|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
Fajnie, że mała już się przekręciła oby już nie zmieniała pozycji mówisz, że ma już 1700g moja miała tyle niby w 29 t 5 d mam nadzieje, że jednak ciutkę mniej
|
|
|
|
|
#4682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą pisałam wcześniej, że tam gdzie rodziłam jak powiedziałam, że mogę się załatwić ( takie miałam uczucie przy skurczach, choć nic nie wyszło, ale skąd mogłam wiedzieć) to na połoznej nie robiło to żadnego wrażenia. Cytat:
Szkoda tylko że nie widziałaś Malutkiej.A tak przy okazji to przymierzałam moją Izę to tej dostawki stojącej. Nie ustała mi na niej nawet pół sekundy, także w moim przypadku zakup takiej mija się z celem. |
||
|
|
|
#4683 | |
|
Zadomowienie
|
Wróciliśmy godzinę temu ze sr, dzisiaj było trochę o połogu, dzięki czemu rozjaśniło mi się w głowie co mnie czeka po urodzeniu dziecka
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46046493]No to w kwestii prowadzącej następny wątek, mogę zostać ja, ale to już od Was zależy, więc wypowiadajcie się ![]() A co do tytułu, to jak ktoś ma jakiś pomysł, niech pisze [/QUOTE]Ja jestem jak najbardziej za Tobą, a jeśli chodzi o tytuł, to też m obojętne, jeśli dziewczyny chcą prosty to niech będzie prosty, aczkolwiek fajny rym nie jest zły Gorzej z wymyśleniem ![]() Prowansja super, że dziewuszka się pokazała Jeśli chodzi o poród, to jeśli będzie taka konieczność to niestety, ale to dla Waszego dobra No i gratuluję wagi, ja mam 2x tyle ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4684 |
|
Zadomowienie
|
Sola dlatego ja chyba jak juz,to zdecyduje sie na ta siedzaca.Albo ostatnio smialam sie do Meza,ze kupimy Malemu "smycz" nie wiem jak to sie fachowo nazywa,ale takie szelki i ne bedzie mi uciekal.
Berenika chyba cos Ci sie usunelo w pierwszym poscie... Chcialam zobaczyc siatke centylowa i ups. dzien dobry
|
#4685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Pije kawkę i lecę do tego szpitala. Teraz w sumie doczytałam że mam dwa badania, posiew i sama ilość tego białka, mam nadzieję że to naprawdę są śladowe ilości
![]() Muszę sobie jeszcze pochodzić za białym stanikiem bo został z jednym pasującym czarnym a ilość czarnych ubrań w które się mieszczę powoli się kurczy ![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46046493] No to w kwestii prowadzącej następny wątek, mogę zostać ja, ale to już od Was zależy, więc wypowiadajcie się ![]() A co do tytułu, to jak ktoś ma jakiś pomysł, niech pisze [/QUOTE]Ja również jestem za. A co do tytułu to już wcześniej było, może być Mamusie czerwcowe 2014 i tyle
|
|
|
|
|
#4686 | ||
|
Zadomowienie
|
cześć
dzisiaj w dobrym nastroju pogadaliśmy wczoraj z tżetem, rozumie, że moje nastroje i humory wynikają ze strachu, bo ostatnio trochę fiksuję coraz więcej czytam na temat porodu i chyba to błąd![]() Wciąż nie wiem jaki szpital wybrać. Mam dwa są o III stopniu retencyjności. Pogadam dzisiaj z położną w SR, może mi doradzi...widziałyście szpitale w których planujecie rodzić? podobno można obejrzeć oddział położniczy przed porodem? ![]() A tak w ogóle - pewnie głupie pytanie - czy jak już się rodzi to po prostu jadę do szpitala i mówię : ROOODZĘ!!! i mnie przyjmują czy muszę wcześnie się zdeklarować, mieć skierowanie itp? ![]() Cytat:
super! Gratulacjęmój chłopak bardzo szybko i chętnie pokazał swoje klejnoty wiedzieliśmy już w 3 m-cu![]() Cytat:
![]() Dziewczyny kupujecie już teraz laktatory? czy czekacie aż zajdzie taka potrzeba
|
||
|
|
|
#4687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żadnego skierowania nie musisz mieć, chyba że dostaniesz od lekarza ogólne skierowanie do szpitala, to wtedy w każdym Cię przyjmą.
|
|
|
|
|
#4688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
Nie musisz mieć żadnego skierowania i zadnych deklaracji. Po prostu jedziesz z dokumentami - wszystkie badania, dowód i mówisz, że masz skurcze czy wody Ci odeszły. Tak samo jakby odpukać teraz coś sie zadziało to jedziesz i tyle. Na upartego jakby coś nagłego się zadziało jak jesteś poza domem bez niczego to też Cię muszą przyjąć. Nie wiem dokładnie jak jest jak mija termin porodu bo nie doczekałam do niego czy np. w przypadku planowanego cc, ale może któras z dziewczyn się wypowie. Cytat:
Ale nie wiem co Ci doradzić, bo ogólnie nie jestem zwolenniczką kupowania na wszelki wypadek, po tym jak sie okazało, że część z tych rzeczy co nakupowałam nie przydała mi się, a muszę np. kupić coś innego. A znam dużo przypadków, że dziewczyny nakupowały, kilka dni odciągały, po czym przerzucały się na mm, choć początkowe założenia były ze bedzie tylko kp. |
|||
|
|
|
#4689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też nie wyobrażam sobie, że jadę do "swojego" szpitala spanikowana, bo w końcu rodzę a oni mnie odsyłają z kwitkiem do innego szpitala![]() Za chwilę lecę do laboratorium z moczem i na pobranie krwi: hemoglobina + powtórka tokspolazmozy kontrolnie. Trzymajcie kciuki żeby było ok! |
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
ja dziś jakoś spać nie mogę, więc stwierdziłam że wstaję bo nawet leżeć nie mam siły zjadłam już śniadanko, wypiłam kawkę zbożową i nie mam pomysły co ze sobą zrobić...Cytat:
![]() NecroKitty trzymam kciuki żeby nie było kolejek i żeby badania wyszło ok
|
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo nie jestem pewna czy mm - mleko modyfikowane a kp - karmienie piersią![]() Ja mam takie marzenie laktacyjne: karmię piersią, ale też ściągam pokarm i wtedy tżet karmi Małego butelką a ja wtedy zrywam się z domowej smyczy
|
|
|
|
|
#4692 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Popieram tytuł wątku Mamusie czerwcowe 2014 Cytat:
U nas na szkole rodzenia podobno jest wycieczka po oddziale i można cały trakt porodowy zobaczyć. Laktatora narazie nie kupuje. Poszukam sobie opinii, które są polecane wybiorę jakis konkretny model i wtedy jak trzeba będzie to się kupi. Cytat:
Pytanie dla mam- możecie polecić jakieś modele laktatorów? Czym się kierować przy wyborze Bo jak już pisałam chce sobie wybrać polecany model i jak będzie potrzeba to wtedy kupić. A i Sola może zrobisz taką listę rzeczy co kupiłaś i się okazało nieprzydatne a co kupowałaś bo Ci tego brakowało jak przyszła potrzeba Co do porodów to wczoraj oglądałam 4 odcinek Porodów Tu możecie oglądnąć http://www.ipla.tv/Wiedza/5000947-Do...5002766-Porody I ta druga babeczka miała piękny poród. Cały czas uśmiechnięta, bez nerwów, bez tłumu piekęgniarek w ciszy i spokoju- aż zamarzyłam sama o takim. Za to tą pierwszą miałam ochotę sama opierniczyć. Miałam wrażenie że ani sobie ani dziecku nie chce pomóc. Ale może łatwo mi się tak tylko mówi.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-04-16 o 08:19 |
|||
|
|
|
#4693 | ||
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4694 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cześć
U mnie znów beznadziejna pogoda, kiedy w końcu wyjdzie słońce.? ![]() Nasze dziecko znów zostało bezimienne... Jednogłośnie z mężem stwierdziliśmy, że z tym imieniem "Dawid" to szału nie ma... Mnie wpadło do głowy całkiem inne imię, mam nadzieję, że to "to", ale nie chcę zapeszać i znowu za jakiś czas zmieniać zdania... Więc myślę, że tak ostatecznie zdecydujemy się jak już mały się urodzi, spojrzymy na niego i zobaczymy jakie imię do niego pasuje Bazile, dobrze że napisałaś.... Weszłam tylko wieczorem na telefonie, wzięłam edytuj i zmieniłam sobie z imienia na "chłopiec", wiec samo coś się musiało pokasować... To teraz mam już robotę, z odnajdywaniem wszystkiego, co tam było Cytat:
![]() Cytat:
i oby mała już się nie przekręcała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ooo, to muszę obejrzeć!
|
||||
|
|
|
#4695 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć
Cytat:
. Mentosy owocowe .Cytat:
Super, że płeć potwierdzona . Co do porodu, to co ma być, to będzie.Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też głosuję za Bereniką, a tytuł- ja osobiście nie lubię rymowanek więc głosuję na Mamusie czerwiec 2014r.- część III .Cytat:
![]() Cytat:
.[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46054010] ja się golę na zero odkąd pamiętam i mnie nic nie swędzi.. Gole się tak co drugi dzień, bo jak zapomnę, to po jakiś czterech dniach zaczyna swędzieć ![]() [/QUOTE] Ja też zawsze na zero, ale teraz to co dwa dni nie ma opcji .
|
||||||
|
|
|
#4696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam Aventa - jest on elektryczny i ręczny. Ręczny lepiej moim zdaniem odciąga, ale tak jak pisałam u mnie odciąganie to trwało z pół godziny także dla mnie to było duże odciążenie. Jego plus że nie jest za głośny. Generalnie ja jestem z niego zadowolona, ale podobno dobre są też laktatory Medela. Wiem, że przy Elektricu dziewczyny narzekały na głośność, ale chyba Swing nie jest już taki głośny. W szpitalu była jakaś Medela, ale to taki wielki szpitalny. Odciągał aż za dobrze, że było to bolesne. Potem dziewczyny powiedziały, że pewnie miał regulację, ale jakoś nie przyszło mi do glowy, żeby zapytać, a nie zauważyłam żadnego pokrętła. W kazdym razie odciągał dobrze. Cytat:
![]() Np. smoczki ( kupione od razu dwa, a co ) - moja ich kompletnie nie akceptowała, bo wolała swoje paluszki, a inne dzieci akceptowały czy też karuzela - u mnie się nie sprawdziła, inne dzieci zachwycone, za to u mnie sprawdziła się i to bardzo książeczka interaktywna - tutaj także część dzieci ją lubi, a część nie zwracała w ogóle uwagi.---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- kp - karmienie piersią, mm - mleko modyfikowane
|
||
|
|
|
#4697 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, bo wiadomo, że dla każdego co innego i każda z nas dopiero po porodzie się przekona, co u niej pasuje, ale mimo to, fajnie poczytać Wasze doświadczenia |
|
|
|
|
#4698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla męża za zrozumienie i sama rozmowę.Ja kupiłam jakiś czas temu ręczny avent bo mi się okazja trafiła Kciuki za badania. [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46054010]Cześć U mnie znów beznadziejna pogoda, kiedy w końcu wyjdzie słońce.? ![]() [/QUOTE] podobno jutro |
|||
|
|
|
#4699 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję za wyrażenie opinii i że nadal mnie chcecie
![]() Tylko taka prośba, bo termin mam na początek czerwca, jakbym już urodziła, to wszelkie informacje o terminach wizyt, o porodach, o zmianach imienia, itd. poproszę na priv ![]() W kwestii tytułu wątku, jestem również za prostym "Mamusie czerwcowe 2014 cz. III" ![]() I jeszcze jedna prośba - zerknijcie na pierwszy post, czy jest wszystko co było, czy czegoś jeszcze nie ma ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- to ja mam pomysł. Może stworzymy listę takich kategorii produktów dla dziecka i matki po porodzie w punktach, wtedy każda podwójna mama odniosłaby się jakoś do tego.. A później już po porodach każda z nas może wypisać swoje doświadczenia.... I te punkty z kategoriami można by dać na pierwszy post, a potem każda w swoim poście odniesie się do tego za jakiś czas.. Nie wiem, czy rozumiecie o co mi chodzi ?? Co wy na to?? |
|
|
|
#4700 |
|
Raczkowanie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46054244]
to ja mam pomysł. Może stworzymy listę takich kategorii produktów dla dziecka i matki po porodzie w punktach, wtedy każda podwójna mama odniosłaby się jakoś do tego.. A później już po porodach każda z nas może wypisać swoje doświadczenia.... I te punkty z kategoriami można by dać na pierwszy post, a potem każda w swoim poście odniesie się do tego za jakiś czas.. Nie wiem, czy rozumiecie o co mi chodzi ?? Co wy na to??[/QUOTE] Ja jestem za ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Spojrzałam na pierwszy post, chyba jest wszystko, zastanawiam się tylko, czy jak dojdzie jeszcze ten pomysł z kategoriami, to zmieści się wszystko w jednym poście, czy nie będą potrzebne dwa pierwsze posty . Nie znam się, ale te posty to mają jakieś ograniczenia chyba .
|
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46054244]
to ja mam pomysł. Może stworzymy listę takich kategorii produktów dla dziecka i matki po porodzie w punktach, wtedy każda podwójna mama odniosłaby się jakoś do tego.. A później już po porodach każda z nas może wypisać swoje doświadczenia.... I te punkty z kategoriami można by dać na pierwszy post, a potem każda w swoim poście odniesie się do tego za jakiś czas.. Nie wiem, czy rozumiecie o co mi chodzi ?? Co wy na to??[/QUOTE] Dobry pomysł |
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Również jestem za tym aby Berenika prowadziła kolejną część Tytuł też mi się podoba - krótko, zwięźle i na temat ![]() A ja sobie właśnie czekam na położną. I tak jakoś z ciekawości zerknęłam na moją kartkę z jej wizytami i okazuje się że dopiero na 13:00 ma przyjść. A ja specjalnie wstałam razem z małżem żeby się ogarnąć No ale chociaż teraz mam już wszystko porobione. Miałam jeszcze w planie dziś umyć okna bo ostatnio tak padało że teraz są strasznie brudne. Patrzeć na nie nie mogę. No ale moje chęci minęły i póki co zostają takie jakie są. A pewnie jak bym umyła to zaraz by padać zaczęło, więc nie będę wywoływać deszczu ![]() Piszecie o lewatywach. U nas nie robią i teraz się ciągle zastanawiam. Jutro zaczynam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia to może czegoś się dowiem a jak nie to trzeba będzie pytać |
|
|
|
#4703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak się zastanawiam dlaczego doradca laktacyjna przyszła do niej po 2 dniach próśb i cierpienia... ![]() Cytat:
chociaż do dobrego ściągnięcia mleka trzeba się nieźle psychicznie przygotować, bo to trochę w głowie siedzi relaks, wygodna pozycja a i tak zawsze jak musiałam wyjść i nie miałam zapasu zrobionego to ściągałam mniej niż bez wizji wyjścia z domu bez dziecka tylko u mnie stosowany był rzadko
|
||
|
|
|
#4704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46054244]Dziękuję za wyrażenie opinii i że nadal mnie chcecie ![]() Tylko taka prośba, bo termin mam na początek czerwca, jakbym już urodziła, to wszelkie informacje o terminach wizyt, o porodach, o zmianach imienia, itd. poproszę na priv ![]() W kwestii tytułu wątku, jestem również za prostym "Mamusie czerwcowe 2014 cz. III" ![]() to ja mam pomysł. Może stworzymy listę takich kategorii produktów dla dziecka i matki po porodzie w punktach, wtedy każda podwójna mama odniosłaby się jakoś do tego.. A później już po porodach każda z nas może wypisać swoje doświadczenia.... I te punkty z kategoriami można by dać na pierwszy post, a potem każda w swoim poście odniesie się do tego za jakiś czas.. Nie wiem, czy rozumiecie o co mi chodzi ?? Co wy na to??[/QUOTE] To co - mamy już prowadzącą i tytuł III części ![]() Właśnie tak wczoraj myślałam że termin masz jako jedna z pierwszych nas i jak urodzisz to przy dwójce dzieci może Ci być ciężko jeszcze wątek prowadzić ale silna kobietka jesteś to dasz radę. I jestem jak najbardziej za twoim pomysłem ![]() ----------------------------------------------------------------- A ja dziś po południu wybieram się na pierwsze zajecia szkoły rodzenia. Sama. Mam nadzieje że nic mi tych planów nie zepsuje. Bo wczoraj już chciałam sobie darować te plany bo brzuch mnie wieczorem bolał tak że aż się wystraszyłam. Wziełam no-spę i szybko przeszło. I jeszcze planuje do spowiedzi iść. A pogoda u nas tragiczna. Mam nadzieję że popołudniu padać już nie bedzie .
|
|
#4705 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() gratuluje tygodni i wizyt witamy się w 31 tc wstalam dzis wkońcu z jakąś energią ![]() i tu moje pytanie.. któraś kiedyś podawała taką stronkę gdzie były wypisane aktualne promocje na dzieciowe rzeczy w roznych sklepach czy ktoraś pamięta jak to było ?chciałabym kupić proszki itp ale może gdzies sa w promocji .. ![]() ja laktator dostałam od kuzynki ręczny Avent wyparze go i zobaczymy, najwyzej pozniej przerzuce sie na elektryczny wczoraj dostałam, jeszcze leżaczek bujaczek w spadku i mate edukacyjna tiny love ![]() lecę szukać proszków ale narazie drugie śniadanko ..
Edytowane przez choc0late Czas edycji: 2014-04-16 o 09:52 |
|
|
|
#4706 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Wczoraj do północy kompletowałam zamówienie w Gemini. W końcu poszło! Więc jak dobrze pójdzie to przed świetami będę miała najważniejsze rzeczy! Ciesze sie, ze mozna robić takie zakupy z domu. Nie wyobrazam sobie biegać za tym wszystkim po sklepach... Troche przeraziła mnie końcowa kwota= 560zl, no ale cóż, wzielam też jakieś witaminy i opatrunki dla mamy i tescia i krem do twarzy dla siebie, bo zobaczylam, ze jest 32zł tanszy niż w aptekach, w których kupuję. Nie zdecydowałam się na: termometr- nie potrafie zdecydować, witaminy (C, K i D) dla maluszka- nie wiem jakie i w jakiej formie, podpytamy pediatry i smoczki uspokajajace, bo napisane było, ze wzor wysylany jest losowo. Oto moja lista, może komuś się przyda ![]() Są także suplementy które teraz muszę przyjmować lub mi się kończą i zakupiłam przy okazji na zapas do domowej apteczki: magnez, prenalen na gardło- dla mnie genialny-uwielbiam, witaminy B na porazenie, aspargin teraz Pani dr mi zaleciła, bo mam niski potas itd). Módlcie się, by nakladki na sutki były dobrego rozmiaru, niestety nie mam możliwosci ich zmierzyć, nie mam tego "miernika", wiec wziełam M, tak na oko. Maść na brodawki zaczynam używać jak tylko przyjdzie. To czysta lanolina, podobno świetnie je uelastycznia... BABY ONO podkłady poporodowe 10 sztuk CANPOL wysokochłonne podkłady poporodowe 10 sztuk Podkłady higieniczne SENI SOFT 60cmx60cm 5 sztuk Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk OCTENISEPT Płyn 50ml MEDELA PureLan krem na brodawki 37g Kompresy MEDICOMP jałowe, 5cmx5cm, 50 sztuk FRIDA Aspirator do nosa Linomag maść 0,2 g/1g 30g Alantan - Plus maść 30g Sudocrem krem 125g MUSTELA Sun krem ochronny SPF50 75ml Magne-B6 Max 50 tabletek Pedicetamol roztwór doustny 100mg/ml 30ml Vitaminum B compositum 50 drażetek BABY ONO płatki kosmetyczne dla niemowląt 60 sztuk Johnson's Baby wkładki laktacyjne 50 sztuk OILATUM Baby emulsja do kąpieli 500ml HIPP BABY Szampon do włosów pielęgnacyjny 200ml HIPP Oliwka do ciała pielęgnacyjna 200ml HIPP Baby płyn do kąpieli pielęgnacyjny 350ml CANPOL zestaw pielęgnacyjny CANPOL wielorazowe, siateczkowe majtki poporodowe, rozmiar S/M, 2 sztuki Vita-miner Prenatal + DHA 30 tabletek + 30 kapsułek Aspargin 75 tabletek Lactacyd Femina Plus płyn do higieny intymnej 200ml Femisept Uro 60 tabletek MEDELA nakładki silikonowe Contact - rozmiar M 2 sztuki MARIMER Baby spray do nosa 50ml Prenalen Gardło 16 pastylek Sylwia_88, Bogini: co do laktatorów, na SR powiedziano, by nie kupować na zapas, TŻ może pobiec do apteki jak będzie taka potrzeba. Nio i taki był plan. Jednak u mnie okazało się, że mam laktator od brata (ręczny Aventu). Gdybym nie miała to bym nie kupowała. Laktatory o których słyszę najwięcej pozytywnych opinii to: Ręczny- Avent, Elektryczny- Medela (miałam okazje potestowac na SR). W ogóle medela ma boskie kosmetyki, akcesoria (nakładki, laktatory, osłonki) itd..
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4708 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ahhh te chłopy![]() Cytat:
normalnie jak przed @![]() ![]() Dlatego jak kupiłam sok w kartonie w biedrze, można dodać sprite pyszota
|
|||
|
|
|
#4709 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46054244]Dziękuję za wyrażenie opinii i że nadal mnie chcecie
![]() Tylko taka prośba, bo termin mam na początek czerwca, jakbym już urodziła, to wszelkie informacje o terminach wizyt, o porodach, o zmianach imienia, itd. poproszę na priv ![]() to ja mam pomysł. Może stworzymy listę takich kategorii produktów dla dziecka i matki po porodzie w punktach, wtedy każda podwójna mama odniosłaby się jakoś do tego.. A później już po porodach każda z nas może wypisać swoje doświadczenia.... I te punkty z kategoriami można by dać na pierwszy post, a potem każda w swoim poście odniesie się do tego za jakiś czas.. Nie wiem, czy rozumiecie o co mi chodzi ?? Co wy na to??[/QUOTE] I nam miło że chcesz dalej pełnić funkcję prowadzącej Twój pomysł bardzo mi się podoba Cytat:
Cytat:
![]() i bardzo dobrze że Ci ochota na mycie okien odeszła ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4710 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

a co do drugiej czesci posta,dobrze ze masz to najwazniejsze zdanie w glowie: ze dla dzidziusia zrobi sie wszystko. Z dwojga zlego lepiej ta droga,niz masz sie stresowac.
oby już nie zmieniała pozycji
mówisz, że ma już 1700g moja miała tyle niby w 29 t 5 d

Zresztą pisałam wcześniej, że tam gdzie rodziłam jak powiedziałam, że mogę się załatwić ( takie miałam uczucie przy skurczach, choć nic nie wyszło, ale skąd mogłam wiedzieć) to na połoznej nie robiło to żadnego wrażenia. 

normalnie jak przed @