|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Do mam,którym zaczęły robić się rozstępy: Jak to u was było na początku z nimi? Jak one się zaczynały. Bo jakoś mam dziwne wrażenie,że ja ich nie uniknę..
W jednym miejscu mam na brzuchu taką rozgałęzioną żyłkę czerwoną i cienką,jakby coś pękło w tym miejscu a nieco wyżej mam takie coś jakby z brzucha prześwitywała fioletowa żyłka ![]() ![]() Nie wiem czemu,ale mnie jakoś rozstępy obrzydzają,więc dlatego chciałabym ich uniknąc... Może i nie obrzydzają jakoś szczególnie,ale działają na mnie odpychająco,bo jak widzę na zdjęciach rozstępy to aż mną trzęsie,bo wygląda to tak jakby ktoś miał blizny po cięciu nożem. I od razu czuję taki ból na brzuchu i nie mogę ![]() Dorota,trzymam kciuki !! ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Mój też narzeka na pracę,tym bardziej,że w Polsce pracował jako żołnierz i zostawił to wszystko dla mnie
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Kto chce pyszne piwko cytrynowe ![]() Wy o innych pysznościach,których nie mam na co dzień to ja o tym ![]() Zjadłabym kiełbasę,ale polską ![]()
![]() |
#3573 |
Rozeznanie
|
Ja kupuję takie staniki bo piorę w pralce i poza tym starczają mi na kilka miesięcy tylko... Miałam jeden firmy Kinga i był jeszcze gorszy po kilku praniach niż te tanie. W sumie te co ja kupuję to też są polskich firm...
Wykąpana i wysmarowana, oglądne tylko film do końca i idę spaciulkać. Małż już dawno chrapie bo po dniówce zmęczony... A jutro trzeba sprzątać i na święta zakupy porobić... |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez nie chce miec rozstepow. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Rozeznanie
|
Ja też trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty dziewczyn. Ja dopiero na koniec kwietnia mam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3577 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bardzo wnikliwie się obserwujesz... Nie mam pojęcia jak to się rozwija. U mnie w pierwszej ciąży się zrobiły około 7 m-ca tylko 2 małe rozstępy symetrycznie od pępka w bok, troszkę poniżej. Nawet ich początkowo nie widzałam, bo brzuch miałam spory, aż tu kiedyś w dużym lustrze! ![]() Teraz to nawet się nie przyglądam. Na początku ciąży te stare rozstępy na brzuchu bardzo mi się zaczerwieniły, były bardzo widoczne i nawet mnie drażniły. A teraz są blade i są częścią mnie więc się nie przejmuję. Cóż na plażę nigdy już nie założę dwuczęściowego kostiumu kąpielowego, ale co tam ![]()
![]() |
#3578 |
Wtajemniczenie
|
Rozstepy ah te rozstepy
![]() Ja mam je i to duzo na codzien nie zwracam uwagi ale np jak robie fotke brzuszka bez bluzki to nie moge na to patrzec.. ale na szczescie jest photoshop wiec jak bede miala weny troche to ladnie obrobie zdjecia i po rozstepach ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty i czekamy na info ![]() ![]() Latte jak maz nie moze sie oderwac od twojego cialka to trzeba korzystac ![]() Ja wlasnie na dobre zakonczenie dnia ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Meta dobre porownanie tych rozstepow do blizn, dokladnie tak to wyglada.
#3579 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też staram się jak mogę zapobiegać rozstępom, wolałabym nie mieć. Ale jeśli się jednak pojawią to nie będę rozpaczać czy ukrywać pod jednoczęściowym strojem. Choć pamiętam że w pierwszej ciąży przejmowałam się bardziej. Może taka akceptacja ciała z różnymi niedostatkami przychodzi z wiekiem ![]() I dołączam do grona czujących ruchy ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | |||||||||
Zakorzenienie
|
cytuję do 116, potem reszta :brzydal:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie, sklep taki se, niefirmowy, podobno jeden z tańszych w okolicy. w zasadzie to nie porównywaliśmy cen z innymi sklepami, tylko z cenami na allegro do tej pory. jak się udało wybrać wszystko w jednym, to juz chyba zostaniemy przy tym. płyta będzie gazowa u nas, bo często lubią nam odgórnie na wiosce wyłączać prąd, a jak piekarnik i płyta będą na prąd, to będziemy "uwarzeni". piekarnik wybraliśmy z jakimiś płytkami bocznymi, co mają po nagrzaniu odpowiednim programem ten tłuszcz usmażyć i on ma niby odpaść, a w kazdym razie po tym nie trzeba go szorować. nie wiem, pierwsze słyszałam o takim wynalazku ;) ale 70zł drożej to możemy dać, zwłaszcza że w tej cenie jest dodatkowa grzałka w termoobiegu koło wiatraczka. to praktycznie żadna różnica w cenie. Cytat:
nie wiem z jakiego magazynu biorą, mają swój magazyn, swój sklep wyładowany sprzętami z małymi przejściami między nimi i mają tam zimno :rolleyes: także jedynie z netem porównać ceny możemy. do wielkich sklepów nas nie ciągnie. nawet jakby była promocja na któryś sprzęt, to cena reszty chyba wyrówna tą różnicę. Cytat:
Cytat:
ooo właśnie o takie rady mi chodziło jak piszesz żeby nic srebrnego :ehem: no niestety wszystko w srebrze już wybrane... okap mamy pod zabudowę, czyli tylko dół w zasadzie i kawałek przodu będzie widać, dół się ściąga i można myć w zmywarce i to mnie utrzymuje przy życiu :brzydal: i nie ma wkładów żadnych typu filtry itp. ja wiem, że to ładnie wygląda tylko na początku, ale w zasadzie nic by nie można kupować w dzisiejszych czasach. jeśli idzie o kolory mebli, to jakoś mi się tak trochę ubzdurało, żeby fiolet, a tż przyklasnął. nie wiem, może będziemy żałować. mam tylko nadzieję, że nie za bardzo :cojest: i no właśnie-te kolorowe fronty są błyszczące, co mnie też przeraża-każdy odcisk palca będzie widać, każdą ryskę, wgniecenie. chcę się spytać czy dałoby radę kolor np w półmacie. jeśli tylko w błysku, no to kurde kiszka. też już myślałam nad "uniwersalnycmi" meblami a zaszaleć ze ścianami, ale żaden praktycznie wzór drewna mi się nie podoba, jak się spodobało to już mamy-wenge w pokoju. nie wiem, te słoje do mnie nie przemawiają. frezy już kompletnie odpadają-te wgłębienia/zdobienia. nie :nie: wymyślata jestem okrutnie :( Cytat:
Cytat:
stanik mam jeden stary, wyciągnęłam fiszbiny i jeszcze się w niego mieszczę, a drugi-zamówiłam kiedyś przez neta i był za duży w miseczce-na głębokość i trochę za daleko pod pachę właził. przeznaczyłam go do dalszej sprzedaży, ale chętnych nie było i teraz jest idealny :brzydal: z gąbkami, także jak wyciągnę gąbki to jeszcze odrobinę posłuży. a potem nie wiem co zrobię. u mnie też problemem jest ten sam obwód. jakbym miała wejść teraz w jakieś 75, choćby "na chwilę" do porodu, to bym chyba się załamała. i to jest to, że kupisz, chwilę pochodzisz i znów niedobry. niby idzie sprzedać taki, na firmowe widziałam nawet jakiś tam popyt na all. ale czy to ma sens wydać 200zł, ponosić 2-3 miesiące, spróbować sprzedać za np 50 a może się nikt nie znajdzie? :rolleyes: :noniewiem: |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Rozeznanie
|
bezaczek7 ja mam fioletową kuchnię (fioletowo-białą. ściany szare) i w poprzednim wątku wstawiałam Ci zdjęcie, ale w żaden sposób nie skomentowałaś więc chyba nie zauważyłaś
![]() ciężko z moim dostępem do neta do jestem u mamy i brat obsiaduje kompa, że skorzystać się nie da ![]() JUŻ PO... Dziś miałam wizytę połówkową ![]() ![]() Dziś ustawiała się idealnie, dziewczynka na 100%, tak że potwierdziły się przypuszczenia gina z ost.wizyty. Lekarz stwierdził : "profil ma modelki, po mamusi" ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Rozeznanie
|
Latte
![]()
![]() |
#3584 |
Wtajemniczenie
|
Natalusia gratuluje dziewczynki
![]() ![]() Bezaczek ja bym sie nie zgodzila z kolezanka ze wszystko widac na srebrnych sprzetach. Ja mam zmywarke w tym kolorze i w zyciu bym bialej nie kupila. Brudzi sie jak wszystko wiec poprostu biore szmate i przecieram. Mam biala lodowke stara ale jak bede wymieniac to z pewnoscia tez kupie o kolorze metalicznym. Co do tabletek do zmywarek. Te all in 1 maja w sobie srodek czyszczacy, sol i nablyszczacz ale ja i tak mimo wszystko daje jeszcze osobno. Pamietaj ze chronisz nie tylko naczynia ale tez swoj sprzet (mowato dodatkowej soli). Moim zdaniem w samych tab. jest jej za malo, z reszta nablyszczacza tez. Poza tym jak juz wlejesz ten nablyszczacz i wsypiesz sol to nie bedziesz musiala na nastepne mycie znow tego robic, dopiero za jakis czas, jak zapala ci sie ikonki o konczacym sie zapasie.
#3585 |
Zakorzenienie
|
No to półmetek
![]() Jeśli chodzi o sprzęt agd, nigdy żadnego inoksu. Srebrne ale z plastiku jak białe tak. Ale inoks to zło. Widać na nim Wszystko. Mamy kuchenkę, i niestety zwykle Przetarcie ściereczką nic nie da, zostaje mat. Trzeba nakładać preparaty i pucowac |
![]() ![]() |
![]() |
#3586 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W kazdym razie ciesze sie ze mam ladna zmywareczke i brak klopotow z czyszczeniem ![]() ![]() Brawo za polmetek ![]() ![]()
![]() |
#3587 |
Zakorzenienie
|
Ale masz z inoksu czy plastki?
![]() ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- I dziękuję za gratki faktycznie z górki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- O może nie plastik ale czy metalowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
piesek :hahaha: uśmiałam się! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a w cubusie mają "sześćdziesiątki"? :D czy tylko większe? chyba nawet nie byłam nigdy w cubusie albo może raz :cojest: Cytat:
gratki ruchów :ehem: Cytat:
gratuluję córeczki :) Cytat:
też nam tak babeczka mówiła-że za mało tego w tabletce i żeby mieć wsypane/wlane. a te ikonki to super sprawa :D jejku, zaczynam przeżywać tą kuchnię :D a niech dziecię palcuje ile wlezie :love: uchwyty będziemy mieć raczej wpuszczane. byle małe zdrowe było i sobie fajnie raczkowało po podłogówce w kuchni :D a powiedzcie co myślicie o tym? http://www.siostraania.pl/artykul/po...odne-ladowanie :D dziś 3 razy miałam tak, że poczułam taki skurcz w brzuchu, chyba macica, po czym macam się po brzuchu i czuję zgrubienie, aż tżta wołałam żeby zmacał. czy to jest ta stawiająca się macica albo te skurcze braxtona czy kogoś-tam? mam się tym martwić? jeszcze ani razu przez całą ciążę nie wzięłam nospy, nawet w domu nie mam, ale jest już na liście zakupów przedświątecznych, w razie czego niech leży. mijało mi to po kilkunastu sekundach, tak do minuty max. pierwszy raz tak często i żeby czuć to zgrubienie. w różnych miejscach-koło pępka po lewej, sporo poniżej na środku a trzecie już nie pamiętam. idę myć gary :(
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2014-04-16 o 00:33 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Zakorzenienie
|
Właśnie oglądałam program na domo o home stagingu i jestem zachwycona jak można niewielkim kosztem zmienić diametralnie mieszkanie
Przemalowiali ściany na jasne. Stare szafki Brązowe na białe trochę lamp 2 dni i mieszkanie jak z katalogu |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Zakorzenienie
|
znajoma się tym zajmuje. niezły efekt można uzyskać
|
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Zakorzenienie
|
Ewa ma peruke tak patrzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Zakorzenienie
|
zimne mleko z płatkami kukurydzianymi. ciekawe jak się to dla mnie skończy
![]() trzymajcie proszę dziś mocno kciuki, ma niby dojść do ważnego spotkania. no zobaczymy czy to nie był żart ![]() dobranocek
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2014-04-16 o 02:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Raczkowanie
|
Natalusia gratuluję córci
![]() Jak już wcześniej pisałam u nas z obu stron są sami chłopcy i teraz oprócz mnie są dwie przyszłe mamusie i też będą synkowie, a u nas... może 6 maja się okaże. To pierwsze dziecko, wiec nie wybredzam, ale wiadomo, że dziewczyna zrobiłaby niezłe zamieszanie na męskim tle ![]() Bezaczek, pozwolę sobie i ja wtrącić swoje kilka słów. Ja w kuchni mam czerwień z jasnym siwym, a dokładnie ognista czerwień i kropla szarości ![]() ![]() Tak wygląda ta okleina: http://photos01.istore.pl/11349/photos/big/465104.jpg Swoją drogą, jak szukałam natchnienia na kolory to często spotykałam się z zastosowaniem blach nawet takich gładkich na ścianach w kuchni. Fajnie właśnie zgrywa się ze srebrnym sprzętem, tyle że faktura tworzywa dla odmienności nie jest gładka. Chciałam wstawić taką kuchnie z blachą, zdjęcie, które kiedyś oglądałam, ale nie mogę znaleźć. Nie wiem czy coś pomogłam, ale wiem,z że jak sama znalazłam to rozwiązanie to mnie zainspirowało, no i wiadomo sporo taniej niż właśnie te szkło. Za metr bieżący tej okleiny płaciłam chyba ok. 16zł, więc myślę, że spoko cena, tym bardziej, że to nie moje lokum, wiec kasy człowiek nie chce kłaść nade wszystko, ale czasem drobnymi szczegółami i jakimś niedrogim rozwiązaniem można nadać fajnego efektu, który wygląda oryginalnie. Choć te szkła też są super i jak już się robi coś swojego i na lata to można sobie poszaleć ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 |
Rozeznanie
|
Jejku wizyta na 17 a ja mam stresa i już chcę!
![]() Od miesiąca miałam spokój z siusianiem w nocy.. a dzisiaj pobudka o 0:15, 3:45 i 5:30 ![]() ![]() A teraz zastanawiam się co na śniadanko wszamać ![]() I wczoraj mój brzusio zaczął się unosić jak maluszek fikał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do odnawiania mieszkania... My o ponad roku po kolei coś robimy... Kuchnia prawie skończona, trzeba dokupić tylko szafki na drugą ścianę bo stwierdziłam że się nie pomieszczę i pod oknem tak samo ![]() Sypialnia jest zielona i czegoś mi w niej brakuje. Ostatnio zakupiłam 3 komplety pościeli w żywych kolorach żeby coś się tam działo, zasłonki i teraz planuję kupić dywanik jakiś fajny. Jeszcze zostaną mi jakieś dodatki na ściany bo pusto jakoś i smutno. I nie mam weny twórczej co mam na tych ścianach zrobić ![]() Przedpokój kiedyś był morski ( po teściach ) ochydny fuuuuu ![]() ![]() ![]() No salon w połowie ukończony, musimy kupić szafę, karnisz, zasłonki... No i też coś na ściany bo pusto jakoś jest. W kibelku jest okropna pożółknięta tapeta też po teściach i rozwalony dolnopłuk ![]() ![]() Także dużo roboty przed nami a czasu coraz mniej ![]()
#3595 | ||||
Konto usunięte
|
Dzień doberek mamuśki
![]() ![]() Fajnie się czyta, że tyle z Was już zna płeć swojego maleństwa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A co do rozstępów też mam stresa i nie wyobrażam sobie sytuacji, że już nigdy miałabym nie wskoczyć w dwuczęściowy strój kąpielowy ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Zadomowienie
|
witam się wczesnym rankiem
![]() Wczoraj namówiłam tż na zakupy takie świąteczno egoistyczne ![]() TŻ kupił sobie buty bo te poprzednie już się rozeszły za bardzo a że pracuje w biurze no to musi się jakoś prezenować ;-) a ja zaszalałam ![]() Weszłam najpierw do SinSay i kupiłam sobie bluzeczke pomarańczową ![]() ![]() ![]() http://www.hm.com/pl/product/06188?article=06188-B i jeszcze jeansy ale z takiego luźnego jeansu , nie ma ich w katalogu na stronie :/ ale też kosztowały 129 złoty, w sam raz na zwiedzanie Warszawy w majówke ![]() Wczoraj dostałam potwierdzenie że zarezerwowali nam Deluxe Suit na 16 piętrze z widokiem na panorame Warszawy w hotelu Westin z coffee makerem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz jadę jeszcze na shoping z mamuśką i zahaczymy o jakiegoś lumpika bo bluzki ciążowe to są mega drogie w sklepach a tak kupię sobie coś na wagę ![]() Miłego dnia Wrześnióweczki ![]() Monisia trzymam kciuki za wizytę :--))) Bezaczek u nie których kobiet linea nigra w ogóle się nie pojawia , to mają najczęściej kobiety z ciemną karnacją i to odkłada się jakas melanina czy coś takiego , ale jak się tego nie ma to o niczym to nie świadczy ![]() Latte zgadzam się z tym inoksem to nazwałabym nawet niezłym gó**wnem , zwykłe przetarcie to nic nie daje trzeba miziać jak cholera zeby się błyszczało i smug nie było. Dzanet tez sobie nie wyobrazam nie znac płci , ale czasem dzidzie sie tak układają że nie współpracują do porodu :/ Acha i co do rozstępów nabawiłam sie ich w wieku dojrzewania , na brzuchu mam sporo ale tak nisko że ich nie widać pod majtkami , w tej chwili są perłowe wiec one juz na mnie wrazenia nie robią , mój mąż jak mnie poznał to mówił że blizny świadczą o tym że ma się własną osobowość że dzięki nim każdy jest inny ![]() ![]() Reszte pocytuję później ![]()
Zosieńka jest już z nami nasz skarb nasz kawałek nieba ![]() Edytowane przez ZygaEffka Czas edycji: 2014-04-16 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Gratuluje udanych wizyt ![]() Wstałam, wypiłam herbatke muffinkową i zjadlam froopa ![]() Potem dopakowanie toreb, budzenie tżta i wyjazd ![]() Proszę trzymać kciuki abyśmy spokojnie dojechali do polszy ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
po drugie - ty to masz szczeście i to podwójne a nawet i potrojne ! Gratki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3598 |
Zakorzenienie
|
ZygaEffka ale super z tym wyjazdem!!! no to sobie pobalujecie
![]() NATALUSIA14, gratuluję dziewczynki ![]() ![]() nie chcę mi się nic pisać, w sumie nie mam o czym ![]() ![]()
#3599 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, żeby dzieciaczki były zdrowe I ładnie się ujawniły
![]() Jeśli chodzi o depilację to ja już idę na łatwiznę nakładam krem do depilacji i zmywam pod prysznicem nie chce mi się machać maszynką ![]() Bezaczku trzymam kciuki za spotkanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Konto usunięte
|
ZygaEffka fajne te gacie z H&M. Dołączam się do pytania Ekateriny o ich długość
![]() ![]() Ekaterina udanej podróży do Polski ![]() Czas coś wszamać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.