III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 09:08   #1351
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
witam sie i od razu zegnam bo na 10-20 mamy wizyty , prosze o kciuki za moja szyjke zebym jednak nie musiala isc do szpitala buziaki i dam znac jak wroce
za wizytę

Dzień dobry dziewuszki

Nie mogę się doczekać śniadania no ale trzeba odczekać po tabletkach

Misstic udanej wizyty w zoo i pięknej pogody

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-26, 09:23   #1352
nmartyna
Zadomowienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Dzień dobry Dziewuszki

elle witamy Kolejna doświadczona mamusia

Misstic Oby pogoda Wam dopisała i wypad do zoo się udał

wpaula za wizytę. Z szyjką na pewno jest ok i obędzie się bez szpitala

dzanet2108 może odpocznij chwilkę jak się źle czujesz... Oby słonko wyszło, to wszystkie poczujemy się lepiej.

Mandragorrka chyba Cie kac dopadł po wczorajszej wizycie w pubie Fajnie, że wieczór się udał

Aneta??? zazdroszczę fotela bujanego no ja niestety nie mam miejsca na niego, a też bardzo bym chciała. Oby Tobie dobrze służył

Jak kogoś pominęłam to przepraszam

My już po śniadanku. Dzisiaj dostałam od Tżta zakaz opuszczania domu. Poczytał o przeziębieniu w ciąży i troszeczkę mu odbija
Na spokojnie zrobię obiad, poprasuje, jakieś pranie wstawię, ogarnę chałupkę i dzień może jakoś zleci
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:48   #1353
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewuszki

dzanet2108 może odpocznij chwilkę jak się źle czujesz... Oby słonko wyszło, to wszystkie poczujemy się lepiej.

Mandragorrka chyba Cie kac dopadł po wczorajszej wizycie w pubie Fajnie, że wieczór się udał

Aneta??? zazdroszczę fotela bujanego no ja niestety nie mam miejsca na niego, a też bardzo bym chciała. Oby Tobie dobrze służył

My już po śniadanku. Dzisiaj dostałam od Tżta zakaz opuszczania domu. Poczytał o przeziębieniu w ciąży i troszeczkę mu odbija
Na spokojnie zrobię obiad, poprasuje, jakieś pranie wstawię, ogarnę chałupkę i dzień może jakoś zleci
No tak, wypilam kawe i dwie herbaty earl grey to mnie sieklo

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 09:52   #1354
elffirka
Rozeznanie

Witam się z rana... Cappuccino się studzi, jogurcik czeka...
Aneta pochwal się fotelem jak przyjdzie...
Miss udanego wyjazdu i pogody, niekoniecznie upałów ale ciepełka ze słoneczkiem...
wpaula trzymam kciukasy...
elle_p witamy kolejną doświadczoną mamusię...
Ja chyba będę myć te butelki w zmywarce, ponieważ zamierzam odciągać sobie też pokarm i muszę ich trochę mieć albo takich pojemniczków plastikowych... A potem najwyżej przeleję je wrzątkiem i styknie... I mam zamiar mieć jeden lub dwa smoczki tylko... I nie szaleć jak spadnie na ziemię... Też jestem wychowana ze zwierzętami przeróżnymi i nie mam przynajmniej na nie alergii...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:06   #1355
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Witam i ja z rana. Dzisiaj noc trochę lepsza. Budziłam się tylko przy każdej zmianie pozycji....i o dziwo nie musiałam wstać na siku dopiero teraz rano
Jak zwykle rano zaczynam opróżniać lodówkę

Miss udanego wypoczynku

to widze ze nie tylko u mnie dzis noc lepsza tez budzialam sie tylko na zmiane pozycji malutka tez dala mi dzis pospac bo nie ulozyla sie na mojej watrobie

Cytat:
witam sie i od razu zegnam bo na 10-20 mamy wizyty , prosze o kciuki za moja szyjke zebym jednak nie musiala isc do szpitala buziaki i dam znac jak wroce
trzymamy kciuki za wizyte

ja dzis troszke dluzej pospalam bo do 8 a tylko z tego wzgledu ze maz do pracy dzis szedl na 9, jestem jakas zaspana strasznie ale wczoraj troszke za duzo popracowalam wiec dzis skutki sa ale na dzis zostalo mi sprzatanie mojego pietra jutro musze upiec tort dla meza i tesciowej bo maja imieniny takze dalej trzeba sie ruszac chociaz mam straszna ochote calyt dzien przelezec

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:11   #1356
Simran86
Raczkowanie

Dzień dobry
ciśnienie zmierzone, śniadanie zjedzone i zaraz lecę na zakupy Dzisiaj na obiad serwuję łososia z młodymi ziemniaczkami Po powrocie zamarynuje sobie rybę i zacznę prasowanie kolejnej sterty ubrań Milenki jak nie lubię prasować tak przy tych małych rzeczach to się rozczulam Milenka w ciągu dnia aktywna, ale bez przesady - za to wieczorem jak już się kładziemy i Małż czyta bajki to tak szaleje
Na 18 idziemy na SR

Jutro ruszamy na Wrocław i na podbój Ikei jedziemy po komodę i jakieś tam bzdety komodę upatrzyliśmy taką o, tylko jeszcze nie wiem w jakim kolorze kupimy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...14/#/S99017761

Po Ikei mamy zamiar poodwiedzać naszych znajomych i pewnie późnym wieczorem zajedziemy do domu. Miłego dnia*

Edytowane przez Simran86
Czas edycji: 2014-06-26 o 10:12
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:13   #1357
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Witam się z rana... Cappuccino się studzi, jogurcik czeka...
Aneta pochwal się fotelem jak przyjdzie...
Miss udanego wyjazdu i pogody, niekoniecznie upałów ale ciepełka ze słoneczkiem...
wpaula trzymam kciukasy...
elle_p witamy kolejną doświadczoną mamusię...
Ja chyba będę myć te butelki w zmywarce, ponieważ zamierzam odciągać sobie też pokarm i muszę ich trochę mieć albo takich pojemniczków plastikowych... A potem najwyżej przeleję je wrzątkiem i styknie... I mam zamiar mieć jeden lub dwa smoczki tylko... I nie szaleć jak spadnie na ziemię... Też jestem wychowana ze zwierzętami przeróżnymi i nie mam przynajmniej na nie alergii...
Pokarm planujesz zużywac na bieżąco czy mrozic?

Stary 2014-06-26, 10:15   #1358
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Chyba zasnelam po napisaniu o 6 i obudził mnie domofon...myślałam że albo reklamy jakieś albo zus mnie nawiedzil...a tu proszę. Wypłata

Zbieram się szybko z psem i poczytam co tam u Was z rana

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:19   #1359
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

No właśnie, jak z tym mrożeniem pokarmu, mroziła któraś? Ja wracam do pracy po ok.10 tygodniach po porodzie i chciałabym by mąż karmił małego moim pokarmem, ale jak to zrobić? Z córką nie miałam tego problemu bo nie pracowałam , a teraz... 😕

Stary 2014-06-26, 10:20   #1360
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry Dziewuszki

Ja już też po śniadaniu wyszedł mi przepysznie kwaśny drzemik ale już cukru dawać nie będę bedzie tez fajny do przekładania tortu.

A mąż sie troszczy więc to wykorzystaj.
Ja juz bym chciała sie wziąść za pokój małego ale sama nie dam rady a tz w pracy. Mam głupie przeczucie ze powinnam zabrac sie już za wszystko.

Dziewczyny nie lubię się zalic, dlatego tez nie robie tego często. Ale potrzebuje waszego zdania i dobrego słowa.

Wczoraj z tz zaczelam temat porodu. Niby on jest już ojcem ale mnie nie rozumie wiec więcej tego tematu z nim nie bede poruszać. Przeryczalam wczoraj wieczór i jak tylko o tym pomyślę to mam lzy w oczach. Strasznie mozna powiedzieć panicznie boje sie porodu. Chodzi o to ze nie wiem czy mam robić cc czy jednak sn. Ostatnio moja pani dr powiedziała ze nie ma przeciwwskazań do sn. Mówiłam jej i tym moim biodrze ale jakos chyba tego nie rejestruje. Jeszcze w Polsce jak mialam operacjr na to biodro to lekarz powiedzial zr jak nie zrobię drugiego to bedzie ciężko z sn. I boje sie ze skoro tutaj to nie jest przeciwwskazanieni twierdzą że da rade sn, ze maly mi sie tam zablokuje i będą komplikacje. Z drugiej strony moja mama, wczoraj mi napisala, wręcz prosiła zebyn sie zdecydowała na cc bo ona gadala z polozna u siebie w pracy i powiedziała ze nie dam rady ze to nie bezpieczne w moim przypadku. Bo wiadomo nadwaga, mam wadę wzroku, ze względu na rogowke no i te biodro.
Ale z drugiej strony jak pomysle o cc to również panicznie do tego podchodzę. Po tej operacji biodra mam traume... ti bylo straszne, nie bede tego opisywac ale mialam wtedy 15 lat i jak mnie potraktowaly pielegniarki i na sali glowa boli. Ale nie o tym.
Cc to nie maly zabieg tylko powazna operacja i jak pomysle ze znowu dostane znieczulenie w kregoslup to czuje tamte jeszcze w Którym miejscu mialam. Potem ta rana moze sie rozejsc bo mam do tego predyspozycje. No i to ze nie bede mogla od razu wstac. Tyle może sie zdarzyć. W życiu nie stalam przed tak trudną decyzją. Jestem przerażona. Nie mam tutaj z kim o tym pogadać, niby polozna powiedziala ze dam rade ale nikz nie widział mojego biodra od środka bo rtg odpada teraz. Nie wiem co robić. Moze to głupie i przesadzam ale ja naprawdę jak tylko o tYm pomysle to zaczynam płakać.

Stary 2014-06-26, 10:22   #1361
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
No właśnie, jak z tym mrożeniem pokarmu, mroziła któraś? Ja wracam do pracy po ok.10 tygodniach po porodzie i chciałabym by mąż karmił małego moim pokarmem, ale jak to zrobić? Z córką nie miałam tego problemu bo nie pracowałam , a teraz... 😕

A czemu tak szybko wracasz ?
Musisz czy chcesz ?
Nie wiem jak to jest tam u was

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:37   #1362
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mrozilam z tym, że ja nie potrzebowalam nie wiadomo jakich zapasow. Rano przed karmieniem odciagalam mleczko ok 150 ml przelewalam do woreczka i mrozilam. Jak wiedziałam, ze bedzie potrzebne to wyciągałam do lodówki, żeby się spokojnie odmrozilo. Ty będziesz musiała wypracować inny system skoro musisz tak szybko wrócić do pracy i w Twoim przypadku sprawdzi się laktator elektryczny. Będą Ci potrzebne większe ilości mleka.
A w pracy będziesz miała możliwość odciagac mleko ?

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Ja już też po śniadaniu wyszedł mi przepysznie kwaśny drzemik ale już cukru dawać nie będę bedzie tez fajny do przekładania tortu.

Ja juz bym chciała sie wziąść za pokój małego ale sama nie dam rady a tz w pracy. Mam głupie przeczucie ze powinnam zabrac sie już za wszystko.

Dziewczyny nie lubię się zalic, dlatego tez nie robie tego często. Ale potrzebuje waszego zdania i dobrego słowa.

Wczoraj z tz zaczelam temat porodu. Niby on jest już ojcem ale mnie nie rozumie wiec więcej tego tematu z nim nie bede poruszać. Przeryczalam wczoraj wieczór i jak tylko o tym pomyślę to mam lzy w oczach. Strasznie mozna powiedzieć panicznie boje sie porodu. Chodzi o to ze nie wiem czy mam robić cc czy jednak sn. Ostatnio moja pani dr powiedziała ze nie ma przeciwwskazań do sn. Mówiłam jej i tym moim biodrze ale jakos chyba tego nie rejestruje. Jeszcze w Polsce jak mialam operacjr na to biodro to lekarz powiedzial zr jak nie zrobię drugiego to bedzie ciężko z sn. I boje sie ze skoro tutaj to nie jest przeciwwskazanieni twierdzą że da rade sn, ze maly mi sie tam zablokuje i będą komplikacje. Z drugiej strony moja mama, wczoraj mi napisala, wręcz prosiła zebyn sie zdecydowała na cc bo ona gadala z polozna u siebie w pracy i powiedziała ze nie dam rady ze to nie bezpieczne w moim przypadku. Bo wiadomo nadwaga, mam wadę wzroku, ze względu na rogowke no i te biodro.
Ale z drugiej strony jak pomysle o cc to również panicznie do tego podchodzę. Po tej operacji biodra mam traume... ti bylo straszne, nie bede tego opisywac ale mialam wtedy 15 lat i jak mnie potraktowaly pielegniarki i na sali glowa boli. Ale nie o tym.
Cc to nie maly zabieg tylko powazna operacja i jak pomysle ze znowu dostane znieczulenie w kregoslup to czuje tamte jeszcze w Którym miejscu mialam. Potem ta rana moze sie rozejsc bo mam do tego predyspozycje. No i to ze nie bede mogla od razu wstac. Tyle może sie zdarzyć. W życiu nie stalam przed tak trudną decyzją. Jestem przerażona. Nie mam tutaj z kim o tym pogadać, niby polozna powiedziala ze dam rade ale nikz nie widział mojego biodra od środka bo rtg odpada teraz. Nie wiem co robić. Moze to głupie i przesadzam ale ja naprawdę jak tylko o tYm pomysle to zaczynam płakać.

Kochana bardzo ciezka decyzja. Oba porody niosą że sobą ryzyko, ale chyba cc jest mniejszym ryzykiem dla malenstwa. Nie ma obawy że się zaklinuje i nie będziesz mogła wypchnąć malca. Chociaż z drugiej strony można przerwać sn i zrobić cc. Kurcze przydałoby się porozmawiać z jakąś rozgarnieta lekarka czy polozna w de.

Stary 2014-06-26, 10:37   #1363
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki!

Pierwszy skurcz łydki za mną W ogóle pierwszy w życiu... Podejrzewam,że poród będzie mniej bolał,bo wszystkich z rana obudziłam krzykiem... I po co ja ten magnez łykam..

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:50   #1364
Asia19x
Zakorzenienie

Witamy się i my
Śniadanie zjedzone, do miasta trzeba się tylko wybrać. Dziś lepiej sie czuje Naprawdę,aż łazienkę wypucowałam, co nie było mądre, ale energia mnie rozpierała Nie cieszę się za wczas, co różnie może być, ale jestem dobrej myśli.

Moja córa szaleje, do 1 w nocy tak kopała Szok.
Zajdę dziś do Pepco, mają super półśpiochy po 8zł to bym kupiła.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
.
Kochana, ja Cię rozumiem doskonale. U mnie jest to samo, ja jestem tak przerażona,że myśl o porodzie wywołuje u mnie odruch wymiotny. Ze wzgledu na dyskopatię mam skierowanie od ortopedy na cc, ale mój gunekolog twierdzi, że to za wcześnie by się "napalać" na cc
Jasne, mogę rodzić, ale nich mi da gwarancję, że nic mi się nie stanie. Cały czas o tym myślę, bo bardzo się boję. Boję się tej rany, tego bólu, że nie wstanę... Że coś się mi stanie
Myślę, że musimy jakoś wytrwać i przetrwać ten okres, choć im bliżej tym gorzej, bo to już tuż tuż... A co Twój ginekolog mówi? Myślę, że w takim przypadkach nie powinno się ryzykować, ale w tych szpitalach też można się wszytskiego spodziewać Ja najbardziej boję się, że będą mi kazali rodzić naturalnie Przeraża mnie to, ale musimy dać radę Ale na pewno bezpieczniejsza dla Was będzie cc, może akurat szybko dojdziesz do siebie, trzeba wierzyć, ze wszystko będzie dobrze

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-06-26 o 10:54
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:52   #1365
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:

Żal się jak tylko tego potrzebujesz
Ciężka decyzja Cię czeka... Nie mam doświadczenia, ale wydaje mi się, że jeżeli masz problemy z biodrem, wadę wzroku, to i dla Ciebie i dla Maleństwa lepszym rozwiązaniem będzie CC. Co prawda jest to operacja, ale czasami po porodzie naturalnym też bardzo długo dochodzi się do siebie. Może poszukaj jakiegoś dobrego lekarza, który Ci doradzi...
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:54   #1366
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Ja mrozilam z tym, że ja nie potrzebowalam nie wiadomo jakich zapasow. Rano przed karmieniem odciagalam mleczko ok 150 ml przelewalam do woreczka i mrozilam. Jak wiedziałam, ze bedzie potrzebne to wyciągałam do lodówki, żeby się spokojnie odmrozilo. Ty będziesz musiała wypracować inny system skoro musisz tak szybko wrócić do pracy i w Twoim przypadku sprawdzi się laktator elektryczny. Będą Ci potrzebne większe ilości mleka.
A w pracy będziesz miała możliwość odciagac mleko ?
Odciąganie w pracy odpada.Na szczęście pracuję rano 2-3 godziny tylko plus po południu ok.4 godziny,więc między pracami mam kilkugodzinną pauzę,by w domu sobie to spokojnie zrobić.Raczej będę to robić na bieżąco i do lodówki,ale być może będę chciała jakiś malutki zapasik zrobić i zamrozić tak na czarną godzinę i kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać.Mówisz o elektrycznym laktatorze?Ja raczej myślałam o ręcznym Aventa ale nic nie jest jeszcze postanowione,tym bardziej,że moja ubezpieczalnia zwraca 40 euro za elektryczny,czyli ok. 1/3 ceny w przypadku elektrycznego Aventa.Muszę pomyśleć

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
A czemu tak szybko wracasz ?
Musisz czy chcesz ?
Nie wiem jak to jest tam u was

Muszę,mam tylko ok. 10 max. 12 tygodni urlopu macierzyńskiego po porodzie.Mogę wziąć tzw. wychowawczy,ale bezpłatny więc ta opcja odpada
Stary 2014-06-26, 10:55   #1367
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Więc nadrobilam. Dzisiaj mam taki dzień że nic nie pamiętam
Jakbym pamięć traciła czy coś w tym stylu...
Moja gin też jest za sn... Mimo ze dalej mam te bóle w krzyżu czyli ta rwe kulszowa, mimo że byłam ponownie na badaniu ciśnienia w oczach i dalej jest wysokie a wręcz jeszcze się podniosło... Dla niej to nie jest wskazanie do cc i już. Olewa sprawę. Zrobię jeszcze to badanie dna oka i skonsultuje się z innym lekarzem czy on tez nie widzi przeciwwskazań. Jeżeli nie to ok. Boję się i tego i tego. W życiu nie miałam żadnego zabiegu...przeraża mnie to. Chce już mojego Kacperka ale obawiam się jakiejś blokady przy porodzie. Sama już nie wiem.

A dzisiaj 30 tc zaczynam jak to leci szybko
Idę zrobić pranie, zmywarka już chodzi bo naczynia z 3 dni i już z niej wychodziło na spacer prania też mam full i modlę się żeby nie padało dzisiaj...

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:56   #1368
agness2011
Raczkowanie

Witam się z rana :-) Nawet udało mi się przy kawce nadrobić to, co naprodukowałyście wczoraj po południu :jupi:

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Tak tak sprawca- czyli ojciec;-)
Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Ogarnęłam już prawie wszystkie ciuchy Milenki- jestem teraz na etapie skarpetek, butów, rajstop i czapek i znalazłam coś dla miłośniczek sówek:-D
Simran86 to chyba ciekawe zajęcia były :) my z mężem teraz chodzimy wspólnie na wykłady do szkoły rodzenia i tam wszyscy bardzo zachęcają ojców do uczestnictwa w porodzie - mam nadzieję, że przekona to mojego, że nie taki diabeł straszny. On się chyba filmów za dużo naoglądał i póki co to był raczej na nie, a po kilku spotkaniach już widzę, że jest raczej na tak :) Oby dalej szło w tą stronę ;)
I :oklaski: za ogarnięcie ciuszków - trzymam kciuki, aby sprawnie i szybko poszło Ci też z resztą rzeczy :kciuki:

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Mnie Kochana dopadła moja krzywizna kręgosłupa u przykurcz mięśni wokół niego.
Ale wstałam i sprzątam bo mnie coś strzeli
Płakać mi się chce normalnie, bo co z tego ze mam męża w domu jak go duchem nie ma :(

Chyba mam dziś zły dzień.
Latte88 trzymaj się dzielnie i pamiętaj, że zawsze masz Nas :cmok: :przytul: rozumiem co czujesz odnośnie męża - też mam często z tego powodu gorszy humor i łapię doła :glasiu:

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Podziel się wiedzą?:) co Cię zaskoczyło, czego nie wiedziałaś?:)

W ogóle to jestem zła... bardzo zła. W końcu po wielu rozmowach zamówiliśmy wczoraj płytki do łazienki. Dzisiaj facet dzwoni i mówi ze te z podłogi wycofali :mdleje:i mają tylko 2 opakowania... no pięknie ;/ a my już się nastawiliśmy... można uda się je dostać w innym miejscu, w jakimś magazynie, internecie...
Ana*** cały czas się staram dzielić z Wami tym co się dowiedziałam :) a z takich rzeczy, o których nie miałam pojęcia to np. witaminki dla maleństwa - K i D... ja do tej pory sądziłam, że jak karmię piersią to wszystkie dostarczam maleństwu, a tu się okazuje, że niekoniecznie... i położna radziła, że najlepsze są takie z dozownikiem (trzeba wiedzieć, że są i szukać - np. Juvit i Infavit takie ma). Mówiła, że te pakowane w kapsułki nie zdają egzaminu, bo często ciężko jest to podać małemu dziecku :ehem: Co do witamin, to też zależy czy się karmi mm - bo jak ponad 50% to mm, to wtedy już się wit. K nie podaje, bo jest dodawana w mieszankach... :ehem: Od nich też się dowiedziałam, że były problemy z materacami z gryką (robaczki się zalęgły w niektórych) i dzięki temu wiem, że już nie chcę materaca z gryką :) Ostatnio opowiadały też, że w internecie można znaleźć różne "cenne inaczej" rady typu "wzmacnianie brodawek poprzez masaż pumeksem" (!) i prosiły, żebyśmy w razie problemów czy pytań odnośnie laktacji i karmienia lepiej dzwoniły do nich niż szukały w google, bo można sobie więcej krzywdy tylko zrobić ;)

Co do podłogi, to się nie dziwię, że jesteś zła... też bym była wściekła. Spróbuj poszukać gdzie indziej, ale jak ktoś pisał - inna partia może się delikatnie różnić...

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47036732]Odebrałam wyniki :brokul: Nie ma cukrzycy, wyniki dobre :D Mogę wsunąć to mleczko w tubce które zakupiłam z rana :brokul:
[/QUOTE]

dzanet2108 :oklaski: za wyniki :)

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość

aha, no, i w poniedziałek zaczęłam 30 tydzień :mdleje: :jupi:
bezaczek7 :oklaski: za 30 tydzień... widzę coraz więcej tych, które już "3" z przodu mają ;)

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Witam :D

Ktoś tęsknił ? :brzydal:

Dziś zaczynamy 27 tydzień :D

Maluszek aktywny cały dzień, cży to stoję czy leze czy siedzę :p: dobrze że w nocy cisza ;)

Odnośnie zakupów dla maluszka to kupiliśmy mebelki do pokoiku :jupi:
Szafa 3 drzwiowa, komoda z przewijakiem i łozeczko. Do tego jeszcze materacyk i poduszkę na przewijak :) teraz czekamy na pomoc i będziemy skrecac ;)

Dla siebie.mam szlafroczek :brzydal:
88Ekaterina88 :oklaski: na 27 tydzień :) Twój maluszek cały dzień aktywny, a moja kruszyna się uaktywnia wieczorem, w nocy i nad ranem... ja nie wiem co to będzie jak się urodzi - chyba będę musiała zmienić tryb na nocny :mdleje: ;)
Pochwal się mebelkami jak skręcicie i szlafroczkiem :)

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a szukając łóżka patrzcie na szczebelki?czy płaskie czy wypukłe?
Latte88 powiem szczerze, że ja patrzyłam na cenę :D oraz to czy ma szufladę i wyjmowane (koniecznie 3 a nie 2) szczebelki. Akurat nie zwracałam uwagi na rodzaj szczebelków, bo w tych łóżeczkach, które przeglądałam wszystkie miały okrągłe :)

Cytat:
Cześć dziewczynki:) Nie nadrobiłam tego, co dzisiaj naskrobałyście, może później będę miała chwilkę :)

Segregowałam dzisiaj ubranka dla Małej i mam ich masę aż do rozmiary 98 :D
Tych malutkich jeszcze trzeba dokupić parę sztuk, ale to tylko dlatego, że chcę mieć coś nowego :brzydal:
od 13 siedziałam nad tym i dopiero przed chwilą skończyłam... Teraz leżę i odpoczywam, bo brzuch trochę zaczął boleć...

A i byłam rano u siostry i dostałam kilka fajnych rzeczy:
*Matę dla Malutkiej
*bujaczek z fischerprice w idealnym stanie
*podgrzewacz do butelek
*jakieś wkładki chłodzące/grzejące na piersi
*laktator ręczny a Avent
*laktator z taka gruszką z chico chyba
*gaziki jednorazowe do oczyszczania pępuszka
*plastry na ranę po cesarce (tak na wszelki wypadek)
*kubeczek niekapek
*taka książeczkę dużą bawełnianą do zabawy
*kostkę bawełnianą wydającą różne dźwięki i z różnymi fakturami
*pieluszki flanelowe
no i kilka ubranek jeszcze :)

Cieszę się jak dziecko z tego wszystkiego :D
Jeszcze tydzień temu martwiłam się, że nic nie mam, a teraz tak nagle tyle rzeczy się nazbierało :) Co prawda jeszcze jest trochę do kupienia, ale to już na spokojnie...
nmartyna :oklaski: za kawał porządnej pracy no i ekstra, że siostra się podzieliła rzeczami :) trochę tego się nazbierało :)

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Kolejna Dziołcha Lipcowa rozpakowana... CC miała i jest córcia... Kurcze tylko czekać i u nas się nie długo zacznie...
Wczoraj z ciekawości patrzyłam w swoją książeczkę zdrowia i urodziłam się w 41 tygodniu i ważyłam 3250 to nie należałam do grubasków ale za to nadrabiałam darciem się... Hehe...
Kolejne pranie dla Konradka zrobione i wyprasowane, leży poskładane w komodzie... Ale stwierdzam że mam za małą to komodę... Chociaż ma 4 ogromne szuflady to mój synek ma za dużo ciuszków a prawie wszystko dostałam po starszakach w rodzinie...
elffirka mamusie lipcowe, to chyba w sumie już w terminie się mieszczą, więc w sumie nic dziwnego (nie zaglądałam do nich, więc mogę się mylić) :confused:
:oklaski: za pranie... i dobrze mówisz - to komoda jest za mała, a nie ciuszków za dużo ;)

Cytat:
Ja tak mam bardzo często.Nawet wczoraj wyczytałam, że pełny pęcherz powoduje skurcze i by nie przetrzymywać, trzeba robić siku na bieżąco.Czasem jak jestem poza domem a dostęp do toalety ograniczony to ledwo idę, mam tak brzuch twardy 😞

Ja u siebie też zauważyłam, że jak muszę do toalety to brzuch jakiś taki ciężki i twardy i ledwo do domu dochodzę, bo niestety aż na 3 piętro się muszę dotoczyć...

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
ja w sklepie byłam i myślałam, ze oszaleje:cool:
Czasem jak leżę nie czuję jak bardzo siku mi się chce, dopiero jak wstanę i ledwo do toalety dojdę, dziwne:confused:
Asia19x wiem co czujesz, bo mam dokładnie tak samo - jak siedzę czy leżę to jest ok, ale za każdym razem jak wstanę to muszę iść do łazienki (i tak nawet co pół godziny potrafię chodzić)... wydaje mi się, że po prostu nacisk na pęcherz jest większy jak jesteśmy w pionie (przynajmniej ja tak sobie to tłumaczę) - póki żadnego pieczenia czy swędzenia nie ma to chyba nie jest to nic niepokojącego, ale mam zamiar w poniedziałek zapytać o to na wizycie (o ile nie zapomnę).
I podobnie jak u Aneta??? mąż już się ze mnie śmieje i nazywa cytuję: "małym sikunkiem"...

Cytat:
Przepyszna kolacja zjedzona, Justek szaleje :love: , dzemik sie gotuje, zebralam jeszcze malinki zaraz będę się nimi zajadac mmmmm

Mmmmm... Malinki :slina: takiej ochoty mi nimi narobiłaś, że chyba dzisiaj będę w sklepach polowanie urządzać na nie... u moich rodziców są krzaczki, ale jeszcze malinek nie ma :cry:

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Zeżarłam ponad kilogram truskawek z cukrem i jak sie podniosłam to tak mnie zemdliło że chyba pawia puszczę :brzydal: ale co z tego jak mam ostatnio fazę na szczypior i schabowe.... i chyba zaraz pójdę zrobić jednego schaboszczaka, ugotuję 2 ziemniaki i pokroję szczypiorek...i to od tej białej strony bo ten mi ostatnio najlepiej smakuje. Przecież jak będę tak żarła to jak nic do +20 dobiję :D Ale co ja na to mogę że ciągle głodna jestem? :D
Mały tak mi fika dzisiaj że już sam siebie przechodzi :D Mój brzuch przypomina atak obcych chwilami :D

Ile Wy już macie tych zakupków :( Ja jestem jeszcze w polu :( Załamie się chyba... Czytając lipcowe mamusie widzę żr pewnie w sierpniu zaczniemy rodzić i co?? :( Boję się że nie zdążę :(
Mo_onika_ika niezły masz apetyt :brzydal: ja też bym ciągle jadła, ale próbuję się opanowywać, bo startowałam z duuuużą wagą i nie mogę za dużo przytyć.
Też jak patrzę ile dziewczyny już mają to jestem w szoku, ale dzięki temu mobilizuję się do poszukiwań i zakupów :)

Cytat:
Napisane przez elle_p Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie:) fajne to forum, jeszcze wszystkich wpisów nie ogarnelam, ale widzę, ze to odpowiednie miejsce dla mnie- nie mam obok kogoś w ciąży na podobnym etapie, wiec mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do grona:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
elle_p witaj :roza:

Cytat:
Jupiii  zamówiłam fotel bujany, w którym będę karmić maluszka 😊 , taki nie za wielki,zgrabny, co prawda kolor biały a mebelki mam krem - naturalne drewno, ale co tam 😌

Aneta??? pochwal się koniecznie fotelem jak przyjdzie - ja się zastanawiam nad jakimś do karmienia, ale najpierw muszę zamówić łóżeczko i zobaczyć ile miejsca mi w pokoju jeszcze zostanie :)

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Czesc kobitki

Witam sie dzisiaj bardzo wczesnie :roza: wiekszosc z was jeszcze smacznie spiunka a my z mezem szykujemy sie do podrozy :D
Bede was nadrabiac wieczorkiem jak sily pozwola albo jutro :)
A teraz zycze wszystkim milego dnia :cmok:

P.s. trzymajcie kciuki za ladna pogode :D
Misstic udanego wyjazdu i braku problemów z szukaniem toalety ;) oby Wam pogoda dopisała :)

Cytat:
witam sie i od razu zegnam bo na 10-20 mamy wizyty , prosze o kciuki za moja szyjke zebym jednak nie musiala isc do szpitala:) buziaki i dam znac jak wroce
wpaula trzymam kciuki za wizytę :kciuki:

Cytat:
Ja już też po śniadaniu :) wyszedł mi przepysznie kwaśny drzemik :brzydal: ale już cukru dawać nie będę bedzie tez fajny do przekładania tortu.

Niestabilna niestety nie umiem Ci nic poradzić bo jednak lekarzem nie jestem... :przytul: ciężka decyzja przed Tobą, ale spróbuj na spokojnie wszystko przemyśleć i na pewno jakoś z tego wybrniesz - może rzeczywiście w Twoim przypadku jednak cc będzie rozsądniejszym wyjściem, bo jak pisała Mandragorrka nie ma wówczas obawy, że się maleństwo zaklinuje
:noniewiem: niestety niby można przerwać sn i skierować na cc, ale to tylko do pewnego momentu - jeśli już główka się znajdzie w kanale rodnym to z tego co wiem, to już nie ma wtedy możliwości zrobienia cc i trzeba malca wyciągać np. kleszczami czy innymi dziwnymi przyrządami...

--

No niezłego posta nasmarowałam (aż musiałam go skracać...) :brzydal: nadrabiałam Was i pisałam go chyba 2,5 godziny... jeśli jednak kogoś pominęłam, to bardzo przepraszam :roza:

Ja dziś w planach mam zamówienie łóżeczka, materaca i fotelika samochodowego - zobaczymy, czy mi się uda te plany zrealizować ;) a po południu SR - dziś będzie o kąpieli maluszka i już się nie mogę doczekać :jupi:

Miłego dnia :roza:
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 10:58   #1369
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy się i my
Śniadanie zjedzone, do miasta trzeba się tylko wybrać. Dziś lepiej sie czuje Naprawdę,aż łazienkę wypucowałam, co nie było mądre, ale energia mnie rozpierała Nie cieszę się za wczas, co różnie może być, ale jestem dobrej myśli.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Kochana, ja Cię rozumiem doskonale. U mnie jest to samo, ja jestem tak przerażona,że myśl o porodzie wywołuje u mnie odruch wymiotny. Ze wzgledu na dyskopatię mam skierowanie od ortopedy na cc, ale mój gunekolog twierdzi, że to za wcześnie by się "napalać" na cc
Jasne, mogę rodzić, ale nich mi da gwarancję, że nic mi się nie stanie. Cały czas o tym myślę, bo bardzo się boję. Boję się tej rany, tego bólu, że nie wstanę... Że coś się mi stanie
Myślę, że musimy jakoś wytrwać i przetrwać ten okres, choć im bliżej tym gorzej, bo to już tuż tuż... A co Twój ginekolog mówi? Myślę, że w takim przypadkach nie powinno się ryzykować, ale w tych szpitalach też można się wszytskiego spodziewać Ja najbardziej boję się, że będą mi kazali rodzić naturalnie Przeraża mnie to, ale musimy dać radę Ale na pewno bezpieczniejsza dla Was będzie cc, może akurat szybko dojdziesz do siebie, trzeba wierzyć, ze wszystko będzie dobrze
Cytat:
Żal się jak tylko tego potrzebujesz
Ciężka decyzja Cię czeka... Nie mam doświadczenia, ale wydaje mi się, że jeżeli masz problemy z biodrem, wadę wzroku, to i dla Ciebie i dla Maleństwa lepszym rozwiązaniem będzie CC. Co prawda jest to operacja, ale czasami po porodzie naturalnym też bardzo długo dochodzi się do siebie. Może poszukaj jakiegoś dobrego lekarza, który Ci doradzi...
No wlasnie moja lekarka jest hmmm oschla i bardzo rzeczowa. Nie moge na nia narzekac bo i przed jak i w trakcie ciazy dobrze sie mna zajmuje. Ostanio jak bylam na wizycie to zapytalam o to ona powiedziala sn. Dosc konkretnie, ja wiem ze ma tez inne pacjentki ale mi bardzo brakuje mozliwosci wyzaleni sie jej i spytania co za a co przeciw. Dlatego tez zale sie wam.
Stary 2014-06-26, 11:02   #1370
Asia19x
Zakorzenienie

Agnes ja to nawet na miasto boję się iść, bo średnio co 20minut muszę iść sikać W szpitalu po kroplówkach zdarzało się, że co 10minut
Trudno, musimy się przyzwyczaić, ale ciężko, tym bardziej, że dużo teraz muszę pić i to sikanie jest jeszcze częstsze.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
No wlasnie moja lekarka jest hmmm oschla i bardzo rzeczowa. Nie moge na nia narzekac bo i przed jak i w trakcie ciazy dobrze sie mna zajmuje. Ostanio jak bylam na wizycie to zapytalam o to ona powiedziala sn. Dosc konkretnie, ja wiem ze ma tez inne pacjentki ale mi bardzo brakuje mozliwosci wyzaleni sie jej i spytania co za a co przeciw. Dlatego tez zale sie wam.
Dziwna kobieta, tym bardziej KOBIETA. Lekarz powinien też być od tego, aby wesprzeć w trudnych momentach i jakoś delikatnie sprawy tłumaczyć... Dlatego wolę mężczyzn, bo są delikatniejsi i bardziej wyrozumiali, choć przez pobyt w szpitalu zmieniłam trochę zdanie na temat lekarzy-kobiet, bo trafiłam naprawdę na cudowne osoby.
A może przejdź się do innego lekarza jakiegoś, może koleżanek popytaj? Wiem, że czasem podnosi na duchu taka konsultacja. Mam nadzieję, że jednak przy następnej wizycie babka będzie bardziej wyrozumiała i jakoś Ci to wytłumaczy bardziej rzeczowo.

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 11:02   #1371
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Odciąganie w pracy odpada.Na szczęście pracuję rano 2-3 godziny tylko plus po południu ok.4 godziny,więc między pracami mam kilkugodzinną pauzę,by w domu sobie to spokojnie zrobić.Raczej będę to robić na bieżąco i do lodówki,ale być może będę chciała jakiś malutki zapasik zrobić i zamrozić tak na czarną godzinę i kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać.Mówisz o elektrycznym laktatorze?Ja raczej myślałam o ręcznym Aventa ale nic nie jest jeszcze postanowione,tym bardziej,że moja ubezpieczalnia zwraca 40 euro za elektryczny,czyli ok. 1/3 ceny w przypadku elektrycznego Aventa.Muszę pomyśleć
A myślałam że będziesz ciągiem pracować w takim systemie pracy nie będziesz potrzebowała mega zapasów. Ja miałam ręczny aventa i jestem zadowolona, ale odciagalam mleko tylko po nocy a przed pierwszym karmieniem jak piersi byly pełne. Potem było ciężko cokolwiek wycisnąć. Mleka miałam sporo, ale jak pierś ssala cora. Ona umiała wyssac a laktator już nie.
I pod tym względem możliwe że elektryczny będzie lepszy.
Ale możliwe że dobrym rozwiązaniem będzie jak po pracy będziesz najpierw odciagac mleko - powinno łatwo pójść bo piersi będą pełne, a potem dopiero dostawiac dziecko do piersi.
Ciężko gdybac teraz co będzie najlepsze. Wyjdzie w praniu.

Stary 2014-06-26, 11:03   #1372
agness2011
Raczkowanie

Cytat:

Muszę,mam tylko ok. 10 max. 12 tygodni urlopu macierzyńskiego po porodzie.Mogę wziąć tzw. wychowawczy,ale bezpłatny więc ta opcja odpada
Aneta??? jeśli musisz tak szybko wrócić do pracy i chcesz karmić swoim mlekiem, to Mandragorrka ma rację raczej nawet nie myśl o ręcznym - one się podobno nadają jako tako tylko do sporadycznego odciągania pokarmu i położne w mojej sr zdecydowanie polecają elektryczny w takich sytuacjach A jak jeszcze masz możliwość dofinansowania to tym bardziej się nie zastanawiaj

A jeśli chodzi o długość macierzyńskiego to to jest masakra jakaś... ledwo połóg się skończy, a Ty musisz wracać i najgorsze to zostawić maleństwo. Ja bym chyba nie dała rady i cieszę się, że w Pl jest teraz ten roczny macierzyński.

Asia19x ja też się boję jak wiem, że muszę wyjść i nie będę miała gdzie zajść do łazienki to staram się mniej pić przed tym i jakoś daję radę

Edytowane przez agness2011
Czas edycji: 2014-06-26 o 11:06 Powód: uzupełnienie odpowiedzi
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 11:35   #1373
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
A myślałam że będziesz ciągiem pracować w takim systemie pracy nie będziesz potrzebowała mega zapasów. Ja miałam ręczny aventa i jestem zadowolona, ale odciagalam mleko tylko po nocy a przed pierwszym karmieniem jak piersi byly pełne. Potem było ciężko cokolwiek wycisnąć. Mleka miałam sporo, ale jak pierś ssala cora. Ona umiała wyssac a laktator już nie.
I pod tym względem możliwe że elektryczny będzie lepszy.
Ale możliwe że dobrym rozwiązaniem będzie jak po pracy będziesz najpierw odciagac mleko - powinno łatwo pójść bo piersi będą pełne, a potem dopiero dostawiac dziecko do piersi.
Ciężko gdybac teraz co będzie najlepsze. Wyjdzie w praniu.

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
Aneta??? jeśli musisz tak szybko wrócić do pracy i chcesz karmić swoim mlekiem, to Mandragorrka ma rację raczej nawet nie myśl o ręcznym - one się podobno nadają jako tako tylko do sporadycznego odciągania pokarmu i położne w mojej sr zdecydowanie polecają elektryczny w takich sytuacjach A jak jeszcze masz możliwość dofinansowania to tym bardziej się nie zastanawiaj

A jeśli chodzi o długość macierzyńskiego to to jest masakra jakaś... ledwo połóg się skończy, a Ty musisz wracać i najgorsze to zostawić maleństwo. Ja bym chyba nie dała rady i cieszę się, że w Pl jest teraz ten roczny macierzyński.

Asia19x ja też się boję jak wiem, że muszę wyjść i nie będę miała gdzie zajść do łazienki to staram się mniej pić przed tym i jakoś daję radę
Ok,poczytam jeszcze,ale raczej zakupię ten elektryczny

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Hmmm,laktator Medela mini ma dobre opinie.Żałuję,ż e nie ma Lovi w Holandii a muszę go kupić tu na miejscu co by otrzymać jakiś zwrot za niego.
I tak już nie wiem,który wybrać,zdecydowałam się na 100% na elektryczny
Stary 2014-06-26, 11:43   #1374
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy się i my

ja kupowałam tam polspiochy i sa super, ja dla corci kupilam jedne w serduszka i drugie w kwiatuszki ale przed wyprzedażą kupowałam po 7,99

Mam dziewczynki pytanie odnośnie pielęgnacji maluszka.

Po kąpaniu smarujemy ciałko jakimś mleczek lub jak mamy juz zel do mycia z oliwka to niczym, główkę lekko oliwką na ciemieniuchę.
Pytanie jest odnośnie pupy, po każdym prezewinięciu smarujemy pupe krem przeciw odparzeniom np nivea??
a jezeli juz sa jakies odparzenie to wtedy np. sudocreeme??

Może wyga sie wam to glupie ale sama nie wiem jak to mam robić a na sr nie wytlumaczyla babeczka tego dosadnie.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 11:44   #1375
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Ok,poczytam jeszcze,ale raczej zakupię ten elektryczny

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Hmmm,laktator Medela mini ma dobre opinie.Żałuję,ż e nie ma Lovi w Holandii a muszę go kupić tu na miejscu co by otrzymać jakiś zwrot za niego.
I tak już nie wiem,który wybrać,zdecydowałam się na 100% na elektryczny
Też słyszałam, że Medela mini jest super

Stary 2014-06-26, 11:48   #1376
małaPaulina
Wtajemniczenie

wpaula kciuki za wizyte
Misstic kciuki za pogode ja tez bym chciala zeby bylo sloneczko i nie padalo bo tak to jestem do niczego
Niestabilna nie wiem co napisac ja sie panicznie boje i sn i cc ale chcialabym sn mimo wszystko i za tym jest moj lekarz...ale u Ciebie to inna sytuacja,lekarz powinien ci doradzic, ciezka sprawa
Metamfetaminax ja do tej pory mialam 4 skurcze łydek...a magnezu nie biore ale fakt bol jest nieziemski

Wrocilam z gimnastyki i czuje sie o niebo lepiej,ciesze sie ze poszlam a jak wracalam to zaczepili mnie "blokersi" haha pytali czy dziewczynka czy chlopiec i ktory miesiac myśleli ze ósmy haha wcale a wcale nie jestem wielka

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 11:49   #1377
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
Simran86 to chyba ciekawe zajęcia były my z mężem teraz chodzimy wspólnie na wykłady do szkoły rodzenia i tam wszyscy bardzo zachęcają ojców do uczestnictwa w porodzie - mam nadzieję, że przekona to mojego, że nie taki diabeł straszny. On się chyba filmów za dużo naoglądał i póki co to był raczej na nie, a po kilku spotkaniach już widzę, że jest raczej na tak Oby dalej szło w tą stronę
I za ogarnięcie ciuszków - trzymam kciuki, aby sprawnie i szybko poszło Ci też z resztą rzeczy
Oj tak zajęcia były bardzo ciekawe Na początku ciąży były plany, że będzie u nas poród rodzinny, tylko niestety okazało się, że będę miała cc i Małż zobaczy Milenkę już po wszystkim

Ostatnio na SR rozmawialiśmy też o materacach i położna właśnie mówiła, że w tych z gryką pokazuje się coraz częściej robactwo to jaki teraz wybrać? Lateksowy?

Ja już wróciłam ze sklepu i idę ogarnąć rybę i zabieram się za prasowanie
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 11:52   #1378
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Zrobiecie jak chcecie,ale ręczny laktator to była dorga przez mękę i szybko w kuble wylądowal.Mam elektryczną Medelę i jest super
Mąż wczoraj skręcił szafę do pokoju córci i dziś reszta urządzania

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 11:53   #1379
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Niestabilna a jakbys pogadała z Twoją położna na ten temat? Bo jak dobrze zrozumiałam, kiedyś się już z nią spotkałaś?
Jest to rudna decyzja i lekarka powinna wysłuchać Twoich obaw i przejrzeć dokumentację medyczną z operacji biodra. Poważna sprawa.
Ja powiem szczerze nie jestem przeciwniczką cc. Nawet jak kobieta nie ma przeciwwskazań ale panicznie się boi to może się zablokować i mogą być komplikacje. Psychika robi swoje. W Twoim przypadku oprócz wzroku i operacji biodra (które mogą ale nie muszą być przeciwwskazaniami do porodu sn, nie nam oceniać a lekarzom) dochodzi jeszcze strach o zdrowie swoje i na pewno przede wszystkim synka. Wydaje mi się, że lepsze będzie cc. Wiadomo, jest to operacja, ale zaplanowana niesie za sobą mniejsze negatywne skutki niż np cc po próbie porodu sn gdzie już trzeba działać szybko.
Moja szwagierka miała cc i wyszła po 3 dniach ze szpitala. Bolało jeszcze długo, ale po sn też boli Moja koleżanka miała sn i wyszła po ponad tygodniu bo były komplikacje o których pisać nie będę. Więc nie ma zasady.
Jednak na pewno bardziej by Cie uspokoiła rzeczowa konsultacja z lekarzem, więc jeśli położna nie poradzi - męcz swoją gin
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 11:56   #1380
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Wrocilam z gimnastyki i czuje sie o niebo lepiej,ciesze sie ze poszlam a jak wracalam to zaczepili mnie "blokersi" haha pytali czy dziewczynka czy chlopiec i ktory miesiac myśleli ze ósmy haha wcale a wcale nie jestem wielka
Spoko, moja znajoma wmawia mi, że mam bliźniaki. Według niej mam ogromy brzuch

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości