|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Siemka wieczornie, zamówiliśmy wózek i łóżeczko
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja swoich ciuchów nie prasuje więc pewnie i dziecka nie będę ![]() no to świadkowa się postarała ![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;46423531]Hej Igunia drzemie sobie z tatą to mam chwilę na wizaż ![]() Jak ja byłam w ciąży to ciągle była środa ![]() ![]() Aldrin i Prad na pewno będziecie się potrafiły zaopiekować chłopakami, to po prostu się wie od pierwszego momentu jak widzi się dziecko, to jest ten słynny instynkt macierzyński ![]() Niedługo będziecie się śmiały z tych waszych obaw ![]() Tak samo jak ja pamiętacie jak strasznie się bałam porodu, a teraz to dla mnie tylko miłe wspomnienie. ![]() Brawo dla Kacperka ![]() Prad możesz przesłać je do mnie ja z chęcią poprasuje, bo lubię to robić, jakoś przy prasowaniu się relaksuję ![]() ![]() Bym zapomniała o najważniejszym moja córeczka dziś się pierwszy raz świadomie uśmiechnęła do mnie i do K ![]() ![]() oby to co mówicie było prawdą ![]() uśmiech dziecka tym bardziej pierwszy bezcenny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zakorzenienie
|
Aldrin - jaki wózeczek? były te adaptery?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja swoich też nie prasuje a mężowi to nawet koszule tylko wtedy gdy nie ma go w domu bo on nie znosi uprasowanych rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Malgos - to My w Polsce odbijamy Marcela po Irlandzku, tak najlepiej mu się odbija, kładziemy Go na Nasze kolana, główkę podtrzymywałam, teraz już nie bo ją ładnie trzyma w górze i bardzo szybko mu się odbija, dla Nas najlepszy sposób ![]() ![]() Nasz Marcel jeszcze się nie przekręca z plecków na brzuszek, czasami tak na bok się przekręci, ale za to w czasie leżenia podnosi biodra do góry i robi mostek, jak to zobaczyłam to mało zawału nie dostałam bo się przelękłam, że coś mu się stanie, a On ma z tego niezłą zabawę ![]() Pisałaś, że Kacper strasznie ruchliwy ![]() ![]() ![]() Aldrin - jaki wózek zamówiliście? ![]() Pradip - Ja prasuję każde ubranka Marcela, swoje i Tż, nienawidzę niewyprasowanych ubrań, co prawda prasować tez nie lubię, ale nie założe pogmerdolonych szmatek. Magalska - jak Bruno zachowuje się w nocy? Budzi się jeszcze na nocne jedzenie?? Wstajesz do Niego, żeby zobaczyć czy wszystko w porządku? Jak z mieszkaniem? Kiedy się wprowadzacie?? Meble do kuchni wybrane w Ikei? ![]() ![]() Ewelika - teraz każdego dnia będą piękne uśmieszki na twarzy Igusi ![]() Fiona - gdzie jesteś?? Meduzka - ![]() Fikusek - wyłaś do księżyca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Zakorzenienie
|
Justii - pisalam ze po irlandzku bo powiem ci ze nigdy w PL nie widzialam nigdzie zeby ktokolwiek tak odbijal ale jak widac bylam w błędzie
![]() co do mostkow to u nas tez norma, albo przy przewijaniu jak unosze kacprowi nogi a on sie nagle tak wyprostuje ze normalnie jakbym deske unosila ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- a powiedz mi jeszcze ile razy Marcel budzi sie na jedzenie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
o nie znalam takiego odbijania ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ewelika gratuluje pierwszego usmiechu ![]() Co do ruchliwosci dzieciakow to pomyslcie co bedzie pozniej ja juz nie daje rady malemu zmieniac pampersa tak mi zwiewa, musze przyniesc naprawde ciekawa zabawke zeby go na sekunde zatrzymac... a kupe musimy zmieniac we dwojke bo rece mu lecą od razu w kierunku siusiaka a raz nawet we dwojke bylo ciezko ![]() A tak w ogole Bruno konczy dzis 7 miesięcy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- A tak w ogole mialam Wam pisac ze dwie dziewczyny odemnie z watku na odchowalni znalazly w swoich materacach robaki w tej warstwie gryki, obie mialy materac fiki miki, masakra :/ A co byscie powiedzialy zamiast zakladac nowy watek to przeniesx sie na grupe na fb? My tak zrobilysmy z watkiem mamus i jest o wiele wygodniej, szybciej mozna cos skrobnac i wgle ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 ![]() ![]() Leon 31.03.2015 g 12:10 ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Fuu znów o tych robalach ![]() ![]() Sto lat kolego rośnij duży i kochany ![]() Ale jestem ciekawa jak finalnie wyjdzie Wam mieszkanko ![]() Ja fb nie całkiem ogarniam ale jak postanowicie się przenieść to pójdę za Wami ![]() Justii a jak Wy w temacie mieszkaniowym? Magalska, Małgoś, Justii ale macie akrobatów w domku ale coś czuje że z Kubą będę mieć tak samo... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | |||
Zakorzenienie
|
cześć wtorkowo za tydzień o tej porze będę w szpitalu na badaniach i aż sie boję że to już
![]() tak podobno mamy super fotelik i adaptery muszą do neigo być ale cena też niezła za nie ![]() wózek taki http://www.tako.net.pl/index.php?opt...category_id=25 Cytat:
nie mam tylko pojemnika na smoczek i pewnie wiele innych rzeczy ale wyjdzie to w praniu czego nam brakuje ![]() ![]() Cytat:
zamówiliśmy tako bo niestety nigdzie w okolicy nie ma jedo ![]() ![]() ja wam powiem, że pierwsze słysze o takim odbijaniu dziecka ![]() Cytat:
mieszkanko już sobie wyobrażam, będzie pięknę ![]() no i sto latek dla naszego Bruna ![]() no właśnie gdzie fionka i izetka? Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2014-05-13 o 09:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będę miała zajęcia na sr z chustowania. Fajna alternatywa i wolne ręce. A kręgosłup nie bolał Cię? [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;46423531] Bym zapomniała o najważniejszym moja córeczka dziś się pierwszy raz świadomie uśmiechnęła do mnie i do K ![]() ![]() ;-) słodko Cytat:
Jaki w końcu zamowiliscie ? Cytat:
A z tymi materacykami fuuuu. Straszne. Ja będę zamawiać z lateksu. Dziewczyny jak szczepilyscie maluchy? Dodatkowe tez robilyscie bna rota czy pneumo? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A orientacyjnie Wam nie powiedziała ile będziecie czekać? Mogę Ci kupić pudełko bo sama planuję dziś kupić ![]() Izetka wczoraj ani razu się nie odezwała chyba a Fionka to już tyyyle czasu ![]() Cytat:
![]() ![]() Temat szczepień to dla mnie kolejne wyzwanie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my chyba tylko te podstawowe szczepienia zrobimy Cytat:
orientacyjnie od 2 dni do 4 tygodni zależy czy na magazynie mają uszyty czy trzeba go szyć ale jak zapytała na kiedy termin i jej powiedziałam, że za tydzień to się przeraziła i stwierdziła, że stanie na głowie i zrobi wszystko aby wózek już był, dzisiaj ma nam dać znać co się jej udało załatwić ![]() gdzie kupujesz te pudełko? ja wczoraj szukałam i nie ma ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 |
Wtajemniczenie
|
Z tymi naszymi chlopami ;-) hiiii . Dobrze ze moj TŻ będzie na tych zajęciach bo by pewnie pomyślał tak jak twój haaa.
Nam położna doradzala jeszcze oprócz tych dodatkowych na rota i pneumo jeśli dziecko będzie szlo do żłobka i przedszkola. Ale ponoć oni szczepia tylko na jeden sxczep z rota a ich jest chyba z trzydzieści :'( to samo z pneumo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4963 |
Zakorzenienie
|
Magalska - o to będzie piękne mieszkanko
![]() Kacpra nóżki nie raz lądują w kupce bo chce mu zdjąć pieluszkę i tak z grubsza otrzeć pupkę ... już normalnie nie mogę doczekać się takich sytuacji jak opisujesz ![]() kochana tutaj nie każda na FB więc to raczej odpada na dzień dzisiejszy Aldrin, Pradip - ja w sumie pudełeczka na smoczek wcale nie używam, ale pewnie warto mieć co do odbijania na "siedząco" to jak macie tę książkę Pierwszy rok życia dziecka to jest ona tam opisana - często lepiej się dziecku odbija niż na ramieniu Aldrin - wózeczek fajny, będzie zielony? jaki to macie fotelik? Papryczka - ja szczepiłam tak jak tutaj zalecają. Najpierw gruźlica, a potem to 5w1 + pneumokoki jeśli chodzi o chustę to mój mąż mnie namawiał - on sam chętnie się nią owinął. Kręgosłup miałam wrażenie był mniej obciążony niż jak normalnie masz dziecko na rękach - na pewno nie bolał |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aldrin a będą Ci podawać oksytocynę? Ja na Twoim miejscu czekałabym na naturalne rozpoczęcie akcji.. po oxy zwykle skurcze są silniejsze i bardziej boli.. dziecko przeważnie wie kiedy ma przyjść na świat ![]() Pamiętam że o odchodzeniu wód mówiłyście to u mnie dosłownie to było z pół szklanki ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 ![]() ![]() Leon 31.03.2015 g 12:10 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki
![]() Podczytuję Was, ale nic nie piszę, bo jakoś nie mam weny ![]() @ nadciąga( nitki krwi w śluzie ), więc znowu się nie udało. To już chyba nie chodzi tylko o brak szczęścia, bo rok za nami coś musi być nie tak. Jak dalej nic z tym nie zrobię to nigdy nie zajdę. Nie mam już takiego ciśnienia na dziecko, ale ile można ? Sorki, że tylko o sobie .
#4966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No szkoda z tym fb bo nam naprawde łatwiej się piszę i na spokojnie można zdjęcia wrzucać i inne...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zakorzenienie
|
Magalska - ja mam tkana chustę z Natibaby
u nas Kacper po szczepieniu jakoś wieczorkiem był marudny (tak przez 2-3 godz płakał często), oczywiście jeśli to było powodem, ale poza tym na szczęście bez temperatury się obeszło Fiona - ojjjj... kurcze... ale z drugiej strony w ciągu tego roku wy przecież nie wykorzystaliście każdego cyklu, a jak wyniki męża? powtórzyliście? |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
|
Malgos nie zabezpieczamy się od kwietnia zeszłego roku, gdzie starań nie było przez jakieś 2-3 miesiące z powodu nieobecności męża.
Powtarzaliśmy badania męża i nie są takie złe. Co do oxy to ja miałam ją podawaną, ale u mnie nie pobudziła skurczy tylko wpłynęła na mnie jak środki nasenne ![]()
#4969 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
fotelik taki http://www.ceneo.pl/17633107 ja też nie sądziłam, że pudełko mi będzie potrzebne ale do szpitala chciałam zabrać smoczek a nie wiem w czym mam go zabrać jak nie mam pudełka? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale Ty masz wszystkie badania zrobione prawda? mąż tylko miał te problemy? no i kochana Wasze stosunki i tak podziwiam, męża nie ma jest tylko z doskoku więc cieżko się rozluźnić i bawić seksem a nie tylko robić to z "obowiązku" nie martw się, macie już swojego Marcelka, więc uda Wam się również z drugim tylko trzeba czasu, wiem łatwo mówić ale strasznie trzymam za Was kciuki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie zaraz na dniach dni płodne ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam już na monitoringu i owu występuje. Tempki nie mierzę, ale współżyjemy co drugi dzień, więc nie przegapimy tego dnia. Hormony badałam i ok. Magalska Ty prędziej zajdziesz w ciążę niż ja. Urodzisz kolejnego dzieciaczka, a ja nadal nie zajdę ![]() Tak w ogólę to bardzo dobrze, że od razu staracie się o drugie. Ja żałuję, ze tyle czekałam ![]() Dobra idę kosić trawę na działce, bo doła złapię. Miłego dnia dziewuszki ![]()
![]() |
#4972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będziecie się starać o następne maleństwo ? ![]()
![]() |
#4973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już staranka rozpoczynacie? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak ![]() no jeszcze nie w tym cyklu :P tzn mąż by chciał ale ja mam zamiar pobawić się na weselach ![]() ogólnie nie chcieliśmy dużej różnicy wieku między dziećmi.. kupujemy teraz mieszkanko, mąż dostał dużą podwyżkę i zaczyna od jesieni doktorat ja też wybieram się na podyplomówkę myślę że teraz dobry moment na następnego bobasa ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Zakorzenienie
|
Magalska - fajnie, że dużo dobrych rzeczy u was się dzieje
![]() ![]() Fiona - no to okazuję się, że czekałaś na staraczkę do pary ![]() ja myślałam, że wy więcej cykli straciliście ... pewnie trzeba się wziąć za jakieś badania, ale ty już robiłaś wiele... sama nie wiem co ci doradzić Aldrin - a jak kupiłaś smoczek to on nie miał jakiegoś pudełeczka, torebeczki? |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podziwiam za tak odważną decyzję ![]()
![]() |
#4977 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 |
Wtajemniczenie
|
Papryczka a ty jak się czujesz? Co z twoją zgagą?
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Magalska a mieszkanko w Gdańsku kupujecie tak? Duże jakieś ? ![]()
#4979 | |
Zadomowienie
|
czy ja wiem czy szybko między dzieciakami przy dobrych wiatrach będzie rocznikowo 2 lata różnicy ( rzeczywiście około 1,5 roku) jak dla mnie w sam raz... trochę się boję tylko o rane ale będę pod kontrolą więc jakoś mocno się nie martwię
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.