Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 16:28   #451
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cześć

Ja mam dziś gorszy dzień - od rana okropny ból głowy, potem byłam w mieście, ale nic sensownego nie kupiłam, tzn. nie to co chciałam
Potem odebrałam synka, ale nic dziś nie spał i jest płaczliwą marudą

Jedynie co, to dowiedziałam się, że kolejna znajoma jest w ciąży - jedna na sierpień, szwagierka na wrzesień, a ta na pazdziernik i wszystkie już 2 dziecko

No i w CH niedaleko mnie otworyli Textil Market, ale z synkiem udało mi się tylko skarpetki dla niego kupić

Byle do 18:30, to robię synkowi kolację, a potem już zleci.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:29   #452
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
kupiłaś już pieluchy wielo? co wybrałaś? polskie czy chinki? otulacze czy kieszonki?
Kieszonki Główny zestaw to BabyLand czyli chinki. Newborny (kieszonki i otulacze) przywiozła mi szwagierka (chyba takie to pokrewieństwo nigdy się w tym nie łapię) i tam są polskie z Kokosi i chyba jakieś h'amerykańskie. Ona też częściowo BabyLandu używała u swojej córy i jakoś nie narzekała, a jak "macaniowo" porównywałam to obie były dla mnie nie wyczuwalne. Jak będziesz zainteresowana to mogę Ci podać swojego sprzedawcę z allegro przetestowanego Aczkolwiek te ceny co w Smyku widziałam to mnie na łopatki powaliły....

Karolinek to odzywaj się w miarę możliwości. O kurcze niech paczka przychodzi szybciej, bo tu się niebezpiecznie zaczyna robić...

Edytowane przez Celebrinfea
Czas edycji: 2014-04-28 o 16:30
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:33   #453
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
co do becikowego mi dochód przekracza o parę groszy więc ja nawet tego nie ruszam
Wow to super, wychodzi ze mąż zarabia prawie10tys netto, no chyba ze ty też pracujesz a niedoczytalam, żyć nie umierać -zazdroszczę.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-04-28, 16:39   #454
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
A to zapraszam na weekend
a dziękuję, chętnie wpadnę w zamian zapraszam do mojego aspołecznego bloku, marny rewanż, wiem ale wymyślę jakieś atrakcje w okolicy
Cytat:
A na pocieszenie powiem, że tak miło i cudownie zimą nie jest, szczególnie jak nie odśnieżą i nie masz jak dojechać do pracy. Poza tym po każde konkretniejsze zakupy trzeba jechać do miasta (17km), bo w tym mycipyci miasteczku obok i tak nic nie ma
no w sumie jak popaczeć z tej strony to fakt, zimą musi być ciężko, chociaż już widzę te piękne krajobrazy ale jakbym miała pakować dziecko do przyczepki i wieźć rowerem przez zaspy do przedszkola, to pewnie szybko by mi się odechciało
no i TŻ byłby niepocieszony brakiem sklepu pod nosem
ale i tak po cichu zazdroszczę

a propos paczek z dostawami z allegro - to płaciła któraś z Was kartą za zamówienie? bo chyba mam problem
Stary 2014-04-28, 16:40   #455
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Melduję posłusznie. Wizyta u lekarza zaliczona. Skierowanie do szpitala wypisane. Poród przedwczesny możliwy
Szyjka zamknięta, ale miękka. Młody ma 1500 g. Wieczorem będę już spała w szpitalnym łóżku
Trzymajcie kciuki
Jak tż połapie mi internet w komórce jako hotspota, to biorę lapka ze sobą i będę na bieżąco informować z linii frontu

P.S. Piekielnie się boje
Oj mam nadzieję ze bedzie ok. Najważniejsze ze pod stała kontrola

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez malwiska
Czas edycji: 2014-04-28 o 16:48
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:45   #456
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Melduję posłusznie. Wizyta u lekarza zaliczona. Skierowanie do szpitala wypisane. Poród przedwczesny możliwy
Szyjka zamknięta, ale miękka. Młody ma 1500 g. Wieczorem będę już spała w szpitalnym łóżku
Trzymajcie kciuki
Jak tż połapie mi internet w komórce jako hotspota, to biorę lapka ze sobą i będę na bieżąco informować z linii frontu

P.S. Piekielnie się boje
Ta szyjka to powód do szpitala czy jest coś jeszcze?
Współczuje i trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Agata0606 Pokaż wiadomość
Szukam pomysłu na prezent dla chrześnicy na roczek, macie jakieś pomysły????
Ja ostatnio kupiłam rowerek i zestaw do pachu..

Co do cwaniactwa to tak już jest...
Chociaż uważam że państwo nas doi na każdym kroku i każdy orze jak może..
Kto nie kombinuje ten ma pod górkę..
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:46   #457
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
a propos paczek z dostawami z allegro - to płaciła któraś z Was kartą za zamówienie? bo chyba mam problem
Hm... no tak właściwie zawsze a w czym można pomóc?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 16:52   #458
ramirka
Raczkowanie

dziewczyny a jak to z ta szyjka ma byc? jaka powinna być prawidłowa?
ramirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:57   #459
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
a dziękuję, chętnie wpadnę w zamian zapraszam do mojego aspołecznego bloku, marny rewanż, wiem ale wymyślę jakieś atrakcje w okolicy
No trasy rowerowe są tu świetne, nawet rozgrywali u nas Mistrzostwa Polski w kolarstwie górskim MTB Normalny sklepik wiejski u nas jest (nawet jak coś potrzebujesz to Ci właściciel przywiezie bez problemu), ale po coś konkretniejszego to już do miasta trzeba.
Lepszy blok aspołeczny niż taki, w którym sąsiedzi Ci do garnka zaglądają. Miałam tą nieprzyjemność mieszkać w takim przez ponad pół życia.
Z all nie pomogę, zawsze płacę przelewem...

Celebrinfea no ja wielorazówek zupełnie nie ogarniam

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 17:04   #460
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
O właśnie dlatego między innymi (w kwestii becikowego), po prostu to u mnie takie proste "robinhoodowskie" myślenie przemawia za takim moim poglądem... najlepiej by było wg mnie gdyby każdy dostawał becikowe ale jego wartość powinna być uzależniona od posiadanych dochodów. Na tej samej zasadzie szlag mnie trafia kiedy jest mowa o średniej krajowej, kiedy w moim urzędzie jej próg przekracza dosłownie 5 osób z wójtem włącznie na około 50 pracowników. To ja się pytam skąd jest wyliczana ta średnia, jak dużo ludzi musi zarabiać dosłownie 10 razy tyle co ja albo ci którzy mają najniższą krajową, żeby ta średnia mogła zostać wyliczona. Dlatego dla mnie nie jest sprawiedliwe ze przecietny Kowalski który dostaje 1200-1500 na rękę dostaje becik stanowiący 70-80% jego miesiecznego wynagrodzenia i tyle samo dostaje senator/prokurator Nowak dla którego becik stanowi 5-10% miesiecznego wynagrodzenia. Po prostu dla mnie to w ch.. niesprawiedliwe.
irsin dochód utracony nie jest brany pod uwagę, jeśli wczoraj zarabialas 20tysi miesięcznie a dziś stracilas pracę, przynosisz świadectwo pracy i ten dochód nie jest uwzględniany.

A co do samotnych matek które defacto nimi nie są to przy cwaniactwie jakie u naszych rodaków nietrudno zauważyć i modzie na nieformalizowanie związków to kończy się to właśnie tak że to pierwszenstwo w przedszkolach to fikcja.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Popieram Cię w 100 %

Cytat:
Trzymajcie kciuki

P.S. Piekielnie się boje
Jesteśmy z Tobą i nie denerwuj się może lepiej , że Cię przebadają dobrze
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 17:11   #461
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:

Celebrinfea no ja wielorazówek zupełnie nie ogarniam

Hm.. mi się podobają ale praktyka... Zobaczymy, w razie co TŻ jest zagorzałym wielbicielem i nos ma w prosektorium znieczulony to będzie się babrał. (jestem okropna... )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 17:14   #462
ramirka
Raczkowanie

mam jeszcze jedne pytanie odnosnie odejscia wod.... nie, nie jeszcze nie rodze ...chyba ale pytam dziewczyn ktore juz rodzily jak to wyglada? duzo tego jest?
Stary 2014-04-28, 17:17   #463
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Ramirka, weź nie strasz :p
Stary 2014-04-28, 17:19   #464
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Hm... no tak właściwie zawsze a w czym można pomóc?
o to super, problem w tym że zapłacilam, a nie ściągnęło mi z konta ... transakcja ma status zakończonej, ale zero wiadomości od sprzedawcy że wysłał kasa na koncie nienaruszona, z przez PayU zawsze ściągało od razu. Co jest grane? liczyłam że do środy dojdzie, wanienka, przewijak, wszystkie ważne rzeczy
Cytat:
No trasy rowerowe są tu świetne, nawet rozgrywali u nas Mistrzostwa Polski w kolarstwie górskim MTB Normalny sklepik wiejski u nas jest (nawet jak coś potrzebujesz to Ci właściciel przywiezie bez problemu), ale po coś konkretniejszego to już do miasta trzeba.
no co Ty to ja pewnie u Ciebie już byłam, bo kiedyś jeździłam dopingować TŻta na każde zawody jaki ten świat mały
heh, to już sobie siebie wyobrażam, zimą z przyczepką i młodą w przyczepce na tych Waszych trasach rollercoaster
Cytat:
Lepszy blok aspołeczny niż taki, w którym sąsiedzi Ci do garnka zaglądają. Miałam tą nieprzyjemność mieszkać w takim przez ponad pół życia.
w sumie z dwojga złego to faktycznie lepsza opcja chyba że ktoś mocno towarzyski, ale ja się do takich osób nie zaliczam
Stary 2014-04-28, 17:22   #465
Iris1988
Rozeznanie

Wiem ze kobieta w ciazy na l4 to drazliwy temat ale wypowiem sie. Ja jestem na l4 od 10 tygodnia ciazy, poszlam na nie z paru powodów: pracuje na 3 zmiany na lini produkcyjnej gdzie ma sie normy dzienne do wykonania i niestety ale nie dalabym rady ich wyrabiac:-( zle sie czulam na poczatku mialam zawroty glowy:-( moj pracodawca sam sugeruje l4 poniewaz nie ma warunkow dla kobiet w ciazy a ostatnim argumentem bylo to ze kolezanka po tym jak sie w 8 tygodniu dowiedziala ze jest w ciazy postanowila przeszkolic przez 2 tygodnie swoja nastepczynie i wtedy isc na l4 no i dzieki temu przeszkalaniu poronila:-(wiem ze sa takie osoby ktore to wykorzystuja bez potrzeby ale sa tez takie ktore nie maja innego wyjscia

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 17:22   #466
ramirka
Raczkowanie

sama sie wystraszyłam jak przeczytałam o Karolinie mam metlik w glowie , a wizyte mam 6 maja i troche panikuję
Stary 2014-04-28, 17:27   #467
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
Wiem ze kobieta w ciazy na l4 to drazliwy temat ale wypowiem sie. Ja jestem na l4 od 10 tygodnia ciazy, poszlam na nie z paru powodów: pracuje na 3 zmiany na lini produkcyjnej gdzie ma sie normy dzienne do wykonania i niestety ale nie dalabym rady ich wyrabiac:-( zle sie czulam na poczatku mialam zawroty glowy:-( moj pracodawca sam sugeruje l4 poniewaz nie ma warunkow dla kobiet w ciazy a ostatnim argumentem bylo to ze kolezanka po tym jak sie w 8 tygodniu dowiedziala ze jest w ciazy postanowila przeszkolic przez 2 tygodnie swoja nastepczynie i wtedy isc na l4 no i dzieki temu przeszkalaniu poronila:-(wiem ze sa takie osoby ktore to wykorzystuja bez potrzeby ale sa tez takie ktore nie maja innego wyjscia
to jest akurat jasna sprawa, wypowiadałam się na temat tych, które wykorzystują l4 bez potrzeby, bo po prostu mogą jak ktoś nie ma warunków w pracy albo źle się czuje, to chyba nie ma nawet o czym dyskutować
a przez te pierwsze, jak już któraś z Was napisała, potem wszystkie młode kobiety cierpią, bo pracodawcy często wolą ich nie zatrudniać

sama też nie mam warunków w pracy, btw, ale ją lubię i pracowałam póki mogłam ... bo lubię ... wiem, jestem dziwna

Edytowane przez Eydrith
Czas edycji: 2014-04-28 o 17:28
Eydrith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 17:34   #468
Iris1988
Rozeznanie

Cytat:
to jest akurat jasna sprawa, wypowiadałam się na temat tych, które wykorzystują l4 bez potrzeby, bo po prostu mogą jak ktoś nie ma warunków w pracy albo źle się czuje, to chyba nie ma nawet o czym dyskutować
a przez te pierwsze, jak już któraś z Was napisała, potem wszystkie młode kobiety cierpią, bo pracodawcy często wolą ich nie zatrudniać
sama też nie mam warunków w pracy, btw, ale ją lubię i pracowałam póki mogłam ... bo lubię ... wiem, jestem dziwna

niestety tak bywa, niektore wykorzystuja potem inne cierpia:-( ja tez lubie swoja prace jak ja bym tam wrocila chociaz na tydzien mimo ze rece mi czasami chcialy odpasc...ale jak czlowiek ma fajna ekipe to zal:-(

Stary 2014-04-28, 17:34   #469
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
o to super, problem w tym że zapłacilam, a nie ściągnęło mi z konta ... transakcja ma status zakończonej, ale zero wiadomości od sprzedawcy że wysłał kasa na koncie nienaruszona, z przez PayU zawsze ściągało od razu. Co jest grane? liczyłam że do środy dojdzie, wanienka, przewijak, wszystkie ważne rzeczy
Hm, kredytowa czy płatnicza zwykła? Zobacz w blokadach może masz?

Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość

Iris, ja absolutnie nie mam nic do potrzebujących zwolnienia. Właśnie pracujących na produkcji czy wręcz źle się czujących. Ja się na moją lekarkę wściekałam bo pracuję biurowo jak gorzej się czułam to z domu mogłam pracować. Nota bene teraz najprawdopodobniej do porodu dopracuję z domu. I tłumaczyłam jak krowie na rowie ale do niej nic nie trafiało... Jeśli Ci potrzebne to po to są zwolnienia, a jak się dobrze czujesz i nie chcesz to nikt nie powinien Ci go wciskać na siłę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 17:35   #470
svelta
Rozeznanie

Agnes zgadzam się z Tobą. Sama zawsze powtarzam, że wcale mnie nie dziwi to, że pracodawcy boją się zatrudniać kobiety. No bo jeśli duża firma zatrudniająca powiedzmy 50 osób i zakładam, że wypłaty powiedzmy "średnie" (a nie najniższa krajowa) miałaby w pewnym momencie płacić wynagrodzenie 3 ciężarnym i 3 kolejnym osobom, które będą te ciężarne zastępowały, no to błagam Was... To są już jakieś pieniądze. A najgorsze jest to, ile z tych wypłat jest odciąganego podatku i składek. Ja dostaję tak naprawdę 2/3 tego co zarobiłam

Karolinek ale co tak właściwie się dzieje, że aż zagrożenie przedwczesnym porodem? Chyba to gdzieś przeoczyłam

Dziewczyny zróbcie mi coś. Cały dzień jem.. Jem, jem i jem. I praktycznie same słodycze. Coś mi się znów poprzestawiało
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 17:36   #471
Iris1988
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ramirka Pokaż wiadomość
sama sie wystraszyłam jak przeczytałam o Karolinie mam metlik w glowie , a wizyte mam 6 maja i troche panikuję

nie stresuj sie na zapas bo to zle na dziecko wplynie...stresowac sie mozna bedzie jak cos wyjdzie glowa do gory

Stary 2014-04-28, 17:38   #472
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Dziewczyny zróbcie mi coś. Cały dzień jem.. Jem, jem i jem. I praktycznie same słodycze. Coś mi się znów poprzestawiało
Przyjedź do mnie jeszcze dużo słodyczy mi zostało, a ja już za pomidorową tęsknię... I żuuuurkiem A na dodatek zgaga mi się aktywuje mega po czekoladzie więc poszła w odstawkę.
Stary 2014-04-28, 17:40   #473
Iris1988
Rozeznanie

Cytat:
Iris, ja absolutnie nie mam nic do potrzebujących zwolnienia. Właśnie pracujących na produkcji czy wręcz źle się czujących. Ja się na moją lekarkę wściekałam bo pracuję biurowo jak gorzej się czułam to z domu mogłam pracować. Nota bene teraz najprawdopodobniej do porodu dopracuję z domu. I tłumaczyłam jak krowie na rowie ale do niej nic nie trafiało... Jeśli Ci potrzebne to po to są zwolnienia, a jak się dobrze czujesz i nie chcesz to nikt nie powinien Ci go wciskać na siłę.

jasna sprawa poprostu nakreslilam moja sytuacje

Stary 2014-04-28, 17:40   #474
svelta
Rozeznanie

Cytat:

No pewnie Nikt nie mówi o sytuacjach, które są od nas niezależne, bo ja gdybym się źle czuła to też od początku zostałabym w domu. Chodzi tutaj raczej o kobiety z powiedzmy roszczeniowym podejściem do życia. Znam jedną, która jest wielce oburzona, bo macierzyńskie powinno być minimum 6 lat
Ja akurat też nadal pracuję (chociaż teraz mam urlop), ale nie dlatego, że tą pracę jakoś szczególnie lubię tylko z hmmm poczucia obowiązku. Żałuję, że nie mogę pracować w domu, bo to by było dla mnie idealne rozwiązanie
Stary 2014-04-28, 17:40   #475
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ramirka Pokaż wiadomość
mam jeszcze jedne pytanie odnosnie odejscia wod.... nie, nie jeszcze nie rodze ...chyba ale pytam dziewczyn ktore juz rodzily jak to wyglada? duzo tego jest?
no ja tylko teoretycznie czytałam, ale ponoć to nie zawsze jest tak jak w filmach że jest mega chluśnięcie czasem powoli się sączą, a czasem przebijają pęcherz na porodówce dopiero, chyba nawet elcia pisała bądź któraś z dziewczyn.

a coś się dzieje u Ciebie?
Cytat:
Hm, kredytowa czy płatnicza zwykła? Zobacz w blokadach może masz?
zwykła płatnicza, sprawdzałam to wszystko wygląda ok, zapisana w ustawieniach itd, a u Ciebie po jakim czasie ściąga z konta?
napaliłam się że już urządzimy kącik małej, a tu takie coś
Stary 2014-04-28, 17:45   #476
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Przyjedź do mnie jeszcze dużo słodyczy mi zostało, a ja już za pomidorową tęsknię... I żuuuurkiem A na dodatek zgaga mi się aktywuje mega po czekoladzie więc poszła w odstawkę.
O nie. Ja za słodycze już podziękuję, ale pomidorówkę bardzo chętnie bym wciągnęła A zgaga mam wrażenie, że mi się aktywuje nawet po wodzie
Stary 2014-04-28, 17:47   #477
agnes208
Zakorzenienie

iris inna sprawa jak sie zle czujesz i masz ciezka prace a inna jak widzisz na tescie 2 kreski i myslisz o fajnie teraz do gina i na l4. Znam niestety kilka takich przypadkow ze dziewczyny naprawde naduzywaja tego l4. Mimo ze ciezko jest mi pracowac ale z drugiej strony jest powod zeby sie ogarnac i wyjsc z domu. Choc juz zaczyna mi troche dawac w kosc bo mam prace stojaca a zylaki mecza ale dam jeszcze rade kilka tyg.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 17:48   #478
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
No pewnie Nikt nie mówi o sytuacjach, które są od nas niezależne, bo ja gdybym się źle czuła to też od początku zostałabym w domu. Chodzi tutaj raczej o kobiety z powiedzmy roszczeniowym podejściem do życia. Znam jedną, która jest wielce oburzona, bo macierzyńskie powinno być minimum 6 lat
Ja akurat też nadal pracuję (chociaż teraz mam urlop), ale nie dlatego, że tą pracę jakoś szczególnie lubię tylko z hmmm poczucia obowiązku. Żałuję, że nie mogę pracować w domu, bo to by było dla mnie idealne rozwiązanie
o to to, dokładnie coś takiego miałam na myśli takie roszczeniowe podejście. U mnie w pracy też bywały takie sytuacje (nie w moim dziale, ale mi opowiadano) że np. któraś z kobiet zaszła w ciążę, więc zatrudniano kogoś na zastępstwo, a ten ktoś ... po miesiącu zachodził w ciążę i znów trzeba kogoś szukać i komuś płacić. Także zależy jak leży, ale czasem to się tym pracodawcom nie dziwię

inna sprawa że nie wszystkim praca jest do szczęścia potrzebna, każdy ma inne podejście do tego ...
Stary 2014-04-28, 17:50   #479
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja tylko teoretycznie czytałam, ale ponoć to nie zawsze jest tak jak w filmach że jest mega chluśnięcie czasem powoli się sączą, a czasem przebijają pęcherz na porodówce dopiero, chyba nawet elcia pisała bądź któraś z dziewczyn.

zwykła płatnicza, sprawdzałam to wszystko wygląda ok, zapisana w ustawieniach itd, a u Ciebie po jakim czasie ściąga z konta?
napaliłam się że już urządzimy kącik małej, a tu takie coś
Hmm maksymalnie w przeciągu godziny, chociaż jak mastercard miałam to mi zatrzymało płatność na jakieś 2 dni ale miałam to w blokadach no i anulowało mi też transakcję ale była cały czas jako "w trakcie" aż do anulowania. Ja bym do sprzedawcy uderzała.

Svelta tylko kto nam ugotuje tę pomidorową? ... Jakieś chętne?
Stary 2014-04-28, 17:56   #480
ramirka
Raczkowanie

Cytat:

Eydrith:mdleje : nie wiem co mi jest jakiejs glupawki dostałam, dziwie sie bo jestem zazwyczaj opanowana, ale wiesz Dusia juz urodziła, dziewczyny do szpitala trafiają to ogarnał mnie jakis strach, i chce sie dowiedziec na co zwrocic uwage

Iris masz racje nie powinnam sie stresowac ale to silniejsze ode mnie, to wszystko takie nowe

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Hmm maksymalnie w przeciągu godziny, chociaż jak mastercard miałam to mi zatrzymało płatność na jakieś 2 dni ale miałam to w blokadach no i anulowało mi też transakcję ale była cały czas jako "w trakcie" aż do anulowania. Ja bym do sprzedawcy uderzała.

Svelta tylko kto nam ugotuje tę pomidorową? ... Jakieś chętne?

Dziewczyny ja z checia Wam ugotuje ta pomidorową .........ale chyba bede musiała sie oszczedzac ( zebym sobie tylko nie wykrakała)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości