| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |      | 0 | 0% | 
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |      | 7 | 21,21% | 
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |      | 0 | 0% | 
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |      | 0 | 0% | 
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |      | 0 | 0% | 
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |      | 1 | 3,03% | 
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |      | 2 | 6,06% | 
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |      | 1 | 3,03% | 
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |      | 14 | 42,42% | 
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |      | 0 | 0% | 
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |      | 0 | 0% | 
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |      | 8 | 24,24% | 
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-07-24, 22:53 | #4681 | 
| Zakorzenienie | 

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Ja póki co też nie kupuję wózka   tzn. kupię parasolkę jak młody będzie chodził bo nie mam zamiaru w jednej ręce trzymać drepczącego Stanisława a w drugiej pchać wózek. W sumie ten Graco jest naprawdę lekki, zwrotny i jestem z niego bardzo zadowolona ale taka maluteńka parasolka to by się przydała. Może kupię na jesień  Dziś zauważyłam kropeczkę na dziąśle czyli mamy 7 zęba  Tym razem idzie prawa, dolna dwójka. Pewnie następna w kolejce będzie lewa. I się pochwalę - zrobiłam sobie makijaż permanentny oczu, górne kreski, moje marzenie  14 sierpnia idę na korektę. | 
|     | 
|  2014-07-24, 23:10 | #4682 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2014-03 Lokalizacja: wielkopolska 
				 | 

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat: 
  Ile kosztują takie kreski? Odczuwasz jakies skutki uboczne? Nie wiem boli to czy cos? Niezły pomysł bo sama równo jeszcze nigdy nie namalowałam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________  Leoś 14.10.2013   Czekamy na dzidziusia  | |
|     | 
|  2014-07-24, 23:20 | #4683 | 
| Zakorzenienie | 

300 zł. Robiłam po znajomości tzn. babeczka pracuje w salonie ale robi też w domu bo ma swój sprzęt. Na rogówkę masz nakładany żel chroniący a powieki są znieczulane kremem i sam zabieg nie boli a raczej łaskocze. ALE gdy schodzi znieczulenie to boli, inaczej - piecze. Jest to nieprzyjemne ale spokojnie do przeżycia. Brwi bolą o wiele, wiele bardziej. Oczy spuchły, opuchlizna utrzymywała się dwa dni. Potem zrobił się strupki które już mi poschodziły i teraz mam kreski. Zobaczę jak się będzie barwnik utrzymywał i na korekcie napewno je trochę pogrubię no i uzupełni się ubytki.

| 
|     | 
|  2014-07-25, 05:50 | #4684 | |||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2014-01 
				 | 

Cytat: 
  z zakazami to hmm jest problem  na zostaw, nie wolne reaguje smiechem  i tak za kazdym razem. co do wozka to moja zapiete ma tylko wokol pasa, gornych nie urzywamy wcale  Cytat: 
  moze na swieta dopiero ... Cytat: 
  za 7 zabka  witam sie i ide dospac   | |||
|     | 
|  2014-07-25, 07:10 | #4685 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

dzień dobry.  wstałam i mam oko jak gołota po walce. Ehhh. dobrze, że noga mniej boli. 
				__________________ Ślub 6 lipiec 2013  Kornel 24 październik 2013  Antoni 8 stycznia 2015  http://onaiich3.blogspot.com.es/ | 
|     | 
|  2014-07-25, 07:29 | #4686 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2012-12 Lokalizacja: ............. 
				 | 

Cytat: 
  a tak w ogóle to witam  czytam was i czytam ale nie mam mocy się odezwać i wbić   osttanie nocki to koszmar dla mnie /tz w pracy a sebek budzi sie kilka razy i wstaje b.wcześnie/ zwalam na zęby bo ewidentnie idą dwójeczki  ale ja pomału wymiekam po tylu nockach...zwłaszcza że adi tez ostatnio się budzi i coś steka....a to siku a to piciu a to boje sie, a to boli mnie coś ..bla bla bla i zawsze ja wstaje bo tz nigdy nic nie słysze.....zanim on usłyszy to już bedzie ryk na całego i w zasadzie dopiero wtedy wstaje jak ja musze  zdwójką dawać rade i jest ryk nieziemski  co do wózków to myśle laryska że nikt tu nie krytykuje bo nie ma czego  ja przy adim miałam używana /tak madziuchna używaną  / spacerówke bezimienna kupioną za 60zł i wysłużyła mi sie bardzo długo .....bardziej niz mocarny wózek ...teraz nie miałam zamairu kupować ale nauczona doświadczeniem że dużo wiecej używałam wózka lekkiego bede potrzebowała/ tymbardziej przy dwójce dzieci bedzie lepiej z wyjsciami/. nie kupowałabnym nowego ale ten stary strasznie sie zniszczył i materiał wypłowiał wiec wstyd nawet koło domu było wyciagąć. misia brawa dla kornela ale szczerze to wątpię w to żebyś tak szybko odpieluchowała kornika ...oczywiście trzymam kciuki ale jednak wydaje mi sie za mały jeszcze  adi wcześnie robił do nocnika ale mimo wszystko calkowite odpieluchowanie trwało dość długo ...mają c 3 lata na noc i tak zakładałam pampersa bo sie powódź zdarzała ...u m,atal zresztą też  dobra juz nic nie pisze bo sie za bardzo rozpisałam ....muszę zacząc na bieżąco pisać   | |
|     | 
|  2014-07-25, 07:54 | #4687 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

Szymek wstał dziś zdecydowanie za wcześnie  wzajemnie!  Cytat: 
   i podziwiam, że się zdecydowałaś na makijaż, bo jak czytałam o opuchliźnie i strupkach to  ja mam strasznie wrażliwe oczy, na samą myśl o tym mi się łzawią  Cytat: 

__________________ 15.10.2013 Szymuś   mój mały wielki cud 72--65--->62 | ||
|     | 
|  2014-07-25, 07:55 | #4688 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2013-01 
				 | 

Cytat: 
  a ja duzo z mlodym jeżdżę. Za spacerówke nowa dalam cale 250 zl i nie jest to szajs. X-lander zas świetnie się sprawdza na lokalnych wertepach i w lesie. Młody dzis u babci, to może uda mi się później napisać, co u nas. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ 08.09.2013 Adaś   | |
|     | 
|  2014-07-25, 08:05 | #4689 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-01 
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat: 
  za zeba co do kresek to super  fajnie ze spelnilo sie twoje marzenire ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat: 

__________________ I'm not hating, I'm just telling you  Aleksander  | |||
|     | 
|  2014-07-25, 08:19 | #4690 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2014-03 
				 | 

hej, hej witam się z rana och kurcze nie chce mi coś ta aplikacja cytować, próbowałam 2 razy  no nic, napiszę więc co pamiętam ewcia  dawno Cię "nie widziałam" ciężkie dni masz z dziećmi, mocy ci życzę susana odważna z ciebie babeczka, ja kiedyś też chciałam zrobić sobie taki makijaż ale odpuściłam bo myślałam że to strasznie boli, skóra na oczach jest taka delikatna  brawa dla Pana Stanisława  za zębulka  co do lżejszego wóżka ja na razie nie planuję żadnego zakupu, ten który mamy sprawdza się nie najgorzej choć prawda jest bardzo ciężki, dokupiłam tylko parasolkę i latamy na spacery tylko kurz!  , przy starszaku miałam ale podobnie jak u Ewci wyblakł i zrobił się brzydki.  boshe nie pamiętam co miałam jeszcze napisać  dobra to będzie o klusku: już tydzień definitywnie się nie karmimy mały nie raczkuje, ale ślizga się na pupie po całym domu i muszę go ciągle mieć "na oku" wczoraj majstrował przy wieży  , ciągał palmę za liście  , wszedł do spiżarni i tam rządził  i ogólnie to zagląda wszędzie gdzie może i od jakichś 3 tygodni zasypia przy kolędach (oczywiście zaśnie i bez nich) tylko mu włączę, a ten już śpi   no i dzisiaj mamy gości odwiedza mnie koleżanka jeszcze z czasów podstawówki, przyleciała w pn. z Londynu i wreszcie się zorganizowała żeby zajrzeć do mnie zobaczyć małego u nas dzisiaj pogoda raczej deszczowa, troszkę mży ale jest ciepło 26 stopni ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- przypomniałam sobie misia- bidulu ty idź moze do lekarza z tym okiem  loola jak tam trwasz na diecie a ja w tym tygodniu miałam manie szycia uszyłam kluskowi firankę do pokoju i 3 pary krótkich bawełnianych szortów[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-07-25 o 08:20 | 
|     | 
|  2014-07-25, 08:23 | #4691 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2013-01 
				 | 

Cytat: 
  plan był na sierpień, ale nikomu się nie chce za to zabrać. Ja to bym w ogóle odpuściła, ale w PL to krzywda dla dziecka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. 
				__________________ 08.09.2013 Adaś   | |
|     | 
|  2014-07-25, 08:25 | #4692 | 
				 | 

Isabell haha juz dawno porzucona dieta, mialam zaczac od pon to sie maly rozchorowal i nie miala glowy do tego, natomiast i tak prze zte upaly i z nerwow nie jadlam za bardzo, tylko wiadomo to co pod reka, chyba musze zaczac jezcze raz

__________________ I'm not hating, I'm just telling you  Aleksander  | 
|     | 
|  2014-07-25, 08:28 | #4693 | 
				 | 

badzia - hej hej ciebie tez dawno nie było lola- och zdarza się , ale pamiętam że ty dużo schudłaś chyba 10 kg? | 
|     | 
|  2014-07-25, 08:32 | #4694 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

Cytat: 
  w święta będziesz spokój  pochwal się uszytkami   
				__________________ 15.10.2013 Szymuś   mój mały wielki cud 72--65--->62 | |
|     | 
|  2014-07-25, 08:37 | #4695 | 
				 | 

misia mój starszak miał 1.5 roku jak pożegnaliśmy pieluch (na noc jeszcze zakładałam) on jest ze stycznia i pamiętam że w pierwsze lato po pierwszych urodzinach latał już w majteczkach po podwórku, no wiadomo czasami się zapomniał i się zsikał i wtedy tak stał w rozkroku i patrzył że coś tam leci a później szedł do mnie z rozstawionymi nogami, nie lubił jak było mu mokro odrazyu musiałam ściągać mu majtki i czasami leciał do domu z gołą pusią   bardzo szybko opanował też robienia kupy na nocki, także wierzę że dzieci mogą bardzo szybko nauczyć się wołania na nocnik, wiadomo jedne wolniej drugie szybciej, ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- noooo, całe święta dziecko prześpi    dobra pokaże moje dzieła, Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-07-25 o 08:51 | 
|     | 
|  2014-07-25, 08:44 | #4696 | |
				 | 

Cytat: 
  ... my jestesmy zasypywani pytaniami kiedy chrzest albo czy juz ochrzcilismy, a jak mowimy, ze nie to krzywe spojrzenia i glupie gadki  ... | |
|     | 
|  2014-07-25, 08:48 | #4697 | |
				 | 

klusek właśnie demoluje mi kuchnię , siedzi przed szufladą z różnymi łyżkami, chochelkami i innymi usytuowaną najniżej, wyciąga wszystko i mówi   tak, tak   a wczoraj jak zaczepiałam mu nową firankę w pokoju otworzył komodę i wyciągną wszystkie ubranka tak misternie przeze mnie poukładane i mówił- to to to tatata tatatatata ach i któraś dziewczyna pytała klusek rozumie słowo "nie", "zostaw" tylko zalezy jak się je wypowiada jeśli stanowczo i kilka razy powtórzę to z reguły porzuca swoje niecne plany i wołam go wtedy i daję buziaki ( choć i z tym różnie bywa) a jak tak mówię trochę ze śmiechem to raczej cieszy się, i piszczy i czasami jeszcze bardziej broi i jak mówię " a ty gdzie tam" to on ucieka i jeszcze bardziej zajmuję się swoją robótką a w domu mamy raczej porządek z racji tego że nic nie mogę zostawić w zasięgu jego rąk bo wszystko ale to wszystko wkłada do buzi, nawet okruchy z dywanu   ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat: 
 boshe- klusek założył sitko na głowę i poszedł w siną dal krzycząc eta eta eta   Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-07-25 o 08:52 | |
|     | 
|  2014-07-25, 08:50 | #4698 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-12 Lokalizacja: małopolska 
				 | 

Dziś swoją miesięcznicę obchodzi: Aluś, który kończy 10 miesięcy     Lola mam nadzieję, że się nie złościsz za zdrobnienie Aleksander-Aluś  Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta  Cytat: 
  Cytat: 
  Misiaku marsz do lekarza U nas od dwóch dni znowu pobudki  Niestety tylko jedna nocka była przespana  Emilce wychodzą kolejne ząbki. Jest właśnie niespokojna, strasznie pcha paluszki do buźki i nawet się ciągnie za włoski  a wczoraj było chyba z 6 luźnych kupek. Dałam jej przed chwilą Nurofen 
				__________________ Emilka 3.10.2013  Kamil 9.03.2000   Edytowane przez ja-ika Czas edycji: 2014-07-25 o 08:52 | ||
|     | 
|  2014-07-25, 09:00 | #4699 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-01 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Motyl, u Oli wczoraj była rehabilitantka i powiedziała, żeby Oli kupić sandały i czasem jej zakładać po domu, tylko dokładnie powiedziała jakie. Mówiłą, że generalnie im dłużej dziecko chodzi boso, tym lepiej, ale Ola ma trochę krzywe stopy i bardzo podwija palce, więc że w tym przypadku może jej to pomóc wyrobić nawyk prostowania 
				__________________  Ola 20.09.2013   Pawełek 20.03.2015   | 
|     | 
|  2014-07-25, 09:09 | #4700 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Łódź 
				 | 

ja tam bym dziecka dla tzw świętego spokoju nie ochrzciła   gdyby w PL chrzcili tylko Ci którzy robią to naprawdę świadomie i w wierze, to dzieci nie chrzczonych byloby znacznie znacznie więcej i czułyby się "inne" czy "gorsze" Motyl - co do butów to wg mnie najlepiej jak najwięcej boso, zwłaszcza oczywiście po domu. jeśli dziecko wykazuje jakieś nieprawidłowości w układaniu stóp (i to na tyle duże, że wymaga korekty, bo na początku to normalne że stópki układają się wręcz kosmicznie) to powinien to zauważyć lekarz i wtedy zaleca obuwie np z wkładkami. Marysia np stawiała stopy trochę do środka, kazali czekać i dać jej czas do 2 urodzin. zalecili tylko kilka prostych ćwiczeń. ponieważ po 2 ur nadal stopa leciała do wew, to wtedy już zalecili po domu kapcie z wkładką  do tego czasu biegała po domu boso (znaczy się w skarpetkach) | 
|     | 
|  2014-07-25, 09:13 | #4701 | 
				 | 

mały śpi, zasypiał całe 2 min. 75 s. przy kolędach    no dobra" do pracy rodacy" lecę sprzatać po śniadaniu bo za jakieś 4 godz. mam gości MIŁEGO DNIA   | 
|     | 
|  2014-07-25, 09:15 | #4702 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: PL 
				 | 

Hejo Ja-ika współczuję nocek  Misia jak tam syra? Isabel ale ten Twoj klusio zboj  ale mój to samo tylko szuka co tu zbroić A dzisiaj spadl z łóżka  bo nauczył sie na nie wchodzic ale z zejsciem ma juz problem i rzuca sie w przepasc na szcescie na dywan spadl i co najlepsze to go za reke trzymalam nie wiem jak to sie stało  Co do butow to ja kupiłam Mikiemu befado i sa super  ale po domu i u nas na ogrodzie chodzi boso buty na placu zabaw uzywamy  ma rozmiar 19 a teraz w lidlu maja byc crocsy od 19 jak mi się uda to kupię  może sie tak ludzie na te dziecięce nie rzucą   
				__________________ Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-07-25 o 09:19 | 
|     | 
|  2014-07-25, 09:16 | #4703 | 
				 | 

dobroci dla Alusia-STO LAT    | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-07-25, 09:16 | #4704 | ||
				 | 

Cytat: 
   Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2014-07-25, 09:18 | #4705 | |
				 | 

Cytat: 
 Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-07-25 o 09:20 | |
|     | 
|  2014-07-25, 09:22 | #4706 | 
				 | 

w kwestii porządków  zanim zdąrzyłam odłożyc tel to wszystkie  półki były puste   | 
|     | 
|  2014-07-25, 09:22 | #4707 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: PL 
				 | 

Isabel mi się wydaje że inne dzieci też takie są    Dzisiaj P jest to nagram film jak on wlazi na to łóżko bo ktos musi asekurowac jak ja mam aparat w rękach 
				__________________ | 
|     | 
|  2014-07-25, 09:27 | #4708 | |||
				 | 

Cytat: 
 ale chce wrocic ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat: 
  nie gniewam sie sama tak mowie caly czas :P oby Emilce sie poprawilo    ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat: 
  dobrze ze nic mu nie jest my tez mamy befado i wlasnei musze kupic 20 bo Alek ma wysokie podbicie i 19 go juz uciskaja ;/ ale kapcie super sa dla mnei te crocsy to przesada 60 zl dla dzieci za chodaki z ktorych wyrosnie za chwilke ;p ale moja mama kupila podroby za 19 zl tylko kurde za male   ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- dziekujemy   
				__________________ I'm not hating, I'm just telling you  Aleksander  | |||
|     | 
|  2014-07-25, 09:27 | #4709 | 
				 | 

ja próbuje sebka już kilka dni nagrac jak chodzi ale nie ma go kto asekurowac i nie daje rady sama bo jak mnie widzi to biegnie i robi bam

| 
|     | 
|  2014-07-25, 10:09 | #4710 | |
				 | 

Cytat: 
  oby Emilce sie poprawilo  moja juz balaganu narobila  powyciagala co sie dalo z szafek, nawet kurczaki wielkanocne wytargala   lata z nimi i gada tatata  ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- dziewczyny mam pytanie, ale nie zwiazane z dziecmi  kto to jest ta baletnica92 w klubie ?   Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-07-25 o 09:41 | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.