|
|
#2761 |
|
Imperatorowa Undi I
|
Dot.: Ambitne wizażanki część V
Nie, nie jest lepiej
Nadal przez to ryczę i ogólnie do niczego jestem ![]() a spróbuj tylko to osobiście ruszę się do Twojego miasta, znajdę Cię i skopię tyłek ![]() co tam nawymyślałaś znowu?
|
#2762 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ja mam nadzieje, w poniedziałek mam dentystę więc jak w sobotę sobie wybije zęby to jak znalazł. ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2763 | ||
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Po prostu zaczynają się pewne sprawy komplikować. Do sierpnia mam umowę w pracy, więc się nastawiłam, że koniec i już, potem miesiąc odpocznę i pojadę do Berlina, bo wcześniej nie było terminów kursów. Potem się pojawiło jakieś światełko w tunelu, ale że robota byłaby max. do końca roku, więc wizja szukania czegoś nowego i tak mnie czeka. Dzisiaj natomiast wracamy do pierwszego scenariusza z małą nadzieją na zmiany, ale jednak jakieś mogą być. Wiem, że szef się stara i to nie jego wina, ale taka niepewność trochę dobija. Chyba nie przygotowałam się do końca do tego, że odchodzę. Zaczęłam się zastanawiać nad nową pracą i znalazłam 2 ogłoszenia, ale rekrutacja pewnie nastąpi wtedy, kiedy będę w Berlę, więc jakbym podcinała sobie skrzydła. I teraz zaczęłam kombinować, w sumie nad tym najbardziej się zastanawiam co zrobić - czy zostać przy opcji Belę w październiku czy zacząć kurs wcześniej, ale gdzie indziej. Myślę o Hamburgu albo Dueseldorfie. I nie wiem co zrobić: z jednej strony miałabym pewną "płynność" po zakończeniu pracy, pewnie pogoda byłaby ładniejsza itd, a z drugiej nie wiem czy załatwię wszystkie formalności, czy przygotuję się psychicznie i językowo, żeby ładnie napisać tam egzamin do odpowiedniej grupy. Same dylematy Proszę nie cytować. Cytat:
Najpierw powinni tłumaczyć zachowania, części końskiego ciała i budowę siodła
|
||
|
|
|
#2764 | |||
|
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
Cytat:
W sumie to nic poważnego, wszyscy inni by oczywiście to olali i nawet się nie przejmowali, więc nie musicie się martwić o mnie ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wkrótce ta niepewność zniknie A Berlin jest piękny pod względem turystycznym i boski pod względem rozrywkowym ![]() A w ogóle to muszę Wam opowiedzieć, bo prawie padłam dzisiaj Byłam dziś z D., naszymi przyjaciółmi i ich prawie 2-letnim synkiem na spacerze. D. trzymał małego na rękach i pokazywał mu różne rzeczy, mówił po francusku jak się nazywają, a mały powtarzał. W końcu D. pokazuje na samochód, mówi "voiture", a mały się patrzy na D. jak na idiotę i mówi "nie ciaciur, brum brum!". Myślałam, że umrzemy tam ze śmiechu
|
|
#2765 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Wywołałaś mnie do tablicy Undi, po raz kolejny
i jeszcze sponsoruję tytuły Twoich postów na blogu XD
|
#2767 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety bardzo często to szczegóły decydują o wszystkim ![]() Oczywiście, że nie Cytat:
Jak tam w pracy? Dziś tylko niemiecki. Muszę się za siebie wziąć ![]() Nawet nie próbuj To ja mam jakiś sposób pisania? ![]() Naprawdę tak dużo jest tych formalności, żebyś miała nie zdążyć przed wcześniejszym terminem? Bo że poradzisz sobie z testem, to jestem w 100% pewna Jeśli to naprawdę fajne stanowiska, to może warto byłoby trochę zmodyfikować plany. No chyba, że bardzo bardzo zależy Ci na Berlinie...Cytat:
Takie dzieci są zarąbiste Pamiętam, jak Młody uczył się mówić i nie mógł załapać, że czasownik "ciąć" to couper a nie [pouker] (nawet nie wiem jak to zapisać ) i wychodziły kwiatki w stylu "K. peut [pouker] pain ?" ![]() Co słychać? ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Dostałam propozycję przedłużenia umowy na wrzesień. Tylko, że mnie to, kurcze, nie urządza...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
już w Polsce od 2 tygodni i się odnaleźć nie mogę
praktyki zaczęłam, ale mam luz w sumie bo przychodzę jak mi pasuje od jutra zaczynam się uczyć na jeden egzamin we wrześniu i jeśli go zdam to po Erasmusie będę miała po roku 75pkt ECTS co oznacza 15pkt mniej do robienia na ostatnim roku i lubię to ![]() a tak to po staremu ![]() a Ty jak tam? we Francji? kiedy wpadasz do PL?
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to teraz będziesz mogła się obijać ![]() U mnie ok, obecnie zarabiam na przyszłe szaleństwa do Polski chciałabym na tydzień we wrześniu, ale pojawiły się pewne komplikacje i nie wiem, jak to wszystko się potoczy...
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
też trochę kasy przywiozłam, ale zadziwiająco szybko się rozchodzi... Polska nie jest tania. no ale... :P przynajmniej masz rok przed sobą jeszcze
więc korzystaj bo powrót jest sporym zderzeniem i dużo rzeczy się zmieniło. ja się zmieniłam i to jak żyję tutaj (niby tak jak przed wyjazdem) już mi nie odpowiada i czuję, że utknęłam... no i trochę nie wiem co robić ale mam nadzieję, że jakoś się odnajdę
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To co, czas na zmiany?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno, ale jeszcze nie wiem jakie
myślę, że jak zajmę się nauką i wróce do regularnych treningów to poczuję się lepiej ![]() fajnie tak zmieniać miejsce zamieszkania, choć pewnie po kilku latach człowiek chce odpocząć i osiąść :P ile można żyć na walizkach tj sama planuję, że wyjadę z 2 lata po studiach ale czas pokaże, bo na wyjazd trzeba odłożyć jakąś kasę, a w PL warunki są jakie są więc nie wiem czy się wyrobię z odkładaniem
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na to właśnie liczę - że się w końcu zmęczę i gdzieś osiądę ![]() Jaki kierunek planujesz obrać? Coś mi się kojarzy, że wspominałaś o czymś egzotycznym - Nowa Zelandia, czy coś w ten deseń?
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda własnie, że w PL brakuje tej międzynarodowej atmosfery... ja mieszkałam w Luksie a tam 40% to obcokrajowcy więc sobie wyobraź jak się czuję tutaj ![]() na razie jak będę się gdzieś wybierać to Europa, a potem kto wie Europa to mimo wszystko najpiękniejszy kontynent i nic tego nie zmieni choć inne widziałam tylko na zdjęciach/filmach to i tak wydaje mi się, ze Europa ma ten niepowtarzalny klimat i tą historię wrytą w siebie, a inne kontynenty wypadają blado pod tym względem ![]() na pewno chciałabym zwiedzić Nową Zelandię, Japonię, Stany, Kanadę, Brazylię, Argentynę, Chiny i to na ten moment tyle ale jakbym miała się gdzieś osiąść na stałe to raczej będzie Europa
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Heej
![]() Mam pierwszy piątek od dawna wolny dzisija i co A miałam tyle spraw pozałatwiać ![]() Nadrobię Was w końcu jutro i będę na bieżąco
|
#2776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Konto usunięte
|
co robicie żeby mieć produktywne wakacje? ja zrobiłam świetne prawie 3-miesięczne praktyki, na ktorych dużo się nauczyłam, robię prawko, czytam motywujące i rozwijające ebooki, biegam, uczę się angielskiego, ale wydaje mi się, że cały czas się lenię
|
|
|
|
#2778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam dziś z galerii, miałam nic nie kupować ale koleżanka nakupowała tyle ciuchów, że złamałam się i kupiłam "Francuski nie gryzie."
Książka wydaje się super. Ma sporo słownictwa, generalnie jest mix słownictwa, gramy, wymowy. W tej mojej c'est du gateau jest tylko grama więc brakowało mi czegoś takiego. Btw odwiedziłam dziś miejsce, gdzie są koniki, żeby jutro tuż przed nie błądzić. Przyznam, że jak koło nich stanęłam to trochę zdygałam. Mam nadzieję, że jutro ostatecznie nie ucieknę o tej 17.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2780 | ||||
|
Kawaii strona mocy
|
Bardzo dobrze, że zostałaś wywołana, tęskniłyśmy
Cytat:
Przy obecnym układzie wygląda to tak, że na testy mogłabym pójść itd (więc też przy okazji zdobyć kolejne doświadczenie rekrutacyjne ), ale, przy optymistycznym założeniu, że zostałabym wybrana, nie wiem czy chciałoby się im czekać aż wróciłabym z Berlina na koniec października. Może tak, może nie, ale przynajmniej bym próbowała swoich sił Głupie myśli rozpędzone, stwierdziłam, że nie mam co kombinować, zostawiam wszystko tak jak jest obecnie i jadę do Belina ![]() Cytat:
Jej, u Was same zmiany, a mam wrażenie, że tylko ja stoję w miejscu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie to już będą trzecie wakacje pracy na stałe, więc poza gorącem i chwilką wyrwania się na krótki wyjazd, nawet nie zauważyłam, że już są ... tylko pustki w autobusie, ich zmieniony rozkład jazdy i mniejsze korki o tym mi przypominają
|
||||
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
no to naszła drastyczna zmiana w moim życiu - TŻ ze mną zerwał.
|
#2782 |
|
Kawaii strona mocy
|
O kurcze, co się stało?
![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:24 ---------- Powinnam pójść spać, ale kawa wypita o 18 wyjątkowo podziała i zupełnie nie chce mi się włazić pod kołdrę. Muszę się zmotywować, bo miałam wstać rano i polecieć do sklepu kupić buty, bo dzisiaj wywaliłam stare pary, a potem się szykować, bo wieczorem idziemy na wesele. Jak nienawidzę kupować butów, to jedne kupiłam dzisiaj, a ostatnio w zeszłym tygodniu ![]() Kurde, chyba nie mam rajstop na wieczór, zaraz trzeba coś wymyślić, a potem pewnie wezmę książkę do niemieckiego i od razu padnę Udanego weekendu |
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
a nie będzie Ci jutro za ciepło w rajstopach?
![]() ciesz sie, ze kupiłas te buty, przynajmniej odejdzie Ci koszmar ich kupowania na jakiś czas, jak nie lubisz ich kupować ja uwielbiam kupować buty i torebki
|
|
#2784 |
|
Kawaii strona mocy
|
Jasne, że się cieszę, ale jeszcze z 1 para balerinek by się przydała, bo teraz trochę ciężko
Dzisiaj takie kupiłam: ![]() W cienkich rajstopach nie powinno mi być za gorąco (oby), a szpilek na gołą nogę nie wyobrażam sobie zakładać
|
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
ale ładne
aa no chyba ze tak to weź jakieś buty na przebranie bo nie wiem czy przeżyjesz całą noc w szpilach
|
#2786 |
|
Kawaii strona mocy
|
To są szpilki ze studniówki, przetestowane przez całą noc, jeśli stopy mi się mi się nie zbuntują, będzie dobrze
Chyba jeszcze w nich pochodzę po domu, żeby się przyzwyczaić.Lecę się ogarniać, to może zdążę jeszcze kupić buty przed wystrojeniem się na wyjazd
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
<przytul> jak będziesz chciała pogadać to śmiało. Mój były zrobił to przez telefon w nocy przed egzaminem
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2788 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sprzątam, gotuję, czyli bawię się w dom. Czasami dopisze dwa słowa do magisterki i ksiązki pochłaniam i tyle z mojej bezproduktywności Cytat:
Kurczę co sie stało? Przykro mi ![]() Hmm za 3 tygodnie minie rok jak zerwałam z J. I wiecie co.. Miałam różne chwile przez ten czas, zwątpienia itp.. Ale tak sobie ostatnio myślę, że tyle z nim lat zmarnowałam Mam teraz takie podejście do życia lepsze Wiadomo czasami brakuje bliskiej osoby by pogadać, zasnąć u kogoś na klacie![]() Ale nie wyobrażam sobie, żebym miała z nim być już. Owszem zawsze będę miała sentyment do niego, ale to była najlepsza decyzja w moim życiu
|
|
#2789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ponieważ zostaję we Francji tylko do grudnia i potem będzie mi ciężko znaleźć coś na 2,5 miesiąca. Szefowa powiedziała, że się zastanowi, czy może mi zaproponować umowę do grudnia właśnie, ale nie robię sobie zbytnich nadziei. U mnie jeszcze przez 5 miesięcy zastój ![]() Trzymaj się kochana Maguda, baw się dobrze na weselu Wczoraj miałam dzień pt. po południu plaża, wieczorem wyjście na miasto, dlatego dzisiaj postanowiłam trochę zwolnić w planach sprzątanie i języki, wieczorem może pójdę na rolki.
|
|
#2790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
baw się dobrze Cytat:
Cytat:
![]() Nadziejka - to Ty wracasz w grudniu do PL czy jak? nie jestem na bieżąco...
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.

Już lepiej jest?
Nadal przez to ryczę i ogólnie do niczego jestem 
Może jeszcze nie zapłacę i nie pojadę? 

Proszę nie cytować.
W sumie to nic poważnego, wszyscy inni by oczywiście to olali i nawet się nie przejmowali, więc nie musicie się martwić o mnie

ale mam nadzieję, że jakoś się odnajdę

U mnie to już będą trzecie wakacje pracy na stałe, więc poza gorącem i chwilką wyrwania się na krótki wyjazd, nawet nie zauważyłam, że już są ... tylko pustki w autobusie, ich zmieniony rozkład jazdy i mniejsze korki o tym mi przypominają