III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 11:59   #1381
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
ja kupowałam tam polspiochy i sa super, ja dla corci kupilam jedne w serduszka i drugie w kwiatuszki ale przed wyprzedażą kupowałam po 7,99
.
Też mam takie w serduszka Takie kolorowe? Też za taką cenę brałam, dziś ze trzy pary jeszcze chciałabym dokupić. I legginsiki takie super stamtąd mam jeszcze, czekam aż lato się skończy to pewnie wrzucą jakieś fajniejsze, już na jesień ubranka

Szczypie mnie w pęcherzu, jakby tego było mało wszystkiego i czuję, że do końca się wysikać nie mogę

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:01   #1382
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Dodałam sobie ten laktator medela do obserwowanych... U mnie słabe są opinie na temat ręcznych I nie wiem co zrobić.
Chyba poczekam z tym na małą
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:01   #1383
zazdrosnica0
Zadomowienie

Wrrrr... znowu się nie wyspałam Nie podoba się mi ten III trymestr ani trochę dość że te bóle, to mam humory takie, że bez kija nie podchodź i tylko Tż na tym cierpi choć biedak nic nie zrobił No, ale nie o tym miałam pisać Wczoraj mój chrzestny dał nam zaległy prezent ślubny w postaci mocnego zastrzyku finansowego i postanowiłam zamówić wózek z tej okazji. Na stronie jak byk pisze, że realizacja 6 tygodni, więc stwierdziłam ok, na połowę sierpnia w sam raz. Po godzinie od zamówienia dostałam meila, że ten kolor mają na stanie i dostanę go już w przyszłym tygodniu
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:03   #1384
jenny1234
Wtajemniczenie

czesc!

wczoraj bylismy z tz w szkole rodzenia. bardzo nam sie podobalo. pani uczyla oddechu i omowila caly porod. tz jest jak najbardziej za tym by rodzic ze mna.
kolejnym tematem byla wyprawka dziecka i kapiel. dostalismy na tydz. lalke by cwiczyc kapanie

Cytat:
ja kupowałam tam polspiochy i sa super, ja dla corci kupilam jedne w serduszka i drugie w kwiatuszki ale przed wyprzedażą kupowałam po 7,99

Mam dziewczynki pytanie odnośnie pielęgnacji maluszka.

Po kąpaniu smarujemy ciałko jakimś mleczek lub jak mamy juz zel do mycia z oliwka to niczym, główkę lekko oliwką na ciemieniuchę.
Pytanie jest odnośnie pupy, po każdym prezewinięciu smarujemy pupe krem przeciw odparzeniom np nivea??
a jezeli juz sa jakies odparzenie to wtedy np. sudocreeme??

Może wyga sie wam to glupie ale sama nie wiem jak to mam robić a na sr nie wytlumaczyla babeczka tego dosadnie.
po kapieli mleczko, oliwka wtedy kiedy masujemy bobaska, inaczej nie zdazy wsiaknac i wetrze sie w ubranko.
po kazdym przewinieciu babka w sr radzila nam krem nawilzajacy zwykly lub delikatny jak linomag. sudocrem tylko jak powstanie odparzenie.

co do ciemieniuchy to mowila, ze robimy oklady z oliwki (30min przed kapiela) jak ta ciemieniucha powstanie a jak nic nie ma to glowki nie smarujemy bez potrzeby oliwka.

Podoba mi sie ta sr bo duzo tematow mi sie uklada w glowie.

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:04   #1385
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Zrobiecie jak chcecie,ale ręczny laktator to była dorga przez mękę i szybko w kuble wylądowal.Mam elektryczną Medelę i jest super
Mąż wczoraj skręcił szafę do pokoju córci i dziś reszta urządzania
A który masz,mini czy swing?Bo ja teraz myślę o tym drugim,bo podobno ciszej chodzi.Aż mnie nosi by kupić już w tej chwili

A powiedzcie mi,jak te elektryczne działają?Same przysysają się do piersi czy trzeba trzymać,wygodne to ?
Stary 2014-06-26, 12:08   #1386
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Zazdrośnica fajny prezent ślubny Pokaz wózeczek
Super że udało się i będziecie mieć go wcześniej

Zjadłam miseczkę malin z podwórka i mała tak fika... Brzuch mi skacze, ile to maleństwo ma siły... Mam łożysko na ścianie przedniej więc teoretycznie słabiej czuję ruchy, nie wyobrażam sobie, jakbym je czuła gdyby łożysko było na ścianie tylnej Chyba by mi skórę przebiła
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:13   #1387
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Odciąganie w pracy odpada.Na szczęście pracuję rano 2-3 godziny tylko plus po południu ok.4 godziny,więc między pracami mam kilkugodzinną pauzę,by w domu sobie to spokojnie zrobić.Raczej będę to robić na bieżąco i do lodówki,ale być może będę chciała jakiś malutki zapasik zrobić i zamrozić tak na czarną godzinę i kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać.Mówisz o elektrycznym laktatorze?Ja raczej myślałam o ręcznym Aventa ale nic nie jest jeszcze postanowione,tym bardziej,że moja ubezpieczalnia zwraca 40 euro za elektryczny,czyli ok. 1/3 ceny w przypadku elektrycznego Aventa.Muszę pomyśleć

Muszę,mam tylko ok. 10 max. 12 tygodni urlopu macierzyńskiego po porodzie.Mogę wziąć tzw. wychowawczy,ale bezpłatny więc ta opcja odpada
U to nie ciekawie
U nas jest 8 tygodni po porodzie, ale do tego płatny wychowawczy na który idę, nie dałabym rady pracować po 8 h w fabryce plus cztero brygadowka tż ta.

Byłam w aldim i kupiłam pizamke - bluzka na ramiaczkach mietowa plus szorty wiązane w kwiatki będę miała w czym po domu chodzić bo tak smigalam w samej bieliźnie

A wczoraj się pomylilam

Zaczęłam 28 tydzień czyli witam w 7 miesiącu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:15   #1388
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
U to nie ciekawie
U nas jest 8 tygodni po porodzie, ale do tego płatny wychowawczy na który idę, nie dałabym rady pracować po 8 h w fabryce plus cztero brygadowka tż ta.

Byłam w aldim i kupiłam pizamke - bluzka na ramiaczkach mietowa plus szorty wiązane w kwiatki będę miała w czym po domu chodzić bo tak smigalam w samej bieliźnie

A wczoraj się pomylilam

Zaczęłam 28 tydzień czyli witam w 7 miesiącu

Aaa,jeśli masz płatny wychowawczy to nic tylko korzystać
Stary 2014-06-26, 12:16   #1389
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Ja już też po śniadaniu wyszedł mi przepysznie kwaśny drzemik ale już cukru dawać nie będę bedzie tez fajny do przekładania tortu.

A mąż sie troszczy więc to wykorzystaj.
Ja juz bym chciała sie wziąść za pokój małego ale sama nie dam rady a tz w pracy. Mam głupie przeczucie ze powinnam zabrac sie już za wszystko.

Dziewczyny nie lubię się zalic, dlatego tez nie robie tego często. Ale potrzebuje waszego zdania i dobrego słowa.

Wczoraj z tz zaczelam temat porodu. Niby on jest już ojcem ale mnie nie rozumie wiec więcej tego tematu z nim nie bede poruszać. Przeryczalam wczoraj wieczór i jak tylko o tym pomyślę to mam lzy w oczach. Strasznie mozna powiedzieć panicznie boje sie porodu. Chodzi o to ze nie wiem czy mam robić cc czy jednak sn. Ostatnio moja pani dr powiedziała ze nie ma przeciwwskazań do sn. Mówiłam jej i tym moim biodrze ale jakos chyba tego nie rejestruje. Jeszcze w Polsce jak mialam operacjr na to biodro to lekarz powiedzial zr jak nie zrobię drugiego to bedzie ciężko z sn. I boje sie ze skoro tutaj to nie jest przeciwwskazanieni twierdzą że da rade sn, ze maly mi sie tam zablokuje i będą komplikacje. Z drugiej strony moja mama, wczoraj mi napisala, wręcz prosiła zebyn sie zdecydowała na cc bo ona gadala z polozna u siebie w pracy i powiedziała ze nie dam rady ze to nie bezpieczne w moim przypadku. Bo wiadomo nadwaga, mam wadę wzroku, ze względu na rogowke no i te biodro.
Ale z drugiej strony jak pomysle o cc to również panicznie do tego podchodzę. Po tej operacji biodra mam traume... ti bylo straszne, nie bede tego opisywac ale mialam wtedy 15 lat i jak mnie potraktowaly pielegniarki i na sali glowa boli. Ale nie o tym.
Cc to nie maly zabieg tylko powazna operacja i jak pomysle ze znowu dostane znieczulenie w kregoslup to czuje tamte jeszcze w Którym miejscu mialam. Potem ta rana moze sie rozejsc bo mam do tego predyspozycje. No i to ze nie bede mogla od razu wstac. Tyle może sie zdarzyć. W życiu nie stalam przed tak trudną decyzją. Jestem przerażona. Nie mam tutaj z kim o tym pogadać, niby polozna powiedziala ze dam rade ale nikz nie widział mojego biodra od środka bo rtg odpada teraz. Nie wiem co robić. Moze to głupie i przesadzam ale ja naprawdę jak tylko o tYm pomysle to zaczynam płakać.

witaj. rozumiem cie ale moze powinnas zrobic jakies badania w tym kierunku, przedstaw fakty na temat tego biodra i jak sama mowisz nikt nie widzial od srodka tego biodra to ty tez go nie widzialas. Ile masz teraz lat? Od operacji mineło duzo czasu i moze jednak jest wszystko dobrze bo jak cie cos niepokoi kochana to moglas przed ciaza rtg zrobic i bys sama wiedziala jak to jest czy CC czy pn Współczuje ci ale teraz powinnas komus zaufac bo tak sie martwic tez nie bardzo. Nie chce byc ze jakos sie madrze tylko poprostu cos musisz zrobic bo i tak urodzic musisz.
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:21   #1390
elffirka
Rozeznanie

Aneta moja kuzynka ma Medelę elektryczną jak i ręczną i jest mega zadowolona... Ale bardziej używa ręczną bo mówi że już się tak przyzwyczaiła że daje radę... Ona sobie ściąga jak ma pełne i mrozi w kubeczkach takich, ma takich kilka na czarną godzinę np. musiała jechać ze swoim ojcem do szpitala a ja zostałam z Małym to wyciągnęła dwa do lodówki i miałam na dwa karmienia... A tak to zużywa, teraz Mały ma 6 miesięcy i na wieczór miesza mu z kaszą swoje mleko ale kasza taka bez mleka modyfikowanego... Ja też mam zamiar odciągać trochę i mrozić... Tym bardziej że po CC jest problem z pokarmem i trzeba jakoś rozkręcić tą laktację... A u Was w Holandii nie przysługuje godzina dziennie na karmienie? Bo wiem że u nas jak się karmi piersią to można godzinę krócej pracować...
Niestabilna ja bym tak jak radzą dziewczyny porozmawiała jeszcze z innym lekarzem na ten temat... A może z ortopedą? Ja mam ten częstoskurcz serca i mi kardiolog zalecił CC i ginekolog mówi że mam rozmawiać z kardiologiem o tym i jeśli On powie tak to tak ma być... Tyle że mój kardiolog nawet przy CC zaleca aby był oddział kardiologiczny w szpitalu ale ginekolog się zastanawia czy musi być bo CC nie niesie ryzyka częstoskurczu... Ale nie wiem... Najbliższy szpital z kardiologią jest we Wrocławiu 50km ode mnie... Ale zrobię jak kardiolog zaleci, w sumie Małż mówi że lepiej we Wrocławiu niż w takim powiatowym, bo w razie Wu pomogą... Musisz to skonsultować z kimś, jeśli nie ze swoją lekarką to iść do innego lekarza... A nie masz jakiegoś starego rtg żeby pokazać lekarzowi jak to wyglądało?

.
Wczoraj wieczorem jak się położyliśmy to nagle Małż się obraca i mówi: Jeny! Jak ja Cię kocham... Was kocham... A ja się od razu rozczuliłam, tak mi się miło zrobiło... Często mi mówi że mnie kocha ale wczoraj powiedział to z taką euforią że szok... A raczej jest skryty w okazywaniu uczuć...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:21   #1391
malgosia1051
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Więc nadrobilam. Dzisiaj mam taki dzień że nic nie pamiętam
Jakbym pamięć traciła czy coś w tym stylu...
Moja gin też jest za sn... Mimo ze dalej mam te bóle w krzyżu czyli ta rwe kulszowa, mimo że byłam ponownie na badaniu ciśnienia w oczach i dalej jest wysokie a wręcz jeszcze się podniosło... Dla niej to nie jest wskazanie do cc i już. Olewa sprawę. Zrobię jeszcze to badanie dna oka i skonsultuje się z innym lekarzem czy on tez nie widzi przeciwwskazań. Jeżeli nie to ok. Boję się i tego i tego. W życiu nie miałam żadnego zabiegu...przeraża mnie to. Chce już mojego Kacperka ale obawiam się jakiejś blokady przy porodzie. Sama już nie wiem.

A dzisiaj 30 tc zaczynam jak to leci szybko
Idę zrobić pranie, zmywarka już chodzi bo naczynia z 3 dni i już z niej wychodziło na spacer prania też mam full i modlę się żeby nie padało dzisiaj...

fajnie 30tc to chyba pierwsza z nas urodzisz
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-06-26, 12:22   #1392
wpaula
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny za kciuki pomogly , nie idziemy do szpitala , szyjka ma 3 cm wiec bez zmian po 2 tyg lezenie pomaga dalej biore leki i leze ejszce 3 tyg a dla was zdjecie :

a to nasza Kornelka maz mowi ze ma duzy nochalek
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:24   #1393
małaPaulina
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47048634]Zazdrośnica fajny prezent ślubny Pokaz wózeczek

Zjadłam miseczkę malin z podwórka i mała tak fika... Brzuch mi skacze, ile to maleństwo ma siły... Mam łożysko na ścianie przedniej więc teoretycznie słabiej czuję ruchy, nie wyobrażam sobie, jakbym je czuła gdyby łożysko było na ścianie tylnej Chyba by mi skórę przebiła [/QUOTE]
mam to samo tez mam lozysko na przedniej scianie i czuje ruchy dosyc mocno i tez nie wiem co by bylo jakbym miala lozysko na tylnej
takze to się coś nie sprawdza

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:25   #1394
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Metamfetaminax ja do tej pory mialam 4 skurcze łydek...a magnezu nie biore ale fakt bol jest nieziemski

Wrocilam z gimnastyki i czuje sie o niebo lepiej,ciesze sie ze poszlam a jak wracalam to zaczepili mnie "blokersi" haha pytali czy dziewczynka czy chlopiec i ktory miesiac myśleli ze ósmy haha wcale a wcale nie jestem wielka
Widzisz ja biorę a i tak skurcz był Porażka.. nie chcę tego więcej...
I tak dobrze u Ciebie z tym brzuchem bo u mnie niektórzy mówią,że jestem tak wielka,że się toczę a ostatnio koleżanka mnie pojechała,że mam malutki brzuszek i że nie za bardzo,że przytyłam tylko 10 kg,bo ona w ciągu całej ciąży przytyła 20 z groszem i żebym lepiej skonsultowała się z lekarzem... Ale co tu porównywać 6/7 miesiąc do momentu porodu jakoś tak wyczułam zazdrość... Już wolałabym komentarz faceta na temat mojego brzucha,że wyglądam na większą niż jestem niż uszczypliwe uwagi koleżanek

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Wrrrr... znowu się nie wyspałam Nie podoba się mi ten III trymestr ani trochę dość że te bóle, to mam humory takie, że bez kija nie podchodź i tylko Tż na tym cierpi choć biedak nic nie zrobił No, ale nie o tym miałam pisać Wczoraj mój chrzestny dał nam zaległy prezent ślubny w postaci mocnego zastrzyku finansowego i postanowiłam zamówić wózek z tej okazji. Na stronie jak byk pisze, że realizacja 6 tygodni, więc stwierdziłam ok, na połowę sierpnia w sam raz. Po godzinie od zamówienia dostałam meila, że ten kolor mają na stanie i dostanę go już w przyszłym tygodniu
Super pokaż wóz !

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:26   #1395
agness2011
Raczkowanie

Cytat:
Ok,poczytam jeszcze,ale raczej zakupię ten elektryczny

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Hmmm,laktator Medela mini ma dobre opinie.Żałuję,ż e nie ma Lovi w Holandii a muszę go kupić tu na miejscu co by otrzymać jakiś zwrot za niego.
I tak już nie wiem,który wybrać,zdecydowałam się na 100% na elektryczny
Myślę, że z elektrycznym to będzie dobry wybór - teraz "tylko" wybrać model słyszałam, że Medela (nie wiem jaki model konkretnie) ma dobre laktatory wprawdzie dość drogie, jednak w SR położne mówiły, że taki lepszy laktator to kosztuje tak min. 250 zł - tańsze to często wyrzucenie pieniędzy w błoto, ale samo to że drogi też nie znaczy, że będzie dobry...

Cytat:

Mam dziewczynki pytanie odnośnie pielęgnacji maluszka.

Po kąpaniu smarujemy ciałko jakimś mleczek lub jak mamy juz zel do mycia z oliwka to niczym, główkę lekko oliwką na ciemieniuchę.
Pytanie jest odnośnie pupy, po każdym prezewinięciu smarujemy pupe krem przeciw odparzeniom np nivea??
a jezeli juz sa jakies odparzenie to wtedy np. sudocreeme??

Może wyga sie wam to glupie ale sama nie wiem jak to mam robić a na sr nie wytlumaczyla babeczka tego dosadnie.
etusiaaa ja mam dziś akurat zajęcia na temat kąpieli, więc może po nich napiszę coś więcej. Póki co, to odnośnie smarowania pupy wiem, że po zmianie pieluszki trzeba posmarować czymś przeciw odparzeniom (u mnie polecają Linomag lub Bepanthen), a Sudocrem dopiero jeśli jednak odparzenia się pojawią

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Oj tak zajęcia były bardzo ciekawe Na początku ciąży były plany, że będzie u nas poród rodzinny, tylko niestety okazało się, że będę miała cc i Małż zobaczy Milenkę już po wszystkim

Ostatnio na SR rozmawialiśmy też o materacach i położna właśnie mówiła, że w tych z gryką pokazuje się coraz częściej robactwo to jaki teraz wybrać? Lateksowy?

Ja już wróciłam ze sklepu i idę ogarnąć rybę i zabieram się za prasowanie
Simran86 ja od 2 miesięcy się zastanawiam nad materacykiem... i jeszcze niedawno po lekturach wieeeeelu stron internetowych byłam przekonana, że kupię lateksowo-kokosowy
taki: http://krainamateracy.pl/hevea-mater...dica-p-57.html
lub taki: http://allegro.pl/materac-lateks-kok...304463001.html
ale wczoraj rozmawiałam jeszcze z przyjaciółką i w sumie doszłam do wniosku, że wystarczy jednak piankowo-kokosowy (bo ten materac nie będzie jednak zbyt długo użytkowany), przy czym duże znaczenie ma wtedy rodzaj zastosowanej pianki - chodzi o to, żeby nie była to byle jaka pianka tylko wysokoelastyczna i lepsza jakościowo. Mąż swego czasu pracował w sferze meblowej, to mówił, że ten który znalazłam będzie bardzo dobry (no i jest jednak zdecydowanie tańszy niż lateksowy):
http://www.vitmat.com/materace-piank...we-dla-dzieci/
Co dla mnie ważne - ta firma posiada różne atesty na pokrowce i wkłady materaca, więc wolę zapłacić trochę więcej niż za niewiadomego pochodzenia materac na allegro i mieć pewność, że jakościowo będzie on niezły

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Szczypie mnie w pęcherzu, jakby tego było mało wszystkiego i czuję, że do końca się wysikać nie mogę
Asia19x skoro szczypie to może jakaś infekcja Ci się przyplątała?

Cytat:
zazdrosnica0 super wyszło z tym wózkiem pochwal się, jak już dotrze do Ciebie
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:26   #1396
małaPaulina
Wtajemniczenie

wpaula śliczna buzia a ktory to tydzien? bo cos slyszalam ze 3d już poźniej nie wychodzi bo dziecko jest za duze... nie wiem jak to jest

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:27   #1397
zazdrosnica0
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47048634]Zazdrośnica fajny prezent ślubny Pokaz wózeczek
[/QUOTE]

Pomijając, że mieliśmy ślub 16 listopada.... no ale fajnie, że jednak coś dał nawet z takim opóźnieniem

a wózek taki jak ten tylko wersja 2w1 (bez fotelika) KLIK kolor nr 10 czyli cały granatowy
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:28   #1398
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za kciuki pomogly , nie idziemy do szpitala , szyjka ma 3 cm wiec bez zmian po 2 tyg lezenie pomaga dalej biore leki i leze ejszce 3 tyg a dla was zdjecie :

Jaka przepiękna buzia
Brawo dla szyjki, niech zostanie jaka jest
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:29   #1399
malgosia1051
Zadomowienie

[QUOTE=agness2011;47047440]Witam się z rana Nawet udało mi się przy kawce nadrobić to, co naprodukowałyście wczoraj po południu

Simran86 to chyba ciekawe zajęcia były my z mężem teraz chodzimy wspólnie na wykłady do szkoły rodzenia i tam wszyscy bardzo zachęcają ojców do uczestnictwa w porodzie - mam nadzieję, że przekona to mojego, że nie taki diabeł straszny. On się chyba filmów za dużo naoglądał i póki co to był raczej na nie, a po kilku spotkaniach już widzę, że jest raczej na tak Oby dalej szło w tą stronę
I za ogarnięcie ciuszków - trzymam kciuki, aby sprawnie i szybko poszło Ci też z resztą rzeczy

Latte88 trzymaj się dzielnie i pamiętaj, że zawsze masz Nas rozumiem co czujesz odnośnie męża - też mam często z tego powodu gorszy humor i łapię doła

Ana*** cały czas się staram dzielić z Wami tym co się dowiedziałam a z takich rzeczy, o których nie miałam pojęcia to np. witaminki dla maleństwa - K i D... ja do tej pory sądziłam, że jak karmię piersią to wszystkie dostarczam maleństwu, a tu się okazuje, że niekoniecznie... i położna radziła, że najlepsze są takie z dozownikiem (trzeba wiedzieć, że są i szukać - np. Juvit i Infavit takie ma). Mówiła, że te pakowane w kapsułki nie zdają egzaminu, bo często ciężko jest to podać małemu dziecku Co do witamin, to też zależy czy się karmi mm - bo jak ponad 50% to mm, to wtedy już się wit. K nie podaje, bo jest dodawana w mieszankach... Od nich też się dowiedziałam, że były problemy z materacami z gryką (robaczki się zalęgły w niektórych) i dzięki temu wiem, że już nie chcę materaca z gryką Ostatnio opowiadały też, że w internecie można znaleźć różne "cenne inaczej" rady typu "wzmacnianie brodawek poprzez masaż pumeksem" (!) i prosiły, żebyśmy w razie problemów czy pytań odnośnie laktacji i karmienia lepiej dzwoniły do nich niż szukały w google, bo można sobie więcej krzywdy tylko zrobić

a u mnie jest tak ze jak sie karmi piersia to zadnych witamin lekarze, czy polozna jak bedzie jezdzic nie zalecaja tylko ja sie podaje mleko modyfikowane. To az sie dziwie ze tak piszesz bede musiala sie spytac swojego lekarza no bo piewszy raz slysze o tym
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-06-26, 12:29   #1400
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:30   #1401
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Aneta moja kuzynka ma Medelę elektryczną jak i ręczną i jest mega zadowolona... Ale bardziej używa ręczną bo mówi że już się tak przyzwyczaiła że daje radę... Ona sobie ściąga jak ma pełne i mrozi w kubeczkach takich, ma takich kilka na czarną godzinę np. musiała jechać ze swoim ojcem do szpitala a ja zostałam z Małym to wyciągnęła dwa do lodówki i miałam na dwa karmienia... A tak to zużywa, teraz Mały ma 6 miesięcy i na wieczór miesza mu z kaszą swoje mleko ale kasza taka bez mleka modyfikowanego... Ja też mam zamiar odciągać trochę i mrozić... Tym bardziej że po CC jest problem z pokarmem i trzeba jakoś rozkręcić tą laktację... A u Was w Holandii nie przysługuje godzina dziennie na karmienie? Bo wiem że u nas jak się karmi piersią to można godzinę krócej pracować...
Niestabilna ja bym tak jak radzą dziewczyny porozmawiała jeszcze z innym lekarzem na ten temat... A może z ortopedą? Ja mam ten częstoskurcz serca i mi kardiolog zalecił CC i ginekolog mówi że mam rozmawiać z kardiologiem o tym i jeśli On powie tak to tak ma być... Tyle że mój kardiolog nawet przy CC zaleca aby był oddział kardiologiczny w szpitalu ale ginekolog się zastanawia czy musi być bo CC nie niesie ryzyka częstoskurczu... Ale nie wiem... Najbliższy szpital z kardiologią jest we Wrocławiu 50km ode mnie... Ale zrobię jak kardiolog zaleci, w sumie Małż mówi że lepiej we Wrocławiu niż w takim powiatowym, bo w razie Wu pomogą... Musisz to skonsultować z kimś, jeśli nie ze swoją lekarką to iść do innego lekarza... A nie masz jakiegoś starego rtg żeby pokazać lekarzowi jak to wyglądało?

.
Wczoraj wieczorem jak się położyliśmy to nagle Małż się obraca i mówi: Jeny! Jak ja Cię kocham... Was kocham... A ja się od razu rozczuliłam, tak mi się miło zrobiło... Często mi mówi że mnie kocha ale wczoraj powiedział to z taką euforią że szok... A raczej jest skryty w okazywaniu uczuć...
Wiesz co,przysługuje mi pauza na karmienie,ale ja z niej nie skorzystam z prostego powodu,pracuję zupełnie sama,aczkolwiek często wyrabiam się np. w 3 godzinach zamiast 4 i sobie szłam do domu

Cytat:

Ale niunia fajna,też bym sobie podglądnęła swoją,ale mam teraz tyle wydatków,że nie wydam 140 euro na takie usg.To sprzed 7 tygodni musi mi wystarczyć
Stary 2014-06-26, 12:32   #1402
malgosia1051
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
No wlasnie moja lekarka jest hmmm oschla i bardzo rzeczowa. Nie moge na nia narzekac bo i przed jak i w trakcie ciazy dobrze sie mna zajmuje. Ostanio jak bylam na wizycie to zapytalam o to ona powiedziala sn. Dosc konkretnie, ja wiem ze ma tez inne pacjentki ale mi bardzo brakuje mozliwosci wyzaleni sie jej i spytania co za a co przeciw. Dlatego tez zale sie wam.
kochana dlatego powinnas nalegac i powiedziec co przechodziłas albo poprosic o druga opinie innego lekarza. Lepiej wiedziec niz gdybac i martwic sie....
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-06-26, 12:35   #1403
jenny1234
Wtajemniczenie

Cytat:

ciesze sie, ze z szyjka wszystko ok
piekna dzidzia!

Cytat:
mam to samo tez mam lozysko na przedniej scianie i czuje ruchy dosyc mocno i tez nie wiem co by bylo jakbym miala lozysko na tylnej
takze to się coś nie sprawdza
mam tak samo
uwielbiam te mocna kopniaki. Najgorzej jak smyra po pecherzu.

Cytat:
Pomijając, że mieliśmy ślub 16 listopada.... no ale fajnie, że jednak coś dał nawet z takim opóźnieniem

a wózek taki jak ten tylko wersja 2w1 (bez fotelika) KLIK kolor nr 10 czyli cały granatowy
Kochana, ja miałam ślub w tamtym roku w kwietniu a chrzestny do dziś prezentu nie dał. Obiecywał, że po ślubie kupi nam lodówkę, ale gdybym miała na niego czekać to do dziś bez lodówki bym była... trudno, tak bywa... prosić się nie będziemy, ale miło by było jak by coś naszemu synkowi podarował

Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
Stary 2014-06-26, 12:39   #1404
Aneta???
Zakorzenienie

Ja po ślubie parę lat a od chrzestnego do dziś nic a nic,a od chrzestnej dostałam komplet talerzy
Stary 2014-06-26, 12:41   #1405
jenny1234
Wtajemniczenie

wpaula - jakie leki bierzesz na ta szyjke?
Ja luteine, witaminy, Trivagin na flore bakteryjna pochwy i kwasy omega - wszystko ponoć działa db na szyjkę

Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021

Edytowane przez jenny1234
Czas edycji: 2014-06-26 o 12:42
Stary 2014-06-26, 12:41   #1406
malgosia1051
Zadomowienie

Cytat:

Sliczny dzidzius)
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-06-26, 12:41   #1407
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
wpaula śliczna buzia a ktory to tydzien? bo cos slyszalam ze 3d już poźniej nie wychodzi bo dziecko jest za duze... nie wiem jak to jest
28 tydzien koncowka , a to nie slyszlam , a od ktorego mialoby juz nie wychodzic???
Stary 2014-06-26, 12:41   #1408
jenny1234
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja po ślubie parę lat a od chrzestnego do dziś nic a nic,a od chrzestnej dostałam komplet talerzy
czyli nie tylko mój chrzestny taki unik wykonał..

Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
Stary 2014-06-26, 12:42   #1409
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co,przysługuje mi pauza na karmienie,ale ja z niej nie skorzystam z prostego powodu,pracuję zupełnie sama,aczkolwiek często wyrabiam się np. w 3 godzinach zamiast 4 i sobie szłam do domu

Ale niunia fajna,też bym sobie podglądnęła swoją,ale mam teraz tyle wydatków,że nie wydam 140 euro na takie usg.To sprzed 7 tygodni musi mi wystarczyć
ja na szczescie tylko 100 zl placilam dzis za usg
Stary 2014-06-26, 12:43   #1410
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość
czyli nie tylko mój chrzestny taki unik wykonał..
Eee tam się będziesz przejmować,nikogo do niczego nie zmusisz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości