusy dbania o włoski ![]() Nie właśnie o to taki http://kolorowy-kuferek.blogspot.com...owy-tonik.html A te atomizerki do rozpylania to też super nie są bo więcej produktu mi zostaje na włosach jak na skórze, gdzie chce go używać. Cytat:
Może jakieś ziółko Ci nie pasuje ![]()
![]() |
#3610 | |
Wtajemniczenie
|
Hej,
Cytat:
![]() Bardzo fajnie po reanimacji ![]() Na chwilę teraz wpadłam,robię pizzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do odżywek do włosów farbowanych - przy ich stosowaniu nigdy nie zauważyłam, żeby kolor mniej się wypłukiwał czy był lepszy po nich. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zadomowienie
|
Dlatego ja własnie unikam żarówiastych farb bo zdecydowanie wole naturalne rudości. [o tak dziewczyny henna
![]() Była w polsce moda na Joannę płomienną iskrę i wszystkie te dziewuchy popylały takie nienaturalne, pomarańczowe i sprane... Po roku hennowania eksperymentowania i dobierania odrostów każdy pyta czy to naturalny mimo, że też jest dosyć intensywny. ![]() Straaaaasznie dziekuję za wszystkie miłe słowa, jesteście niesamowite, człowiek wrzuca zdjęcia porównalne dla żelu a tu tyle komplementów... ;***
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
Joanku ja rycynę wcieram. Przy aplikacji w ogóle włosy nie lecą (wiadomo trzeba być delikatnym) aha i zawsze nakładam podgrzany (łatwiej się nakłada). Wcieram regularnie 2x w tygodniu. Zmywam odżywką bez problemu.
Zostałam blondynką ![]()
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem zachwycona moją żarówiastą marchewą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zadomowienie
|
Judyta OJAAAAAA!!! DAWAJ FOTENCJĘ!!!! ;D
Cos się napadło, czy był plan?;D No własnie zamierzam sobie aplikować rycynkę ale moja skalp dziwnie reaguje na jakiegokolwiek typu wcierki więc różnie to może być, wiem, że powinnam podgrzewać bo łatwiej, no jestem ciekawa podobno niesamowite efekty, zobaczymy ;D Jak wam się udaje to zmyć, jest aż tak źle jak piszą? Mam kolezankę taką zarówę marchewę i też uwielbia, ale ja ogólnie nie lubię sztucznych kolorów. Mam nawet taką odważną co ma niebieskie włosie ;D Zaszalałam... Zostawiłam włosie na jeszcze jeden dzień bo dziś nie mam czasu umyć. Znów reanimacja glutem. ![]()
![]() |
#3619 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Już trochę wcieram no i wiadomo liczę na efekty ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze w pełnym słoneczku
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie jest znośnie. Jestem zaskoczona ![]() Wiadomo mniej objętości ale serio nie ma dziś czasu a ja nigdy włosów nie upinam bo bola.. ;P ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mogłybyście mi pomóc , bo mam problem z włosami... Chodzi o to, że one od spodu się falują, z wierzchu są raczej proste. Po konsultacji z doświadczoną wizażanką dowiedziałam się, że moje włosy mogą mieć zadatki na fale, więc tak je potraktowałam.
Co zrobiłam ? Reanimowałam fale, czyli zwilżyłam włosy ugniatając je ku górze, następnie nałożyłam trochę odżywki Garnier Avokado&Karite ponownie ugniatając. Na koniec utrwaliłam wszystko żelem pomarańczowym z Isany. Efekt jaki powstał macie na zdjęciu. Problem jest taki, że po odgnieceniu sucharków włosy na końcach są napuszone, a po kilku godzinach te fale są bardziej delikatne (prawie rozprostowane). W dodatku po tym żelu z isany są szorstkie w dotyku. W takim razie czy na pewno jestem falowana? A może zrobiłam coś źle w mojej pielęgnacji ? Bo już sama nie wiem, co powinnam robić. Proszę o pomoc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3624 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja jak nie mam czasu to upinam je w koczek, tak się już przyzwyczaiły, że nigdy mnie nie bolą, chyba że upnę je jakoś wysoko itp. Sama myślę o hennie, ale takiej co przyciemniłaby mi włosy bez rudości(pewnie to taka z indygo). Jak narazie to raz na jakiś czas przyciemniam szamponem koloryzującym na 2o kilka myć czy coś takiego, to trzyma mi sporo czasu, aż odrosty mi się porobiły(chociaż ich nie widać, bo się prawie do końca wypłukało). Cytat:
- umyć - nałożyć odżywkę - głową w dół pognieść je trochę z jakimś żelem - plunking + suszenie dyfuzorem. Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2014-03-29 o 14:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do tej pory traktowałaś jak proste? Spróbuj umyć i od razu stylizować na fale. Kqq pisała: po umyciu, weź głowę w dół, pougniataj z jakąś odżywką, następnie żel (akurat ten z Isany bym zmieniła, bo po nim właśnie włosy są matowe i szorstkie). Poczekaj aż wyschnął i odgnieć sucharki (ewentualnie potraktuj dyfuzorem). Jeżeli włoski mają tendencję do falowania to przy odpowiedniej pielęgnacji będzie coraz fajniej ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2014-03-29 o 15:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, tak ma właśnie być! ;*
Smutna to co radzi kqq i mnóstwo cierpliwości ;* moje włosy też są w jakiś sposób prostsze na górze i z wierzchu bo wpływa na nie więcej degradujacych czynników i muszę ugniatać stylizować je o wiele dłużej...a z dołu loki ja tralala! Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
![]() |
#3627 |
Zadomowienie
|
Jejciu dziś znów gotowałam to coś na G! od razu nasuwa mi się inna nazwa;> To jednak nie dla mnie. Dziś już wyszło gęściej, że ciężko było o cedzenie. Tak pisałyście glut, glut...Jezu ta konsystencja jest okropna. Nie sprawia mi przyjemności pacianie się w tym śluzie bleee:P Nawet ścierkę dałam do prania, którą wycierałam blat, bo mama nie wiem co pomyśli , że ja w nią robiłam... heheh
![]()
#3628 | ||
Zadomowienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45805469]Mi też się kolor podoba
![]() Ja jak nie mam czasu to upinam je w koczek, tak się już przyzwyczaiły, że nigdy mnie nie bolą, chyba że upnę je jakoś wysoko itp. Sama myślę o hennie, ale takiej co przyciemniłaby mi włosy bez rudości(pewnie to taka z indygo). Jak narazie to raz na jakiś czas przyciemniam szamponem koloryzującym na 2o kilka myć czy coś takiego, to trzyma mi sporo czasu, aż odrosty mi się porobiły(chociaż ich nie widać, bo się prawie do końca wypłukało). Ja może nie pomogę do końca, bo mam mocno kręcone, ale bym spróbowała: - umyć - nałożyć odżywkę - głową w dół pognieść je trochę z jakimś żelem - plunking + suszenie dyfuzorem.[/QUOTE] Nie suszę nigdy suszarką włosów, ale jeśli to pomoże to spróbuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Wtajemniczenie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45805469]Mi też się kolor podoba
![]() Sama myślę o hennie, ale takiej co przyciemniłaby mi włosy bez rudości(pewnie to taka z indygo). Jak narazie to raz na jakiś czas przyciemniam szamponem koloryzującym na 2o kilka myć czy coś takiego, to trzyma mi sporo czasu, aż odrosty mi się porobiły(chociaż ich nie widać, bo się prawie do końca wypłukało). [/QUOTE] A jakiego szamponu koloryzującego używasz? |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zadomowienie
|
JudytaGdzie Twoje foto
![]() Iwonsiu no widzisz jak Cię odrzuca i nie dajesz rady to nic nie zrobisz. Mi to naprawdę nie przeszkadza. Glut jak glut. Grunt, ze bez-zapachowy, A za to co robi z np. moimi włosami to to, że 'śluzowaty' mi akurat nie przeszkadza... Jedyna wada, włosy po nim schną wieki -_- Smutna To zdjęcie co prawda reanimacyjne dzień 1. ale moje włosy zostawione do samoistnego wyschnięcia wygniecione ale nie zdyfuzorowane i wystylizowane porządnie wyglądają bardzo podobnie [lewa fotka]. Jak juz znajdziesz swoj sposób na pielegnacę i stylizację to różnica jest widoczna. [u mnie dyfuzor, krem do loków, plunking i żel lniany-prawa fotka] ![]() Ja np. po tygodniach pracy z włosami widzę ogromną poprawę, i że poduczyły się skretu [ a zupelnie w to nie wierzylam], zrobiłam Ci grida pokazując jak zaczynałam a jak jest, oczywiście polecam żel lniany. tu początki styczeń br ![]() Plus zdjecie starsze robione jest z fleszem a to wczorajsze bez. Mam nadzieję, że to zachęci Cię do cierpliwości ;D
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. ![]() Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-03-29 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.