| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-04-15, 18:01 | #3541 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: podlaskie 
				 | 

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Mistic, Carolicuska genialne zakupy   | 
|     | 
|  2014-04-15, 18:08 | #3542 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-08 
				 | 

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Paulinka ja wlasnie tez tak mam i pisalam nawet ostatnio ze tym urzadzeniem mi robil i bylo slychac serduszko i jak sobie fika   Carolcia super ciuszki  Wy dziewczyny tak sie smiejecie z tego taplania w blocie a niektorzy ludzie placa kupe kasy zeby wziac kapiel blotna hehe   
				__________________ Nasz ślub 13.07.2013r. Kocham Cię Mężu     http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png Nasza Roksanka jest już na świecie 15.09.14r. Kochamy cię nad życie       | 
|     | 
|  2014-04-15, 18:09 | #3543 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-11 
				 | 

carolciuska i Misstic śliczne zakupy !!! Słodziutkie te ubranka mmm...    Ja jeszcze płci nie znam, ostatnio dziecię odznaczyło na fotce swoją stópkę   Z mojej strony i męża są sami chłopcy, teraz moja i jego bratowa też są obie w ciąży i u nich będą tradycyjnie...synkowie  a że u nas jeszcze nie wiadomo to nam wszyscy kibicują i czekają, bo może wreszcie będzie komu pleść te warkocze, wiązać kokardy, kupować lalki, sukienki  Zatem w kwestii ubranek to w razie córki zbytnio nie poprzebieram, choć przyjmę co mi dadzą w spadku, zawsze coś się znajdzie uniwersalnego. Dziś koleżanka dzwoniła, że po jej Marysi ciuchy spakowane stoją i czekają w razie coś. Jeśli chodzi o lekarza to mam do niego nr tel komórkowego i już korzystałam kilka razy, bo 2 razy plamiłam i raz krwawiłam, ale ostatecznie wyszło, ze wszystko OK. Ostatnio na wizycie, poza badaniem USG, miałam robione badanie szyjki macicy, tzw.kolonoskopię. Kamerką tam zaglądał i widziałam swoją szyjkę na monitorze, czy fajne... w zasadzie ja nie z tych bojących, ale cieszyłam się, ze leżę, bo pewnie byłby odjazd  Paulinka, cieszę się, ze wszystko dobrze  i gratuluję poznania płci pozostałym mamusiom. Jeśli chodzi o ruchy to ja też cierpliwie czekam na nie. Ogólnie u mnie ciąża mija spokojnie, bez wymiotów, mdłości może miałam kilka razy, max 2-3 razy bolała mnie lekko głowa i tak jak część z Was czasem zastanawiam się, czy aby na pewno wszystko jest w porządku  Teraz tylko cierpliwie czekać do 6 maja, zobaczymy jak się sprawy mają. | 
|     | 
|  2014-04-15, 18:26 | #3544 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: łódzkie 
				 | 

Cytat: 
  Piekny dzien  A wlasnie wizyte mam miec teraz 20 maja w 24tyg a lekarz nic nie wspomnial o tej krzywej cukrowej... co prawda 25.04 mam polowkowe wiec go zapytam 
				__________________ 13.09.2014 Szymonek  jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)  Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-04-15 o 18:27 | |
|     | 
|  2014-04-15, 18:47 | #3545 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-02 Lokalizacja: Znienacka 
				 | 

Cytat: 
   Cytat: 
  Cytat: 
  Ale jak widać musisz poczekać na ruchy   A ja jutro wizytuję... o Boże,Bożenko żebym tylko poznała płeć   
				__________________ Synuś  27.08.2014.-mój mały cud ! Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...   | |||
|     | 
|  2014-04-15, 18:56 | #3546 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-10 
				 | 

Gratuluje udanych wizyt  ja mam jutro wizyte kontrolna. Odbiorę tez wyniki moczu, krwi i crp - cokolwiek to jest  oby wszytsko bylo ok 
				__________________ 23.08.2014 MIKOŁAJEK     :  love:  21.08.2017 TYMEK     :  love:   15.02.2020 MAŁY KTOŚ     | 
|     | 
|  2014-04-15, 19:04 | #3547 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Podwyższony Crp oznacza jakiś stan zapalny w organizmie. Ja miałam prawie 300 przy zapaleniu nerek w 12 tygodniu. Norma jest ok. 6...

| 
|     | 
|  2014-04-15, 19:06 | #3548 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-06 Lokalizacja: T 
				 | 

http://xn--myda-21a.com.pl/jakie-zas...olej-kokosowy/ po wczorajszym balsamowaniu mam skórę jak mój chrześniak. Może się Wam przyda. A rozstępow póki co zero a mam skórę skłonna do blizn

| 
|     | 
|  2014-04-15, 19:06 | #3549 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Cytat: 
  w poprzedniej ciąży smarowałam ( nawet tą słynną mustelą), oliwiłam i cuda niewidy robiłam. do 7 miesiaca żadnego rozstępu, a potem zaczęły wychodzić, codziennie jakiś  także ja nie wierzę w mazidła. Cytat: 
  a u dentysty można majątek stracić  dziękuję za gratulacje  piękne zakupy porobiłyście  ja jeszcze nic nie kupilam, stwierdziłam, że jak na połowkowym 6 maja potwierdzą mi dziewczynkę to powchodzę na sklepy internetowe i poszaleję  za to z imieniem kicha, dziś mieliśmy burzę mózgów, na razie 2 typy udało nam się wybrać Justyna lub Izabela (tu mam problem, bo na matkę chrzestną chcemy moją przyjaciółkę też Izę i tak nie wiem, czy powtórzyć to co z Asią, bo mojej pierwszej córeczki chrzestna też Joanna  ) 
				__________________ od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka   Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem  http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... | ||
|     | 
|  2014-04-15, 19:40 | #3550 | 
				 | 

Teraz to ja się martwię czy mój Tż nie rzuci pracy w cholerę   Póki co nic nowego nie może znaleźć,bo wszystkie oferty takie nijakie a jak są inne to nikt nie oddzwania... I napisał,że ma dosyć tego szefa i zwalnia się w cholerę,bo w takich warunkach nie da się żyć i pracować   
				__________________ Synuś  27.08.2014.-mój mały cud ! Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...   | 
|     | 
|  2014-04-15, 19:46 | #3551 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Niemcy 
				 | 

Cytat: 
  te kokosy to jednak dobre sa   
				__________________  Razem już 10 lat   1.07.2012 Willkommen in Deutschland  29.09.2012 Ślub Cywilny  7.09.2013 Ślub Kościelny  25.08.2014 Marika  Nasze szczescie    | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2014-04-15, 19:53 | #3552 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: podlaskie 
				 | 

Cytat: 
  , bo ona też maniaczka olejowania włosów i tych innych naturalnych kosmetyków  . Ale fakt skóra jest po nim fajniejsza  Aliszcze widzę że mamy podobny gust co do imion, ja chciałam dla dziewczynki Joanna albo własnie Izabela. Mąż na Joannę nie wyraża zgody( chyba z tego względu że mu się kiedyś jedna bardzo podobała), więc jeśli będzie dziewczynka to będzie własnie Izabela. Edytowane przez agnes 20 Czas edycji: 2014-04-15 o 19:55 | |
|     | 
|  2014-04-15, 20:24 | #3553 | 
				 | 

Witam sie po popoludniowej drzemce   Zaraz bede szamac cos slodkiego  mam nadzieje jednak ze moj nalog do slodkiego nie powrocil  Ten olej kokosowy moze byc calkiem fajny ale nie spozyla bym go wiedzac ze smaruje nim cialo hehe  A imie zdazycie jeszcze jakies wybrac, jest troche czasu   
				__________________ Nasz ślub 13.07.2013r. Kocham Cię Mężu     http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png Nasza Roksanka jest już na świecie 15.09.14r. Kochamy cię nad życie       | 
|     | 
|  2014-04-15, 20:25 | #3554 | |
				 | 

Cytat: 
  skad ja to znam... moj TZ dalej bez pracy... 
				__________________ 13.09.2014 Szymonek  jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)  | |
|     | 
|  2014-04-15, 20:35 | #3555 | 
				 | 

A weź   Ja nawet nie chcę myśleć  wiem,że atmosfera w pracy i relacje z szefem nie mogą na to wpłynąć,bo musi teraz pracować a przynajmniej do czasu aż nie znajdzie coś nowego   Czemu takie problemy akurat teraz jak zaraz tak czas szybko zleci,że maluch się pojawi i trzeba mieć już wszystko wtedy dla niego   
				__________________ Synuś  27.08.2014.-mój mały cud ! Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...   | 
|     | 
|  2014-04-15, 20:55 | #3556 | |||||||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-09 
				 | 

Cytat: 
 Misstic i carolciuska ale cuda  aż mi narobiłyście ochoty na małe szaleństwo zakupowe Cytat: 
  ) Cytat: 
  Wynika z tego że najlepiej jednak całe ciało smarować. Ja w sumie łydki i ręce smaruję zwykłymi balsamami (zużywam stare zapasy  ) ale nie tak regularnie jak właśnie od kolan do cycków  Cytat: 
  Nie dość że straszny ból to jeszcze tyle kasy  Cytat: 
  dobrze że już możesz być spokojniejsza. A z wagą to wiadomo, raz że każda waga waży inaczej więc teoretycznie powinno się brać pod uwagę pomiary z jednego urządzenia. Po drugie zależy kiedy (tzn po ilu i jakich posiłkach  ) się ważymy, no i w czym. Dżinsy, sweter i buty potrafią dodać i 2 kg  że nie wspomnę o obfitym obiedzie tuż przed ważeniem  Pokochać    A tak poważnie to witamina C podobno dobrze rozjaśnia i wzmacnia naczynka. Więc kosmetyki z (koniecznie stabilną) witaminą C i rutinoscorbin. Ale to może lepiej po porodzie? Bo i co do stosowania witaminy C w ciąży zdania są podzielone. Ja akurat stosuję serum z witaminą C na twarz i pod oczy, ale zrezygnowałam z jedzenia sporych ilości rutinoscorbinu  88Ekaterina88 to już nie będzie hipcio a słoń chodzący jak kaczka  Ja sobie pod koniec ciąży nie pozwalałam zrobić żadnego zdjęcia  teraz trochę żałuję bo miałabym się z czego pośmiać. Ale w sumie nic straconego    tylko odpicuj bożenkę, coby się ze wstydu nie rumieniła  Cytat: 
  Cytat: 
  Wracając jeszcze do stanikowego tematu. Dziewczyny jeśli macie miseczki dobre tylko obwód ciśnie to można kupić takie przedłużki  a małe obwody są w Cubusie (ale tam do jakiegoś niewielkiego rozmiaru miseczki). W Esotiq też są, warto polować na przeceny, często też mają promocje. Tam już większy wybór w miseczkach. Edytowane przez Antananariwa Czas edycji: 2014-04-15 o 20:57 | |||||||
|     | 
|  2014-04-15, 21:03 | #3557 | |
				 | 

Cytat: 
  Ale jednak zrobię to dla komfortu psychicznego...Mimo,że 3 dni temu się odpicowałam i znowu muszę,bo na nogach dosłownie futro się zaczyna robić tak szybko mi włoski rosną   A z tym dominem to masz rację  brak słów... żeby choć w ciąży można było oszczędzić nam tyle nerwów.. 
				__________________ Synuś  27.08.2014.-mój mały cud ! Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...   | |
|     | 
|  2014-04-15, 21:07 | #3558 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  .Nigdy więcej,a tak uwielbiam kokosy   
				__________________   | |
|     | 
|  2014-04-15, 21:14 | #3559 | 
				 | 

Antananariwa rutinoscorbin to wiem ale w ciazy to nie wiem  mi zamykal nie raz naczynka jak regularnie bralam pare miesiecy Meta ja juz o tym nie mysle,co sie postresowalam i poryczalam to moje,a teraz juz LUZ   
				__________________ 13.09.2014 Szymonek  jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)  | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2014-04-15, 21:16 | #3560 | 
				 | 

Ja mam nadzieję,że u nas chociaż książę się opamięta i przecierpi jakoś przez jakiś czas :/  W ogóle to z nim teraz gadałam to uważam,że on też przesadza bardziej niż to wszystko warte... 
|     | 
|  2014-04-15, 21:30 | #3561 | |||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-09 
				 | 

Cytat: 
  Niestety nie próbowałam. Na moim wygwizdowie nawet liptona muffinkowego nie ma  a co dopiero marzyć o wodzie kokosowej  Choć nie wiem czy kiedyś w SuperPharm nie widziałam  tylko czy to była aby czysta woda kokosowa  Cytat: 
  Cytat: 
  naprawdę duża odpowiedzialność na nim spoczywa. Skoro ty nie raz będziesz musiała zaciskać zęby i znosić różne trudy i niedogodności ciąży to niech i on czasem zaciśnie zęby i nie zostaje całkiem bez pracy tzn środków na utrzymanie maluszka. A tych trzeba naprawdę duuużo  Wracając jeszcze do truskawek - ja też pochłonęłam już trochę tych teraz dostępnych, importowanych i wyglądających na sztuczne. I nic mi nie jest. Bardziej podczas karmienia trzeba uważać, ale i wtedy, jak mi pewna mądra położna powiedziała, można wszystko, tylko trzeba zaczynać od naprawdę niewielkich ilości i bardzo wnikliwie obserwować maleństwo i siebie. Choć w sumie moja wetka (tzn wetka moich psów  ) w ciąży dostała uczulenia na truskawki. A taką miała na nie ochotę  Ja za to podczas karmienia mogłam jeść truskawki, orzechy, czekoladę, nabiał ale smażonego nie mogłam bo córcia miała po tym potworne kolki   | |||
|     | 
|  2014-04-15, 21:49 | #3562 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2014-01 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 Niestety miseczka mała, obwód ok ... Chyba mi codziennie rośnie brzuch w zastraszajacym tempie.... Jakby mi ktoś powiesił na brzuchu pól arbuza.... | ||
|     | 
|  2014-04-15, 22:03 | #3563 | 
				 | 

ja nawet nie wiedziałam, że są takie dopinki   swoją drogą fajna sprawa jak komuś się obwód powiększa  W ogóle już myślałam, że ja jako jedyna mamuska tutaj kupuje staniki za 20zl  Ale widziałam, że Elfirka też je kupuje wiec nie czuje się sama    A swoją drogą.... ARBUZ      Ale czekam na sezon bo wtedy są najpyszniejsze a te teraz nie mają smaku niestety   
|     | 
|  2014-04-15, 22:08 | #3564 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2014-04-15, 22:09 | #3565 | |
				 | 

Cytat: 
 Gdzie zamawiasz i za ile ?   
				__________________ Nasz ślub 13.07.2013r. Kocham Cię Mężu     http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png Nasza Roksanka jest już na świecie 15.09.14r. Kochamy cię nad życie       | |
|     | 
|  2014-04-15, 22:17 | #3566 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2014-04-15, 22:19 | #3567 | |
				 | 

Cytat: 
  Teraz niestety tylko on musi dać sobie radę z pracą... A dziecko niestety wyniesie nas trochę więcej niż tysiąc złotych  Bo wszystko musimy kupić sami,dosłownie wszystko. Zaczynając od ciuszków kończąc na wózku... + wynająć mieszkanie.  Mam nadzieję,że tylko przesadza z tą pracą,bo to nie takie znowu hop siup rzucić pracę szczególnie teraz. W ogóle dla niego jeszcze przez 2 lata żaden moment na rzucenie pracy nie będzie dobry,bo musi ją mieć i tyle. Jakoś damy radę. Trzymam się tego,że to facet i jemu będzie łatwiej znaleźć coś niż kobiecie  W ciąży uczę się powoli szukać pozytywów  O 12.30 dopiero  W nocy chyba nie zasnę,bo już chcę mieć ją za sobą  Ale info jak najbardziej będzie   
				__________________ Synuś  27.08.2014.-mój mały cud ! Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...   | |
|     | 
|  2014-04-15, 22:19 | #3568 | 
				 | 

Tak własnie patrzyłam na allegro ale nie wiem czym się różni taki który kosztuje powiedzmy 30zl a ten co kosztuje 14zł? A niby ml tyle samo    
|     | 
|  2014-04-15, 22:24 | #3569 | 
				 | 

Jeden jest tłoczone na zimno nierafinowany ale jego byłoby mi szkoda na ciało raczej do jedzenia. A ten co ja mam jest rafinowany idealny do ciała   mój mąż nie może przestać mnie dotykać  tak mu się podoba dziś moje ciało. Powiedział ze się wygladzilo.   | 
|     | 
|  2014-04-15, 22:30 | #3570 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: Podkarpacie 
				 | 

Cytat: 
  ja używam (czas od czasu)  Jutro mam wizytę o 10.45 (na pewno będzie obsuwa przynajmniej 40 minut). Trzymajcie kciuki!   
				__________________ ___  Ślub: 6 września 2008 ___  Marta: ur. 8 września 2012  ___  Alicja: ur. 14 września 2014___ | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.