Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-28, 18:42   #3571
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Wojownicza, ale nie nastawiaj sie na cuda wlosy jak wlosy

Na zakręcone cuda się nie nastawiałam ale na widoczną zmianę koloru i się nie zawiodłam ty marfeweczko kolor jest boski bardzo mi się podoba i uważam że ładnie CI i w rudym i w brązie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Ja nie mam jak co mycie.. wracam z pracy o 18 wiec czasami jak mam czas to naloze na troche,ale zaraz musze zmyc, zeby mi wlosy zdarzyly doschnac dopoki nie pojde spac
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Ja mam ten plus że rano nie muszę wychodzić więc mogę rano umyć kudełki olejuję na noc a w razie jakiegoś pilnego wyjścia rano idę z naolejowanymi nawet nie widać że są czymś smarowane a zapachu też nie czuć więc się nie martwie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Wizażanko Mam ten sam problem! sama już nie wiem jak upinać, anans nie zdał egzaminu, klamra się zsuwa i co chwila w nocy przez sen poprawiam ;/ łózko mam przy ścianie od zagłówka więc przerzucania opcji nie ma a mój eM. jest takim niewrażliwym spaciem ze nie ma opcji jego 'nocnej włosowej tresury' Jezy ile on mmi włosów powyrywa na jawie jak się tuli bo nie tak mnie złapie czy obejmie -_-
Na bank muszę kupić satynową poduszkę.

Klaudenc Aniołku! ;* Codziennik

xal Proszę bardzo! Eureka!
Wylałam gluta na łeb, wgniotłam co tam sie posucharowało [choć delikatnie] to wygniotłam i super, moim kapryścom widać pasi czemu nie wpadłam na to wczesniej?
U mnie dzień 3 to juz trzeba delikatnie rozczesać po przyklap i dziwnie suche... Po rozczesaniu oczywiście puch...
Aleeeee to foto po żelu ;D
Nie jest źle jak na 2 dzień reanimacji [50 h po myciu], hm? ;D
po myciu po reanimacji dzień 2.

Judyta Dzięki, koniec tego dobrego, przy następnym myciu próbuję sucharków.

DELL ale ja o tej fotce to nie złośliwie... ;P

Co do taptalka to mi też nie wyswietla, chyba ze są to zdjęcia dodawane z zewnatrz [jak moje z imgshacka, albo to ostatnie zdjęcie zelu podlinkowane przez Milenę] Cała reszta musze kopiowac post url i leciec do opery na komórze tylko żeby foty obcykać...
[i lecę, bo zawsze warto ^_^ ]

Noż piękno kolorostyczne i wlosowe w czystej postaci

Klaudenc co za rulon

Pozostałe dziewczyny z codziennika na prawdę ładnie wybaczcie ale ników nie pamiętam.
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 18:45   #3572
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Na zakręcone cuda się nie nastawiałam ale na widoczną zmianę koloru i się nie zawiodłam ty marfeweczko kolor jest boski bardzo mi się podoba i uważam że ładnie CI i w rudym i w brązie
Dziękuję bardzo ja się sobie bardzo podobam w tym kolorze i świetnie się czuję
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 18:46   #3573
Floria
Zadomowienie

Do Emilii:
Kołtunów nie hoduj, ale jak już czesać to tym grzbieniem lepiej, niż szczotką.
Ja bez problemu mogę palcami, końcówki mi się nie plączą, ale to już chyba zależy od stanu końcówek i ogólnie porowatości w danym dniu....

Edytowane przez Floria
Czas edycji: 2014-03-28 o 18:51
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 18:55   #3574
emilia0508
królikoholiczka

Więc szczotke odstawiam.
A co zrobić jak czuje pod palcami że są takie sianowate?
Aaa i wieczorem przeważnie mam tak że już są przetluszczone

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 19:01   #3575
Klaudenc
Moderator

Stwierdzam, że się poddaję chyba bo te hery paskudy takie.. jak wczoraj wrzuciłam do codziennika i myslałam że będzie git to rano obudziłam sie z jakimś napęczniało-fruwajacym i sztucznie błyszczącym badziewiem. Dziś tlyko sls, odżywka to już w ogóle naprawdę niefajne jest, nie wiem o co chodzi, a błyszczą chyba tylk odlatego że takie wymyte od szamponów albo co ;D bo nawet nic nie chłoną, wszystko po nich spływa, fe fe fe, nie wiem co robić z tym fantem.

Imperfecto - bardzo ładny kolor, fajnie wygląda na Twoich włosach
Joanku - *,* daj trochę *,* a aniołkiem nie jestem, ani z wyglądu ani z charakteru ;D
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 19:05   #3576
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Dziękuję ślicznie jednak włosy trochę wysuszone są, trochę je nawilżę i będzie pięknie
Stary 2014-03-28, 19:09   #3577
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Ja czesze bo się strasznie plączą... To mam ich nie czesac i potem chodzic z koltunami? Czy może sprobowac je rozczesac grzebieniem jak mam odzywke a potem już nic? I tylko palcami rozczesac?
Tak. U mnie wystarczało czesanie na mokro z odżywką po myciu. Jak zaczęłam czytać wizaż, to narzędzie czeszące zastąpiłam palcami
I wystarcza. Czyli rozplątywanie tylko przy okazji mycia. Potem już tylko reanimacja, psikanie różnymi rzeczami i ugniatanie. Rozczesanie daje puch. A szarpanie się ze splątanymi końcówkami pogarsza ich stan.
Spróbuj Zamiast czesać i się z włosami szarpać przed myciem, rozplącz je i ew rozczesz po myciu mając jeszcze nałożoną odżywkę d/s. Potem ją splukujesz, nakladasz b/s i nadal powinny być rozczesane

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez macka
Czas edycji: 2014-03-28 o 19:11
macka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-28, 19:14   #3578
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję ślicznie jednak włosy trochę wysuszone są, trochę je nawilżę i będzie pięknie
Ładnie wyszło, odbiło Ci w końcu włosy od głowy
Ciekawa jestem jak to będzie teraz z odrostami

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Więc szczotke odstawiam.
A co zrobić jak czuje pod palcami że są takie sianowate?
Aaa i wieczorem przeważnie mam tak że już są przetluszczone
A kiedy myjesz? Rano?
Stary 2014-03-28, 19:17   #3579
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Też się trochę zastanawiam jak to będzie z odrostami, bo naturalny kolor mam niemalże siwy, taki szary, brzydki blond ale teraz będę już chyba hennować, zależało mi żeby wyrównać kolor i w sumie mi się to udało tylko nie wiem czy henna też wyjdzie mi tak intensywna jak kolor, który mam teraz
Stary 2014-03-28, 19:17   #3580
Joanku
Zadomowienie

Imperfecto Moje zdania znasz. Grunt, że Ty się czujesz i Tobie się podoba.

Co do czesania to ja rzadko mam włosy spięte i gdybym po prostu je umyła tak ja stoję po 3 dniach latania to byłoby pomieszanie z poplataniem a palcami powywrwyałabym więcej niż zostaje na szczotce... Jestem pewna, że by się kołtuniły podczas mycia, nie wiem zacznę moze próbowac nie, ale to chyba będzie więcej szkody niż pożytku.
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 19:27   #3581
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

A kiedy myjesz? Rano?
Myje rano albo jak wstane po pracy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-28, 19:27   #3582
Floria
Zadomowienie

Cytat:

Co do czesania to ja rzadko mam włosy spięte i gdybym po prostu je umyła tak ja stoję po 3 dniach latania to byłoby pomieszanie z poplataniem a palcami powywrwyałabym więcej niż zostaje na szczotce... Jestem pewna, że by się kołtuniły podczas mycia, nie wiem zacznę moze próbowac nie, ale to chyba będzie więcej szkody niż pożytku.
Wiesz, chodzi o to na takim wątku, że dajemy różne propozycje, bo czasami po prostu by człowiek nie wpadł sam na coś, co mógłby wypróbować.
Na przykład - "jak to - nie czesać włosów?" Ale jak się nie sprawdzi, to trudno.
Stary 2014-03-28, 19:29   #3583
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że jak zobaczysz to jednak zmienisz zdanie bo ja kurde no.. nieskromna jestem, ale jestem sobą w tej wersji zachwycona
Stary 2014-03-28, 19:32   #3584
Klaudenc
Moderator

Cytat:
No są, właściwie to teraz pielęgnacja intensywna koniecznie. Ja sobie zrobiłam krzywdę bo po farbowaniu moim pierwszym myjąc hery codziennie zaczęło mi sie z nich wszystko wypierać i potem takie cienkir, puste fruwające ble. Do dziś z tym walczę, mimo że już nie farbuję od 8 miechów, więc intensywna pielęgnacja jest tu mega ważna i delikatne mycie, wtedy zło się nie dzieje myslę że będa całkiem fajne jak wróca do normy ;D tak czy siak szczęściara bo włosy są mocne.

Wiecie co, tak sobie szłam do szkoły ostatnio i szedł facet z takim naturalnym rudym loczem

Chyba dam szansę Vatice bo mam, kokos krzywdy nie robi ale szału również brak, Vatica trochę lepiej to regularnie by trzeba... no nic, spróbuję. Mam taki wąski przedziałek że na skalp nie mogę oleju dać, paluchy i szczoteczka do zębów egzaminu nie zdała. Pipetę chyba będę musiała kupić, ha ;D
Stary 2014-03-28, 19:32   #3585
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Myje rano albo jak wstane po pracy.
Czyli po 12 godzinach już są do mycia, rozumiem?
Nie będę oryginalna, jak się spytam, czy próbowałaś mycia odżywką, bo czasami skóra głowy reaguje przetłuszczaniem na zbyt silne oczyszczanie szamponem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-28, 19:42   #3586
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Czyli po 12 godzinach już są do mycia, rozumiem?
Nie będę oryginalna, jak się spytam, czy próbowałaś mycia odżywką, bo czasami skóra głowy reaguje przetłuszczaniem na zbyt silne oczyszczanie szamponem.
Probowalam i niestety to się nie sprawdzilo. Podchodzilam do tego kilka razy.
Ale ale probowalam tak: nakladalam balsam mrs potters mylam szamponem babydream a potem inna odzywka i przez jakiś czas było trochę lepiej. Ale znów wróciłam do punktu wyjścia.
Staram się nie myć nawet samym szamponem tylko kropla do butelki trochę wody i mieszam i to dopiero na głowę

Stary 2014-03-28, 20:04   #3587
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
No są, właściwie to teraz pielęgnacja intensywna koniecznie. Ja sobie zrobiłam krzywdę bo po farbowaniu moim pierwszym myjąc hery codziennie zaczęło mi sie z nich wszystko wypierać i potem takie cienkir, puste fruwające ble. Do dziś z tym walczę, mimo że już nie farbuję od 8 miechów, więc intensywna pielęgnacja jest tu mega ważna i delikatne mycie, wtedy zło się nie dzieje myslę że będa całkiem fajne jak wróca do normy ;D tak czy siak szczęściara bo włosy są mocne.
Ja od początku byłam nastawiona na intensywną regenerację teraz. Już w niedzielę trafi na włosy olej, tylko jeszcze nie wiem który zrobi im najlepiej
Stary 2014-03-28, 20:06   #3588
macka
Zadomowienie

Cytat:
Mam taki wąski przedziałek że na skalp nie mogę oleju dać, paluchy i szczoteczka do zębów egzaminu nie zdała. Pipetę chyba będę musiała kupić, ha ;D

Albo małą strzykawkę polecam.

Cytat:
Probowalam i niestety to się nie sprawdzilo. Podchodzilam do tego kilka razy.
Ale ale probowalam tak: nakladalam balsam mrs potters mylam szamponem babydream a potem inna odzywka i przez jakiś czas było trochę lepiej. Ale znów wróciłam do punktu wyjścia.
Staram się nie myć nawet samym szamponem tylko kropla do butelki trochę wody i mieszam i to dopiero na głowę
A może po prostu nie służą Ci delikatne myjadla? U mnie się nie sprawdziły, po SLS jednak skóra jest dłużej świeża, a włosy podczas mycia "zabezpieczam" odżywką (OMO).

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 20:53   #3589
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, przy przy tej nieszczęsnej wodzie angielskiej jest bardzo duża różnica kiedy ostatnie płukanie to deszczówa a potem glutek, w polsce włosy mam zawsze fajniej pokręcone bez zbędnych wygibasów;<
Myślałam o mineralnej raz na jakiś czas ale jakoś się boję żeby nie przedobrzyć.
W ogrodzie stoi 5 miseczek i czekają zeby coś połapać, i jak wstaje to lecę zbierac żeby koty sąsiadów nie wychlewały ;P
I odkąd zaczęłam deszczówkę łapać to nawet mnie tak deszcz za oknem nie wkurza bo wiem, że zapas będzie, żeby łepetynę popłukać.
Odkąd zaczęłam te 2 miesiące temu to ani razu nie brakło, zawsze jakiś supply jest ;D
właśnie tak myślałam, że przy tamtych klimatach to Ci deszczówki braknąć nie powinno
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Joanku, a nie mozesz filtra na kran zalozyc, w Polsce dalam 20 kilka zlotych. Zauwazylam zmiane jakosci wody i wlosy zaczely sie robic fajneijsze.
A co to za filtr
Cytat:
Stwierdzam, że się poddaję chyba bo te hery paskudy takie.. jak wczoraj wrzuciłam do codziennika i myslałam że będzie git to rano obudziłam sie z jakimś napęczniało-fruwajacym i sztucznie błyszczącym badziewiem. Dziś tlyko sls, odżywka to już w ogóle naprawdę niefajne jest, nie wiem o co chodzi, a błyszczą chyba tylk odlatego że takie wymyte od szamponów albo co ;D bo nawet nic nie chłoną, wszystko po nich spływa, fe fe fe, nie wiem co robić z tym fantem.

Joanku - *,* daj trochę *,* a aniołkiem nie jestem, ani z wyglądu ani z charakteru ;D
Powiedz mi jak rozumiesz te napęczniałe włosy bo już któryś raz to mowisz, a ja nie bardzo potrafię to sobie wyobrazić
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-28, 20:55   #3590
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, już wyobrażam sobie konmentarze sąsiadów, jaka to wariatka z Polski łapie deszczówkę
Oszczędna
Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
A po co w ogóle czeszecie? Zwłaszcza przed myciem??
Ja czeszę przed myciem bo mam wrażenie wtedy lepiej się nakłada odżywki i oleje.
Cytat:
Potwierdzam odżywkę i delikatny szampon alterra.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 21:01   #3591
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję bardzo ja się sobie bardzo podobam w tym kolorze i świetnie się czuję

I o to właśnie chodzi Ty masz się czuć dobrze i się sobie podobać Jak dla mnie na prawdę szczerze Ci ten kolor pasuje, tak jak lubiłam Cię w brązie tak i teraz

Cytat:
Do Emilii:
Ja bez problemu mogę palcami, końcówki mi się nie plączą, ale to już chyba zależy od stanu końcówek i ogólnie porowatości w danym dniu....

To chyba zależy od stanu włosów, bo jak miałam zniszczone to nie mogłam palcami w ogóle rozczesac kudełków a teraz bez problemu czy na sucho palcami, czy na mokro. Jedynie jak na sucho palcami jes przeczeszę to się rozłazi każdy włos w inną stronę ale to wiadomo

Cytat:

Wiesz co teraz masz je dużo krótsze, na pewno to powoduje rozwalanie się loczków jak śpisz bo teraz to ich przy tej długości raczej nie zepniesz. Może w takiej sytuacji by im posłużyły silikony jakieś bo trochę by je obkleiły i dzięki temu nie byłyby takie fruwająco jakieś jak to okreśłiłaś.

Cytat:
Też się trochę zastanawiam jak to będzie z odrostami, bo naturalny kolor mam niemalże siwy, taki szary, brzydki blond ale teraz będę już chyba hennować, zależało mi żeby wyrównać kolor i w sumie mi się to udało tylko nie wiem czy henna też wyjdzie mi tak intensywna jak kolor, który mam teraz

A ten kolor co masz to też henna ?? Zobaczymy jak to będzie z tymi Twoimi odrostami

Cytat:
Chyba dam szansę Vatice bo mam, kokos krzywdy nie robi ale szału również brak, Vatica trochę lepiej to regularnie by trzeba... no nic, spróbuję. Mam taki wąski przedziałek że na skalp nie mogę oleju dać, paluchy i szczoteczka do zębów egzaminu nie zdała. Pipetę chyba będę musiała kupić, ha ;D

Do olejków faktycznie pipeta się sprawdza fajnie, polecam . Chociaż ostatnio wyślizgnęła mi się z łapki i wpadła mi do Khadi myślałam że będę musiała cały olej gdzieś wylać, albo że się go pozbędę a wtedy bym się zapłakała chyba Tato mnie ratował, dobrze że miał więcej cierpliowości.

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Albo małą strzykawkę polecam.

Ale musi być w pełni sprawna bo ja mam ale tak ciężko chodzi że się nie da nią nakładać oleju

Teraz mam Tonik na wypadające włosy Babuszki Agafii i kurcze nie wiem czym to nakładać. Pipetą jak nakładam to mi się to leje wszędzie po całej głowie spływa. Przelałam do butelki po Jantarze też się leje i chlapie, strzykawką się nie da no masakra a zagęścić się tego nie da chyba . Narzekam wiem.
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 21:03   #3592
Imperfecta
Zakorzenienie

wojownicza, nie ten kolor co teraz mam to Loreal Preference kolor Pure Paprika któraś z dziewczyn tu poradziła by najpierw zafarbować farbą by ujednolicić kolor
Stary 2014-03-28, 21:50   #3593
Klaudenc
Moderator

Cytat:

Powiedz mi jak rozumiesz te napęczniałe włosy bo już któryś raz to mowisz, a ja nie bardzo potrafię to sobie wyobrazić
Hm, to powiem tak:
Normalnie włosy jak coś nałożysz na nie to albo robi sie sztywne sianko albo takie mięsiste, dociażone - a tu inaczej.
Takie włosy są odarte chyba z warstwy lipidowej i one wtedy są bardzo lekkie, ale jednocześnie dosć sztywne i mają dużo objętości, sztucznie błyszczą, są szeleszczące jak plastikowa reklamówka i wszystko spływa po nich, nie nadaje im mięsistości ani nic takiego. Po mocnym nawilżaniu humektantami + olejowaniu się normują, ale baaardzo trzeba uważać na to co wysusza lub ma właściwości redukujące sebum. np. Amla w proszku. Mogę dać fotkę, ale to drastyczne jest, nie wiem jakże to sobie zrobiłam, obstawiam czeste mycie Bo przy olejowaniu sezamkiem, myciem odżywką i potem nałożeniu produktu z keratyną zrobiły się takie normalne i taka pielęgnację stosowałam ze 2 miesiące. Potem zaś wpadłam na pomysł mycia sls, odstawienia odżywki z keratyną, potem również olejowania co dało mi taki efekt napęczniałych włosów jak ja to nazywam ^^ co innego kiedys to spokojnie mogłam codziennie rypać sls, ale one teraz są bardzo wrażliwe na to i brak natłuszczenia czy mocny szampon prowadzi do osłabienia.
Teraz ograniczę mycie tak raz na 5 dni to się powinno znormować
Stary 2014-03-28, 22:04   #3594
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, to powiem tak:
Normalnie włosy jak coś nałożysz na nie to albo robi sie sztywne sianko albo takie mięsiste, dociażone - a tu inaczej.
Takie włosy są odarte chyba z warstwy lipidowej i one wtedy są bardzo lekkie, ale jednocześnie dosć sztywne i mają dużo objętości, sztucznie błyszczą, są szeleszczące jak plastikowa reklamówka i wszystko spływa po nich, nie nadaje im mięsistości ani nic takiego. Po mocnym nawilżaniu humektantami + olejowaniu się normują, ale baaardzo trzeba uważać na to co wysusza lub ma właściwości redukujące sebum. np. Amla w proszku. Mogę dać fotkę, ale to drastyczne jest, nie wiem jakże to sobie zrobiłam, obstawiam czeste mycie Bo przy olejowaniu sezamkiem, myciem odżywką i potem nałożeniu produktu z keratyną zrobiły się takie normalne i taka pielęgnację stosowałam ze 2 miesiące. Potem zaś wpadłam na pomysł mycia sls, odstawienia odżywki z keratyną, potem również olejowania co dało mi taki efekt napęczniałych włosów jak ja to nazywam ^^ co innego kiedys to spokojnie mogłam codziennie rypać sls, ale one teraz są bardzo wrażliwe na to i brak natłuszczenia czy mocny szampon prowadzi do osłabienia.
Teraz ograniczę mycie tak raz na 5 dni to się powinno znormować
pokaż proszę fotkę
Stary 2014-03-28, 22:21   #3595
Klaudenc
Moderator

Cytat:
pokaż proszę fotkę
Uprzedzam bo widok przykry, mam nadzieję że będzie widać wyraźnie bo daje też fotkę włosów zdrowych, tlyko nieco suchych i sztywnych, te w kitce a rozpuszczone z lampą błyskową to jest ta masakra włosowa.
Oczywiście ja sie staram dbać, ale często jak już wyjdę na swoje to wracam do punktu wyjścia. Jednak obecnie jestem ogarnięta z tym, czego unikać i zobaczę jak to będzie. Bardzo bym chciała żeby już te włosy znormalniały : (
Aż głupio taką fotę zamieszczać jak tyle ładnych włosów i zadbanych na forum
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05183.jpg (40,6 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07325.jpg (39,3 KB, 63 załadowań)
Stary 2014-03-28, 22:28   #3596
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Uprzedzam bo widok przykry, mam nadzieję że będzie widać wyraźnie bo daje też fotkę włosów zdrowych, tlyko nieco suchych i sztywnych, te w kitce a rozpuszczone z lampą błyskową to jest ta masakra włosowa.
Oczywiście ja sie staram dbać, ale często jak już wyjdę na swoje to wracam do punktu wyjścia. Jednak obecnie jestem ogarnięta z tym, czego unikać i zobaczę jak to będzie. Bardzo bym chciała żeby już te włosy znormalniały : (
Aż głupio taką fotę zamieszczać jak tyle ładnych włosów i zadbanych na forum
Rzeczywiście widzę różnicę, czy napęczniałe to nie potrafię ocenić, ale ten blask faktycznie taki nienaturalny, mam nadzieję, że skoro już sama widzisz co ma na nie wpływ to uda Ci się je naprawić
Stary 2014-03-28, 22:42   #3597
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Rzeczywiście widzę różnicę, czy napęczniałe to nie potrafię ocenić, ale ten blask faktycznie taki nienaturalny, mam nadzieję, że skoro już sama widzisz co ma na nie wpływ to uda Ci się je naprawić
Dziękuję, też mam taką nadzieję. I tak jest już lepiej, nawet ten skręt się pojawia i wyglądają estetyczniej, dodatkowo odrost obecny mam czarny, a wcześniej był to taki wyprany brąz, czyli jest dobrze ;D Ogólnie o wiele szybciej teraz jak mają bum dochodzą do stanu sprzed i to po miesiącu pielęgnacji, szybko rosną. Ważne, że się nie łamią ani nie rozdwajają.
Poza tym w okresie zimowym chyba każdą z nas dotykają włosowe problemy, będzie wiosna to i będą hery lepsze
Stary 2014-03-29, 06:59   #3598
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
To chyba zależy od stanu włosów, bo jak miałam zniszczone to nie mogłam palcami w ogóle rozczesac kudełków a teraz bez problemu czy na sucho palcami, czy na mokro. Jedynie jak na sucho palcami jes przeczeszę to się rozłazi każdy włos w inną stronę ale to wiadomo

Teraz mam Tonik na wypadające włosy Babuszki Agafii i kurcze nie wiem czym to nakładać. Pipetą jak nakładam to mi się to leje wszędzie po całej głowie spływa. Przelałam do butelki po Jantarze też się leje i chlapie, strzykawką się nie da no masakra a zagęścić się tego nie da chyba . Narzekam wiem.
Prawda, mam tak jak wojownicza księżniczka Kiedy miałam zniszczone prostowaniem, wysokoporowate i bardzo zniszczone włosy, nawet nie mogłam myśleć o czesaniu palcami. Teraz mam zdrowe na całej długości i spokojnie mogę tak czesać, nawet delikatnie grzebieniem i nic złego się nie dzieje

A ten tonik to nie ma atomizerka?

Imperfecta - bardzo, bardzo Ci pasuje ten kolor moim zdaniem, super

Nałożyłam już 2 razy khadi na skalp i chyba mnie podrażnił Teraz nałożyłam żel domowej roboty z aloesem, panthenolem i alantoiną, bo swędziało
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 07:41   #3599
iwonsia01
Zadomowienie

IMPERFECTA moim zdaniem bosko wyglądasz w tym rudym!!! aż ja mam ochotę znów wziąć się za farbę;P
Stary 2014-03-29, 09:02   #3600
Imperfecta
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny cieszę się, że nie tylko sama siebie dobrze widzę w tym kolorze

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości