|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
Ja wiem że raczej do końca tyg wyjde a mały to jeszcze wielki znak zapytania Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-04-28 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a że becikowe to żadna realna pomoc dla rodziców, to już całkiem inna sprawa ...
![]() |
#424 |
Wtajemniczenie
|
Dusia to gratki i trzymamy kciuki dalej.
Tacierzyńskiego TŻ nie bierze. A mama pewnie na jakiś tydzień wpadnie podoglądać. |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że tacy ludzie zabierają miejsce w przedszkolu najbardziej potrzebującym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
Kularek - http://allegro.pl/rozek-rozki-becik-...ja-i4152751891. html
![]() Wyniki mam w normie - białka w moczu niet, więc hipoteza, co do gestozy całe szczęście w jakimś stopniu może odejść w zapomnienie, a lekarz, do którego chciałam dzisiaj pójść ma wył. telefon i nie mogę się dodzwonić ![]() ![]() Moja teściowa nie jest zła, ale zaczyna mnie przerażać, jak opowiada, że będziemy jej Młodego zostawiać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mnie chyba ominie ten problem, bo chcę posłać dziecko do przedszkola w miejscu pracy, a tam dzieci pracowników mają pierwszeństwo - ale i tak nie zadeklarowałabym się jako samotna matka, dla mnie to po prostu nieuczciwe ... ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Eydrith, jest ogromna różnica między samotną matką a taką, która za samotną się podaje tylko dlatego, że nie ma ślubu z ojcem dziecka.
Gdyby nie ten przywilej to moja mama musiałaby mnie chyba do domu dziecka oddać, żeby móc pójść do pracy, zarobić i później nas utrzymać. Nam nikt finansowo nie pomagał, mieszkanie trzeba było opłacić, zakupy zrobić. Powinno być to weryfikowane, sprawdzane i doglądane, ale podejście, żeby odebrać samotnym matkom, które mogą liczyć wyłącznie na siebie prawo do pierwszeństwa w zapisie dziecka do przedszkola uważam za niezrozumiałe. Doczytałam i zwracam honor ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-04-28 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zadomowienie
|
no
![]() ![]() nie cierpię cwaniactwa i kombinatorstwa - chociaż sama z powodzeniem mogłabym je stosować ![]() ![]() Edit: zresztą tych około 20 lat temu to miało sens, a teraz tyle osób żyje w wolnych związkach, że praktycznie co druga matka mogłaby się podać za samotną ... ![]()
eat U alive ![]() Edytowane przez Eydrith Czas edycji: 2014-04-28 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zadomowienie
|
co do becikowego mi dochód przekracza o parę groszy więc ja nawet tego nie ruszam
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
kotek ! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak byłam u lekarza to powiedział, że tętno i uczucie duszności, zawroty głowy to normalny objaw na tym etapie ciąży , bo serce pracuje na zwiększonych obrotach a do tego jest ciepło i duszno... polecił brać magnez i potas ale jeszcze nie zakupiłam Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-04-28 o 14:51 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Wtajemniczenie
|
Ale wiecie to cwaniactwo to jest strasznie wpychane też odgórnie... Na moim przykładzie. Wiem, że becikowe mi się nie należy, więc nawet tego nie dotykam. A moja pierwsza ginekolog prowadząca ciążę uparcie próbowała mi wmówić, że trzeba wyszarpać i nagiąć prawdę. I za huhu nie chciała słuchać, że mnie i tak się nie należy... A za uwagę, że to najbardziej potrzebujący powinni dostać to się obraziła... Co jest???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Wtajemniczenie
|
Witam się popołudniowo
![]() Piękne słońce dzisiaj ale muszę uważać na promienie i schowałam się na troszkę do domku ![]() ![]() ![]() Widzę, że przewijają się tematy becikowego , mój tż był już i się dowiadywał ale widzę, że już wszystko wiecie ![]() Tacierzyński pewnie, że weźmie szkoda żeby przepadło ![]() ![]() Pierwszeństwo do przedszkola ![]() ![]() No to se ponarzekałam ![]() Rożki mam dwa i chyba starczy ![]() Karolinek gratki umowy ![]() Dusia trzymam kciuki ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Wtajemniczenie
|
O Borze Zielony... Właśnie wpadła mi przed oczy oferta Smyka z pieluchami wielorazowymi. No chyba ich pogięło... 1 pielucha (otulacz i wkład) to koszt od 80 - 100pln. A niebywała okazja 5 kompletów 450... (to tak jakby się ktoś zastanawiał co można z becikowego kupić...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
Ja mam już jakieś 14kg
![]() ![]() ![]() oooj ja też nie mogę tego słuchać. Owszem nie jesteśmy po ślubie, ale nie mam zamiaru z tego powodu od razu wyszarpywać pieniędzy czy przywilejów ze wszystkich możliwych źródeł. |
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#437 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#438 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() głupie wytyczne i tyle ![]()
![]() |
#439 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#441 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Widze pojawil sie temat ktory mnie nie dotyczy bo becikowego tutaj nie ma wogole. Urlop macierzynski przysluguje tylko matce. Tak ze tego
![]() Swoja droga kazdy kombinuje jak moze moja kol 3 lata temu dostala becikowe majac 2 irlandzkie wyplaty w domu ale skoro sie dalo wyciagnac tego tysiaka to lapke wyciagnela choc nie wiem jak to zalatwila. A walki na "samotna" matke to i tu odchodza znajomi maja 2 dzieci ale bez slubu i ona bierze zasilki na samotna matke z dziecmi a mieszka z partnerem i pracuja na pelny etat oboje i zaden urzad tego nie sprawdzi. Ludzie wiedza jak kombinowac dla mnie logiczne ze skoro jeden adres maja to zadna samotnosc i zasilek powinien byc zabrany. |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
irsin dochód utracony nie jest brany pod uwagę, jeśli wczoraj zarabialas 20tysi miesięcznie a dziś stracilas pracę, przynosisz świadectwo pracy i ten dochód nie jest uwzględniany. A co do samotnych matek które defacto nimi nie są to przy cwaniactwie jakie u naszych rodaków nietrudno zauważyć i modzie na nieformalizowanie związków to kończy się to właśnie tak że to pierwszenstwo w przedszkolach to fikcja. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
Melduję posłusznie. Wizyta u lekarza zaliczona. Skierowanie do szpitala wypisane. Poród przedwczesny możliwy
![]() Szyjka zamknięta, ale miękka. Młody ma 1500 g. Wieczorem będę już spała w szpitalnym łóżku ![]() Trzymajcie kciuki ![]() Jak tż połapie mi internet w komórce jako hotspota, to biorę lapka ze sobą i będę na bieżąco informować z linii frontu ![]() P.S. Piekielnie się boje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Karolinek_ będziemy trzymać kciuki, tylko się nie denerwuj za bardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Integra Czas edycji: 2014-04-28 o 15:59 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
Szukam pomysłu na prezent dla chrześnicy na roczek, macie jakieś pomysły????
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#449 | |
Zadomowienie
|
Sorki dubel...
![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-04-28 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to zapraszam na weekend ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.