Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 14:12   #421
dusia_tcv
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Tż bierze tacierzyński i już się nie może doczekać od początku będziemy sami - moja mama nie chce się narzucać, wie, że jak będę chciała, to poproszę ją o pomoc. Za to nie wiem, jak z teściową... Boję się, że nie będzie umiała zachować dystansu już mnie gęsia skórka przechodzi jak zaczyna mówić, że będziemy jej przyprowadzać Młodego, żeby go na spacery brała, a ja w tym czasie będzie mogła, np. posprzątać... chcemy sobie sami radzić, bo jak tż będzie w pracy, to będę musiała ogarnąć temat sama, a nie liczyć na kogoś
Jak się ma3 dzieci to duma idzie do kieszeni ja nawet przy 1dziecku czasem potrzebowałam restartu bo w pewnym momencie lene przez szczebelki ze zmęczenia próbowałam wyciągnąć

Ja wiem że raczej do końca tyg wyjde a mały to jeszcze wielki znak zapytania

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-04-28 o 14:16
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:12   #422
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
no tak, bo podobno nikt tego nie sprawdza, a większość tych samotnych to ściema ... sama nie mam jeszcze problemu z przedszkolem, ale dzieciate, zamężne koleżanki naświetliły mi ostatnio sprawę
Edit: też nie jesteśmy małżeństwem z TŻ, tak btw

ta polityka prorodzinna u nas to troszkę z d.py strony, brzydko mówiąc
ja wypełniałam papiery, jest w nich czy rodzice pracują, czy są razem itp - oczywiście jest wzmianka o tym, że fałszywe dane dyskwalifikują itp, ale skoro ludzie tak robią i jeszcze się tym chwalą to znaczy, że coś jest nie tak.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:15   #423
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
W kwestii becikowego to akurat zgadzam się z debesciara. To nie ma być nagroda za urodzenie dziecka, tylko pewnego rodzaju zapomoga. Wiadomo, że jak ktoś zarabia 20 tysięcy zł na rękę to tysiąc zł becikowego to dla niego jak splunąć.
I muszę też niestety bronić pierwszeństwa dzieci samotnych matek
Jak szłam do przedszkola moi rodzice byli już po rozwodzie, ojciec nie płacił na mnie alimentów, dziadkowie pracujący. Moja mama musiała iść do pracy. Gdyby nie to, że jako dziecko matki samotnie wychowującej dziecko miałam pierwszeństwo to mogłam się do tego przedszkola nie dostać i wtedy byłaby kaplica
Aczkolwiek uważam, że ten przywilej powiniem obowiązywać też w kilku innych przypadkach.
a ja się nie zgadzam z żadnym z powyższych akurat z tymi samotnymi matkami to już wina matek, bo tego nadużywają, ale z becikowym - ja pewnie przekroczę ten najniższy wymagany dochód o jakieś 5-10 zł i mogę się pocałować, a becikowe by mi się przydało. Także imo powinno się takie rzeczy lepiej kontrolować, bo potem wychodzi absurdalnie

a że becikowe to żadna realna pomoc dla rodziców, to już całkiem inna sprawa ...
Stary 2014-04-28, 14:15   #424
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dusia to gratki i trzymamy kciuki dalej.

Tacierzyńskiego TŻ nie bierze. A mama pewnie na jakiś tydzień wpadnie podoglądać.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:17   #425
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
a ja się nie zgadzam z żadnym z powyższych akurat z tymi samotnymi matkami to już wina matek, bo tego nadużywają, ale z becikowym - ja pewnie przekroczę ten najniższy wymagany dochód o jakieś 5-10 zł i mogę się pocałować, a becikowe by mi się przydało. Także imo powinno się takie rzeczy lepiej kontrolować, bo potem wychodzi absurdalnie

a że becikowe to żadna realna pomoc dla rodziców, to już całkiem inna sprawa ...
Mi chodziło o samotne mamy, które faktycznie są samotne i tego potrzebuję, a nie takie które tylko udają i kłamią, że jest inaczej.
Najgorsze jest to, że tacy ludzie zabierają miejsce w przedszkolu najbardziej potrzebującym.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:17   #426
Karolinek_
Raczkowanie

Kularek - http://allegro.pl/rozek-rozki-becik-...ja-i4152751891. html

Wyniki mam w normie - białka w moczu niet, więc hipoteza, co do gestozy całe szczęście w jakimś stopniu może odejść w zapomnienie, a lekarz, do którego chciałam dzisiaj pójść ma wył. telefon i nie mogę się dodzwonić pójdę koczować pod gabinet, to może się zlituje

Moja teściowa nie jest zła, ale zaczyna mnie przerażać, jak opowiada, że będziemy jej Młodego zostawiać że chyba łóżeczko turystyczne kupi, żeby miał gdzie spać... Nooooo, może kiedyś będzie spał u babci
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:21   #427
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ja wypełniałam papiery, jest w nich czy rodzice pracują, czy są razem itp - oczywiście jest wzmianka o tym, że fałszywe dane dyskwalifikują itp, ale skoro ludzie tak robią i jeszcze się tym chwalą to znaczy, że coś jest nie tak.
u nas w ogóle cwaniactwo i kombinatorstwo jest powodem do dumy, tak jak kiedyś za komuny ... pewnie kiedyś się to zmieni, tylko ciekawe ile pokoleń jeszcze musi wymrzeć najlepsze jest to, że po dzieci tych samotnych matek nagminnie przychodzą tatusiowie i nikt jakoś nie zwraca uwagi

mnie chyba ominie ten problem, bo chcę posłać dziecko do przedszkola w miejscu pracy, a tam dzieci pracowników mają pierwszeństwo - ale i tak nie zadeklarowałabym się jako samotna matka, dla mnie to po prostu nieuczciwe ...

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Mi chodziło o samotne mamy, które faktycznie są samotne i tego potrzebuję, a nie takie które tylko udają i kłamią, że jest inaczej.
Najgorsze jest to, że tacy ludzie zabierają miejsce w przedszkolu najbardziej potrzebującym.
właśnie dlatego piszę że takie wymogi powinny być też bardziej kontrolowane, bo jeśli ktoś faktycznie jest samotną matką, to jasna sprawa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 14:23   #428
mamaya
Zakorzenienie

Eydrith, jest ogromna różnica między samotną matką a taką, która za samotną się podaje tylko dlatego, że nie ma ślubu z ojcem dziecka.
Gdyby nie ten przywilej to moja mama musiałaby mnie chyba do domu dziecka oddać, żeby móc pójść do pracy, zarobić i później nas utrzymać.
Nam nikt finansowo nie pomagał, mieszkanie trzeba było opłacić, zakupy zrobić.
Powinno być to weryfikowane, sprawdzane i doglądane, ale podejście, żeby odebrać samotnym matkom, które mogą liczyć wyłącznie na siebie prawo do pierwszeństwa w zapisie dziecka do przedszkola uważam za niezrozumiałe.

Doczytałam i zwracam honor

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-04-28 o 14:24
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:26   #429
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Doczytałam i zwracam honor
no

nie cierpię cwaniactwa i kombinatorstwa - chociaż sama z powodzeniem mogłabym je stosować tak samo zresztą jak łapówkarstwa. Chociaż oczywistym jest że uczciwość nie popłaca

Edit: zresztą tych około 20 lat temu to miało sens, a teraz tyle osób żyje w wolnych związkach, że praktycznie co druga matka mogłaby się podać za samotną ...

Edytowane przez Eydrith
Czas edycji: 2014-04-28 o 14:28
Eydrith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:32   #430
dusia_tcv
Zadomowienie

co do becikowego mi dochód przekracza o parę groszy więc ja nawet tego nie ruszam
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:49   #431
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Mały waży 1900g a ja mam stan zapalny cięcie po cesarce mi nie chce się goić ale to się da

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
No tak, urzędy nawet rok liczą inaczej

dusia 1900g to już kawał faceta Trzymam kciuki, żeby stan zapalny przeszedł i żebys jak najszybciej mogła go wziąć na ręce

A ja z kolejnym pytaniem wyskoczę? Wasi TŻci biorą tacierzyński, albo w ogóle, czy będą z Wami w domu chociaż na początku? Czy chcecie sobie radzic sami, czy np. z pomocą rodziców? Do mnie przyjedzie mama, ale na pierwszy tydzień tylko (dłużej nie wytrzymam ), potem może teściowa też na kilka dni, a później chciałabym być sama z TŻ tylko.
ja planuję, że przez pierwszy tydzień będę z tż a moja mama będzie dochodzącą pomocą ;p, później mam zamiar spakować bety i mała i przenieść się na jakieś 2 tyg do mamy na wieś a potem jak dojdę do siebie i nauczę się obsługi dziecka to wracam do krk i ogarniam wszystko sama z tż

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
A to moje zakupy dzisiejsze po 2 zł za szt.
kotek !

Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny! Podczytywalam Was od wekendu ale nie mam czasu na pisanie za bardzo:-( remont ruszyl mozna powiedziec pelna para Tż w pracy a ja mam wszystko na glowie:-(

Nie spalam pol nocy po tym jak sie dowiedzialam ze kolezanka miala cesarke a ze mieszkam poki co naprzeciwko szpitala to jakos tak tym bardziej nie moglam usnac patrzac na okna porodowki i myslac o niej:-P

Co do urlopu tacierzynskiego bardzo bym chciala aby Tż go mial ale szczerze mowiac nie wiem jak to bedzie:-( Tż pracuje u prywaciarza i ehh z urlopami ciezko:-( bede chyba skazana na tesciowa i moze moja mama wezmie chociaz 2 dni wolnego i mi pomoze.

Rożki mam 3 :-P wszystkie miekkie na rzepy zadnego nie kupilam wszystkie dostalam nie kupuje nic wiecej bo i po co

Zaraz ide odebrac wyniki TSH i do endokrynologa na kontrole. Ruchów nie licze bo bardzo czesto czuje jak sie dzidzia rusza

Tż zaczyna mówic do dzidzi po imieniu. Podoba mu sie Igor mi w sumie tez ale to jeszcze nie jest ostateczne.

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
podoba mi się bardzo imię Igor

Cytat:
a dlaczego dobrze?
nie rozumiem.
przeciez rok temu moglam zarabiac 47823514051 miesiecznie, a dzisiaj nie zarabiam nic.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Dziewczyny ile macie juz kg do przodu?
przed weekendem bylo 8 kg a teraz to się boję stanąć na wadze

Cytat:
kularek ja czuję się podobnie jak Ty - jestem zmęczona, jest mi słabo, mam czasami problemy z oddychaniem - wyniki mam w porządku więc nie wiem co się dzieje.
jak byłam u lekarza to powiedział, że tętno i uczucie duszności, zawroty głowy to normalny objaw na tym etapie ciąży , bo serce pracuje na zwiększonych obrotach a do tego jest ciepło i duszno... polecił brać magnez i potas ale jeszcze nie zakupiłam

Edytowane przez i like it
Czas edycji: 2014-04-28 o 14:51
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 14:51   #432
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Ale wiecie to cwaniactwo to jest strasznie wpychane też odgórnie... Na moim przykładzie. Wiem, że becikowe mi się nie należy, więc nawet tego nie dotykam. A moja pierwsza ginekolog prowadząca ciążę uparcie próbowała mi wmówić, że trzeba wyszarpać i nagiąć prawdę. I za huhu nie chciała słuchać, że mnie i tak się nie należy... A za uwagę, że to najbardziej potrzebujący powinni dostać to się obraziła... Co jest???
Stary 2014-04-28, 14:53   #433
joanna2228
Wtajemniczenie

Witam się popołudniowo
Piękne słońce dzisiaj ale muszę uważać na promienie i schowałam się na troszkę do domku , zjadłam obiadek i pożarłam loda w polewie czekoladowej i taaak mi dobrze
Widzę, że przewijają się tematy becikowego , mój tż był już i się dowiadywał ale widzę, że już wszystko wiecie
Tacierzyński pewnie, że weźmie szkoda żeby przepadło tylko w późniejszym terminie bo na lipiec ma wypisany urlop
Pierwszeństwo do przedszkola różnie z tym bywa nawet dla matek samotnie wychowujących dziecko czasem nie ma miejsca takie mamy pro rodzinne państwo. Na każdym kroku dostajesz po dupie i tyle. Becikowe 1000 zł nawet na wyprawkę nie starczy ...
No to se ponarzekałam
Rożki mam dwa i chyba starczy
Karolinek gratki umowy
Dusia trzymam kciuki , a jak tam oczy małego i oddycha sam czy nie ?
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:01   #434
Celebrinfea
Wtajemniczenie

O Borze Zielony... Właśnie wpadła mi przed oczy oferta Smyka z pieluchami wielorazowymi. No chyba ich pogięło... 1 pielucha (otulacz i wkład) to koszt od 80 - 100pln. A niebywała okazja 5 kompletów 450... (to tak jakby się ktoś zastanawiał co można z becikowego kupić... ) Matko ja trochę więcej za komplet owszem ale 35 szt zapłaciłam.... Ja nie wiem co trendy i dla dzieci to plask cena 1000% w górę. Ehhh to se ponarzekałam idę coś wszamać
Stary 2014-04-28, 15:04   #435
svelta
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny ile macie juz kg do przodu?
Ja mam już jakieś 14kg Więc jak czytam, że Wy macie po 6-7 to się zaczynam martwić

Cytat:
z tymi matkami to jest strasznie dziwne - wielu znajomych mi mowilo: nie jestescie malzenstwem, powiedz w przedszkolu, ze jestes samotna matka to mala sie dostanie.
To na mnie dzialalo jak plachta na byka.
oooj ja też nie mogę tego słuchać. Owszem nie jesteśmy po ślubie, ale nie mam zamiaru z tego powodu od razu wyszarpywać pieniędzy czy przywilejów ze wszystkich możliwych źródeł.
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:05   #436
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Ale wiecie to cwaniactwo to jest strasznie wpychane też odgórnie... Na moim przykładzie. Wiem, że becikowe mi się nie należy, więc nawet tego nie dotykam. A moja pierwsza ginekolog prowadząca ciążę uparcie próbowała mi wmówić, że trzeba wyszarpać i nagiąć prawdę. I za huhu nie chciała słuchać, że mnie i tak się nie należy... A za uwagę, że to najbardziej potrzebujący powinni dostać to się obraziła... Co jest???
no to tak jak z moją ginką, która z kolei usilnie próbowała mnie wypchnąć na zwolnienie, bo mi się należy, bo wszyscy idą a jak nie chciałam to się ze mnie nasmiewała
Stary 2014-04-28, 15:09   #437
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Ja mam już jakieś 14kg Więc jak czytam, że Wy macie po 6-7 to się zaczynam martwić
Spoko mogę Ci rękę podać

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
no to tak jak z moją ginką, która z kolei usilnie próbowała mnie wypchnąć na zwolnienie, bo mi się należy, bo wszyscy idą a jak nie chciałam to się ze mnie nasmiewała
A daj spokój to już od 10 tygodnia chciała mnie wysłać... I też nie do przetłumaczenia, że nie chcę... To się pożegnałyśmy
Stary 2014-04-28, 15:09   #438
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
ech, może powinnyśmy podawać procentowy przyrost wagi, w porównaniu z tą przedciążową, bo akurat przy moich gabarytach te niecałe 7 kg to naprawdę poważna nadwaga każda z nas jest inna, to i tyje inaczej
Cytat:
oooj ja też nie mogę tego słuchać. Owszem nie jesteśmy po ślubie, ale nie mam zamiaru z tego powodu od razu wyszarpywać pieniędzy czy przywilejów ze wszystkich możliwych źródeł.
niektórzy się podobno aż rozwodzą żeby mieć pierwszeństwo ale w sumie jeśli koszt prywatnego przedszkola to ok. 1000 zł, to co się dziwić
głupie wytyczne i tyle
Stary 2014-04-28, 15:10   #439
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Spoko mogę Ci rękę podać
ufff, już myślałam, że jestem jakiś alien
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:11   #440
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
A daj spokój to już od 10 tygodnia chciała mnie wysłać... I też nie do przetłumaczenia, że nie chcę... To się pożegnałyśmy
nom to tak jak moja, a wtedy to ja się czułam wręcz kwitnąco teraz co prawda jestem na zwolnieniu, ale teraz to już nie mam wyjścia, więc i wyrzutów brak
Stary 2014-04-28, 15:30   #441
Agata0606
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość

Agata -ja też dziękuję za informacje bo całkiem zielona jestem -a jeśli bardziej się orientujesz to dochody za 2012 rok tak ? a co jeśli np. w 2012 roku mieliśmy takie dochody, że łapiemy się do tego 1922,00 na osobę a w roku 2014 jest więcej i przekracza to 1922,00 ? i to się dzieli na osoby które już są prawda ? znaczy dzidzia w brzuchu się nie liczy ?
Na pewno dzieli się na wszystkich członków rodziny, na dzieciaczka który się urodził i na którego "bierzemy becikowe" też . Więc jeżeli to pierwsze dziecko to na 3 os.
Agata0606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:34   #442
agnes208
Zakorzenienie

Widze pojawil sie temat ktory mnie nie dotyczy bo becikowego tutaj nie ma wogole. Urlop macierzynski przysluguje tylko matce. Tak ze tego Stawka macierzynskiego jest stala dla wszystkich. Co do tych zwolnien to w duzej mierze prawda, ze duzo dziewczyn siedzi na zwolnieniach a pozniej zdziwko ze pracodawcy nie chca kobiet zatrudniac bo boja sie ze im znikna z pracy na 2 lata bo ciaza na l4 a pozniej macierzynski itd.

Swoja droga kazdy kombinuje jak moze moja kol 3 lata temu dostala becikowe majac 2 irlandzkie wyplaty w domu ale skoro sie dalo wyciagnac tego tysiaka to lapke wyciagnela choc nie wiem jak to zalatwila.
A walki na "samotna" matke to i tu odchodza znajomi maja 2 dzieci ale bez slubu i ona bierze zasilki na samotna matke z dziecmi a mieszka z partnerem i pracuja na pelny etat oboje i zaden urzad tego nie sprawdzi. Ludzie wiedza jak kombinowac dla mnie logiczne ze skoro jeden adres maja to zadna samotnosc i zasilek powinien byc zabrany.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:42   #443
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
irsin, ja mam cały czas +8 kg

W kwestii becikowego to akurat zgadzam się z debesciara. To nie ma być nagroda za urodzenie dziecka, tylko pewnego rodzaju zapomoga. Wiadomo, że jak ktoś zarabia 20 tysięcy zł na rękę to tysiąc zł becikowego to dla niego jak splunąć.
I muszę też niestety bronić pierwszeństwa dzieci samotnych matek
Jak szłam do przedszkola moi rodzice byli już po rozwodzie, ojciec nie płacił na mnie alimentów, dziadkowie pracujący. Moja mama musiała iść do pracy. Gdyby nie to, że jako dziecko matki samotnie wychowującej dziecko miałam pierwszeństwo to mogłam się do tego przedszkola nie dostać i wtedy byłaby kaplica
Aczkolwiek uważam, że ten przywilej powiniem obowiązywać też w kilku innych przypadkach.
O właśnie dlatego między innymi (w kwestii becikowego), po prostu to u mnie takie proste "robinhoodowskie" myślenie przemawia za takim moim poglądem... najlepiej by było wg mnie gdyby każdy dostawał becikowe ale jego wartość powinna być uzależniona od posiadanych dochodów. Na tej samej zasadzie szlag mnie trafia kiedy jest mowa o średniej krajowej, kiedy w moim urzędzie jej próg przekracza dosłownie 5 osób z wójtem włącznie na około 50 pracowników. To ja się pytam skąd jest wyliczana ta średnia, jak dużo ludzi musi zarabiać dosłownie 10 razy tyle co ja albo ci którzy mają najniższą krajową, żeby ta średnia mogła zostać wyliczona. Dlatego dla mnie nie jest sprawiedliwe ze przecietny Kowalski który dostaje 1200-1500 na rękę dostaje becik stanowiący 70-80% jego miesiecznego wynagrodzenia i tyle samo dostaje senator/prokurator Nowak dla którego becik stanowi 5-10% miesiecznego wynagrodzenia. Po prostu dla mnie to w ch.. niesprawiedliwe.
irsin dochód utracony nie jest brany pod uwagę, jeśli wczoraj zarabialas 20tysi miesięcznie a dziś stracilas pracę, przynosisz świadectwo pracy i ten dochód nie jest uwzględniany.

A co do samotnych matek które defacto nimi nie są to przy cwaniactwie jakie u naszych rodaków nietrudno zauważyć i modzie na nieformalizowanie związków to kończy się to właśnie tak że to pierwszenstwo w przedszkolach to fikcja.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:42   #444
Karolinek_
Raczkowanie

Melduję posłusznie. Wizyta u lekarza zaliczona. Skierowanie do szpitala wypisane. Poród przedwczesny możliwy
Szyjka zamknięta, ale miękka. Młody ma 1500 g. Wieczorem będę już spała w szpitalnym łóżku
Trzymajcie kciuki
Jak tż połapie mi internet w komórce jako hotspota, to biorę lapka ze sobą i będę na bieżąco informować z linii frontu

P.S. Piekielnie się boje
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:55   #445
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
Karolinek - jak ja doskonale wiem o czym piszesz mój weekend też taki był i co najgorsze trwa nadal ... już nie wiem co ze sobą zrobić wizytę mam w przyszły poniedziałek i wtorek
za umowę w pracy

Integra - dziękuję to jak może tyle stać to chyba też zrobię - tylko troszkę później . . . -jeśli nie przygapię to sok z czarnego bzu też robię -jak byłam mała to moja mama co roku robiła - ja chodzę do lasu po ten bez w takie miejsce daleko od dróg, spalin i innego dziadostwa

dziewczyny niech mnie któraś dobije ....
ma któraś takie objawy : kompletny brak sił, na cokolwiek, nie mogę spać w nocy, w dzień jestem nieprzytomna , źle się czuje-ale nie tak konkretnie coś mnie boli tylko tak ogólnie, jest mi niedobrze, ciągle robi mi się gorąco jakby mnie poty oblewały i mam 37,1 .... czy teraz jest jakieś przesilenie wiosenne czy co ..................... ???

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

ja też walczę z takimi żółtymi plamami na ubrankach po synku i nie mam zupełnego pojęcia skąd one się wzieły bo wszystko odkładałam uprane i wyprasowane a tu niektóre ubranka przez te plamy zupełnie nie nadają się do założenia
Spróbuj z tym odplamiaczem może, te plamy u mnie to też takie nie wiadomo skąd, bo ubranka przed odłożeniem były poprane. Potem ileś tam czasu leżały, trafiły do mnie i plamy... ale wszystko pięknie zeszło.

Cytat:
O Borze Zielony... Właśnie wpadła mi przed oczy oferta Smyka z pieluchami wielorazowymi. No chyba ich pogięło... 1 pielucha (otulacz i wkład) to koszt od 80 - 100pln. A niebywała okazja 5 kompletów 450... (to tak jakby się ktoś zastanawiał co można z becikowego kupić... ) Matko ja trochę więcej za komplet owszem ale 35 szt zapłaciłam.... Ja nie wiem co trendy i dla dzieci to plask cena 1000% w górę. Ehhh to se ponarzekałam idę coś wszamać
kupiłaś już pieluchy wielo? co wybrałaś? polskie czy chinki? otulacze czy kieszonki?
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 15:58   #446
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Integra - dziękuję to jak może tyle stać to chyba też zrobię - tylko troszkę później . . . -jeśli nie przygapię to sok z czarnego bzu też robię -jak byłam mała to moja mama co roku robiła - ja chodzę do lasu po ten bez w takie miejsce daleko od dróg, spalin i innego dziadostwa
Pod tym względem mam fantastycznie, bo mieszkam na wsi, do lasu i łąk mam blisko, a w pobliżu żadnej drogi

Cytat:
Ile kupujecie rożków? I jakie?
Cytat:
Właśnie dziewczyny, jak to jest z tymi rożkami?? Jakie rozmiary najlepsze? Bo widziałam różne Z usztywniaczem czy bez? Na rzep czy wiązane?
Ja mam jeden miękki i nie kupuję więcej. Przy synku też miałam jeden i wystarczył. To czy sztywny czy miękki to zależy od Was, mi akurat sztywny nie pasował. Lepiej większy i najlepiej nie za gruby. U mnie sprawdził się zapinany na rzep. Kupiłam taki http://natka.redcart.pl/p/24/108/fer...5cm-rozki.html za 26 zł na all

Cytat:
Napisane przez Agata0606 Pokaż wiadomość
Graniczna kwota to 1922,00 zł na osobę. Jest to kwota netto. Aha i najważniejsze dochody z 2012 roku
My na pewno nie przekroczymy
Cytat:
A ja z kolejnym pytaniem wyskoczę? Wasi TŻci biorą tacierzyński, albo w ogóle, czy będą z Wami w domu chociaż na początku?
Na sto procent mąż będzie ze mną przez pierwsze dwa tygodnie. Sama sobie nie poradzę, szczególnie, że starszy syn jest bardzo żywym dzieckiem

Karolinek_ będziemy trzymać kciuki, tylko się nie denerwuj za bardzo

Cytat:
a dlaczego dobrze?
nie rozumiem.przeciez rok temu moglam zarabiac 47823514051 miesiecznie, a dzisiaj nie zarabiam nic.
Wtedy donosisz zaświadczenia o utracie dochodu
Cytat:
Dokładnie, też się zgadzam
Cytat:
no tak, bo podobno nikt tego nie sprawdza, a większość tych samotnych to ściema ...
Zawsze można liczyć na usłużnych sąsiadów, którzy doniosą gdzie trzeba, w końcu w Polsce żyjemy

Edytowane przez Integra
Czas edycji: 2014-04-28 o 15:59
Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:06   #447
Agata0606
Raczkowanie

Szukam pomysłu na prezent dla chrześnicy na roczek, macie jakieś pomysły????
Agata0606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:08   #448
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Pod tym względem mam fantastycznie, bo mieszkam na wsi, do lasu i łąk mam blisko, a w pobliżu żadnej drogi
spełniło Ci się moje marzenie
Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Zawsze można liczyć na usłużnych sąsiadów, którzy doniosą gdzie trzeba, w końcu w Polsce żyjemy
czy ja wiem zależy gdzie sie mieszka, ja np. mieszkam w bloku, gdzie nikt z nikim nie utrzymuje żadnych kontaktów, niektórzy nawet 'dzień dobry' na klatce sobie nie powiedzą także pełna dyskrecja
Stary 2014-04-28, 16:20   #449
debesciara
Zadomowienie

Sorki dubel...

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Melduję posłusznie. Wizyta u lekarza zaliczona. Skierowanie do szpitala wypisane. Poród przedwczesny możliwy
Szyjka zamknięta, ale miękka. Młody ma 1500 g. Wieczorem będę już spała w szpitalnym łóżku
Trzymajcie kciuki
Jak tż połapie mi internet w komórce jako hotspota, to biorę lapka ze sobą i będę na bieżąco informować z linii frontu

P.S. Piekielnie się boje
O cholera :/ będzie dobrze napewno, współczuję szpitala ale idź koniecznie, lepiej niech Was poobserwuja

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-04-28 o 16:16
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 16:21   #450
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agata0606 Pokaż wiadomość
Szukam pomysłu na prezent dla chrześnicy na roczek, macie jakieś pomysły????
A ile kasy chcesz przeznaczyć? W niedzielę na roczek mój chrześniak dostał ode mnie taką składaną plastikową piaskownicę z przykryciem. Możesz też kupić rowerek lub taki pchany samochodzik....
Cytat:
spełniło Ci się moje marzenie
A to zapraszam na weekend A na pocieszenie powiem, że tak miło i cudownie zimą nie jest, szczególnie jak nie odśnieżą i nie masz jak dojechać do pracy. Poza tym po każde konkretniejsze zakupy trzeba jechać do miasta (17km), bo w tym mycipyci miasteczku obok i tak nic nie ma

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości