Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 21:03   #4681
zubi89
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
NecroKitty powodzenia w badaniach.Niech sie szybko to cholerstwo od Ciebie odczepi.
Prowansja super,ze masz taka niespodzianke od ginki i od Corci a co do drugiej czesci posta,dobrze ze masz to najwazniejsze zdanie w glowie: ze dla dzidziusia zrobi sie wszystko. Z dwojga zlego lepiej ta droga,niz masz sie stresowac.

Ja przy pierwszym porodzie poszlam nieogolona i bez lewatywy.Obie kwetsie nie byly wymagane w innym stanie.A powiem Wam szczerze,ze ja wogole o tym nie myslalam.Chyba teraz bardziej sie stresujecie,a potem bedzie to juz chyba bardziej obojetne.Przynajmniej ja o tym nie mysle.

Jestem po wizycie.Mialam jednak usg,bo bylam pierwszy raz u polskiego gina i wymagal...Jestem troche zawiedziona,bo mimo ze koles ma prywatny gabinet,to nie ma monitora dla pacjentek,wiec nie widzialam mojej Malutkiej.W kazdym razie zrobila mi niespodzianke(nawet nie wiem kiedy) i powrocila do odpowiedniej pozycji.Mam nadzieje,ze nie zrobi mi psikusa przed porodem i nie obroci sie znow.
Dzis mam 31 tydz i 2 dzien i Mala ma juz 1700 g, rozwija sie prawidlowo.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

a i tez jeszcze raz powtorze,ze jestem za Berenika
a tytul,moze skoro ostatnio bylo pare chetnych na zwykly i teraz ponawia sie temat,to moze tym razem niech taki bedzie.
Za wizytę Fajnie, że mała już się przekręciła oby już nie zmieniała pozycji mówisz, że ma już 1700g moja miała tyle niby w 29 t 5 d mam nadzieje, że jednak ciutkę mniej

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 21:10   #4682
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przy pierwszym porodzie poszlam nieogolona i bez lewatywy.Obie kwetsie nie byly wymagane w innym stanie.A powiem Wam szczerze,ze ja wogole o tym nie myslalam.Chyba teraz bardziej sie stresujecie,a potem bedzie to juz chyba bardziej obojetne.Przynajmniej ja o tym nie mysle.
Ja też się tym nie przejmuję Zresztą pisałam wcześniej, że tam gdzie rodziłam jak powiedziałam, że mogę się załatwić ( takie miałam uczucie przy skurczach, choć nic nie wyszło, ale skąd mogłam wiedzieć) to na połoznej nie robiło to żadnego wrażenia.

Cytat:

Jestem po wizycie.Mialam jednak usg,bo bylam pierwszy raz u polskiego gina i wymagal...Jestem troche zawiedziona,bo mimo ze koles ma prywatny gabinet,to nie ma monitora dla pacjentek,wiec nie widzialam mojej Malutkiej.W kazdym razie zrobila mi niespodzianke(nawet nie wiem kiedy) i powrocila do odpowiedniej pozycji.Mam nadzieje,ze nie zrobi mi psikusa przed porodem i nie obroci sie znow.
To super, że wszystko prawidłowo Szkoda tylko że nie widziałaś Malutkiej.

A tak przy okazji to przymierzałam moją Izę to tej dostawki stojącej. Nie ustała mi na niej nawet pół sekundy, także w moim przypadku zakup takiej mija się z celem.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:05   #4683
poziomkka
Zadomowienie

Wróciliśmy godzinę temu ze sr, dzisiaj było trochę o połogu, dzięki czemu rozjaśniło mi się w głowie co mnie czeka po urodzeniu dziecka [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46046493]

No to w kwestii prowadzącej następny wątek, mogę zostać ja, ale to już od Was zależy, więc wypowiadajcie się

A co do tytułu, to jak ktoś ma jakiś pomysł, niech pisze
[/QUOTE]
Ja jestem jak najbardziej za Tobą, a jeśli chodzi o tytuł, to też m obojętne, jeśli dziewczyny chcą prosty to niech będzie prosty, aczkolwiek fajny rym nie jest zły Gorzej z wymyśleniem

Prowansja super, że dziewuszka się pokazała Jeśli chodzi o poród, to jeśli będzie taka konieczność to niestety, ale to dla Waszego dobra No i gratuluję wagi, ja mam 2x tyle

Cytat:
super, że Ada jest już w odpowiedniej pozycji i rozwija się prawidłowo
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 07:09   #4684
bazile
Zadomowienie

Sola dlatego ja chyba jak juz,to zdecyduje sie na ta siedzaca.Albo ostatnio smialam sie do Meza,ze kupimy Malemu "smycz" nie wiem jak to sie fachowo nazywa,ale takie szelki i ne bedzie mi uciekal.

Berenika chyba cos Ci sie usunelo w pierwszym poscie...
Chcialam zobaczyc siatke centylowa i ups.

dzien dobry

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 07:21   #4685
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Pije kawkę i lecę do tego szpitala. Teraz w sumie doczytałam że mam dwa badania, posiew i sama ilość tego białka, mam nadzieję że to naprawdę są śladowe ilości
Muszę sobie jeszcze pochodzić za białym stanikiem bo został z jednym pasującym czarnym a ilość czarnych ubrań w które się mieszczę powoli się kurczy

Cytat:
Z tego co zauważyłam i słyszałam to u mnie niewielu lekarzy nawet prywatnie ma monitory dla pacjentek. W sumie tylko Ci co mają naprawdę wypasione gabinety

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46046493]
No to w kwestii prowadzącej następny wątek, mogę zostać ja, ale to już od Was zależy, więc wypowiadajcie się

A co do tytułu, to jak ktoś ma jakiś pomysł, niech pisze
[/QUOTE]
Ja również jestem za. A co do tytułu to już wcześniej było, może być Mamusie czerwcowe 2014 i tyle
Stary 2014-04-16, 07:29   #4686
Bogini Bastet
Zadomowienie

cześć

dzisiaj w dobrym nastroju pogadaliśmy wczoraj z tżetem, rozumie, że moje nastroje i humory wynikają ze strachu, bo ostatnio trochę fiksuję coraz więcej czytam na temat porodu i chyba to błąd

Wciąż nie wiem jaki szpital wybrać. Mam dwa są o III stopniu retencyjności. Pogadam dzisiaj z położną w SR, może mi doradzi...widziałyście szpitale w których planujecie rodzić? podobno można obejrzeć oddział położniczy przed porodem?

A tak w ogóle - pewnie głupie pytanie - czy jak już się rodzi to po prostu jadę do szpitala i mówię : ROOODZĘ!!! i mnie przyjmują czy muszę wcześnie się zdeklarować, mieć skierowanie itp?

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Haha przechytrzyła małą bo ani ja ani mała nie spodziewała się podglądania więc była wypieta i rozkraczona i tym sposobem wiem, ze moje piękne Dziewczece ciuszki się nie zmarnują
super! Gratulację
mój chłopak bardzo szybko i chętnie pokazał swoje klejnoty wiedzieliśmy już w 3 m-cu

Cytat:
Poza tym od ostatniej wizyty przytylam 1,5kg, wiec rowne 7kg na + od początku ciazy. Mysle, ze to niezly wynik.
7 kg, wow! Malutko, ja znacznie więcej

Dziewczyny kupujecie już teraz laktatory? czy czekacie aż zajdzie taka potrzeba
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 07:36   #4687
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
Wciąż nie wiem jaki szpital wybrać. Mam dwa są o III stopniu retencyjności. Pogadam dzisiaj z położną w SR, może mi doradzi...widziałyście szpitale w których planujecie rodzić? podobno można obejrzeć oddział położniczy przed porodem?

A tak w ogóle - pewnie głupie pytanie - czy jak już się rodzi to po prostu jadę do szpitala i mówię : ROOODZĘ!!! i mnie przyjmują czy muszę wcześnie się zdeklarować, mieć skierowanie itp?
Wydaje mi się, że to zależny od miasta. W Warszawie jedziesz do jakiego szpitala chcesz i jeśli mają miejsce to w nim rodzisz bez problemu. Za to w mieście gdzie teraz mieszkam są 2 szpitala i mają przemiennie ostry dyżur. Ja tu mam problem bo wyobrażam sobie rodzić tylko w jednym i nie wiem czy jak nie będą mieli dyżuru to mnie przyjmą Żadnego skierowania nie musisz mieć, chyba że dostaniesz od lekarza ogólne skierowanie do szpitala, to wtedy w każdym Cię przyjmą.
Stary 2014-04-16, 07:59   #4688
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Sola dlatego ja chyba jak juz,to zdecyduje sie na ta siedzaca.Albo ostatnio smialam sie do Meza,ze kupimy Malemu "smycz" nie wiem jak to sie fachowo nazywa,ale takie szelki i ne bedzie mi uciekal.
Ja mam te szelki. Tak to fajna rzecz. Ja moją uczę chodzenia za rączkę, tak to nawet ładnie nam idzie choć na początku nie podobało jej się to, ale to wszystko zależy od dnia. Czasem idzie ładnie, a czasem energia ją rozpiera, buntuje się i nie ma szans. Musze ja wtedy włozyć do wozka. Jak jest możliwość to daję jej się wybiegać, ale niestety u nas pod blokiem mimo, że ulica jest osiedlowa to jeżdżą samochody i tutaj nie mogę jej pozwolić na bieganie samopas. A czasem jest tak, że idziemy i nagle odechciewa jej się chodzić, a nie jest to na jakiś dużych odległościach, może to być nawet pod domem jak ledwo wyjdziemy. Twój tez tak ma? Zresztą jeszcze 2 miesiące do porodu, duzo moze sie zmienic

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:

Ja oglądałam jak chodziłam na szkołę rodzenia. Ale wiem, że niektóre dziewczyny tak robiły, że same szły. Choć to pewnie zależy od personelu. Mogą nie chcieć Ci też pokazać jak będzie poród czy ktoś na sali z uwagi na komfort pacjentek.
Nie musisz mieć żadnego skierowania i zadnych deklaracji. Po prostu jedziesz z dokumentami - wszystkie badania, dowód i mówisz, że masz skurcze czy wody Ci odeszły. Tak samo jakby odpukać teraz coś sie zadziało to jedziesz i tyle. Na upartego jakby coś nagłego się zadziało jak jesteś poza domem bez niczego to też Cię muszą przyjąć.
Nie wiem dokładnie jak jest jak mija termin porodu bo nie doczekałam do niego czy np. w przypadku planowanego cc, ale może któras z dziewczyn się wypowie.

Cytat:

Ja miałam i mi się przydał na długo. Na początku miałam ręczny, a potem zainwestowałam w elektryczny, bo jednak u mnie trochę czasu na to schodziło i ręka mi odpadała.
Ale nie wiem co Ci doradzić, bo ogólnie nie jestem zwolenniczką kupowania na wszelki wypadek, po tym jak sie okazało, że część z tych rzeczy co nakupowałam nie przydała mi się, a muszę np. kupić coś innego. A znam dużo przypadków, że dziewczyny nakupowały, kilka dni odciągały, po czym przerzucały się na mm, choć początkowe założenia były ze bedzie tylko kp.
Stary 2014-04-16, 08:03   #4689
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Za to w mieście gdzie teraz mieszkam są 2 szpitala i mają przemiennie ostry dyżur. Ja tu mam problem bo wyobrażam sobie rodzić tylko w jednym i nie wiem czy jak nie będą mieli dyżuru to mnie przyjmą
dzięki za info
też nie wyobrażam sobie, że jadę do "swojego" szpitala spanikowana, bo w końcu rodzę a oni mnie odsyłają z kwitkiem do innego szpitala

Za chwilę lecę do laboratorium z moczem i na pobranie krwi: hemoglobina + powtórka tokspolazmozy kontrolnie. Trzymajcie kciuki żeby było ok!
Stary 2014-04-16, 08:06   #4690
pater86
Zadomowienie

Dzień dobry ja dziś jakoś spać nie mogę, więc stwierdziłam że wstaję bo nawet leżeć nie mam siły zjadłam już śniadanko, wypiłam kawkę zbożową i nie mam pomysły co ze sobą zrobić...
Cytat:
Nam położna na SR mówiła, że jak pojedziemy do szpitala za wcześnie i powiemy, że skurcze są co ileś tam, nieregularne itd. to oni mogą nas odesłać gdzie indziej, lub zbadać i wysłać do domu... Najlepiej jak najdłużej wysiedzieć w domu, ogarnąć się, poczekać niech się akcja rozkręci i przyjechać do szpitala jak są regularne skurcze do 4 min. i wtedy już nas nigdzie nie odeślą
NecroKitty trzymam kciuki żeby nie było kolejek i żeby badania wyszło ok
Stary 2014-04-16, 08:11   #4691
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
A znam dużo przypadków, że dziewczyny nakupowały, kilka dni odciągały, po czym przerzucały się na mm, choć początkowe założenia były ze bedzie tylko kp.
Sola rozszyfruj mi skróty mm i kp, plissss bo nie jestem pewna czy mm - mleko modyfikowane a kp - karmienie piersią

Ja mam takie marzenie laktacyjne: karmię piersią, ale też ściągam pokarm i wtedy tżet karmi Małego butelką a ja wtedy zrywam się z domowej smyczy
Stary 2014-04-16, 08:14   #4692
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Z tego co zauważyłam i słyszałam to u mnie niewielu lekarzy nawet prywatnie ma monitory dla pacjentek. W sumie tylko Ci co mają naprawdę wypasione gabinety

Ja również jestem za. A co do tytułu to już wcześniej było, może być Mamusie czerwcowe 2014 i tyle
U mnie w mieście w jedym gabinecie się spotkałam z dodatkowym monitorem z USG dla pacjentek. Moja gin mi przekręca swój monitor żebym mogła zobaczyć obraz, a później bierze dla siebie i robi pomiary. A w szpitalu nie było nawet szansy żeby zobaczyć obraz.
Popieram tytuł wątku Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
cześć

dzisiaj w dobrym nastroju pogadaliśmy wczoraj z tżetem, rozumie, że moje nastroje i humory wynikają ze strachu, bo ostatnio trochę fiksuję coraz więcej czytam na temat porodu i chyba to błąd

Dobrze że masz wyrozumiałego tża.
U nas na szkole rodzenia podobno jest wycieczka po oddziale i można cały trakt porodowy zobaczyć.
Laktatora narazie nie kupuje. Poszukam sobie opinii, które są polecane wybiorę jakis konkretny model i wtedy jak trzeba będzie to się kupi.

Cytat:
Ja miałam i mi się przydał na długo. Na początku miałam ręczny, a potem zainwestowałam w elektryczny, bo jednak u mnie trochę czasu na to schodziło i ręka mi odpadała.
Ale nie wiem co Ci doradzić, bo ogólnie nie jestem zwolenniczką kupowania na wszelki wypadek, po tym jak sie okazało, że część z tych rzeczy co nakupowałam nie przydała mi się, a muszę np. kupić coś innego. A znam dużo przypadków, że dziewczyny nakupowały, kilka dni odciągały, po czym przerzucały się na mm, choć początkowe założenia były ze bedzie tylko kp.
A możesz jakiś konkretny model laktatora polecić?
Pytanie dla mam- możecie polecić jakieś modele laktatorów? Czym się kierować przy wyborze Bo jak już pisałam chce sobie wybrać polecany model i jak będzie potrzeba to wtedy kupić.

A i Sola może zrobisz taką listę rzeczy co kupiłaś i się okazało nieprzydatne a co kupowałaś bo Ci tego brakowało jak przyszła potrzeba

Co do porodów to wczoraj oglądałam 4 odcinek Porodów
Tu możecie oglądnąć http://www.ipla.tv/Wiedza/5000947-Do...5002766-Porody
I ta druga babeczka miała piękny poród. Cały czas uśmiechnięta, bez nerwów, bez tłumu piekęgniarek w ciszy i spokoju- aż zamarzyłam sama o takim.
Za to tą pierwszą miałam ochotę sama opierniczyć. Miałam wrażenie że ani sobie ani dziecku nie chce pomóc. Ale może łatwo mi się tak tylko mówi.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-04-16 o 08:19
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:48   #4693
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Witam się w 34 tc
:
gratulacje

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie możesz dalej prowadzić III część. Świetnie Ci to idzie.
Tytuł wątku mógłby być jakiś normalny typu 'Mamusie czerwcowe" Nie wiem czemu ale drażnią mnie te rymowane które nie zawsze są do rymu.
jestem tego samego zdania

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Sola rozszyfruj mi skróty mm i kp, plissss bo nie jestem pewna czy mm - mleko modyfikowane a kp - karmienie piersią
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:51   #4694
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cześć U mnie znów beznadziejna pogoda, kiedy w końcu wyjdzie słońce.?

Nasze dziecko znów zostało bezimienne... Jednogłośnie z mężem stwierdziliśmy, że z tym imieniem "Dawid" to szału nie ma... Mnie wpadło do głowy całkiem inne imię, mam nadzieję, że to "to", ale nie chcę zapeszać i znowu za jakiś czas zmieniać zdania... Więc myślę, że tak ostatecznie zdecydujemy się jak już mały się urodzi, spojrzymy na niego i zobaczymy jakie imię do niego pasuje

Bazile, dobrze że napisałaś.... Weszłam tylko wieczorem na telefonie, wzięłam edytuj i zmieniłam sobie z imienia na "chłopiec", wiec samo coś się musiało pokasować... To teraz mam już robotę, z odnajdywaniem wszystkiego, co tam było

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
A to się trzeba ogolić wszędzie na "0"? dopiero wtedy będzie swędziało
ja się golę na zero odkąd pamiętam i mnie nic nie swędzi.. Gole się tak co drugi dzień, bo jak zapomnę, to po jakiś czterech dniach zaczyna swędzieć

Cytat:
super wieści i oby mała już się nie przekręcała

Cytat:
u mnie jest dokładnie tak jak napisałaś na początku, czyli jedziesz, mówisz, że masz skurcze i Cię przyjmują... Któraś tu też mówiła o dyżurach w szpitalach. U mnie też są dyżury, a szpitale mam dwa, tyle że one obowiązują w wypadku innych oddziałów. Jeśli chodzi o położniczy, to przyjmują Cię tam, gdzie przyjedziesz

Cytat:
Pytanie dla mam- możecie polecić jakieś modele laktatorów? Czym się kierować przy wyborze Bo jak już pisałam chce sobie wybrać polecany model i jak będzie potrzeba to wtedy kupić.

Co do porodów to wczoraj oglądałam 4 odcinek Porodów
Tu możecie oglądnąć http://www.ipla.tv/Wiedza/5000947-Do...5002766-Porody
I ta druga babeczka miała piękny poród. Cały czas uśmiechnięta, bez nerwów, bez tłumu piekęgniarek w ciszy i spokoju- aż zamarzyłam sama o takim.
Za to tą pierwszą miałam ochotę sama opierniczyć. Miałam wrażenie że ani sobie ani dziecku nie chce pomóc. Ale może łatwo mi się tak tylko mówi.
ja polecam Avent

ooo, to muszę obejrzeć!
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 09:00   #4695
Rybka12321
Raczkowanie

Cześć .

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
ze zgagą również łącze się w bólu, podobno po posiłku dobrze żuć gumę, można ssać cukierki, mleko i migdały, jeszcze w ciąży jest chyba reni lub ranigast dozwolony ale tego nie próbowałam
Ja wczoraj przypadkiem znalazłam sposób na moją zgagę, działa chwilę, ale dobre i to . Mentosy owocowe .

Cytat:
Wróciłam od lekarza. Nie ma tragedii, dostałam tylko witaminę C mam jeść żurawinę suszoną i za tydzień powtórzyć badanie, powinno być okej. Bardziej zainteresowała się tym, że mam śladowe ilości białka w moczu; niby w ilościach śladowych może występować ale mam jeszcze zrobić posiew tylko uważać, żeby do próbki nie dostał się śluz bo to może stąd się zabłąkało to białko. Czyli czeka mnie jutro wycieczka do szpitala. Jestem wykończona
Super, że ok, napisz jak będziesz miała powtórzone wyniki, oby były dobre.

Cytat:
Cześć!!
Melduje się po wizycie.
Mam dobre i złe info.
Super, że płeć potwierdzona . Co do porodu, to co ma być, to będzie.

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
no z wujkiem google to trzeba ostrożnie... ja już przechodziłam wszystkie możliwe stadia rozwoju raka w różnych częściach ciała. Cud, że żyję
he he

Cytat:
Beronika_26 świetnie Ci idzie prowadzenie wątku, jesteś bardzo aktywna, dlatego uważam, że (JEŚLI TYLKO CHCESZ, MASZ OCHOTĘ) powinnaś zostać prowadzącą kolejnej, nowej części..
Pewnie pojawią się PIERWSZE PORODY, więc ważne, by był to ktoś, kto to wszystko ogarnia, by reszta ekipy szybciutko dostała info itd.
Dlatego ja na Ciebie głosuje!!
Co do tytułu- nie mam najmniejszego pojęcia, więc nie pomogę.

Ja też głosuję za Bereniką, a tytuł- ja osobiście nie lubię rymowanek więc głosuję na Mamusie czerwiec 2014r.- część III .

Cytat:

Cytat:
A i Sola może zrobisz taką listę rzeczy co kupiłaś i się okazało nieprzydatne a co kupowałaś bo Ci tego brakowało jak przyszła potrzeba
To jest ogólnie świetny pomysł, jakby nasze podwójne mamusie napisały coś takiego .

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46054010]
ja się golę na zero odkąd pamiętam i mnie nic nie swędzi.. Gole się tak co drugi dzień, bo jak zapomnę, to po jakiś czterech dniach zaczyna swędzieć
[/QUOTE]

Ja też zawsze na zero, ale teraz to co dwa dni nie ma opcji , zbyt męczące .
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 09:02   #4696
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Są ręczne i elektryczne. Te ręczne są tańsze. Warto zwrócić uwagę na głośność przy elektrycznych.

Ja mam Aventa - jest on elektryczny i ręczny. Ręczny lepiej moim zdaniem odciąga, ale tak jak pisałam u mnie odciąganie to trwało z pół godziny także dla mnie to było duże odciążenie. Jego plus że nie jest za głośny. Generalnie ja jestem z niego zadowolona, ale podobno dobre są też
laktatory Medela. Wiem, że przy Elektricu dziewczyny narzekały na głośność, ale chyba Swing nie jest już taki głośny.
W szpitalu była jakaś Medela, ale to taki wielki szpitalny. Odciągał aż za dobrze, że było to bolesne. Potem dziewczyny powiedziały, że pewnie miał regulację, ale jakoś nie przyszło mi do glowy, żeby zapytać, a nie zauważyłam żadnego pokrętła. W kazdym razie odciągał dobrze.

Cytat:
Musiałabym się zastanowić i poprzypominać tylko tak szczerze to nie wiem czy to ma sens. Bo to były również rzeczy polecane przez inne mamy - także u jednych się sprawdziły, a u mnie nie. Także to nie chodzi o złą wolę tylko kazda mama jest inna i kazde dziecko jest inne. Także nawet jak ja coś piszę to traktujcie to tylko jak mój punkt widzenia. Za parę miesięcy możecie stwierdzić, że pisałam głupoty, bo u Was co innego się sprawdza
Np. smoczki ( kupione od razu dwa, a co ) - moja ich kompletnie nie akceptowała, bo wolała swoje paluszki, a inne dzieci akceptowały czy też karuzela - u mnie się nie sprawdziła, inne dzieci zachwycone, za to u mnie sprawdziła się i to bardzo książeczka interaktywna - tutaj także część dzieci ją lubi, a część nie zwracała w ogóle uwagi.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

kp - karmienie piersią, mm - mleko modyfikowane
Stary 2014-04-16, 09:10   #4697
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
Musiałabym się zastanowić i poprzypominać tylko tak szczerze to nie wiem czy to ma sens. Bo to były również rzeczy polecane przez inne mamy - także u jednych się sprawdziły, a u mnie nie. Także to nie chodzi o złą wolę tylko kazda mama jest inna i kazde dziecko jest inne. Także nawet jak ja coś piszę to traktujcie to tylko jak mój punkt widzenia. Za parę miesięcy możecie stwierdzić, że pisałam głupoty, bo u Was co innego się sprawdza
Np. smoczki ( kupione od razu dwa, a co ) - moja ich kompletnie nie akceptowała, bo wolała swoje paluszki, a inne dzieci akceptowały czy też karuzela - u mnie się nie sprawdziła, inne dzieci zachwycone, za to u mnie sprawdziła się i to bardzo książeczka interaktywna - tutaj także część dzieci ją lubi, a część nie zwracała w ogóle uwagi.
Na zasadzie ciekawostki to ma sens , bo wiadomo, że dla każdego co innego i każda z nas dopiero po porodzie się przekona, co u niej pasuje, ale mimo to, fajnie poczytać Wasze doświadczenia .
Stary 2014-04-16, 09:10   #4698
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Miłą niespodziankę Ci wczoraj Adusia zrobiła i jak ładnie rośnie
Cytat:
Dzień dobry. Pije kawkę i lecę do tego szpitala. Teraz w sumie doczytałam że mam dwa badania, posiew i sama ilość tego białka, mam nadzieję że to naprawdę są śladowe ilości
Powodzenia
Cytat:

dla męża za zrozumienie i sama rozmowę.
Ja kupiłam jakiś czas temu ręczny avent bo mi się okazja trafiła
Kciuki za badania.
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46054010]Cześć U mnie znów beznadziejna pogoda, kiedy w końcu wyjdzie słońce.?
[/QUOTE]
podobno jutro
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 09:16   #4699
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Dziękuję za wyrażenie opinii i że nadal mnie chcecie tak więc mogę prowadzić kolejną część Tylko taka prośba, bo termin mam na początek czerwca, jakbym już urodziła, to wszelkie informacje o terminach wizyt, o porodach, o zmianach imienia, itd. poproszę na priv

W kwestii tytułu wątku, jestem również za prostym "Mamusie czerwcowe 2014 cz. III"

I jeszcze jedna prośba - zerknijcie na pierwszy post, czy jest wszystko co było, czy czegoś jeszcze nie ma

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Na zasadzie ciekawostki to ma sens , bo wiadomo, że dla każdego co innego i każda z nas dopiero po porodzie się przekona, co u niej pasuje, ale mimo to, fajnie poczytać Wasze doświadczenia .
to ja mam pomysł. Może stworzymy listę takich kategorii produktów dla dziecka i matki po porodzie w punktach, wtedy każda podwójna mama odniosłaby się jakoś do tego.. A później już po porodach każda z nas może wypisać swoje doświadczenia.... I te punkty z kategoriami można by dać na pierwszy post, a potem każda w swoim poście odniesie się do tego za jakiś czas.. Nie wiem, czy rozumiecie o co mi chodzi ?? Co wy na to??
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 09:23   #4700
Rybka12321
Raczkowanie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46054244]
to ja mam pomysł. Może stworzymy listę takich kategorii produktów dla dziecka i matki po porodzie w punktach, wtedy każda podwójna mama odniosłaby się jakoś do tego.. A później już po porodach każda z nas może wypisać swoje doświadczenia.... I te punkty z kategoriami można by dać na pierwszy post, a potem każda w swoim poście odniesie się do tego za jakiś czas.. Nie wiem, czy rozumiecie o co mi chodzi ?? Co wy na to??[/QUOTE]

Ja jestem za , nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale mogłoby to wyglądać mniej więcej tak: kategoria kąpiel- i tu własne doświadczenie, typu: kupiłam BD, ale okazało się, że tylko Emolium, bo ...

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Spojrzałam na pierwszy post, chyba jest wszystko, zastanawiam się tylko, czy jak dojdzie jeszcze ten pomysł z kategoriami, to zmieści się wszystko w jednym poście, czy nie będą potrzebne dwa pierwsze posty . Nie znam się, ale te posty to mają jakieś ograniczenia chyba .
Stary 2014-04-16, 09:26   #4701
Sola1
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46054244]
to ja mam pomysł. Może stworzymy listę takich kategorii produktów dla dziecka i matki po porodzie w punktach, wtedy każda podwójna mama odniosłaby się jakoś do tego.. A później już po porodach każda z nas może wypisać swoje doświadczenia.... I te punkty z kategoriami można by dać na pierwszy post, a potem każda w swoim poście odniesie się do tego za jakiś czas.. Nie wiem, czy rozumiecie o co mi chodzi ?? Co wy na to??[/QUOTE]

Dobry pomysł
Stary 2014-04-16, 09:31   #4702
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Witajcie

Również jestem za tym aby Berenika prowadziła kolejną część
Tytuł też mi się podoba - krótko, zwięźle i na temat

A ja sobie właśnie czekam na położną. I tak jakoś z ciekawości zerknęłam na moją kartkę z jej wizytami i okazuje się że dopiero na 13:00 ma przyjść. A ja specjalnie wstałam razem z małżem żeby się ogarnąć
No ale chociaż teraz mam już wszystko porobione.

Miałam jeszcze w planie dziś umyć okna bo ostatnio tak padało że teraz są strasznie brudne. Patrzeć na nie nie mogę. No ale moje chęci minęły i póki co zostają takie jakie są. A pewnie jak bym umyła to zaraz by padać zaczęło, więc nie będę wywoływać deszczu

Piszecie o lewatywach. U nas nie robią i teraz się ciągle zastanawiam. Jutro zaczynam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia to może czegoś się dowiem a jak nie to trzeba będzie pytać Ale jestem strasznie ciekawa jak to na tych zajęciach będzie. Czy tylko sama sucha teoria czy może troszkę praktyki jednak będzie

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 09:38   #4703
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

ja kupiłam przed porodem, tak w razie czego - od początku nie był mi potrzebny ale wolałam uniknąć sytuacji jak dziewczyna na łóżku obok, że panika w szpitalu, bo ma nawał, mąż nie wiedział co kupić i przyszedł z jakimś prehistorycznym sprzętem do odciągania tak się zastanawiam dlaczego doradca laktacyjna przyszła do niej po 2 dniach próśb i cierpienia...
Cytat:
u mnie tylko Avent ręczny wypróbowany - sprawdził sie b. dobrze
chociaż do dobrego ściągnięcia mleka trzeba się nieźle psychicznie przygotować, bo to trochę w głowie siedzi relaks, wygodna pozycja a i tak zawsze jak musiałam wyjść i nie miałam zapasu zrobionego to ściągałam mniej niż bez wizji wyjścia z domu bez dziecka tylko u mnie stosowany był rzadko
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 09:41   #4704
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Np. smoczki ( kupione od razu dwa, a co ) - moja ich kompletnie nie akceptowała, bo wolała swoje paluszki, a inne dzieci akceptowały czy też karuzela - u mnie się nie sprawdziła, inne dzieci zachwycone, za to u mnie sprawdziła się i to bardzo książeczka interaktywna - tutaj także część dzieci ją lubi, a część nie zwracała w ogóle uwagi.[COLOR="Silver"]
Właśnie chodzi mi o takie opinie na zasadzie "do przemyślenia" dla każdej indywidulanie bardziej, żeby zaszczepić pomysł, dać do myślenia. A każda z nas wiadomo wg własnego uznania może sie tym kierować.

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46054244]Dziękuję za wyrażenie opinii i że nadal mnie chcecie tak więc mogę prowadzić kolejną część Tylko taka prośba, bo termin mam na początek czerwca, jakbym już urodziła, to wszelkie informacje o terminach wizyt, o porodach, o zmianach imienia, itd. poproszę na priv

W kwestii tytułu wątku, jestem również za prostym "Mamusie czerwcowe 2014 cz. III"

To co - mamy już prowadzącą i tytuł III części

Właśnie tak wczoraj myślałam że termin masz jako jedna z pierwszych nas i jak urodzisz to przy dwójce dzieci może Ci być ciężko jeszcze wątek prowadzić ale silna kobietka jesteś to dasz radę.

I jestem jak najbardziej za twoim pomysłem

-----------------------------------------------------------------

A ja dziś po południu wybieram się na pierwsze zajecia szkoły rodzenia. Sama. Mam nadzieje że nic mi tych planów nie zepsuje. Bo wczoraj już chciałam sobie darować te plany bo brzuch mnie wieczorem bolał tak że aż się wystraszyłam. Wziełam no-spę i szybko przeszło.
I jeszcze planuje do spowiedzi iść. A pogoda u nas tragiczna. Mam nadzieję że popołudniu padać już nie bedzie .

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 09:51   #4705
choc0late
Wtajemniczenie

dzień doberek
gratuluje tygodni i wizyt

witamy się w 31 tc wstalam dzis wkońcu z jakąś energią i stwierdziłam, że wkońcu wypiore ciuszki ... już ładuje do pralki i olśnienie - nie mam proszku ani płynu dzieciowego

i tu moje pytanie.. któraś kiedyś podawała taką stronkę gdzie były wypisane aktualne promocje na dzieciowe rzeczy w roznych sklepach czy ktoraś pamięta jak to było ?
chciałabym kupić proszki itp ale może gdzies sa w promocji ..

ja laktator dostałam od kuzynki ręczny Avent wyparze go i zobaczymy, najwyzej pozniej przerzuce sie na elektryczny
wczoraj dostałam, jeszcze leżaczek bujaczek w spadku i mate edukacyjna tiny love mam juz chyba naprawdę wszystko
lecę szukać proszków ale narazie drugie śniadanko ..

Edytowane przez choc0late
Czas edycji: 2014-04-16 o 09:52
choc0late jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 09:53   #4706
Prowansja88
Raczkowanie

Hejka
Wczoraj do północy kompletowałam zamówienie w Gemini. W końcu poszło! Więc jak dobrze pójdzie to przed świetami będę miała najważniejsze rzeczy! Ciesze sie, ze mozna robić takie zakupy z domu. Nie wyobrazam sobie biegać za tym wszystkim po sklepach...
Troche przeraziła mnie końcowa kwota= 560zl, no ale cóż, wzielam też jakieś witaminy i opatrunki dla mamy i tescia i krem do twarzy dla siebie, bo zobaczylam, ze jest 32zł tanszy niż w aptekach, w których kupuję.
Nie zdecydowałam się na: termometr- nie potrafie zdecydować, witaminy (C, K i D) dla maluszka- nie wiem jakie i w jakiej formie, podpytamy pediatry i smoczki uspokajajace, bo napisane było, ze wzor wysylany jest losowo.

Oto moja lista, może komuś się przyda
Są także suplementy które teraz muszę przyjmować lub mi się kończą i zakupiłam przy okazji na zapas do domowej apteczki: magnez, prenalen na gardło- dla mnie genialny-uwielbiam, witaminy B na porazenie, aspargin teraz Pani dr mi zaleciła, bo mam niski potas itd).
Módlcie się, by nakladki na sutki były dobrego rozmiaru, niestety nie mam możliwosci ich zmierzyć, nie mam tego "miernika", wiec wziełam M, tak na oko. Maść na brodawki zaczynam używać jak tylko przyjdzie. To czysta lanolina, podobno świetnie je uelastycznia...

BABY ONO podkłady poporodowe 10 sztuk
CANPOL wysokochłonne podkłady poporodowe 10 sztuk
Podkłady higieniczne SENI SOFT 60cmx60cm 5 sztuk
Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk
OCTENISEPT Płyn 50ml
MEDELA PureLan krem na brodawki 37g
Kompresy MEDICOMP jałowe, 5cmx5cm, 50 sztuk
FRIDA Aspirator do nosa
Linomag maść 0,2 g/1g 30g
Alantan - Plus maść 30g
Sudocrem krem 125g
MUSTELA Sun krem ochronny SPF50 75ml
Magne-B6 Max 50 tabletek
Pedicetamol roztwór doustny 100mg/ml 30ml
Vitaminum B compositum 50 drażetek
BABY ONO płatki kosmetyczne dla niemowląt 60 sztuk
Johnson's Baby wkładki laktacyjne 50 sztuk
OILATUM Baby emulsja do kąpieli 500ml
HIPP BABY Szampon do włosów pielęgnacyjny 200ml
HIPP Oliwka do ciała pielęgnacyjna 200ml
HIPP Baby płyn do kąpieli pielęgnacyjny 350ml
CANPOL zestaw pielęgnacyjny
CANPOL wielorazowe, siateczkowe majtki poporodowe, rozmiar S/M, 2 sztuki
Vita-miner Prenatal + DHA 30 tabletek + 30 kapsułek
Aspargin 75 tabletek
Lactacyd Femina Plus płyn do higieny intymnej 200ml
Femisept Uro 60 tabletek
MEDELA nakładki silikonowe Contact - rozmiar M 2 sztuki
MARIMER Baby spray do nosa 50ml
Prenalen Gardło 16 pastylek

Sylwia_88, Bogini: co do laktatorów, na SR powiedziano, by nie kupować na zapas, TŻ może pobiec do apteki jak będzie taka potrzeba.
Nio i taki był plan. Jednak u mnie okazało się, że mam laktator od brata (ręczny Aventu). Gdybym nie miała to bym nie kupowała.
Laktatory o których słyszę najwięcej pozytywnych opinii to: Ręczny- Avent, Elektryczny- Medela (miałam okazje potestowac na SR).
W ogóle medela ma boskie kosmetyki, akcesoria (nakładki, laktatory, osłonki) itd..
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 09:54   #4707
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
dzień doberek
gratuluje tygodni i wizyt

witamy się w 31 tc wstalam dzis wkońcu z jakąś energią i stwierdziłam, że wkońcu wypiore ciuszki ... już ładuje do pralki i olśnienie - nie mam proszku ani płynu dzieciowego

i tu moje pytanie.. któraś kiedyś podawała taką stronkę gdzie były wypisane aktualne promocje na dzieciowe rzeczy w roznych sklepach czy ktoraś pamięta jak to było ?
chciałabym kupić proszki itp ale może gdzies sa w promocji ..
.
promobaby.pl
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 09:54   #4708
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny- nie chce zapeszac, ale chyba widze pierwsze oznaki poprawy stanu mojej twarzy- sparalizowanego nerwu. Otóz dziś już moglam pić bez słomki!!!!!!!
Oczywiscie to nie tak, ze juz nic nie widac, bo widac i to bardzo, dobrze nie jest, ale juz nie seplenie, nie mecze sie tak przy mowieniu, nio i wlasnie nie oblewam sie wodą, herbatą, piłam bez rurki... Bosz jaki luksus.......
Przestało bolec, wiec dzis znowu pomasowalam 15min, cwicze miny, mięsnie.., ahhh
jest swiatelko w tunelu.... jakieś szanse!
Ciesze sie jak dziecko...
super, oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpadam tylko powiedzieć że żyjemy teraz nie bardzo mam czas na wizaż, siedzimy sobie beztrosko z mężem na chorobowym i żeby się nie nudzić gramy w gry na pc i nie mam za bardzo jak dostać się sam na sam do kompa.
Miłego odpoczynku Ahhh te chłopy

Cytat:
Dziewczyny, czy Wy też jesteście takie nerwowe i czepialskie ostatnio? Czy tylko ze mnie jest taka zołza ?
Tżet tak mnie wkurza i irytuje, że szok w ogóle odkąd przestałam pracować czuję się jak niewolnica domowa.....
Si czasami sama sobie się dziwie, czepiam się dosłownie o wszystko i wszystko mnie wnerwia normalnie jak przed @

Cytat:
Mnie się śni mojito
Dlatego jak kupiłam sok w kartonie w biedrze, można dodać sprite pyszota
Stary 2014-04-16, 09:56   #4709
Pradip
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46054244]Dziękuję za wyrażenie opinii i że nadal mnie chcecie tak więc mogę prowadzić kolejną część Tylko taka prośba, bo termin mam na początek czerwca, jakbym już urodziła, to wszelkie informacje o terminach wizyt, o porodach, o zmianach imienia, itd. poproszę na priv

I nam miło że chcesz dalej pełnić funkcję prowadzącej
Twój pomysł bardzo mi się podoba
Cytat:

Spojrzałam na pierwszy post, chyba jest wszystko, zastanawiam się tylko, czy jak dojdzie jeszcze ten pomysł z kategoriami, to zmieści się wszystko w jednym poście, czy nie będą potrzebne dwa pierwsze posty . Nie znam się, ale te posty to mają jakieś ograniczenia chyba .
Ważne informacje możemy rozłożyć na kilka postów a poza tym z czasem jak będziemy przechodzić na odchowalnie to odejdą wszystkie normy dla ciężarnych cz terminy wizyt
Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
A ja sobie właśnie czekam na położną. I tak jakoś z ciekawości zerknęłam na moją kartkę z jej wizytami i okazuje się że dopiero na 13:00 ma przyjść. A ja specjalnie wstałam razem z małżem żeby się ogarnąć
No ale chociaż teraz mam już wszystko porobione.

Miałam jeszcze w planie dziś umyć okna bo ostatnio tak padało że teraz są strasznie brudne. Patrzeć na nie nie mogę. No ale moje chęci minęły i póki co zostają takie jakie są. A pewnie jak bym umyła to zaraz by padać zaczęło, więc nie będę wywoływać deszczu
No to do przyjścia położnej masz czas zrobić się aż na bóstwo
i bardzo dobrze że Ci ochota na mycie okien odeszła
Cytat:
A ja dziś po południu wybieram się na pierwsze zajecia szkoły rodzenia. Sama. Mam nadzieje że nic mi tych planów nie zepsuje. Bo wczoraj już chciałam sobie darować te plany bo brzuch mnie wieczorem bolał tak że aż się wystraszyłam. Wziełam no-spę i szybko przeszło.
I jeszcze planuje do spowiedzi iść. A pogoda u nas tragiczna. Mam nadzieję że popołudniu padać już nie bedzie .
oby brzuszek już nie bolał i sr okazała się strzałem w 10
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:00   #4710
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
promobaby.pl
oo dziękuje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości