|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
za wizytę ![]() Dzień dobry dziewuszki ![]() Nie mogę się doczekać śniadania no ale trzeba odczekać po tabletkach ![]() Misstic udanej wizyty w zoo i pięknej pogody ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Dzień dobry Dziewuszki
elle witamy Kolejna doświadczona mamusia ![]() Misstic Oby pogoda Wam dopisała i wypad do zoo się udał wpaula za wizytę. Z szyjką na pewno jest ok i obędzie się bez szpitala dzanet2108 może odpocznij chwilkę jak się źle czujesz... Oby słonko wyszło, to wszystkie poczujemy się lepiej. Mandragorrka chyba Cie kac dopadł po wczorajszej wizycie w pubie Fajnie, że wieczór się udał ![]() Aneta??? zazdroszczę fotela bujanego no ja niestety nie mam miejsca na niego, a też bardzo bym chciała. Oby Tobie dobrze służył ![]() Jak kogoś pominęłam to przepraszam My już po śniadanku. Dzisiaj dostałam od Tżta zakaz opuszczania domu. Poczytał o przeziębieniu w ciąży i troszeczkę mu odbija Na spokojnie zrobię obiad, poprasuje, jakieś pranie wstawię, ogarnę chałupkę i dzień może jakoś zleci
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1354 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana... Cappuccino się studzi, jogurcik czeka...
Aneta pochwal się fotelem jak przyjdzie... Miss udanego wyjazdu i pogody, niekoniecznie upałów ale ciepełka ze słoneczkiem... wpaula trzymam kciukasy... elle_p witamy kolejną doświadczoną mamusię... Ja chyba będę myć te butelki w zmywarce, ponieważ zamierzam odciągać sobie też pokarm i muszę ich trochę mieć albo takich pojemniczków plastikowych... A potem najwyżej przeleję je wrzątkiem i styknie... I mam zamiar mieć jeden lub dwa smoczki tylko... I nie szaleć jak spadnie na ziemię... Też jestem wychowana ze zwierzętami przeróżnymi i nie mam przynajmniej na nie alergii... |
|
|
|
#1355 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dzis troszke dluzej pospalam bo do 8 a tylko z tego wzgledu ze maz do pracy dzis szedl na 9, jestem jakas zaspana strasznie ale wczoraj troszke za duzo popracowalam wiec dzis skutki sa ale na dzis zostalo mi sprzatanie mojego pietra jutro musze upiec tort dla meza i tesciowej bo maja imieniny takze dalej trzeba sie ruszac
|
|
#1356 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ciśnienie zmierzone, śniadanie zjedzone i zaraz lecę na zakupy Dzisiaj na obiad serwuję łososia z młodymi ziemniaczkami Po powrocie zamarynuje sobie rybę i zacznę prasowanie kolejnej sterty ubrań Milenki jak nie lubię prasować tak przy tych małych rzeczach to się rozczulam Milenka w ciągu dnia aktywna, ale bez przesady - za to wieczorem jak już się kładziemy i Małż czyta bajki to tak szaleje Na 18 idziemy na SR ![]() Jutro ruszamy na Wrocław i na podbój Ikei jedziemy po komodę komodę upatrzyliśmy taką o, tylko jeszcze nie wiem w jakim kolorze kupimy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...14/#/S99017761Po Ikei mamy zamiar poodwiedzać naszych znajomych i pewnie późnym wieczorem zajedziemy do domu. Miłego dnia *
Edytowane przez Simran86 Czas edycji: 2014-06-26 o 10:12 |
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1358 |
|
Rozeznanie
|
Chyba zasnelam po napisaniu o 6
i obudził mnie domofon...myślałam że albo reklamy jakieś albo zus mnie nawiedzil...a tu proszę. Wypłata Zbieram się szybko z psem i poczytam co tam u Was z rana Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, jak z tym mrożeniem pokarmu, mroziła któraś? Ja wracam do pracy po ok.10 tygodniach po porodzie i chciałabym by mąż karmił małego moim pokarmem, ale jak to zrobić? Z córką nie miałam tego problemu bo nie pracowałam , a teraz... 😕
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyszedł mi przepysznie kwaśny drzemik ale już cukru dawać nie będę bedzie tez fajny do przekładania tortu.A mąż sie troszczy więc to wykorzystaj. Ja juz bym chciała sie wziąść za pokój małego ale sama nie dam rady a tz w pracy. Mam głupie przeczucie ze powinnam zabrac sie już za wszystko. Dziewczyny nie lubię się zalic, dlatego tez nie robie tego często. Ale potrzebuje waszego zdania i dobrego słowa. Wczoraj z tz zaczelam temat porodu. Niby on jest już ojcem ale mnie nie rozumie wiec więcej tego tematu z nim nie bede poruszać. Przeryczalam wczoraj wieczór i jak tylko o tym pomyślę to mam lzy w oczach. Strasznie mozna powiedzieć panicznie boje sie porodu. Chodzi o to ze nie wiem czy mam robić cc czy jednak sn. Ostatnio moja pani dr powiedziała ze nie ma przeciwwskazań do sn. Mówiłam jej i tym moim biodrze ale jakos chyba tego nie rejestruje. Jeszcze w Polsce jak mialam operacjr na to biodro to lekarz powiedzial zr jak nie zrobię drugiego to bedzie ciężko z sn. I boje sie ze skoro tutaj to nie jest przeciwwskazanieni twierdzą że da rade sn, ze maly mi sie tam zablokuje i będą komplikacje. Z drugiej strony moja mama, wczoraj mi napisala, wręcz prosiła zebyn sie zdecydowała na cc bo ona gadala z polozna u siebie w pracy i powiedziała ze nie dam rady ze to nie bezpieczne w moim przypadku. Bo wiadomo nadwaga, mam wadę wzroku, ze względu na rogowke no i te biodro. Ale z drugiej strony jak pomysle o cc to również panicznie do tego podchodzę. Po tej operacji biodra mam traume... ti bylo straszne, nie bede tego opisywac ale mialam wtedy 15 lat i jak mnie potraktowaly pielegniarki i na sali glowa boli. Ale nie o tym. Cc to nie maly zabieg tylko powazna operacja i jak pomysle ze znowu dostane znieczulenie w kregoslup to czuje tamte jeszcze w Którym miejscu mialam. Potem ta rana moze sie rozejsc bo mam do tego predyspozycje. No i to ze nie bede mogla od razu wstac. Tyle może sie zdarzyć. W życiu nie stalam przed tak trudną decyzją. Jestem przerażona. Nie mam tutaj z kim o tym pogadać, niby polozna powiedziala ze dam rade ale nikz nie widział mojego biodra od środka bo rtg odpada teraz. Nie wiem co robić. Moze to głupie i przesadzam ale ja naprawdę jak tylko o tYm pomysle to zaczynam płakać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz czy chcesz ? Nie wiem jak to jest tam u was ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, że ja nie potrzebowalam nie wiadomo jakich zapasow. Rano przed karmieniem odciagalam mleczko ok 150 ml przelewalam do woreczka i mrozilam. Jak wiedziałam, ze bedzie potrzebne to wyciągałam do lodówki, żeby się spokojnie odmrozilo. Ty będziesz musiała wypracować inny system skoro musisz tak szybko wrócić do pracy i w Twoim przypadku sprawdzi się laktator elektryczny. Będą Ci potrzebne większe ilości mleka.A w pracy będziesz miała możliwość odciagac mleko ? Cytat:
||
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy skurcz łydki za mną W ogóle pierwszy w życiu... Podejrzewam,że poród będzie mniej bolał,bo wszystkich z rana obudziłam krzykiem... I po co ja ten magnez łykam..
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się i my
Śniadanie zjedzone, do miasta trzeba się tylko wybrać. Dziś lepiej sie czuje Nie cieszę się za wczas, co różnie może być, ale jestem dobrej myśli.Moja córa szaleje, do 1 w nocy tak kopała Szok.Zajdę dziś do Pepco, mają super półśpiochy po 8zł to bym kupiła. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Jasne, mogę rodzić, ale nich mi da gwarancję, że nic mi się nie stanie. Cały czas o tym myślę, bo bardzo się boję. Boję się tej rany, tego bólu, że nie wstanę... Że coś się mi stanie ![]() Myślę, że musimy jakoś wytrwać i przetrwać ten okres, choć im bliżej tym gorzej, bo to już tuż tuż... A co Twój ginekolog mówi? Myślę, że w takim przypadkach nie powinno się ryzykować, ale w tych szpitalach też można się wszytskiego spodziewać Ja najbardziej boję się, że będą mi kazali rodzić naturalnie Przeraża mnie to, ale musimy dać radę
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-06-26 o 10:54 |
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciężka decyzja Cię czeka... Nie mam doświadczenia, ale wydaje mi się, że jeżeli masz problemy z biodrem, wadę wzroku, to i dla Ciebie i dla Maleństwa lepszym rozwiązaniem będzie CC. Co prawda jest to operacja, ale czasami po porodzie naturalnym też bardzo długo dochodzi się do siebie. Może poszukaj jakiegoś dobrego lekarza, który Ci doradzi... |
|
|
|
|
#1366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Mówisz o elektrycznym laktatorze?Ja raczej myślałam o ręcznym Aventa ale nic nie jest jeszcze postanowione,tym bardziej,że moja ubezpieczalnia zwraca 40 euro za elektryczny,czyli ok. 1/3 ceny w przypadku elektrycznego Aventa.Muszę pomyśleć![]() Cytat:
|
|
#1367 |
|
Rozeznanie
|
Więc nadrobilam. Dzisiaj mam taki dzień że nic nie pamiętam
Jakbym pamięć traciła czy coś w tym stylu... Moja gin też jest za sn... Mimo ze dalej mam te bóle w krzyżu czyli ta rwe kulszowa, mimo że byłam ponownie na badaniu ciśnienia w oczach i dalej jest wysokie a wręcz jeszcze się podniosło... Dla niej to nie jest wskazanie do cc i już. Olewa sprawę. Zrobię jeszcze to badanie dna oka i skonsultuje się z innym lekarzem czy on tez nie widzi przeciwwskazań. Jeżeli nie to ok. Boję się i tego i tego. W życiu nie miałam żadnego zabiegu...przeraża mnie to. Chce już mojego Kacperka ale obawiam się jakiejś blokady przy porodzie. Sama już nie wiem. A dzisiaj 30 tc zaczynam jak to leci szybko Idę zrobić pranie, zmywarka już chodzi bo naczynia z 3 dni i już z niej wychodziło na spacer prania też mam full i modlę się żeby nie padało dzisiaj...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1368 | ||||||||||||||||
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana :-) Nawet udało mi się przy kawce nadrobić to, co naprodukowałyście wczoraj po południu :jupi:
Cytat:
I :oklaski: za ogarnięcie ciuszków - trzymam kciuki, aby sprawnie i szybko poszło Ci też z resztą rzeczy :kciuki: Cytat:
Cytat:
Co do podłogi, to się nie dziwię, że jesteś zła... też bym była wściekła. Spróbuj poszukać gdzie indziej, ale jak ktoś pisał - inna partia może się delikatnie różnić... [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47036732]Odebrałam wyniki :brokul: Nie ma cukrzycy, wyniki dobre :D Mogę wsunąć to mleczko w tubce które zakupiłam z rana :brokul: [/QUOTE] dzanet2108 :oklaski: za wyniki :) bezaczek7 :oklaski: za 30 tydzień... widzę coraz więcej tych, które już "3" z przodu mają ;) Cytat:
Pochwal się mebelkami jak skręcicie i szlafroczkiem :) Cytat:
Cytat:
Cytat:
:oklaski: za pranie... i dobrze mówisz - to komoda jest za mała, a nie ciuszków za dużo ;) Cytat:
Cytat:
I podobnie jak u Aneta??? mąż już się ze mnie śmieje i nazywa cytuję: "małym sikunkiem"... Cytat:
Cytat:
Też jak patrzę ile dziewczyny już mają to jestem w szoku, ale dzięki temu mobilizuję się do poszukiwań i zakupów :) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
:noniewiem: niestety niby można przerwać sn i skierować na cc, ale to tylko do pewnego momentu - jeśli już główka się znajdzie w kanale rodnym to z tego co wiem, to już nie ma wtedy możliwości zrobienia cc i trzeba malca wyciągać np. kleszczami czy innymi dziwnymi przyrządami... -- No niezłego posta nasmarowałam (aż musiałam go skracać...) :brzydal: nadrabiałam Was i pisałam go chyba 2,5 godziny... jeśli jednak kogoś pominęłam, to bardzo przepraszam :roza: Ja dziś w planach mam zamówienie łóżeczka, materaca i fotelika samochodowego - zobaczymy, czy mi się uda te plany zrealizować ;) a po południu SR - dziś będzie o kąpieli maluszka i już się nie mogę doczekać :jupi: Miłego dnia :roza: |
||||||||||||||||
|
|
|
#1369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Agnes ja to nawet na miasto boję się iść, bo średnio co 20minut muszę iść sikać
W szpitalu po kroplówkach zdarzało się, że co 10minut ![]() Trudno, musimy się przyzwyczaić, ale ciężko, tym bardziej, że dużo teraz muszę pić i to sikanie jest jeszcze częstsze. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
A może przejdź się do innego lekarza jakiegoś, może koleżanek popytaj? Wiem, że czasem podnosi na duchu taka konsultacja. Mam nadzieję, że jednak przy następnej wizycie babka będzie bardziej wyrozumiała i jakoś Ci to wytłumaczy bardziej rzeczowo.
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim systemie pracy nie będziesz potrzebowała mega zapasów. Ja miałam ręczny aventa i jestem zadowolona, ale odciagalam mleko tylko po nocy a przed pierwszym karmieniem jak piersi byly pełne. Potem było ciężko cokolwiek wycisnąć. Mleka miałam sporo, ale jak pierś ssala cora. Ona umiała wyssac a laktator już nie.I pod tym względem możliwe że elektryczny będzie lepszy. Ale możliwe że dobrym rozwiązaniem będzie jak po pracy będziesz najpierw odciagac mleko - powinno łatwo pójść bo piersi będą pełne, a potem dopiero dostawiac dziecko do piersi. Ciężko gdybac teraz co będzie najlepsze. Wyjdzie w praniu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak jeszcze masz możliwość dofinansowania to tym bardziej się nie zastanawiaj ![]() A jeśli chodzi o długość macierzyńskiego to to jest masakra jakaś... ledwo połóg się skończy, a Ty musisz wracać i najgorsze to zostawić maleństwo. Ja bym chyba nie dała rady i cieszę się, że w Pl jest teraz ten roczny macierzyński. Asia19x ja też się boję jak wiem, że muszę wyjść i nie będę miała gdzie zajść do łazienki to staram się mniej pić przed tym i jakoś daję radę
Edytowane przez agness2011 Czas edycji: 2014-06-26 o 11:06 Powód: uzupełnienie odpowiedzi |
|
|
|
|
#1373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Hmmm,laktator Medela mini ma dobre opinie .Żałuję,ż e nie ma Lovi w Holandii a muszę go kupić tu na miejscu co by otrzymać jakiś zwrot za niego.I tak już nie wiem,który wybrać,zdecydowałam się na 100% na elektryczny
|
|
#1374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja kupowałam tam polspiochy i sa super, ja dla corci kupilam jedne w serduszka i drugie w kwiatuszki Mam dziewczynki pytanie odnośnie pielęgnacji maluszka. Po kąpaniu smarujemy ciałko jakimś mleczek lub jak mamy juz zel do mycia z oliwka to niczym, główkę lekko oliwką na ciemieniuchę. Pytanie jest odnośnie pupy, po każdym prezewinięciu smarujemy pupe krem przeciw odparzeniom np nivea?? a jezeli juz sa jakies odparzenie to wtedy np. sudocreeme?? Może wyga sie wam to glupie ale sama nie wiem jak to mam robić a na sr nie wytlumaczyla babeczka tego dosadnie.
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Wtajemniczenie
|
wpaula kciuki za wizyte
![]() Misstic kciuki za pogode ja tez bym chciala zeby bylo sloneczko i nie padalo bo tak to jestem do niczegoNiestabilna nie wiem co napisac ja sie panicznie boje i sn i cc ale chcialabym sn mimo wszystko i za tym jest moj lekarz...ale u Ciebie to inna sytuacja,lekarz powinien ci doradzic, ciezka sprawa![]() Metamfetaminax ja do tej pory mialam 4 skurcze łydek...a magnezu nie biore ale fakt bol jest nieziemski![]() Wrocilam z gimnastyki i czuje sie o niebo lepiej,ciesze sie ze poszlam a jak wracalam to zaczepili mnie "blokersi" haha pytali czy dziewczynka czy chlopiec i ktory miesiac myśleli ze ósmy haha wcale a wcale nie jestem wielka![]()
|
#1377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na początku ciąży były plany, że będzie u nas poród rodzinny, tylko niestety okazało się, że będę miała cc i Małż zobaczy Milenkę już po wszystkim ![]() Ostatnio na SR rozmawialiśmy też o materacach i położna właśnie mówiła, że w tych z gryką pokazuje się coraz częściej robactwo Ja już wróciłam ze sklepu i idę ogarnąć rybę i zabieram się za prasowanie
|
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiecie jak chcecie,ale ręczny laktator to była dorga przez mękę i szybko w kuble wylądowal.Mam elektryczną Medelę i jest super
![]() Mąż wczoraj skręcił szafę do pokoju córci i dziś reszta urządzania
|
|
|
|
#1379 |
|
Konto usunięte
|
Niestabilna a jakbys pogadała z Twoją położna na ten temat? Bo jak dobrze zrozumiałam, kiedyś się już z nią spotkałaś?
Jest to rudna decyzja i lekarka powinna wysłuchać Twoich obaw i przejrzeć dokumentację medyczną z operacji biodra. Poważna sprawa. Ja powiem szczerze nie jestem przeciwniczką cc. Nawet jak kobieta nie ma przeciwwskazań ale panicznie się boi to może się zablokować i mogą być komplikacje. Psychika robi swoje. W Twoim przypadku oprócz wzroku i operacji biodra (które mogą ale nie muszą być przeciwwskazaniami do porodu sn, nie nam oceniać a lekarzom) dochodzi jeszcze strach o zdrowie swoje i na pewno przede wszystkim synka. Wydaje mi się, że lepsze będzie cc. Wiadomo, jest to operacja, ale zaplanowana niesie za sobą mniejsze negatywne skutki niż np cc po próbie porodu sn gdzie już trzeba działać szybko. Moja szwagierka miała cc i wyszła po 3 dniach ze szpitala. Bolało jeszcze długo, ale po sn też boli Moja koleżanka miała sn i wyszła po ponad tygodniu bo były komplikacje o których pisać nie będę. Więc nie ma zasady.Jednak na pewno bardziej by Cie uspokoiła rzeczowa konsultacja z lekarzem, więc jeśli położna nie poradzi - męcz swoją gin |
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

buziaki i dam znac jak wroce
za wizytę 

Oby słonko wyszło, to wszystkie poczujemy się lepiej.
Fajnie, że wieczór się udał
no ja niestety nie mam miejsca na niego, a też bardzo bym chciała. Oby Tobie dobrze służył 

Szok.

.Żałuję,ż e nie ma Lovi w Holandii a muszę go kupić tu na miejscu co by otrzymać jakiś zwrot za niego.
haha wcale a wcale nie jestem wielka
za ogarnięcie ciuszków - trzymam kciuki, aby sprawnie i szybko poszło Ci też z resztą rzeczy